Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
JColee
őstag
válasz Tikakukac #194 üzenetére
Pótzh-ra milyen karon kell jelentkezi? Nem rémlik, hogy fizikából kellett volna.
A javításnál ha belekérdeztél miért az, mikor a másiknál ugyanez jó, akkor anyázás ordibálás, takarogggyá ki innen.
Annak is meg volt az ideje, hogy a javítás miatt reklamálj. Nálam is volt, hogy nem fogadta el egy feladatra adott jó megoldásomat, pedig azzal meg lett volna a négyes: "jöhet javítani szóban". Standupolhattam volna kvantumfizikából, de abból egy büdös kukkot nem tudtam, úgyhogy 3-as lett. Ha meg a kettes múlik azon az egy-két ponton, akkor még valahogy akár össze is lehet nála vadászni.Én itt befejezem, mert nagyon off.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Az amerikai középiskolai oktatás színvonala sok helyen tényleg borzalmasan alacsony, különösen a kisebbségek háza táján. De ez nálunk is így van, csak hogy itt a főváros+nagyvárosok kontra kisvárosok közötti szakadék félelmetes. De az Államokban akkora a kereseti különbség a felső és a középfokú végzettségűek között, hogy a szülők minden pénzt megadnak a gyereknek, hogy diplomás legyen. Ezért ne hasonlítsuk magunkat hozzájuk, inkább nézzünk körül Európában!
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
törölt tag
Gondolom ismered.
A refrén a lényeg. -
echterion
nagyúr
Jó meg kellett volna a csávót dugni egy kaktusszal, aztán tudta volna, hogy hol a helye. Az ilyenek csak ebből a nyelvből értenek sajnos (sokszor még ebből sem...).
(#195) bambano: Azé' náluk sem fenékig tejfel az élet, épp most készülnek egy jó kis szakadékba pottyanni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ezt a szép és jó érvrendszert rögtön halomba is dönti, ha megnézzük, hogy melyik ország az, amelyik legjobban boldogul és ott hogy áll a közoktatás. Az usa. Mélyen a bányabéka alatt.
"Ezt a sok baromságot, amit itt olvastam!!!!": hát ja.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tikakukac
titán
Zh javítás pótzh jelentkezési határidő előtt 30 perccel. Ami azt jelenti ugye, hogy 1 hétig úgy ültél, hogy akkor most tanulni kell megint és elvenni a többi tárgytól az időt vagy sem.
A javításnál ha belekérdeztél miért az, mikor a másiknál ugyanez jó, akkor anyázás ordibálás, takarogggyá ki innen.
Fenyegetőzés, biztonságiakkal való (majdnem) kidobatás ok nélkül. Rá 2 napra egy srác sírva ment ki, úgy lehordta a sárga földig. És ezekből garmadával van, tavaly az fb csoport tömve volt ilyenekkel.grátisz: pontszámok felrakása, vagy jelzése, hogy mikor lesz: nyista. Söciből 1 óránként járt át valaki a tanszékre és nézte a falat, hogy kirakott-e valamit. Amit művelt az már olyan magas szinten járt, amit senki sem engedhetett meg magának, főleg nem egy egy egyetemi tanár.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pigster
senior tag
Nagyon elkanyarodtunk már a tárgytól: de nem. A kedves szülők tesznek azért, hogy itt tartunk, mert szarnak bele, hogy mi történik a gyerekükkel akár az iskolában, akár az iskolán kívül. Meg lassan már az lesz az "égő", ha valaki nem bukik meg legalább egyszer, meg 15-16 évesen még nem itta öntudatlanra magát...
-
-
KEndre
HÁZIGAZDA
No elolvastam végig, ráadásul nem nagyon volt politikai elfogultság sem, mégis...
Évek óta világos, s ha valaki elvárja tőlem, hozzáteszem azt is, hogy saját véleményemet mondom, tragikus ez a hozzáállás, ami az oktatással Magyarországon kezd általánossá válni. Nézzünk már körül egy kicsit a világban! Melyek azok a nemzetek, amelyek érvényesülni tudnak? Ahol az alap- és a középfokú oktatás színvonala a legmagasabb. Miről beszélünk? Építsük le még ezt a gyenge szintű oktatást is, mert nincs pénz? Hát nem. Pont az ellenkezőjét kell csinálni, szorítsunk egyet minden területen, de az oktatásba fektessünk jóval többet! Ezt a társadalom el fogja fogadni, meg fogja érteni, hogy a szarból csak akkor tudunk kimászni, ha lesznek világmércével mérve versenyképes magyarok. Ezt kéne megértenie a hazai elitnek, a pedagógusoknak... Ezt a sok baromságot, amit itt olvastam!!!!
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
pigster
senior tag
válasz oceanrush #186 üzenetére
Ennyi erővel minden tantárgyból elég lenne heti egy óra, mert akit érdekel, az majd úgyis megtanulja magától. Sőt, ne is járjon senki iskolába, ami érdekli, majd megtanulja... Az a gond, hogy a középiskolások döntő többsége nem tanul meg magától semmit, mert fingja sincs arról, hogyan kell önállóan tanulni, és úgy általában rohadtul nem érdekli semmi sem.
-
pigster
senior tag
Te, nem arról van szó, hogy kevesebb a gyerek, és hogy kevesebb tanár kell (bár ez egy eléggé valószínű következmény). Arról van szó, hogy pl. szakközépiskolában 9. évfolyamon heti 1 órában lenne informatika. 10., 11., 12. évfolyamon heti nulla órában, azaz semmi. Az itt fórumozók nagy része szerint ez jó irány. Szerintem meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
oceanrush
senior tag
Erdekes ez a tema... Az en 'idomben' heti 2 infooram volt altalanosban, de csak 6. osztalytol felfele, pedig nem vagyok oreg (22), es az oran nem sok ertelmeset tanultunk, painttal rajzolgattunk meg ilyenek. Aztan gimiben infotagozatra jartam, heti 4 infooram volt, ott sem eroltettek magukat a tanarok, pedig ez a 4 ora 3 tanarnak volt szetosztva. Az alapok megtanitasara szerintem eleg boven a heti 1-2 ora, akit meg komolyabban erdekel, az megtanulja maga, vagy jar info szakkorre, mint ahogy en is tettem anno. Nem azt mondom hogy az oktatasi rendszer rendben van, de az infoorak szama az egyik legkisebb problema.
-
törölt tag
Lehet statisztikázgatni, de ha jelenleg is azon megy a sírás, hogy sok diák van egy osztályban, nem lehet rendesen, odafigyelve tanítani őket, akkor lehet a csökkenő gyerekszámmal juthatunk el az optimumhoz.
A tanárok felkészültségi szintje egy másik kérdés, a gyerekszámtól függetlenül. -
Tikakukac
titán
válasz hibavissza #175 üzenetére
Úgy szoktam fórumozni, hogy random kattintgatok majd írok valamit és vagy bejön vagy nem. Elég jól mehet, mert szakmai oldalról kevesen írnak vissza, hogy hülyeséget írok. A baj akkor itt már nem kevés...ellenben a lottóskillem elég maxos lehet.
Ha valaki gürizik marha sokat akkor nem maradna ideje fórumozgatni? Azért egyetemen elég jó életük van a tanároknak, legalábbis aki nem főtárgy tárgyfelelős, az nyugodtan megteheti, hogy sz@rik a világra. 5 hete van beadva 2 fizika kiszh-m, majd megkapom egyben a másik 4-el, félév végén, totál belefér. Gimiben ennél is jobb, töridogát 1,5 év után kaptam kézhez. Na ott valóban könnyeztem a röhögéstől.
És mint írtam, kegyetlen sok munka mellett is mindenkinek marad ideje valamire, amit elkölthet szabadon. Mi a gond?A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gergosz2
veterán
válasz hibavissza #175 üzenetére
lol azért facebookon még durvább arcokat találni.
De azért 2400 nap alatt ~ 23k komment tényleg a napi rutin szerves részét képező kommetlést jelent.[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
hibavissza
veterán
azta, ez tényleg benne ragadt a "térben" gyerek, feleség, sport, meló? lehet sztaki kell hozzá...
(#173) Tikakukac: write only? mert ügye el is kell olvasni amire reagál...mind1, emberünk nem a güribe fog beledögleni az biztos....és itt ekézi a tanárokat úgy általában...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Apám ha végez a melóval, és végez a plusz melóval és talán nem ügyeletes, akkor házat rak rendbe, motort bütyköl, villanyt szerel, sörözik, esetleg kint süt egy kis kaját.
Ha valakinek ez nem jött be, vagy csak nincs rá lehetősége, esetleg inkább ilyen irányú az elfoglaltsága, hát tegye. Inkább, mint, hogy a saját faterját vigye 2-3 évente kórházba, mert épp agyonvágta a nagyfesz, vagy kilőtte egy csavar a homlokát. A folyamatos robot gondolom nem 0-24, mert azt még egy robot sem bírja. De a 12 óra munka mellé napi 30 perc lazítás szvsz megengedhető.szerk: a gépet sem tudja bekapcsolni, szóval lehetetlen volna.
De akkor lefordítom: kemény munka mellett 30 perc azért csak összejön naponta, hogy kimenjen az a 10 hsz. Ezért ne rakjunk már le valakit a padlóra.Psych0: Haha Látom te is képben vagy. Hát első körben Orosz, őt ismerem. Amit már művelt, az hááát finoman szólva is durva. Elég kegyetlen kis történetek szivárogtak már ki tavaly. Vizsgákról nem is beszélve. Infós oldalon pedig a mikmak meg a prog volt elég ronda, előbbit idén, utóbbit tavaly vagy tavalyelőtt megoldották, pár tanár átkerült illetve kikerült. De van még bőven szitálni való.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
echterion
nagyúr
Jó kis vita, jókat mosolygok egy-egy hsz-en. Viszont azt azért tisztázzuk: a "földtúrást" nem az iskolában tanítják meg, hanem a szülők a földeken. Tudom, saját tapasztalat. És se ott tanultam meg, mire technika órán oda értünk, már mindent tudtam róla, ami ahhoz kellett, hogy a "földet túrjam", ha a szükség azt hozza. Ezeken az órákon csak unatkoztam.
-
Tikakukac
titán
válasz KINKY_007 #159 üzenetére
Hát, ha én azokat az infótanárokat veszem alapul, akikkel eddig kapcsolatom volt, akkor nyugodtan rakhatjuk a betanított munkások szintjére. Legalábbis a retard viselkedés és a szakmai tudás, valamint előadás színvonala simán üti a szupravezetéshez szükséges hőmérsékletet. Fokban. Tisztelet a kivételnek ofc kijár. Megismertem 2-3 olyan embert is, akik előtt viszont kalapom emelem, és ha tényleg lerakom a diplomám, akkor személyesen is felkeresem őket, mert sokat segítettek abban is, hogy lássam végre az alagút végét.
A gond az, hogy felsőfokú végzettség mellett nagyon sok olyan ember is taníthat, akiknek közelébe sem szabadna engedni tanulni vágyó embereket. Elég megnézni az egyetemen az elmúlt 3 évben hány áthelyezés/kirúgás volt, mert már az újságok is cikkeztek róla, hogy már BME szinten is elviselhetetlen és megalázó volt pár óra.pigster: Ilyen idős regnél miért is lenne fura? Oszd le szépen a napokkal, ugye milyen pici számot kaptál?
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Néhányan nagyon el vannak tévedve. Nem programozók képzése a cél egy középiskolában. Lehet, hogy az itt fórumozók már 10 éves korukban kenték-vágták a javat, meg c++t, de a nagy többségnek az otthoni számítógéphasználat abból áll, hogy facebookozik órákon át. Aztán, ha mondjuk meg kellene írnia mondjuk egy önéletrajzot számítógépen, akkor csak lesne ki a fejéből. Vannak ám olyanok, akik nem programozónak, meg rendszergazdának mennek középiskolából, hanem ügyintézőnek, adminisztrátornak, banki alkalmazottnak. Szerinted a munkahelyen mondják majd el neki, hogyan kell Excelben rendezni az ügyfelek adatait? Sőt olyanok is vannak ám szép számmal, ahol nem figyel két laptop, meg 3 androidos telefon otthon, hanem van valami 6-7 éves gép crt monitorral. Azon biztosan megtanulja amit kell...
Facebook, meg CS infoórán éveken át? Hát nálunk biztosan nem. Előfordul, óra végén utolsó pár percben, vagy amikor az osztály értelmes munkára használhatatlan, mert fáradt, elege van, stb.
Hogy ellentmondjak magamnak: főiskolán, egyetemen nekem semmi olyat nem tanítottak informatika, amit már előtte ne tudtam volna, és semmi olyant, amit a gyakorlatban informatika oktatásban hasznosítani lehetne. -
pigster
senior tag
válasz Penész Gomba #73 üzenetére
Jó nagy ökörséget írtál!
Infotanár vagyok. Eddig is elég nagy baromságokat írtak az eddigi hozzászólók, de ez a csúcs. A 3 hónapos fizetett szünetről annyit, hogy június végén is még az iskolában kell lenni, július elején kezdődik a nyári szünet, és már augusztus 20. körül vége van. Ez durván 6-7 hét, 30-35 nap. Hát tudod, ennyi fizetett szabadság egy korombelinek pont jár, akkor is, ha nem tanár. A tavaszi, őszi, meg téli szünetekben, az ünnepnapok környékén tényleg van néhány plusz nap, elismerem. De az a pár plusz nap a "másik oldalon" megvan mondjuk kirándulás, színházlátogatás és hasonlókra. Ha esetleg valaki azzal fárasztana engem, vagy saját magát, hogy naponta mennyit kell dolgozni, inkább ne tegye. Nem fogok bizonygatni semmit. Én sem voltam mindig tanár, meg ismerek nem-tanárokat, úgyhogy nagyjából tudom, hogy különböző munkahelyeken az állandóan emlegetett napi nyolc órát milyen intenzitással és mivel töltik el. -
-
bombermann19
csendes tag
nem kár érte mire középsuliba kerültem az infó a CSÉ 1.6-ról battlefrontról és unrealról szólt egy elektronikai suliban.....
de még a technikusi évfolyamon az első évben office oktatás ami rőhely főleg úgy, hogy mindenki ecdl vizsgával rendelkezik így autodidakta módon inkább otthon tanultunk mikrovezérlőt, plc-t, ni lw, autocad, wincam vagy c++ programot készíteni így ez az utolsó év nem olyan húzós de ez nem az informatika oktatás haszna ami elgondolkodtatóSamsung M3510b-->Sony Ericsson Xperia X1-->Sony Ericsson Xperia X8-->Sony Ericsson Xperia Ray-->Sony Xperia T-->Sony Xperia Z1 Compact-->Sony Xperia Z3 Compact-->Sony Xperia X
-
pet1970
csendes tag
20 eve? 1992 óta? Én 1994-ben végeztem programtervező matematikus szakon, de akkor nekünk még csak email lehetőségünk volt az egyetemen. Wikipédia: "Az első weblap, amelyet Berners-Lee a CERN munkatársaként készített (és általában is az első) a http://info.cern.ch/, amelyet archiváltak itt. Ez az oldal először 1991. augusztus 6-án került ki, és arról szólt, hogy mi az a Világháló, hogyan használhatóak a böngészők, hogyan lehet webszervert létrehozni, és így tovább."
Az első fórum:
"Early web-based forums date back as far as 1994, with the WIT[5] project from W3 Consortium and starting from this time, many alternatives were created."Mivel te mar ezt is megelőzően is fórumoztál, ezért nem kívánok vitatkozni veled, hiszen szakmailag magasan mindegyikünk felett állsz.
De köszönöm az ötletet, órára jó feladat lesz, ha internetes keresést akarok a diákokkal gyakoroltatni.
-
KINKY_007
aktív tag
Melyik iskolában is tanítottál végig több tanévet jó felkészüléssel, napi több óra korrepetálással?
Mi az, hogy átlag melós?
A tanár minimum felsőfokú végtettséggel rendelkezik. Hasonítsd már egy betanított munkáshoz a 20-30 embernek előadó embert. A tanár, ha leül a székre, akkor a második padból már nem látszik.
A sok "értelmes" ember örül neki, ha csökkentik az egyetlen olyan tantárgy óraszámát, minek esetleg köze van a való élethez. Nyilván soha az életben senki nem fog használni PC-t...A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
Cyberpunk
félisten
Szöveg szerkesztés ilyenek. Ide nem igazán kell oktatás, persze bizonyára vannak akiknek kell. Akit érdekel autodidakta módon is hozzájuthat bizonyos szintű tudáshoz. Az persze más kérdés, hogy érti e azt amit csinál.
Már az oktatással is gond van, mivel az egész egy cég rendszerére, és termékeire épül. Jó igaz az az elterjedt.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
bambano
titán
földművelés biztosan hamarabb volt, a mezőgazdaság már több ezer éves dolog, mezőgazdasági iskolák meg max. 200 éve vannak nálunk. ruhát is hamarabb csináltak, mint ruházati szakközepet.
hogy tojás nélkül van-e tyúk, arra tudok példát a rokonságból.
-
bambano
titán
mindenki döntse el maga, hogy a hozzászólásaimba eredetileg benne nem levő dolgok belemagyarázását és ezek alapján konzekvenciák levonását tekintsem-e sértésnek vagy sem. meg azt is, hogy ha jól láthatóan nem olvasod el, amit írtam, de válaszolsz rá, az sértés-e vagy sem.
engem nem izgat, ilyenekkel nem lehet megsérteni, 20 éve edződöm internetes fórumokon.
"Te viszont folyamatosan ezt teszed. Vita csak olyan felek között alakulhat ki, akik kölcsönösen tisztelik egymást.": vita csak olyanok között alakulhat ki, akik elolvassák azt, amit a másik írt. ez az első számú szabály.
-
Tikakukac
titán
Örülhetnénk ha így működne, sajnos a valóságnak ehhez köze nincs.
Persze ha képletet kicsit megdolgoznánk és bekerülne a tisztesség és tudás meg pár dolog egyvelege. Úgy egy teljesen használható alap lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pet1970
csendes tag
bambano: "jajj, ez neked bonyolult mondat lesz." Még valami. Egy ember értelmi, érettségi szintjét minősíti, hogy mit ír. Sértegettelek én? Tudtommal nem. Te viszont folyamatosan ezt teszed. Vita csak olyan felek között alakulhat ki, akik kölcsönösen tisztelik egymást. Ebbe nem fér bele egymás sértegetése.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Ma már, a felhasználói szintű tudást bőven összeszedik a tanulok maguktól is, hiszen ma már nem nagy cucc egy PC + internet. Persze magasabb szintre ez nem elég, de hát ki programozónak tanul stb az már nem gimnáziumi szint.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
pet1970
csendes tag
válasz Penész Gomba #143 üzenetére
Azt hiszem "Penész Gomba" szépen összefoglalta a lényeget. Annyit érsz, amennyit keresel. Szép világ.
-
Ruuwa
tag
Alapvetően az a probléma, és nem csak az informatika oktatásban, hogy nem sikerül megtanítani a gyereket gondolkodni. Ehhez persze a gyerek passzivitása is hozzá tartozik.
Minden más probléma ebből fakad, és ezen egy tanterv önmagában nem tud változtatni. A jelenlegi meg csak a sokadik szög a koporsóba. Szerintem az oktatás tipikusan olyan terület, aminek minőségbeli romlását csak jóval később érezni meg. És még koránt sem értünk a végére.
De hogy optimista is legyek, ma finom salátát csináltam vacsira.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
bambano
titán
"Mindenkinek jár szabadság? Igen, tehát nincs kivételes előny.": meg is kapja mindenki? nem, tehát aki megkapja, előnyben van. teljesen mindegy, hogy úgy jön ki az előny, hogy valaki a törvény szerint kapja, a másiknál meg törvénysértés van, vagy úgy, hogy valaki törvényen felül is kap, a másik meg csak törvényi szinten.
jajj, ez neked bonyolult mondat lesz.
"Amúgy ha nincs oktatás, akkor ki fogja a felnövő nemzedéknek megtanítani az öltönyvarrást, a földtúrást, stb.": földtúrást működő gazdaságokban tanítanak, varrást meg üzemekben.
-
törölt tag
válasz Penész Gomba #143 üzenetére
Gratulálok az érettségidhez!
Tök logikus egy fiatalabbhoz hasonlítgatnod a birtokolt papírjaid számát. Nah, most hirtelen mégis milyen fontosak lettek a papírok.
Látom nagyon megfogott az átlagom. Tényleg nagyon ritka eset a 4,7-es középiskolás átlag. Igazi okostojás lehettem.. -
pet1970
csendes tag
bambano:" A tény, hogy szabadság tekintetében kedvezményezettek a tanárok. "
Kérlek nézd meg, hogy mit jelent a kedvezményezett kifejezés. Nem azt, ahogy te használod.
kedvezményezet: kivételes előny, engedmény
Mindenkinek jár szabadság? Igen, tehát nincs kivételes előny.
A tanárok több szabadságot vehetnek ki? Nem, tehát nincs engedmény sem.
Még valami, számomra ez tisztán szakmai kérdés. A kádár-korszak megemlítése politika, ennek ehhez semmi köze.
Amúgy ha nincs oktatás, akkor ki fogja a felnövő nemzedéknek megtanítani az öltönyvarrást, a földtúrást, stb.
Vagy szerinted működőképes az a felvetés, hogy apám internet-szerelő volt, én is az leszek, ő majd megtanítja nekem. -
Penész Gomba
tag
válasz #41635072 #142 üzenetére
Helyes lenne amit mondasz, ha nem lenne 2 panzióm és egy éttermem saját erőből. De mivel ezek vannak, ezért mi az hogy nem jött össze nekem a tanulás? (Arról nem is beszélve, hogy írtam, hogy van érettségim, Eu-s vendéglős illetve rendszergazda papírom is, ergo jelenleg aki lejjebb van mint én képzésben az Te vagy.)
Te tényleg au***** vagy?
Én itt befejeztem, nincs értelme írni nektek (de főleg neked te 4,7-es superhero) semmit. Legyen igazatok, éljetek a kis álomvilágotokba, csóóók!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Penész Gomba #134 üzenetére
Te tényleg csak a pénznek élsz? Képzeld én nem, fentebb leírtam, hogy még minek.
Neked nem jött össze a tanulás, ezért szerinted az a hülye akinek megy.
Tényleg úgy gondolod, hogy a töredékét nem fogom keresni? Ha te mondod biztos így lesz, mert minden téren nagyon tájékozott vagy.bambano: milyen hiányosságot véltél felfedezni magyar nyelv tudásomban?
moha21: Én azt hittem, erre azért büszke lehet az ember, mert ez azt bizonyítja, hogy elért valamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Danex
addikt
válasz #06658560 #129 üzenetére
Igen is van egy pár olyan tanár aki tényleg csak annyit csinál, hogy behozza a kis füzetét, kiolvassa belőle a vázlatot amit nekünk le kell írni és ennyi... bármit mondassz egy szöveg értelmezésére az úgy biztos nincsen csak is az amit ő anno megtanult.
Persze vannak normális tanárok, pl a töri tanárom megtudja oldani, hogy 10perc az órából bármire amit felhozunk a politikával vagy mai ügyek a gazdaságról stb és mindennel képbe van ami a törihez, föcihez kapcsolatos. Matek tanárnőnk is pöpecül elmagyarázza és ha egy feladatra van többmegoldási lehetőség akkor azt megnézzük.
Tehát van ilyen is van olyan is.
[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
Értettem azelőtt is, csak kissé tovább lett gombolyítva Ariadné fonala...
apró megjegyzés: 1965 óta folyik programozó képzés kis honunkban.
1987 környékén kezdtem el foglalkozni az akkori gépekkel (Enterprise, plus 4), akkoriban elég sok technika tanárt képeztek át ebben az irányban.
1988-ban a COCOM lista megszűnése után "Tulipán ültetés" lett Bécsből, azaz elég sokan hozhattak be (cégek, intézmények is) Tulip számítógépeket, majd a az "imádott MS" 1992-ben a magyar nyelvű win3.1-gyel aratott, ide is kellettek okító emberek.
ez már a genxterváltás után, tehát off: 1997-ben a Sulinet hálózat indulása követelt "szak"embereket, így én is akkor kezdtem el az ELTE-TFK-t, elsősorban iskolai-vezetői nyomásra, de kedvem is volt hozzá, hiszen régóta foglalkoztam a témával autodidakta módon.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
törölt tag
"Ez a ki fogja tanítani duma meg már a kádár korszakban is poros volt, mert én is kérdezhetném, hogy mit fogsz enni, ha a paraszt nem túrja a földet meg nem lapátol tehén fekáliát, mit fogsz hordani, ha a haverok nem varrnak öltönyt neked, hogy nem fogsz megfagyni, ha a haverok nem csinálnak neked meleget, stb. stb. stb.
És persze mi a búbánatos franccal fogsz marhaságokat flamelni az itcafe-ra, ha én nem csinálok neked internetet"
De elvárod, hogy a paraszt, szabó, telekomos netépítőt ne basztassuk, miközben a tanárokat lehet?
Nem ez a kettős mérce? vagy a társadalom addig jó, amíg kiszolgál téged, utána le van szarva? -
pet1970
csendes tag
Te nem hallod azt, amit leírsz. A pedagógus tehet arról, hogy az átlag melósnak nem napit 8 órát kell dolgoznia? Akkor ne neki hánytorgasd fel, hanem a munkáltatójának! A pedagógus a hibás azért, mert a munkáltatója nem adja ki neki a szabadságát, ami alapvetően annyi járna neki mint a pedagógusnak? Már értem, dögöljön meg a szomszéd tehene is eset áll fenn. Ha meg mégsem dögölne meg, akkor majd lelőjük, mert úgy igazságos!
-
Penész Gomba
tag
válasz #06658560 #129 üzenetére
Ferdít, ferdít, terel, hárít.
(#130) pet1970 : Pont a mérnök barátotok nézi le azt aki nem 4,7-es átlaggal rendelkezik, upsz akkor a tanátok 99%-át is. Hmm, míly elgondolkodtató.
(#133) Tel Elek: A kapitalizmusban csak a bolondok nem mérik pénzben a sikert. Ha nem abban méred akkor minek tanulsz? Upsz, paradoxon. De látom most azt próbálod bebizonyítani, hogy te valaki leszela 4,7-es átlagoddal még akkor is ha a töredékét nem keresed annak aki a társadalom "alja" hogy tőled idézzek.
Mond, te vallásos vagy?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Penész Gomba #127 üzenetére
Te kis butus. Nem a papírom miatt fognak alkalmazni, hanem a tudásom végett.
Igen, a kezeim között azzal a bizonyos papírral megbecsülést kapok a barátaimtól, a családom büszke lesz rám, és belülről is úgy érzem majd, hogy igen, vagyok valaki.Azért még ne vegyél meg kilóra, főleg ne ezzel sarki stílusoddal.
Nem csalódtam benne, nyugodtan mérd pénzben a sikert. Gratulálok, jó kis nevelést kaptál. -
bambano
titán
"Tehát a pedagógusok a hibásak azért, mert a munka törvénykönyvében lévő kötelezöen kiadandó szabadságot máshol nem adják ki.
Értem.": nem értesz te semmit. A tény, hogy máshol nem adják ki a szabadságot, attól, hogy ezért nem a tanár hibás, még tény marad. A tény, hogy szabadság tekintetében kedvezményezettek a tanárok, attól még tény marad, hogy pont a tanárnak nincs erre ráhatása.és a tény, hogy a felnőttek, tehát a tanárok között is sok a funkcionális analfabéta, bizonyításra került általad. vagy nem a szövegértéssel van problémád, pusztán csak frusztrált vagy?
Ez a ki fogja tanítani duma meg már a kádár korszakban is poros volt, mert én is kérdezhetném, hogy mit fogsz enni, ha a paraszt nem túrja a földet meg nem lapátol tehén fekáliát, mit fogsz hordani, ha a haverok nem varrnak öltönyt neked, hogy nem fogsz megfagyni, ha a haverok nem csinálnak neked meleget, stb. stb. stb.
És persze mi a búbánatos franccal fogsz marhaságokat flamelni az itcafe-ra, ha én nem csinálok neked internetet
szóval ezt hagyjuk, mert értelme egy szál se.
-
moha21
veterán
válasz Penész Gomba #127 üzenetére
"Legyen és sok sikert. Csak rühellem az ilyen szerencsétleneket mint te (már elnézésed kérem, á mégse inkább vállalom a büntit.), akik azt hiszik valaki egy papír miatt lesz valaki."
Ezzel egyetértek. Nem attól lesz valaki ember, hogy mérnök vagy akármi. Van néhány ember akit többre tartok bármelyik mérnöknél, jogásznál stb..
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
pet1970
csendes tag
válasz Penész Gomba #124 üzenetére
Veled ellentétben én egyetlen más szakmát sem nézek le. S mivel bár van 3 szakmám, akkor sem fogok olyan szakmákról véleményt mondani, mármint, hogy menyit változik, amelyeket nem ismerek.
Te viszont folyamatosan minősítesz, miközben nem ismered azt, amit minősítesz. Sajnállak. -
törölt tag
válasz Penész Gomba #113 üzenetére
Tényleg hibások a tanárok, mert gondolkodni téged megtanítani nem tudtak. Egy órára húsz percet keszülni? szerinted egy tanár egy álló éven keresztül ugyan azt tanítja? Mindegyik osztályának? Ugyan abban a tempóban, kérdések, bármi egyéb nem okoz csúszást? Az nem készülés, hogy előveszi a kész óravázlatait, az adott órához kikeresi, elolvassa, végiggondolja még egyszer, felkészül hol várhatóak kérdések, hogy azokra is tudjon választ adni? Lelkiismeretes tanárok matekon diákonként keressenek feladatokat, esetleg adott feladatok több megoldását is megkeressék, bemutatásra begyakorolják?
A tanár hol készül fel az órájára? Otthon, vagy az iskolában? Bármelyik helyen van munkaidő nyilvántartás?
Korábbi hsz-edből többszöröse szabadság? Alapból törvényileg szabályozott mennyi az annyi, s azt nem veheti ki akkor, amikor kell. A tényleges szabadságok száma meg pont közel azonos mint a más pályán dolgozóké, középkor környékén, felett.
Dolgozatot javítani másik órán? Akkor hogy figyel, hogy nem puskázik senki? Általában a dolgozatjavítás óra után, délután, vagy otthon zajlik.
Szemmel láthatóan fingod nincs arról, mit kell egy tanárnak megtennie addig, hogy a maga óráját megtarthassa. de a szád nagyon nagy, mintha rettentően értenél hozzá. Mondd, nem az oktatási politikában mozogsz véletlenül? Ott vannak ilyen zsenik.
-
bambano
titán
tehát kiválóan bebizonyítottad az állításomat, miszerint a tanár úgy osztja be az idejét, ahogy akarja. 8-tól, legyen 7:30, 13-ig fix a munkája, utána van még pár órányi melója, amit akkor és úgy végez el, ahogy neki jobb. ezzel szemben az átlag melós 8-tól este 6-ig, néha 8-ig ugyanott ül és csinálja a robotot. miközben szabadságra nem mehet el, beteg se nagyon legyen.
Én nem hiszem, hogy 22 óra tanítás az összes munkája, de továbbra sem győzött meg senki arról, hogy a tanári időbeosztás szigorú.
-
Penész Gomba
tag
válasz #41635072 #125 üzenetére
Legyen és sok sikert. Csak rühellem az ilyen szerencsétleneket mint te (már elnézésed kérem, á mégse inkább vállalom a büntit.), akik azt hiszik valaki egy papír miatt lesz valaki.
Majd térjünk erre vissza 5, inkább legyen 10 év múlva (kapsz kis haladékot) és ha majd többet keresel te mint mérnök annál mint amennyit én keresek mint vendéglős, akkor meglátjuk ki járt jobban. Én már a szakmámban vagyok, és nem panaszkodhatok, mert van 1 panzióm itthon, 1 Szlovákiában illetve egy éttermem van még Budán.
(Mérnökről meg annyit, hogy BME-n végzett nagyon jó barátom tudod mit csinál most? Egy Kebab árusnál sütöget a Délinél).
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
"az oktatásban dolgozó informatikus"
Informatikusok az oktatásban? Hol? -
törölt tag
válasz Penész Gomba #120 üzenetére
Belőlem legalább mérnök lesz, ezek szerint mégis értek valamit a tizedesjegyek meg a matek..
-
Penész Gomba
tag
válasz negyedes #122 üzenetére
Te akkor szerencsés voltál, vagyis "szerencsés" mert ha valaki ilyen szakra megy akkor a véleményem szerint ez az óraszám nulla.
(#123) pet1970: :C Tudsz mondani egyetlen egy olyan állást a világon ahol legalább ennyi minden nem változik meg 1 vagy fél év alatt?
[ Szerkesztve ]
-
pet1970
csendes tag
Akkor tisztázzuk. Én csinálom, te meg még sosem csináltad. Én tudom rosszul, logikus. De nézzük a konkrétumokat, miért is kell legalább 20 perc a felkészülésre. Ezt különben a tnároknak tanítják az egyetemen, de ezt te nem tudhatod, mert nem tanárként végeztél.
Mitől függ, hogy miként kell egy órát megtartani?
Elvileg minden anyagot évente egyszer tanítunk.
Miért kell minden évben újra és újra felkészülni?
1. Meglepő módon minden évben változik a diákcsoport összetétele, hisz nem ugyanazok vannak a csoportban. Ezt figyelni kell, mert gyengébb csoportnak másképpen kell egy anyagot átadni, mint egy felkészültebb csoportnak.
2. Változnak az oktatástechnikai lehetőségek. Tavaly még nem volt számítógép a teremben, idén már van. Tavaly még nem volt a youtube-on fenn egy olyan video, ami az óra anyagához kapcsolódik, mondjuk egy kísérlet, stb
3. Informatikáról lévén szó, 1 év alatt sok minden változik. Tavaly még a memóriáknál a DDR2-ről idén már a DDR3--ról beszélünk, csak egy példa volt.
4. Ha egy szoftvert oktatunk, akkor annak új változata jelenhetett meg, melyet esetleg már másképpen kell használni, mint tavaly.
Például tavaly még XP-t telepítettünk a diákokkal, idén már windows 7-et.
Sorolhatnám még...
Ha jól végzi egy tanár a dolgát, akkor igenis kevés a 20 perc. Ha info tanár akkor meg biztosan.
Nem kivánok vitatkozni arrol, hogy mennyi olyan tanár van, aki nem ezt csinálja.
Kb. ugyanyyi, mint amennyi szar kőműves, burkoló, bolti eladó, felszolgáló, ügyvéd, stb van.
Minden szakmában vannak olyanok, akik a szakma alja, ez nem pedagógus kiváltság. -
negyedes
addikt
En matek-info szakon vegeztem a gimit, heti 6-7 oraban C es C++ tanultam meg office dolgokat. Mondjuk meg mindig nem tudok rendesen c-ni.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
bambano
titán
innen meg az előzmény hsz-éből indult a tanári szabadság subthread. kádár korszakban nem volt infó tanítás. ezt az informatika marketing kifejezést is jóval kádár után alkották meg.
(#110) Alex91: lakáshitel miatt
[ Szerkesztve ]
-
Penész Gomba
tag
válasz #41635072 #119 üzenetére
Mert egy tanárt csak akkor kell tisztelni, ha jó tanár és nem akkor ha csak tanár?
Életem során összesen 2, na most betűvel hogy megértsétek kettő[!] olyan tanárom volt akit tanárnak lehet mondani és ebből az egyik matek tanár volt. Rühelltem és még mindig rühellem azt a tantárgyat de azt a tanárt elismerem.
Sorry, my bad.
(#119) Tel Elek: Hol nem érdekel, hogy szerinted mi voltam én és mi vagy TE?
Szeretem az ilyen embereket akik szerint csak az az ember aki közelebb van tizedesjegyben az ötöshöz mint a négyeshez. Szeretem .... lenézni, mert látom, hogy nekik ez mekkora siker az életükben és nekem pedig nem kell ennyit "elérnem" hogy legalább ekkora sikereket érjek el az életem során.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dajkopali #115 üzenetére
+1.
Egyre jobban ökölbe szorul a kezem, mikor a sorait olvasom.
Van/volt pedagógus a családban és az ilyen suhancok miatt ment tönkre egy időre.Penész Gomba: A jegyeid alapján te nem átlagos tanuló voltál, hanem a legalja. Én 4, 4,7-es átlagommal egy "elit" iskolában majdhogynem legalul voltam...
Te tipikusan az a típus vagy, akinek adhattak volna bármilyen tanárt, akkor sem tanult volna semmit.
Nekem is voltak semmiétérő tanáraim, mégis próbáltam talpon maradni és küzdöttem. Sőt, a tiszteletet is megadtam nekik. Csupán egy rosszindulatú magyartanárommal éreztettem igen finoman, hogy nem tartom sokra mint ember.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Végzős gimisként azt mondhatom, hogy nagyon mind1 mi lesz.
Informatika tagozaton heti 3 óra word, access, pp, programozásra ezt mind utolsó órákban a hét utólsó napjában kb mindenki már használhatatlan és jobban leközti az embert az ikonok mozgatása az asztalon.
Programozni nem tudunk még, tehát az emelt szintű érettségi ezen része még kb egy nagy nulla.
De ha már órákat akarnak csökkenteni akkor az ilyeneket kéne, hogy etika, média, filozófia, rajz, ének, mert ezek tényleg csak az óraszámok növelésére valók, igy is közel 40 óránk van egy héten.
(de ez is csak azért zavar mert a tanárok mondják mennyit kell dolgozni mikor bejön egy nap 3 órára és akkor is csak a régi jegyzeteit olvassa fel és mikor megkérdezzük, hogy khm mi van a dolgozatokkal akkor meg ne izéljünk ,hogy ő most épp nyaralt, fodrásznál volt stb... nekünk meg felad mindent és ha a 3 oldal fogalmazás helyett csak 2,5-t csináltál bevágja az 1-est...(igen születésnapomon nem csináltam meg 3 oldalra a fogalmazást másnapra és én vagyok a rossz, hogy 1 évben 1szer nem csináltam meg rendesen, mikor meg megcsináljuk még csak meg se nézzük, hogy csórikám ott meg ott kéne kicsit fejlődni igy meg igy)
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
tényleg halvány fogalmad sincs az iskolai viszonyokról, nem kéne itt tovább égetned magad
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
pet1970
csendes tag
Kedves bambano!
Tehát a pedagógusok a hibásak azért, mert a munka törvénykönyvében lévő kötelezöen kiadandó szabadságot máshol nem adják ki.
Értem.
Szerintem is dögöljenek meg.
Ja, hogy akkor ki fogja a gyermekeinket tanítani? Senki! De minek is, hiszen otthon MINDENT megkap! Rengeteg penzt megtakarítanánk az oktatás TELJES felszámolásával! Nim irritálná a társadalom szemét a pedagógusok hihetetlen mennyiségű szabadsága sem!
De azert van valami érdekes is itt.
A világon sehol sem jutottak erre a következtetésre, valószínűleg azért mert hülyék!
Ismered a viccet: autópályán rádiót hallgat a sofőr és bemondják, hogy egy ámokfutó forgalommal szemben halad, mire felkiállt: dehogy egy MIND! -
Penész Gomba
tag
Te egy dolgot csinálsz, terelsz semmi mást.
Masszív hülyeségeket írsz itt. Arról nem is beszélve, hogyha egy tanárnak egy 45 perces órára kell 20 perc felkészülési idő az már rég rossz tanár, mert nem tudja mit tanít, pláne úgy, hogy ismételgeti mindig ugyan azt csak más diákoknak. Az meg a másik, hogy míg az egyik dogát ír addig a másiknak javítja, azaz ez az elméleted is bukott. A többire meg inkább már nem is reagálok
A plusz órák pedig neki is túlórát jelent, amiért több pénzt kap. (hajrá hozz egy eldugott tanyán levő ellenpéldát, ahol önszorgalomból csinálja).
-
pet1970
csendes tag
Mindegy milyen tanarrol beszelunk, lassuk a napi beosztasat: heti 22 ora tanitas, az atlag napi 4,4 óra.
8-12.40 tanit
atlag 1 óra adminisztraciora, mint jegyek, hianyzasok beirasa, ha osztalyfonok, akkor meg tobb.
12.40-13.40
atlag 1 óra dolgozatjavitasra vagy uj elkeszitesere. atlagot irtam, mert van amikor 4-5 ora, de van amikor semmi.
13.40-14.40
8-14.40-ig kotott munkaja van. Egeszen pontosan mar 7.30-tol, de hagyjuk, legyen csak 8 ora a kezdes.
Maradt 80 perce a kovetkezo napi orakra felkeszulni, vegig gondolni mit fog tanitani, milyen eszkozokre lesz szuksege, ezeket elokesziteni, mert az orakozi szunetetek erre nem elegendoek. Mivel atlag 4,4 orat tart, igy 1 tanorara kevesebb, mint 20 perc felkeszulesi ideje van. Ha ennel tobbet szan ra, akkor kilepett a napi 8 ora munkaidobol (tudom, sokan tobbet dolgoznak, mint 8 ora, higyjetek el a tanarok is)
Mit nem szamoltunk? Szakkor, tehetseggondozas, felzarkoztatas, palyazatok irasa, statisztikak elkeszitese, alapdokumentumok vezetese, stb.
A tokom ki van azzal, hogy mindenki azt hiszi, a 22 ora=40 oraval. En sosem panaszkodtam miatta, de allandoan ezt vagjak a fejunkhoz. -
Zirowe
nagyúr
Linuxot nálunk akkor látott egyedül a gépterem, amikor a haverom kunyerált egy használaton kívüli gépet a rendszergazdától és azon fordított kernelt, miközben cs-ztünk.
Amúgy nem hibáztatom a volt infó tanáromat, aranyos, kedves, jó szándékú ember volt, biztos volt vmi kézzelfogható infós tudása is, csak egyrészt azt nem sikerült nekünk átadnia, másrészt gyerekekkel sem tudott igazán bánni.
Mondjuk a mostani helyzet tényleg annyiban siralmas, hogy sok fiatal még egy next next finish szintű telepítésbe sem képes belekezdeni.
Vannak informatikus ismerőseim, de gyakran ők sem vágnak olyan dolgokat a témában, amik nekem elég alapnak számítanak, pedig aztán nekem semmi közöm az informatikához (jogász).
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bambano
titán
tanárról volt szó, általában, nem számtech tanárról. olyat pedig még nem láttam, hogy a magyar tanárt hívják, mert lassú a pc. a gimis tanárok zöme pedig nincs bent a gimiben délután, tehát választhat, hogy dolgozatot javít (választhat, hogy hol) vagy bankba megy meg ilyenek.
-
akaido
addikt
"Beosztani a munkaidejét?"
1. Beosztja a főnök az órarenddel, aztán meg amit a szünetben rád tolnak, csak ízelítőül:
2. "Légyszí írd fel ezt a cd-t", Légyszi állítsd be a projektort!" "Légyszi csinálj valamit, lassú lett a gépem!" "Írj statisztikát a PC parkról" "Címkézd fel a PC-ket etikett címkékkel, úgyis Te tudod hol vannak" "Selejtezési javaslatot írj a rossz gépekről!" "Állítsd be a wifit" nem sorolom, mert azért még lenne...
3. A másik szakról, meg a osztályfőnöki feladatokról nem szólok, mert az is több pontos lista lenne, és mindent azonnal, rögtön kell, nem oszthatom be.
Azaz nincs 10-15 perc szünetem sem!
Amelyik számítástechnika tanárnak van, az ügyi - én ezek szerint fogyi - vagy csak 1 szakot tanít, vagy van rendszergizda a suliban, mert az ált. iskolák ezt soxor úgymond "+spórolják".[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
bambano
titán
átlag magyar dolgozónak kb. egy nap szabi sem jut, nem még másfél hónap... átlag magyarnak nincs lehetősége beosztani a munkaidejét, mert az kötött... átlag magyar nem tud korrepetálni.
szóval a tanárok kedvezményezett helyzetben vannak, hiába próbálják az ellenkezőjét állítani.
ui: voltam tanár.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Razuel
aktív tag
Nem mondtam, hogy van értelme a bizonyításoknak, én sem tudom már őket.. Csak azt mondtam, hogy ha már az egyenleteken, meg a háromszög ilyen olyan vonalának számításán kapja a képeket, akkor egyetemen már az első félévben elvérezne..
Viszont a középiskolás egyenes egyenlete, vektorok, meg geometria azért hasznos tud lenni már az alapszintű grafikában is.. Ezért kéne jobban rámenni a matekra, nem pedig az informatika történelmére.. Vagy pedig a 10-15 éves oktatási tantervet frissíteni és a jelen kor vívmányairól tanítani. Bár szerintem a mai informatika tanárok 90%-án kifognak, ha el kéne magyarázni, hogy mi az az SSD, LCD (hát.. őő.. az a lapos monitor.. ) stb.. A floppy felépítését bezzeg kenik vágják, csak nem értem minek azt tanítani, ha már úgyse fog senki se olyat használni..
Értelem szerűen a fentieket egy informatika szakos gimnáziumba gondolom, nem mindenhol, mert tény, hogy sok embernek fölösleges információ lenne.
-
akaido
addikt
Sajnálom hogy így alakult.
Mint (sz)ámítástechnika tanerő ezek szerint az általános oskolában 100%-kal többet okítok, mint anno Nálatok.Kivonatosan nálam:
6. évfolyam: alapvető hardverismeretek, op. rendszer kezelés: XP mellett UHU Linux is, alapvető grafikai feladatok, alapvető szövegszerkesztés notepaddel, évi 18 órában...no comment.
7. évfolyam: Bővített hardverismeretek, szövegszerkesztés, hálózati alapok + biztonsági alapok, HTML progizás. 36 óra
8. évfolyam: szövegszerkesztés, prezentáció, táblázatkezelés, internetes biztonság, tömörítés, HTML progizás. 36 óraSzabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
leslieke
Jómunkásember
Ma már szinte az összes gyerek otthon tanulja meg használni a számítógépet. Az iskolai oktatás keretében inkább a tudatos használatot kellene oktatni. Arra meg elég (lehet) a kevesebb óra is.
Na meg így a jövőben is lesz munkám.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Penész Gomba
tag
Azaz mi a nyelvi előkészítő? 5 éves.
És nem érdekel senkit, hogy mit tanítanak ismét ott, annak az a neve, hogy 5 éves gimi és kész. Arról nem is beszélve, hogy most miért is hozod fel a matekot? Az meg a következő, hogy mi az a komoly matek? Ami neked nem komoly az másnak kínszenvedés. Ami másnak nem komoly, abba meg te döglesz bele.Ezt nem magyarázod ki 2449 naposan se, de 8000 naposan sem fogod.
-
bambano
titán
válasz Penész Gomba #99 üzenetére
2011. évi CXC. törvény 11. bek. 1. par:
"11. § (1) A gimnázium négy, hat vagy nyolc - nyelvi előkészítő évfolyam esetében öt, hét vagy kilenc - évfolyammal működő nevelési-oktatási intézmény, ahol általános műveltséget megalapozó, valamint érettségi vizsgára és felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés-oktatás folyik."A nyelvi előkészítőben viszont nem tanítanak semmi komoly matekot. 13 napos újoncként ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest