Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

Volt eddig informatika oktatás gimnáziumban? Hát én nem vettem észre, legalábbis amikor végeztem 5 éve, akkor még nem oktatták felénk. Valamit magyarázott egy tanár nálunk az informatikának hívott órán, de azt se informatikának, se oktatásnak nem nevezném, hogy elhadar egy egyértelműen valami nagyon leegyszerűsített könyvből valamit (ahol op.rendszer=Windows, irodai programcsomag=MS Office), majd egérgyakorlat következik, vagyis "ide kell kattintani, oda kell kattintani, majd ide kell kattintani", stb (és ez ment fakultáción is, mert a csoport 90%-a úgy le volt ezzel maradva, hogy őket kellett "felzárkóztatni" ahelyett, hogy tanulhattunk volna programozni). Biztos vannak helyek, ahol tényleg van oktatása az informatikának, de szerintem nem egy egyáltalán nem működő rendszer fenntartása mellett kéne kiállni, hanem reformot kéne követelni.

(#56) pet1970: Nyilván nem kell szakoktatás, de az informatika oktatása egyben készségfejlesztés kéne, hogy legyen. Bőven nem lenne még szakirányú oktatás, ha a tanárok úgy tanítanák meg a szoftverek használatát, hogy utána bármilyen nem másik szakma által használt szoftver felhasználói szintű kezelése megtanulható legyen adott környezetben különösebb időráfordítás nélkül, illetve azonos célt szolgáló szoftverek kezelése menjen külön felkészítés nélkül is. Emellett a másik, ami fontos lenne, hogy ne tartsanak az emberek a számítógépektől. És itt most nem arra gondolok, hogy terminátorok kifejlődésétől félnek, hanem hogy egyszerűen annyira bele van nevelve sok emberbe, hogy az informatika valami nagyon elvont, nagyon szakértők számára fenntartott dolog, hogy egyszerűen nem is akarnak foglalkozni vele, mert úgy tudják, hogy úgyse menne nekik és ennek ellenkezőjéről sem győzhetők meg. És ez nem csak középkorúaknál figyelhető meg, igen sok huszonéves is itt tart csak.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

Új hozzászólás Aktív témák