Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
werszomjas #231 üzenetére
ha 64 bites procid van (akar intel*, akar amd) mehet ra az amd64 verzio, de mehet ra ugyanugy az i386 (helyenkent x86-nak nevezik) verzio is
sokan azt valljak, hogy egyelore a 64 bites verzio nem nyujt olyan elonyoket, melyek miatt erdemes lenne azt valasztani, cserebe viszont lehetnek vele gondok (en tapasztalat hianyaban itt nem kivanok allast foglalni)*: szokott lenni ia64 elnevezesu verzio is, ez intel itanium procikhoz valo, mezei 64 bites intel procikhoz (core2, meg hasonlok, nem vagyok teljesen kepben intel prociknal) az amd64-es verzio valo
-
werszomjas
addikt
HEllo tok.
Ha AMD gépem van, akkor arra mehet a i386 verzio is??
Ahogy olvastam az amd64 az a 64bitest jelenti??
Vagy AMD gépre AMD verziot tegyek?köszi
üdv
-
fradi81
veterán
hello
létrehoztam egy új ext3-as partíciót, telepíteném az új ubuntut, itt hogy tudok tovább menni?moto g72, Ninebot d28e
-
floatr
veterán
válasz
TheDragon007 #217 üzenetére
Hát nekem pár apró kis marhaság masszírozgatása után nagyjából az ati driver probléma maradt. Az intrepid kicsit jobban összeszedett volt, a legtöbb dolog pöccre ment, bár a bluetooth eddig nem hozott lázba
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék: elszabtam a bejelentkezési képernyőt és jelenleg nem tudom visszaállítani az eredetit, (ami alapból gyönyörű) mert a köv. hibaüzenetet kapom:
"A GDM (a GNOME bejelentkezéskezelője) nem fut.
Lehet, hogy más bejelentkezéskezelőt használ például
KDM-et (A KDE bejelentkezéskezelője), a CDE
bejelentkezéskezelőt (dtlogin) vagy xdm-et. Ha mégis
szeretné használni ezt a szolgáltatást, akkor indítsa el
a GDM-et vagy kérje meg erre a rendszergazdát."Milyen lépéseket kell eszközölnöm, hogy mégis vissza tudja mállítani?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
törölt tag
válasz
mooattyi #222 üzenetére
a wubi-ról nem nagoyn tudok nyilatkozni, de ha külön partícióra teszed, akkor nem nagoyn tehet kárt a windowsban. a bootloadert leszámítva, amiből ugye sajátot tesz fel, de ezt utólag el lehet távolítani persze (biztos nem a legelegánsabb megoldás, de én annó egy win telepítőlemezről javítás módban kiadott fixmbr paranccsal távolítottam el a linuxos bootloadert).
core2-re amúgy mindegy melyik verziót teszed, de szerintem először a 32 bites (i386) verziót érdemes, mert ott a 3rd party programokkal sem lehet annyi szívás. -
mooattyi
csendes tag
Hello!
Ma elszántam magam, hogy kipróbálom az Ubuntut, és miután olvastam a Wubi-ról nagy kedvet kaptam. Fel is tettem, mindent aszerint csinálva, ahogy az ubuntu.hu-n olvastam, de reboot után egy fura dos-szerűség fogadott...se előre, se hátra. Mi ilyenkor a teendő? Mit rontottam el? Olvastam pár hozzászólást, miszerint Wubi install után az xp sem volt hajlandó elindulni. Ettől valóban kell tartani? Core 2es Intelem van, melyik Ubuntu verziót érdemesebb telepíteni? Ha van egy üres partícióm, és arra teszem fel, akkor tuti életben marad az xp, vagy amúgy sem lehet baja?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Matyi
-
ubbconfig
aktív tag
Még egy piros pont a 9.04-nek.
Évek óta sok-sok disztrót kipróbáltam már, virtuálgépen, duálbootban, teljes windows gyalu után is, de eddig ez a lestabilabb és egyelőre mindent elsőre kezelő linux hosszú ideje. Egy közepes fuji laptopon mindent felismert, drivert semmit nem kellett álltanom rajta, sőt wifi és t-mobile w'n'w is csont nélkül megy rajta. Már a csinosítgatásnál (compiz, screenlets, stb) tartok, mert úgy tűnik, hogy 3 nap nyúzás után is stabil és gyors. Egyelőre maradok ennél... -
törölt tag
nekem eddig inkább pozitívak a benyomásaim. a webkamerám nem ment alapból intrepiddel (egy trükkel igen, de skype alatt úgy sem), a hangkártya sokkal halkabb volt intrepiddel (most szépen szól), meg a boot sebessége hihetetlen mértékben javult, és így tovább. sok apróság.
ami szívás volt vele, az is inkább a 64 bit miatt. -
gabaly
tag
Ez a topik 80 százalékban nem a címéről szól. Pedig arról kéne, mert olyan friss a 9.04, hogy a véleményeket összevetve talán többre mennének akiknek problémái akadtak.
Én a macera helyében kitakarítanék! És aki újból kezdi, azt is egy időre!
Nyitni kell egy ilyen topikot: Az én Linuxom a jobb (szarabb), vagy a te Windowsod?!
Ott aztán ami belefér?!
Egyébként én november óta használom az Ubuntu 8.10-et, addig sok éven át a Windowst amivel semmi bajom nem volt. De eszembe sem jut, hogy vissza kéne menni. Kinek a pap....
Mégegyet, 9.04-et kipróbálók és elégedetlenek. Eszem ágába sem volt 8.10 ről egyből átállni (sokan az első éjjel) mert 1000% volt, hogy lesz probléma, több is. Majd néhány hét múlva. A 8.10-et is sokan aprehendálták megjelenésekor. Nekem soha semmi bajom vele. Úgy, mint a Windowssal sem volt. De! Itt nem kell harcolni a vírusokkal!!!Ui: Köszönet érte, hogy Linuxszom lehet! Ámmen.
-
TheDragon007
senior tag
Nekem meg csak plusz és fejlődés látszik az intrepidhez képest. A profilomban levő notira telepítettem. Mivel ebben már simán megy a kékfog, úgy néz ki ez lesz az első linux disztró ami huzamosabb ideig megtalálható lesz a merevlemezen telepítve.
Mondjam hogy mostantól érdekel komolyabban a Linux?
Most épp a winera építő playonlinux.com-os cuccot próbálgatom, többnyire sikerrel.
Vantage master-t ezen a módon játszom, van aki ismeri? Én magam meglepődtem, mikor este feltelepítettem, reggel meg 7kor nézem hogy még mindig játszok
Annak ellenére hogy ultraősi grafikája van, és nem méltó a lapihoz
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
3psilon
aktív tag
Érdekes logikád van.
Nem azért használok linuxot, mert rajongó vagyok, vagy mert ettől lesz egy személyiségem, identitásom, beszédtémám, alapom, hogy másokba belekössek.
Nem azért van két gépem, hogy az egyiken Linuxot használhassak. Nekem nem éri meg dual-bootot tartani csak azért, hogy hátradőlhessek, és azt mondjam "nahát, ez a Linux milyen jó".
Azért használok Linuxot a laptopomon, mert ott, akkor, arra a célra nekem jobban megfelel, mint a Windows. Nem azért, mert a Windows vagy a Linux szar meg jó.
Azért van Windows az asztali gépen, mert Inventor, SolidWorks, Labview, AutoCAD és játékok, amikkel én játszom, nincsenek Linuxra. Ott, akkor arra a célra jól megfelel.Az ubuntunál még külön program sem kell hozzá hogy ilyet produkáljon, magától összeomlik induláskor.
Nekem a Windows halt meg kétszer, neked a Linux. Valószinűleg egyikünk sem tehet róla, vagy tudja, miért történt. Egyik sem lesz ettől jobb vagy rosszabb.Remélem, most már tisztábban látod, mit szerettem volna leirni (bocs, nincs hosszú i), és hogy hogyan gondolkodom. Nem operációs rendszerharcosok élcsapatában tevékenykedem, hanem számitógép-felhasználó vagyok.
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
VaniliásRönk
nagyúr
Húzzunk egy éles határvonalat egy humorosnak szánt hsz (#35) és a probléma leírása (#38) közé. Rákérdeztetek, normálisan leírtam mi a probléma, erre dabadabbal csak nem tudtok leszakadni a #35-ről. Nyilván azért, mert onnantól kezdve csak az első hsz-embe lehet belekötni (jogosan, és meg is kaptam #14-ben), ill. abba hogy gúnyolódtam a nickeden, amit szintén nagyon figyelmesen viszonoztál is.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #210 üzenetére
Húzzunk egy éles határvonalat az "én asztali gépemben nem működik" meg a "nem támogatja a kernel" (#35) kijelentések közé.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz
#16820480 #209 üzenetére
Itt van a kernel.
Ezt a linuxosok 'vanila' vagy stock kernelnek mondják, mert ez az, amit Linus kiad. A disztrókban rendszerint régebbi és rendszerint patkolt kernel van (amire utólag rápakoltak egy-két javítást). Egy debianos mondta, hogy legalább 3-4 hónap, mire rendesen átbogarásznak egy kernel verziót úgy, hogy az bekerülhessen a kiadásba.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VladimirR #205 üzenetére
Tény hogy én kezdtem, de a bambano-vel folytatott sárdobáláson kívül mi nem idevaló?
Az, hogy a 9.04-gyel az asztali gépemben nem működik a Realtek 8139 miért nem idevaló? Azt már le sem írtam, hogy a notimban pedig az Analog Devices 1984A nem szólal meg. Két gép, két alapvető probléma, ha bebootolnám a harmadik gépen, azon meg szinte biztosan a Radeon X1250-be veszne bele ha másba nem is, a negyediken meg az elvileg tökéletes nyílt Radeon driver dobna egy hátast a Radeon 8500-tól.
Vagy amikor egy Wine-nal kapcsolatos hsz-re reagálva leírtam, hogy ha frissíted egy program miatt, akkor imádkozhatsz, hogy legalább az maradjon működőképes, ami eddig eldöcögött? Mert ilyet sem egyszer szívtam meg.
Alapvetően az a bajom, hogy állandóan azt mondogatják a linuxosok, hogy mennyivel jobb a Windows-nál, arról viszont mélyen hallgatnak, hogy kismillió probléma van vele, aminek a nagy részét valóban meg lehet oldani, csak épp baromira nem felhasználóbarát módon. Ha pedig ezt csak megjegyzi az ember teljesen ártatlanul, akkor is jön a szokásos szöveg: nem neked való. Nyilván, csak akkor ne szidják a M$-ot."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VladimirR
nagyúr
koszonom
ez a next release mit takar pontosan?
annyi darabja van a kernel verziojanak, hogy nem egyertelmu szamomra, melyik valtasa lesz a next release
ha jol latom, akkor 2.6.28 van az ubiban - akkor a next release a 2.6.29-re vonatkozna?beleugrani amugy en sem fogok, egy particiot tettem at ext4-re, hogy tudjam nezegetni mind teljesitmenyben, mind stabilitasban)
-
VladimirR
nagyúr
"Lehetne olyan kérésem, hogy ne csak üssük a linuxos fanboyokat, hanem nézzük meg, ki kezdte és hogy lett flame? Olyan egyoldalú és szűklátókörű mindig mindenért a linuxos fanboyokat hibáztatni. Hint: ezt a topicot is a windows fanboyok kezdték el szétoffolni, 3x egymás után."
ha megszeppenve, artatlanul pislogtatok volna vegig, ahelyett hogy legalabb 4-en nekiestek vaniliasronk-nek (nem mintha vedeni probalnam, tenyleg semmi keresnivaloja nincs itt annak, amit irt), akkor is nagyon gyenge indoklas az, hogy "de ovoneni, a masik kezdte"
meg egyebkent sem tiszta teljesen, hogy most az a gond, hogy visszanyalt a fagyi (hint: hany windoze/ms hir topic-jaban kezdtel/folytattal mar flamewar-t)?azert pedig kulon elnezesedet kerem, amiert ezt a jo kis flamewar-t meg mertem zavarni egy eppenseggel ideillo (leven a hir kulon emliti az ext4 tamogatast), raadasul szemermetlen modon "szakmai" kerdessel (mar amennyire szakmai kerdes az, hogy megtalalhato-e valami az adott disztroban), de gondoltam, hogy ha mar a gentoo topic olyan halott, mint amilyen (legutobbi kerdesemet en valaszoltam meg egy honap elteltevel, s az utolso 25-os oldal, mely felig sincs, tavaly szeptemberben nyilt), s mivel itt epp aktualitasa van a dolognak, megkerdem
belatom, hiba volt, tobbet igerem nem fordul elo, a jovoben igyekszem sokotokhoz hasonloan csakis es kizarolag ertelmetlen, off, flame post-okat irni a hirekhez kapcsolodo topic-okba (es en meg meglepodok, hogy olykor miert egy utolso szemet bulvar szintjen hozzak le a hireket - hat eppen ezert, erre van igenyetek) -
GrandeP
addikt
Ez 7050-es...
Amúgy hát nem tudom, egyik se egy "Oday"-es, se nem egy "9999dayes" hardver, szóval illene neki használni tudni...
Amit a kolléga linkelt fentebb driver, azzal szintén nem jó....
Mivel nem értek hozzá, most nem fogok itt pirat módon írni neki h mit mivel csináljon...
Majd a következő disztróban biztos javítják...Nagyon szívesen áttérnék rá, de eddig mindig volt minimum egy hiba (nem kicsi), ami visszarántott az ablakokhoz..
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
7
addikt
És akkor most mindenki lesz szíves befejezni a flamet. Elég a win kontra linux balhéból, nem akarok folytatást látni.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
-
rtom
senior tag
Én az eddig olvasottak miatt még nem próbálom ki a 9.04-et, de 8.10-en gond nélkül megy a 7025-ös integrált cuccos, csak a xorg.conf-ba kellett beszerkeszteni a szükséges módokat, amit még 8.04-en csináltam, a 8.10-re frissítésnél csak mentettem a xorg.conf-ot, dist-upgrade, ubis zárt meghajtó engedélyez, xorg.conf visszamásol és 1024x768/75Hz élvez
Egyébként ezek a gondok szerintem inkább abból adódnak, hogy a driverek nem tudják értelmezni a régebbi monitorok lehetőségeit (EDID) és rosszul határozzák meg a felbontást (legalábbis nálam ez a tapasztalat).
Új hozzászólás Aktív témák
it A kedvelt disztribúció új kiadása elsősorban kisebb, de a használatot kényelmesebbé tévő újdonságokat hoz.
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen program, ami...?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest