Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz Postas99 #115 üzenetére
nyilván ez a jövő. de ez a machine learninges dolog ez azért durva, mert nem cél irányosan gyűjtik az adatokat. szóval nem az van, hogy ilyen értelmes dolgokat mérnek csak, mint a vérnyomás. hanem mindent, amit csak tudnak. azt is ami nem tűnik fontosnak. szerintem ez a tartáj hajós jó példa, hogy voltak fenn térfigyelő kamerák a hajón és annak a képét is beletolták, hangot, mindent azt is ami nem tűnik fontosnak értelmes dolognak. és vizonyos színek és a fogyasztás között talált együttjárást. szóval agyatlanul gyűjtött eszement mennyiségű mindenből talál meg mintákat. nem logikusan ahogy a tulaj vagy az orvos teszi.
bambano: vezetéknélküli töltőre rakott kutya
we all deserve a bit of luck.
-
btprg
senior tag
válasz Postas99 #116 üzenetére
Akármilyen szenzor is van, nem alternatíva a sima becsippelés helyett, mert a jelenlegi csip egy passzív dolog, egy szenzoros áramkörnek meg tápellátásra van szüksége. Sokkal drágább lenne, és valószínűleg senki se akarná az állatot újabb és újabb műtéteknek kitenni, amikor a kimerült elemet kéne cserélni...
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Postas99
senior tag
-
válasz Postas99 #105 üzenetére
Nem tudom, hogy te merre felé tevékenykedsz, de felénk (zala/vas) amit én látok, hogy a kis (max 20-40 hektár) és közepes (50-100-200 hektár) gazdálkodók (családok, pár személyes gazdák) akik csak tisztán növénnyel foglalkoznak azok kevesebbet idegeskednek meg jobban megy nekik.
Akik ezek mellett még állatot is tartanak azok éjjel nappal nyomják az ipart és nem látszik rajtuk a nagyobb tevékenységi kör által várt extra profit.Akik már az állattenyésztést is gazdasági társaság szinten űzik az megint egy külön téma, ott már látok én is Q7, X6 és társait a tulaj(ok)nál, de a melósok ott is sincsenek túl fizetve
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Bocs, te gazdálkodsz vagy pálya szérélől vagy?
Nos, az állattartás bármennyire is tűnik vonzónak nagyon emberigényes.Nincs karácsony, szilveszter, húsvét hétfő, tovább alszok, nincs kedvem....
Ha marhát tartasz akkor úgy számolj, hogy abból kb 1.5 év alatt lesz pénzed. (És nagyban befolyásolja, hogy milyen drága gabonát etettél a jószágaiddal, most a drága euró is kedvez az exportra termelőknek, de akkor is keményen meg kell dolgozni érte)
Ha tehenészel az is egy komplikált dolog. Fejés, tej eltárolása...
Szárnyasok tartása sem feltétlen egy séta galopp.
Lehet automatizálni, meg fejleszteni, de kemény meló.
Itt nincs jég kár, de állatorvosra is mindig szükség van.
Akkor ott van, hogy a trágyát sem hordhatot ki akármikor a földre...Ezzel szemben a tisztán növénytermesztés egy elég kényelmes munka.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
nyunyu
félisten
Pl a Kubota limitálva van 40Km/h sebességre. Ellenben szoftveresen ez az érték átállítható 50km/óra értékre. Gondolj bele ha gyorsabban érsz ki a termőföldre és gyorsabban is jössz onnan vissza időt takarítasz meg.
Aztán megvág a rendőr gyorshajtásért, mert egy piros rendszámos mezőgazdasági vontató max 25km/h-val haladhat.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dolon75
senior tag
jah, hogy a hobbi állatok adatait mondod.
ezt nem. tudtam. legközelebb megkerdem az állatorvost, amikor megyünk kutyammal hozzá.Lehet legközelebb, ha elszalad. messzire, erre hivatkozva hivok rendőrt, keresse meg a chipjet az állami kutyakereso kézi készülékkel. 🙂
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
azbest
félisten
Ha a garancia megtartásához kell a kötelező szerviz és márkaképviselet, az tiszta sor. Úgy lehetne azt választani, hogy inkább bukod a garit, de neked azonnal kell egy működő gép. És akkor 3rd party cégek akár ki is szolgálhatják az ilyen igényeket, ahogy a személyautóknál ez teljesen normális dolog. (kivéve hogy a teslát utánozva oda is kezd beszivárogni a szoftverszabadalom)
A bibi ott van, hogy az angolszász jogrendben létezik a szoftverszabadalom. Ha a gépben van olyan chip, amin szoftver van... és ma már tele van minden ilyen chipekkel (akár egy wifi vagy táp szabályzó chip, bármi), akkor azt védi a szoftverszabadalom. Hiába veszel egy ugyanolyan chipet, üresen semmire sem jó, a gyártói programot pedig nem másolhatod át (önmegsemmisítés is van beépítve kiolvasás próbálkozásra).
És innentől kezdve hiába tied a vas, a szoftverszabadalom miatt nincs jogod semmit sem csinálni vele. Régebben még az működhetett, hogy bontott alkatrésszel cseréted a hibás chipet a szoftverrel együtt. De erre bevezették azt, hogy egyedi kód van mindenben, nehogy átcseréhesd.
És hiába vagyunk az eu-ban, ahol nem érvényes a szoftverszabadalom. Akkor is kapaszkodhatnak a szerzői jogba. Valamint hiába nem érvényes az amcsi jog itt, de nem veheted meg, ha nem fizeted ki nekik, nem egyezel bele.
A szoftverszabadalom és a szerzői jogi védelem nagyságrendekkel hosszabb időre veszi ki a köz kezéből a gyeplőt, mint bármilyen más kitalálói/termék gyártói védelem. Ezért igyekeznek szofvert tenni a kőbaltába is, hogy átragadjon azokra is a 70 év meg a többi aránytalan védelem.
Nagyon egyszerű és hétköznapi példa. A raspberry pi-hez európában is meg kellett vegyem a codec licenszet, hiába járt már le a jogvédelme, hiába nem érvényes itt a kukutyin szigeteki meghosszabbított dátum. Vagy kifizetem, vagy nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
Mitől lenne eltérés? Az ilyen adatokat ezek a modern gépek nem "adják" oda a gazdának? Viszont gyűjtik, és ott csücsül a gyártónál valahol?
Tényleg lövésem sem volt, hogy az állatorvosi adatokra rálát az állam. De ezt, mondjuk egy gazdának, aki állattartással foglalkozik, nem illene tudnia?
Bocs a hülye kérdésekért, teljesen ismertlen nekem a gazdálkodói téma, ezért kérdezek ennyit.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Lehet azért korlátozva a sebessége, mert pl. kresz ennyit enged, és nem forgalmazhat olyat a gyártó, amely nem felel meg adott ország szabályainak?
Teljesen jó, sosem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon traktorokról fogunk beszélgetni.
Ezt találtam, ha valaki kíváncsi hozzánemértő (pl. mint én), 2021 év traktorai:
[link]Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
bambano
titán
azt, hogy pontosan mennyit aratott le, a kombájn mondja meg.
ez nem találgatás, ez tény.
az egy teljesen jó érték, hogy a betakarított állapot szerint mennyi a tömege. az egy másik érték, hogy amikor kijön a szárítóból, akkor mennyi a tömege.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dolon75
senior tag
Arra próbálok választ találni (és ez nem off, a cikkben is említik), hogy a gazdák milyen adatokat féltenek?
Az, hogy merre fordult a gép, nem hiszem, hogy nagy értékű adat. Feltételeztem, hogy akkor talán következtetni lehet valamire abból, hogy mit mikor csinálnak, és jobban becsülhető lesz a végeredmény, de mint írtad, ez sem állja meg biztosan a helyét.
Más ötletem nincs. De kíváncsi, az vagyok.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest