Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz ElEvEn11 #7592 üzenetére
Nem feltétlen paraméterre gondoltam, csak olyan dolgokra, hogy mondjuk, ha a routert pingeled, már az lassan válaszol, vagy pedig csak a router túloldaláról, vagyis az internetről érkeznek vissza lassan a csomagok?
Meg aztán az igazi probléma az, hogy lehet itt elmélkedni, de hiába is jönnénk rá bármire, a routerrel azon kívül, amiket már eddig is megtettél, nem nagyon tudsz tenni semmit. Gondolok itt a reset-re, és a firmware frissítésére... Erre még csak moddolt firmware sem létezik! Azt mondod, hogy a kábelek kizártak, hogy rosszak lennének, router nélkül nincs ez a lassulás, a routerrel amit lehetett megtetted, innentől a lehetőségek eléggé beszűkülnek, a router cseréje irányába.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ElEvEn11 #7590 üzenetére
Azt kétlem, hogy a gyári firmware-nek ilyen (drasztikus) hibája lenne, hogy 1MB/sec-re csökken a sebesség. Tesztprogramról sem tudok ilyenről, hogy kompletten letesztelné a routert, és az egész hálózatot. annak különböző hálózat diagnosztikai szoftvereke, mint például a Wireshark, vagy csak, hogy a ping és a tracroure parancsokat említsem, amikkel be lehet határolni egy-egy hiba eredetét, de ilyen "egy gomb megnyomásos" komplett csomagról nem tudok.
-
MODERÁTOR
válasz ElEvEn11 #7588 üzenetére
Sajnos ezt a típust nem igazán ismerem, ez eddig inkább a jól moddolható WL-500 és RT-N sorozatra koncentráltam. A hálózati feszültség ingadozás nem hiszem, hogy ilyen problémákat okozna, mert azokat a tápegység jól áthidalja, illetve ezen túlmenően a router alaplapján is találhatóak további stab IC-k. Ellenben a WL-500 sorozat 5V-os tápegysége egy típushibás kivitel, ami általában 1-2 év után fáradni kezd, és ez szokott produkálni hálózati hibákat is. Bár nem ez a fő jelenség, de előfordul... Ha a Te routeredhez is 5V-os táp van, akkor érdemes lehet megpróbálni egy másikkal, vagy esetleg egy PC táp 5V-os ágáról elindítani, és letesztelni. Más ötletem, tanácsom sajnos nincs.
Ha mégis új router vásárlása mellett döntesz, szerintem nem kell ennyire ragaszkodni a WiFi nélküli kivitelhez, mert ugyebár a WiFi minden routerben kikapcsolható. Alapesetben nekem is ki van kapcsolva az RT-N16-ban, mert minden eszközöm kábeles, csak alkalom adtán nyomom be, ha esetleg WiFi-s eszköz kerül hozzám valami okból. De ez évi néhány alkalomtól nem több...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest