- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- OpenWRT topic
- 5 napot ad a Sony a PlayStation Plus-tagoknak a leállás miatt
- Bitcoin topic
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
ezt csak akkor kell, ha a vegleges windows 8-ra a user feltelepiti a beta 8.1-et, majd erre feltelepiti a vegleges 8.1-et. tehat ha a vegleges 8-ra feltelepiti a vegleges 8.1-et, akkor nem kell ujratelepiteni semmit.
szerk.: jo, en mar nem szerkesztem.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
BiP
nagyúr
Aki felteszi a 8-asra az előzetes 8.1-es frissítést (amit feldob), akkor majd a véglegesnél újra kell tenni minden programot és metro alkalmazást.
[link]
Ha csak a véglegest, akkor nem kell, akkor úgy működik, mint egy SP.(#297) Pixa: Én azért bíztam, hogy az előzetesek esetében is rugalmasabb a dolog.
(#298) woland_y2k: Igen, ezt írtam én is.
szerk: most már én sem[ Szerkesztve ]
-
Pixa
aktív tag
Hümm...
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
drkbl
őstag
-
pushalias
addikt
„Ha a vásárló nem vásárol, akkor az eladó éhen döglik.”
A Microsoft 38 éve csinálja ezt a műfajt, évente ötször temetik, hogy na, majd most megy csődbe, és még mindig köszöni szépen, megvan. Lehetséges, hogy az arra alkalmazott embereinek van valós tapasztalata arról, amit te elméletben olyan kiválóan tudsz?
Ha majd elcseszik, akkor vagy váltanak, vagy csődbe mennek, nekem édes mindegy, valami biztos lesz helyette, ami nyilván jobb lesz, ha az maradt meg. Egy ekkora cégnél eleve nem úgy megy a döntéshozatal, ahogy Móricka elképzeli, hogy ma rájönnek, holnap pedig megvalósítják.
De mondok neked valamit, ami az előző úriemberre is vonatkozik. Nekem soha nem voltak jó tapasztalataim az Apple operációs rendszereivel. Nem sűrűn, de használtam azokat. Valahogy nem szeretem őket. Leginkább természetesen azért, mert nem azt a felületet szoktam meg, nem úgy logikus nekem egy rendszer beállítása, használata. Egy pillanatra nem jutott volna az eszembe, hogy akárhol magabiztosan osszam az észt arról, az Apple mekkora barom, mert nem olyan rendszert fejleszt, ami nekem, meg az ismerőseimnek jó lenne. Sőt, az a véleményem, hogy az Apple nem hülye, felmérte mik az igényei az ügyfeleinek, és ha nekik az a jó, akkor az Apple jól csinálja, és ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak nekik. Pont.
És tudod mit? Még azt sem várom el tőled, hogy te hasonlóan gondolkodj.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pushalias #278 üzenetére
A francot. A MS monopolhelyzetben van. És ha az ember valamiért pénzt ad, akkor ugyan már, kapjon valami korrekt cuccot érte. Ugyanaz a helyzet, mintha boltban vásárolsz : nem a vevő van az eladóért. Ha a vásárló nem vásárol, akkor az eladó éhen döglik.
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Szerinted ha nem használom (bár nyilván de, és nyilván csak mellékesen, próbaképp), akkor már véleményt sem formálhatok? És nem, nem azért, amit elsőre felvetnél, azaz hogy fikázzam. Én előre még senkit nem beszéltem le Windows használatáról. Mielőtt ilyesfajta ismerősöm elkezdett volna Windowst használni, természetesen mondta neki alternatívát. De pl. a 8 vételére is buzdítottam embereket, már csak az óccsósága miatt is. Azzal együtt, hogy már a mitoménhogyhíjják előzetes verziókról is ugyan az volt a véleményem, mint most.
Amúgy azért sem mindegy, mert az, hogy én nem használom, még nem jelenti, hogy nem kell majd olyanoknak segíteni, akik viszont használják. Vagy használnák. -
Воланд
titán
válasz
#40553216 #284 üzenetére
ha ugysem hasznalod es sajat bevallasod szerint nem is fogod, akkor nem tok mindegy, hogy mit csinal az ms, meg, hogy mi hogy mukodik?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
Ezt.
De pushalias feszegette Pandora szelencéjének tetejét az ellenkező állításával. Azt beégett.
@(#278) pushalias
Egy dolgot nem értesz meg: amíg van választási lehetőség, addig a "szolgáltatónak" az érdeke, hogy olyat adjon, amilyen nekem kell. Vagy kicsit fordítva, de a jelen helyzetből kiindulva: olyat ne akarjon adni, ami nem kell. És most a Win8 (mint annak idején a Vista) "elfogadottságából" látható, olyat akar adni, ami nem kell az embereknek. Ha majd nem lesz más, és mindenképp szükség lesz gépre, akkor majd ezt veszi mindenki. Leszarom a hülye érveidet meg példáidat."Amit ezen felül kapsz, az mind, mind extra, és verd a seggedet a földhöz, hogy kapsz egyáltalán."
Magadnál vagy? Ébren voltál az elmúlt években? Feltűnt, hogy az MS pont az ilyen szemléletmód és az ilyen birkák miatt kapkod most?Ne tévesszen meg, hogy egyes szám első személyben írtam a korábbiakat! Ez egy általános alany. Ami azt jelenti, hogy nem konkrétan rám vonatkozik, hanem általában az emberek egy nagyobb csoportjára. Jelen esetben a desktop+mobilkütyü júzerek olyan 98%-ra, akik mind nem Windows 8-at használnak. Érted?
Bár ebből ("Ha a te igényeid jelentősen eltérnek az átlagétól") kiindulva nem érted. Az átlag (a megelőző 98%) véleménye elutasító. Akármennyire is vered a segged a földhöz.Utoljára XP-t használtam, amire nekem kell a Win, arra az akármeddig (érted-e? AKÁRMEDDIG) jó lesz. Megoldom, ami kell.
"Hasonlít a droidos táblagépre, az is így működik."
Ja, mert az egy tablet (a hw és az sw is, ugye), így hasonló megoldások vannak. Csakhogy ez eredetileg ugye egy "desktop" OS.@(#280) vlevi
"A majdnem start menü is visszajön"
Mondjuk a folyamatosan ott lévő, ki tudja, milyen széles gördíteni való startmenü kicsit kevésbé praktikus, mint az először csakcsoportok nevével megjelenő menü, majd a csoportokban rendezve megjelenő programok.BTW: a "Keresés" funkció rákeres csoportnévre is?
[ Szerkesztve ]
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
_SZECSKA_ #275 üzenetére
Néztem én is ezt a videót, látok benne előrelépést. Pl. a nagyobb csempék, amin már akár több dolog is megjelenhet a naptárból, emailből, időjárásból, az jó dolog. Anélkül ezek a fajta csempék nem érnek semmit.
A keresésen is sokat segít, ha nem a képernő másik felén jeleníti meg a találatokat. Persze táblagépen lehet, pont hátrány, mert ahogy a képernyőn gépelsz, kitakarod kézzel a keresőmező alatti találatokat. Hát, már csak ilyen apróságok miatt sem lehet egyforma felületként kezelni a kettőt.
A majdnem start menü is visszajön, mert mi az, ha nem start menü, hogy külön lapon tudja mutatni a telepített alkalmazásokat (és csak az alkalmazásokat), többféle csoportosításban?
Hasonlít a droidos táblagépre, az is így működik. Van többképernyős desktop, ahol élő widgetek, ikonok, satöbbik, mint a windows start képernyőn, és egy gombnyomással eljuthatok az összes telepített alkalmazás listájához.
De van benne marhaság is, hogy milyen szépen csóválja a farkát a sárkány, ahogy lapozok?
Meg, hogy akár a desktop wallpapert is beállíthatom a start képernyő hátterének, ráadásul többféle színt beállíthatok?
És úgylátszik az 1 képernyő 1 alkalmazás filozófiát is kezdik feladni, ahogy ecsetelte, hogy a mail mellett akár 3-4 alkalmazás is kinnt lehet egyszerre a képernyőn. Persze ez megint szopás a fejlesztőknek, mert eredetileg arról volt szó, hogy egy app lehet teljes képernyős, 1/3 vagy 2/3-ad szélességű. Most meg visszatérünk a majdnem tetszőleges "ablak" méretekhez.
Mindenesetre újra előveszem a 90 napos próbaváltozatot, és rátelepítem, mert kíváncsi vagyok rá. -
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #273 üzenetére
Tudod, ha egy valag pénzt fizetnél érte, még csak-csak meggondolnám, hogy igazad van-e, de így?
Az a baj veled tesókám, (jobbik esetben) kifizetsz egy termékért nagyjából 200 dollárt, ami valljuk meg, nem egy nagy stex. De te ettől valamiért úgy érzed, hogy te vagy az atyaúristen, és ha te azt akarod, hogy megvásárolt termékben legyen forgófejes vizibuzerátor, meg nagy csöcsű sellő, és Ballmer szteppeljen neked a hálószobában esténként, akkor annak úgy kell lennie, mert te vagy a nagy csávó, aki kifizettél rengeteg pénzt.
Hát nem. A súlyos az az, hogy ha a sokkal drágább alternatívára váltasz, akkor még kevesebb beleszólásod van a dolgok menetébe. Elképzelem, amint egy maces fórumban vered az asztalt, hogy márpedig neked ez vagy az kell, különben sajtos pogi.
Durván egyszerűsíteni fogok: a pénzedben alapvetően az van benne, hogy a rendszer megbízhatóan működjön a többmillió hardveren, legyenek rá programok, telepíthetőek legyenek, és utána meg lehessen ezeket valahogy találni, és fussanak is. Pont. Amit ezen felül kapsz, az mind, mind extra, és verd a seggedet a földhöz, hogy kapsz egyáltalán. És ez Macen is így van, csak jóval több pénzért jóval kisebb számú vasra valamivel több programot kapsz pluszban.
Eszed, nem eszed, a Microsoft az átlag felhasználónak készíti a rendszert, és szorgosan gyűjti ehhez az adatokat. Ha a te igényeid jelentősen eltérnek az átlagétól, akkor oldd meg magadnak valahogy!
[ Szerkesztve ]
-
-
_SZECSKA_
csendes tag
-
-
törölt tag
"Teljes értékű start menü nem, de erre 3rd party programok tömkelege kínál erre megoldást."
Ezzel kb. tökéletesen leírtad az MS "meghallgattuk a felhasználók visszajelzéseit" típusú marketing maszlag valós tartalmát. Lefordítom: "Hülye köcsögök vagytok, f.szt sem érdekel a véleményetek, k.ra sz.runk rá. Fizessetek, kussoljatok, és menjetek a g.cibe!"@(#263) Pixa
Csakhogy itt pénzért vásárolsz egy szolgáltatást. Ebben az esetben meg úgy működik a dolog, hogy a szolgáltatás k.ra úgy működjön, ahogy én akarom, és ne az eladó akarja nekem megmondani, hogy legyek elégedett azzal, ami van. De előtte persze fizessek. Az alapszitu jelen esetben tehát nem az, hogy én akarok egy minden eddigihez képest szokatlan dolgot, amit a nyomorult szolgáltató nem tud vagy nem akar kielégíteni, hanem hogy ez a nyomorult szolgáltató akarja a sz.rját lenyomni a torkomon. -
Pixa
aktív tag
Arra igen!
Mivel szeretem az idézeteket, az update és egyéb dolgokhoz kapcsolódan ezt tudom ajánlani neked, ebben benne van elég érthetően minden:
"Fogadd el: egyszer te vagy a galamb, máskor meg a szobor." Scott AdamsEgyébként a témához még annyit, hogy vélelmezem, hogy lesz valami update értesítő a tálcára, akár külső megoldással, mint a Start menü, vagy egy újabb update-el.
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
pushalias
addikt
Nem ismertem, de nagyon nagy duma.
(#265) BiP Gonosz leszek.
Már most sem opció W8 telepítéskor az automatikus frissítések kikapcsolása (nagyon helyesen). Vagyis ha később már tényleg csak a Gépház marad, akkor majd csak ott tudod lekapcsolni az automatikus frissítéseket. Na de te azt nem vagy hajlandó használni, tehát marad az automatikus telepítés, akkor meg mit akarsz nézegetni?.
Problem solved.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
pushalias #262 üzenetére
Igen. Pont ezt írta woland is, hogy most még megvan, de később várhatóan át fog kerülni. Ezt nehezményeztem, hogy ne már!, mert én nem akarok metrózni, viszont azért rendszerfrissítéseket illene feltenni. Szóval ha nem teszi fel automatikusan, akkor néha-néha rá kell nézni, hogy van-e update. Ha meg az egész Vezérlőpult átkerül, akkor marad a vázolt 2 opció.
Pixa: Nem halok bele (erre akartál utalni?), de nem is tetszik a forgatókönyv.
Amúgy most csak nyavajgok, biztos meg lehet szokni majd, ha egyre több mindenre lesz használható a start screen meg a Metro, és a váltás is gördülékenyebb lesz, mint a sima 8-asban.
[ Szerkesztve ]
-
Pixa
aktív tag
A legjobb tudomásom szerint a frissítések ütemezése beállítható...
Innentől miért is kellene rápislogni?
Ha viszont tegyük fel nem dobna fel valami értesítést, akkor sem hiszem, hogy annyira Majkás érzésed lesz abba a cirka maximum egy percben amíg meglesed..."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
-
pushalias
addikt
Ha jól emlékszem, és miért ne emlékeznék jól
(volnának tippjeim), egyelőre a megszokott helyen meg tudod nézni Vezérlőpultban. Később, ha igazak a pletykák, tehát mérget ne vegyél rá, meg fog szűnni a klasszikus vezérlőpult, és marad a Gépház, de addigra már te is bele fogsz törődni, vagy elmész linuxozni. -
pushalias
addikt
Minek csinálna hátraarcot? Az XP és a Vista esetében sem csinált. Aki akarja, az meghekkeli, ahogy eddig is.
1. A többség már most sem nem használ rendszeresen Start menüt, a maradék meg vagy leszokik róla, vagy ha nem, akkor rak fel magának pótlékot. A semmiért sem fizető fajtáknak van ingyenes is. Aki meg azzal sem akar dolgozni tíz percet, az tényleg ne nyafogjon, hanem vagy szokjon meg, vagy használjon mást.
2. A W8 alapértelmezetten a háttérben folyamatosan tölti és telepíti a frissítéseket, szerintem ezért nincsenek értesítések, csak időnként kapsz egy értesítést kilépéskor, hogy 2 napon belül újra kell indítani a rendszert. Igazából én nem is bánom, az átlag júzer úgysem tenné fel a frissítéseket, mert jaj, attól lesz majd lassú a rendszer, aztán pampog, ha a saját döntése miatt nem telepített patch nem véd meg a kártevőtől. A poer usernek meg külön jót tesz, a botgyűjtő lesz a kiválóan menedzselt klienséből.
(#256) zoli62 Ez valami fétis, hogy látni akarod, mikor történik?
Ha nem akarod megakadályozni, olyan érdektelen. Ha csak kíváncsi vagy, mi ment fel, megnézheted az update listában, amit továbbra is böngészhetsz. Ha meg tökös legény vagy, kikapcsolod.
(#259) BiP Most egyetlen kattintás erejéig vagy köteles „használni”, 8.1-nél ha jól tudom, már egyáltalán nem kell ezt a kínt átélned.
[ Szerkesztve ]
-
-
zoli62
addikt
Mivel nem használok Metrót, nem látom, mikor van új operációs rendszer szintű frissítés. Az eddigi Windowsokban ez végig benne volt. Persze van erre is külső app, de ebben az esetben is látszik, hogy a Windows 8 fejlesztése során az Ms a fürdővízzel együtt kiöntötte a gyereket is.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Teljes hátraarcot nem is fog. Max. használhatóbbá, rugalmasabbá fogja tenni a metrót, de még mindig ez a fókusz inkább.
Lehet majd desktopra bootolni, és lesz start gomb is, akár programlistával. Teljes értékű start menü nem, de erre 3rd party programok tömkelege kínál erre megoldást. Ingyenes is.
Frissítési értesítések hiánya desktopon: A windows update-et is megcsonkították? Vagy a metrós appokra gondolsz? Szerintem azt felesleges a desktopon jelezni (persze jó lenne, ha erre is lenne opció), de ha nincs, úgyis elég ha egy metrós csempe jelzi, ha van valami (mint pl. WP-n), hiszen azokat úgyis Metro-n belül használod. -
zoli62
addikt
válasz
pushalias #253 üzenetére
Én már a DP-t is teszteltem, és bizony nem mindenben nyerte el a tetszésemet, pl. start menü hiánya, frissítési értesítések hiánya desktoopn, stb. stb. Mint látod, az Ms a 8.1 kiadásával se volt képes hátraarcot csinálni, látszik ez az Enterprise verzió "újdonságaiban" is.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Én amondó vagyok, egy asztali gépen/notebookon legyen már az oprendszeren belül olyan kapcsoló, ami az egérrel kényelmetlen Metró helyet alapból a sokkal kézreállóbb és használhatóbb desktop felüleletet indítja, és ehhez ne kelljen külső programot telepíteni. Valamint attól, hogy valakiúj hardvert vesz, még nem köteles az új oprendszer minden tulajdonságát elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
pushalias #249 üzenetére
Nem verem magad, tisztázni akartam, mire gondolsz. Ennek során viszont most azt ismerted be, hogy egy bődületes baromságot mondtál. Köszi. Ennyi elég is.
Csak nézd végig, honnan indult:
(#104) janos666
(#236) pushalias
Te már itt félrebeszéltél. És ezt még tetézted. Senki nem azt kérdezte, amire te most "megoldást" javasoltál. Mert a probléma pont az, ami szerinted a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
pushalias #238 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy ezek nem MS és nem központi frissítések? Vagy csak kiadja a jelentést, de nekem kell mókolni?
MS játékok? Minesweeper meg ilyenek? És ha ezekben van hiba, az nem a központi frissítésekkel jön automatikusan, hanem nekem kellene egyenként nézni? Nem viccelj már!
-
-
-
Zotwoo
tag
Ez így van. Lassan de biztosan kénytelen lesz mindenki elfelejteni az XP-t. Ha megnézed, a 7 is 4 éves. Ennyi idő alatt elért a stabilitása csúcsára. A 8-at pedig meglátjuk. Nekem nincs vele különösebben bajom. Ha lenne benne Start gomb, az se sokat változtatna a véleményemen.
Zotwoo
-
Az autós példád is nagyon rossz. A Ford T az nem a WinXP lenne, hanem az Eniac lyukkártyái, a Swift 1 mondjuk a Windóz ikszpé, az új Swift (a 2005 körül bevezetett) mondjuk a 7. A 8 az az új Swift modellfrissített változata lenne max. Úgy már talán érthető.
Különben ha maradok anál, amit írtál, akkor Ford T modellről nem lennél kényszerítve? De, mert nem lehet vele tartani a forgalom ritmusát, és veteránvizsga nélkül közlekedni sem vele. De egy support nélküli oprendszerrel (pl. Win2000-rel) sem sokra mész ma, ha használni akarod. Szóval XP-ről igenis van váltási kényszer.
Mutogatni való hater díszpinty
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #237 üzenetére
Akkor a Visual Studio az pédául biztosan nem a Microsoft terméke, mert az nem frissült központilag. Meg a MS játékok sem a MS termékei.
Hagyjuk, nem érdekes, ezzel nem lőnek nyulat. Különben is, a remény mindig él, hogy talán majd valami csoda folytán rájössz, hogy ezek az appok nem a rendszer részei, és mondjuk egy Jegyzettömbbel ellentétben el is távolíthatók, mint minden kutyaközönséges 3d party felhasználói program.
-
törölt tag
válasz
pushalias #236 üzenetére
Azért ne keverd össze a kettőt. Win7-ig a összes MS program központilag frissült, külön (legkreténebb módon egyenként, külön-külön) a harmadik féltől származó programokat kellett frissíteni. Most meg az MS-től a két különböző felülethez tartozó programokat is külön-külön kell. Hát ez a nyomorult.
-
Pixa
aktív tag
Majd csak lesz itt (is) valami...
http://news.softpedia.com/news/Microsoft-Launches-Windows-8-1-Preview-Website-358085.shtml"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
-
Pixa
aktív tag
Ha nem vált annak oka van!
Nem akar! Jó neki ami van. Itt már ugye maradhat a Metro!Ha vált annak is oka van!
Ezzel elfogadja az új dolgokat. Ugyanakkor mivel vannak ingyenes alternatívák, kitudja kapcsolni a Metro-t és alkalmazhat Start menüt. Problem?Egyébként az átlag user még mindig elvan XP-n vagy Win 7-en...
-
válasz
Dark Archon #223 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy téged nem érdekel más ( és ez nem is baj ), akkor ha nem írod oda, hogy "szerinted", "neked", "számodra" szavak valamelyikét félreérthető a dolog.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dark Archon #217 üzenetére
Most a Linux fanok miért kerülnek ide? Win7 és 8 ~2 - 4GB-t tesz ki már a telepítő terén is, egy átlag disztró meg 1-1.5G között vígan megvan. Ezek után a boot összehasonlítás teljesen alaptalan lenne.
Egyáltalán nem hangoztatnak (unk) olyat, ami egyértelmű.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz
Dark Archon #217 üzenetére
Akkor valami baj lehet, mert sehol nem láttam azt, hogy számodra... nem éri meg váltani, nem hozott semmi újdonságot...
-
Pixa
aktív tag
válasz
kleinguru #215 üzenetére
A kérdés jó, de egyben relatív!
Váltani átlagusernek konkrétan nem sok értelme van, mivel az újításokat nem használja ki.
Azoknak viszont akik szeretik kiélvezni az újdonságokat, akár látszólag akár effektíven, azoknak már megéri.De persze mondhatod a népnek a pozitív oldalt, ha konkrétan a Start menün vergődnek napestig vagy ujjal mutogatnak másokra...
-
Pixa
aktív tag
válasz
justaview #216 üzenetére
"Valószínűleg elég frusztráló lehet számára, hogy az Apple az iphone, ipad vonallal szétkeresi magát olyan felhasználókból, amelyek zöme be sem tudna kapcsolni egy számítógépet."
Az említett kategória nem fog ilyen készülékeket megvenni..."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
válasz
kleinguru #215 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy egy 1 millió Ft-s programot képtelenség a mai napig futtatni rajta, tulajdonképpen lesz*rom, hogy fél mp-vel gyorsabban bootol (a Linux fanok is mindig ezzel jönnek... kár, hogy az SSD korában ez már nem nagy szám), az energiamenedzsmentet, a felesleges csicsához használt GPU-s gyorsítást is meg úgy az egészet. Ja, taskmanager? Az is hogy segíti a munkámat
Nem tudom miért olyan marha nehéz felfogni egyeseknek, hogy számomra használhatatlan.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
justaview
senior tag
Az MS egy nagy dinoszaurusz. Sokáig ő uralta majdnem az egész pályát, pár éve azonban néhányan elhúztak mellette. Valószínűleg elég frusztráló lehet számára, hogy az Apple az iphone, ipad vonallal szétkeresi magát olyan felhasználókból, amelyek zöme be sem tudna kapcsolni egy számítógépet.
A fő motiváló erő nyilván valahol itt húzódik meg. Az MS is szeretne átnyergelni az Amazon, Apple, Google által már bevezetett és eddig sikeres üzleti modellre, amely egy-egy kütyüvel bedrótozza az ügyfeleket a saját boltjaikba. Ennek érdekében létre kell hozni egy olyan operációs rendszert, amely számítógépes ismeretek nélkül is működtethető, vagyis holt egyszerű. nem árt hozzá saját kütyü sem, meg nyilván a tartalmakat kínáló bolt sem.
A Microsoft vezetése láthatóan abból indult ki, hogy még egyet tovább lép az Apple filozófiáján, és behúzza (összemossa) a jelenleg az Apple által uralt tablet piacot az általa uralt PC-s piacba. Ezért nem fejlesztett külön mobil oprendszert, hanem (ahogy itt már írták páran) 2 in 1 –t próbált meg összehozni. Két célszerszám helyett viszont nem mindig jó a „mindenre alkalmas” kombinált fogó, sőt jelen esetben gáz az egész, amiből az MS vezetése azzal a jópofival akar kijönni, hogy nem gondolták, hogy ilyen sokan használnak még egeret, meg normál monitort, vagyis ők megelőzték a korukat. Ez elég szánalmas.
Sajnos már látszik a másik ág is, ami később fog becsapódni. A Microsoft rájött, hogy nem cserélik olyan sűrűn az emberek a szoftvereket, ahogy ők szeretnék. A kézenfekvő megoldás, hogy át kell térni a bérletes szoftverekre. Az első fecske az Office 365 megjelenése, amit a cég már most úgy reklámoz, hogy 3 év alatt kevesebbet fizetsz, mintha megvennéd. De ki mondta, hogy 3 évente akarok új office-t venni?
A vállalatokat ez nyilván nem fogja érdekelni, a magánszemélyeket majd annál inkább.
…és ez a trend ki tudja hol áll meg…talán jön a bérelhető Windows is nem sokára.
Ehhez képest a start gomb huszadrangú kérdés lesz sajnos.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dark Archon #201 üzenetére
Win7-ről semmi értelme váltani
?
Akkor a gyorsabb boot az fölösleges, biztosan fölösleges az alkalmazott GPU-s gyorsítás, a több monitoros kezelés fejlesztése... mind mind felesleges dolog... Energia management smafu, marketing
Láttad már a 8-as taskmangerét? Az is smafu?
A start képernyőtől viszont kiráz a hideg, nem használom, csak keresésre és az is borzalmas, ami az UI részét érinti. De ettől eltekintve nagyon szuper a rendszer szerintem.
-
"Egyrészt egyből észrevenni, hogy csípőből utálod a rendszert, s egy fikarcnyit sem vagy nyitott az értelmes beszélgetésre."
Tipikus reakció, mikor a másik fél már semmilyen észérvet nem tud felsorakoztatni a meggyőződése mellett. Jehova tanúja effekt
-
NZKK
tag
válasz
Dark Archon #211 üzenetére
A "sokan" itt gondolom olyan 5%-ot jelenthet, vagy kevesebbet. Elvégre akinek van egy csöpp esze, nem használ egy több mint 10 eves rendszert, már csak biztonsági okokból sem.
Inkompatibilitás. Megpróbáltad W7/Vista kompatibilis módban futtatni?
Stabilitás, energiagazdálkodás... ugyan, marketing bullshit - Ettől a ponttól abszolút nem vagyok hajlandó tovább reagálni a hsz-e(i)dre. Részemről mentél is a levesbe...
Egyrészt egyből észrevenni, hogy csípőből utálod a rendszert, s egy fikarcnyit sem vagy nyitott az értelmes beszélgetésre. Erről egyébként már más topikban is meggyőződtem.
Oh yeah !
-
zoli62
addikt
Az a sokszáz bíráló hozzászólás a Windows 8 DP kapcsán a Technet fórumokon ugye nem sokat számított a Microsoftnak, makacsul ragaszkodott egy teljesen újhoz. Hyangsúlyoznám, hogy nem csak a Modern felület erőszakos bevezetésével és a Start menü hiányával van a baj. A gond az, hogy a fejlesztés közben sok apró, hasznos funkciókat távolítottak el a Windows 8-ból, amik a Windows 7-ben még benne voltak. Az pedig egy kényszerképzet az Ms részéről, hogy a következő pár évben csak érintőképernyőkön fogják az új rendszert használni az emberek. Ez az elképzelés már azon a tényen megdől, hogy a Surface-ek világviszonylatban, és az USA-ban is milyen nehezen fogynak.
-
Azt nem mondtam, hogy senki, de sokan el lennének még azzal, még akár a TRIM hiánya ellenére is. Én is csak fél éve váltottam Win7-re, nem izgatott, hogy a Vista nem kezeli a TRIM-et.
De inkompatibilisebb: AutoCAD / Inventor (2014 előtti verziók) összeomlanak Win8 alatt, igen gyorsan. De hát persze ezeket csak néhány ember használja, nem számít. Stabilitás, energiagazdálkodás... ugyan, marketing bullshit. Még az energiagazdálkodás csak-csak... de ugye nem árt, ha a hardver is támogatja. Desktopon ennek vajmi kevés jelentősége van, nem éri meg ezért Win8-at venni. Az XP is kapcsolgatta a CPU és a VGA órajelét, stb.
Más remek újítás, amiért érdemes lenne megvenni? Mert persze letorrentezni biztos megéri, egyből a csúcs verziót.
-
VIC20
őstag
,,Viszont úgy alapjaiba konkrétan a Metro felület kontra Start menü hiányán kívül milyen fogfájása van még a népnek amiért a Windows 8 "nem jó"?
"
Konkrétan nekem semmilyen, de emiatt viszont nagyon szívom a fogam. (Ja, mégis, ha már kérded: a minimalista stílus nekem borzasztóan ronda: a minap telepítette Win 98-at és megállapítottam, hogy felüdülés a Win 8 után az a régi felület.)
-
Pixa
aktív tag
Hogy a váltás jó vagy sem, azt igazán a Microsoft (sem) tudja igazán. A userek többsége már újítani szeretett volna. Lásd Windows különféle témák.
Az érintőfelület elterjedése is kívánta, hogy valami kezelőfelületi megújulás létrejöjjön.Mondjuk valóban ésszerűbb lett volna egy PC és egy Tablet edition kiadás. Viszont így a jelenlegi kiadással 2 in 1 alapon van megoldva ez a kérdés.
Anno amikor a Windows 7 bejött ott is sokan vetették fel azt a kérdést, hogy minek vezette be a Microsoft ezt meg azt?! Mára elterjedt és mondhatni elfogadottak lettek az újítások. Ezen kívül vélelmezem, hogy a Microsoft sem akart már nevetségessé válni a sokadik Service Packal és többek között ez is közrejátszott az újításba.
Viszont úgy alapjaiba konkrétan a Metro felület kontra Start menü hiányán kívül milyen fogfájása van még a népnek amiért a Windows 8 "nem jó"?
-
VIC20
őstag
Hát, ezt nem egészen értem, de inkább nem értenék vele egyet. (Még ha ez viccesen is hangzott.)
Pl.
,,Nézd, valamikor váltani kellett. Ennek előbb vagy utóbb be kellett következnie."
Az első mondat igazságáról nem vagyok teljesen meggyőződve. A másikból az ,,ennek"-et vitatnám.
,,..de akkor már tényleg egy hajszál se választotta volna el a PC-t és a tableteket."
Ezzel kapcsolatban nem értem, mi a gond. A táblagépek felnőnek az asztali gépekhez. Ebből az következik, hogy az asztali oprendszer kezelőfelületét butítsuk le a táblagépek szintjére?
Egyszóval: nem tudom elfogadni, hogy ez kellett. Hogy nem lett volna ezer, meg egy más - fájdalommentes, sőt, előnyös - módja a két világ közelítésének.
-
Pixa
aktív tag
Anno az 3.0 után megtanulta a nép használni az XP-t, Milleniumot, Vistat, 7-et, meg amit akart. Aki egy kicsit akar update lenni annak áldozatot kell vállalni. Nyilvánvaló, hogy nem könnyű megemészteni a váltásokat, változásokat. De fel lehet zárkózni! Ez nem lóverseny!
Egyik barátom vett egy laptopot. Természetesen már Windows 8-al volt megáldva. Feltettem neki rá vissza a Win 7-et. Igaz driverezni kellett - nem úgy, mint a 8-ast -, s azóta nyugodtabban használja.
Mint írtam, előbb utóbb bekövetkezett volna a váltás. Jobb volt ez így egy huszárvágással bevezetni és majd utána korrigálni.
Egyébként nem igazán tudok olyan hatalmas hardwareváltást a jelenlegi helyzetben ahol olyan borzalmasan megvoltak erőltetve azon userek akik nyavalyognak a Start menü miatt! Akit ez annyira zavart, az nem kutya módjára ugatott, hanem talált rá alternatívát."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
Nézd, valamikor váltani kellett. Ennek előbb vagy utóbb be kellett következnie. A Microsoft húzhatta volna még pár évig, de akkor már tényleg egy hajszál se választotta volna el a PC-t és a tableteket.
Ahogy Fodor Ákos is mondta, csak Őt tudom idézni: "Van, mikor tisztább eltörni egy tányért, mint elmosogatni.""...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
bambano
titán
"mi kényszerítette arra, hogy lecseréljék pl. az XP-t? Ja, a támogatás megszüntetése... Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!": nem hát, persze..
az ms nyugodtan támogathatta volna tovább az xp-t, semmiféle értelmes indok nem volt a kukázása mellett, csak az, hogy akkor az ms fejős tehene nem fejhető tovább.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
NZKK
tag
válasz
Dark Archon #201 üzenetére
Tehát ha a DX10/11 működne XP-n akkor senki se váltana W7-re? Aztmondod?
inkompatibilitás alatt amúgy mit értesz? Semmivel sem inkompatibilisebb mint a 7.
"újdonságok száma elenyésző" - pl a stabilitás, energiagazdálkodás nagymértékű fejlesztése.. stb neked semmi?
Oh yeah !
-
-
munky
őstag
Szerintem a kritikához való hozzáállás szánalmas néhány hozzászóló esetén. Durván a Kádári lefojtottság jellemző sok emberre ilyen tekintetben. Attól, hogy valakinek lesújtó véleménye van a Windows 8-ról, vagy az abban megjelenő változtatásokról, még nem kell csendben maradnia és lapulnia. Miért ne írhatná le bárki a véleményét? Lehet, hogy nem váltja meg vele a világot, de csak ajnározó, ömlengő hozzászólásoknak kellene itt lennie? Nem hiszem. Hadd szabadjon már leírni, hogy ki miért kedveli vagy épp veti meg az új irányvonalat!
Tényleg voltak negatív bírálatok a régebbi rendszereknél bevezetett változtatásokkal szemben is, de például még a Vista esetén is lehetett klasszikus nézetre váltani a Start menüt "gyárilag". A mérleg nyelve a Win8 esetén túlságosan is az érintőképernyő irányába mozdult, és mintha nem akartak volna tudomást venni a valós desktop helyzetről. Nyilván egy ilyen szoftvert részben a jövőnek kell tervezni, de mellette jelen elvárásainak is meg kell felelnie. Úgy vettem észre a Win8-al szemben megfogalmazott bírálatok sokszor azt kifogásolják, hogy az olyan radikálisabb változtatások, amelyek egyértelműen a tabletek miatt történtek, egy asztali konfiguráción nem feltétlenül kényelmesek és nem opcionálisak. A felhasználói szokásokba olyan mélyen ivódtak már bele az előző rendszerek által kitaposott utak (pl. start menü), hogy várható volt a felhördülés egy ilyen éles váltás után. Ez teljesen természetes.
[ Szerkesztve ]
-
Az volt szánalmas, hogy egy lényegében '95 óta megszokott dolgot hipp-hopp lecseréltek egy - már mások által is leírt - funkcionálisan csonkított, desktop PC idegen valamire, ami ráadásul ki sem volt kapcsolható.
S ha ez szánalmas, akkor a MS kapálózása a 8.1-gyel - hogy mentse a menthetőt - mi?
Még egy apróság, ha figyeltél volna: önmagában nem (csak) a Modern UI a baj, hanem még:
1) inkompatibilitás
2) újdonságok száma elenyésző (Win7-ről totál semmi értelme váltani)Egyébként igen, az XP-ről az kényszerítette az embereket a váltásra, hogy DX10 / DX11 VGA-t vettek és ki akarták használni a képességeit. Cégeknél még ennyi sem.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest