- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz philoxenia #103 üzenetére
Az OK, de mindenki azzal van megáldva, hogy minek ez a 41 MP... Miközben láttuk, hogy mondjuk 8 MP-re leméretezve milyen flottul mutat. Nem azt mondom, hogy így kell és ennyire, de azonos objektívet tekintve sem lesz kevesebb infód a nagyfelbontással. Sok-sok éve ezt a mantrát halljuk a fényképezésnél is, anno az elérhető árú dslr-eknél 6-8 MP-ről hirtelen 12 lett, mindenki jajongott, hogy nem lesz elérhető árú objektív, ami jól rajzol rá. Majd ugyanezt eljátszották a 16-tal, 24-gyel, most meg a 36-tal is. Miközben az adott objektívvel soha nem lett rosszabb a kép, sőt.
Az a baj, hogy elég sok, általam tisztelt PH! szaki sincs tisztában azzal, hogy fotó és fotó összehasonlítása nem úgy történik, hogy mindkettőt 100%-os nagyításban kukkoljuk a monitoron. Egy adott méretű papírra kell előhívni mindkettőt, vagy választott felbontásra átméretezni. És ilyen esetben soha nem volt még hátrány a nagyobb felbontás (kiegészítés: általában nem lesz rosszabb a dinamika vagy a jel/zaj arány a felbontás növekedésével).
Jobb lesz ez a 41 megapixeles kép 8-12 MP-re leméretezve, mint a 8-12 MP kamerák képe natívban? Valószínűleg, a látott képek alapján ezen képméretben elég penge.
Jobb lesz 41 megapixelen, mint a 8-12-esek képe 41-re nagyítva? Tuti.
Ezzel szvsz el is dőlt nagyjából a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
A 41 MP semmit nem mond a valódi felbontásról... Neked mondjam, hogy az optika vonalfelbontása adott, azt semmilyen érzékelővel nem tudod túllépni... Nemhiába nem hasonlítják össze komolyabb optikájú de kisebb érzékelőjű fényképezőgépekkel.... Az kisebb érzékelőfelülethez kisebb frontlencse kell ugyanakkora fényerőhöz, ez oké, de minél kisebb az üveg, annál nehezebb jó minőségben gyártani, nem hiszem el egyszerűen, bárki mondja, hogy ez a 41 MP akár egyetlen valódi képen is ki van használva... Az eddigi képeken leginkább zaj és mosás keveréke látszik teljes méretben. Nyilvánvalóan ez az érzékelő is többet tudna egy nagyobb és jobb objektívvel....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
madgie
titán
válasz philoxenia #101 üzenetére
Lehet ott akármilyen belépő pupilla, ha nincs meg mellé a felbontás. Pont az idézett mondat után írják ezt: "Ott sokkal több fényreceptorra vetül a kép, mint az emberi szemben, ezért jóval nagyobb a felbontása is."
-
philoxenia
MODERÁTOR
Te ellenben olvass utána, hogy működik a CMOS érzékelő, az AD konverter, a Bayer szűrő... stb.
Azonkívül természetesen a szemek felépítésének is jó lenne utánaolvasnod.A madaraknak - különösen a ragadozó madaraknak - legendás az éleslátásuk. Mi az anatómiai háttere ennek az emberénél mintegy nyolcszor élesebb látásnak? Először is a ragadozó madarak szeme nagyon nagy, a koponya jelentős részét elfoglalja, így a lehető legtöbb fény jut a retinára.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
drkbl
őstag
Semmi hibáról nincs szó, nagy felbontás a vonalaknak, nagy fénygyűjtő terület a zaj ellen.
Ha úgy gondolod, 41 megapixelhez nem elég az okos algoritmus, hanem nagyméretű optika kell, akkor olvass utána, hogy működik az emberi szem - semmi fluoridos LD üveg, objektív, stb.
-
Codiac
csendes tag
válasz danikollar #91 üzenetére
akkor már inkább 820, minimális árkülönbség, újabb op
-
B1T3
addikt
Éppen ezért van nálad alapvető hozzáállásbeli hiba. Ezzel a felfogással kvázi soha nem fogsz fejlődést látni a telefonok kameráival kapcsolatban.
Kb. annyira „értelmes” ez a megközelítés, mintha azt mondanám, hogy azonos méreten a QVGA felbontású kijelzők nem is annyira rosszak a fullHD felbontásúakhoz képest, hiszen bizonyos távolságból nem is tűnik fel a különbség.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Úgy látszik, félreértettél. Nyilván ilyet nem készítek, mivel 1, illetve 3,2 megapixeles telefonokról van szó, szemben 41 megapixelessel, amiben még ráadásként autofókusz és Carl Zeiss objektív is van.
Arról beszéltem, hogy ha kinagyítom 100%-ra a Lumiával készült képet és kivágok belőle egy 1, illetve 3,2 megapixeles darabot, akkor közel annyira "zizis" a kép, mintha ugyanazt a 7610-zel vagy az 5630-cal készítettem volna (bár ehhez nyilván közelebb kellett volna mennem, optikai zoom hiányában).
-
B1T3
addikt
-
baluka26
nagyúr
válasz danikollar #91 üzenetére
L800-zal nem nyúlsz mellé, ha nem zavar a WP7.8 szoftveres határa.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
danikollar
őstag
Én is szemezek egy Lumia 800-zal, még nem volt WP-s telóm, ezért nem is akarok nagyobb típust, mert ismerkednék vele egyelőre. WM volt, de az még régebbi időkben.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Már meg akartam kérdezni: mi a "marko fotó", illetve "marko mód", amit következetesen emlegetsz? Én eddig csak makróról hallottam, de én laikus vagyok a fotózás terén.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Penge_4
veterán
Oké, akkor itt a bizonyíték:
Nokia 7610-zel lőve: [link]
Nokia 5630-cal lőve: [link], [link], [link]
Nokia 5630 + vaku: [link]
Nokia 5630 marko fotók (közlöm, nincs benne sem marko mód, sem autofókusz): [link]Szóval ezek után annyira hadd ne essek már hasra attól, hogy 41 megapixelen kapok hasonló minőségű képeket, nagyobb méretben. Ha kamera kell, akkor venni fogok normálisat. Ha viszont arra van szükségem, hogy megörökítsek egy szép képet, arra már ez is bőven használható.
Egy okostelefon pedig elsősorban okos legyen, ahogy a nevében is benne van, a kamera az már csak egy kellék.
-
félisten
De nem egy DSLR szinthez kell hasonlítani, hanem a többihez.
Nézz meg több tesztet a 808-ról, és meglátod, hogy mégiscsak műxik a dolog.
Nem úgy, mintha egy fél kilós optika lenne elötte, de mégis sokkal jobb, mint bármely más telefon kamera.Az, hogy a Lumia 1020 mennyire fogja hozni a 808 szintjét, majd meglátjuk.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bambano
titán
azt ugye értjük, hogy a 41 megapixel tisztességes optika nélkül kb. annyit ér, mint amikor a krimikben meg a sci-fikben fogják a 16 pixeles képet, felnagyítják szobafal méretűre majd jön a csoda algoritmus, ami visszaállítja az eredeti képet?
hogy röviden fogalmazzak: semmit nem ér.
ahhoz, hogy a 41 MP-t ki tudd használni, olyan optika kellene, amilyet a mai modern felfogás szerinti jó nők (értsd: ruhafogas anorexiások) fel sem bírnának emelni.
Az, hogy a telóban nem egy, hanem hét pixelből átlagolva csinálja az 5-6MP-s képeket, max. annyit jelent, hogy nem egy hibásan érzékelő pixelből, hanem 7 hibásan érzékelt adatból lesz a kép, ami ugyanúgy hibás, mint egy heted ekkora felbontásnál. Ha a képinformáció nem jut el az érzékelőig, mert rossz az optika, akkor az nincs ott, tehát sem kiátlagolni, sem más vajákolással kitalálni nem lehet. Lehet helyette számolni valamit, és erősen sulykolni a marketing anyagokban, hogy de ez az, amit te akartál, hidd már el nekünk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Penge_4
veterán
válasz philoxenia #78 üzenetére
1. A csajok kb. 15-20 méterre lehetnek.
2. A képminőség szerintem semmivel sem jobb, mint a 7610-esem képminősége, csak a mérete nagyobb. Direkt olyan képek vannak a tesztben, ahol jók a fényviszonyok és olyanok vannak, mint graffiti a falon, vagy kosaras kép. De a graffitisnél nézd meg az aknafedőt, a kosarasnál felül a növényzetet, a pizzát tartó csajnál a háttérben a sótartót, az EXIT feliratot és az ajtót meg a háttal álló csávónak a haját, ahol túl meg túl sötét a kép. A festékszórós markofotók jók, ami szintén nem meglepő, mivel egy szintben vannak milliméterre pontosan. A beton, ami csak 30 centire van már elmosódott. A szabadságszobor háttéreben az egész rakpart elmosódott. Az autók is inkább foltoknak tűnnek. Az épületek zizisek és kicsit ferdék is. A 12-es kép még tűrhető, de vannak benne elmosódott részek. A gumin nem olvasható a dombornyomott felirat a 13-as képen. A 14-es szép, de trükkös. Eget, lombkoronát és egybefüggő színeket mindig jól lehet fényképezni. -
félisten
Digitális zoom, de nem olyan, mint a többin.
Úgy képzeld el, mintha egy 1280x1024 felbontású monitoron megnyitnál egy 8Mpixeles képet. Először az egész kép be van sűrítve a képernyőre, és egészen addig tudsz bele zoomolni, amíg el nem érsz az 1:1-es pixelarányhoz. Ilyen a nokia "digitális" zoomja.
A maximális zoom állásában kapod az 1:1 pixelarányt, alatta kicsinyített képed lesz.Tehát nincs szó nagyított pixelekről.
A tetkós dolgon meg ne lovagoljunk, csak egy példa volt.
(#78) philoxenia: Nincsenek illúzióim, egy nyilvánvalóan túlzó poénos példa volt, ahogy a smiley is jelzi. Mintha a légy bal szemét hoztam volna fel példának.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
akkor érjük egymást. csak akkor miért nem tudsz úgy indítani hogy szar a wp mert nem tudom az összewarezolt cuccaimat felpakolni rá. és akkor mindenki érti hogy mi a szint amiről indulunk, nem kell 8 hsz hozzá.... őszintén remélem hogy ez így is marad még sokáig...
nokia 620. vaku tiltható, kamera hang gyárilag nincs...
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Nem értem ezt a csakazérislefikázom dolgot. Olyan képet lehet készíteni egy telefonnal amit egyik gyártó sem tud produkálni rajtuk kívül. Ez már eleve elismerésre méltó. A WP pedig igen jól használható rendszer. Én ugyan androidot használok jelenleg, de a páromnak egy 920-asa van, volt a kezemben eleget ahhoz hogy kijelenthessem: szvsz egy jól használható, gyors és professzionális érzést adó rendszer. A készülék anyagminősége teljesen rendben van, talán az aksi lehetne kicsit délcegebb, de ettől eltekintve nagyon jó kis cucc. Én bizony komolyan szurkolok a finneknek.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Glenda
addikt
A másik meg, ahogy látom valahogy ebben sem divat újabban az, ami pl. régebbi SonyEriccsonokban volt, hogy volt elforgatható kameravédő műanyag. Tényleg nem értem miért ilyen trógerek. Spórolnak 10Ft-nyi műanyagon, hogy aztán karcosodjon össze az egész lencse és ha szerencséd van, csak hátlapot kelljen cserélned, ha még szarabb konstrukció, akkor az egész lencse szarrá megy.
Gorilla Glass a lencse.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Penge_4
veterán
Optika nélküli zoom alatt a digitálisat érted? Mert azzal inkább nem élek.
Az jogos, hogy kisebb felbontásban a nagyobb szenzor miatt élesebb képeket készít.
A csaj mellén lévő tetkó már annyira nem, mert ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy a vaku véletlenül se villanjon (teljesen napfényes időben is előfordulhat, hogy villan, ha a fényérzékelő nem kap elég fényt), illetve kamerahang se legyen. Ha jól emlékszem amúgy az EU kötelezte a gyártókat a személyiségi jogok miatt, hogy legalább 90 decibeles (gyárilag) kikapcsolhatatlan kamerahangot kell tenni a telefonokba.A másik meg, ahogy látom valahogy ebben sem divat újabban az, ami pl. régebbi SonyEriccsonokban volt, hogy volt elforgatható kameravédő műanyag. Tényleg nem értem miért ilyen trógerek. Spórolnak 10Ft-nyi műanyagon, hogy aztán karcosodjon össze az egész lencse és ha szerencséd van, csak hátlapot kelljen cserélned, ha még szarabb konstrukció, akkor az egész lencse szarrá megy.
Szóval már csak ezért is, ha normálisan akarok fényképezni, akkor veszek egy középkategóriás digitális gépet, ha titokban akarok fényképezni, akkor meg valami Google Glass másolatot.
Ez már nem akkora különbség, ami miatt érdemes lenne akár megfontolni a WP hátrányai mellett. Úgy értem, azért már nem olyan, mint anno volt egy CIF/VGA kamera és egy 1.3 Mpixeles autofókuszos, Carl Zeiss optikás kamera között, hogy előbbi homályos szart készített éjszaka meg totál zsizsás volt a kép, míg utóbbi azért tűrhetően fényképezett normál fényviszonyok között (azaz éjszaka is ha mellette nem zavarta a sötétséget egy reflektor vagy ilyesmi).
Egyébként annyira nem mélyedtem még bele a mostani okostelefon kínálatba, de számomra eddig sem a Samuk voltak az esélyesek, hanem pl. egy Xperia Z. A specifikációja is baromira tetszik, meg az anyagösszetétele, a víz és karcállósága. Bár lehet, hogy van ettől jobb is, mint mondtam, nem mélyedtem bele, de ez eddig nálam favorit.
(#73) blackrulz: "csak azt nem, hogy melyik legális, létfontosságú program nem kaphat szignot. Mert 7.xnel is inkabb a varez miatt toltak, nem a kamera hang miatt."
Igen, ebbe beletartozik a warez is, bár én ilyen galád dolgokat sosem követtem el. Szigorú erkölcseim és elveim vannak, amikhez ragaszkodom. Ebbe pedig beletartozik, hogy sem szoftvert, sem audiovizuális műveket nem lopok. Mindig csak másolok, az eredeti helyén meghagyom. El is ítélem a sok galádot, aki képes az eredeti helyéről eltulajdonítani a biteket.
"Szerintem minden telefon ostoba amiben nem tudok cserélni mindent hw szinten..."
Szerintem is, de ez már nem változtat azon a tényen, hogy míg ez csak simán jó lenne, de jelenleg egy telefon sem képes rá (örülhetünk, hogy van már egységes microUSB meg gyorscserés memóriakártyák és esetleg SIM, addig szoftver buherálás terén van olyan telefon, aminél lehet és van, aminél nem. Akkor eleve előbbre fogom tartani azt, aminél lehet.
Ha majd lesz olyan telefon, ahol apró pici darabokból össze lehet legózni a hardvert, akkor azt fogom preferálni. De egyelőre ilyen sajnos nincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt tudom en hogy melyik mire való.csak azt nem, hogy melyik legális, létfontosságú program nem kaphat szignot. Mert 7.xnel is inkabb a varez miatt toltak, nem a kamera hang miatt. Ertem. Tehat az a telefon ostoba amelyikhez nem telepithetsz akármit amit a neten találsz. Ok. Vettem. Szerintem a wp nem a te platformod lesz.... Se most se a jovoben... Szerintem minden telefon ostoba amiben nem tudok cserélni mindent hw szinten... Majd a gyártó mondja meg hogy 1giga a ram???...ahapersze
-
joco1977
tag
Az ún. oversampling technology segítségével az elkészített 34 vagy 38 MP-es nyers kép mellett készül egy 5 MP-es kép, amelynek minden pixeljét a 41 MP-es érzékelő 7 pixeléből állítanak elő. Az így kapott 5 MP-es kép rendkívül éles, természetes hatású és alacsony zajú.
És ez csak EGY technológia, melyet a Nokia fejlesztett ki.
A fejlesztők részére kibocsátott képalkotói SDK segítségével további elképzelések is megvalósíthatók. Szóval a 41 MP-es kamerát egy eszköznek kell tekinteni, egy lehetőségnek, amit jó fejlesztők ki tudnak aknázni idővel. Remélhetőleg!
ASUS PRIME B760M-K, INTEL Core i7-12700, KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5, WD Black 2TB, SAMSUNG 500GB 870 EVO, SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2, ASUS GeForce GT 730 2GB GDDR5, 27" Acer NItro Gaming Monitor, PHILIPS 275E1S Monitor
-
félisten
1.) optika nélküli zoom
2.) élesebb, és kisebb zajú kép alacsonyab (pl. 8) Mpixel-es esetén is
3.) + a nagyobb érzékelőből adódóan jobb makró képesség (kisebb mélységélesség)Összefoglalva: A 41 MPixeles érzékelő nem arra való elsősorban, hogy 41Mpixeles képeket csinálj vele, hanem, hogy jobb minőségű 5-8-10 Mpixeleseket tudj vele csinálni. Vagy azonos minőség mellett zoomolhass.
Az már csak egy extra képesség, hogy tudsz vele 41 MPixeles képet is csinálni, ha a tizedikről akarod lefényképezni a szomszéd csaj mellén lévő tetkót.[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
az RT sikertelensége
Ami szimplán csak az RT-s tabletek nem léte miatt következett be
Vagy mondj egy közismert boltot, ahova ha bemész, akkor találsz kirakva kipróbálható RT-s tabletet, ahol ráadásul ki van írva hogy kurvasok üzemidő meg ARM Powa. Kérdezz meg egy átlagembert: nem is hallott az RT-ről. A különbséget az x86-os W8 és közte meg megnevezni se tudjaA mobil és desktop összeolvadását inkább a mobil és desktop platform összehasonlításával kellene alátámasztani, de tény hogy az RT jelenleg egy rossz viccnek hangzik. Hiába, a Microsoft mögött nem áll egymilliárd birka, akik hitelbe is megvennék a Microsoft Shitpilet is, Golyófejű István meg nem olyan vonzó, mint Munkák István.
Bélabá
-
virkir
veterán
Namost az, hogy a cég globálisan tudott némi bevételnövekedést elérni mennyiben cáfolja, hogy a wp és a win8 hulladék?
Mintha nem csak ez a két termékük lenne meg pl. a droid után szedett licenc díjak ugye veszteségként vannak a könyvekben.
Vedd már le a szemkötőt legalább pár percre.#62
Ez azért már magasan űbereli a "rosszul fogják" történetet.
Ennyire nem lehet valaki elvakult.
Komolyan mondom handrás tanulhatna tőled.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
vicze
félisten
Jó akkor ezt magyarázd már meg nekem egy kicsit:
"A Windows-részleg üzemi profitja a 900 milliós leírásnak is köszönhetően viszont kevesebb mint felére zuhant, de még így is több mint 1 milliárd dollárt tett ki."
Meg azt is, hogy az összes többi részleg miért ért el, 10+%-os növekedést? Értem én, hogy riportban fényezni kell a Win8-at, csak éppen az a gond, hogy a legsikertelenebb termék épp, amit jelentősen az RT húzott vissza. Persze értem én a körülményhez képest végtelenül jól teljesít...Ettől a berögződéstől jó lenne már megszabadulni, hogy Apple funboy mintájára védjük a rajongásunk tárgyát ha kell ha nem, kezd egy kicsit ellenérzéseket kiváltani...
Nem írtam sehol hogy szar a Windows (saját véleményem, egyéni szoc. problémám), annyit írtam, hogy a mobil és a desktop összeolvadása kudarcba fulladt jelenleg, aminek ékes bizonyítéka, az RT sikertelensége és közel 1 milliárdos vesztesége.
-
capulet75
addikt
Értem én a számokat, de ahhoz nem kell közgazdasági diploma hogy megnézze az ember a Nokia termékeit, azok árazását, no meg az új fejlesztéseket és összeadjon kettőt meg kettőt. Az 1020-as modell egészen biztosan nagy siker lesz, a alsó és középkategória pedig elég jól teljesít. Össze fog jönni nekik a talpra állás.
(#54) Penge_4: Nézd már meg milyen képeket csinál, azután gyere ezzel a "e-penis" dumával. Ilyen képeket nagyon nem tud egy telefon sem, nem hogy egy 8mpx-es.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Glenda
addikt
Nem, hanem erre:
Windows, which one might assume would be adversely impacted by a tough market for PCs and the soft launch of Windows 8, actually performed incredibly well, given the conditions. Microsoft’s second-biggest business saw revenue growth of 6 percent in the quarter and 5 percent for the fiscal year.Mert ugye az új Windows szar
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Béééla
őstag
Ez Linuxon pl. conky-val nagyon jól megoldható, ha valakinek erre van igénye.
Ebben meg integrálva van, mert az email már általános dolog. Nem nagy, de integrált dolog. Ez az, amit az átlagos kocka fejlesztő SOHA nem tud felfogni: az átlagjózsi NEM akar konfolni-mókolni, az átlagjózsi használni akarja. Meg szép, dizájnos felületet akar, egyszerű kezelhetőséggel, one-click konfiggal.
Főleg úgy, hogy a pofádba erőltetik, nem pedig opcionális.
Hagyjuk már az erőltetést, senki sem kényszerít senkit arra, hogy éjjel-nappal a csempéket nézze! Én vagy futólag látom talán felvillani, amikor megnyomom a startot és már írom is a program/file/személy nevét (a legtöbb dolgot meg szokásos desktop felületen megoldom), vagy 2-3 másodpercre, amikor direkt megnézem, mit tartalmaz.Mellesleg: WinME-ben is volt már Active Desktop, ami gyakorlatilag ugyanezeknek a szaroknak volt az elődje, hogy a desktopra egy tetszőleges pozícióban és méretben webes tartalmakat hívhattál be.
Ami nem véletlenül lett kukázva, vagy megette a géped, vagy nem volt netkapcsolatod, vagy biztonsági rést jelentett. Abban a formában nem volt több egy jó ötletnél."Én például a Samu kies szarjaitól hülyét kapok, és emellett semmire se jó. Tökéletesen megfelel a bloatware meghatározásnak. De be van építve, te ki nem szeded "
Rootolással sem?
És azért veszek telefont, hogy kapásból megint csak mókoljam? Egy időben mókás volt, amíg tanuló-időszakomat éltem, most már köszönöm, inkább használnám.Hol tudsz telepített programok config fájljában turkálni, ha valamire nincs GUI-s megoldás?
Ez az, amit igazából rootlás nélkül Droidon sem tudsz megcsinálni - nem erre szánták. A legfontosabb beállításokat elérni. Aki meg mélyebbre akar nyúlni, annak ott a dev unlock, váljon egészségére. Igen, itt is bele lehet túrni mélyre, de az esetek 99.9%-ban nincs szükség rá. A maradék esetben meg akkor nem választod a WP-t, ilyen egyszerű...Ráadásul alkalmazáskínálatban is elmarad.
Ami már gyakorlatilag csak a fingós appok tömegének hiányát jelenti mára. A legtöbbet használtak és legfontosabbak már kész vannak.Van rá olyan cucc, mint Symbianra volt a BlackBaller, amivel beállíthattad, hogy pl. ne fogadja az ismeretlen számról érkező hívásokat?
Ahogy utánaolvastam, API szinten lehetséges, még nem írták meg vagy csak nem találom meg a programot.
Smart Profiles?
Elvileg van.A lényeg, hogy hatalmad van a rendszer felett és nem az akarja eldönteni, hogy mi neked a jó és akkor az van, tetszik vagy nem.
Ez mind szép és jó, de WP8 alatt még nem futottam bele olyan korlátozásba, ami nemtetszést váltott volna ki belőlem.Bélabá
-
Penge_4
veterán
"US-ben az Apple az isten, a WP-nek talán ott a legkisebb a részesedése, és EU-ban a legmagasabb."
Ahhoz képest az egyetlen olyan régió, ahol az IE még mindig vezet és a az IE6-nak is mérhető részesedése van.
(#25) capulet75: "A legújabb csúcsmodelljük olyat kínál amit egy más gyártó sem tud (41mpx), a belépő és a középkategóriájuk jó és megfizethető"
Aztán a megapixel nevű e-penis-től mégis jobban kéne éreznem magam? 8 megapixel ma már bőven jó, ha mellette a többi (általában nem részletezett) specifikáció rendben van.
(#26) Béééla: "bruttó 1 másodperc megnéznem W8 alatt, hogy jött-e mail, milyen teendőim lesznek és hasonló nyalánkságok. W7 alatt meg böngészőt nyitogatni nem szoktam."
Ez Linuxon pl. conky-val nagyon jól megoldható, ha valakinek erre van igénye. Az Opera meg nálam mindig futott mindkét rendszeren. Bekonfigurált M2+RSS kombó, ha akartam akkor még filmnézés közben is beúszott az értesítő (ha fontos levelet vártam). Szóval ez ne legyen már akkora nagy dolog. Főleg úgy, hogy a pofádba erőltetik, nem pedig opcionális. Mellesleg: WinME-ben is volt már Active Desktop, ami gyakorlatilag ugyanezeknek a szaroknak volt az elődje, hogy a desktopra egy tetszőleges pozícióban és méretben webes tartalmakat hívhattál be.
Adaptív ember vagyok. Ha úgy implementálták volna, hogy ott a desktop, a tálca meg minden és a statikus háttérkép helyett opcionálisan kiválaszthattam volna, akkor talán ezek miatt még meg is szerettem volna idővel. De így, hogy a Start menüt cserélték le meg úgy be van drótozva az egész, hogy egy ilyen hibrid hatást kelt, hol oda váltogat, hol vissza, még egy hálózati kapcsolatot sem lehet beállítani, hogy a desktopra nem az oldalsó slide-os ocsmány, metrós panel ússzon be. Katasztrófa az egész.
"Én például a Samu kies szarjaitól hülyét kapok, és emellett semmire se jó. Tökéletesen megfelel a bloatware meghatározásnak. De be van építve, te ki nem szeded "
Rootolással sem? A rendszer legmélyebb részébe is belenyúlhatsz. Alulfeszelheted, hogy jobban bírja az aksi, meg bármit. Máshol meg még azt sem döntheted el, hogy hova mentsen. Maximum SD kártya vagy telefonmemória (azon belül a default mappa értendő). Hol tudsz telepített programok config fájljában turkálni, ha valamire nincs GUI-s megoldás? Ráadásul alkalmazáskínálatban is elmarad. Van rá olyan cucc, mint Symbianra volt a BlackBaller, amivel beállíthattad, hogy pl. ne fogadja az ismeretlen számról érkező hívásokat? Smart Profiles?
(#46) blackrulz: Az első kettő, hogy szignózás nélkül tudjak telepíteni meg hozzáférjek maradéktalanul a D:\ és Z:\ meghajtókhoz is, meg a C:\-n és az E:\ lévő védett, system fájlokhoz.
A másik kettő meg két profi fájlkezelő, amivel ezeket megteszem. Korlátozásokat lehet vele kiiktatni (pl. régi 7610-esen a 10 perces videólimitet, bár volt rá ETI Camcorder is, amivel meg .avi-ban tudtam videót rögzíteni magasabb FPS-sel és jobb minőségben), meg van, ahol a gyárilag kikapcsolhatatlan kamerahangot is így tudod kicsapni.
A lényeg, hogy hatalmad van a rendszer felett és nem az akarja eldönteni, hogy mi neked a jó és akkor az van, tetszik vagy nem.
-
vicze
félisten
válasz capulet75 #25 üzenetére
Én megnéztem a számokat és leírtam a véleményem lehet hülyeség, de legalább a sajátom...
Semmi rosszat nem írtam se a készülékekről, sőt még a cégről se, csupán a cég stratégiájáról és a negyedéves riportról írtam le a véleményemet. Azt is elfogadom, hogy nem értetek vele, egyet, csak akkor riportra hivatkozva, amiről írtam ugye, tényekkel támaszd alá.lorinser is portfóliót vette alapul, ahova a non-IFRS eredményeket rakták, mert az jobban mutatnak... Persze a Nokia is ezeket hangsúlyozza. Különbség az, hogy a IFRS-ben beszámítják az egyszeri kiadásokat/bevételeket (Special items), a másikba nem.
Tessék innen letölteni, nem kell hozzá nyelvtudás. -
razzorr
őstag
Én kb.2 hete vagyok wp tulaj (Lumia 720),de összességében ennél a rendszernél kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöm. Gyors,átlátható,minimalista. És akinek ez fontosabb mint hogy az FB üzik nem real timeban jönnek meg,az nyugodtan vehet wpt. A droidtól csak tengeribeteg lettem és napi kétszer kért enni. Elég volt belőle.
-
kpal
nagyúr
Jó ezt látni , igaz én még nem vettem lumiát ,hanem az N8 használom ,de ami késik nem múlik , de addig is kielégít ez a telefon bőségesen
-
Tim82
félisten
Ez oké, de gondolom, érted, hogy fontos a fogalmak tisztázása. Ő például teljesen világosan fogalmaz, nem keveri össze a push-t a VOIP-pal:
a push értesítések késnek/nem jönnek meg, ez a teljes WP rendszernél betegség. ha nagyon fontos hogy push értesítéseket kapj, akkor a droid a tied.
Így legalább ha valaki ráakad a topikra, a WP ismerete nélkül nem azt fogja hinni, hogy a VOIP úgy, ahogyan van, nem működik/szar, hanem azt, hogy az értesítési rendszerrel van gebasz (ami kihat a chat-, VOIP-app-ok értesítéseire is).
Pl. nekem sem létfontosságú a Skype, Viber használata (nem függ tőle munka, megélhetés), de magáncélra persze használom. Az értesítések késése meg olyan kompromisszum, amit még bevállaltam. Nyilván vannak mások is, akik hasonló preferenciák alapján használnának, választanának okostelefont.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Lejárt a szerkesztési idő, de javítsatok ki, ha rosszul tudom: az értesítési rendszer problémája az emailen/sms-en kívül kb. minden push értesítést érint és elvileg az MS oldaláról általános gond, nem?
-
Tim82
félisten
Akkor nem ugyanazt az 520-as topikot olvassuk, kb. minden tulaj azt írja, hogy rendesen működik a telefonján a Skype. Viberrel sincsen sok gond, de ott azért valóban nem működik 1-2 embernek.
woland: még mindig nem az értesítési rendszerről beszélek, még mindig nem mosom össze a VOIP-pal (az előbbi olyan probléma, ami persze érinti a VOIP alkalmazásokat is, meg ezen felül Facebook-ot stb., de ettől még tudok VOIP hívásokat indítani és fogadni). Én még mindig nem keverném össze a kettőt, még ha van összefüggés is közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Semmi gondom nincsen WP8-on Skype-pal (mármint a VOIP résszel/hanghívással, nem pedig azzal, hogy időben megkapjam az értesítést, ha valaki rám írt). Nem is hallottam/olvastam még ilyen problémáról (pedig utánaolvastam kicsit a WP8-nak, mielőtt rászántam volna magam a Lumia 520 megvásárlására). Van erről valamivel több infó valahol?
Mondjuk Viberrel tapasztaltam olyat, hogy hívok másik felet, ő nem veszi fel, és utána állította, hogy nála nem jelzett a Viber, hogy nem fogadott hanghívása van tőlem (az én oldalamról Lumia 520, az övéről Samsung Galaxy Y).
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
Az értesítés akkor játszik, ha téged hívnak.
Alvó telefonra ékező skype hívás/üzenet jelzése. Ez 7.x-en nagyon nem működött. 8.x-on már jobb a helyzet, de még ott is leőfordul, hogy nem tudjátok egymást hívni, még aktív skype-nál sem (azt nme tudom ez mennyire a telefon hibája és mi múlik skype-on, de viberen is megvan ez a nyomor).[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Itthon is van egy Lumia800 és Lumia620. Ha új telefon lesz, az egy Lumia820 lesz, és fater megkapja a 800-at. Nem adnám a WP7.8-at sem egy iPhone 5-ért sem én személy szerint, mert ez a rendszer olyan, mintha rám szabták volna.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Tim82
félisten
Szerintem a VOIP és az értesítési rendszer két külön történet. Vagy tévedek? Amúgy a VOIP-pal tegye fel a kezét, akinek valóban gondja van WP-n (nekem nincs - Skype hanghívás gond nélkül megy).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
FTeR
addikt
"Nekem bőven elég egy régi 6310i telefon"
Én egy samsung e250-et használok elégedetten telefonálásra. Remekül eltalált telefon, vakon is egszerűen használható. Igazi alsókategóriás butatelefonkb 2 éve van okos telefonom (Mozart), de egyáltalán nem használtam, csak porosodott a polcon. utóbbi időben kattantam rá. Internetezésre továbbra is haszálhatatlannak tartom (ha nagyon kell egy lapot meg lehet nézni), de skype, sport tracker, zene/rádió, navigációs térkép, időjárás, naptár/e-mail gyors megnézéshéhez nagyon jó. SMS-t is egyszerűbb írni rajta.
Az egész azon múlott, hogy noti nélkül mentem külhonba és nagyon hasznosnak bizonyult. A People Hub-ban szépen össze lehet kapcsolgatni sim/facebook/skype/e-mail infókat, így nem kell telkönyvet feltöltögetni, fb miatt még kép is van. -
Béééla
őstag
Azt viszont elismerem, hogy a csempék inkább valók egy ilyen 4-5"-os eszközre, mint desktop gépre.
Ha okosan és ügyesen használod a csempéket, akkor sírni fogsz értük PC-n is. Laptopra feltettem a W8-at, amikor kijött, ma már a Win7-et a francba kívánom az asztalin, bruttó 1 másodperc megnéznem W8 alatt, hogy jött-e mail, milyen teendőim lesznek és hasonló nyalánkságok. W7 alatt meg böngészőt nyitogatni nem szoktam. A Startba meg egyszer úgyis betéved az ember munka közben óránként, az meg elég mintavételezés e-mail olvasáshoz.De ez még nem fogja megmenteni a Nokiát, mert buta divattelefonnak ott az iPhone, bütykölős telefonnak meg ott az Android.
Buta divattelefon százezer felett az iPhone, a bütykölés meg kockák és Vérpistikék hobbija;
kedves ismerősömnek volt Nokiája, BB-je, és most iPhoneja van: amikor megkérdeztem a miértjét: hát ez a legjobb, nézd milyen gyors és egyéb, meg mi minden van benne!
Ha a Nokia alsó-középkategóriában is tudna (tudott, 520) virítani egy olyan gépet, ami legalább harmadannyiba kerül mint egy iPhone és mégis ugyanazt az élményt adja sebességben és szmútságban, akkor már csak a szolgáltatókat kéne rávenni, hogy ne a Samukat nyomják le az emberek torkán ha valaki új telót téved be venni.Árban meg úgysem tud versenyezni a dzsunka gyártókkal.
De minőségben és támogatásban igen. Mostanra elértük, hogy egy átlagtelefon is kétmagos és sokat tud. A plusz funkciók és a fejlődés ma már nem nagy, hosszabb távú befektetésként is lehet tekinteni egy okostelóra (kivéve egy átlag PH-s, neki ugye havonta más van ).
Ha a Nokia visszaszerezné a régi hírnevét, miszerint elpusztíthatatlan minőségű telefonokat gyárt, akkor az ember nem fog Huaweit venni meg Alcatelt, csak a Samu "hírneve" a nagy ellenfél. Az embereknek csak meg kéne tudni, hogy a Samu ténylegesen milyen minőséget ad ki a kezéből meg milyen támogatást (nem) ad.@blackrulz:
azért hogy TELJESEN korrektek legyünk: egy-két előtelepített valami csak befigyelt Neked is a 620-on, nem?
Csak az a különbség a WP és a Droid között, hogy ha a Droidba betettek valamit, azt te root explorer nélkül ki nem szeded (régi szép idők, amikor 512 ROM-ba betették a 12 megás Youtube klienst, ami az első frissítésnél feleslegessé vált, mert úgyis új APK-t kellett leszedni, és csak foglalta a drága helyet...)
míg a WP-ben csak a legalapvetőbb rendszerszintű dolgokat nem tudod kiszedni.
Én például a Samu kies szarjaitól hülyét kapok, és emellett semmire se jó. Tökéletesen megfelel a bloatware meghatározásnak. De be van építve, te ki nem szededBélabá
-
capulet75
addikt
Én nem tudom miért utálod ennyire a Nokiát, de szerintem nem látod jól a dolgokat. A legújabb csúcsmodelljük olyat kínál amit egy más gyártó sem tud (41mpx), a belépő és a középkategóriájuk jó és megfizethető, ráadásul a WP egyre nagyobb teret nyer és egyre jobban fejlődik. Én elhiszem hogy divat "temetni" az átmenetileg csökkenő pályára állt cégeket (lásd:HTC), de azért ne gondold már hogy akkora gazdasági orákulum vagy hogy csípőből leosztod a világpiac következő öt éves alakulását. Bár lehet hogy te vagy mondjuk a Proton konszern elnöke és csak hobbiból kommentelsz a PH-n, ez esetben elnézésedet kérem. De ha nem, úgy lásd be, nem biztos hogy neked van igazad.
-
vicze
félisten
US-ben az Apple az isten, a WP-nek talán ott a legkisebb a részesedése, és EU-ban a legmagasabb.
US-ben kettős marketing van Nokia/MS, és rettentő erős, ezért nő ott, meg ott a 0-ról növekszik.
Kínát úgy néz ki teljesen elvesztették, ázsia (főleg Indian/Indonézia) meg főleg az olcsó Asha-kat veszi fel, nem a WP-ket. Érzésre, pedig az EU mint legnagyobb piacuk le van szarva és ez egyre erősebben foga a hatását éreztetni, azaz zsugorodni fog még jobban a cég. -
Penge_4
veterán
válasz #40993792 #19 üzenetére
"Az illető szem elől tévesztette, hogy léteznek az övétől eltérő felhasználói szokások is..."
Nem tévesztettem szem elől. Egyszerűen kifejtettem, hogy az szerintem/számomra szar. Azt viszont elismerem, hogy a csempék inkább valók egy ilyen 4-5"-os eszközre, mint desktop gépre.
De ez még nem fogja megmenteni a Nokiát, mert buta divattelefonnak ott az iPhone, bütykölős telefonnak meg ott az Android. Árban meg úgysem tud versenyezni a dzsunka gyártókkal. Szóval nincs igazán réteg, akit megcélozhat, leszámítva azokat, akik azért veszik, mert Nokia. De ilyen egyre kevesebb van, mivel már nincs divat-effektus.
Egyébként igen, Windows Mobile-ra gondoltam. Nem is tudásban vetettem össze, csak megjegyeztem, hogy az is elmaradt a Symbian tudásához képest.
(#22) blackrulz: Nem tudom. Biztos. Én meg úgy vagyok vele, hogy szép, jó, meg csilivili, csak aztán használni is akarom. Azt meg nem tudom, mert buta, mint a kőbalta. Ezért volt alap Symbian-on is a HelloOX2 meg a ROMPatcher+, meg valami normális fájlkezelő, mint X-plore meg az FX Pro, mert enélkül nem éreztem benne otthonosan magam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ejha. és teljesen biztos vagy abban, hogy nem vágtam volna földhöz a 620at, ha első indításkor úgy néz ki a kezdőképernyőm mint kolléga sgs3-a? 50 előtelepített szemét, minden kezdőképernyő telepakolva, követhetetlen programnevek, fél napos szívás lepucolni. tuti hogy én akarok romolni? tuti nem elég nekem ez az ostoba wp felület amin elfér az összes használt programom, ami be se röccen, logikusan, gyorsan kezelhető, stb?
tuti hogy nem jó ez nekem? jó lenne tudni mert én eddig azt vettem észre hogy szeretem, de most kétségeim vannak... segíts
-
rastawicc
tag
Ki hitte volna...
La Mastre.
-
nagyúr
Hát akkor tök jó.
(#17) Penge_4: Hát igen, arról nem is beszélve. Én használtan vettem most és még 6 napig bírja is, telefonálással. De lassan veszek bele egy újat és akkor a 17 napos üzemidő megint meglesz.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Penge_4
veterán
"és a bevételének többségét adó "buta" mobiltelefonok (vagy ahogy a feature phone magyar megfelelőinek keresése közben egyik prohardveres kolléga megjegyezte, ostoba telefonok) forgalma az okostelefonok árszintjének csökkenésével folyamatosan esik."
Mert a Nokia nem gyártott egészen a 7650-től kezdve SymbianOS-sel okostelefonokat. Ami egy full powerful, konfigurálható, bütykölhető OS volt. Volt már kezemben Lumia, nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok, de, ez a csempés izé még az iOS-től is butább. A Microsoft egyszerűen hülye a mobileszközökhöz. Pont. Évekkel ezelőtt még Windows Phone-os asszem HTC-s PDA-tól is kirázott a hideg, annyira nehézkesen kezelhető volt az egész felülete.
(#6) Sub-ZeRo: "Nekem bőven elég egy régi 6310i telefon, mert sms-t, telefonálni, óra és ébresztő van rajta, több nem kell."
Főleg ha hozzávesszünk, hogy attól jobb aksival egy telefon sem rendelkezett a maga 2-3 hetes üzemidejével. Még ha gyepálta az ember is simán bírta 6-7-8 napig. Meg is szűntek utána gyorsan a Lithium Polymer-es aksikkal szállított telefonok. Még a mai napig is azt a hulladék Lithium Ion-t próbálják etalonként beállítani nem csak telefonokba, hanem laptopokba, meg még elektromos kocsikba is, meg az MIT kísérletezget valami szénszálas cuccal, amiből évekig/évtizedekig tuti nem lesz semmi, ha egyáltalán lesz.
(#12) vicze1: "Egyedül a számukra legkisebb piacon az US-ben tudtak +10-et elérni a nagyon erős marketingnek köszönhetően."
De ott is csak a Microsoft miatt, mert az USA-ban az MS az isten.
-
Béééla
őstag
mert hardveresen és szoftveresen is megbízható, nem kell "főzöcskézni". És végre rájöttek, hogy a középkategóriában van a nagy pénz.
Na igen, ha eladnak 3 csúcs-fényképezős dögöt, örülnek. Az átlagemberből viszont tömegek vannak, akik ráadásul a műanyag játék-Samsungokból kezdenek kiábrándulni, és nem sokkal drágábban meg ott egy fasza kis Nokia.
Csak a probléma, hogy akárhány ismerősöm van, akik az elmúlt 3-4 évben Nokiát használtak még, szentül megfogadták, hogy "még egyszer ilyen szart" nem fognak venni - éljenek a jól összerakott E szériás Nokiák...Bélabá
-
vicze
félisten
Veled ellentétben én épp most végeztem a teljes riporttal, és jelentéssel.
Eléggé kiábrándító...
A csodás Lumiák (Devices & services) és a térkép (Here) együtt 120millió veszteséget termeltek(gyakoratilag a teljesen mert a NSN közel nullás), ezt is úgy hogy a device-nál felére csökkentették a marketing költséget. A telefonos részleg olyan mértékben zsugorodik, hogy köv. negyedévben már a NSN lesz a legnagyobb üzletág, persze elég könnyen veszteségbe csúszhat.
Ugyebár a Devices-t tovább leépítik, így az még tovább fog zsugorodni...Arról nem is beszélve, hogy átlagosan 25% piacvesztése van régiónként, Kínában ami messze a legfontosabb lenne egyáltalán nem versenyképes és -44%. Egyedül a számukra legkisebb piacon az US-ben tudtak +10-et elérni a nagyon erős marketingnek köszönhetően.
Az offline navi más WP-re fizetős, mint ahogy minden más platformon, csak a Lumiára van ingyen.
Nem tudom mi neked a kellő szám, de ha a 24%-os piacvesztést nézem, akkor inkább "egyre kevesebben", a helytálló kijelentés."Jo lenne az osszkepet nezni, nem csak kiragadni 1-1 szamot"
Jó lenne kinyitni a szemedet és megnézni a jelentést, nem csak ész nélkül védeni valamit. Pont hogy te ragadsz ki 1 számot, csak éppen azt nem veszitek észre, hogy az olcsó készülékekből adnak el többet, amin szinte semmi haszon, ezért is esik az átlagos készülék ár. Szépen mutat az a kevéske 10milla Lumia is, csak éppen nem segíti a céget semennyire, mert túl sok sebből vérzik. Ha csak a Lumiák lennének, elég masszív veszteségeket látnál, a hozzáadott érték pénzt visz nem pedig hoz. -
L Balázs
tag
Ahogy a környezetemben tapasztalom Windows Phone = Lumia (én is egy 800-asról kommentelek éppen). Úgy vettem észre, hogy legtöbben azért döntenek egy Lumia mellett, mert hardveresen és szoftveresen is megbízható, nem kell "főzöcskézni". És végre rájöttek, hogy a középkategóriában van a nagy pénz.
-
berVi
senior tag
azt már senki se nézni, hogy ez az ingyen navi a Nokiának évi 1milliárdos veszteséget termel, tiszta nyereség...
Ha ez nekik mondjuk evi 2 milliarddal tobb eladott keszuleket jelent mindossze 1$ haszonnal, akkor igen, ez kapasbol 1 milliard tiszta nyereseg. Jo lenne az osszkepet nezni, nem csak kiragadni 1-1 szamot, mert ez igy onmagaban semmit nem jelent az egvilagon.
Hogy egy egyszeru peldat hozzak, az uj konzolokat mindig hatalmas veszteseggel aruljak a gyartok, de meg igy is megeri nekik, mert a jatekok busasan visszatermelik a penzt. Peldaul.
De egyebkent is hulyeseg, amit mondasz, mivel a navi barmelyik WP eszkozon elerheto, nem csak a Lumian. De amugy van ott PureView, a speci Nokia appok, a meglehetosen jo support, stb. De az alapveto erv a Nokia mellett az, hogy egyszeruen jo telefonokat gyartanak (legalabbis ugy tunik, kello szamu ember gondolja igy), nem kell ezt tulragozni
-
=Mentor=
őstag
Rá kell gyúrni még inkább az okostelefonokra, nincs mese. Jöhetne már egy tablet is! Remélhetőleg az utolsó negyedévre masszívan hozzák majd a 10 millió + eladott Lumia darabszámot.
[ Szerkesztve ]
-
Kalamona1
tag
Ez egyéntől is függ. Alegtöbb ismerősömnek van egy samsung galaxy minije vagy y ja . És semmi olyanra nem használja mint amire egy okos telefont lehet használni. Míg meg nem vettem a Nokia lumia 620-asom addig A galaxyi giomat eleinte használtam okosteló ként aztán ahogy egyre inkább lassult fagyott és jöttek ki a gyengeségei egyre inkább hagyományos telefontként használtam. amióta 620-at használom azóta rajta nettezek Twiter meg facebook. Rendszeresen böngészek töltök le játékokat meg hasonló. Szerintem nagyban függ mint beállítottságtól mint a telefon kezelhetőségétől.
Mindentől féltjük azt, akit szeretünk, mert végső értelemben talán a halálra vagyunk féltékenyek. (Márai Sándor)
-
nagyúr
Mondjuk úgy, hogy ma már egy telefonnak nem az a lényege, hogy "telefon" legyen, hanem presztizs értéke legyen. Nekem bőven elég egy régi 6310i telefon, mert sms-t, telefonálni, óra és ébresztő van rajta, több nem kell. De akkor is egy mai telefon, mint egy Lumia 800 nagyon tetszik. Csak hát a pénz beszél, de persze hozzám sem szól. Így hát marad a szívfájdítás... Pedig én sem használnám ki, de akkor is a mai telefononok közül a legjobban tetszik és azért venném, hogy elmondjam, nekem van ilyenem, hú de jó. Ez van.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
vicze
félisten
Tök jó nézni, ahogy 1-1 oldal a adott márkához való "kötödés" alapján milyen következtetést von le az adott számokból.
Azért enyhe túlzásokba esik a cikk írója itt úgy érzem: "a Nokia masszívan nyereséges"
Egyéb:
"hagyományos okostelefon" ??? ez a Symbian akar lenni? Csak mert azt már nem árul a Nokia, tehát az Asha az okostelefon?
"nemrég felvásárolt Nokia Siemens Network" - kivásárolták nem fel, ahogy a linken is van.
Mondjuk pont vicces hogy ez volt eddig "masszívan" nyerseséges ezért is lett visszavéve, erre köv negyedévben veszteséges lesz megint, és csatlakozik a térképes üzletághoz..Vicc az hogy a legerősebb érv egy Lumia mellett az a ingyen navi, persze azt már senki se nézni, hogy ez az ingyen navi a Nokiának évi 1milliárdos veszteséget termel, tiszta nyereség...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Silentfrog #1 üzenetére
Egyre kevesebb esély van arra, hogy normális buta-telefont találj.
Ami van, az is az okosokra akar hasonlítani (érintőképernyő, stb.).
Holott sokaknak (nem csak időseknek) jobban fekszik a rendes gombsor, méghozzá nagy méretben, és ne is feltétlenül qwerty.
Nekem két okostelefonom is van, de egyikan sincs play store, amit nemrég vettem észre. A rom főzés óta eltelt kb. 3 hónap.
Egyáltalán nem használom okostelóként egyiket sem. Csak viber, és kész. Netre is csak havonta egyszer megyek fel kb.
Csak azért vettem okostelefont, mert nem találtam más normális kinézetű telefont, és eleinte azt hittem, hogy szükségem lesz rá.
Szerintem sokan vannak hozzám hasonlóan; megveszik, mert azt hiszik, mert húde sokmindent lehet vele csinálni, aztán nem használják.
Vagy azért veszik meg, mert a buta telefonok annyira ocsányak, hogy inkább Droid.[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
válasz Silentfrog #1 üzenetére
A valasz megtalalasahoz ra kene jonni, hogy mi a kulonbseg "akar" es "vesz" kozott.
-
Silentfrog
veterán
Nem egészen értem ezt. Nemrég volt egy felmérés,hogy az emberek 20-25%-a nem akar okos telefont.
Ha a piacnak az majdnem mindegyik szereplője okos telefont gyárt akkor a 10 ből 2 ember honnan vesz buta telefont?
És ahonnan veszi az veszteséges cégtől veszi?
Vagy ekkora haszonnal adják el a robotos telókat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Horgász topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...