Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
" Hogy okulj belőle, amelyik eszköz mögött sárga jel van, akkor nincs driver."
a driverproblema nem egyenlo azzal, hogy valamihez nincs driver. elofordul olyan is, hogy van driver, csak eppen nem mukodik megfeleloen.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
premete
veterán
válasz
pushalias #497 üzenetére
Így sose lesz lottó ötösöd, ha a dislexia nem akadályozna, akkor megértetted volna, hogy a driver rendben van. Pedig még a screenshotokat is betettem, hogy azok is megértsék, akiknek az olvasás nem tartozik az erősségeik közé. Hogy okulj belőle, amelyik eszköz mögött sárga jel van, akkor nincs driver.
Attól használd csak a vinfos 8-at, mekiben mutogatni az idióta képeket és a f@szbukon nyomulni elmegy.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
pushalias
addikt
Szóval mégiscsak a driver, a csuda vinné, így legyen lottóötösöm, pedig mennyivel tökösebben hangzik az, hogy szaravindóz.
-
premete
veterán
Jó, legyen igazad, a 2012. október 28.-i topikban az Ericsson által egy nappal későbbre dátumozott drivert már használták, amit ugye a microsoft még utána fogadott el, majd szignált, és a Dell letöltési oldalán 2013. márciusi.
Ja, és a linkelt topikban látszik a képen, hogy a device managerben a dw5560 sárga, nálam nem, de ugye az mindegy, rossz a driverem, azért 2G-n csatlakozik.
Tudom, a picipuha és a windows 8 az überf@sza, mindenki más hülye.
Az az egyetlen w8-as driver van, amit linkeltél, azért A00 a száma, az van fenn nekem is, és a firmware is. Mindkettőt ma töltöttem le, és összehasonlítottam a fenn lévőkkel, ugyanazok.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
nem regebbi az a topic.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Akkor készítette az Ericsson és adta a Microsoftnak, de az az aktuális. Amit linkeltél, az a topik még a driver dátumánál is régebbi, ami nálam fenn van, az a legújabb. Még azt sem lehet mondani, hogy a jel gyenge, mert jó, és HSPA+ w7 alatt. Persze, ez a lassúság 100%-os HSPA+ jelnél nincs, de ilyen jelerősség kevés helyen van, automatán kapcsolódni pedig alapból 3g-n nem akar a w8, ha az edge erősebb: ezért hiányzik a kapcsoló, hogy lehetne váltani 2g/3g között.
-
premete
veterán
Amit linkelsz, az a 2012. októberi állapot, azóta van windows 8-as driver. Ha elolvastad volna a linken lévő szöveget, miszerint nem ismeri fel a modemet, akkor láthatnád, hogy nálam felismeri, működik is, csak rém lassú.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
premete
veterán
Mert nem az eszköztől függ, okostojás, és nem kell rögtön kitalálni, hogy nem jó a driver. Mondjuk elférne az ssd-n a w7 és a linux mellett a w8 30 GB-ja, de nekem használhatatlan a gyatra sebessége miatt.
Nem hiszem, hogy a Picipuhának megerőltető lenne beletenni egy fuckung toggle-t, hogy "auto/3G only, ami a legfapadosabb Linux disztróban is benne van alapból, sőt pár év óta még drivert sem kell a mobilnethez telepíteni (régebben kellett az umtsmon).Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
pushalias
addikt
válasz
CPT.Pirk #481 üzenetére
Én egy értelmes embernek tartalak, ezért furcsállom az ilyen dolgaidat.
Most komolyan, mondj már egy céget, amelyik nem azt állítja, hogy az ő terméke hiper-szuper! Ballmer eredendően markatinges, ráadásul egy sokszor meghökkentő eszközökkel operáló, de szuggesztív pasas, ő így adja el a terméket. Az Apple meg egészen az iPhone5-ig azt állította, hogy az iPhone mérete álla a legjobban kézre, néha szórakozik rajta az ember, de nehogy már az iPhone-t azért ekézzem, mert ez nyilvánvalóan csak marketing duma, és ettől még az iPhone egy kiváló termék.
-
oO7
őstag
válasz
CPT.Pirk #481 üzenetére
"Persze, egy ekkora vállalat ami pénzből él, nem vizsgálja, hogy mennyi olyan PC van még, ami nem tud érintés vezérlést."
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Pontosan tudják, hogy mennyi ilyen PC van, és arra is igen pontos stratégiájuk van (beleértve az OEM partnerekkel való együttműködést is), hogy ezt miképpen változtassák meg... vajon miért kötelező a Haswell-es Ultrabookokba érintőkijelzőt szerelni? Egy új termékkel nem azt kell lefedni ami van, hanem azt ami lesz -
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #481 üzenetére
Ugyanúgy lehetősége van az embernek a Windows-t is átszabni. Anno ott volt az nlite. Vélelmezem, hogy Win 8-hoz is van valami amivel orvosolható a felület átszabása.
De majd, hogy ne kelljen a szarozó usernek otthon szenvedni, szép lassan majd kiadnak mindenféle Win 8 editiont idővel. Ja, hogy ott meg az lesz a baj, hogy beleraktak más dolgot is...
Moldova erre azt mondaná, hogy: "Ne arra gondolj, hogy mi hiányzik, hanem annak örülj, ami megvan.""...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
pushalias: A cég hozzáállása, Balmeri megnyilvánulások, ilyesmikkel van bajom. A termék amit fejlesztenek, az pedig az orosz borotválkozó automata. Először még mindenkinek más formájú a feje...
oO7: nem nyíltan, de bújtatva ott van a blogbejegyzésben. Persze, egy ekkora vállalat ami pénzből él, nem vizsgálja, hogy mennyi olyan PC van még, ami nem tud érintés vezérlést. Aztán ott van ez a kamu start gomb, amivel adnak is valamit meg nem is a károgó népnek, csak hogy a kritika egy része szűnjön meg...
Pixa: külön csapatok, de a nyers felületet egy nekik tetsző szinten az adott disztró fejlesztői hozzá igazítják a saját cuccukhoz. Ezért van sok disztrónál olyan, hogy már alapból a neked tetsző felülettel töltheted le, nem csak egyfélével. (Pl. Manjaro Linux)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pushalias
addikt
Ehhez kötődik: „Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!”
Nem kell, hogy tetsszen. Kattints, és akár sose nézegesd az undorító, hánytató szaracsempéket.
Ja, és ezt a konbót nem ismertem, ez akkor már a negyedik módszer a gyors váltásra, de nekem még mindig a Windows gomb a legegyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
Bal alsó sarkában a képernyőnek jobb klikk + bal klikk...
nem kell billentyűkombinációval szórakozni, vagy az asztal csempéjét keresgélni, csak különösebb koordináció nélkül a bal alsó sarokba rántani az egeret, és jobb-bal-klikkbár nem teljesen értem, hogy ez hogyan kötődik a 471-es hozzászóláshoz
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
Vagy ha nem akarod megjegyezni ezt a bonyolult kombinációt, akkor rákattintasz arra a lapkára, amire az van írva, hogy (surprise! surprise!) Asztal. Update, amit én is folyton elfelejtek megemlíteni, pedig használom: alapállapotban a Windows gomb oda-vissza vált a két felület között.
A W8-at fikázóknak nagy hányada 1 percnél többet nem használta a rendszert, ha egyáltalán használta, és fogalma sincs arról, amiről ír. Egy részük meg szerintem szándékosan ilyen. Akadt olyan, aki kijelentette, hogy de szar, hogy folyton a lapkákat kénytelen bámulni, írtam neki az egy kattintást, két hozzászólással később ugyanúgy leírta, hogy kénytelen bámulni a lapkákat.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz
CPT.Pirk #468 üzenetére
A Head and shouldersről melyik reklám állítja azt, hogy kihullik a hajad, és két fejed nő tőle?
(#473) oO7 Pirk kapitányt nem akarom bántani, mert a kezdő linuxos topikban rendesen bánik a népekkel, de többeknél valami kompenzáció lesz ez. Idejönnek, minden különösebb cécó nélkül behányják hogy szar, meg undorító, és hülye akinek ez megfelel, és mivel maguk is érzik, hogy ez így elég prosztó, ezért hozzáképzelik a sátánista MS fanboyok hülye, akinek nem tetszik beszólásait, amiket természetesen én sem nagyon találtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Centre
tag
én ezt a threaded törlöm is a kis listácskámból, szörnyű mi megy itt.
-
oO7
őstag
válasz
CPT.Pirk #471 üzenetére
"Ezzel szemben mi van Windowson? Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!"
Légyszi idézd már ide, hogy ezt miből következtetted ki, tényleg érdekelneAmúgy a tetszés az egy szubjektív dolog, valóban egy egyéni vélemény, és ezért nincs is értelme másokat bántani meg lehülyézni... Viszont a rendszer kényelme, használhatósága már jóval objektívebben meghatározható és mérhető, és amikor valaki beleböfög a fórumba valami "ez egy szar" kategóriájú, építőjellegű kritikát, azt igenis lehet - jogosan - hülyézni... ha meg az a legnagyobb baja, hogy a Win8 nem Win7, akkor használjon 7-et és ne a 8-tól várja el, hogy ugyanolyan legyen, mint a 7... ilyen egyszerű... a Win 8-nak ugyan 8-as a száma és az ember azt gondolná, hogy ez csak egy Win 7+1... de valójában ez egy vadiúj rendszer, vadiúj ideológiákkal, alkalmazásokkal, felülettel, új fajta - első sorban érintős - eszközökre szánva (de ennek ellenére egérrel is baromi kényelmesen használható)...
-
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #471 üzenetére
A KDE és Gnome ugyebár két külön fejlesztői csapat munkája. Ahogy a RetroUI és egyéb Win felület átalakító alkalmazások is nem gyárilag integrált dolgok.
Windowson sem egy félnapos elfoglaltság skint cserélni...
"Ezzel szemben mi van Windowson? Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!" - Ezt ki állította? Mert ez így elég vad dolog.
Jelen helyzetben az van, mint a linuxnál! Nem tetszik az UI? Van rá más alternatíva!"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fail...
Nem vagyok Ubuntu felhasználó, de ha az lennék, ott is meglenne a lehetőségem a váltásra, külső programok nélkül, az Ubuntu saját csomagkezelőjén keresztül. Egy parancs az apt-get csomagkezelőnek, majd egy kijelentkezés és felhasználói felület váltása. Kb 3 perces folyamat.
Jah és más disztrón meg más asztali környezetek vannak, jelenleg 6-8 jelentős asztali környezet van, általában válogatni is lehet közöttük, mint pl. Ubuntunál Kubuntu (KDE), Lubuntu (LXDE), Xubuntu (XFCE) és még sorolhatnám.
Ezzel szemben mi van Windowson? Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #468 üzenetére
Nézd, bármelyik újítást kilehet lőni. Nem tetszik a Metro? Kikapcsolhatod. Oké, külön alkalmazással. De, ha kicsit emlékszünk az XP-re ráhúzott Vista skinre, az se magától került oda...
A Start menü szintén orvosolható.A többi dolog ami nem elfogadható (ez azért érdekelne), a Microsoft okkal vagy ok nélkül szarik. Arról én már nem tehetek!
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, nem egészen erre gondoltam. Hanem azokra, akik számára egyszerűen nem lenyelhető az MS propaganda anyaga. Ott van a szövegben is, hogy gyakorlatilag érezzük rosszul magunkat ha nem tetszik a Modern UI, mert mi vagyunk a hibásak, mint egyszerű hülye felhasználók akik nem látják a fényt.
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #465 üzenetére
Örök elégedetlen! Anno az XP-t ahányszor újratelepítettük a "szakértelme" miatt, csak 50 ftjával jól kerestem volna.
Hosszan a "semmi update nem kell" elven élt. Majd jöttek a galibák és az XP SP3-jával egymásra találtak. Idővel én elkezdtem Windows 7-et használni, akkor kitalálta, hogy na neki ilyen rendszer kell. Indok: "Baromi jól néz ki az Aeros felület!". Egy olyan alaklmazása vagy épp hardware-e nem volt amihez a 7-es kellett volna... Ahogy lenni szokott megkapta. Fél nap sem telt el visszapakolta az XP-t...
Mondván "ez a pudvás hetes egy rakás szar".
Majd eltelt két nap (viccen kívül) és megint jött, hogy neki mégis a 7-es kellene...
A Win 8-as cserét ugye írtam. Ma átjött kb. 10 percre és ismét szidta a 7-est, mert a Chrome nem úgy fut rajta ahogy kellene. Egy laza CCleaner-el (ami Winapp2-vel van okosítva) kipucoltam a rendszerét és jééé, máris ment rendesen.
t
A felháborodottak köréből viszont, akik szerint a Win 8 szar (és nem a Metro csempéi meg a Start menü hiánya miatt), azoktól azért kíváncsi lennék egy szépen levezetett hibaleírásra. Mert "a Microsoft egy barom, hogy ezt kitalálta" meg hasonló dolgok még mindig nem adnak pontos választ arra, hogy mitől is szar ez a rendszer?
De az is érdekelne, hogy miért váltott az addig bevált rendszerről újra?Ezek szerintem egy ideig költői kérdések maradnak...
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #464 üzenetére
Arra a rétegre akire utalsz már meg is adtad a válasz! "Van élet a Win 8-on kívül is." - Ebbe minden benne van. Ez az amit jó páran nem fognak fel. Na, én pont - direkt - nem foglalkozom azzal a réteggel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bele bele olvasva a témába és a hozzászólásaidba, azt kell mondanom, hogy tegyél bele egy harmadik kategóriát is, az akik nem tudnak és a nem akarnak mellé.
Ugyanis van akinek nem tetszik, hogy pénzügyi alapokon kitalálják az igényeit és ki is akarják szolgálni. No meg erre rájön az a fajta kommunikáció (amit olvashattunk ebben cikkben is), amit pártok szóvivői szoktak alkalmazni, hogy még ha elrontunk valami, akkor is a másik a hibás.
Vannak emberek akiket ez nem zavar, de pl. engem baromira. Ilyenek után mondom azt, hogy Win8? Kösz, de kösz nem. Ingyen se. Van élet a Win8-on kívül is.
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #462 üzenetére
A nem tudnak és nem akarnak részt én azért elválasztanám! Akik nem tudnak, azok visszapakolták a Win 7-et, Vista-t, XP-t vagy valamilyen linuxot, Mac-Hack-OS X-et és élvezkednek, mint a Win 8 előtt.
Akik nem akarnak, azok úgyis papagájszindrómával ugyanazt fújják, mint eddig.Nekem a Samsung laptoppal érkezett a Win 8. Nem volt választásom, bekapcsolás után egyből ez vágott pofán. Nem tagadom, az elején amíg berendezkedtem rajta elhangzott egy-két "ó ba**dmeg" felkiáltás. Mára viszont kényelmesen belaktam.
Az egyik ismerősöm aki szintén ilyen laptopot vett, neki lecseréltük Win 7-re, mert szerinte a 8-as szar. Tegyük hozzá, a következőkre használja a gépét: Böngészés (ebbe a Facebook is beletartozik), film- és zeneletöltés, DVD írás. Nagyon ritkán egy-egy játék. De az is maximum két napig! De neki szar a Windows 8...
Eltelt talán egy hét. Most elcseréli a Samut, mert szerinte szar az egész. Rákérdeztem, hogy mégis miért? A választ szó szerint írom: "Nem jön be a gép!"
És ebbe részéről minden le volt tudva.Haladni kellene a korral. Csak sokan úgy vannak az új dolgokkal, hogy az tuti ellenük van, az tuti rossz. Az elfogadás ott merül ki, hogy nem futott valami és máris szarozzák. Ennek pedig, ha tetszik, ha nem, nincs semmi értelme!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #457 üzenetére
Az ilyenek sosem fogom megérteni!
Elvette a Microsoft a Start menüt? Igen! Van rá megoldás, hogy ismét legyen Start menü? Igen! Ingyenes is? Igen!
Zavar a Metro felület? Igen! Van rá megoldás, hogy kikapcsolhasd? Igen! Ingyenes? Igen!
Akkor mi a probléma?A driver problémák pedig - maradjunk az XP SP2 idejénél ami 2004. szeptember 22 volt -, mindig is jelen voltak. Idővel készültek a gyártók és/vagy a Microsoft oldaláról is driverek. Ha végképp nem ment akkor valami megoldás után nézett az ember.
Ugyanez a Windows Vista majd a 7-es esetében is ugyanolyan jelenség volt, mint anno az XP-nél. Persze annyival könnyebb dolga volt az embernek, hogy az újabb rendszerek már bővítve voltak.A Win 8 még friss. Mondhatni nem teljesen forrotta ki magát. Emiatt természetes dolog, hogy előfordulnak hibák melyeket orvosolnak idővel vagy orvosolnia kell a usernek. Csak sokan ehhez hülyék! Pedig nem egy őrdöngős dolog letölteni egy drivert és tesztelni. Ha valaki nem ért hozzá, még mindig ott a kérdezés joga!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #455 üzenetére
Neki csak a kritikatabletta jutott. Nem azt nézné, hogy jé, amit sokan fikáznak, azoknak az újításoknak van pozitív értelme is. Neeem... Ez derogál! Inkább beleköt minden szarba. Ugyan egy percig nem állítottam, hogy a Microsoft újítása tökéletesen megfelel mindenkinek. De Ő azért ezen is lovagol egy kicsit, mert miért ne?!
Gyalogló chaten aki járt vagy járni fog, az láthatja, hogy a közös chaten jobbklikket alkalmazva elérhető a köszönés és pár más dolog is, illetve moderátoroknak egyéb eszközök. Ennek a története annyi, hogy anno volt egy mozgássérült, tolókocsis lány aki operátor volt. Az Ő munkájának megkönnyítésére hozták be ezt az újítást. Mára sokan használják. Persze ott is ment a fikázás, hogy ez mekkora baromság. Azt kevesen fogták fel, hogyha nem akarja, nem használja az ember.
Anno - jó 2002-2004 körül - amikor még ezen a chaten jártam, akkor látva ezt a megoldást elindultam és kerestem embereket akiken lehetne valahogy segíteni, hogy a számítástechnika terén könnyebben tudjak mozogni. A szó minden értelmében!
Nem egy embernél került telepítésre és konfigurálva a hangvezérlés - igen, még anno Vista és Win 7 alatt is -, illetve a webcamerás speciális dolog amivel tudnak internetezni egyes pl. gerincsérült emberek akik lebénultak.Visszakanyarodva akkor a Win 8-ra. Ennek a csempés újításnak nem egy ember örült. Mint említettem volt közte down szindromás, autista és egyéb betegségben szenvedő gyermek, illetve sérült felnőttek.
Az ilyen agyoniskolázott kritikus egyének (szerencsére) nem látják, hogy mekkora örömöt okoz a sérült embereknek az az újítás, ami szerintük szar.
Csőlátással csak azt látják meg, hogy a népség ezt meg azt leszólta. A másik felét, hogy vajon a készítő - jelen esetben Microsoft -, miért készítette el, azt már nem nézik!Ott van még példának a Ki nevet a végén! Lite Metros játék.
Elsőre ránéz az ember, talán meg is jegyzi, hogy gagyi. Ugyanakkor azt a látványt, amikor pl. rákos gyerekek mosolyogva élvezik egy Win 8-as tapimonitoron, azt nem élik át sokan.Egyeseknek azt kellene elfogadniuk - s persze felfogniuk -, hogy amíg lehet min változtatni, amíg nem kötelezi Őket senki és semmi váltásra, addig talán inkább hasznosabb gondolatmeneteket folytathatnának a kritizálás helyett.
Eddig egyedül a 3G-s problémát láttam ITT felsorolva ami a Windows 8-ba hibajelenséget okozott. De kíváncsi leszek, hogy lesz-e más?!
-
pushalias
addikt
És tudod mi a durva? Hogy azoknak a túlnyomó része, akik például itt is folyamatosan arról igyekeznek másokat meggyőzni, hogy ostoba barmok, mert szerintük nem egy használhatatlan szar a W8, párhuzamosan arról az élményükről is tudósítanak, hogy a Microsoft arra kényszeríti őket, hogy a metrós felületet használják, és elvette tőlük a Start menüt, amit nem tudnak pótolni, és így tovább. Lélegzetelállító.
-
Pixa
aktív tag
válasz
#40553216 #454 üzenetére
"Szeretem" amikor csak részeket idézel... Írtam mást is! Idézem, ha már Te nem vagy képes rá...
"De ugye kinek a pap, kinek a papné!
Ennyi erővel ugyanolyan gépjármű a Rolls Royce Phantom, mint a 760-as Volvo, mégis az egyik embernek ez, a másiknak az a kényelmes.
A barátomnak ez a rendszer kényelmes. Neked mondjuk a Win 7 vagy a Debian. Ettől még hülyeség lesz amit írok? Nem azt írtam, hogy világmegváltóvá vált a Microsoft, csak annyit, hogy igenis van értelme nagyon sok területen."Tessék:
De van még pár CAD alkalmazás már Metro felülettel. Nyilvánvaló, hogy nem Pininfarina kuckójában tervez az ismerősöm Ferrarit, hanem más területen használja a CAD-et.
A Metro, ha zavar kikapcsolható. Tény, külön alkalmazással, de, ha ennyire zavar megoldható a nélkülözése. Ugyanez igaz a Start menüre is. Így aki úgy óhajtja, az simán megkaphatja a régi Windows felületet új alapokkal. Problem solved, szép angolosan.
Speciális? Mi abban a speciális, ha orvosi pályán is mozgok? Vagy a Te környezetedben csak Cseh László, Fekete László és hasonló emberek élnek? Ja, úgy speciális az enyém, igen!
A Bing translator egész pontosan végre elérhetővé vált Metro felületre is. Így a már említett - általad speciálisnak titulált - személyeknek ez egy újabb kényelmi funkció. Mielőtt belekötnél, ez az alkalmazás még javában fejlesztés alatt áll. Ám már így is sok embernek jött jól!
Anno szerinted miért került bevezetésre a hangvezérlés? Biztos jól esett a Microsoftnak egy sznob dolgot integrálni a rendszerébe. Mert ugye ez speciálisan neked baromira nem kell a hétköznapjaidhoz.
Az eddigi dolgokat meglehetett oldani másképp is. Talán állítottam bárhol, hogy nem? Csupán azt hangsúlyoztam ki, hogy egyes esetekben kényelmes lett a Win 8. De nem azt írtam, hogy mindenkinek!
Csak értelmezni kellene megtanulni a kötözködés helyett. Vázolj fel saját tapasztalatokat, úgy azért menten jobban fog hatni a szövegelésed!
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #454 üzenetére
Nincs rá jobb szó, elképesztő vagy. Ahogy lesöpörsz magadról minden érvet, minden példát, és egyre csak az előítéleteidet verklized, az mutogatni való.
Már az sem csúnya, amikor ex katedra közlöd, hogy különleges környezetben él az, akinek az ismerősei szerint a W8 nem szar. De a legszebb, amikor leírják neked, mekkora segítéget jelentett egy korlátozott ember számára, mire te ahelyett, hogy legalább erről kussolnál, kényszeresen megkérdőjelezed, mert ugye ha te ezt nem így álmodtad meg az okos kis buksi fejecskédben, akkor az biztosan nem úgy van.
-
törölt tag
válasz
pushalias #423 üzenetére
Nyilván egészen más fogalmaink vannak a kényelemről.
"persze igen, igazad van, maga a virtuális billentyűzet is igen sokat kitakar, szóval így nem jön létre egy ideális környezet szövegszerkesztésre" by oO7
@oO7
"erre írtam, hogy ugyan gondolja már ezt át, mert a billentyűzet a képernyő alján van"
Tudom, nem erre a konkrét esetre reagáltam."azért mert van egy olyan álmuk"
Én ezt értem. De lehet, hogy ez inkább vágyálom, fantazmagória. Az erőltetéssel meg sokaknak rémálom."egy nagy 27"-os monitornál ez az effektus már nyilván árnyaltabb, azért akkora felületen nem akar az ember kézzel scrollozgatni, maga a függőleges felület sem kifejezetten kényelmes erre a célra, DE a hagyományos értelemben vett PC-k (x86-os gépek, amiken "desktop operációs rendszer" fut, azaz notebookok és desktop gépek) több, mint fele notebook"
Profi felhasználók nem kevesen azért jóval nagyobb monitorokat használnak, mint a max. 17"-os notebookmonitorok. Mondjuk, 22+" a kezdőszint."az agresszív hozzáállás pedig azért kellett, mert mondom, meg lehet nézni, hogy mennyi touch-os gép (és alkalmazás) készült Win7 alatt, és mennyi Win8 alatt..."
De ez továbbra sem magyarázza, miért kell touchfelület nem tapi hw-re, nem tapis környezetbe. Értem, lemaradtak a tapi hw-k piacán. De ezt nem fogják behozni a nem megfelelő környezetben való erőltetéssel.@(#427) Pixa
Láttam. És üdvözölném is az általad életfontosságúnak kikiáltott forradalmi újításokat, mint az általad felsorolt és fel nem sorolt hátrányokkal szenvedők életének megkönnyítésére bevezetett "újítások"-at, ha ezek opcionálisak lennének. Ahogy az Ubuntut is kiadták Hammer Attila és társai BeLin (Beszélő Linux) néven a vakoknak és gyengén látóknak difót telepített könnyítésekkel. Szoktam ajánlani. Olyanoknak, akiket érint. De nem mindenkinek így rakom fel. Érted: egy külön disztró. Nem az alap Ubuntu települ így."A Windows 8 azoknak akiket ismerek, sokkal kényelmesebb."
Speciális környezetben élhetsz. Ha nem így lenne, akkor a soha nem volt hosszú ideig olcsó és bármely korábbi változatról upgrade-elhető Win 8 elfogadottsága nem lenne messze az eddigi legelutasítottabb Vistaé alatt világszerte. Nyilván az összes ezzel foglalkozó cikk és statisztika téved, hazudik, bármi..."Viszont ennek ellenére 3D-s modellezéssel, CAD-el foglalkozik."
És ne haragudj már, de ebben hol segít neki a Win8 tapifelülete? Merthogy onnan legfeljebb elindítja. Vagy az általa használt fenti programokat már megcsinálták metro-s tapifelületre? Csodálkoznék...Bing translate? Ez csak a metro-n megy? Vagy mi?
"Többek között a felhasználói igények amik úgymond panaszként, óhajként érkeznek."
Ne viccelj már, ez eddig a legdemagógabb. Különösen annak fényében, hogy nagy eséllyel ilyen-olyan fórumokon egyesek által hatereknek kikiáltott kritikus júzerek száma is nagyobb annál, mint akiknek összesen ténylegesen szükségük lehet ezekre az "újításokra". A rengeteg felhasználói igényre, visszajelzésre meg a 8.1 a válasz.Barátom, az MS-sel szemben több évtizedes igényként merül fel napról napra csak Magyarországon tíz-százezer számra, hogy az egyik legfontosabb szoftverének egyik legfontosabb funkcióját az igényeknek megfelelően csinálják, csináltassák meg. Ez a funkció pedig a helyesírás ellenőrzés. Messze le van maradva a FLOSS versenytársától, amely alapértelmezett a LibreOffice-ban, és pl. a Mac OS-en is.
Ezek után szerintem inkább ne emlegesd ezt az MS maszlagot.
"Ott van a példa ugye a hangvezérlésre."
A youtube-on láttad a hivatalos bemutatót, ugye? Remélem, Steven Hawking még él, nem lett öngyilkos emiatt. (Tudom, nem lett.)BTW az MS ezeket nem a hátrányos helyzetű júzerek miatt csinálta, hanem mert ő maga van hátrányban a tapivilágban. Hogy ez éppen jó a hátrányos helyzetűek egy körének is, az mellékes haszon, ú.m. járulékos nyereség. Bármi egyebet is állított Sinofsky.
(#452) Pixa
A második linken felsoroltakat eddig sehogy sem lehetett megoldani, ugye? Csak és kizárólag a Winodws 8 metro felülete alkalmas hozzá.
Az a baj, hogy kevered a szezont a fazonnal, a sokak által fikázott metro felületet a Windows 8-ban bevezetett egyéb újdonságokkal. Amiket amúgy részben eddig is meg lehetett oldani (Steven Hawking is elvegetált eddig valahogy), Windowson és más rendszereken is.[ Szerkesztve ]
-
Pixa
aktív tag
Innen idéznék!
"Windows 8 is a product we design for an incredibly broad spectrum of people around the world,” wrote Microsoft Windows head Steven Sinofsky. “One of the areas where we have worked to deliver an even greater level of innovation is in ensuring that Windows 8, particularly the new Metro style experience, is accessible to everyone regardless of their physical abilities."De van még itt más is:
http://www.disabled-world.com/assistivedevices/computer/windows-8.php"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #448 üzenetére
Mára unalmas lett a "trollkodás". Ha eltér a véleményed vagy markánsabban fogalmazod meg akkor egyből flamer vagy, trollkodsz, stb.! Sajnos ezt sok moderátor is így értelmezi. Holott sokkal jobban elvannak az emberek, ha hagyják Őket vitázni, veszekedni. Végül úgyis jön valaki aki belinkel hiteles forrásokat és azzal már a leghabzóbb szájú vérpistike sem tud mit kezdeni. Tiltásokkal eddig sem értek el semmit! Maximum annyit, hogy XY ideig nem írt a nép.
Anno vittem egy oldalt adminként amit később átadtam az új vezetőségnek és ott rájöttek, hogy inkább létrehoznak egy OFF/Dühöngő topicot a többi szakmai téma mellé és ott aztán üsd vágd alapon mindent lehet. Kivéve ugye a törvénybe ütköző dolgokat. A mai napig elvan a nép és mára sokkal többen segítik a másikat. Egyszerűen kell az a fáradt gőz is a légkörbe.
A kritika csak akkor jó, ha adok-kapok alapú. Való igaz, hogy vannak rossz, borzalmas megoldások mindegyik rendszerben. De ettől az ugye nem válik szarrá, ahogy sokan titulálják, mivel vannak pozitív oldalai is.
Ami a legtöbb galiba forrása az a kompatibilitás. De ugye, mint már írtam, anno a Win 7 esetében is volt az AMD driver probléma, majd idővel nem egy Nvidia kártyával illetve hangkártyával is előfordultak hibák.
Én személyesen tapasztaltam, hogy pár HDD-t megrágott a Win 7. Ettől függetlenül mégsem fikázom, hiszen a konkrét okot nem tudom rá egyértelműen kimondani. Csupán gyanús egybeesések voltak.Murakami Haruki nagyon jól megmondta: "Néha körbenézek a világban, és felfordul a gyomrom. Miért nem erőltetik meg magukat az emberek egy kicsit? Semmit sem tesznek, mégis folyton csak elégedetlenkednek."
-
Pixa
aktív tag
Anno a Windows 7 kezdeténél is voltak driverproblémák. Egyesek XP, mások Vista driverrel orvosolták a problémát.
Ilyen mindig volt, van és lesz is sajnos. Lásd AMD driverek esete anno a W7-el."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
pushalias
addikt
Az igazi haterek meg ki sem próbálják, csak láttak róla pár screenshotot, meg a bátyjuk főnökének a húga azt mondta. Na, az az igazi. Amikor idejön az arc, aki ha egy linuxos topikban azt merészelem mondani, hogy itt és itt az nem tökéletes, akkor habzó szájjal leugat, hogy ne trollkodjak, majd besétál egy W8 topikba, és elkezdi nettó baromságok leírásával ekézni a W8-at, mert ő úgymond olvasott valamit, amit úgy értelmezett, hogy.
Én amúgy kicsit minden rendszert fikázok, mert egyik sem tökéletes, meg mindegyiket dicsérem is, mert mindegyikben van valami jó.
Még az OSX-ben is. -
premete
veterán
Csak kíváncsiságból, de vissza is tettem a w7/linuxot dualban. Nem mondom, hogy a mobilinternet ma tömeges igény, de azért nem is egyedi eset, hogy nincs más netre lehetőség, illetve biztonsági szempontból a szerverre csak wwan csatlakozás engedélyezett.
-
Pixa
aktív tag
Alaphangon miért is váltottál Win 8-ra?
Elmondásod szerint linuxon és Win 7-en rendesen működik a dolog. Akkor miért nem azt használod? Ha pedig mégis azt használod, akkor nem mindegy, hogy a 8-assal mi a helyzet?
Erősen kétlem, hogy a 3G tömeges gondot jelentene."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #441 üzenetére
A konkrét problémát érdekes módon nem tudtuk meg!
Rosszabb. De miért? A csempe/Metro miatt? A Start menü hiánya miatt? Vagy mégis mire alapozza, hogy "senkinek nem jó"?Az ilyen embereket nem értem! Előtte használt valamilyen rendszert. Lehet az Mac, valamelyik linux vagy Win. Minek váltott?
Ha nem jó miért nem használja újra a régit?
Sok olyan kérdés van aminek a megoldása nem embert próbáló kihívást jelent. Mégis jobb fikázni, meg királyi többesbe kijelenteni, hogy nem jó, mint elfogadni vagy mást használni helyette.Nekem nem jött be az android. De nem fogok egyes androidról szóló témáknál belepofázni, fikázni, hogy ezért meg azért nem jó. Van választék!
-
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #430 üzenetére
Olyan, hogy tökéletes ugye alapból nem létezik!
Van nagyon rossz, rossz, elfogadható, jó és nagyon jó. De tökéletes sose lesz semmi!Sokan elfelejtik, hogy a Microsoft (vagy bármelyik másik szolgáltató, gyártó) amikor újít valamit annak nagyon sok háttérfolyamata van. Többek között a felhasználói igények amik úgymond panaszként, óhajként érkeznek. Ezen kívül ott van a katonaság, rendőrség, az egészségügy és még számtalan más terület akik szintén igényelnek dolgokat. Ez igaz mind hardwares, mind softwares területre!
Az érintőfelületet nem azért hozták létre, mert baromi jól mutatott valamelyik elvont sci-fibe.
Ott van a példa ugye a hangvezérlésre. Azt sem azért hozták létre, mert olyan jópofán látványos amikor pofázunk a gépnek, az pedig hűséges pincsiként megteszi amire kérjük. Hanem mondjuk többek között Stephen Hawkinghoz hasonló embereknek volt rá igényük, hogy ismét teljes(ebb) életet élhessenek a már megszokott rendszeren.
Szintén példaként mondhatom a Kincetet is, ami elsősorban nem azért lett kitalálva, hogy Rubint Réka jót tornázzon, hanem, hogy pl. Nick Vujicic is "szabad kezet" kapjon.
De ismerek olyan magyar PhD-t (értsd professzort) akinek nincsenek karjai, de ettől függetlenül egy laborban Kincetes és hangvezérléses alapon rákkutatást végez. Vele beszélgettem nemrég és elmondta, hogy a Google Glass is olyan eszköz lesz, ami nagyon sokat fog neki (is) segíteni. És ugye itt egyből rájön az ember, hogy ez nem a sznobságról szól, hanem igenis létfontosságú szerepet tölt be.
Tegyük fel elmegy az említett doki ügyet intézni. Menet közben egy balesetbe botlik. Mivel nincsenek karjai így nehezen kapná fel a mobilját... Viszont a "Kérlek tárcsázd a mentőket!" (ez csak példa) utasításra a szemüveggel Ő maga tudja értesíteni a mentőket.Tehát így szépen a maga tempójában ahogy halad a technika és a technológia egyre jobb és teljes értékűbb ember lesz/lehet. Csak erről, mint már írtam nem szoktak beszélni valamiért.
-
premete
veterán
Vannak azért olyan érdekes húzásai, amiket én speciel nem tudok megszokni: az első, hogy csak Edge-en csatlakozik a nethez, ugyanott, ahol a windows7 3g-n, pontosabban a sebessége a w8-nak a w7 kb. huszadrésze átlagosan. Szóval nem érte meg azt a 4500 forintot, amennyibe került.
-
pushalias
addikt
Nagyon komolyan ajánlanám többeknek is, hogy kétszer olvassák el az ilyen hozzászólásaidat.
Az egy dolog, hogy érdekes eseteket írsz le, amik nekem az életben nem jutottak volna az eszembe. De ezen felül is az olvasható ki belőlük folyton, hogy nincs egyetlen, mindenkinek jó megoldás, amiről a haterek olyan nagyon okosan értekeznek.
-
Pixa
aktív tag
A Win 7 első pár kiadását én is teszteltem. Bevallom, nekem sokkal jobban bejött, mint a végleges.
A 8-ast pedig megszoktam és mára megszerettem. Vannak olykor érdekes húzásai, de az a legkevesebb.@kleinguru
Újítás! Nem vagyok Microsoft alkalmazott, így a konkrét okot nem tudnám megmondani, hogy miért így csinálták.@tomtyi
Láttál Te már embert lábak vagy épp kezek nélkül élni?Vagy akár izomsorvadásos embert napi szinten dolgozni? Szerintem marhára nem!
A Windows 8 azoknak akiket ismerek, sokkal kényelmesebb. De ugye kinek a pap, kinek a papné!
Ennyi erővel ugyanolyan gépjármű a Rolls Royce Phantom, mint a 760-as Volvo, mégis az egyik embernek ez, a másiknak az a kényelmes.
A barátomnak ez a rendszer kényelmes. Neked mondjuk a Win 7 vagy a Debian. Ettől még hülyeség lesz amit írok? Nem azt írtam, hogy világmegváltóvá vált a Microsoft, csak annyit, hogy igenis van értelme nagyon sok területen.Volt nemrég egy illető aki megkeresett, hogy szeretne Windows 8-as rendszert kipróbálni és tudnám-e neki telepíteni illetve segíteni. Elsőre mit gondol az ember? Azt, hogy valami kezdő aki váltott XP-ről, esetleg Win 7-ről aztán mégsem akar vele szívni. Elmentem az illetőhöz és kiderült, hogy valami idegrendszeri károsodás miatt "enyhén" deformáltak a kezei. Viszont ennek ellenére 3D-s modellezéssel, CAD-el foglalkozik. Neki nem jött be a Win 7 által nyújtott dolgok. A 8-assal pár óra alatt sokkal kényelmesebben intézte a dolgait. Másnak viszont a Win 7 jön be.
Csak lehet valami oka, hogy nem egy embernek jött be. S van köztük egészséges ember is!Mihez kell Metro felület az ismerősömnek? A Bing fordító és hasonló alkalmazásokban segédkezik. Anno dolgozott az Applenél is, csak aztán jobb ajánlatot kapott és így váltott.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
pushalias
addikt
válasz
kleinguru #424 üzenetére
Egy bizonyos határig még a mamámba is elküldhetsz, nálam a szólásszabadság ebben az irányban elég tág.
Egy picit vegyük már komolyra a dolgot. Az a funkció, amit valaki (jelesül én, vagyis a világ legfontosabb és legokosabb és legmeghatározóbb embere) teljes megelégedettséggel használ, az per definitionem nem védhetetlen. Ha ezt képes leszel felfogni, akkor szerintem simán jóban fogunk lenni.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #415 üzenetére
"ott a desktop felületen mit használsz, ha nem veszel külön k.rva drágán (aka annyiért, amennyiért egy egyszerűbb Droidos tabletet kapsz) fizikai billentyűzetet?"
egy tetszőleges Bluetooth-os billentyűzetet, vagy akár egy USB-s billentyűzetet?
amúgy eredetileg valaki írt egy olyat, hogy mekkora hülyeség, hogy a találatok a keresődoboz alatt jelennek meg, és majd így jól kitakarja az ember keze a találatokat... nem is egészen értettem, mint ha magában a keresődobozban gépelne vagy ilyesmi... erre írtam, hogy ugyan gondolja már ezt át, mert a billentyűzet a képernyő alján van és a keze az égvilágon semmit nem takar ki ilyen módon...
persze igen, igazad van, maga a virtuális billentyűzet is igen sokat kitakar, szóval így nem jön létre egy ideális környezet szövegszerkesztésre vagy programfejlesztésre... dehát erre vannak a külső billentyűzetek, dokkolók, stbamúgy írtad, hogy miért nem tartották a touch-os felületet a touch-os eszközökön (telefon, tablet)... azért mert van egy olyan álmuk, elképzelésük, hogy a többi eszközön is touch-ot fogunk majd használni, és legalább olyan fontos és alapvető módja lesz az az interakciónak, mint most az egér és a billentyűzet... notebookok esetén is teljesen jó a touch, én magam is és mindenki aki ilyen eszköz közelébe került, baromi gyorsan rászoktunk a tapicskolásra... az volt a természetes, az volt a kényelmes, és utána rossz érzés volt visszatérni a nem touch-os gépemhez...
egy nagy 27"-os monitornál ez az effektus már nyilván árnyaltabb, azért akkora felületen nem akar az ember kézzel scrollozgatni, maga a függőleges felület sem kifejezetten kényelmes erre a célra, DE a hagyományos értelemben vett PC-k (x86-os gépek, amiken "desktop operációs rendszer" fut, azaz notebookok és desktop gépek) több, mint fele notebook... az újonnan vásárolt gépek aránya meg még erősebben a notik felé dől...
az agresszív hozzáállás pedig azért kellett, mert mondom, meg lehet nézni, hogy mennyi touch-os gép (és alkalmazás) készült Win7 alatt, és mennyi Win8 alatt... ahhoz, hogy ezt az elképzelésüket emberi időn belül megvalósítsák, egy magabiztos lépésre volt szükség...
-
válasz
pushalias #420 üzenetére
Akkor ha logikus: diszgráfia és vagy diszlexia esete állhat fenn, ugyanis fordítva még lenne értelme, de alatta lesz a legjobb
bocsánat a személyeskedésért a hsz elején
Előitélettel pedig nem rendelkezem, csak próbálom megérteni, hogy valaki miért védi azt, amit nem lehet megvédeni
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #421 üzenetére
Az első (meglehetősen hosszú) tablet tesztről szóló cikkemet azon a tableten írtam meg, amit teszteltem. És öt alkotmányt is kényelmesen meg tudtam volna írni rajta. Ja, hogy én csináltam, és nem csak a számat járatom róla baromi okosan, úgy könnyű, mi?
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #419 üzenetére
Ó, te szegény, hogy neked milyen világrengető problémáid vannak, komolyan elkezdelek sajnálni. Én eddig három W8/RT-s tabletet nyúztam, nagyon szépen köszönöm, egyiknél sem a virtuális billentyűzet volt a gond a klasszikus asztalon, hanem maga a felület, de az nagyon. Amit sajnos nem dobhatott el a MS, mert akkor a hozzád hasonlók még elkeseredettebben vonyítanának. A retkes, ótvar, elavult, tíz éve csak havonta kétszer használtam Start menü (pótolható!) hiánya miatt is már megy az a sárdobálás ezerrel, mi lenne itt wazeg, ha csak a hánytató szaracsempék lennének?
-
törölt tag
válasz
pushalias #418 üzenetére
Szövegbejuttatás nyilván csak így lehet. De ez a tartalomfogyasztáshoz és a közösségi alkalmazásokhoz pont elég. Minek Office csomagot és ennek használatát ráerőltetni? Csak mert Rogán bizonyította, hogy akár az Alkotmányt is meg lehet írni táblán?
Remélem, nem ez adta az ötletet az MS-nek!
Ha az adataid között nem lenne WinMagazin megjegyzés, akkor semmi alapja nem lenne az effajta "elő"(bár inkább utó)ítéleteknek...
"Amit sajnos nem dobhatott el a MS"
WTF??? A Win Surface RT mellett miért kellet egy Pro? És az asztalra metro? Senki nem vonyított volna, ha különválasztják. Az iPadnél ki vonyított, hogy nincs Mac OS X asztal? Vagy a Mac OS X-nél, hogy nincs iOS tapifelület mellette?Amúgy látom, kezd elszakadni a cérna... Sértegető mód nélkül nem is vagy képes kommunikálni? Elfogytak az érvek?
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz
kleinguru #416 üzenetére
A metrós dolognak ezer és egy hibája van konkrétan. A megbízhattalanság, a lassú app indulások, a rejtélyes app halálok, a váratlan diszfunkciók, a Store önfejűsége, a ... Nem akarom ezredszerre leírni. Aki a hibatengerben abba tud belekötni, hogy a jobb oldalikeresésnek (számomra tökéletesen logikusan) balra jelennek meg a találatai, mert kellően sok találat esetén ott van rá elegendő hely ... hát mit mondjak.
Az adataim alapján előítéletet kialakítani meg ... hát igen. Ennyit tudsz.
-
törölt tag
válasz
pushalias #418 üzenetére
De éppen ez bizonyítja, hogy a desktop felület vagy bármilyen, munkaára használt program éppen úgy nem való táblára, ahogy a metro asztali gépre. Tehát a kettő nem keverni való. Ez az egyetlen probléma. Metro > Win Surface RT, desktop > bármilyen nem "mobilkütyü" (tábla, teló).
Csak az MS olyan balfék, hogy keveri a kettőt."Mi is a Surface Pro?"
Egy ugyan olyan béna keverék megoldás, mint a Win8-cal telepített asztali gép/notebook. Csak ez a bénaság másik felére kihegyezve."A metrós dolognak ezer és egy hibája van konkrétan. A megbízhattalanság, a lassú app indulások, a rejtélyes app halálok..."
Tehát van egy nagy teljesítményű mobilkütyükre tervezett, optimalizált rendszer, amely nem működik megfelelően ezeken a mobilkütyükön. Akkor most ez még csak prealfa, vagy alapból sz.r?[ Szerkesztve ]
-
Centre
tag
Igen, nem sok hiányzott már, a ribbon már már tulajdonképpen kínálja magát a touch kezelésre.
"ezen a "úgy lett volna jó a metro ha választható lett volna" dolgon szerintem ne kezdjünk el a 4000. alkalommal is vitázni... nem lett volna úgy jó, pont... ezt a "használja az aki akarja" mentalitást a Windows 7 (bizony) képviselte, ugyanis teljes értékű multitouch támogatás volt benne, demózgatták is, be is próbáltak 1-1 touch-os notit meg még táblagépet is, aztán valahogy nem lett átütő siker... agresszívabb lépés kellett, az választási lehetőség nem volt opció..."
Miből gondolod, hogy az aggresszív lépés volt az ami tönkretette a touchot? A desktop UI és menürendszer nem jó táblagépekre, a Win 7es pedig nem sokkal volt jobban touch, mint hogy a kurzort ujjbeggyel lehetett helyettesíteni. Miniatűr, nehezen olvasható volt az a rendszer, hogy a gépigényt ne is említsük.
Ezért szerintem az az állítás, hogy win7 touch elterjedését az aggresszivitás hiánya akadályozta meg nem állja meg a helyét.
Az eladásokból nyílvánvaló, hogy az RT nem vált be, a teljes W8 eladások sem úgy haladnak ahogy várták, ebből pedig nehéz nem azt leszűrni, hogy itt valami nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ma már nyilvánvaló, hogy a felhasználok nem fogadják el az 1. M. 2. Desktop felállást, ami jellemzően a modern mentalitásra képes volt teljesen beárnyékolni a rendszer minden előnyét. Gáz, de azért a Microsoft kiszűrhetett volna a másfél év béta/preview alatt.
Ma azt látjuk, hogy az alkalmazások így is csak csendben csordogálnak és desktopon nagyon keveset használják őket ami azt mutatja, hogy valamit elbaltáztak. A Marketing teamnek kellett volna mindezt előrejeleznie de benézték ki tudja miért.
Én azt mondom, ha a választható lenne, hogy 1. D 2.M vagy 1. Metro 2. Desktop akkor más lenne az egész sajtója.
"ennek a mondatnak nincs értelme... Androidra Windows-t telepíteni?"
android alapú rendszerekre, nyitott bootloader esetén. Ez csak egy kósza gondolat volt, ugorgyunk."akinek van egy csöpp esze az RT-s gépet vesz..."
hááát, a Nexus 7 $233 a Vivotab pedig $349 , 50%-os felárat én nem neveznék "no brainernek"."(#409) pushalias válasza Centre (#405) üzenetére
pushalias
(őstag)Én nagyon, de nagyon szeretnék egyszer egy olyan lúzer szoftvercég lenni, amelyiknél csak százmillió megy el az utált rendszerből. Tényleg."
AMicrosoft meg szeretne 1000000-t eladni.
"Ostoba lúzer felhasználó, akinek attól áll a cerka, hogy pont úgy vannak az ájkonok az asztalon, és Start menü nélkül képtelen élni, na az nem szeretnék lenni. Akkor már inkább az Alzheimer."
Ez a többség. Meglepő módon a sok ostoba képes nem ordenárén kifejezni magán, te meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pushalias #408 üzenetére
Nem tudtam mire vélni, hogy ennyire fáj neked, hogy valami miatt, ami jogos kritizáltam a Microsoftot.
Megnéztem az adatlapod... aztán rájöttemMégegszer, tetszik a rendszer, megmagyaráztam, hogy miért választottam, de akkor maradjak csendben, esetleg ha nem tetszik valami? A hiba pedig diszgráfiásokra esetlegesen jellemző dologok egyike
Azért egy Microsofttól ez minimum elvárt, hogy ilyenre figyeljenek, de javíts ki ha tévedek!
A tesztelő csapattal azért eldumcsiznék, hogy ez miért nem tűnt fel senkinek
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
törölt tag
válasz
pushalias #414 üzenetére
Surface Pro. Mond ez neked valamit? Ugyan az az OS, mint az asztali gépeken, ott a desktop felületen mit használsz, ha nem veszel külön k.rva drágán (aka annyiért, amennyiért egy egyszerűbb Droidos tabletet kapsz) fizikai billentyűzetet? Ahogy azt a korábban belinkelt képen is láthattad. (Volna, ha megnézed.) Ne csak az éppen előtted lévő hsz-ből meg a ködös fantáziaképeidből kiindulva alkosd meg a véleményed!
"Onnan kezdve, ami más rendszerben a jóság, az Vindózban maga a kárhozat"
Persze, nyilván kimaradt a véleményem az UAC-ről. Ami pedig egy komoly botránykő volt.
De hozhatnál idézeteket erre, ha már ilyen biztosan jelentesz ki valamit...És mint írtam: a meggyőzés az nem az, hogy sokadszor ismétled a minden egyes alkalommal megcáfolt állítást, hanem olyat hozol, ami nem cáfolható. És kiemelem: állítást, nem vágyat.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #413 üzenetére
Az MS Desktopon erőlteti a virtuális billentyűzetet.
Még majd kicsit töröm egyébként a fejemet, a sátáni Microsoft tableten hogyan másként adhatna billentyűzetet. Mindenki más pont ugyanúgy csinálja természetesen, de hát ja, a sátántól ugyanaz szar.
Egyébként pedig nem, nem vagy meggyőzhető, azt csak szeretnéd hinni magadról. Ha a MS a téma, lezuhan nálad a vörös függöny, és annyi. Onnan kezdve, ami más rendszerben a jóság, az Vindózban maga a kárhozat, ostoba hoaxokat fogadsz el igazságként stb.
-
törölt tag
válasz
pushalias #412 üzenetére
Az, hogy valami máshol is sz.r, még nem érv. Főleg nem így:
"a billentyűzet a képernyő alján van...", emiatt nem zavaró. De zavaró. Máshol is. Ezért nem való pl. szövegszerkesztésre, ahova meg az MS desktopon is erőlteti. És csak az MS. Észrevetted?
Ha nem vetted észre, nem arra reagáltam, amit az MS csinált, hanem arra, amit oO7 ebből kihozott. Ne érveljen azzal, hogy a virtuális billentyűzet a kép "alján" van, mert nem.Semmi rettegés az MS-től, egyszerűen tetszene, ha belebukna. Vagy így, vagy úgy. Ha visszakoznak ebből a zsákutcából, az bőven elég.
Ne kezdj megint személyeskedni, mert nem lesz jó vége! Amúgy lesz.rom, hogy minek tartanak. Sosem akartam a saját véleményemmel szemben külső elvárásoknak megfelelni. Meggyőzhető vagyok, de csak érvekkel, nem azzal, hogy "mert én így gondolom, és mondom, és hidd el, mert már 4000x el lett mondva", erővel meg egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #411 üzenetére
Tökéletesen adtad megint magadat, aztán csodálkozol, ha annak tartalak, aminek.
Az, hogy a virtuális billentyűzet akkora helyet foglal, nem csak Windows 8 esetében van így. Az iPad-ből és a Galaxy Tabokból sem jön ki egy 3D-s billentyűzet a felületen kívülre, hogy ne takarjon semmit. Nem gondoltad volna, mi?
További kellemes rettegést kívánok neked a sátáni Microsofttól! Én saját magamat egy mélyen előítéletekkel terhes baromnak tartom Apple dolgában (és valahol tényleg az is vagyok), de a te szintedhez képest én egy valóságos Apple-fan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"az Office 2013 vagy akár egy Visual Studio 2012 is 90%-ban megfelelnek a Metro dizájnnyelv irányelveinek..."
Ez mit is jelent? Hogy majdnem full tapikompatibilis? És ettől használhatóbb?"a billentyűzet a képernyő alján van... nem takar ki a kezével az égvilágon semmit"
Őőőő, csak a képernyő felét takarja. Persze, nem kitakar, mert lehet görgetni."de valójában nem áll ettől sem olyan messze, simán át lehetne alakítani úgy, hogy az valóban egy táblagépen is kényelmesen használható legyen, és nem jelenten ez radikális átalakítást..."
Ez "szövegszerkesztésnél" azért tud vicces lenni. Gyakorlatilag kapsz egy öt soros kijelzőt. Látványos!"agresszívabb lépés kellett, az választási lehetőség nem volt opció..."
Látod, EZ a baj! Miért is kellett? Volt egy tapis OS-ük, olyan eszközökre, amik tapisok: teló, tábla. A f.szrt kellett ezt belekeverni a desktop világba? Pont ez az agresszió, ami jellemző az MS-re. Csak most visszaüt. Remélem, nagyon."akinek van egy csöpp esze az RT-s gépet vesz..."
Akkor te hátradőlhetsz, és nyugodtan hizlalhatod a májad, mert abban a "csöpp eszű" ~0,1%-ba tartozol, akik Windows tabletet vettek. (Más kérdés, hogy akinek egy csöppnél több, az láthatóan nem vesz Windows tabletet. Ja, meg nem is gyárt.)@(#409) pushalias
"Ostoba lúzer felhasználó..."
Bocs, nagyon rossz a hozzáállásod. Tudod, ezek az ostoba lúzerek gyakorlatilag mindenki, aki nem ilyen fórumokon osztja az észt, hanem megveszi, és egyszerűen csak használni akarja. Nem akar egy idióta, arrogáns nagyvállalat bétatesztelője lenni. És a szabadidejéből adott esetben egyetlen percet sem akar kretén felületek felesleges tanulgatásával tölteni. Meg vállalattulajdonosként nem akarja, hogy a munkavállalók akár egy másodpercet is az ő költségén ne munkával, hanem újdonságok megtanulásával töltsenek, csak azért, mert az MS úgy érezte, "agresszívabb lépés kellett". Hát inkább nem veszik meg. Tudod, ez az a két nagy lúzer csoport, akiktől az MS a bevételeit szerzi. -
-
pushalias
addikt
Én nagyon, de nagyon szeretnék egyszer egy olyan lúzer szoftvercég lenni, amelyiknél csak százmillió megy el az utált rendszerből. Tényleg.
Ostoba lúzer felhasználó, akinek attól áll a cerka, hogy pont úgy vannak az ájkonok az asztalon, és Start menü nélkül képtelen élni, na az nem szeretnék lenni. Akkor már inkább az Alzheimer.
-
zoli62
addikt
Ezt a linket találtam hirtelen,de írtak róla akkoriban magyar oldalak is. Elég sok Xp-s gépet érintett nem sokkal a frissítőkedd után rendszergazdák, üzemeltetők számoltak be róla, nálam is volt ilyen gép. Mint kiderült, egy bizonyos rendszerfile mérete változott meg. Valamelyik frissítés aktivizálhatott egy kappangó backdoort. Csökkentett módban sem lehetett elindítani a fertőzött gépeket. A megoldást leírták, hogy linux alatt mit kel csinálni ezzel a file-lal, Googleban ennek is utána lehet nézni.
-
oO7
őstag
befejezték azt... csak hát az Office az egy desktop alkalmazáscsomag, szóval kiesett az a része a metro ideológiának, hogy "touch-first UI"... de valójában nem áll ettől sem olyan messze, simán át lehetne alakítani úgy, hogy az valóban egy táblagépen is kényelmesen használható legyen, és nem jelenten ez radikális átalakítást...
ezen a "úgy lett volna jó a metro ha választható lett volna" dolgon szerintem ne kezdjünk el a 4000. alkalommal is vitázni... nem lett volna úgy jó, pont... ezt a "használja az aki akarja" mentalitást a Windows 7 (bizony) képviselte, ugyanis teljes értékű multitouch támogatás volt benne, demózgatták is, be is próbáltak 1-1 touch-os notit meg még táblagépet is, aztán valahogy nem lett átütő siker... agresszívabb lépés kellett, az választási lehetőség nem volt opció...
"Szerintem, ha a Windows RT ára 5 dollár, a csomag pedig utólag telepíthető lenne adott ARM verzió felett bármelyik androidra"
ennek a mondatnak nincs értelme... Androidra Windows-t telepíteni?"Na mind1, most már rajta van a vesztes jele, az RT-t fejre is állhat, már a kutya se fogja venni"
akinek van egy csöpp esze az RT-s gépet vesz... -
Centre
tag
"Office 2013 [...]is 90%-ban megfelelnek a Metro dizájnnyelv irányelveinek.."
Nekem is mindig ez volt az érzésem, igazán kár, hogy nem fejezték be a munkát.
Más: A Metros rendszer hatalmas dobás lett volna, ha úgy vezetik be, mint "az asztali Windows mellé kapott ARM-es Windows" és akkor az emberek nem megcsalva éreznék magukat hanem ajándéknak vennék s oda vissza lennének, hogy "milyen cool, hogy ugyanazokat az appokat futtathatom a gépen, a táblán és a telefonon is."
Szerintem, ha a Windows RT ára 5 dollár, a csomag pedig utólag telepíthető lenne adott ARM verzió felett bármelyik androidra, akkor a Microsoft hullára keresné magát vele. Na mind1, most már rajta van a vesztes jele, az RT-t fejre is állhat, már a kutya se fogja venni.
-
oO7
őstag
a metro az egy dizájnnyelv, aminek igen, része a "touch first" felületkialakítás... de hogy egy produktív alkalmazást említsek, az Office 2013 vagy akár egy Visual Studio 2012 is 90%-ban megfelelnek a Metro dizájnnyelv irányelveinek... azok az alkalmazások amik tartalomfogyasztásra lettek kitalálva nem is kell, hogy menüket meg toolbarokat meg gombokat tartalmazzanak... de amúgy jó eséllyel valamilyen formában tartalmazzák az elvárt funkcionalitást csak mondjuk "elrejtve" az alulról vagy felülről behúzható menüsorba (Application Bar) vagy az alkalmazás beállításai közé amit meg a Charm Bar-ról lehet megnyitni
"Aztán ez meg majd annak a néhány tucat win8 tablet használónak nem fog tetszenki, aki az érintőképernyőn pötyögve a keresés alól kézzel kitakarja a találatokat"
azért gondold ezt át mégegyszer... a billentyűzet a képernyő alján van... nem takar ki a kezével az égvilágon semmit -
-
vlevi
nagyúr
válasz
#40553216 #398 üzenetére
Hát, egy windows desktopra készült alkalmazást eszembe nem jutna megpórbálni érintővel kezelni.
Ahhoz nagyon apró minden. Pl. táblagépen is azért macera a netezés, mert nagyon apró linkekre kell tudni rányomni ujjal.Azzal, hogy van, aki a metrót úgy fogja fel, mint egy újabb szintre emelt "akadálymentesített", ultrahighcontrast változat, a 40"-os tévén 4-5 hatalmas gomb, mint pl. a skype, hát örülük neki, hogy valaki lát benne fantáziát. Mert szerencsére nekem nem kell ilyennel foglalkoznom. Engem igenis zavart, hogy ott van kétmillió pixel a képernyőn (FullHD ugyebár), és olyan alkalmazásokat kell rajta használnom, ami 20 éve 320x200-ban is szegényesnek hatott volna
Szó sincs róla, hogy az agyoncsicsázott dolgokat keresném, de azért néhány menüpontnak örülnék, ha lenne.
"hogy jobb oldalon jelenik meg, amit írsz és a találat bal oldalon. "
Ezt én k***ra beszoptam. Tévén bohóckodtam annakidején, és nem vettem észre, hogy a kereséstől pontosan 1 méterre balra jelennek meg a találatok.
Egyébkétn ezt már megváltoztatták, mostmár a keresés a keresőmező alatt jelenik meg. Aztán ez meg majd annak a néhány tucat win8 tablet használónak nem fog tetszenki, aki az érintőképernyőn pötyögve a keresés alól kézzel kitakarja a találatokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.
- Interactive Brokers társalgó
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest