Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Linux a mostani 3-as sorozatot megelőző két "fő" verziója 2.4.0-val és 2.6.0-val indult, az első 10 év alatt 2.4.37-ig, az utóbbi <7 év alatt 2.6.39-ig jutott.
Az nagyon karcsú, ha az a 8.2-ben valóban ezek a legfőbb "újítások".
eBTW. Ilyen "mindentkijelző" felugró figyelmeztetés Linuxon (most csak az Ubuntukat néztem) 2005-ban már volt.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Kell is haladni a korral: az xp-nél az aktuális linux jobb volt (szubjektív), a windows 7-nél nem, a windows8-nál megint a linux felé billen a mérleg nyelve.
Például feltettem a windows8-at és a Linux Mint 15-öt:
A Windows 8 nem ismerte fel a wlant, a wwant, a bluetoothot, a lant, a Mint alapból mindegyiket.
Céges környezetben a windows8-ra áttérés kb. esélytelen: a nagyok most térnek/tértek át xp-ről a windows 7-re, vagy 5-7 évig nem váltanak, 2020 körül pedig már nem a windows 8-ra fognak.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, nem egészen erre gondoltam. Hanem azokra, akik számára egyszerűen nem lenyelhető az MS propaganda anyaga. Ott van a szövegben is, hogy gyakorlatilag érezzük rosszul magunkat ha nem tetszik a Modern UI, mert mi vagyunk a hibásak, mint egyszerű hülye felhasználók akik nem látják a fényt.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bele bele olvasva a témába és a hozzászólásaidba, azt kell mondanom, hogy tegyél bele egy harmadik kategóriát is, az akik nem tudnak és a nem akarnak mellé.
Ugyanis van akinek nem tetszik, hogy pénzügyi alapokon kitalálják az igényeit és ki is akarják szolgálni. No meg erre rájön az a fajta kommunikáció (amit olvashattunk ebben cikkben is), amit pártok szóvivői szoktak alkalmazni, hogy még ha elrontunk valami, akkor is a másik a hibás.
Vannak emberek akiket ez nem zavar, de pl. engem baromira. Ilyenek után mondom azt, hogy Win8? Kösz, de kösz nem. Ingyen se. Van élet a Win8-on kívül is.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pushalias
addikt
És tudod mi a durva? Hogy azoknak a túlnyomó része, akik például itt is folyamatosan arról igyekeznek másokat meggyőzni, hogy ostoba barmok, mert szerintük nem egy használhatatlan szar a W8, párhuzamosan arról az élményükről is tudósítanak, hogy a Microsoft arra kényszeríti őket, hogy a metrós felületet használják, és elvette tőlük a Start menüt, amit nem tudnak pótolni, és így tovább. Lélegzetelállító.
-
pushalias
addikt
Az igazi haterek meg ki sem próbálják, csak láttak róla pár screenshotot, meg a bátyjuk főnökének a húga azt mondta. Na, az az igazi. Amikor idejön az arc, aki ha egy linuxos topikban azt merészelem mondani, hogy itt és itt az nem tökéletes, akkor habzó szájjal leugat, hogy ne trollkodjak, majd besétál egy W8 topikba, és elkezdi nettó baromságok leírásával ekézni a W8-at, mert ő úgymond olvasott valamit, amit úgy értelmezett, hogy.
Én amúgy kicsit minden rendszert fikázok, mert egyik sem tökéletes, meg mindegyiket dicsérem is, mert mindegyikben van valami jó.
Még az OSX-ben is. -
premete
veterán
Csak kíváncsiságból, de vissza is tettem a w7/linuxot dualban. Nem mondom, hogy a mobilinternet ma tömeges igény, de azért nem is egyedi eset, hogy nincs más netre lehetőség, illetve biztonsági szempontból a szerverre csak wwan csatlakozás engedélyezett.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
premete
veterán
Vannak azért olyan érdekes húzásai, amiket én speciel nem tudok megszokni: az első, hogy csak Edge-en csatlakozik a nethez, ugyanott, ahol a windows7 3g-n, pontosabban a sebessége a w8-nak a w7 kb. huszadrésze átlagosan. Szóval nem érte meg azt a 4500 forintot, amennyibe került.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
pushalias
addikt
Nagyon komolyan ajánlanám többeknek is, hogy kétszer olvassák el az ilyen hozzászólásaidat.
Az egy dolog, hogy érdekes eseteket írsz le, amik nekem az életben nem jutottak volna az eszembe. De ezen felül is az olvasható ki belőlük folyton, hogy nincs egyetlen, mindenkinek jó megoldás, amiről a haterek olyan nagyon okosan értekeznek.
-
zoli62
addikt
Ezt a linket találtam hirtelen,de írtak róla akkoriban magyar oldalak is. Elég sok Xp-s gépet érintett nem sokkal a frissítőkedd után rendszergazdák, üzemeltetők számoltak be róla, nálam is volt ilyen gép. Mint kiderült, egy bizonyos rendszerfile mérete változott meg. Valamelyik frissítés aktivizálhatott egy kappangó backdoort. Csökkentett módban sem lehetett elindítani a fertőzött gépeket. A megoldást leírták, hogy linux alatt mit kel csinálni ezzel a file-lal, Googleban ennek is utána lehet nézni.
-
-
vlevi
nagyúr
"Idővel pedig ugyanúgy megszokható."
Ahogy a fokhagymás nápolyi, vagy a mákos pacal is
Nem tudom. Annakidején a Win7 is úgy került a gépemre, mint most a nyolcas. Egy külön próbavinyót kapott, de megmaradt a régi meghajtón az XP. Ott viszont minden flottul ment a legelső win7 béta is atomstabil volt, sosem akartam visszatérni XP-re. 1-2 alkalom volt, amikor csak a régi vinyón volt meg valami szoftver, vagy adat, de amilyen gyorsan lehet, lementettem azt is, és hetesen használtam.
A nyolcassal viszont egyszer sem éreztem ilyet... -
törölt tag
"Tehát az érintőfelületet nem úgy kell sokaknak felfogniuk, hogy ez valami sznob újítás és trend ami felé a gyártók direkt azért mennek, hogy a sokadik bőrt lehúzzák az emberről. Ezeknek a fejlesztéseknek, újításoknak igenis hatalmas szerepe van!"
Ne haragudj, de ez nettó hülyeség. Sajnálom a barátodat, de az ő betegsége speciális eset. És a többi is sajnálatos. Meg persze az öregek tapizása. De azt azért ne akard már bemagyarázni nekem, hogy akár a barátodnak, akár bárkinek jó napi több órán keresztül kényelmes két kart lengetni.Nyilván nem emiatt csinált az MS desktopra tapis OS-t. Ahogy az MS-en kívül senki másnak eszébe sem jut desktopra ilyet csinálni. Az MS sem sznobságból csinálta. Szerintem azért, mert (újabb párhuzam a Vista-val) mikor elkezdték fejleszteni (nyilván már a 7 kiadása előtt, mert mindig így csinálják, csinálták), akkor még messze nem látszott az a trendnövekedés, a tapi szmartfón is alig kezdett terjedni. Android éppen, hogy elindult, alig ~30 millió iPhone, sehol iPad. Aztán valahol menet közben kellett egy váltás, mert megjelent az iPad, és az eladási számok alapján szembesültek azzal, hogy baj lesz. 5 évet meg nem akartak kihagyni, mint a Vista-val.
Ezért egy év alatt összegyúrták a kettőt.Ez meg külön demagóg:
"Kijött a Windows 8 és végre ismét örült, hogy az a Windows rendszer amin Ő felnőtt, amivel a mai napig dolgozott úgymond nem felejtette el."
Nem tudom, milyen formában foglalkozik számtechhel a barátod, de milyen programokat is tud futtatni, amihez kizárólag a metroszerű felület kell? Vagy csak azért jó, mert a Windows világban a Win8-cal egy időben jöttek tapis készülékek, amiket amúgy Win7-tel is lehetne ugyanúgy használni?
Első hivatalos videó a Win8 metro ui-ről.Ahogy a bemutatón Sinofsky is, úgy ez Fester like bácsi is tapigépen mutatja be a rendszert. Pedig ott van mögötte a 42"-os képernyő. Annak minden hátrányával: a széleken történő varázslásokból sok nem működik, mert nem tudsz a széléhez érni a keret miatt.
(#390) Pixa
"De, valami oknál fogva mégis 3rd alkalmazást használsz."
Mondjuk mp3?[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Sokszor pont ez a baj, hogy kénytelen az ember 3rd party alkalamzást használni, hiába van rá "gyári", ha az nem jó. WIn7-nél pl. a Windows Media center egy jó ötlet lett volna, ha nem kellene másik videólejátszót használni a filmek 90%-ához.
A Win7 backupjának viszont örülük, hogy van, mert azt tudom rendeltetésszerűen használni, nem kell másik backup szoftver. De a Win8-ban az is száműzött lett, helyette a File historyt "nyomják", ami nekem nem nyerte el a tetszésemet.Startmenü pótlékokkal úgy voltam, hogy kipróbáltam többet is, de valahogy egyik sem illett bele a rendszerbe.
Engem mindíg is ez a skizofrén állapot zavart a win8-ban, az, hogy látszólag két rendszer volt a gépemen és felváltva ugráltak elő a semmiből. Pl. metrós levelezőből elindul a desktop Firefox, abból pedig egy pdf-re kattintva a metrós pdf nézegető, és desktopon is nagyon furcsán hatnak a metró kinézetű értesítő ablakok, és hasonlók.
Metró felületen mindíg is hiányoltam valami értesítő sávot, vagy akármit, mint pl. a taskbar szélén, ami jelezte, ha új email jött, baj van a hálózattal, szóval akármi. Itt csak egy felugró ablak van, amit ha éppen nem láttam, sosem tudom meg, hogy történt valami.
Na, de majd ez a 8.1. Ahogy a vak is mondta, majd meglátjuk."Egész pontosan amikor elkezdtél Windows 8-at használni, miért is tetted?"
Azért mert érdekel minden újdonság. Az első publikus bétától a 90 napos eval verzió lejártáig használtam. És a vége az lett, hogy a metro appokban nem találtam egyet sem, amit hagyományos desktop app helyett tudtam volna használni, mert a metro appok, pl. még a levelező sem érhet a nyomába akár egy outlook expressnek sem, a vége az lett, hogy ott tartottam, hogy egyetlen metro app sem volt a gépen, a szuperújnak kikkiáltott felületet csak alkalmazások indítására használtam. Arra viszont, desktopon, nekem nem lett olyan jó, mint a régi start menü. Sőt, még a régi win7-es minialkalmazásokból is több információhoz jutok hozzá, mint az élő csempékből. pl. 3 napos időjárás előrejelzés anélkül, hogy el kellene indítani, mert alapesetben csak az aznapi időjárást mutatja az élő csempe.
Így aztán, mivel semmit sem használtam ki a win8 újdonságaiból, amit viszont nem tudtam kikapcsolni benne (pl. 1-1 pixelt kell eltalálni a sarkokban, ami többmonitoros rendszeres kurvaszar dolog... ), a 90 nap lejártával visszaköltöztem a régi vinyómra, amin ott várt a megszokott win7. És nem emlékszem, hogy bármit is hiányoltam volna .
Azonban, ismétlem magam, Na, de majd ez a 8.1. Ahogy a vak is mondta, majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
"A jövő igencsak az érintős dolgoké. Lásd e-napló az iskolákban."
Párom iskolájában olyan elektronikus napló van, ami nagyon messze áll az érintős kezeléstől, kinézetre és használatra még nagyon a hagyományos felépítést követi. Szerintem ez az érintős dolog nem általános, programspecifikus.
De mondjuk egy érintősre kihegyezett e-napló biztosan kényelmesebb tud lenni, a tanárnak is egyszerűbb lehet egy tableten intézni az adminisztrációt, mint egy sz*ros 1024x600-as netbookon vadászni a pixeleket. -
pushalias
addikt
Sajnos nagyon sok hiányossága van a WP-nek, ezt butaság lenne tagadni. Kevés az olyan szerencsés ember, mint én, akinek pont nem számít nagyjából egyik sem.
A jövő? Ha nem téves az infóm, már most is van olyan iskola, ahova tablettel járnak be (valahol a nagyvilágban), illetve rémlik valami, hogy már Magyarországon is tervezik itt-ott. Mi a gimi végén szétszedtük lapokra a könyveket
, hogy ne kelljen tíz kilókkal bejárni, a mostani srácok meg hamarosan egy fél kilós cuccal fognak besétálni, előre irigylem őket!
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
Az EÜ-s használat eszembe sem jutott, és mégis mennyire triviális. Annyit hadd tegyek hozzá, hogy drága, iskolába készülő lányom amióta néha megkapja a WP-s telefonomat, magától értetődő természetességgel kezeli az érintős felületet, és bevallom, nekem is sokkal egyszerűbb, hogy szinte semmi sem kell megtanítanom neki, mert mire megmutatnám, kitapasztalja magától. WP8-ban meg eleve ott a gyereksarok, az mekkora királyság, hogy nem kell attól félnem, hogy felhívja New Yorkot, vagy elront nekem valami beállítást, kitöröl egy fontos dokumentumot, stb.
-
Black Plague
tag
Hidd el Magayrországon tuti nem.
.Itt az az Általános felfogás hogy amit az MS csinál az rossz nem jó meg csak Saját maguknak termelnek a Felhasználók meg le vannak ejtve...Mindenki azon a szaros Start gombon pörög ezerrel mintha a Start gomb nélkül kihalna az emberiség
hihetetlen..Pedig amiket leírtál az igen jól kifejezi a rendszerben rejlő lehetőségeket..
-
pushalias
addikt
Ezekről amúgy a 2003-as Blaster hiszti jut eszembe, amikor a MS még nem volt annyira tökös, hogy magasról tegyem az ún. felhasználói igényekre, és az XP SP1 tűzfalát nem kapcsolta be automatikusan, vagy legalább egy figyelmeztetéssel nem próbálta rákényszeríteni a zemberekre. Akkor nem lett volna az, hogy februárban (!) hiába rakta ki buletinben a MS biztonsági rést, és írták oda, hogy kapcsold be bazeg a tűzfalat, különbe mexopod, a zemberek nem kapcsolták be, aztán ősszel (!) hörögtek, hogy mocskos MS, szar XP, mi az, hogy Blastert kaptam.
Sebaj, azóta is voltam olyan cégnél, ahol a rendszergazda megtiltotta az XP frissítések telepítését, mert attól rossz lesz nekik.
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Aki felteszi a 8-asra az előzetes 8.1-es frissítést (amit feldob), akkor majd a véglegesnél újra kell tenni minden programot és metro alkalmazást.
[link]
Ha csak a véglegest, akkor nem kell, akkor úgy működik, mint egy SP.(#297) Pixa: Én azért bíztam, hogy az előzetesek esetében is rugalmasabb a dolog.
(#298) woland_y2k: Igen, ezt írtam én is.
szerk: most már én sem[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
Nem ismertem, de nagyon nagy duma.
(#265) BiP Gonosz leszek.
Már most sem opció W8 telepítéskor az automatikus frissítések kikapcsolása (nagyon helyesen). Vagyis ha később már tényleg csak a Gépház marad, akkor majd csak ott tudod lekapcsolni az automatikus frissítéseket. Na de te azt nem vagy hajlandó használni, tehát marad az automatikus telepítés, akkor meg mit akarsz nézegetni?.
Problem solved.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Én amondó vagyok, egy asztali gépen/notebookon legyen már az oprendszeren belül olyan kapcsoló, ami az egérrel kényelmetlen Metró helyet alapból a sokkal kézreállóbb és használhatóbb desktop felüleletet indítja, és ehhez ne kelljen külső programot telepíteni. Valamint attól, hogy valakiúj hardvert vesz, még nem köteles az új oprendszer minden tulajdonságát elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Az autós példád is nagyon rossz. A Ford T az nem a WinXP lenne, hanem az Eniac lyukkártyái, a Swift 1 mondjuk a Windóz ikszpé, az új Swift (a 2005 körül bevezetett) mondjuk a 7. A 8 az az új Swift modellfrissített változata lenne max. Úgy már talán érthető.
Különben ha maradok anál, amit írtál, akkor Ford T modellről nem lennél kényszerítve? De, mert nem lehet vele tartani a forgalom ritmusát, és veteránvizsga nélkül közlekedni sem vele. De egy support nélküli oprendszerrel (pl. Win2000-rel) sem sokra mész ma, ha használni akarod. Szóval XP-ről igenis van váltási kényszer.
Mutogatni való hater díszpinty
-
zoli62
addikt
Az a sokszáz bíráló hozzászólás a Windows 8 DP kapcsán a Technet fórumokon ugye nem sokat számított a Microsoftnak, makacsul ragaszkodott egy teljesen újhoz. Hyangsúlyoznám, hogy nem csak a Modern felület erőszakos bevezetésével és a Start menü hiányával van a baj. A gond az, hogy a fejlesztés közben sok apró, hasznos funkciókat távolítottak el a Windows 8-ból, amik a Windows 7-ben még benne voltak. Az pedig egy kényszerképzet az Ms részéről, hogy a következő pár évben csak érintőképernyőkön fogják az új rendszert használni az emberek. Ez az elképzelés már azon a tényen megdől, hogy a Surface-ek világviszonylatban, és az USA-ban is milyen nehezen fogynak.
-
VIC20
őstag
,,Viszont úgy alapjaiba konkrétan a Metro felület kontra Start menü hiányán kívül milyen fogfájása van még a népnek amiért a Windows 8 "nem jó"?
"
Konkrétan nekem semmilyen, de emiatt viszont nagyon szívom a fogam. (Ja, mégis, ha már kérded: a minimalista stílus nekem borzasztóan ronda: a minap telepítette Win 98-at és megállapítottam, hogy felüdülés a Win 8 után az a régi felület.)
-
VIC20
őstag
Hát, ezt nem egészen értem, de inkább nem értenék vele egyet. (Még ha ez viccesen is hangzott.)
Pl.
,,Nézd, valamikor váltani kellett. Ennek előbb vagy utóbb be kellett következnie."
Az első mondat igazságáról nem vagyok teljesen meggyőződve. A másikból az ,,ennek"-et vitatnám.
,,..de akkor már tényleg egy hajszál se választotta volna el a PC-t és a tableteket."
Ezzel kapcsolatban nem értem, mi a gond. A táblagépek felnőnek az asztali gépekhez. Ebből az következik, hogy az asztali oprendszer kezelőfelületét butítsuk le a táblagépek szintjére?
Egyszóval: nem tudom elfogadni, hogy ez kellett. Hogy nem lett volna ezer, meg egy más - fájdalommentes, sőt, előnyös - módja a két világ közelítésének.
-
bambano
titán
"mi kényszerítette arra, hogy lecseréljék pl. az XP-t? Ja, a támogatás megszüntetése... Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!": nem hát, persze..
az ms nyugodtan támogathatta volna tovább az xp-t, semmiféle értelmes indok nem volt a kukázása mellett, csak az, hogy akkor az ms fejős tehene nem fejhető tovább.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
munky
őstag
Szerintem a kritikához való hozzáállás szánalmas néhány hozzászóló esetén. Durván a Kádári lefojtottság jellemző sok emberre ilyen tekintetben. Attól, hogy valakinek lesújtó véleménye van a Windows 8-ról, vagy az abban megjelenő változtatásokról, még nem kell csendben maradnia és lapulnia. Miért ne írhatná le bárki a véleményét? Lehet, hogy nem váltja meg vele a világot, de csak ajnározó, ömlengő hozzászólásoknak kellene itt lennie? Nem hiszem. Hadd szabadjon már leírni, hogy ki miért kedveli vagy épp veti meg az új irányvonalat!
Tényleg voltak negatív bírálatok a régebbi rendszereknél bevezetett változtatásokkal szemben is, de például még a Vista esetén is lehetett klasszikus nézetre váltani a Start menüt "gyárilag". A mérleg nyelve a Win8 esetén túlságosan is az érintőképernyő irányába mozdult, és mintha nem akartak volna tudomást venni a valós desktop helyzetről. Nyilván egy ilyen szoftvert részben a jövőnek kell tervezni, de mellette jelen elvárásainak is meg kell felelnie. Úgy vettem észre a Win8-al szemben megfogalmazott bírálatok sokszor azt kifogásolják, hogy az olyan radikálisabb változtatások, amelyek egyértelműen a tabletek miatt történtek, egy asztali konfiguráción nem feltétlenül kényelmesek és nem opcionálisak. A felhasználói szokásokba olyan mélyen ivódtak már bele az előző rendszerek által kitaposott utak (pl. start menü), hogy várható volt a felhördülés egy ilyen éles váltás után. Ez teljesen természetes.
[ Szerkesztve ]
-
Az volt szánalmas, hogy egy lényegében '95 óta megszokott dolgot hipp-hopp lecseréltek egy - már mások által is leírt - funkcionálisan csonkított, desktop PC idegen valamire, ami ráadásul ki sem volt kapcsolható.
S ha ez szánalmas, akkor a MS kapálózása a 8.1-gyel - hogy mentse a menthetőt - mi?
Még egy apróság, ha figyeltél volna: önmagában nem (csak) a Modern UI a baj, hanem még:
1) inkompatibilitás
2) újdonságok száma elenyésző (Win7-ről totál semmi értelme váltani)Egyébként igen, az XP-ről az kényszerítette az embereket a váltásra, hogy DX10 / DX11 VGA-t vettek és ki akarták használni a képességeit. Cégeknél még ennyi sem.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
BiP
nagyúr
VIC20-nak igaza van. Eddig egy folyamatos evolúció volt, most pedig egy gyökeres váltás, amit megszokni/feldolgozni nehezebb, főleg, mert kényelmetlenséggel ill. funkcionális csökkentéssel is járt. És ez viszont probléma.
" Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!"
Sok esetben viszont mégis. Többen említették, hogy az új laptopok már Win8-cal jönnek, és nem mindenhol érvényesíthető a downgrade opció. Tehát legjobb esetben is kompromisszumos (Vagy olyan hardvert veszek, ami megfelelő, de nem biztos, hogy van rá Win7 ill. Win7 támogatás, vagy lehet, hogy olyan hardver közül kell választanom, ami nem tökéletes az igényeimnek)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- ASUS routerek
- Star Trek
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest