- Asustor NAS
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Urak, találtam a fiókban még egy Nillkin fóliát, egy milkáért a Dunapláza környékén odaadom.
-
mgy
senior tag
válasz
janaman01 #6629 üzenetére
mobileuncletools/engineer mode (MTK)/hardware testing/audio/
normal, headset, etc mód kiválasztása után az sph-t válaszd!
Itt (miután jól felírtad, mik voltak az egyes szintekhez beállítva, kedvedre változtathatod a paramétereket.
---
(Kb. ez az, amiért kiszerettem ebből a telóból. Bármit lehet állítani, halálosan aprólékosan, de kérdem én, miért pont én???)
-
mgy
senior tag
Ugye jól emlékszem, hogy alapban nem jár egyáltalán memkártya a telefonhoz?
-
mgy
senior tag
válasz
Mercutio_ #6584 üzenetére
Vodafon, Té, osztrák A1. Amúgy épp a Voda "vidéki" 900-as 3g miatt esett erre a készülékre a választás anno.
És persze 3g, meló miatt ez is szempont.
Szerintem az első 100-ban voltam itthon, akinek volt HSDPA modeme, már akkor is számított, hogy bárhol-bármikor legyen netem. A svéd kollégák csak lestek, mit csinál ez a távolkeleteurópai csóka azzal a nagy rózsaszín pcmcia kártyával... -
mgy
senior tag
Kösz a válaszokat! Meghirdetem 36-ért tokkal együtt, aztán meglátjuk. Sokat nem akarok vele pöcsölni.
---
Nekem nem jött be a hangminősége, engem sem értenek a másik végén, én se mindig értem a beszélőt. Jó, hogy mindent lehetne az mtktoolsal állítani, de így dokumentálatlanul valahogy nemgyerebe. Asszem öreg vagyok már az ilyesmi faragásokhoz.
Kicsit finomabb, kiforrottabb telót szeretnék. Nyilván sokszor ennyibe fog kerülni, ár/értékben ezekkel a kínaiakkal nehéz versenyezni. Hát feltöröm a malacperselyt, s lépek egyet. Vagy inkább ötöt. -
mgy
senior tag
Mennyit érhet szerintetek egy háromhónapos lila 820-as. Van hozzá egy piros nilkin tok is, meg nyilván az összes gyári fisz-fasz.
Eladni szeretném, nem hirdetgetni... -
mgy
senior tag
válasz
szirtizsiraf #4955 üzenetére
Hú, azt nem tudtam, de majd megkérek valakit, mutassa meg!
-
mgy
senior tag
Nnna, nálam olyan nincsen...
-
mgy
senior tag
Én is mentettem ma egy szépet, igaz nem rajtam múlott. Anya telefonja (s2 mini) vízkáros lett bő fél éve. Nem szimplán vízbe pottyant, hanem rendesen nadrágzsebben végigment rajta egy 60 fokos program. Melegvízzel, mosószerrel, öblítővel, 1000-es fordulatú centrifugával. Persze mindent próbáltam anno, napokig aksi nélkül, huzatmentes helyen szárítgattam, de semmi javulás. Bekapcsolt, de nem indult el egyáltalán.
Fogalmam sincs, milyen indíttatásból beleraktam ma egy másik aksit (nyilván pont olyan telóval kellett a baleset után pótolni), bekapcs, boot animáció, zene, minden. Aztap.csa. :-O
Eztán tényleg azt gondolom, nincs veszett helyzet!Tudnátok a lenti kérdésemben segíteni? Hol lehet beállítani, a kamera hova mentse a képeket?
Kösz! -
mgy
senior tag
Segítsetek, magamtól nem boldogulok. Olvasom picit lentebb Cappától, hogy állítsa át a polgár a kamerát, hova mentse a képeket. Nem találom, hol kell?
A beállítások között nincs ilyesmi, mikor üzemmódot váltok, felvillan ugyan a bal felső sarokban egy sd szimbólum, gyanítom a szabad hely alapján megbecsült még készíthető képek számával, de arra hiába tappintok. -
mgy
senior tag
Megjött a Nillkin tok. Kicst puhábbra számítottam, igaz a gyárinál azért finomabb. Viszont azzal ellentétben 100%-ban passzol a készülékre, igazán igényes termék! A hozzá kapott fólia ránézésre szintén nem az ötcentes kategória.
Sajnos már nem emlékszem, ki javasolta pár hete, de köszönöm a tippet! -
mgy
senior tag
Vegyszer kollega ismét segített (Köszönöm!), a gyári partíciós tábla helyreállítása után egykönnyen felment az infrared 4.2. Teljesen jónak tűnik. Az picit zavar azért, hogy a (z amúgy sosem használt) sim szolgáltatások neve tyúklábas, de ezzel azért együtt fogok tudni élni.
Valahogy lehet erre szerintetek gravityt rakni? Egy SIM mellett szebb lenne egy ikonnal. Más kínom nincs. -
mgy
senior tag
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik megoldódott a csengettyű-probléma. A gyengébb idegzetűek üljenek le, kapaszkodjanak meg az egérben.
Az akksi és a hátsó burkolat közé behajtogattam egy kockányi vécépapírt. Ééééééssss működik. Eszem megáll...
Már nem mondhatom, hogy besz.rok...
---
A romtelepítésben nem jutottam előrébb. Gyanítom a cappa install során felborított külső-belső SD kavarodás okozhatja. Tényleg nem akarom megérteni, miért van, jó a cappa úgy, ahogy van, nem variálok inkább. -
mgy
senior tag
Csak nehogy úgy tűnjön, hogy majd itt jó megalapozott ítéleteket mondok sorra!
Szeretnék egy működő telefont, s bár szívesen barkácsolgatok, meg jó régóta van androidom, gyakorlatilag mindig custom rommal, most nincs igazán érkezésem ezzel sz.vn.. Munkaeszköz lenne, vagy mi.
A magyar nyelv nem annyira téma, vagyis egyáltalán nem feltétel, az angol szükséges és elégséges, a kínai, hmmm, nem annyira. A Linerty egyből nagy kedvenc lett.
Általában követtem a romhoz adott leírást, de túlságosan nem vágom a témát, valszeg ezért maradt kuka az sd kártya. Visszaállításokat nem csináltam, inkább mindent kétszer törlök.(Kösz, hogy foglalkoztok a kínommal!)
-
mgy
senior tag
Nnnna, megvan a Lambda megint. Az ideadesktop a legkevesebb, jobban odafigyelve eleve az eredeti android launcher telepűl, szóval nem gond.
Ami nagyobb probléma, hogy mókolás nélkül:
* nem látja az SD kártyát,
* nem indul el a gravitybox
* itt-ott maradtak még tyúklábas maradékok (hirtelen a tárcsázó jut eszembe, de jött szembe már máshol is).
Szóval leegyszerűsítettem, mikor azt mondtam, csak az idea miatt...
---
Tudnátok javasolni másik olyan romot (a lambdán és a cappáén kívül), ami egyszerűen telepíthető? Nincs nagyon időm és agyam buherálni, szempont lenne a mókmentes telepítés.
Köszönöm! -
mgy
senior tag
Azt hiszem, minden értelmes lehetőséget megpróbáltam anno idea-ügyben.
---
Mivel újra vacakol a csengettyű, s épp a lambda van hozzám közeli gépen letöltve, ma azt rakom vissza, ki fogom bírni az ideával míg találok más, stabil és ajánlott romot. -
mgy
senior tag
Mikor új volt a teló azt akartam, hogy teljesen stock állapotból rakhassam fel a megszokott alkalmazásokat. Felment az adw launcher, s hiába állítottam be azt defaultnak, minden adandó alkalommal rákérdezett a teló, hogy akkor mégis melyiket használja. Ezt nem szerettem, az uninstall nem ment/megy, unszimpátia hamar meglett.
Racionális okom nincs. -
mgy
senior tag
Nem tudtam leszedni az ideadesktopot. "Gyárilag" is ez volt rajta, felraktam a megszokott apexet, de nagyon zavart, hogy ezt - mint kínai örökséget - nem tudom leszedni, csak tiltani. Most sem tetszett, léptem tovább.
---
A csengőm viszont továbbra is sz.r, s mint ma kiderült a romcserével járó paraméter reset elrontotta újra a beszédjavítósdit is. Holnap felhívom a csókát akitől vettem, kíváncsi vagyok, mit mond. Mert így (itthon vettem, de nem tudom, kintről honnan származik) gariztatni nehezen tudnám. -
mgy
senior tag
Jóestét!
Raktam ma egy S4 romot (Superthan), nem indult el vele, nem is nagyon ragoztam. Jött a Lambda, elámultam, mennyire korrekt a telepítő, hiba nélkül feltalált, majd mikor láttam, hogy benne is ideadesktop lakik, mennie is kellett tovább.
Jött újra a bevált Cappa 4.2, simán felment*, nem is bánom, mert jó ez, ahogy van.
---
Ami nem igazi simság:
* ha be van állítva a google kétlépcsős azonosítás (ilyenkor a telepítés során legegyszerűbb sms-ben kódot kérni), a Cappa féle rom telepítésekor az account beállításáig a telefon nem fogad sms-t, hiába kér az ember kódot többször is akár. Tehát backup kód elő, bepötyög, fiók beélesít, majd a frissen érkező smst töröl. Ez a Lambdával simán ment, nem kellett pöcsölni.
* az APN ismét vitamax.internet.vodafone.net lett, gyanítom a rom hozza.De a lényeg, jelenleg csörög, illetve kihangosítható a telefon újra. A napközbeni próbálkozások során volt minden, a bekapcsolási Lenovo logo alatt vagy zenélt végig, vagy csak az első ütemet, vagy mindössze az első pár hangot, vagy épp semmit sem hallgattam. Medzsik.
---
Ellenőriztem a korábban elbabrált mtk paramétereket. Egy kivételével minden visszaállt az eredeti, pocsék hangminőséget eredményező állapotra. Ennek ellenére ma senki nem panaszkodott a másik végről. Medzzssik. -
mgy
senior tag
válasz
cappa72 #4671 üzenetére
Köszönöm az eddigi tanácsokat, este telepítek valami mást. A mai nap már gyalázat volt, reggel egyszer csengett, azóta sehogy nem sikerült rábírni, ment is el olyan bejövő hívás, amit baromi fontos lett volna.
Nem vertem földhöz a telót, csak gyerekkoromban voltam szőke, de akkor se nő, de vidám se voltam.
---
A dual ringert nagyon az elején leszedtem, nem tudom, hagyott-e maga után valamit. Egy kártyával használom a telefont, valszeg, ha kettővel kéne, akkor sem érdekelne a különböző csengőhang. -
mgy
senior tag
Halálosan megbízhatatlan lett a telón a csengetés. Néha aksikibe után jó, de általában az sem segít.
Most 138-as ROM van rajta, Cappa 4.2-v2.
Van most ennél újabb/jobb, ami megbízható, vagy rakjam fel újra ugyanezt? -
mgy
senior tag
gusthy, beg,
nem nagyon van rá semmi különös telepítve. Cappa v4.2, illetve ami ahhoz járt.
Az, hogy általában (de nem mindig elsőre) az újraindítás megoldja a kihangosító baját, az nyilván romcsrével változhat. Az már érdekesebb kérdés, hogy az MTKdroiddal átírt paraméterek ennél mélyebben vannak-e. Kb. egy hete már felülírtam a gyári paramétereket (hangjavítás és környéke) egy másik (de nem Lenovo) telefonból kiolvasottak alapján, akkor a hangminőség sokat javult. Jó lenne, ha már egy kicsit több infó keringene a témában közkézen a neten, de most még semmi, az is csak kínaiul. Majd pár hónap múlva,,, -
mgy
senior tag
Használom már két hete a telót, nem vagyok vele maradéktalanul boldog. Hiába mondogatom, hogy "csak 40e, ennyiért belefér", de nem...
Szörnyű a hangminősége, sokat telefonálok, a másik oldal rengeteget panaszkodik. Néhányuknál a felvételt követően dudaszó (hajókürt?) hallik, a kihangosítás hol megy, hol nem, dettó a csengő. Újraindítás után jellemzően rendbejön, tehát nem hardver hiba, ennek ellenére nem vígasztal, hogy az mtktoolsal a pokol legmélyebb bugyrait is böködhetem. Picit ezzel sikerült a fenti dolgokon javítani, de nem tökéletes. Nem, nem akarok dokumentálatlan paraméterhalmokat b.szk.rálni, csak használni telefonálásra a készüléket. Talán egy kiforrott rom megoldhatná, de miért várjam ki?
Asszem hamarost megy az apróba. -
mgy
senior tag
Megkérdem itt is, asszem másik A820-ról ésszerűbb másolni, mint nem azonos telóról.
Másolok, magamtól.Nos, úgy tűnik a mikrofon érzékenységének (erősítésének?) emelésével részben elmúlt a bajom, értenek a másik oldalt lógók. De még mindig hullámzik a hangerő, bele kell vágnom a hangjavító paraméterezésébe. Leírás nélkül, hááát, elég gázosnak tűnik.
Most így néz ki a telómon (A820, TWRP, Cappa 4.2) a paramétertábla fontosnak tűnő részlete (hw/audio/speech enhancement). Ha valakit esetleg érdekel, vetne rá egy pillantást, nála ezek az értékek hogyan alakulnak? Kösz!
Common Normal Headset LoudSp
p0 6 0 0 96
p1 55997 253 189 224
p2 31000 16388 10756 5256
p3 10752 31 31 31
p4 32769 57351 57351 57351
p5 0 31 31 24607
p6 0 400 400 400
p7 0 64 64 132
p8 0 80 80 84
p9 0 4325 4325 4325
p10 0 611 611 611
p11 0 0 0 0
p12 - 20488 20488 20488
p13 - 0 0 0
p14 - 0 0 0
p15 - 8192 0 0
p16 - 96 0 96
p17 - 253 189 224
p18 - 16388 10756 5256
p19 - 31 31 31
p20 - 57607 57607 57607
p21 - 31 31 24607
p22 - 400 400 400
p23 - 64 64 132
p24 - 80 80 84
p25 - 4325 4325 4325
p26 - 611 611 611
p27 - 0 0 0
p28 - 16392 16392 16392
p29 - 0 0 0
p30 - 0 0 0
p31 - 8192 0 0 -
mgy
senior tag
Továbbra is panaszkodnak telefonálás során a másik végen lógók, hogy hullámzik a hangom, hol hallani erősen, hol elhalkul. Nem használok headsetet.
Előfordult ez másnál is? Van rá esetleg megoldás?
Eddig annyit tettem, hogy a Mobileuncel Tools-al felvettem a mikrofon érzékenységét a legmagasabbra, nem hozott javulást. -
mgy
senior tag
válasz
osztraksajt #4151 üzenetére
Kösz, ez így elég igényesnek néz ki. Okosan ki van hagyva a csatlakozóknál, meg a gomboknál a tok, teccik, megvettem.
-
mgy
senior tag
Vettetek már utólag szilikon tokot a telóhoz? A gyári feketétől depressziós leszek.
Az 1996-os első (sárga) 2110-es nokiám óta nem volt fekete telefonom, ez meg szörnyű. Tudom, komoly dolgok ezek.
Szóval, a hozzá kapott feketéhez képest milyen minőségűek vajon a külön megvehető színesek? Méretben jók? Anyaguk?
Kösz! -
mgy
senior tag
válasz
vegyszer #4045 üzenetére
Egy pillanatra én is lefehéredtem, mikor elsőre nem ment a vodás 3g. Természetesen csak akkor raktam át a voda kártyát az első foglalatba, amikor a hordozás már a vodához kötötte a régi számot, addig a tét fogyasztottam. Szóval kártyacsere, adatforgalom nuku. Lefehéredtem, azt gondoltam, mégse stimmel a 900Mhz, próbálkoztam az engineeringben, néztem mindent, indítottam újra párszor, semmi...
Aztán kíváncsiságból megnéztem az APN-t, vitamax.internet.vodafone.net. Fasza, fellélegeztem...
Természetesen a vitamaxtalanítás óta hibátlanul megy.
Ez az infó amúgy honnan jön? A simről szedi, a szolgáltatótól származik, vagy a romban van? Mert sehogyse jó, s kábé csak az utolsó, legkevésbé valószínű esetben nem égés. -
mgy
senior tag
Vegyszer, laszy,
Ezt a tethering widgetet próbáltam délután, de nem működött. Mostanra rájöttem, hogy a telóban volt valami elkeveredve (már menüből sem ment), letakarítottam a sok féligjó próbálkozást, újraindítottam, a tethering widget már megy.
Kösz! -
mgy
senior tag
Tudnátok javasolni egy halálosan egyszerű, a gyári wifi tetheringet ki/be kapcsoló kicsi widgetet?
Valahogy nincs szerencsém, vagy nem működik rendesen, amit letöltök, vagy értelmetlenül elbonyolított. -
mgy
senior tag
Nagyon szépen köszönöm Vegyszernek a tegnapi segítséget!
Bejön a cappa-féle rom, bár kétnaponta (hétvégén vásárlás után, most az új rommal) nulláról testreszabni egy telefont inkább csak mérsékelten élvezetes. De a lényeg, hogy jó lesz ez!!!Vegyszer, sajnos a csajom telefonjára nem tudok telepíteni. Vagy a régi android, vagy a vas miatt meg sem jelenik a marketen.
-
mgy
senior tag
Urak,
köszönöm szépen a gyors válaszokat. A link működött, töltöm.
Kösz mégegyszer, persze hogy jövök még, ha elakadok. -
mgy
senior tag
Sziasztok!
Részben a topiknak köszönhetően a napokban vettem egy a820-at. Kösz az eddigi infókat!
Igyekszem visszaolvasni, de elég sokat írtatok, így lehet már volt téma, amit kérdezek, elnézést.
A telefon alapvetően tetszik, tartottam a GPS pontatlanságától, eddig hibátlan mind a google maps, mind a külsős navigáció.
Panaszkodtak telefonálás során a másik oldalon lévők, hogy hullámzik, hol eltűnik, hol visszajön a hangom, lekapcsoltam a Smart Sound-ot, azóta nem szóltak, bár nem tudom, van-e köze hozzá.
Nagyon zavar az IdeaDesktop. ADW-t használok, az ideát nem tudom eltávolítani, semmi szükségem rá, de gyakran rákérdez, melyiket választom. Ráadásul már rég betelt a home screen szerinte, így minden telepítésnél jár a hibaüzenet.
A teló már rootolva, magyar nyelvvel kaptam (itthon vettem). Nem vagyok (nagyon) üldözési mániás, de szívesen raknék rá másik romot (nem feltétel a magyar nyelv, sőt). Csak ezek a kínai progik ne nagyon legyenek benne...Mit javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI zápor esett a hétvégén
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vicces képek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest