Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz VladimirR #187 üzenetére
Lehetne olyan kérésem, hogy ne csak üssük a linuxos fanboyokat, hanem nézzük meg, ki kezdte és hogy lett flame? Olyan egyoldalú és szűklátókörű mindig mindenért a linuxos fanboyokat hibáztatni. Hint: ezt a topicot is a windows fanboyok kezdték el szétoffolni, 3x egymás után.
Egyébként pedig azt gondolom, hogy ilyen topicokban szakmai kérdést kitárgyalni veszteség. Mert ez a topic el fog tűnni a süllyesztőben, így minden okosság, ami itt elhangzik, veszteséglistára kerül. Ezzel szemben amit a hivatalos topicokba írtok, azt meg fogják találni azok, akik válaszokat keresnek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
VladimirR
nagyúr
es neked ennek ellenere sincs toredezettseg a lemeze(i)den?
mert nekem ez el tudja intezni (es el is intezi), hogy legyenVladi: azert kerdeztem itt, mert pl gentoo alatt ext4-et tudok varazsolni, e4defrag viszont nincs (en legalabbis nem talalom)
de ahogy nezem, egyetlen minor (vagy meg annal is minor-abb) verzio csak a kulonbseg (1.41.3 vs 1.41.4) es a changelog-ban nem latok erre utalotsh4d0w: nem, abbol kiindulva, hogy mennyien osztjatok itt az eszt, egyenesen kizartnak tartom
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz VladimirR #166 üzenetére
Ha van ext4 támogatás akkor nyilván van hozzá e2fsprogs is. Azt tudakold meg, hogy melyik verziónál jár ez, és mit szereltek bele.
Általában nagyjából azonos szinten járnak a friss disztrók ebben a kérdésben.Még éles bevetésre én nem javasolnám. Viszont ha van min tesztelned - nem baj, ha lehal az adott partíció - akkor ext2-3 ról is tudsz váltani egy lépésben.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
GrandeP
addikt
Hát sajnos még ez a verzió se kompatibilis az én irdatlan videó kártyámmal...
Integrált nvida 7050...
Előzőleg a 8.10-est próbáltam ki, letöltötte a drivert majd, miután beállítottam a megfelelő felbontást, agyhalál...
Most 9.04-es letölti a drivert és ennyi...nem ismeri fel, legalábbis nem csinál semmit. 800*600 / 60 hz nekem nem a legjobb...Szóval ez is törölve lett... ne mondjátok h béna voltam, 2 napon keresztül próbálgattam, letöltöttem az összes olyan drivert amit felkínált letöltésre kezdve a 90. meg 180-190-es szériákkal... egyikkel se müködött...
Windóz alatt hibátlan...Esetleg más tapasztalt már ilyet? Vagy ami lehetetlen én voltam/vagyok a láma hozzá!
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
dabadab
titán
"Ez esetben pedig hol a linux "ingyenessége" ha úgyis meg kellett vennie a windowst"
Aha, ertem. Levezessem hasonlo logikaval, hogy ****, vagy inkabb abbahagynad a trollkodast?...
----
Ez most túllőtt a célon, nem ez a megoldás, bármennyire nem értetek egyet. 6 óra pihenés.[ Módosította: 7 ]
DRM is theft
-
totyax
aktív tag
Jó. Ha az a 3-4 "szakmai" program elfutna ubuntu alatt, akkor nyilván ott futtatná. Most hogy emulálva sem megy, vagy túl lassú lenne emulálva azt innen persze nem tudhatom. Tehát ha neki az az egy gépe lenne, akkor a linux önmagában nem felelne meg, kellene egy windows is. Ez esetben pedig hol a linux "ingyenessége" ha úgyis meg kellett vennie a windowst, ráadásul még a 3-4 "szakmai" programot is? Plusz ahogy írtam ekkor 2 OS kell, ami persze lehet többféle kombinációban, pl. bootolható választás a két OS között, vagy az egyik futhat virtuális gépen (lassabb lesz, 3D korlátozott). De ha két teljes értékű OS-t akar egyidőben, akkor ahhoz két gép fog kelleni, mert mondjuk a levelezője ubuntu alatt van, a csevegője ubuntu alatt, és 5 perc kihagyás (boot...) esetleg azt eredményezi hogy kirúgják mert a főnök nem éri el online hogy megmondja mit tegyen épp a windowson futó "szakmai" programmal, mi az új feladat, vagy éppen felügyeleti program fut ami mellett nem aludhat, pláne nem bootolhat másik OS-t szórakozás gyanánt. Persze az illető jobban tudja hogy mit miért tett, de én csak abból tudok következtetni, amit leírt.
-
VladimirR
nagyúr
lehetne egy olyan iranyu keresem, hogy amig ti magatok, linux-fanboy-ok flame-elitek szerteszet a linux-os topic-okat - holott van a temaba tokeletesen illo megvalaszolatlan kerdes is, szoval akar ertelmes iranyba is mehetne a tarsalgas - addig ne nagyon emeljetek szot azellen, ha mas ugyanezt teszi
egyuttmukodeseteket elore is koszonom -
-
totyax
aktív tag
álam pl. olyan, hogy a laptopon ez megy, ezen netezek, tanulgatok, kb csinálok mindent, az a 3-4 szakmai program meg megy az asztali Windowson.
Nem normális dolog azért azt te is tudod hogy két gépe legyen az embernek csak azért, mert szeretne linuxozni.
Az én remekül karbantartott Windowsom kétszer halt meg. Egyszer, amikor feltettem az AVG-t, lefuttattam, restart és kész, másodjára szó nélkül, indulás helyett csak villogó kurzort kaptam. Meguntam.
Az ubuntunál még külön program sem kell hozzá hogy ilyet produkáljon, magától összeomlik induláskor. Itt fentebb is írta valaki, nekem is előjött, és persze fórumokon is olvasni erről. Úgyhogy ez inkább a windowsnak dícséret, hogy annál ehhez az állapothoz külön program kell.
-
válasz remington2 #178 üzenetére
Idézek egyik nagy regénykedvencemtől, Morgan admirálistól: "kib. sf.".
https://www.coreinfinity.tech
-
3psilon
aktív tag
Jaj ne már. Sokan használják, sok helyen.
Most, hogy a desktop vonulat is fejlődik, már itt is megéri. Sok előnye van, és ha mérlegeled a dolgot, lehet, hogy arra jutsz, hogy jobban megfelel. Nálam pl. olyan, hogy a laptopon ez megy, ezen netezek, tanulgatok, kb csinálok mindent, az a 3-4 szakmai program meg megy az asztali Windowson.Egyáltalán nem igaz, hogy szar lenne. Az én remekül karbantartott Windowsom kétszer halt meg. Egyszer, amikor feltettem az AVG-t, lefuttattam, restart és kész, másodjára szó nélkül, indulás helyett csak villogó kurzort kaptam. Meguntam.
Bizonyára vannak megrögzött Linux fanboyok, akik pont ugyanolyan stílusban írnak, mint te. Én speciel egy szimplán elégedett felhasználónak tartom magamat.
(egyszer mondjuk olvastam egy interjút egy volt kernelfejlesztővel, a nevére nem emlékszem, a "-ck" patchet írta, és azért hagyta abba, mert szerinte a rendszermag fejlesztése túlságosan is vállalati irányba halad, hiszen ők tudnak támogatni meg ilyenek. Ki tudja...)
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
bambano
titán
mindig ezek a lejárt poénkák trolloktól...
-
remington2
senior tag
válasz VaniliásRönk #85 üzenetére
Hát nem tudod? A LINUX ÉVE!!! MOST! MOST! MOST!
/Ez egy időtálló komment, 2020-ig aktuális
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
VladimirR
nagyúr
igazad van, pontatlanul fogalmaztam
ugy leirva, ahogyan sheratan tette azt, nagyjabol megfelel a valosagnak, viszont szamtalanszor futottam bele olyanba, hogy egyertelmuen kijelentette valaki, ext filerendszerre nem kell defrag, aki mast mond az hulye/hazudik (kaptam ilyet aziranyu kerdeemre is, hogyan szuntessek meg 30+ szazalekos toredezettseget)
ertelmes valaszt legritkabb esetben kaptam csakamugy amennyire tudom, te hasznalsz p2p programot, igaz?
hasznal azok kozul valamelyik spare file-okat? olyan is esetleg, mely nem feltetlen sorrendben tolti le a tartalmat? (mint mondjuk a bittorrent)igen, a linux es annak filerendszerei valamelyest igyekeznek megelozni a toredezettseget, de azt allitani, hogy nem kell defrag, igenis suletleseg
az meg bonusz, hogy nem azt kerdeztem, kell-e barki szerint is defrag (mert jelen esetben egyaltalan nem erdekel, masnak mi kell, vagy mas szerint nekem mi kell), hanem azt, hogy mukodik-e jelen disztro jelen verziojaban az ext4 beepitett online drefragmentation progija -
3psilon
aktív tag
Már az alfa óta használom a 9.04-et... szerintem remek.
Az asztali effektek tényleg jók, de amint dolgoznom kellett, rájöttem, jobb kikapcsolva.Tetszik, hogy mindenre van 3-4 féle szoftver, lehet válogatni. Amire van szoftver, arra remek, sőt, jobb, mint a Windows. Atomstabil.
Játékokat nem hiányolom, bár szerintem a Linux 100%-ban casual gamer kompatibilis.Ami egyedül kéne, az szakmai szofver (3D tervezés, gépészet), és a legtöbbet csak Windowsra fejlesztik. Ezt tényleg le kell nyelni.
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
-
eziskamu
addikt
Jaja, Vista ugyan kimaradt nekem, de a Windows 7 alatt az overlay-en kívűl mással nincs gond az aero felületen, szépen látszik és mozog a kép a tálcán lévő kis nézetben és a win+tabos taskváltásnál is.
Overlay meg csak olyan gyengusz gépeken kell már amire meg már éppen nem érdemes se Vista-t se Windows 7-et rakni, vagy max akkor ha valami nagyfelbontású anyagról van szó és a proci éppen még nem bírja el a dolgot, és hardveres videógyorsítás sincs. Bár lehet Vista/Win7 alatt már nem is gyorsabb az overlay (XP alatt még az volt) . -
törölt tag
válasz VladimirR #166 üzenetére
nem tudom, erről nem sok dolgot találtam. eddig megmondom őszintén, nem is nagyon izgatott a defrag gondolata, mert mindenhol azt helet olvasni, hogy az ext fájlrendszereknél nem jellemző a fragmentálódás, átlag használat mellett nagyjából nem érdemes vele foglalkozni.
-
totyax
aktív tag
Már megint képminőségről beszélsz, holott mint kiderült és ahogy írtuk többen is, a hiba csak annyi, hogy nem működik a TV-PC színtartomány korrekció. Ez driver probléma (ha nem nyúlkapiszka a kijelző típusa mint írtam), és nem igazán függ az oprendszertől. Persze ha te kikényszeríted a lejátszóból, akkor előállhat olyan helyzet hogy a lejátszó is szétrántja a tartományt, és a VGA is, tehát összességében már egy színhelytelen kép az eredmény.
Én filmet inkább CRT TV-n nézek, mint egy amúgy is filmre rossz képű LCD monitoron... -
veterán
-
totyax
aktív tag
válasz Neil Watts #159 üzenetére
Az "elindul" és a "játszható" az két külön kategória.
-
veterán
-
ArGab
őstag
válasz TheDragon007 #150 üzenetére
Párat próbáltam már. 8.04-es U/Kbuntunál kb. minden 3-4. indításnál nem volt se egér se billentyűzet úgyhogy olyankor hard reset kellett, ezt inkább hagytam. Fedorának ugyanaz volt a baja mint a 8.10-9.04 K/Ubuntunak, csak egy karakteres terminált ad. Mandriva felment, működik is, de leállításnál valami gondja van, mert ha leállíttatom vele a gépet következő alkalommal belefagy a bootolásba.
-
VladimirR
nagyúr
irja a hir, hogy ez mar tamogatja rendesen az ext-4et
kerdesem lenne, hogy hozzavalo defrag is mukodik benne? -
berVi
senior tag
azért nem fut winen, mert túl régi hozzá (98-as, compat mode sem segít), kép
ebből nyilván rájöttél arra is, hogy fps-gondom nem volt
egyébként elég fejlett már a wine, akit érdekel, nézelődhet
másrészt pedig vannak már elég jó nyíltforrású játékok is, most nem akarok listát írni
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Amennyire én hallom, vista alatt is érdemes kikapcsolni az aero-t (vagy talán magától ki is kapcsol) amikor 3d progit futtat az ember. De ez lehet, hogy téves infó. Mindenesetre amikor az utolsó csepp teljesítményt is ki akarod facsarni a rendszerből, akkor egy felesleleges erőforrás-zabáló csilivili dologra abszolút nincs szükség. Ugye a compositing ablakkezelők úgy működnek, hogy az alkalmazások képét egy textúrába rendereltetik és onnan még egy leképezéssel kerül végül ki a képernyőre. Ráadásul manapság a driverek még nem annyira optimalizáltak az egyszerre több alkalmazás kiszolgálására (márpedig ilyen szempontból az ablakkezelő és a tényleges program ugyanolyan alkalmazásnak minősül) Vagy valami ilyermi
@tomtyi: Ja, ha az egész Földre vonatkozó térképet letöltöd az olyan 15GB. És akkor még nem is szedted le az összes repülőt... Azért egy minimális telepítés megvan olyan 300MB-ból.
Jester
-
törölt tag
válasz negyedes #139 üzenetére
vagy a görgőlenyomással forgatható
#141) eziskamu: filmnézés közben kapcsold ki a compizt. ugyan úgy, ahogy bekapcs, csak az effektek nélkülire állítsd! akkor nem fog villogni.
(#143) Jester01: a ubuntu.hu-n valaki írta, hogy most 15GB adatfájl van fent neki a flightgearhez, de ha minden elérhetőt feltenne (talán volt is, mikor fent volt neki), akkor 30GB lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
"az nvidia drivert írni linuxra tud, viszont hardvert nem tud fejleszteni.">ezt pluszban beszéld meg az Apple-lel is. biztos véletlenül raknak újabban nvidia kártyákat a gépeikbe. tudom, régi, lassú. viszont az Apple a saját mítoszának alapját mégis csak grafikai felhasználással teremtette meg.
ha meg Linuxt akarsz használni és nem akarsz szívni vele, akkor előre gondolkozol, megtervezed, hogy milyen gépe veszel, ne adj isten, rákeresel a neten, hátha van cég, amelyik összeállít és árul Linux-kompatibilis hw-t. ha ezt nem teszed, vagy csak az öledbe pottyan a gép, akkor lehet szívás. nem úgy, mint a Vistaval kiadott gépekre utólag felhúzott XP-vel. az sétagalopp. -
ArGab
őstag
válasz TheDragon007 #146 üzenetére
Igen, arra, az kimaradt. Mobility 3470.
-
TheDragon007
senior tag
Ez nem semmi... Ennyire nincs támogatva a Radeon?
Gondolom az Acer Travelmate 5530G notira próbáltad telepíteni.Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
ArGab
őstag
Másnak előjött olyan gond hogy grafikus felület helyett kisebb gondolkodás után egy karakteres terminált dob csak be? Telepítéskor is ezt kapom a grafikus felület helyett és Live CD futtatáskor is. Ez már a 8.10-nél is előjött, akkor sem tudtam mit kezdeni vele, mert nemigen van Linuxos tapasztalatom.
-
Jester01
veterán
Azért vannak open source 3d programok linuxra is. Pl FlightGear.
Amúgy a compizt és társait legjobb egyszer megnézni, hogy de mókás, aztán kikapcsolni
Mert összeakad a rendes direct rendering opengl alkalmazásokkal. Legalábbis én így tapasztaltam.Jester
-
-
-
negyedes
addikt
válasz eziskamu #134 üzenetére
Felteszed synapticbol a compizconfig setting manager-t es ott aktivalod a kockat. Itt megtalalsz minden compizzal kapcsolatos beallitast. Sokat lehet vele szorakozni.Ezzel foglaltam le magam majd 2 napra, 3. nap az agyamra ment a kocka amiko' a 3. desktopra valtok es varom h forduljon
MOD: Ctrl+Alt+eger a kocka forgatasa.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Polllen
nagyúr
Jó a cucc, csak még mindig randa...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
totyax
aktív tag
Minden technológia olyan gyorsan avul el hogy szörnyű, tehát az ember a legfejlettebb technológiát szeretné vagy érdemes megvennie. A linuxot csak nézegetem. 3D-s játékot szerintem a linuxosok is windowson játszanak Persze lehet wine-vel szerencsétlenkedni, akinek van rá kedve és ideje.
-
totyax
aktív tag
totyax: mivel tudok filmből pár mp-es mintát felvenni?
Filmből nem kell "felvenni" mivel eleve ott az anyag Windows alatt a VirtualDub programmal egyszerűen.
file - open video file
video - direct stream copy
audio - direct stream copyAlul kijelölöd a szükséges részletet. Kitalálod melyik gomb mit csinál.
File- save as avi
Kész.
Lehet hogy csak keyframe-nél fog vágni, tehát hosszabb lehet a részlet mint amit kijelöltél.
Nekem az első mintaképen az tűnik fel, mintha az tv szinten adna ki (16..235), nincs csatlakoztatva tv az egyik kimeneten? Driverben nem nyúlkapiszka a kijelző típusa?
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Benn vagyok a matrixban, toltok egy Team Arenat, hogy teszteljem a zart meghajtot. Az asztal effekteket hogy is kell elesiteni?
PS:Amúgy ez is mekkora ökörség, hogy az üzenetek és elemek nyelve stimmel, de olasz billentyűzetet állított be alapból.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
Konkrétan nem merek tesztelni, amíg csak problémákról olvasok Oké, ez sem a legjobb hozzáállás, elismerem; de aggaszt, hogy 4 éve folyamatosan ugyanezt olvasom a linuxos ATI-driverekről.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Wolverine
félisten
Nekem pl. X800-am van, belátható időn belül nem cserélek konfigot, és aktívan tesztelek és játszom MMORPG-ket, így nem igazán vagyok meg a 3D nélkül...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
dabadab
titán
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hmm, az hogy humorérzéked nincs az egy dolog, de legalább olvasnál. [link]
Szerk.: És amire a #38-at írtam, de ha arra válaszolsz akkor már nem jön ki olyan jól az anyázás, ugye?
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
dabadab
titán
válasz VaniliásRönk #120 üzenetére
"Nem azt mondtam, hogy nem ismerte fel, azt mondtam nem működik"
Legy szives, ne nezzel minket hulyenek, olvasni meg tudok, meg idezni is: "a Realtek 8139 már nem támogatott". Ezt irtad. Nem azt, hogy nem ismerte fel, nem azt, hogy nalad nem mukodik, hanem tenykent kijelentetted, hogy az Ubuntu 9.04 nem tamogatja az RTL-8139-et.
DRM is theft
-
Vladi
nagyúr
Namost, ha neked fontos a dx 10.1, akkor miért a Linux? Mert ott aztán marhára mindegy, hogy mely dx-et támogatja vagy nem az adott kártya.
Egyébként én több mint egy évig használtam x1300-al a linuxot. Voltak gondok, de távolról sem annyi, mint amennyit sírnak az fglrx miatt.Meg ott a nyílt forrású driver. 1-2 év és teljes alternatíva lesz. Out-of-the box. na most akkor mi a szar?
il sole non sorge più ad Est!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy nem ismerte fel, azt mondtam nem működik, semmilyen beállítással (DHCP, fix IP), még a státuszled sem világít a kártyán. És ismétlem, nem ez az első eset, a 6.06 vagy a 7.04 (már meg nem mondom melyik) pont ugyanezt eljátszotta a Presario 714 notimon, abban is 8139 volt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
PuMbA
titán
válasz eziskamu #118 üzenetére
MKV fájlban van a film.Lejátszóprogik alapon vannak(shader vagy képminőség javító eljárás nincs beállítva)és a szín,gamma default értéken van mindkét rendszeren a Catalyst Control Centerben.Átméretezés probléma nem lehet,mert mindkét rendszeren 1280x532-ben vettem a képeket(ez a videó felbontása is).
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Milyen az a film?
Ha Avi akkor VirtualDub, de lehet, már több formátummal is müxik, régen használtam.
[link]
Képminőség meg függ a lejátszóprogitól meg a beállításaitól is.
Alapból Windows alatt csúnya az átméretezés.
A legszebb képet Windows alatt az ffdshow átméretező szűrőjével lehet kicsikarni.
Szépen tud átméretezni még a Media Player Classic is VMR9-ben vagy EVR megjelenítési módban, 3d surface/ps2.0 bicubic átméretezéssel .[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Működik a Windows alóli telepítés, vagy még csak a Live-cd-s módszer működik ennél a verziónál?
-
-
eziskamu
addikt
Nem, ha annyira májer vagy, mennyél Fedorázni, vagy Debianozni Ilyen kezdőknek (vagy hülyéknek), mint én, való az Ubuntu, te meg használj Lynx-et Firefox helyett mert megérdemled .Vagy írjál egy jó leírást a logoutra , hogy hogyan lehet belőni rendesen az ilyen finomságokat, hogy 3d vagy tv nézés Ubuntu alatt.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Én szeretnék felesleges munkát magamnak, de te mit keresel egy UBUNTU-s topikban, amelyik disztróról a linuxos ismerős azt mondta túl csicsás neki. Akkor meg miért nem őt nyaggatom? Mert annyira nem közeli ismerős, csak ha baj van a munkahelyi linuxos szerverrel, akkor besegít.
Linux király szervernek, routernek, stb, de a a multimédia még nem az igazi ezek szerint, csak bizonyos bizonyos céleszközökhöz, vagy jól összeválogatott hardveren.
Annó telepítettem már Beos-t, QNX-et (mégha csak 5 percig használtam), os2 warp kimaradt, linuxot meg úgy telepítettem elsőnek, hogy azt se tudtam hogy jelennek meg a meghajtók, csak kíváncsiságból. Szeretnék szép grafikus felületet, de szeretnék a háttérben néha molyolni, vagy gyakorolni. Az Ubuntu jó lenne erre, ha lenne meghajtóprogi mindenhez . De ahogy látom ez csak akkor lehetséges, ha kevésbé haladok a korral hardverügyileg. Azt hittem már rég ideér pl a digitális tv is, de hoppon maradtam .
Most meg Windows 7-ről írok. -
PuMbA
titán
válasz TheDragon007 #56 üzenetére
Tudom,de nem bírom ugyanabban a képkockában lepauseálni.Ha meg van neked a Transformers akkor láthatod,hogy a jelenetben a nap végig ugyanolyan intenzítású,így biztos ,hogy nem amiatt rosszabb a Windows képe.Csinálok több jelenetből is összehasonlítást,ha lesz időm.
-
fradi81
veterán
Windowsban egy ati hd3450 kártya visszaveszi az órajelét ha nincs terhelve, és ubuntuban?
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
"Nem igazán tudom mi a szabadság a linuxban."
1. Olvass RMS-t.
2. GNU/Linux..."Nekem sokkal jobban megéri kiadni bizonyos összeget egy stabil oprendszerért, mint hogy napokig szívjak a legegyszerűbb dolgokkal is."
Mintpl?
"Tehát a "szabadság" számomra a windowst jelenti. Ha órabérre lebontom talán még olcsóbb is a windows."
Tényleg! Jó hogy mondod! Egy majd' 40k-s oprendszer (valami normálisabb Vista/XP) biztosan olcsóbb mint egy szabad szoftver amivel kb. 1.5 napot kell egy kezdőnek foglalkoznia [az Ubuntura gondolok] (használd a googlet!!!) onnantól kezdve csak használni kell!
"Úgy látom eléggé elfogult vagy, amit ügye a pingvin is mutat, ezért sosem fogsz dűlőre jutni egy linux-windows vitában, csak szétoffoljátok a 9.04 megjelenésévél kapcsolatos témát."
"Az se tetszik igazán hogy még mindig ott tartunk, hogy az ATI kártya nem jó linuxra, és vegyek nvidiát, egy elvault technológiát használó kártyát, és bámuljam a recéket directx 10 alatt, mert évek óta képtelenek összehozni egy 10.1-es kártyát."
Pereld be a gyártót, köszi!
Elavult technológia? Mé'?
Mire nem jó Neked egy 9800GTX+ vagy egy GTX 260/275/280/285?
Mi használja ki a DX10-et? Tudom, krájzisz... Azon kívül?
Milyen recéket?
A DX9, 10, 10.1 között mi az érezhető különbség? Szerintem semmi."Tehát lehet hogy az nvidia drivert írni linuxra tud, viszont hardvert nem tud fejleszteni."
Miért ne tudna hardvert fejleszteni?"Egyébként összesen a hétszázát meg a kutyaúristenit, két nagy vga gyártó van (2, az intel nem csinál bővítőkártyát), és ebből az egyik nem képes használható linux drivert gyártani?"
Nem, jól mondod!
"ahelyett hogy az MS-t baszogatják hogy az IE ne legyen alapértelmezett böngésző, sőt ne is települjön alapból."
Szegény M$... S.B. emiatt össze fog omolni?
-
veterán
-
dabadab
titán
"Nem igazán tudom mi a szabadság a linuxban."
Meg mielott a temaban tul sok felreertes szuletne: Mi a Szabad Szoftver?.
DRM is theft
-
bambano
titán
Például az, hogy odaadhatom neked. Például az, hogy kaphatok mástól hozzá szoftvert, belenyúlhatok, és továbbadhatom. Nincs olyan, mint zárt szoftvernél, hogy jön a haver, el akarja kérni és nem adom, mert az jogsértő.
Tiszta sor, ha neked megéri a windows, használd azt. Nekem meg piszok drága lenne a windows, úgyhogy nem használok olyat.
A többire nem reagálok, ha lehet.
-
dabadab
titán
válasz VaniliásRönk #35 üzenetére
"Haladunk a korral, a Realtek 8139 már nem támogatott.
Szerk.: Elavult szegényem"Ha trollkodni akarsz, akkor azt tedd szakszeruen.
Azzal peldaul nem jutsz tul messzire, ha egy nagyon elterjedt HW-rol allitod azt, hogy nincs hozza tamogatas, akkor, amikor tenyszeruen lehet tudni, hogy van. Mar maga a tamadasi vektort is nagyon gyengen valasztottad, a Linux nem pont arrol hires, hogy kiszednek belole a regi drivereket.Komolyan mondom, hozzad kepest FTeR kesz mestertroll.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
totyax
aktív tag
"a linuxos szabadsággal"
Nem igazán tudom mi a szabadság a linuxban. Nekem sokkal jobban megéri kiadni bizonyos összeget egy stabil oprendszerért, mint hogy napokig szívjak a legegyszerűbb dolgokkal is. Tehát a "szabadság" számomra a windowst jelenti. Ha órabérre lebontom talán még olcsóbb is a windows. Úgy látom eléggé elfogult vagy, amit ügye a pingvin is mutat, ezért sosem fogsz dűlőre jutni egy linux-windows vitában, csak szétoffoljátok a 9.04 megjelenésévél kapcsolatos témát. Pedig engem érdekelne mik a tapasztalatok, az előző verzió nem igazán muzsikált jól nálam. Az se tetszik igazán hogy még mindig ott tartunk, hogy az ATI kártya nem jó linuxra, és vegyek nvidiát, egy elvault technológiát használó kártyát, és bámuljam a recéket directx 10 alatt, mert évek óta képtelenek összehozni egy 10.1-es kártyát. Tehát lehet hogy az nvidia drivert írni linuxra tud, viszont hardvert nem tud fejleszteni.
Egyébként összesen a hétszázát meg a kutyaúristenit, két nagy vga gyártó van (2, az intel nem csinál bővítőkártyát), és ebből az egyik nem képes használható linux drivert gyártani? Inkább emiatt kellene mindenféle támadás meg szankció, ahelyett hogy az MS-t baszogatják hogy az IE ne legyen alapértelmezett böngésző, sőt ne is települjön alapból. -
bambano
titán
utána egészen #71-ig nyugi volt, majd elkezdett bambulázni, meg marhaságokat beszélni a linuxos szabadsággal kapcsolatban.
Például nem szóltam semmit arra, hogy #35 szerinte az a realtek kártya nem támogatott, nem szóltam arra, hogy #38 windows alatt működik csak neki, #67-re se szóltam, hogy miatyánkot kell mondani frissítés előtt, stb. Ezek tekinthetők olyan hsz-nek, ami szerinted problémafelvetés. Ehhez képest a #71 nem az, és mivel én előtte nem szóltam hozzá a hsz-eire, a #71-ben a bambulázás az sima mezei kötözködés.
Bambulázást kegyesen elnézzük neki? Azzal, hogy elkezdett bambulázni, személyes támadást intézett ellenem, ami nem kellene, hogy a topic témája legyen. Ezt szabad? Mert szerintem nem.
A fudolást most nem firtatom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest