Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
VIC20-nak igaza van. Eddig egy folyamatos evolúció volt, most pedig egy gyökeres váltás, amit megszokni/feldolgozni nehezebb, főleg, mert kényelmetlenséggel ill. funkcionális csökkentéssel is járt. És ez viszont probléma.
" Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!"
Sok esetben viszont mégis. Többen említették, hogy az új laptopok már Win8-cal jönnek, és nem mindenhol érvényesíthető a downgrade opció. Tehát legjobb esetben is kompromisszumos (Vagy olyan hardvert veszek, ami megfelelő, de nem biztos, hogy van rá Win7 ill. Win7 támogatás, vagy lehet, hogy olyan hardver közül kell választanom, ami nem tökéletes az igényeimnek)[ Szerkesztve ]
-
Pixa
aktív tag
Ez a Start menüs nyekergés már komolyan szánalmas!
Ha valamit újít a Microsoft az a baj, ha nem újít akkor meg az.Anno az XP-nél is eljátszották sokan a nyavalygást. Majd utána elkezdtek jelzéseket küldeni a Microsoftnak, hogy mi kellene. Létrejött a Longhorn ami ugye a Vista elődje, amolyan tesztrendszer. Ott a Microsoft felmérte a dolgokat és végül piacra dobta a Vistat. Na, ott ismét elkezdődött a nyekergés, hogy ez így nem jó meg úgy nem jó.
Ezután ismét jelzések garmada ment a Microsoftnak, hogy ezt meg azt ki kellene javítani. Megtette és kiadta a Windows 7-et. Mivel a 7-es jóval XP-sebb volt érzése, mint a Vista így elfogadta a nép nagy része.Időközben a technika és technológia haladt a maga tempójában és rendjében. Ebből ugye értelemszerűen következik, hogy az operációs rendszereknek is (Linux, Mac, Win, stb.) is lépést kell tartani a fejlődéssel.
Megalkották a Windows 8-at. Elég sok emberrel találkoztam akiknek elsőre nem volt szimpatikus, végül mégis megszerették, megkedvelték. Én lehet baromira hibrid lény vagyok, de nekem első perctől kezdve semmi bajom nem volt vele. Oké, kicsit új volt és szokni kellett, de eltudtam fogadni.
Napi szinten nem egyszer indítok és zárok be böngészőt, képszerkesztőt, zenelejátszót, szövegszerkesztőt, játékot és megannyi más alkalmazást. Mégsem érzem azt, hogy a Metro felület jaj de zavarna!Amúgy azokat akik nyüszögnek a változások, újítások miatt, sokukat ki vagy mi kényszerítette arra, hogy lecseréljék pl. az XP-t? Ja, a támogatás megszüntetése... Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!
Azért, mert nekem nem ízlik a Villányi Rosé még nem fogom lefikázni. Egyszerűen nem fogyasztom! Ez ilyen egyszerű.
Ugyanilyen példa az orvostudomány. Anno, ha valakiről kiderült, hogy rákos, volt, hogy a fél karját levágták, majd a bordáit kivették, végül a fél tüdejét. Aztán persze, ha "mázlija" volt belehalt valami áttétbe. Mára nem aprítják így fel az embereket. Tehát a fejlesztésnek, fejlődésnek igenis van értelme és el kell tudni fogadni!
De ugyanilyen példa mondjuk az autóipar. Mára jóval kényelmesebb akár egy sokak által gagyinak tartott Suzuki Swiftben ülni, mint a kezdetleges T-modellbe! S lám, ebben az esetben sincs senki arra kényszerítve, hogy Suzukira váltson a T helyett!Ez a téma már legalább annyira hülyén hat sorozatba, mint a "melyik a legjobb..." vírusirtó, zenelejátszó, autó, konzol, stb.! Nincs olyan, hogy legjobb! Az egyén saját ízlésére van bízva.
Windows esetében is van nem egy kiadás ami közül lehet válogatni. Ezen kívül, ha annyira zavaró a Metro felület, akkor kis utánajárás után a felhasználó különösebb programozói ismeretek nélkül is talál Start menü alternatívát ami kitudja kapcsolni a Metro felületet is."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
BiP
nagyúr
válasz
<VadMacs> #196 üzenetére
Ez igaz.
Igazából én csak arra a a rácsodálkozásodra akartam reagálni, hogy mitől lehet az, hogy valakinek nincs baja a WP-vel, míg a Win8 nem megszokható neki. Simán lehet ilyen."Mondom majdnem ugyanazt a vackot használod a telefonon is"
- itt a majdnemben van a lényeg egyik fele. A másik meg amiről az előbb beszéltünk. -
<VadMacs>
csendes tag
-
-
<VadMacs>
csendes tag
>Én csak azt nem értem minek erőltetik ennyire?
1.: ha megszokod a(z orrod elé erőszakolt) csempét, akkor majd veszel csempefont is. A juzerek döntő többségére alapozva az a feltevés, hogy úgyis csak használják a gépet, az átszabáshoz nem értenek, tehát ha háborogva is, de meg fogják szokni. Azt kifelejtették, hogy ha nem ért hozzá, attól még megkérhet egy erre érdemes embert, aki telepít egy ClassicShell -t, vagy akár le is dózerolja és hetest pakol fel helyette
2.: a félig saját maga által szétqrt piacon esik a bevétel, és azt mondják, ez csak rosszabb lesz az idő múlásával. A csempebót' meg ugye (elvben) hozza a lóvét, tehát "használd paraszt, nekünk jó lesz" alapon ezt nyomni kell.Amúgy a hétvégén sikerült ismét kinyírnom egy 8 -ast. A vicces a történetben az, hogy a gazdinak van egy múmiás csempefonja, de állítása szerint "ezt a borzalmat" (8 -asra célzott) csak nem bírja megszokni. Mondom majdnem ugyanazt a vackot használod a telefonon is, amit annyira szeretsz. Ja persze, telefonáláson meg üzcsizésen kívül másra nincs is használva...
-
Megálmodtak maguknak egy világot, hogy majd mindenki Win8-at fog használni minden eszközön, így egységes lesz, ugyanúgy kell majd kezelni mindent, szinkronizálás, stb. nem lesz probléma. Ezzel önmagában nem is lett volna baj, de már rájöhettek volna, hogy ami erőltetve van, annak még inkább ellenáll a nép. Ez az egyik, a másik meg, amit te is írtál, hogy túl korán jött. A cégek is, ha épp, hogy felocsúdtak az XP-Vista/Win7 váltásból, már egyből jött a 8, ami céges szinten ráadásul szvsz használhatatlan: AutoCAD / Inventor inkompatibilitás az biztos, ezen kívül el tudom képzelni, hogy más professzionális programmal sem az igazi. Ami az átlagfelhasználót illeti, nekik bejöhetett a cucc, de úgy látszik a MS ezt kevésnek tartja.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Pl. a wifi sorrend állítást, miért nem tették vissza?
Csak 3rd party programmal lehet állítani, vagy parancssorból, de hát windóz alatt mindenki tudja, hogy sosem kell parancssorozni ...oh wait
Mutogatni való hater díszpinty
-
KisDre
senior tag
Én csak azt nem értem minek erőltetik ennyire? Már mint, nem játékfejlesztők ők hogy ki kell adni egy új oprendszert minél hamarabb, ne hogy éhen haljanak a dolgozók. SzVSz a Windows 7 technikailag nem indokolta azt hogy új jöjjön. Egyedül talán az hogy táblagépek és hogy multioprendszer
Amúgy érdekes, megfigyeltétek hogy volt a Windows XP, eleinte port kavart majd megkedvelték, jött a Vista amiért gyakorlatilag kárpótlást de legalább Win7-et kellet volna cserébe követelni annak aki megvette, jött a 7 mint amolyan na végre egy fokkal jobb és megkedvelték, most meg itt a 8, ami gyakorlatilag mint annó a Vista.
Amilyen hosszú életű volt a XP olyan hosszú lesz a 7 is ezt már most meg mondom.[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
AtHoS
nagyúr
Szeretem, mikor ekkora távlatból ráébrednek, hogy bizonyos vezérlőket még jó darabig használni fogják a felhasználók és ezért hajlandóak úgy módosítani a rendszert, hogy nekik is kényelmes legyen a használat.
Azt már csak félve kérdem, hogy miért nem ez volt az alap koncepció?
Olvasom a hírben a "fergeteges" újításokat, amiből nekem sajnos egyetlen egy sem érdekes. Jaj..de egy mégis. Az újonnan telepített alkalmazásokat nem dobja egyből a start képernyőre. Ez örvendetes..
Remélem a most még nyilvánosságól visszatartott újítások között lesznek azért sokkal komolyabb fejlesztések is és nem csak az "így kellett volna kijönnie" dolgokat kapjuk meg.
Személy szerint a win8 fejlesztésén dolgozókat és a döntéshozókat kényszeríteném, hogy csak Win8-at használjanak és azt csak metros felületen. Na akkor lenne itt megfelelő fejlődés szvsz
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Azért, mert addigra helyrepofozták annyira, hogy már jól ment, és addigra 3 évet fejlődtek a gépek.
Amúgy nem hiszitek, hogy egy 1+ milliárdos felhasználóbázis esetén sokat számít, mit mond néhány ember pro és kontra egy rendszerről. Ha már párhuzamot vontál a 7 és a "9" közé, akkor ez a párhuzam inkább a Vista és a 8 közé húzható. Mégpedig azért, mert mindkettőt a piac jelentős változására reagálva ugyan, de kapkodva, félkészen adták ki.De:
Criticism of Windows Vista
List of features removed in Windows Vista -
quailstorm
nagyúr
válasz
#41133696 #183 üzenetére
Nincs lehetőségem biztonsági mentéseket létrehozni, kockáztatok
Én már nem emlékszek a dologra, 3 éve láttam utoljára UAC-ot, de a console-tól kezdve mindenféle app amit indítottam mindig vagy nem futott megfelelően, vagy kunyerált.(pl mobilflashelés)
Akkor kilőttem, azóta úgy élek mint XP-n. Nekem így jó. Linuxon azért kevesebb cucc kér root jogot, bár eleinte az is idegesített.
Majd ha egyszer ráveszem magam hogy csináljak windows live fiókot és megnézzem milyen a metro UI, akkor eldöntöm most hogy látom az UAC dolgot.Az említett 2 programnál akkor még az is gáz volt, hogy sima indítással hibaüzenetet dobtak. Tehát jobbklikk, futtatás rgazdaként, UAC. Windows console még idegesítőbb volt mikor nem értettem a sok hibaüzenet okát...
Szóval az én használatommal macerás volt. De mondom senkinek nem ajánlom. Ennek ellenére a NOD32 és a malwarebytes eddig mindent megfogott instant.(#184) tlac : úgy látszik csak a metro színek állnak neki rosszul, Ubuntus környezetben, meg minten kicsit más
Kössz a tippet. Csak nekem a unity végül nem kényelmes. Az egér és érintőkijelző kezelésem is elég sajátos, ezért bénázok azzal a bal oldali sávval több hónap után is állandóan...[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz
quailstorm #180 üzenetére
nem az én érdemem, ez csak egy téma cinnamon-ra
viszont ugye linux-on ott a lehetőséged, hogy szinte bármit kihozhatsz belőlea cinnamon-t megpróbálnám a helyedben, gnome3 fork
-
törölt tag
válasz
quailstorm #180 üzenetére
Két olyan rendszer diagnosztikai programom van, amely UAC ablakot dob minden indításnál.
Hard Disk Sentinel
Aida64 Extreme Edition.Beloginolok az általános jogosultságú fiókomra, elindítom őket, rendszergazdai jelszavamat beírom nekik, amikor vége a napnak a gépek velem együtt aludni mennek, reggel velem ébrednek, nem kérik újra a jelszót, és van, hogy egy hétig sem kell átjelentkeznem a rendszergazdai fiók alá, nem szükséges újraindítani sem a gépet, ha lusta vagyok és családtagom akarja használni nem kijelentkezés van átjelentkezés szóval egyáltalán nem macerás a dolog.
Azért ugye rendszeresen biztonsági mentesz? Mert tudod néha megesik, hogy egyébként olyan oldal amely biztonságos és rendszeresen látogatod, véletlen megfertőzödik... és ha a 32 es nem fogja meg UAC nélkül rendszergazdaként, józan ésszel jó esetben onnan tudod visszaállítani a rendszert
-
Pixa
aktív tag
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
kispx
addikt
Nem sorolnám a tervezési hibák közzé. Van multitaszking itt is, csak a programozó rákényszeríti, hogy ténylegesen csak az fusson, ami szükséges. Kicsit bővebben.
-
quailstorm
nagyúr
Ez egy hányás...
Átláthatatlan, kontraszttalan. Ráadásul én nem szeretem a linuxban ezt a kategorizálást, volt már rá példa hogy nagyon nem oda rakta ahova vártam. Szerencsére a keresés mező segít.
Max a Win7-es Startot lehetne metros designnal felruházni, de ami kiválóan működik, azon nem kéne változtatni.Egyébként őszintén, mi értelme van hogy a linux úgy nézzen ki mint egy windows?
Túlságosan megszoktam a microsoft megoldásait. XP-n a start menüm egyedi mappastruktúrát kapott, az újabbakon meg ömlesztés és keresőmező használat van.
Egyébként ha már így témázgatsz linuxon, akkor tudsz nekem olyan shellt ajánlani, amin alul lehet a tálca, lehet opcionális panelokat még berakni mint LXDE-ben, és működik a pofozós gesztus, mint gnome3/win 7-8-ban? Gondolok itt a jobbra hajítom az ablakot és a fél képernyőt elfoglalja cuccra.
(#166) GoodSpeed: nekem nincs, én utálom az állandó vinnyogását. Beépített rendszergazda fiók+józan ész forevör. Meg Nod32. Persze másnak nem javaslom, de eddig 3 év alatt nem volt gondom.
[ Szerkesztve ]
-
emelhu
aktív tag
"Energiatakarékossági okokból felfüggeszti a korábban megnyitott appot. Csak olyan kódrészletek futnak ilyenkor, ami feltétlenül szükségesek."
Ez mindjárt egy tervezési hiba!
PC-n azonnal látható, de még okos telefonon is úgy járhatnak, mint a hősidőkben: "640K-nak mindenre elégnek kell lennie"
Ahogy fejlődnek a telefon procik és aksik, úgy járhatnak, hogy a versenytársaknál már létezik "multitaszking" a WP programok meg úgy tesznek mint egy DOS-os izé.
Már tervezésnél a minimum lett volna, hogy az "altatás" funkciót ne főiránynak vegyék (telefonon érthető is lenne), hanem bővítményként a hagyományos több taszkos/több szálú rendszer felépítéshez.
Még egy irány, ahol erősen lebutítottak és nem valamit adtak(!) hanem egyszerűen elvesznek és marketinggel próbálják lenyomni a torkomon, hogy az nekem jó, csak hülye vagyok mert nem akarom bevenni a gyógyszerüket... szerintem meg nekik gurult el
-
törölt tag
A Windows 8-at én is offline fiókkal használom, semmit nem mentek a felhőbe, de a Skydrive legutóbb jól jött. Volt néhány fontos dolog, amit nem lehetett volna pótolni, ha elvész. Sok ilyen cuccot egy külső vinyón is tároltam, de legutóbb, épp amikor egy fájlt másoltam a külső lemezre, jött egy kis áramszünet. Épp elég volt ahhoz, hogy a külső merevlemez MFT-je megsérüljön. Az egész lemezt üresnek látta a gép. Egy helyreállító progival sok mindent meg tudtam róla menteni, de pont a legfontosabb dolgokat már valami felülírta. Jó volt, hogy ezek le voltak mentve a Skydrive-ra is, és így meg tudtam őket menteni. A lemezt meg újra kellett formáznom.
-
ceia
őstag
Ha így hagyják a 8-at, akkor továbbra is bukás marad. Végülis nem engednek semmit a felhasználói reklamációk miatt. Hiába bootolhatunk a desktopra, ha továbbra sincs start menü. A start gomb, ami a metrot adja vissza csak olaj a tűzre. A többi engem nem izgat, felhő, meg store.. zenelejátszásra meg úgyis a Winampot használom. Egyre inkább úgy tűnik, hogy mintha nem is gondolnák komolyan a 8-at, csak afféle kísérletnek. Ennyire nem sz..hatnak a visszajelzésekre még ők sem.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
törölt tag
válasz
#41133696 #170 üzenetére
Ez a biztonságot is fontosnak tartó felhasználó oldaláról így látszik. Az MS oldaláról meg úgy, hogy van rengeteg program, ami pont a korábbi XP-s lazaság miatt csak rg-joggal hajlandó települni. Így a játék többszereplős. Az adott program írója vagy átírja UAC-kompatibilisra, vagy nem. Mindegyik többkimeneteles, de nem mindegyik jó az MS-nek.
-
tlac
nagyúr
válasz
quailstorm #55 üzenetére
-
Vadmeggy
aktív tag
Adtak a szarnak egy pofont. Aki eddig nem vásárolt windows 8at az most sem fog. Mégis melyik funkcióval akarják elcsábítani a windows 7ről az embereket? A start gombbal?
Aki windows 8at használ, az örül, hogy kicsit okosítottak a rendszeren, de a többieket hidegen hagyja.A microsoftnál nem akarják belátni, hogy PCn a MODERN felület az emberek nagyobb részének nem kényelmes. Mekkora bukás kell nekik, hogy ezt észrevegyék?
Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
törölt tag
Igen bizonyára, de ha a Vista idejében bevezették volna már rég lecseng a dolog. Sp1 -el lett volna célszerű, amikor már látták, hogy a Vistának úgyis annyi. Ezért nem kaptak volna az EU-tól sem a nyakukba semmit. Kevesebb lendülettel le lehetett volna vezényelni a dolgot mint a kezdőképernyős dolgot. A Windows 7 már eleve kikapcsolhatatlan UAC-al érkezett volna, és már évek óta tény lenne, hogy nincs új modern Windows kikapcsolható UAC-al, ezt vagy elfogadja, vagy XP-zik, amire sem DX 10+ nincs sem egy csomó más minden. Azon is sírtak, hogy az UAC nem jegyzi meg a válaszokat, mégsem hatotta meg az MS-t - helyesen egyébként.
-
-
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #165 üzenetére
Anno Vista-n, majd idővel Win 7 esetébe futottam bele olyan vírusba ami simán lelőtte. Innentől az UAC-nál kissé az volt az érzésem, hogy ez tényleg csak a felhasználót hátráltatja.
A Win 8 esetében nem egyszer fordult elő, hogy megbízható forrásból (értsd gyártó weboldaláról) származó alkalmazásnál a SmartScreen blokkol. Oké, vélelmezünk vírusnak ismeretlen dolgokat! A szkeptikus meglátás nem árthat. Na, de ennyire?
Vegyük sorba a felhasználókat!
1.0-s user -> Neki mindegy mit, hol, hogyan, kivel, mivel kell használni. Minden előzetes bejelentés, utánaolvasás, stb. nélkül futtat, töröl amit lát.
Ha valamelyik program kiírja, hogy "Hiányzó file" akkor inkább újratelepítteti az egész Windowst, vagy Ő maga gyalulja le addig amíg újra kell telepíteni.1.1-s user -> Ugyanaz, mint az előző, csak Ő már saját magától feltudja telepíteni a Windowst.
2.0-s user -> Elolvassa a dolgokat, de kísérletez. Idővel előléphet 2.1-é, ha már megállapodott önmagával abban, hogy csak bizonyos fix programokat használ.
2.1-s user -> Fórumokon körülnéz, utánajár a dolgokat és csak azután hallgat a "Kapcsold ki a vírusirtód!", és egyéb dolgokra. Viszont olykor újrapakolja a Windowst.
3.0-s user -> Ő már bátran használ cracket, trainert is.
4.0-s user -> Ismeri és részben eltudja hárítani a hibákat. Nagy ritkán újrarakja a rendszert, hogy az stabil maradhasson.
5.0-s user -> Ettől a szinttől már van effektív tudás is.
Szerintem!
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
<VadMacs> #164 üzenetére
Ezért nem ér semmit az uac. Akik miatt lényeges lenne az ottléte, azok úgy is kikapcsolják, így magukat meg mindenkit a neten veszélynek tesznek ki.
A felhasználók nagyobb része amúgy nem tudja, hogy valójában mit is csinál az uac, azt hiszik csak a felugró ablak, aztán ennyi.Mondjuk ez az UAC mizéria nem lett volna, ha a kezdetektől normálisan lettek volna megtervezve az alapok, nem úgy, mint pl. hogy mindenki rendszergazdai fiókkal használta az XP-t, a nép meg megszokta a könnyebb utat aztán ment a rinya...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
#40553216 #148 üzenetére
>2. Én igazán nem vagyok MS vagy Windows fan, de a Vista-ban bevezetett UAC-t pl. kifejezetten üdvözöltem. Még azzal a szigorúsággal is, ahogy azt az MS bevezette. Aztán persze visszakoztak.
Az UAC -ot is lehetett szidni a "maradiaknak" (az egyik első dolog telepítés után, hogy kikapcsolom), viszont nem kellett a juzereknek hisztit kiverni azért hogy kikapcsolható legyen, mivel eleve kikapcsolható volt már a megjelenéskor is. Így ha akartad be volt kapcsolva, ha akartad nem.
-
-
törölt tag
válasz
szeksziboj #160 üzenetére
OK, azt hittem, számonkérés!
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
szeksziboj #160 üzenetére
kapcsold ki a hardveres gyorsítást a beállításoknál a speciális fülön.
sweetlou6.wordpress.com
-
Pixa
aktív tag
-
törölt tag
válasz
szeksziboj #155 üzenetére
Az IE9-10 használók 99%-a azt sem tudja, mi az a CearType. Mert minek kellene tudnia?
-
törölt tag
Én minden médialejátszásra, zene, film, az MPC-Home Cinemát használom, és ezek a problémák ki vannak küszöbölve.
Ami pedig a rendszer fikázását illeti, nagyon sokan vannak, akik pár perc, esetleg pár kattintás után húzták le a rendszert, mondván, hogy sz@r. De egy pillanatig sem vették a fáradságot, hogy alaposabban megismerjék!
Magamról tudom, hogy nem szabad elsőre ítélkezni! Az elején idegen volt számomra a 8-as, semmit sem találtam a helyén, de adtam neki egy esélyt, és ma már tökéletesen megy nálam, teljesen jól használhatónak érzem. A csempés felületet is használom, igaz, jóval kevesebbszer, mint a hagyományosat, de jól elvagyok vele. Van pár app, amiket rendszeresen használok. A 8.1 ezen csak javíthat. A Start gomb nem különösebben izgat, így sem volt probléma, hogy nem volt ott, ezen az sem változtat, ha ott lesz.
Én szerettem a hetest, és szeretem a 8-ast is. Sőt! Még a Vistát is!
Hiába! Én már csak ilyen "szűklátókörű" vagyok!Lehet fikázni engem is!
-
MASSlag
tag
Engem leginkább az zavar, hogy egyértelműen a klasszikus asztal felszámolása, metróvá alakítása felé tendál az egész. Ami önmagában nem lenne gond, hiszen a startképernyő nagyon jól rendszerezett, és interaktív (habár, 3rd party csempék nélkül csupán mutatós). Egy r=1 user egész jól elhasználja a pár megnyitott microsoftos szoftverével, de mi van az olyanokkal akiknek több mint 10 ablak van megnyitva (abból max 2-3 metrós)? Oda is ugyan ezt az operációs rendszert adják el.
Esetemben: 2 fájlkezelő, Solidworks vagy ProE, Blender vagy Maya, Indesign, 2-3 PDF (szabványok, projektleírások), e-mail kliens, szövegszerkesztő, webböngésző, zenelejátszó. Vannak szoftverfejlesztő, hangmérnök, grafikus, makroelemző ismerőseim, ők sem állnak meg 7-8 ablak alatt, de talán még egy könyvelő sem. Céges környezetben nem ritka ez.
Ha véletlenül átléptem a metrós felületre (vagy valamit agresszívan oda nyitott meg), kínkeserves visszanavigálni arra az ablakra, ami a desktop felület dzsungelében van valahol (több monitor esetén még rosszabb pl. sarokba húzás).
Már a win7 tálca is kaotikussá tud válni, (az OSX egy fokkal jobb, a legideálisabbak a több asztalos Linux rendszerek). Metro felületen ~7 ablak fölött már nem lehet rendesen megkülönböztetni a megnyitott alkalmazásokat az oldalsávon. Mi lesz ha megszűnik a klasszikus desktop?
Egy egyszerű irodai alkalamzott még 5-6 évig használhat win7-et, de a teljesítményigényes munkakörökben min 3 évente gépet cserélnek. Ahogy lejár a 7-es támogatása rá lesznek kényszerítve a váltásra, mert az új gépeken már 8-as lesz.
Erre lesznek rákényszerítve az előbb felsorolt emberek?
A vállalati környezetet le****ja az MS?
Rossz érzés ez, mert én is függök tőlük. Nem tudok teljesen másra váltani, mert pl. Solidworks nincs Linuxra vagy OSX-re.A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
szeksziboj
tag
Érdekes...
Aki IE9-10-et használ, nem tudja, hogyan lehet kikapcsolni a Clear Type-ot? -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
killerjohn #151 üzenetére
A metro-s Video player tényleg eléggé használhatatlan, nem tudom miért az xbox divízióra bízták a metro-s entertainment programokat, bár a Music a frissítésekkel számomra már használható, minden másra szerencsére ott a Win7-ből ismert Media Player, amely egy codec pack-el nálam mindent lejátszik. Ettől a Blue-tól ezeknek a hibáknak a ráncbaszedését is várom, szóval én kifejezetten örülök annak, hogy a metro-s appokra koncentrálnak, mert azoknak vannak számomra zavaró hiányosságaik.
A metro-s appokat úgy tudod bezárni, ha a tetején megfogod egérrel és lehúzod a p*csába.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
válasz
killerjohn #151 üzenetére
A Videók a Magyar időzóna miatt Videók angol rendszeren. Totál angolul telepítve jó lesz
Üdv. core2
-
Majd meglátjuk
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
killerjohn
addikt
válasz
Black Plague #140 üzenetére
Nem akarlak bántani de van akinek az operációs rendszer használata annál valamivel többet jelent mint hogy el tudja indítani a böngészőt. Az egész egy használhatatlan sz@rkupac. Próbáltál már zenét lejátszani?
Vagy videót? Va Videók meg Media player ? És a Videók annak ellenére Videók hogy angol a windowsom? Estig tudnám sorolni abhibáit,.hiányosságait? elmebetegségeit a metros felületnek. Lehet hogy 62 évesen már elég a browser facebookozni, meg 8 évesen elindítani a paintet és kézzel "nézdanyukézzelrajzolokamonitorra" módban élni, de a kettő között van párszáz millió user...
-
válasz
killerjohn #146 üzenetére
Még jó hogy nem húzza szét a 3 monitorra
El tudom képzelni, hogy milyen király lehetne használni a keresőt, hogy a jobb oldali monitor jobb szélén jeleneik meg amit gépelsz és a találat meg a bal monitor bal oldalán
(Ez amúgy egy db 27" WQHD monitoron is rettenetesen zavar)Akkor aztán lenne szeretve a start képernyő
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
törölt tag
válasz
Black Plague #141 üzenetére
"hogy mi magyarok elsőnek szarozunk fikázunk mert ha van egy kis változás az nekünk tuti rossz"
1. "Mi magyarok" > nem, ilyen nincs. Egyrészt utálom a "mi magyarok" kezdetű mondatokat, akkor főleg, ha önfikázással folytatódik. Másrészt nem miattunk változtatott az MS.
2. Én igazán nem vagyok MS vagy Windows fan, de a Vista-ban bevezetett UAC-t pl. kifejezetten üdvözöltem. Még azzal a szigorúsággal is, ahogy azt az MS bevezette. Aztán persze visszakoztak.A fikázók nagy része nem önmagában a rendszert fikázza. Én sem tettem ezt soha. Azokat a "fícsöröket" éri kritika, amelyek a rendszer skizoid állapotából fakadnak, mert az MS összekeverte a tapi és az billentyűs/egeres világot. Mert csak.
@(#142) GoodSpeed
De egy adott, egyértelmű hibajelzést (jelen esetben HW-inkompatibilitást) miért nem lehet érthető emberi formában kiírni?[ Szerkesztve ]
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
Black Plague #140 üzenetére
>de pl azt tudom hogy az emberek döntő többségének olyan MS föbiája van hogy az szinte fáj..MS egyenlő rossz szar ..
Ez nettó baromság. A szöveg tökéletesen igaz a véresszájú Linux juzerekre, de nem PC tulajok többségére, akik valamelyik m$ OS -t használják. Szintúgy nettó baromság ezzel magyarázni a mostani kritikákat, mivel nem az amúgy példásan dolgozó desktop részt kritizálják a felhasználók, hanem a nem kívánt csempét - m$ -t illetően meg azt az undorító stílust, ahogy ezt mindenképpen rá akarják erőszakolni az emberekre.
Magyarul a módszereket kritizálják az emberek, és az emiatt bekövetkezett "eredményt".
>Ugyanígy volt mindenki PL az IE10-el..
Kikapcsolhatatlan ClearType. Folytassam? Szétcseszi még a desktopon elhelyezkedő gadgetek feliratait is, ordenáré okádék betűket olvashatok miatta egy pengeéles kijelzőn. A választás szabadsága ismét hol a fenében van? És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a konkurens böngészők tényleg használhatóbbak is, az IE max a lépést próbálja tartani velük. Mire a monstrum megmozdul mögötte, a konkurens fejlesztők félmillió fejlesztést végrehajtottak saját böngészőjükön.
>Csak ugye a megszokások rabjai vagyunk és ha már valami nincs a megszokott helyén akkor az már szar és használhatatlan..
Szerintem meg döntse el az adott gép tulaja, kell e neki, vagy sem. Ha pedig fizetett érte, had lehessen véleménye is (lásd tömeges 8 -as gyalulás az új gépeken).
-
killerjohn
addikt
igen, csak az idióta elmebeteg skizo epilepsziás állat designer az MS-nél arra nem gondolt, hogy akinek 3 monitorja van, annak a középső monitor bal alsó sarkába "lerántani az egeret" rohadtul nem evidens. A windows 8-nak az a fícsőrje, hogy "elkapja" az egeret a sarkokban, az esetek 90%-ában olyankor kapja el az egeret amikor nem kellene, és amikor meg kellene, akkor szépen átmegy az egér a másik monitorra. Nomeg ajánlom hogy próbáld meg előhozni 3 monitoros rendszernél a középső monitoron a charmot (vagy mi az istennek hívják) úgy hogy a monitor jobb oldali élével párhuzamosan húzod az egeret. Én FPS-en és starcrafton nőttem fel, de amikor havonta egyszer kellene az az elmebeteg sáv, akkor 3 húzásból talán egyszer tudom előhozni... A windows 8 felülete miatt néha már rohamjaim vannak... Meg amikor betévedek nagyon (!) véletlenül valami metros felületre és valamenyiket csak Alt+f4-el lehet bezárni, valamelyiket csak esc-el, néhányat meg egyikkel se, azokon vissza vagy bezár gomb van... NORMÁLIS?
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #132 üzenetére
A PAE/NX/SSE2 felsorolásból az NX szűrő nem látszik. Ha az NX-ről van szó, akkor azt kell írni.
Lehet, hogy elkér. De az Apple mindig is ennyit kért. Nem pedig 200+$-t háromévente, korlátozott verzióért.
-
vinibali
őstag
miért akarják belenyomni az agyunkba ezt a nagyon minimal smooth dizájnt? még csak nem is szép...
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
válasz
#41133696 #142 üzenetére
Khm, a RP beszerezhető volt legálisan ingyen. Letölthető formában.
Amúgy jogos, hogy utánanézel, csak a hozzáállást mutatja. Ahogy a többi kék halál hibaüzenet is. Egy alacsony HW igényű oprendszer esetén gondolhatta volna az MS, hogy ezt többen fel akarják majd tenni valóban öreg gépekre is
-
törölt tag
De legális formában hogy is van telepítőd?
Vagy elmentél és vettél egyet a boltban - ebben az esetben vásárlás előtt utána kellett volna járni.
Vagy az MS-től vetted és előtte lefut automatikusan a vásárlást megelőzendően ez a frissítési segéd. Tehát ha eljutottál a fizetésig, akkor olyan rendszerről futtattad, ami kompatibilis volt vele, és csak ezután jutsz hozzá az ISO-hoz amit majd kiírsz DVD-re vagy Pendrive-ra.Most hagyjuk, hogy MSDNAA etc.. csak az alap helyzetet nézzük. Amúgy ott is nyilván leírták.
Egyébként le van írva feketén-fehéren a Windows 8 hivatalos oldalán is:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/system-requirements
Szóval nem Standalone telepítőt kellene szerezni hirtelen felindulásból, majd szidni a céget, hogy miért hibakódokkal kommunikál a telepítője, hanem használni az Internetes keresőt, az MS oldalát, a boltban a hozzáértő eladókat, és meginterjúvolni őket, hogy csókolom ilyen gépünk van, erre rá megy e vagy sem.
-
Black Plague
tag
válasz
#40553216 #130 üzenetére
@(#80) Black Plague
"Véleményt mondanak olyan dologról amit nem akar kipróbálni nem is használja DE TUDJA HOGY ROSSZ LESZ "
Hihetetlen, hogy te ezt feltételezed emberekről, holott semmit nem tudsz róluk, csak azt, hogy a szerinted tökéletes rendszerben találtak hibát.
De felhívom a figyelmedet "a vásárlók visszajelzései" kifejezésre: ez pont azt mutatja, hogy nem csak agyondicsérték a robotok, hanem kaptak hideget-meleget, olyanoktól, akik használják. A cég meg erre reagált. A marketingduma szerint.ÉN NEM MONDTAM ÍRTAM, hogy tökéletes de azt tudom, hogy mi magyarok elsőnek szarozunk fikázunk mert ha van egy kis változás az nekünk tuti rossz...De ez ugyanúgy müködik a világban is..Nincs start menü gomb megállt a világ ?? Nem állt meg ott a kezdőképernyő ami startmenü ha jobban belegondolsz..
Mindenki ezen a marketing szarságon van felakadva..nagy cucc mindegyik cég ezt csinála tipikus példa erre az APPLE aki azt mondta az antennaproblémára hogy rakják a másik fülükre vagy mit..ÉN nem foglalkozom a marketingdumával Én a végeredményre vagyok kiváncsi és a WIN8 nál nem olyan vészesen rossz mint ahogy itt sokan lefestitek...
Ha felmegy a rendszer egy DELL Inspiron DUO Tabletre és JÓL akadásmentesen fut akkor erősen kételkedek abban hogy egy CORE I procival ellátott gépen kék halál van ha meg van akkor az meg tuti biztosana WIN8 hibája ..Inkább gondolnám azt pl hogy az user mondjuk nem megfelkelően telepített valami drivert és könnyebb mondjuk a WIn rendszerre fogni mint beísmerni a tévedést... -
Black Plague
tag
válasz
fordfairlane #128 üzenetére
Igazad van nem tudhatom de pl azt tudom hogy az emberek döntő többségének olyan MS föbiája van hogy az szinte fáj..MS egyenlő rossz szar ..Ugyanígy volt mindenki PL az IE10-el..Tök mindegy hogy milyen hogy jobb mint a sláger FF meg Chrome vonal de mivel MS termék kötelezően szarozza mindenki.:Itt is ez van
Igen vannak hibái igen nem mindenki szereti DE MÁS és ha minden szarozó venné a fáradságot és csak egy kicsit is belemélyedne a WIN8 ba és MEG IS AKARJA ISMERNI és ne csak FELÜLETESEN átfutni akkor láthatja hogy ez a rendszer igenis előrelépés a WIN7 hez képest is..Csak ugye a megszokások rabjai vagyunk és ha már valami nincs a megszokott helyén akkor az már szar és használhatatlan..Leírtam már egyszer kétszer ha pl a 62 éves anyukámnak 15 perc elég volt ahhoz hogy HASZNÁLNI tudja a csempés kezdőképernyőt akkor nem hiszem el hogy a szakiknak ez olyan bonyolult feladat lenne...Az egészhez annyit hogy anyukám 6 hónappal ezelőttig még PC-t sem látott..
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
#41133696 #137 üzenetére
>Hát telepítés előtt érdemes ezzel próbálkozni:
A kérdező teljesen jogosan teszi fel a kérdést, hogy ez az óperenciás rendszer miért nem képes egy "nem alkalmas a hardvered b*zzeg" csatakiáltással tudtomra adni, hogy bizony ez nem fog menni. Miért kell idióta számsorral operálni még 2012/2013 -ban is...? Tudom ha valaki idáig eljut, legalább ellenőrizhetné hogy a hw teljesíti e a kritériumokat, de nem hiszem hogy a számsor helyett egy értelmes üzenet kiíratása több hónapig lekötne pár száz programozót.
-
válasz
<VadMacs> #136 üzenetére
Egy választógomb kérdése lenne a felületen, hogy milyen Start menüt akarsz. Programilag megoldható, 3rd party dolgok is megteszik. Max. akkor a 8.1 után is Start8-at fogok használni a céges laptopomon, ahogy eddig is.
Az otthoni gépemen meg úgysem windóz fut, ott nem érint az egész probléma.
@GoodSpeed : Szűz winyóra akartam telepíteni. Meg ne már, hogy ez kelljen hozzá, ha van egy standalone telepítőd.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát telepítés előtt érdemes ezzel próbálkozni:
-
<VadMacs>
csendes tag
>Ja, szóval rendes Start menü még mindig nem lesz (nehéz lett volna belerakni?
)
Azzal elismernék hogy:
-feleslegesen erőltették ránk,
-a juzerek (mármint a többség) utálják a csempét (a SM ellenében).Amekkora arccal erőszakolták ránk, nem engedhetik meg maguknak, hogy hátraarcot csináljanak - inkább játsszák a magabiztosat, még ha ezzel buknak is, ha kell el fognak menni a szakadék széléig. Másrészt mivel a WP részesedése továbbra is 200m -el a bányászbéka segge alatt van, továbbra is erőltetik, hátha emiatt tömegek fognak rászokni az ARM alapú csempézésre, pedig ez a koncepció már rég elbukott.
-
válasz
#41133696 #134 üzenetére
Telepítésnél mondjuk kiírhatná. Én elég sokat szívtam pont egy AthlonXP-vel
Meg semmilyen Pentium M-re nem megy fel. Nem is ez a bajom, hanem, hogy milyen hibaüzenettel hal ki : 0x000005
Talán ellenőrizhetné az NX bit támogatást a csillivilli telepítő, és szólhatna, hogy erre meg se próbáld.Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz
#40553216 #130 üzenetére
Sweet Lou 6 megválaszolta a dolgot, de még annyit hozzátennék, hogy valójában milyen régi procik esnek ki...
Például egy 2003-as AMD Athlon Thoroughbred CPU-s rendszerre már nem megy fel, amin a Windows 7 pl még szépen fut.
Szomszédomnak van ilyenje, az OEM XP miatt nem is cseréli még úgy majdnem egy évig 2014 árpilisig ha bírja a vas akkor egészen biztosan.
Az én kisebbik gépemben lévő 939-es CPU-s rendszeremre amiben az alaplap 2005 december végi - de ugye a CPU a döntő - a proci pedig 2007-es X2-es a próbaverziójú 8-as szépen települt.
Szóval nem szükséges ezt túl lihegni, igen kevés embernek nem települ.
Ami pedig az új nagy renováló csomagot illeti, van vele munka rendesen, nem egy egyszerű tweaker cucc, nem véletlen kell rá sokat várni.
-
kispx
addikt
válasz
Black Plague #122 üzenetére
Mármint az előtelepített gépekre mondtam. Szerencsére még mindig találkozok oprendszer nélküli gépekkel.
(#121) Black Plague
2020-ig van az 7-nek támogatása.[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#40553216 #130 üzenetére
"Minek is? Mert esetleg van ugyan PAE-képes proci, de nincs 4GB ram. Felesleges korlátozás.
"
Teves. Az NX-bit miatt kell ilyen cpu, ami pedig biztonsagi feature.Amugy meg pl az Apple ilyen szintu fejlesztesekert siman elker kisebb osszegeket.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
Maxentius
addikt
válasz
Dark Archon #126 üzenetére
Igen, de akinek mégis kell a 8, az megoldhatja így is, ha akarja. Ha meg nem, nyilván marad a 7-esnél.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
törölt tag
Szemben a szintén ingyenes XP SP1, SP2, SP3, Vista SP1, SP2, 7 SP1-el. Amelyek szintén ingyen voltak, és volt köztük szintén "komoly". Miért is kért volna érte egy centet is? Egy update-ért?
"jó pár feature ezekből már tervben volt/félkész volt Win8 RTM-re, csak most érett be."
Tehát szerinted is egy félkész katyvaszt sóztak világmegváltó rendszerként hirdetve a fogyasztókra?@(#29) morfondőr
Vannak rendszerek, melyeknél a felület difót logikus felépítése miatt nem kell telepakolni az asztalt, mert funkciók szerint vannak csoportosítva a programok, a csoportokon belül meg abc-sorrendben. Sok éve.
Amúgy gyorsindító.Nekem egy terminál ikon van kint. Ezen kívül pár fájlindító (maradt), megy egy szkript, amivel a külső HDD-t állítom le kikapcsolás előtt. Semmi programindító.
@(#36) GoodSpeed
"igaz hogy megköveteli proci oldalról PAE/NX/SSE2 -t és ebből adódóan nagyon régi CPU-s rendszerekre nem megy fel"
Minek is? Mert esetleg van ugyan PAE-képes proci, de nincs 4GB ram. Felesleges korlátozás.@(#41) vhunor
+1@(#80) Black Plague
"Véleményt mondanak olyan dologról amit nem akar kipróbálni nem is használja DE TUDJA HOGY ROSSZ LESZ "
Hihetetlen, hogy te ezt feltételezed emberekről, holott semmit nem tudsz róluk, csak azt, hogy a szerinted tökéletes rendszerben találtak hibát.
De felhívom a figyelmedet "a vásárlók visszajelzései" kifejezésre: ez pont azt mutatja, hogy nem csak agyondicsérték a robotok, hanem kaptak hideget-meleget, olyanoktól, akik használják. A cég meg erre reagált. A marketingduma szerint.@(#85) Silentfrog
Nem mintha a kikapcsolás változott volna. Alapból ugyan úgy véletlenszerűen találja meg, ha nem olvasgat előtte.@(#110) woland_y2k
Hiába van ilyen tutorial, ha még nem használta a rendszert (először használja, ugye), nincs mihez kötnie a vadi új funkciókat, azonnal el is felejti. Főleg, ha nem 1-2 van.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szóval mert a párodnak éppen nem volt driver gondja, akkor másnak sem lesz. Igen, az a CT javasolt.
Black Plague: neked meg nekem ez egyértelmű, de sokaknak nem. Néha azt szoktam mondani, hogy a Metro / Modern felület helyett inkább másolták volna le a KDE-t.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
fordfairlane
veterán
válasz
Black Plague #123 üzenetére
Lehet kritizálni CSAK ÉN pl azért szoktam dühös lenne ha valaki úgy kritizál bármilyen terméket hogy NEM IS HASZNÁLTA...
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Honnan tudod, hogy ki próbálta és ki nem? Elsők közt töltöttem le a Developer Previewt, hogy tesztelhessem az új felületet, és utána is az összes previewt kipróbáltam, majd a végleges kiadást is.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Ja, szóval rendes Start menü még mindig nem lesz (nehéz lett volna belerakni?
)
A windóz nyócon meg lehet még dolgozni, mert csak a múlt héten
- belassulás mint állat (Core i5...)
- kék halál
- képernyőn maradó menük
...LOL
@woland_y2k (#110) : r=1 user nem nézi meg a tutorialt, de ha igen, akkor sem érti.
r=1 user középvezető egy informatikai cégnél, és nem tud eligazodni mappastruktúrákban.
r=1 user nem érti a különbséget a hálózati meghajtó és a gépében levő között.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Maxentius #124 üzenetére
Persze, vesz az ember nem kevés pénzért egy OS-t és akkor mindenféle 3rd party sz*rral kelljen pöcsölni. Sokkal egyszerűbb maradni a Win7-nél, amivel még kompatibilitási problémák sincsenek. Ezt elcseszték, van ilyen és kár szépíteni. Majd legközelebb talán gondolkoznak, mielőtt PC-re erőltetnek egy érintőképernyős megoldást.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Atom_Anti
senior tag
Mikor jönnek rá érintő képernyő nagy marhaság számitógépen?
-
Maxentius
addikt
Egyszerű, akinek kell a Windows 8 Metro nélkül, 7-es kinézettel, használjon Classic Shell + UXTheme Patcher + Windows 7 Aero téma kombót és a probléma megoldva.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
Black Plague
tag
Lehet kritizálni CSAK ÉN pl azért szoktam dühös lenne ha valaki úgy kritizál bármilyen terméket hogy NEM IS HASZNÁLTA...
PL egy ismerősőm szidta az euroviziót hogy milyen szar meg milyen giccsparádé stb stb..Kérdeztem hogy láttad hogy ennyirre tudod ??
..a Válasz az volt hogy NEM de akkor is..Itt is azt érzem hogy lehet sokan használnak Windows DE win7-etmondjuk próbaképp feltettéka 8-at azt mivel 3 perc alatt nem ott volt semm ahol megszokták már egyből szarozzák az újat..Vagy pl esetleg NEM is windows használnak és TUDJÁK hogy a WIN8 csempés dolog rossz mert látta hogy a haverja nem talált semmi..Félreértés ne essék olvastam sok megalapozottnak tűnő HSZ-t is amiből látszik hogy foglalkozoztt a win8-al de itt bnagyon sok HSZböl sút az HOGY MS ?? Szar akkor...METRO UI ??? ááá az nem lehet jó mert ez meg az van...
Nálunk a 62 éves édesanyámnak pl egyszer mutattam meg hogy hogyan is kell a win 8-at kikapcsolni hogyan kell használni a csempés felületet és láss csodát 15 perc múlva már önállóan tudta kezelni..Nálam ez a mérvadó ha egy 62 éves ember 15 perc alatt meg tudta tanulni akkor szerintem nem lehet olyan nagy gond..
Természtesen nagyon sok javítani való van rajta mint minden uj dolgon de adni kell neki esélyt..Mert az elképzelés nem rossz--
Akinek meg nem tetszik annak millió más alternatíva létezik..
[ Szerkesztve ]
-
Black Plague
tag
válasz
Tikakukac #81 üzenetére
CPT.Pirk Én még mindig úgy tudom hogy a Windows nem kizárólagos oprendszer előállító ha nem tetszik akkor ma már le tudod cserélni minimum 5 oprendszerre és az a legjobb az egészben hogy gyakorlatilag a windows progiknak ugye megvan az ingyenes megfelelője ..ÉN pl Kingsoft Office-t használok a MS office helyett és tökéletesen megfelel az MS meg azt mond amit akar ez a dolga hogy eladja az új terméket...
Tikakukac
Vázoltad a szitut. Konkrétan az van, hogy ha akarod ha nem, egyre több notihoz vagy win8-at használsz vagy szívsz. És ez baj, nem kicsit, nagyonEz sem igaz mert most csak úgy blikkre ha felmégy pl a Laptop.hu ra vagy bármilyen oldalra igen sok gép van amit síma Dos-sal árulnak és azt raksz rá ami neked tetszik..Ja hogy a WIN7 nek nemsokára lejár a támogatása ?? Ott volt az XP esete olyan sikeres rendszer volt hogy megtoldották..Elképzelhető hogy ez lesz a win7 esetében is mert az MS sem hülye ha látja hogy egy oprendszere sikeres akkor magára hagyja...
.DE még a Boltokban sem láttam pisztolyos MS embereket hogy nézték volna a vásárlókat hogy ha nem Win8-as készüléket vesz akkor a vásárlás után berángatták volna egy kocsiba és egy elhagyatott helyen lelötték volna mert nem Win8-at vesz...Egyszerú a képlet van egy cég jelen esetben aZ MS aki szeretne minnél többet eladni az új oprendszeréből és igen agresszíven reklámozza..Most sokan úgy írkálnak itt ennek kapcsán mintha az APPLE nem ezt csinálná az ÚJ Iphone vagy IPAD je apropóán....
DE az a legszebb az egészben hogy megvan a választási lehetőségünk vagy megvesszük vagy nem....
A Vállalati szektorba sem másabb a helyzet csal naygobb léptékben...Ha a MS vállalati partnerei egyszer összefognának és közösen lépnének fel az MS nél lehet ott is változna pár dolog..De NEM ittt minden ember embernek farkasa....
-
NZKK
tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értem min lepődsz meg, itt pénzről van szó, a driver írás munkaórába kerül, az meg nincs ingyen... Ott a Win8 a gépen, használd azzal. Nem tetszik? Downgradelhetesz. Jah hogy mondjuk nem megy a touchpad mert nincs már hozzá W7 driver? Így jártál, használd a W8-al.
Őszintén szólva 2-4 év még nem egy hatalmas idő, a hardvereket sem fél nap alatt készítik el, szóval elvárható lenne, hogy egy akkora piaci részesedésű (és viszonylag friss) oprendszeren mint a Win7, még legyen támogatás. Hopp de ezzel visszajutottunk az alap problémához, itt pénzről van szól...
-
<VadMacs>
csendes tag
-A népszerűbb 3rd party alkalmazások közül vannak amik kínálnak élő csempéket?
Kevés. Saccra átlag 10 appból 1-2, ami tényleg élő.
-Pl.: steam a gyakran játszott játékaim képével, foobar albumborítóval, photoshopp, ahol megnyithatom a legutóbbi fájljaimat, uTorrent fel-le töltési sebességgel, stb.
Gabe bácsi amennyire imádja a Win8+metro kombót, tuti nem az elsők között fognak olyan Steam appot kihozni, ami ki is használja a csempészetet.
Amúgy épp ezek lennének képesek feldobni azt a(z 1 bites) sivár kinézetet, amiért egyesek annyira oda vannak.-Ehelyett kaptam egy félkész, bumfordi rendszer tele hiányossággal és fölösleges szolgáltatássokkal.
Rossz helyre címezték. Érintőképernyőn (tábla/fon) elég használható, hagyományos gépeken meg nem hiába irtja ki még az is, aki amúgy ezzel vette meg a gépét.
-Én tényleg próbálkoztam.
A környezetemmel ellentétben én is. Nem kellett mondjuk órákig tutorial -t magolni: az első pár apróság után dobtam félre (mármint a tutorial -t), gyorsan bele lehet tanulni. Nem szeretek úgy ítélkezni valami felett, hogy nem próbáltam meg megismerni, ezért hangsúlyozom, hogy maga az alap rendszer nagyon jól sikerült. Mire kiismertem, eléggé be volt lakva ahhoz, hogy pl olyan dologról is ítéletet mondhassak, mint pl a gyors indulás. Frissen telepítve tényleg gyorsabb mint az elődje, de amikor az összes "kötelező" proggi felkerült, kb olyan sebességgel indult, mint most a Win7 (mindkettő ugyanarról az i330 -as SSD -ről).
Amit még kifelejtettem korábban: a társítások. Ezen a ponton érhető még tetten a leginkább, hogy ezt (csempét) akarja erőszakolni ránk a készítője. Mert ha MP3-at akarok hallgatni, filmet / képet nézni, mivel próbálkozik? Természetesen a csempés megoldással. Ez a kisebb vicc, a nagyobbik az, hogy pl hiába akarom rávenni a MPC HC -t arra hogy társítsa magához az összes video formátumot, a Winamp meg az összes audio -t, őkelme akkor sem enged, nekem kell manuálisan az összes rohadt formátumot kézzel társítani. Mondhatom nagyon felhasználóbarát OS. Ráadásul olyan lejátszókhoz akar szoktatni, amelyek használati értéke erősen konvergál a nullához, a kinézetük meg... a szokásos 1 bites, 30 éve a C64 is több színt használt.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Silentfrog #91 üzenetére
Kb. igen, erre halad a világ.
djculture: normális billentyűs telefont nem lehet kapni, csak gagyikat vagy BB ami csak fanatikusoknak jó
-
kromatika
veterán
na végre,így kellett volna kiadni
lehet visza térek rá majd.
-
MASSlag
tag
Szerintem ezzel nagy ziccert hagytak ki. (értem, hogy törekednek az ellenőrzött minőségre, ahogyan az Apple, de a legtöbb felhasználó indoka az OSX-el szemben az óriási szoftverkínálat, kihasználhatták volna). Úgy egy egészen jól belakható felület lenne számomra.
#110 Igen, egy intro-tutorial valóban óriási segítség volna, bevallom, nekem is segítettek a yt-s videók. Nem hiszem el, hogy ez senkinek sem jutott az eszébe. Ahogyan a különböző beállítások más eszközökre kérdés sem.
[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Воланд
titán
"A start gombnak nem értem mi értelme van"
r=1 user elhagyta a start kepernyot, de vissza mar nem talal. mivel ugye az ms b*szott osszeallitani egy normalis tutorialt, ami a telepites vegen/a gep elso bekapcsolasat kovetoen lement volna. szoval iranymutatasnak kell, hogy "ide kattints".
"egyszerűen nevetségesnek találtam, hogy nem lehet külön a zene hangerejét állítani"
mar lehet egy ideje.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
RaZroX
addikt
Nekem ebből sajnos csak annyi jött át, hogy a Modern UI nem lesz annyira "buta" mint eddig (de még mindig dedó szint). A start gombnak nem értem mi értelme van, nekem az kifejezetten tetszett, hogy a sarokba kellett kattintani és nem egy nagy Windows logóra ami csak foglalta a helyet. Ez az app listázás egy 1 fokkal elfogadhatóbb mint a Modern UI.
A zenelejátszót remélem normálisra megcsinálják, egyszerűen nevetségesnek találtam, hogy nem lehet külön a zene hangerejét állítani... A Skydrive integráció hasznos és jó, bár én maradok a DropBox-nál. Ez a 2 app egy kijelzőn futtatás ez egészen addig tetszik amíg nem látom élőben, hogy egy app (pl képnézegető) hirtelen fele akkora lesz és átrendeződik az egész.
A Modern UI-ról a véleményem változatlan ezek után is.. igénytelen és buta (ja és fölösleges..)
Szerintem ideje lenne a Dekstop részt felujítani sok-sok extrával.Ami viszont igazán meg lep, hogy annak ellenére, hogy mindenkinek az volt a baja, hogy nincs start menü és ronda a felület, most mindenkinek kezd tetszeni a W8, pedig a felület ronda maradt és start menüt sem kaptunk
na mindegy ez van, nem flame-elni akartam, csak a véleményemet írtam le.
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
Воланд
titán
elocsempet csak metros alkalmazas "hozhat letre". ami azt jelenti, hogy ha te elocsempet szeretnel a steam-hez/ps-hez/xy torrent alkalmazashoz, akkor azokat ujra kell irni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
MASSlag
tag
Alakul ez, de még nagyon kevés.
Egyszerűen hihetetlen, hogy még nem tudták, megoldani a hagyományos ablakok metrós felületbe integrálását. A legidegesítőbb az egész rendszerben, hogy nem érezni, hogy egy koherens valami. (Még az is egységesebbnek hat, ha egy KDE plasma desktopon elindítok egy GTK alkalmazást
).
Vannak olyan hiányosságok amikről nem hallom, hogy javították volna (bár lehet 1-2 user error)
- A metro felületről még mindig nem lehet a hagyományos alkalmazások között, egérrel, egyenként váltani (Alt+Tab működik, tudom)?
- Alapértelmezetten kisebb csempék (24"-on viccesen néz ki egy 10x10 cm-es boríték), kisebb betűméret
- Az éppen használt metrós alkalmazás bezárása még mindig körülményes?
- Lehet-e a kezdőképernyőre stack, böngésző hivatkozás, mappa stb csempéket kirakni, amik bele is illenek a designba? (egyszerűen, akár a fájlkezelőből)
- Az oldalra húzgálós alkalmazás stacknél, ha teljesen elhúzom a képernyő szélére, akkor már vissza nem hozható?
- Miért nincs egy egyszerű kérdés a telepítés végénél, ami beállítja a kezdőképernyőt:
Válassza ki, Ön milyen eszközön futtatja az operációs rendszert? (Asztali számítógép érintőképernyővel/anélkül, notebook, tablet, HTPC stb)
- A népszerűbb 3rd party alkalmazások közül vannak amik kínálnak élő csempéket?
Pl.: steam a gyakran játszott játékaim képével, foobar albumborítóval, photoshopp, ahol megnyithatom a legutóbbi fájljaimat, uTorrent fel-le töltési sebességgel, stb.
Ha már a fő előnyük más operációs rendszerekhez képest, az hogy nagyon sok alkalmazás csak az ő rendszerükön indul el, legalább kommunikáljanak a fejlesztőkkel. Ha a megjelenés előtt pár hónappal szétküldtek volna egy könnyen kezelhető, elérhető eszközt csempék kreálásra, valamint a metróba integrálás segítésére, akkor most sokkal több elégedett felhasználó lenne.Elég régi Linux felhasználó vagyok (Windowszal párhuzamosan, mert sok minden nem fut Linuxon), de Windows elé leülve mindig olyan fapadosnak találtam a Linuxhoz képest. (Több asztal, ősidők óta sarokba húzással előhozható "compiz/beryl exposé", élő preview, konfigurálhatóság, sebesség, alkalmazásközpont)
Kezdetben nagyon örültem a Windows 8-nak. Végre valami leváltja az asztalt, ami a legtöbb embernél csak kaotikus ikontemetővé vált. A minimalista design sem rossz, halad a korral. Ehelyett kaptam egy félkész, bumfordi rendszer tele hiányossággal és fölösleges szolgáltatássokkal.
Én tényleg próbálkoztam. Végigcsináltam a próbaidőszakot, megnéztem összesen vagy három órányi tutorialt, kérdezősködtem mit hogyan érdemes csinálni, de sehogy sem sikerült megszoknom. (Ráadásul a SolidWorks és a ProE is állandóan összeomlott)
Most Ubuntu Unity/Gnome Shell + Win7 felhasználó vagyok, ahogyan egyre többen a környezetemben. Ennek ellenére, ha okostelefont veszek/ajánlok akkor az valószínűleg Windows Phone-os lesz, mert azt nagyon jól megcsinálták.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
válasz
#41133696 #96 üzenetére
Igen, és bámulatosan szép dolog, hogy most két külön helyen kell kezelni a frissítéseket: Windows update és ez az app update.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Воланд
titán
válasz
< CyberBob > #102 üzenetére
miert? van benne valami olyan info a win8 hasznalataval kapcsolatban, amire sokszor rakerdeznek a felhasznalok az adott topicban?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Elon Musk azt ígéri, hogy lekörözi az összes chatbotot
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Háztartási gépek
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok