Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
ezr én el is tudom fogadni, mert ha már vállaltam az ebet, akkor figyeljek rá, és arra is, hogy másnak ne legyen baja miatta.
de ez a szökés esete, a chip leolvasasa. A kolléga arra utalt, hogy az állatorvosi adatokat állam bácsi bármikor megnezheti.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
-
dolon75
senior tag
a hármas pontod esetében az lenne a jó, ha minél több gép lenne a táblán, osszehangolva, amit lehet.
ennél én érzem, hogy egy kombájn csorda hatékony tud lenni.a gmo-s vetőmag meg... mekkora rablás... nem is értem hogy, illetve dehogyis nem, hogy a licenszt hogyan tudták kiharcolni. az ember csak pislog, hogy ilyen nem lehet ☹️
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Három dolog jutott eszembe
1. nálunk vannak egyáltalán akkora buzamezok, amik kitermelik ilyen eszközök árát?
2. a jutub klasszikus példája a beeteto, monopolizalo, degeszre keresem magam még többet akarok folyamatnak
3. pont a sejtesed, hogy amcsiban is ki van szolgáltatva a gazda, erősíthet arra miért nem jó ez az adatgyujtes irány. ☹️Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
és törekvés van közös API kialakitasara?
bár az igaz, hogy ha egy helyről jön minden, akkor, mint vevő, nem kell tobb felé mutogatnom.
hiába lenne egy közös API, mutogatna az eke firmware gyártójara a traktor sw mérnöke, és fordítva, közben a vetésnek meg lőttek...Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
jah, hogy a hobbi állatok adatait mondod.
ezt nem. tudtam. legközelebb megkerdem az állatorvost, amikor megyünk kutyammal hozzá.Lehet legközelebb, ha elszalad. messzire, erre hivatkozva hivok rendőrt, keresse meg a chipjet az állami kutyakereso kézi készülékkel. 🙂
-
dolon75
senior tag
nem ismerem egyáltalán ezt a piacot, lehet, hülyeséget feltételezek emiatt.
nagyon sok helyen azt tapasztalhatjuk, ahol szoftver van, hogy van a beetetes időszak. szépen olcsón kapunk valamit, szépen magunkhoz kötjük a felhasználót. majd amikor már teljesen tőlünk függ, mert mindene nálunk van, akkor lassan elkezdunk árat emelni.
arra gondolok, hogy most megveszem a traktort, tök szuper, tolom bele a pénzt, meg veszek kiegészítőket (tényleg pl egy eke csatlakozás szabványos minden traktoron?), majd 5 év múlva kapok egy ÁSZF módosítást, hogy blabla indok miatt az autómata vezérlés díja emelkedik.ilyen nincs ezen a piacon?
-
dolon75
senior tag
Mitől lenne eltérés? Az ilyen adatokat ezek a modern gépek nem "adják" oda a gazdának? Viszont gyűjtik, és ott csücsül a gyártónál valahol?
Tényleg lövésem sem volt, hogy az állatorvosi adatokra rálát az állam. De ezt, mondjuk egy gazdának, aki állattartással foglalkozik, nem illene tudnia?
Bocs a hülye kérdésekért, teljesen ismertlen nekem a gazdálkodói téma, ezért kérdezek ennyit.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Lehet azért korlátozva a sebessége, mert pl. kresz ennyit enged, és nem forgalmazhat olyat a gyártó, amely nem felel meg adott ország szabályainak?
Teljesen jó, sosem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon traktorokról fogunk beszélgetni.
Ezt találtam, ha valaki kíváncsi hozzánemértő (pl. mint én), 2021 év traktorai:
[link]Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
-
dolon75
senior tag
Az, hogy megveszed, amikor szükséged van rá, egy dolog.
Az, hogy előfizetsz rá, az egy másik.A cikk az előfizetési konstrukció körüli problémákat feszegeti.
Aminek amúgy lenne értelme, pl. idén csak boronálni akarok (ok, hülye példa), nem fizetek elő a szántási funkcióra.
De mi van akkor, ha a szántási funkciót csak bérelhetem, nem vehetem meg egyszer, és mindenkorra?
Egy traktor megy mondjuk 20 évet, addig havonta bérelem, különben nem szántok vele?
És így az egyszeri X összeg helyett kifizetek jóval többet, ha nincs lehetőségem megvenni.
Az X összegre gazda felvesz hitelt, máris havonta fizeti, de az övé a cucc.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Arra próbálok választ találni (és ez nem off, a cikkben is említik), hogy a gazdák milyen adatokat féltenek?
Az, hogy merre fordult a gép, nem hiszem, hogy nagy értékű adat. Feltételeztem, hogy akkor talán következtetni lehet valamire abból, hogy mit mikor csinálnak, és jobban becsülhető lesz a végeredmény, de mint írtad, ez sem állja meg biztosan a helyét.
Más ötletem nincs. De kíváncsi, az vagyok.
-
dolon75
senior tag
Ezeknél a gépeknél nincs olyasmi konstrukció, hogy csak bérlik, és minden költséget (mármint javítás, meg tervezett karbantartás, ilyesmi) a lízingcég fizet?
Inkább meg akarják venni ezeket a gépeket a gazdák, vagy aki ilyennel dolgozik?Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
-
dolon75
senior tag
viszont üzleti adat lehet, nem?
ki, mikor, mit csinált, mekkora területen, mit vetett, mennyit aratottvetesből pontosabban lehetne becsülni a várható termést, előre készülni árakkal, tároló kapacitással, piaccal...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Assetto Corsa EVO
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Futás, futópályák
- Sweet.tv - internetes TV
- Okos Otthon / Smart Home
- SQL kérdések
- Kompakt vízhűtés
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest