Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Facebook és Messenger
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vírusirtó topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mantequilla
aktív tag
Üdv
Van egy sweex r003 típusú routerem kb 1,5 éves, digi-től van a net. Mostanában egyre gyakrabban az történik hogy szakad a net és akkor jön vissza ha beállításokban a routert lecsatlakoztatom majd újra csatlakoztatom. Ez a router romlására utal ? -
szegeatis
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni!
UPC 25 Mbps netem van. Vettem egy tp-link wr741nd routert. A cél az volt hogy az asztali számitogépen, laptopon és 2 telefonon legyen net-ez sikerült is.
A probléma: lecsökkent a sávszélesség 25 helyett 2-3 mér a speedtest. Ami érdekes a torrent viszont maximálisan jön a speedtestet megcáfola. viszont bármilyen más letöltés nagyon lassú ami nem torrenten jön. Amint visszarakom a netet az asztaliba egyböl visszaáll a sebesség..... mi lehet az oka?
válaszokat elöre is köszönöm! -
Topikgazda
-
Mika1227
őstag
Van egy TP-LINK routerem.A ledeket ki lehet kapcsolni? Nekem túl erősen világítanak.
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
mdani01
aktív tag
Hali!
Az én routeremről volt szó, sikerült megoldani a hibát. A Wireless settingsnél volt egy olyan mód, hogy 11 b/g/n only és 11bgn mixed-re volt állítva, átállítottam 11bg mixed-re és láss csodát megy a net a notin is olyan sebességel mint kábelesewn az asztalin. (a régi helyzet az volt betöltött a gugli, megnyitottál egy oldalt és 1 percig töltötte)
iPhone 15
-
krealon
veterán
-
Diablo50
tag
Nah hát probléma megoldva fölraktam a legújabb firmwaret a hivatalos cisco oldalról és működik
-
Diablo50
tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni ! Van egy WRT120N routerem és nem rég megvettem a Killing Floor játékot még amikor 85% leárazás volt és amikor hostolok szervert akkor a barátom látja a szervert és betud lépni , játszunk vége van a pályának jön a következő pálya amire szavazunk és engem a szervert át rak a következő pályára a barátomat meg nem csak a connectingnél van neki aztán sok várakozás után kilép és újra akar csatlakozni de már nem látja a szerveremet pedig van netem és a szerver még él,ha esetleg látja a szerverem akkor ? jel a pingem vagy server is not respondingot ír vagy nem tud csatlakozni vagy nem is látja.Ha új szervert csinálok vagy 2x meg ő is ki-be lép a steamból meg vissza akkor újra betud lépni de megint letolunk egy pályát és minden kezdődik újra....a DMZ be van állítva , UPnP be van kapcsolva NAT engedélyezve van a portok ki vannak nyitva de mégsem jó és nem értem mi a baj...írtak egy olyat is hogy a killingfloor.ini fájlban írjam át a SERVERBEHINDALSE-T TRUE-RA ezt is megtettem de még mindig az a probléma hogy ha kész a szerverem akkor vagy nem látja a barátom vagy látja és betud lépni 1 menetre de utána már ugye nem rakja át a kövi mappra és nem is látja a kövi mappot/servert.A Killing Floort 1 nap eltéréssel vettük meg steamen amikor 85% leárazás volt.Nagyon sokáig a barátomra se tudtam csatlakozni ugyan ezekkel a problémákkal de ő is kinyitotta a portokat meg DMZ meg UPnP..stb beállította és 1x csak jó lett és amikor ő a szerver akkor Én tudok csatlakozni és ha jöna következő pálya átrak engem is ha kilépek és vissza akarok lépni akkor is látom a szerverét szóval neki jó lett azt viszont nem tudom hogy milyen routere van neki de mindent megcsináltunk ugyan úgy,de szeretném ha nekem is jó lenne és működne mert eléggé zavar hogy nem jó és nem tudom hogy mi lehet a probléma,Én is szeretek szerver lenni meg ha a barátom nem ér rá akkor szeretnék mással is játszani meg ilyesmi amúgy windows 7 64 bitem van és upc 25 megás internet.Köszönöm előre is a segítséget , remélem jó helyre írtam és remélem tudtok segíteni nekem.
-
legenda
válasz roberto211 #9088 üzenetére
az 5 cm sem okés, a túl közel is lehet probléma, mint ahogyan a nagyobb távolság, és a több fal is!
a notiban az n szabványos modul is lehet több típusú, lite-n és azon belül mondjuk csak 65 megabit/sec maximális kapcsolódási sebességű, és ezen esetben máris nem elvárható a 80 megabit/sec valós átvitele, de még a 150 megabit/sec kapcsolódási sebességűnél sem gyakori, sőt! amennyiben 300 megabit/sec névleges kapcsolódási sebességű, úgy érdemes ellenőrizni a beállításokat, hátha javítható a jelenlegi átvitel!
érdemes megnézni a notibn lévő wif modul pontos típusát, és az alapján eldönteni a további teendőket...
mondjuk az minden esetben alap, hogy érdemes minden csatornát kipróbálni![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz roberto211 #9084 üzenetére
kicsit bővebben?
- mennyi a kábeles net sebessége?
- mennyi megy át - wifi hálózaton - a notira?
- milyen szabványos a wifi modul a notiban?
- milyen környezetben van használva a noti? router és noti távolsága, esetleges falak száma...stb?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dr.bubo
őstag
Passz. Nem ismerem a routered menüjét, nem tudom miért írja ki.
Roberto211: Váltsál csatornát a routerben.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
roberto211
őstag
Sziasztok!!! Az alábbi kérdésemmel fordulnék hozzátok. Haverom vett egy TP-LINK TL-WR841N routert. És az a problémájuk ,hogy az asztali gépükön gyors a net meg minden, de viszont a laptopjukon elég lassú.. Szerintetek mit lehetne tenni, mit kéne beállítani? Thome-os netük van, és a modemen keresztül jön a net.. Valami ötletetek van, mit kéne csinálni h ne legyen lassú?? Vagy a modembe kéne valamit állítani?? Várom a választ..
Üdv: R
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
dr600
tag
válasz dr.bubo #9080 üzenetére
az én gépemé 192.168.1.2
szomszédé 192.168.1.3a ruterbe az 1.1 el lépek be de van mikor ezt irja hogy a 192.168.1.3 kezeli az eszközt ilyenkor mivan??és nem tudok belépni
ujonc vagyok de megbizható---->Találat dr600 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
krealon
veterán
Ha mar Internet Szolgaltatot jatszol, akkor hasznalj ahhoz melto eszkozt.
Ezek a SoHo routerek (gyari szoftverrel) nem alkalmasak 2 alhalo lekezelesere.Esetleg felrakhatsz megfelelo tuzfalat a gepeidre, amik kelloen elszigetelik oket a szomszed masinaitol.
Szerk:
Most olvasom a manualban, hogy van "Guest Network" opcio a WiFi reszben.
Ha a szomszed ezen keresztul csatlakozik, akkor a nem lat ra a tobbi gepre az alhalon elvileg. Ha ez megfelelo, akkor a problema megoldva.[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
A 192.168.1.3 az a neked vagy a szomszédnak kiosztott ip. Nézd meg, hogy milyen ip kap a géped a hálózati tulajdonságoknál. De mivel te léptél be a router menüjébe valószínű, hogy a te géped ip címe.
A 192.168.1.1 az pedig a router ip-je amivel ellehet érni a menüjét.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
legenda
pedig ha állítottál be jelszót a router adminisztrációs felületének eléréséhez, és azt nem tudják, akkor nem is férhetnek hozzá ahhoz!
a router adminisztrációs felületének elérési ip címe más tészta, de azt a router nem változtatja automatikusan, azt neked kell manuálisan![ Szerkesztve ]
-
dr600
tag
válasz dr.bubo #9077 üzenetére
de ők biztos hogy nemtudják ez 100% mert nem értenek hozzá
én a 192.168.1.1 el lépek be és van mikor ezt írja hogy 192.168.1.3 kezeli az eszközt
[ Szerkesztve ]
ujonc vagyok de megbizható---->Találat dr600 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
dr600
tag
-
dr.bubo
őstag
Milyen router?
A router gyártójának oldalán meg kell nézni, hogy van e megoldás az elrontott fw cseréjére.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy ismerősöm elrontotta a router firmware frissítést, úgy néz ki, hogy nem hozzávaló drivert tett fel. Hogyan lehetne orvosolni a problémát?
-
legenda
válasz Drbonci #9072 üzenetére
mimo szempontjából az mindegy, hogy neked milyen neted van, a router és az ellenoldali wifi modul között lehet adott a mimo kapcsolat, de csak két n szabványos 300-as eszköz között! nagyon lesarkítva; mimo esetén 2 * 2 vagy 3 * 3 antenna kapcsolódik össze, és ezáltal jobb a kapcsolat, mint 1 - 1 antenna esetén!
-
legenda
válasz Drbonci #9070 üzenetére
esetedben mondhatni mindegy, hogy 700-as vagy 800-as széria, egyedül akkor ajánlottabb a 300-as mimo képes router (800-as széria), ha a wifi ellenoldali modul is mimo képes, mert akkor valamivel jobb a szórás, nagyobb távolság, több fal...stb átvihető!
a jelenlegihez képest már a 700-as is jelentősen jobb hardveresen, tehát terhelhetőbb és stabilabb, de maga csak a netes sebeséged nem indokolja a cserét!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Drbonci #9066 üzenetére
net nem kell! telepítő cd nem kell! (nincs rajta illesztő, sem más olyan állomány, ami külön kellene!)
teljes reset volt? kábel jó? védelmi alkalmazás nem fogja a kapcsolatot?
a jelszónak annyiban lenne jelentősége, hogy kérné a belépéskor!
a teljes reset arra hivatott, hogy mindent visszaállít a gyári értékre, még azt is, ha esetlegesen módosítva lett az adminisztrációs felület elérési címe!
a tl-wr841n az 300-as és mimo képes wifi router, a tl-wr741nd csak 150-es lite-n, a középső pedig 3g/3.75g router, erre akkor van szükséged, ha mobilinternetet akarsz megosztani![ Szerkesztve ]
-
Drbonci
aktív tag
net kapcsolat nem kell ugye ? telepítőlemezről nem kell semmi ? nem akaródzik belemenni a router menüjébe sehogy sem . Kábellel össze van kötve a gép meg a router (táp is bedugva) , címsorba beírva 192.168.2.1 de semmi egyik böngészővel sem . Próbáltam Win7 és xp alól is , a helyzet ugyanaz . A routeren anno állítottam be jelszót , ennek itt most van jelentősége ?
Közben nézegetek egy új routert ha ebből nem lenne semmi , melyiket ajánlod a következők közül ?
TP-LINK WR-741ND 150Mbps WLAN router
6.490 FtTP-LINK TL-MR3420 300Mbps 3G WLAN router
9.990 FtTP-LINK WR-841N 300Mbps Wireless
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Drbonci #9064 üzenetére
routeren teljes reset (a router áram alatt, és a reset gomb legalább 10 másodpercig benyomva tart), majd a munkaállomás és a router lan portja megfelelő kábel segítségével összeköt, 192.168.2.1 címen böngésző alól a router adminisztrációs felülete elér (nem biztos, hogy minden böngésző alól megy, ie általában mindig okés), jelszó alapban nincs megadva, firmware update szekció, firmware állomány betallóz, update, ok...stb!
a frissítés után ajánlott ismét egy teljes reset, majd konfigurálás!
szükség esetén, a munkaállomáson a tűzfal vagy más védelmi alkalmazás kilő a frissítés idejére![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Parameter #9061 üzenetére
próbáld ki más/minden csatornán a wifi szórást, esetlegesen már a megfelelő csatorna kiválasztása megodja a problémát!
lehet, hogy eddig csak te használtad adott csatornát, ezért okés volt, de most egy másik - nálad is elérhető - hálózat ráköltözött arra, vagy valamelyik szomszédos csatornára!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Parameter
csendes tag
Sziasztok,
Sanda gyanúm, hogy szakarodik a WLAN routerem.
Adott két szoba: -egyikben kábeles csatlakozás
-másikban WLAN
a WLAN-os gép egy WLAN usb-vel veszi a jelet: TL-WN722NEleinte nagyon szépen adta, mostanság FP30-as szolgáltatással 2-3 Mbit-et produkál.
A kábeles gépen pedig a 26-28 Mbit-et.Kérdésem, hogy hogy lehetne letesztelni, hogy a routerrel van-e probléma?
Vagy lehetséges erősebb antenna szükséges? /de akkor felvetődik a kérdés, hogy eleinte miért adta le a sávszélességet?/
Köszönöm.
-
Drbonci
aktív tag
válasz Claude Leon #9059 üzenetére
Külön kikerestem a 7.. verziót , a probléma az hogy nem tudok bemenni a router menüjébe .
-
Drbonci
aktív tag
válasz Drbonci #9057 üzenetére
7000-es verzió , letöltöttem a frissítést , de nem tudok belépni a router menüjébe . Jelenlegi felállás : netbook , telefonról wifin keresztül csatlakoztatva netre , router kábellel csatlakoztatva a géphez (nincs netre csatlakoztatva ) böngészőbe beírom : http://192.168.2.1
, és kiírja hogy nem tud csatlakozni a webhelyhez .Lan porton van csatlakoztatva .
[ Szerkesztve ]
-
dr600
tag
szevasztok van 1 problémám hogy belépek a rutermenüjébe és egyszer csak azt írja persze ip cimel hogy a másik gép kezeli ami a szomszédé na ezt hogy álitsam be hogy ő netudjon bele menni csak én mivel én szolgáltatom nekik a netett
ruterem Netger WNR 2000 V2.ujonc vagyok de megbizható---->Találat dr600 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
legenda
válasz Drbonci #9050 üzenetére
firmware frissítés/újrahúzás, majd reset és újrakonfig - ha nem hardveres hiba van, akkor segíthet!
wifi esetén más/minden csatorna kipróbálása!
új router típusa; milyen_routert
jó/jobb ár/érték arányú olcsó router; tp-link tl-wr741nd vagy tl-wr740n - ezek már 5 - 6 e ft között is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Drbonci
aktív tag
Üdv, van egy Belkin G routerem és olyan probléma van vele hogy néha eldobja a csatlakoztatott eszközöket , ilyenkor kihúzom a tápot majd kis idő múlva vissza és minden ok . Ezt már napi szinten csinálja . Lehet vele kezdeni vmit ?
Esetleg segítséget kérnék milyen típusú routert lenne érdemes venni helyette ? Egy 6mb-s netem van .
-
krealon
veterán
-
dr.bubo
őstag
válasz Runner_fxr #9043 üzenetére
A routerban a WAN: Dynamic ip (automatikus ip)
Nem kell mac cím klónozás, csak a modemet kell újra indítani.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
krealon
veterán
válasz Runner_fxr #9046 üzenetére
A Manualban nincs benne a WAN MAC Clone leirasa, igy csak tippelem, hogy az
IP Config -> WAN & LAN
vagy az
IP Config -> Miscellanious
alatt talalhato a WAN MAC opcio. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Gubek-Einste #9044 üzenetére
Na ezt most nem egészen értem. A következő van, ha a modemre közvetlenül rádugom a laptopot akkor minden gond nélkül megy a net, akkor van a gond amikor a routert dugom rá, a routerből már nem jön net. Tehát akkor hol regisztrálom be a mac címet? A routerben van ilyen lehetőség, és oda hiába írtam be a mac címeket, akkor sem volt net, bár akkor még nem próbáltam ezt az ingyenes dns-t, lehet azért nem ment, nemsokára megyek a haverhoz és megpróbálom megint, remélem most már sikerül.
-
krealon
veterán
válasz Gubek-Einste #9044 üzenetére
Tapasztalat:
11 ker, FiberPower 25 csomag, Cisco EPC3208 modem
MAC address regisztralasig nincs net. IP cimet kioszt, de nem lehet forgalmazni.
Megoldas: http://pcreg.upc.hu kozvetlen PC kapcsolattal, majd PC MAC address klonozas a router WAN MAC helyere. -
Topikgazda
válasz Runner_fxr #9043 üzenetére
UPC a MAC cím alapján szolgáltatja a netet de mostanság már könnyen lehet új eszközt beregisztrálni.
2005 februárja óta van olyan csomagom amihez 3 IP cím jár de előtte is cseréltem már gépet és egyszerűen át tudtam regisztrálni a MAC címet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Gubek-Einste #9042 üzenetére
Köszi, ezt megpróbálom, nem az enyém a router, egy ismerősömé, de most nem emlékszem melyik csomag van, szerintem valami alap upc-s csomag.
Megpróbálom akkor ezt a dns-t manuálisan, hátha ez volt a baj.
A mac címet úgy tudtam akkor kell beírni, ha mac adress szűrés védelmet akarok rátenni. De ezek szerint amúgy is kell? Egyébként a router a menüjében több helyen is kér mac címet, illetve meg lehet neki adni több helyen is. -
Topikgazda
válasz Runner_fxr #9041 üzenetére
UPC nethez csak automatikus IP kérést kellene beállítani, meg lehet próbálkozni egy MAC cím klónozással (az eddig használt gépével) de mostanában már nem kell.
DNS-hez manuálisan érdemes beírni valami ingyenst, INNEN lehet válogatni, ajánlott a Google és az OpenDNS.
Melyik csomagod van egyébként?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Egy asus WL520gc router beállítással küzdök. Upc kábeles internet van rádugva és azt szeretném megosztani. Nem vagyok egy nagy szaki a hálózatos dolgokban, de párszor már be tudtam állítani routert, de ez kifog rajtam. Le tudná valaki írni, hogy mik azok a beállítások amiket mindenképpen meg kéne csinálni ahhoz hogy szórja végre a a netet? Ip címet és dns-t automatikusra állítottam , mi az amit még muszáj beállítani? A routerből nem jön ki net. Mi lehet a probléma?
Ja még valami, az az EZsetup, hogy működik? Hol lehet azt a programot letölteni?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
dr600
tag
válasz Gubek-Einste #9039 üzenetére
köszönöm szépen válaszod akkor nem cserélem le mert wnr 2000-s em van csak azt hitem a másik erősebb mert azt írták róla hogy 7 beépített antennája van a 2000-reben meg csak 2 de akkor ez nem számít és pont a wifi miatt kellene erősebb
-
Topikgazda
A WPN824 V2 R egy G-s eszköz amíg a wnr 2000 V2 egy 300-as N-es de 100 portokkal rendelkező típus.
A fentiekből következően természetesen a wnr 2000 V2 a jobb és hogy miben? Erősebb hardver, gyorsabb wifi.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dr600
tag
szevasztok lenne 1 kérdésem van egy Netgear wnr 2000 V2. és van egy NETGEAR WPN824 V2 R
ara lenék kíváncsi meik a jobb és mivel
válaszokat előre is köszönömujonc vagyok de megbizható---->Találat dr600 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
krealon
veterán
Az osszes elektronikus eszkoben (a mozgo alkatreszeket leszamitva) az eletrolit kondenzatoroknak a legrovidebb az elettartama. Ugy kimelheted (ezaltal novelheted az elettartamat), ha nem hagyod tulmelegedni.
Optimalis korulmenyek kozott 10+ eves elettartam siman elerheto. -
Nimrod
addikt
Van egy TP-LINK TL-WR740N routerem, ami éjjel-nappal megy a SamKnows project miatt, várhatóan két évig. Lassan fél évnél járok.
Mennyi a várható élettartama ezeknek a routereknek? Vannak tapasztalatok? -
krealon
veterán
Azt hittem a monospace irasbol egyertelmu, hogy ezek parancsok, amiket a Windows Parancssorba (Command Prompt) kell beirni.
Win + R -> cmd -> [Ok]
vagy Xp-n
Start -> Run -> cmd -> [Ok]Ha grafikus, kattintgatos modszert reszesited elonyben, akkor itt talasz illusztralt leirast, hogyan kell a valtoztatasokat elvegezni:
OpenDNS: Change your DNS settings -
aveos
tag
válasz krealon #9031 üzenetére
TNX!
Feb 24 19:46:11 (none) daemon.info pppd[3790]: LCP terminated by peer
Most ez van >>> Sajnos, torrent fel- és letöltésnél ledob, azaz megszakad a kapcsolat, ki kell kapcsolnom a klienst és újra kell indítanom a routert ezt csinálj a wifi -n és UTP -n!
Böngészni lehet vele és csak kisebb fájlok letöltésre jó!Üdv.
Edimax BR-6574n
[ Szerkesztve ]
06302081105
-
aveos
tag
válasz krealon #9029 üzenetére
Köszi a segítséget!
System log > Ez az utolsó 5 bejegyzés, a többibe sem volt hiba (error)!
Ki tudsz nézni valamit (analizálni)?Feb 24 18:07:08 (none) local0.info udhcpd[10444]: Received a SIGUSR1
Feb 24 18:07:10 (none) local0.info udhcpd[10444]: Received a SIGUSR1
Feb 24 18:08:51 (none) local6.debug upnpd[28334]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541
Feb 24 18:09:30 (none) local6.debug upnpd[31777]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541
Feb 24 18:11:18 (none) local6.debug upnpd[31777]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541Üdv.
[ Szerkesztve ]
06302081105
-
krealon
veterán
Ha adatforgalom (torrent) van, de a weboldalak nem toltodnek be, az nevfeloldasi (DNS) gond.
[ Szerkesztve ]
-
aveos
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Edimax BR-6574n routert!
Egy T-home -os modem és utána raktam be a routert, mindent beállítottam:
- wan>pppoe>felhasználó>jelszó
- wireless>security setting>jelszó
- többször konfiguráltam cd lemezről
- többször volt resetMűkszik is, csak a rendszer bebootólásnál nagyon lassan azonosítja be a hálózatot és kb. 1,5 óránként ledob a netről főleg ha fut a torrent kliens 100-150!
Tud valaki valamilyen megoldást vagy beállítást, vagy cseréljem le?
Üdv.
HELP! HELP! HELP!
[ Szerkesztve ]
06302081105
-
krealon
veterán
Endcrypitonkey 1-2-3-4 -> WEP titkositas.
Ezt barki 5 perc alatt feltori, igy ha nem valtoztatsz rajta, akkor olyan, mintha nem is lenne titkositva.
Szerk:
A kulcs visszanyeresehez ez a progi hasznalhato -> Wireless Key View[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
Sziasztok...
Volna egy kis gondom amit szeretnénk valamiféle képen megoldani..!
Lényegében a haverom routerjával van gond és neki kellene megoldani a dolgokat..!
A router típusa canyon 802.11ga lakában csak vezeték nélküli kapcsolat van.. még pedig egy laptop!
Akik neki a rendszerét csinálták elfejtették megmondani a jelszót így most nem tud más eszközt csatlakoztatni..!
az alapértelmezett ip címhez felh.névhez és jelszót hál istennek nem nyúltak így webes felületről elértem a routert!Ha kikeresem a Wileres részt és abból a security ide vonatkozó részét akkor elviekben itt kellene lennie a jelszónak ami levédené a vezeték nélküli részt!
Nekem van Endcrypitonkey 1-2-3-4 ide csak a * vannak nem látom a jelszavát..!Ő szeretné ha ez lenne a jelszava...! vagy is azt akarja hogy ne változtassam meg..!
Én valahogy hozzá akarok ehhez férni...!
Mi lenne a legjobb megoldás...?
Próbáltam unmask programmal megnézni de az nem jött össze...!
Milyen mód van rá még hogy hozzá férjek ehhez a jelszóhoz...??Ha nem lesz semmilyen mód arra hogy meglegyen a jelszó akkor ha kitörlöm az
az endcyption Key 1-4 és azt írom be akit én választok akkor működni fog a dolog..?
vagy is ezután gondolom át kell írni a laptoban is az új jelszót..![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
legenda
amennyiben szoftveres, vagy olyasmi jellegű beálltási hiba van, úgy - sajnos - visszaállít(hat)od a problémát is, ekkor a nullázás utáni manuális konfiguráció ajánlott!
ellenkező esetben mehet a mentésből visszaállítás - majd kiderül, hogy okés, vagy sem...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Imifej
senior tag
Régóta hibátlanul működött egy TP-Link 741 routerem, kb 2 éves max. Pár napja olyat produkál, hogy nem jönnek be az oldalak a böngészőben. Az újraindítás segít, viszont a Skype az megy rendesen, tehát kapcsolat az ezek szerint van. Áramtalanítva van napközben,nem megy folyamatosan. Remélem tud valaki segíteni.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
krealon
veterán
Reszvetem.
Keszulj fel 30-40 db router ujrainditasra, mert barmilyen opcio atallitasa utan ujra kell inditani.Egyebkent a Manual 6-ik lapjan leirjak a Reset gomb mukodeset (merthogy van rajta):
"RESET(WPS): The Reset Button has three functions, WPS, reboot and Factory Default. When press it less than 2 second, it is WPS function and the SYS LED will flash two minute (as long as WPS session is active); 2 to 5 seconds, the router will reboot; and more than 5 seconds, the router will restore to factory default settings."Az alapertelmezett beallitasokkal itt erheto el a konfiguracios oldal:
http://admin:admin@192.168.1.1/ -
krealon
veterán
Jonehany fajta modecom router van. Pontosan melyikrol van szo?
ftp://drivers:drivers@ftp.modecom.pl/ENG/Network%20Devices/Routers/
-
Lala86
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni!
Eddig egy normál routert használtam (ADSL net), viszont vettem egy vezetéknélküli router (modecom), és amikor a helyébe akartam rakni, és konfigurálni, nem történt semmi! A következő alkalommal már a routerbe sem engedett belépni (az admin-os cuccal), és azóta sem! Resetelni nem tudom, mert nincs reset gombja!
Viszont modemként meg tudok csatlakozni a netre!Nem tudom, hogy mit csináljak!
A segítséget előre is köszönöm!!Lala
-
HerrWeasel
csendes tag
válasz krealon #9009 üzenetére
Hmm. Habár nem D-Linkes a drága, azért megnéztem. A modemem is élére állítva üzemel, csomagvesztést, nagy szórású pinget nem észleltem és hőmérsékletével se igen volt probléma, legfeljebb a nagy nyári kánikulában. (A padlástérben van, kétszintes ház, egy méternél sokkal nagyobb magasság nincs ott fenn. Igencsak be tud melegedni strandszezonra.) Mindenesetre a problémát aligha ez okozta. November óta jelentkezhet a probléma, már amennyire emlékszem rá. Utóbb vált annyira zavaróvá, hogy nem tudtam rákenni az esetleges hálózatra.
De majd az okos UPCsek megfejtik, hogy mi a gubanc remélhetőleg. -
krealon
veterán
válasz HerrWeasel #9007 üzenetére
Ha D-link modemed van, akkor ajanlom elolvasasra:
http://prohardver.hu/tema/d-link_360r_gondok/hsz_7-7.html -
Topikgazda
válasz HerrWeasel #9007 üzenetére
X-Akták sokszor vannak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
HerrWeasel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #8999 üzenetére
Mindenféleképpen felhívom majd a UPC-t, hogy küldjenek ki pár okos szakembert, akik megnézik mi van és cserélnek ha jogosnak ítélik meg. Fölöslegesen nem akarok költeni rá, ha van más módja is.
Közben tesztelgettem picit. Router kihagyásával, direktbe kapcsolódtam rá. Viszonylag szépen működött az elején, de utána 5 percenként ledobált (csak a skypeon beszéltem volna), majd 3-4. után nem sikerült visszakapcsolódnom. Amennyire néztem beállítással probléma nem lehetett. A történet csattanója mégse ez, hanem, hogy utána rendszer visszapakol, visszadugdos és lám tökéletesen működik most. Fene se érti.
Megjavulni biztos nem javult meg, mert ilyesmikkel játszottam már régen is, legfeljebb a régi idők emlékére összekapta magát egy estére. -
Dani87
csendes tag
Sziasztok.Vettem egy SMC 7904WBRA2 modemes wifis routert,de egyáltalán nem tudom beállítani.Végig mentem a beállításokon.A windows felismeri a hálózatot is látja a ledek világítanak de nincs net.Ez miért van?Tudnátok segíteni?
Üdv.:Dani
-
MODERÁTOR
-
Geri86
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9003 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/120222/routerqos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt a Enable QoS Engine-re gondolsz mert nekem az be van pipála, vagy esetleg hol találom meg pontosan ha nem ez lenne? -
MODERÁTOR
-
Geri86
csendes tag
Van 1 D-Link DIR-655 routerem 2 éve 120/10-es UPC-s nettel használom. A porbléma hogy 3-4 hónapja nagyon lassú routeren keresztül a net kb 30-50/1-2 Mbit nagyon ritkán tudom kihasználni maxon. Csak Modemet használva 120/10Mbit mi lehet a router baja? Erre cseréltem le a Firmwaret Version : 1.31EU, 2010/01/14 és sajnos ugyan az a helyzet, amint lekötöm és csak modem megy akad a sebesség, de routerrel nagyon szar.... Segítsen aki tud
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Egészséges életmód
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konteó topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.