Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbx
tag
Nálam is teljesen kiváltotta az Apple TV az összes berendezést, platformot - csak ezt hasznalom mint interface-t, mennek rajta a letoltott filmek, streaming, hagyományos TV adás (IPTV), otthoni családi videók, fotók böngészése (NAS-ról), webes videók nézése (AirPlay-al telefonrol, tabletről indítva), iPhone/iPad tükrozése. Hála a már standard HDMI-CEC funkcionalitásnak, távirányító is elég az, ami az Apple TV-hez van, kapcsol ki/be egyszerre az Apple TV, TV, soundbar.
Amiben még szerintem jó az Apple TV (3. pont nálad):
- ugyan sokan pont hátrányként kezelik, azonban előny is tud lenni, hogy minden többcsatornás hangot dekodól, nem kell oldani, hogy valami régebbi receiver, soundbar ismeri-e a formátumot. Szerintem az is haszos, hogy mindent at lehet kodoltatni Dolby Digital 5.1-be, amit aztan tenyleg minden tobbcsatornás rendszer ismer, nekem is pl. a soundbar csak a DD-t meg a DTS-t dekodol, de semmi gond nincs, mert mindent atkodoltatok DD-re, ez a HDMI ARC-on is atmegy (persze a hangminoseg rosszabb lehet igy, dehat soundbar-rol van szo, nem valami audiofil berendezésről).
- szovegbevitelnel felajanlja, hogy a telefonon irjad be a szoveget, egyszerubb, mint a taviranyitoval
- sok video tukrozésénél működik, hogy amint kiküldom a TV-re, már az Apple TV távjával tudom megállítani, újra elindítani, beletekerni
- szinten ellentmondasos, de nekem tetszik a kicsi, elegans, letisztult távirányító is -
devil-k
nagyúr
Ez nem egészen így van. 2013-ban vásároltam egy alsó-felső kategóriás smart TV-t, amit a mai napig használunk. Nagyon szeretem, soha nem volt vele gond. Külön örültem neki, mert van benne egy ilyen kis kihajthatós kamera, amivel az anyósomékkal beszéltünk Skype-on, mivel ők kint élnek külföldön. Aztán a Samsung egyszerűen megszüntette ezt a funkciót.
Netflix évek óta elérhető, frissítették is, de ma már nem. Olyan szinten nem foglalkoznak vele, hogy a felületet is meghagyták angolul, pedig tavaly október óta magyar idehaza. Az HBO GO hasonló, nagyon rég nem frissítették a TV appot. Ráadásul wifin keresztül megy a net és az utóbbi időben emiatt nagyon lassan állt fel a rendszer.Meguntam ezt a szarakodást, vettem egy Amazon Firestick 4K-t akciósan, majd lelőttem a TV hálózat elérését, csak a kis kütyün hagytam meg.
Az Apple TV pedig vetítőre van kötve a nagy mozizásokhoz. Azt is akciósan vettem 54.000 Ft-ért. Ennél persze van olcsóbb és drágább lejátszó is, de nekem nagyon bejött. Pedig volt már nekem HTPC-m, Popcorn, Nvidia Shield TV Pro, kínai boxom is. Kiváncsi leszek az őszi (?) kiadásra is. Minden esetre nincs tökéletes médialejátszó, kicsit megosztott most a piac ilyen téren. Valahol mindig van egy kos kompromisszum.
- mozi bolondéria -
-
addikt
Lássuk csak:
1. Szerintem semmilyen smart TV-nek nincs értelme. AppleTv-t midenkinek. A távirányítója igényel egy kis megszokást, a hagyományos 2-3 csatornát is nézek egyszerre a reklámoktól függően embereknek nem fog tetszeni, de amúgy elég jó (is lehetne).
2. Youtube-ot használok rajta csak én Infuse-t, de az általad írt programok is kiválóan működnek a felhasználói tapasztalatok szerint.
3. Konkrét nincs, de szinten minden nap megy az esti Youtube és a sorozatok Infuse. Továbbá be van állítva homekit központnak, ez érdekes extra (pontosan tudom, hogy mikor ébred fel a feleségem, mert be van állítva az ablaknyitásra értesítés), de semmi több
4. Lehet több eszközről is használni, sőt több AppleId fiókot is meg tud különböztetni.
A TV már csak megjelenítésre van, főleg most. Sajna még az online stream nincs olyan minőségű, hogy a kábeltv-t lemondhassam. Ha sportot akarok nézni, azt még a TV-n nézem (Kézilabda, Forma1).
Kislányom most múlt 1,5 éves és mivel van airpods-om is vígan tudtunk feleségemmel sorozatot nézni, míg ő aludt (nem csúszik a hang a képtől). Nagyon szeretem.
Eszközpark, amivel használjuk: iPhone Xs, iPhone SE (2016), airpods (gen1)A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
MasterMark
titán
1. Mindenképpen.
2. Ami van, igen.
3. Képeket / videókat szoktunk mutogatni AirPlay-en keresztül, nagyon jól működik, valós időben tudsz belenagyítani a képekbe, meg váltogatni, stb.
4. Igen, erre is elég sok beállítási lehetőség van. Pl. mindenki tudja használni aki a közelben van, vagy csak a te wifi hálózatodon lévők, vagy kelljen megadni pároztató kódot az első használatnál, stb.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest