Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz D4rkAv3ng3r #199 üzenetére
Nem teljesen igaz, a Windows NT 4.0 hat service pack-ot is kapott.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Marhára tájékozott vagy, látszik, hogy nem csak Linux-ról tudod a dolgokat.
Windows XP SP3-nál, Windows Vista SP2-nél tart. SP5 LOL mikor volt olyan? Soha.Csakénvagyok: Komoly pézbe? OEM Win 25-30k körül van attól függően, hogy milyen win. Ezen kapsz 2 db eredeti játékot kb. Warezolókról meg ne feledkezzünk meg itthon a legtöbb win kalóz. Nekem inkább eredeti a WU miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Fooler89 #127 üzenetére
Less QQ more Pew Pew. Egy kis matek.
"olvasd el a #80 hsz utáni hszeket" 80. hsz. után már csak egy darabot írtam én innentől kezdve már tárgytalan amit írtál.
Gondolom még mindig nem érzed, hogy van egy kis különbség 6 év tanulás és 2 nap között, és a mai világban igenis le kell ülni gép elé megtanulni az alapokat mert szinte mindenhol ott van a számítógép és ha éppen nem futja valahol Windowsra csak Linuxra akkor lehet el tudsz indítani egy böngészőt. A tudás a legnagyobb fegyver károd nem lesz belőle sohasem. Hobbiból DOS-ozni szoktam egyébként, detto mindegy.
"mindenkinek nekiállni " ez dettó nem rám vonatkozik egyelőre egyes számban nyomulok. És a végén ott az enyhe célzás arra, hogy mindenki Linux buzi és semmi más nincs a földön, aki azt használ. Ez meg nekem unalmas. Adok egy pingvint mindenkinek csak legyen annyi ennek[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz -=Sziszi=- #47 üzenetére
Nos nekem eredeti Vistám van (OEM Home Premium x86) és nem fikázom a Linuxot, mégsem kellene. Egyszer lehet pont a sokat emlegetett KDE-s Kubuntu-t ki fogom próbálni. (Főleg ha kijön a KDE 4.3).
Nos mindnet OS gyenge pontját ki kell ismerni. Windows-nak nem vírus, mert arra elég egy jó tűzfal + vírusírtó, hanem a regisztrációs adatbázis. Erre jön jól a Revo Uninstaller. Magyarán a sok telepítés-programtörléshez ideális, mert kitisztítja a registry-be a szemetet - nincs lassulás. Nekem a Vista-m több, mint 1 évig volt fent és nem lassult be. Azért töröltem csak le, mert HDD-t vettem és átraktam az újra, egyébként maradhatott volna. Tehát a Win hibáinak az okozói is ugyanúgy "user error" azaz a hozzá nem értés. Nekem avast! Home 4.8 van fent + alap Windows Defender + Vista tűzfal + hw-s router tűzfal és nincs vírusom.
A flame-nek nincs értelme, utálom az elfogultságot. Csak netre elismerem, hogy jó a Linux is de a Win 7 vagy Vista Home Basic/Premium. Megszokás meg egyéni ízlés kérdése. (vagy kp akkor meg Linux). Én nekem szóba sem jöhet a Linux, mert kell AutoCAD, meg játékok miatt is.
Nekem is van kő-Linuxos haverom laptop-ján mégis Vista van. Azért van mert attól még, hogy ő Linuxos attól még nem utálja kötelezően a Win-t.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Én nem beszéltem ezekről a felvetésekről. Én arról beszéltem, hogy az az állítás, miszerint nem illik a 2008-as ubuntut összevetni a 2001-es xp-vel, nem állják meg a helyüket, például az sp miatt. A 2008-as ubuntu sem az a szoftver, amiben mindent nulláról újraírtak, abban is vannak régi dolgok, tehát nyugodtan összevethető az xp-vel.
Más kérdés, hogy felesleges az összevetés, imho.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
doc
nagyúr
Azért ennyire nem bonyolúlt, beírja www.origo.hu, ott rámegy a szoftverbázisra, megkeresi a grafikus, rajzoló progikat, majd élmény index alapján ott van a Gimp az 1 helyen.
es egy windowst eleteben eloszor lato user honnan a retkes vakondbol tud az origo szoftverbazisrol? nem arrol volt szo, hogy milyen weboldalakrol lehet adott programokat beszerezni, hanem hogy mire ad lehetoseget az adott os, illetve hogyan/mennyire hasznalhato
-
ngabor2
nagyúr
pl. a kijelölöm a szöveget és középső klikkel beillesztem bárhova. egyszer valaki mutatott egy kis cuccot, ami tudta ezt is, meg magával hozott kikapcsolhatatlanul másik 2 dolgot, ami viszont nagyon nem kellett: a kurzor alatti ablak aktiv, illetve a középső gomb onnantól kezdve nem működött a ff alatt.
hiányzik egy normális(!) többasztalos rendszer. nem olyan, mint a powertoys, hogy csinál fixen 4 asztalt, előtte ott virít pár betű, elfoglalva így fél tálcát, valamint elég macerás egyikről a másikra átpakolni... hanem rendesen, tetszőleges számú független asztal.
most hirtelen ez a 2 ugrott be, de ezeket rendszeresen használom linux alatt, tehát annyira nem apróságok, mint elsőre hangzanak.
-
FTeR
addikt
továbbra sem. a 2003-as sp2 hozott jelentős változásokat a biztonsági figyelmeztetések terén, ami önmagában is nagy dolog, alma már kevesebbért is kiad új fő verziót, de ettől más alapvető dolgok nem változtat. sp3-ban a netwok stack kapott pár vista fícsört, főleg a kompatibilitás végett, más nem történt.
a grafikus réteg, a driver modell, a wu, a beépített alkalmazások, a felügyeleti és karbantartó eszközök, a system restor és társai mind maradtak a régiek.szal, az alabbi felvetések:
- wu-hoz ie kell
- lépten nyomon újra kell indítani
- nem szed le drivert
- fapados gui
- vírusos
- stb.
mind igaz xp-re és nme igaz vistától fölfele.
(szigorúan user szemszögből, rendszergazda oldalról össze sem lehet hasonlítani)[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
erről már vitáztunk. az eu-nak csak ürügy kellett. wmp-s mókát realplayer indította, amit akkor sem használna senki, ha fizetnének érte, az ie-set opera, ami az egyetlen böngésző az simetek közül, ami nem képes növekedést felmutatni. egyik sem az a baja, h ms elnyomta őket, hanem az, h a termékeik valós célközönsége elhanyagolható.
-
FTeR
addikt
legnagyobb huzoero a windows fele: ezt ismerik...
így önmagában nemtok ezzel egyetérteni. nyilván fontos szempont, de nem kizáró ok. az utóbbi 2-3 évben a mac is felkúszott 9%-ra, firefox is 30-40%-ra, mindkettő 99,9% os ms birodalmat kezdett ki.
eközben linux azt ünnepli, h sikerült átlépni az 1%-ot (egyes statok szerint). -
FTeR
addikt
mindenféle negatív felhang nélkül kérdem, h milyen kényelmi funkciókra gondolsz, ami nincs winben, de van linuxra?
hátha megtetszik pár és talán még vmi shell extet is találok.
félelmetes, h vannak dolgok amik már 10+ éve hiányoztak nekem winben és néha találok vmi extet, amiről kiderül, h már win95-re is volt (pl power menu, a minimize to trayjel meg always on toppal vagy a hover scroll, ami ott görget ahol a kurzor van és nem az aktív ablakrészben). -
FTeR
addikt
nekem már sikerült notit előre telepített firefoxal és google desktoppal venni, így nem tud meghatni, h mit hiszel.
jah, mert egy IM meg egy codeckpack egy súlycsoportban van.
a másodikkal teljes mértékben egyetértek. a gond az, h számítógépet nem az os-ért használunk, hanem mert vmilyen igényünket akarjuk kielégíteni egy alkalmazással. ha vkinek fontos, h IM-en keresztül elérje ismerőseit és az az im nincs arra a platformra,vagy az alternatívák nem kielégítőek, akkor az igenis probléma (az mind1, h kinek a hibájából).
mac-re is az ms ofisz az egyik legkelendőbb alkalmazás, az hogy elérhető rá egy fontos szempont váltásnál. -
bambano
titán
válasz Morden24 #180 üzenetére
Két okból is kizárt, hogy én legyek az első:
1. EZ VAN BENNE SZÓ SZERINT AZ EULA-ban!
2. Hup-on épp most megy egy vita, hogy fő bsd fejlesztő beperelte a lenovot, mert nem ezt csinálta.Nem én vagyok az ötlet forrása, hanem a Microsoft. Hoppá...
-
válasz Morden24 #180 üzenetére
Az a probléma, hogy a bambano által felvetett dolog nem így működik. Megveszed a kiválasztott notebookot, netbookot, akármit, amin Win van - mert Linuxost nem találsz a kínálatban, ugyanakkor a hardver teljesen támogatott Linuxon is, hiszen ezért választottad az adott gépet.
Bekapcs, Win telepítő elindul, EULA, disagree, exit, reboot és kezdődik elölről a móka. Rendben, CD be, HDD/SDD letakarít, Linux fel, gép megy, hardver támogatott, user örül. User be a gyártóhoz, hogy kéne neki a Windows ára, mire gyártó beint két ököllel. Eddig néhány user tudta csak kiperelni a gyártóból a Windows árát - de miért kell ezért perre menni?
https://www.coreinfinity.tech
-
Morden24
nagyúr
válasz Csakénvagyok #179 üzenetére
Csak azt mondom hogy talán nem egy profitorientált magáncéget kellet volna támogatni.
Ha az a profitorientált cég azt adta a népnek, ami kellett neki, akkor ez nem kellett volna/nem kellett volna kérdése.
Manapság is inkább készre szerelt autót vesznek, mint kit car-okat. Azt persze értem, és saját magam tapasztaltam is, hogy manapság (már több éve) egy Linux rendszer sem jelent semmi problémát, és azt is sejteni vélem, hogy nulláról tökmindegy lenne, melyiknek esik neki az ember.
Ellenben régen nem így volt. Mellesleg én úgy veszem észre, hogy a Linux szép lassan, de "szivárg" a köztudatba. Szerintem ennél (a mostani propagációval, ill. annak hiányával) nem is kell többet elvárni: ilyen változások nem máról holnapra, de nem is idénről jövőre lesznek.(#178) bambano: Ez szerintem tiszta sor és rendben is lenne, mégis te vagy az első, aki ezt így írja le, legalábbis itt és most. Mellesleg részemről egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Morden24 #177 üzenetére
A Windows 95 jó nagy ugrás volt a parancssoros rendszerekhez képest. És az Office csomag is. De azóta nagyot léptünk. Igaz én csak fél éve hogy használom a Linuxot, nem is állítottam hogy értem is, (XPn kívül talán nem is értek semmiféle OPrendszerhez). De hogy mennyi időbe kerül nulláról átállni rá? Semmivel sem több mint winre. És ha 2000ben tértem volna át rá? Hogy válaszoljak, ha nem ismeretem? Csak azt mondom hogy talán nem egy profitorientált magáncéget kellet volna támogatni. Azért annyiba nem került volna egy bőr egy linux distróra
-
bambano
titán
válasz Morden24 #174 üzenetére
Megveszed windowszal, bekapcsolod, elindul, ráklikkelsz a nem fogadom el az eula-t gombra, letakarodik a gépről. Ez teljesen megfelel a linuxosoknak, feltéve, hogy utána visszakapják az oem win árát. Nincs eula, nincs semmilyen jogviszony, nincs támogatási kötelezettség.
-
Morden24
nagyúr
Oké, ezt megbeszéltük
Csakénvagyok: Gondolom megérted, hogy ebbe a bohóckodásba nem megyek bele, főleg azért, mert rajtam aztán nem múlik.
Mellesleg jó a szöveg, de kérdeznék valamit (leginkább olyanoktól, akik tényleg csillió éve Linuxolnak, nem pedig 10 perces pingvinfiókáktól, akik azzal jönnek, hogy apt-get oralsex, és ez szuper, csinálja is, tök ingyen)...
Általában jön a szöveg, hogy a nulláról megtanulni Linuxolni semmivel nem nagyobb energiabefektetés, mint a nulláról megtanulni windózolni.
Hát ja, ma. Meg pár éve.
És mi volt '95-ben, amikor az MS kidobta a Win95-öt? Akkor mennyire volt egyszerű a home szegmensben a Linux? Mennyire volt hardvertámogatás? Mennyire voltak irodai csomagok, amik felértek az MS cuccaihoz?
Ugorjunk: 2001. Mennyire volt egyszerű a home szegmensben a Linux, amikor kijött az XP, és többek között meglovagolta a notebook-dömpinget? Megintcsak: támogatás, felhasználói programok?Na, mert ekkor terjedtek el a dolgok, nem ma, amikor Józsinak Office-t mutogat a tantónéne.
Azóta meg még a Microsoft is saját maga ellen küzd, mert kiveszik a classic Start menu-t meg a Quicklaunch-ot a W7ből, és a nép már egyenesíti is a kaszát.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Na, de pont ez az, amit itt a fórumon a Win júzereken (legyenek akár casual-ok vagy fanboyok) totál felesleges számon kérni. Éppen ezért értelmetlen a vita, és csomó felesleges vallási összetűzést meg lehetne spórolni.
Szerintem az egyetlen normális embert nem zavarna, ha árulnának akármi mással is minden egyes notebookot/netbookot/akármit. Kétlem, hogy akármelyik Win-felhasználónak lenne ellene kifogása.
Egyébként mindentől függetlenül, erre még mindig az lehet a magyarázat, hogy amilyen oprendszerrel adnak valamit, arra az oprendszerre supportot is kell vállalnia a gyártónak, márpedig ez pénzbe kerül - és akkor még nem is beszéltünk termékpropagációról, illetve az ezzel járó feladatokról. Ha nincsen meg a kritikus tömeg, amiből visszafolyna az erre elköltendő lóvé, akkor senki nem fog egy fűszálat sem keresztbe rakni.
Ha meg érdeke, ill. van kritikus tömeg, akkor meg lesz.[ Szerkesztve ]
-
5h4rK
tag
Fogjatok mar fel vegre, hogy nem akarunk senkit megteriteni sem bizonygatni, hogy a Linux jobb. Epp fentebb emlitettek, hogy jogotok van valasztani es ti a Windowst valasztjatok. Akkor mi is kikerjuk magunknak a valasztasi lehetoseget, es mi a Linuxot valasztjuk ( vagy FreeDOS, vagy ures HDD )!!! Es ne kelljen kifizessuk a Win arat netbook / laptop vasarlasanal! Ennyi.
-
bambano
titán
Te miről beszélsz? milyen könyvtárat, milyen hda-t nem talál???
Beindítod debianon a gnome-ot, ami, ha alapértelmezése szerint van telepítve, felrak három ikont az asztalra, mint a sajátgép, a felhasználó mappája, meg egy kuka. Magyar feliratokkal.Amit ő használhat, az a saját mappája. Mit kell ezen keresni, milyen devhda-ról beszéltek ti??? Az csak az xp mániákusok fudozó mantrája, hogy a fájlrendszerben nem tud eligazodni egy user. Amennyire neki el kell igazodnia, az PONTOSAN ugyanúgy van, mint az xp-ben.
-
Morden24
nagyúr
válasz Csakénvagyok #169 üzenetére
Közben szerkesztettem, majd olvasd el.
Mellesleg az inkorrekt módszerekre továbbra sem az a válasz, hogy fórumokon hitvitákat folytatunk faszságokon.
Ha inkorrektek a módszerek, majd jól meg lesznek b@szva, mint ahogyan az utóbbi időben ez kitűnik.Amúgy tudom, hogy vörös posztót lengetek, de vannak üzletileg sikeres Lin rendszerek, amik a megfelelő szegmensben magas százalékot birtokolnak.
Ja, hogy ott nem hiányzik az üzleti szellem? Hát tényleg, tank ellen nem lehet papírrepülőt dobálni. A probléma az, hogy a Linuxosok egy lényeges része (legalábbis szerintem, a tapasztalataim alapján) fikázza az MS-t meg azt, hogy inkorrektek a módszereik stb. és örülnének állatira, ha a Linux elterjedt lenne. De másik oldalról meg fúj r=1 júzer, fúj nem tájékozódó, nem érdeklődő ember, fúj next-next-finish ember.[ Szerkesztve ]
-
D-Roy
tag
de szerintem logic studio vagy cubase sem....
Think Different.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Morden24 #167 üzenetére
ehet, de ez a két oprendszer elterjedtségével ill. stratégiájával (vagy annak hiányával) van összefüggésben (és a felfogásbeli különbségben), nem a két oprendszer jóságával vagy nemjóságával.
Én a kezdetekről arról beszélek. Hogy igenis nem elenyésző helyen alternatíva a Linux, viszont pont ilyen helyeken használja ki az erőfölényét az MS, és inkorrekt módszerekkel nyomja le a torkokon a Windows-t. (iskolák, államigazgatás, stb)
-
Zbrush tudod milyen szépen fut wine-n
Ami meg ugye nem emulátor, tehát minimális erőforrásvesztés.Maya van Linuxra.
OK, Autocad, Solidedge, 3DS nincs
@daninet : Ha nem ért hozzá, és / vagy nem érdekli a usert, akkor mindegy hogy milyen oprendszer.
Anyám szépen levelezik Linuxon (modemmel súlyosbítva).
Régebben XP-n tette, csak a halál akart szenvedni nála a rendszeres vírusvédelem-frissítésekkel. Utálja mind a kettőt, de van annyi esze hogy megcsinálja amit kel rajta.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Morden24
nagyúr
válasz Csakénvagyok #164 üzenetére
Szóval azért még messze vagyunk a korrektségtől és igény szerinti válogatástól.
Lehet, de ez a két oprendszer elterjedtségével ill. stratégiájával (vagy annak hiányával) van összefüggésben (és a felfogásbeli különbségben), nem a két oprendszer jóságával vagy nemjóságával.
Tehát most két totál külön dologról beszélünk.
A többire meg annyit, hogy kinek mi a megfelelő. Most csak kiragadok egy példát: kb. egy éve a régi notebookomon nem volt Office, így OpenOffice került rá. Teljesen elégedett voltam vele, amit a Writer-t illeti, de agyfaszt kaptam az Impress-től, és a pokol legmélyebb bugyrába kívántam (megjegyzem, OO-t sikerült Win-en és Ubuntu-n is kipróbálni pont). Hát eszembe nem jutna használni.
Ebbe a példába nem kell belekötni, csak feldobtam, hogy egyéni preferenciákról van szó, nem arról, hogy valami kurvaokos kitalálja, hogy márpedig mindenkinek alternatíva (?) a Linux Win helyett, és ez így van, kuss.Engedtessék meg kommentálás és fikázás nélkül azt használni, amit akar az ember.
Azt megértem, hogy piaci kisebbségként te nem feltétlenül tudsz minden körülmény között úgy dönteni, ahogy akarsz, de rohadtsok notebook/netbook/akármi van Linux-al, legalábbis én szoktam látni.
Ja, hogy a Metróban pont nincsen. Hát akkor máshová kell menni.[ Szerkesztve ]
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Morden24 #160 üzenetére
Azért pont az van hogy az egyik kiváltja a másikat, de inkább a Linux a Windows-t. Tehát egy kisválalkozásnak nem igazán volna szüksége Windows-ra, mivel minden alternatíva meglelhető Linuxon (illetve majdnem minden, a franc essen bele a román fináncokra hogy nem képesek egy on-line adóbevalást megcsinálni, egy windows-os softot kell letölteni, ami végül is csak egy űrlapot kezel, meg némi alap számítást végez. Hogy rohadnának meg, ha írok nekik hogy mi a problémám, válasznak azt adják hogy nem rájuk tartozik. Megint felhúztam magam). Sőt, othol egy átlagpolgárnak, de egy netbookra is eléggé megfelel egy Ubi. De mi van. Kimész a Metróba hogy olcsón vegyél egy OPrendszerrel kész gépet, s csak windows-osból válogathatsz. Amivel persze lenyomják a torkodon az OEMet is. A hétéves Karcsika a szomszédból persze nem tudja hogy mi az a Linux mert az iskolában is csak Windows van, s ha az apja, aki szintén átlaguser azt fogja megvenni neki.
Szóval azért még messze vagyunk a korrektségtől és igény szerinti válogatástól.
-
D-Roy
tag
Sziasztok,háát srácok,én használtam már linuxot,most windowst,és leopardot,biztos jó a linux,netbook és hasonló gépekre az én véleményem szerint,szinte 100%,hogy több mint tökéletes
bár szerintem az lenne a legjobb,ha az alma megfizethető új netbookot gyártana
üdv mindenkinek! Think Different.
-
negyedes
addikt
-
daninet
veterán
Én nagyon támogatom a Linux disztribúciók terjedését (sokáig használtam is) de egyszerűen vannak olyan alkalmazások amik számomra nélkülözhetetlenek és MAC és windows verzión kívül mást a gyártó nem ad ki (ráadásul 3d rajzolószoftver lévén erőforrás igényes ami kizárja a virtuális rendszert). Persze ez netbook nem ezen fognak 3d alkalmazásokat futtatni de itt a probléma átfogóbb, ez általában a linuxról szól.
De ha már a netbook akkor egy élő példa:
Édesanyámat odaültetném, oké megtalálja az ikonokat a menüben minden, de egyszerűen a könyvtárakban nem tudna kiigazodni. Az egy dolog, hogy én és a többi linuxot látott ember automatikusan a dev/hda könyvtárat lesi, de egy olyan embernek aki először ül talán gép előtt nemhiszem, hogy elmagyarázható a merevlemezek partíciója és az ahhoz kapcsolódó betűs elnevezés.Nem olvastam végig a hsz-eket lehet volt már téma csak leírtam a véleményem.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Morden24
nagyúr
válasz Csakénvagyok #158 üzenetére
Tehát nem szaravindózmertms, de miért fizessek olyanért amit ingen is megkapok?
Mert ha valaki Windows-t akar, akkor azt nem kapod meg ingyen (feltételezzük egy pillanatra, hogy nem tölti le a delikvens... mert ha a warezt belekeverjük, akkor a Windows pont ugyanannyiba kerül hirtelen, mint a Linux; plusz még miljom játék és szoftver is totálisan igyen van rá -> na, szóval inkább ne ebből induljunk ki).
Megint az a kérdés, hogy mit akarsz, mi kell neked, mire akarod használni. Ha valaki Windows-t vett, mert az volt a döntése, akkor ez van.
Neked meg nem kell fizetni, használsz Linuxot.Az alapvető probléma (szerintem), hogy csomószor úgy van ez a kérdéskör kivesézve, mintha a Linux kiváltaná a Windows-t (ill. fordítva). Hát nem azért a két fillérért, de ez csak egy iszonyatosan szűk és korlátolt funkciólistán belül igaz. Minden másra az a helyzet, hogy a Windows meg a Linux két külön dolog, és csókolom. Nekem nem azt kell eldöntenem, hogy fizetek-e azért, amit ingyen is megszerezhetek, hanem azt, hogy Windows-t akarok-e használni vagy Linuxot; és mindkét döntésnek meglesznek a maga előnyei ill. hátrányai - pl. a Windows esetében az, hogy nem ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Morden24 #155 üzenetére
Megértettük. De most egy olyan rendszerről beszélünk ami ingyen van és felveszi a versenyt avval ami igen komoly pénzbe kerül. Mármint ha kifizetik érte és nem egy telelyukasztott törtet tolnak fel, hogy aztán csudálkozzanak hova mentek el a személyes adatok.
Tehát nem szaravindózmertms, de miért fizessek olyanért amit ingen is megkapok?
-
Morden24
nagyúr
másrészt az átlaguser 80%-a még mindig egy XP elé ül le, és azt akar a gépére.
Ez mindegy, ettől még azok az OS-ek, amik az aktuálitásuk miatt a 9.04-el pariban vannak, azok tudják ezeket a dolgokat.
épp csak nem működött
Egyébként működött, csak kicsi volt az adatbázis, ami ráadásul ha jól tudom, többek között azért volt, mert nem volt meg a megfelelő minőségellenőrzési rendszer, és az MS nem ellenőrzött drivert nem ad a WU-hoz hozzá.
Egyébként tessék, itt egy tipikusan rendkívül fontos fícsör, amit az orra alá lehet dörgölni a "minek váltsak XP-ről" embereknek. Pont a WU jelenlegi állapota egy olyan dolog, amiből igencsak profitál az átlagjúzer.
-
Igen, a mai Ubuntuk és Debianok egészen biztosan mennek olyan gépeken is, amiken a Windows már régóta nem, vagy ha igen, használhatatlanul lassan. Egyébként ezekben a rendszerekben még mindig a 2.6.0-s kernelek valamely verziója van:
sh4d0w@xxxxxxxxx:~$ uname -a
Linux SFV-LMAZ9MW 2.6.28-14-generic #47-Ubuntu SMP Sat Jul 25 00:28:35 UTC 2009 i686 GNU/Linux
sh4d0w@xxxxxxxxx:~$ date
Tue Aug 18 13:38:30 CEST 2009[ Szerkesztve ]
-
Ó hát nyilván jobb... Biztos még sokáig supportálva lesz az Ms által... OK, régi, de érdeks, Linuxból az újabbak is mennek a régi vasakon.
Amúgy nekem is sok gépem volt Win2k-val, nem volt azzal semmi gond ha nem akart rajta játszani az ember, és nem a 0.1sec-es bootidőre gyúrt.
@Morden24 : XP oké hogy nyugger, de Vistát / 7-et nem különösebben használtam ennyit, másrészt az átlaguser 80%-a még mindig egy XP elé ül le, és azt akar a gépére.
Amúgy a driverleszedést azért írtam, mert a Win98-tól az XP-ig elvileg volt ilyen funkció a winnyózokban, épp csak nem működött. Azért ez vicces egy olyan "komoly" cégtől mint ms.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Ja meg a WU nem szed le video drivert... az Ubuntu első kérdése az hogy válassz egy szimpatikus drivert.
Win7-nél leszed, de tartok tőle, hogy Vistán is. Xp meg, na. Nyugger. Nem korrekt a 9.04-es Ubit ahhoz hasonlítani. Amikor kiadták, még csak nem is létezett.
[ Szerkesztve ]
-
5h4rK
tag
Rendszergazda vagyok egy cegnel es egyik nap gyorsan szukseg volt egy belso web/ftp/samba szerverre. Debian letolt -> feltelepit -> belo es kesz. Az egeszben az az erdekes, hogy nem volt a kozelben egyetlen ep szamitogep sem, a szerver meg csak par nap mulva erkezik meg. Talatam a "padlason" egy PIII - 500 Mhz, 64 Mb SDRAM -os gepet es tokeletesen mukodik rajta. Megneznem amikor ugyanerre felteszel valami MS cuccot es nem fagy ki ket perc mulva ( felteve ha fel tudod ra telepiteni )
-
válasz Morden24 #139 üzenetére
Csak hát, tudod, ilyen kényelem meg ilyesmik
Mármint hogy a Windowst folyamatosan b*szogatni kell, Vistáig az automatikus driverbeszerzés is csak vicc volt, az Ubin meg beírok egy parancssort és felment egy program, meg ilyesmik. Aztán egyszer összeraktam a 9.04-es rendszert itt a gépen, azóta nem különösebben foglalkoztam a lelkivilágával, működik és csókolom. Routol, FTP és www szerver hasonlók, minden különösebb szívás nélkül.Van XP-s gép is itthon (a laptopom, azon ex-barátnő miatt XP van, mármint neki az kellett mert a munkahelyére cipelte), meg régebben (2005) volt XP-m is a gépmen, de azzal sokkal több baj volt.
Ja meg a WU nem szed le video drivert... az Ubuntu első kérdése az hogy válassz egy szimpatikus drivert.
[ Szerkesztve ]
-
-
Morden24
nagyúr
Na jó, csak egy globális perspektívában kezelt állításra/véleményre szerintem nem jó tagadás az, hogy Magyarországon az OEM-ek X százaléka nem nyújt megfelelő supportot.
Ha arról van szó, hogy Magyarországon belül egy adott cég esetén ez probléma, úgy persze oké.
Egyébként én úgy látom, hogy ha egy sima végfelhasználót nézünk, akkor inkább az MS-es variáns van előnyben, hiszen amellett, hogy a Linuxhoz megfelelően segíséget a neten, leírásokban, fórumokban, szakmai oldalakon (pl. Technet) is tudsz találni, még adott a support is (vagy az MS vagy az OEM részéről).
Persze ha egy Linuxszal szerelt netbookot veszel, ahhoz köteles a gyártó supportot biztosítani - ellenben ha veszel egy EEE-modellt XP-vel (és történetesen nincsen Linuxos verzió forgalomban), te meg Linuxszal akarod használni, akkor a gyártótól nem fogsz supportot kapni, tehát marad a net, illetve ha van az adott distrónak működő supportja, akkor természetesen az.Az OEM-nézőpont szerintem helyes, mert ha mindenki közvetlenül a szoftvercéghez telefonál be a feldolgozatlan, kielemzés nélküli problémájával, az borzalmasan lassítaná a munkát.
Szerintem tökéletesen jó lenne ez a rendszer. A probléma max. annyi, hogy ha nincsen egy cégnek Linuxos terméke, akkor nincsen rá supportja sem. Erre ugye "egyszerű" a megoldás: forgalmazzanak Linuxos terméket, és adjanak rá supportot. És persze legyen képviselet a balkán pocsolyában is.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Morden24 #131 üzenetére
Sajnálatos módon mindez nem segít azokon, akiket a support elküld a fenébe - ebből következőleg pedig a fórumtárs által kiemelt szövegrész nem állja meg a helyét.
Aztán azon is el lehetne vitatkozni, hogy ez az OEM-nézőpont (ti. hardver és szoftver = 1 egész) jó-e, de most nem ez a téma.
-
veterán
Nekem sem kell a Linux,Kifejezetten útálom
duree54
-
Morden24
nagyúr
Ahhá... De miért fordul elő mégis?
Hivatalosan az OEM Win esetén a végfelhasználó felé a az original equipment manufacturer, tehát a gyártó biztosít supportot (és a gyártó felé a Microsoft - mellesleg sokszor a gyártó nem is old meg neked semmit, hanem egyszerűen közvetíti a te [jó esetben némiképp feldolgozott] problémádat az MS felé).
A retail esetében ugyebár közvetlenül az MS-től kapod a supportot, hiszen nincsen közbeiktatott csatorna.
Szóval azért fordul elő, mert hivatalosan elő kell, hogy forduljon. Az, hogy gyakran erre magasról tesznek (a'la termékaktivációs procedúra), az egy szerencsés dolog, de nyilván nem kell alapul venni, és nem is szabad felháborodni.Istenigazából a két módozatnak a végeredmény szempontjából ekvivalensnek kell lennie. Az, hogy itt Magyarisztánban rengeteg cég nem illetve nem megfelelően tart fent képviseletet (én is hallottam pl. az ASUS-ról kellemeseket, pedig nekik elvileg kiépített supportjuk van, éppen notebookokra és netbookokra, na meg monitorokra), az már egy másik történet, de ezért meg ugye konkrétan az adott cég felelős.
Persze értem, amire utaltál - hogy a papíron remekül kinéző supporttal valójában adott esetben nem tud élni a delikvens -, de ez alapvetően nem igaz, ha OEM esetében megvan a kiépített gyártói support. Ha ez ugye fontos, akkor szándékoltan olyan céget kell választani, akinek a Mo-i supportja is megüti a szintet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Morden24
nagyúr
Mi történik, ha supportra lenne szükséged? Felhívod a Microsoft üfsz-t, ahol közlik Veled: a supportot a netbook gyártója adja, mivel a gépeden szereplő rendszer OEM.
Elmondások alapján nem sokszor szoktak ilyet tapasztalni (általában pont az a helyzet, hogy meg sem kérdezik, OEM-e vagy sem.
Ellenben elvileg a gyártói supporttal sem kéne, hogy probléma legyen.
Egyébként bár nem sokszor, de azért néhányszor sikerült már az MS üszivel kommunikálnom, és teljesen őszintén mondom, ha fele annyira lenne segítőkész egy rakat más gyökér ügyintéző, akivel beszélni szoktam, akkor valószínűleg többszázezer dühtől kinyiffant agysejtem még mindig vidáman élne...Sectumsempra - For Enemies
-
Fooler89
őstag
válasz Tikakukac #80 üzenetére
Te érted a magyart?
"Igen minden topikot telespammelek " olvasd el a #80 hsz utáni hszeket.
"Amerikában tuti vevők rá a népek." Biztos
"Szerintem a hasonlat elég merész, 2 nap alatt megtanultam az alapokat autószerelő sulinak a koleszában vagyok és hidd el 6 év alatt tanulnak meg csak pár "alap" dolgot."
Ugyan, számítogép elé mindenkinek van ideje leülni és megtanulgatni a használatát. Forumuzni meg stb. Esetleg hobbiból terminálozgatni."Nem kell együtt élni élni vele ez csak egy OS nem feleség vagy anyós"
Akkor miért kell mindenkinek nekiállni oltogatni ha valaki ms-t használ?Amugy tök lényegtelen mert engem nem érdekel. Te linuxal alszol, én meg windowst használok. Csak unalmas. Ennyi erővel mehetnél segíteni a linuxos topicba, ha ennyire érint a téma.
[ Szerkesztve ]
-
-
zoltanz
nagyúr
"windows alatt ugyanez: hm, nezzuk csak, na, nem is rossz, itt egy "programok telepitese es torlese", keressunk rajzoloporgramot. ejnye, nem megy, hol lehet itt programokat telepiteni? nem lehet? akkor miert hivjak ugy?
irany a google, irjuk be a keresobe hogy mi kell, aztan probalkozzunk, mondjuk az "image editing"-re keresve. aztan neki lehet allni valogatni a mindenfele hasznalhatatlan szemet, meg kiherelt shareware kozott. szerencsere a hatodik talalat a GIMP, ha addig sikerul eljutni, akkor vegre sikerult teljesiteni a feladatot..."Azért ennyire nem bonyolúlt, beírja www.origo.hu, ott rámegy a szoftverbázisra, megkeresi a grafikus, rajzoló progikat, majd élmény index alapján ott van a Gimp az 1 helyen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Rossz hírem van: pidgin legalább 3 éve ösmeri a csoportokat, ergo a 8.04 idején is tudta már ezt, de nem kíméllek, a 7.04 idején is tudta - ezt onnan tudom egészen pontosan, hogy az volt az első disztrib, amit melóban használtam, ST helyett gyönyörűen működött, átvéve a csoportokat onnan is, meg MSN-ből is.
Szaggató ablakgörgetés: próbáld ki Windows alatt egy friss telepítés után, hogy nem raksz fel grafikus meghajtót... meg fogsz döbbenni, de ott is szaggat a görgetés...
#74: Az általad kiemelt rész pont nem az az előny, amit Windows-felhasználóként érzékelni fogsz. Mi történik, ha supportra lenne szükséged? Felhívod a Microsoft üfsz-t, ahol közlik Veled: a supportot a netbook gyártója adja, mivel a gépeden szereplő rendszer OEM.
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Nem értem ezeket az xp-s reinstallokat. Kb. 3-4 éves xp-k mennek nálam hibátlanul, tele mindenféle programmal, játékkal stb.
Akkor sikerült kifektettem mikor még kisérletezős kedvemben voltam és egy third-party szoftver registry pucoló funkcióját használtam, na azt nem kellett volna. Egyébként azt is helyre lehetett volna hozni de nem volt kedvem böndzsölni és inkább újraraktam az egészet.
Ugyanígy a linux-al. Mikor totál kezdőként nekiálltam túrni a rendszert akkor sikerült elhasaltatnom.
Mindkét eset user error volt és nem az oprendszerek hibája.Mindenki használja a neki tetsző, jobban kézreálló oprendszert és legyen boldog vele.
Romani ite domum.
-
Amúgy meg winnyózos progik is elég szépen mennek már wine-n, meg a legtöbb .net-ben írt dolog is elindul rajta. Én direkt feldobtam pl. Total Commandert, mert (volt) barátnőm irtózott a Linuxos file managgerektől, és neki az kellett (látott minden partíciót, stb., elvolt vele).
Újratelepítés : Az a nem rossz amikor az XP olyan szinten lepusztul, hogy túlhízik a registry, és semmilyen módon sem tudsz bejutni a rendszerbe... Na munkahelyemen ilyenkor gyorsabb image-ből újrarántani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"mikor témázni akartam és olyan szinten kúrtam szét, hogy újra kellett telepítenem.">hát ebből csak az látszik, hogy a legalapabb nem-window$ dolgokkal sem vagy tisztában. nem kell újratelepíteni, csak már annyira a génjeitekbe épült mint "általános gyógymód, hogy más eszetekbe sem jut.
(#42) floatr
de XP reinstall, nem ám kevesebb!(#43) Shad0w:
veszel egy gépet, felrakod rá az XP-t (vagy már fent van). fel kell ahhoz rakni valamit, hogy bármilyen filmet, flashvideót megnézz, bármilyen zenét meghallgass?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
és képzeld, vazze, NTFS-re sem lehet (vagy legalábbis erősen nem ajánlott) Linuxot telepíteni. tudtad, hogy az msn zárt kódú, és ahhoz, hogy normális, nem M$ tulajdonú klienst lehessen rá írni, az M$-t kéne baszogatni, hogy kiadja a kódot?
(#15) Morden24: de, mert ő a window$on megszokott aknakeresővel szeret játszani, a Gnome-os nem jó!
(#18) Csakénvagyok
ebbek tényleg: 9,9MB[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Ez nem nagyon fog sikerülni, összesen nincs annyi pénzük reklámra mint az MS-nek.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
attila9988
őstag
szal, van egy minden 1bites igényt kielégítő disztrib, de hopp, az már nem olyan penge, már nme is linux, undorító win klón. nemúgy mint a másik x, de hopp az már nem 1bites.
Pont az a szép ebben a platformban, hogy szinte mindenki találhat az igényeinek megfelelő összeállítottságú disztribúciót, és ha nem is létezik olyan, akkor is készíthet magának egyet..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Morden24
nagyúr
az "ujra kellett telepitenem" meg tipikus windowsos hozzaallas: "nem mukodik? rakjuk ujra!" Linux alatt a problemamegoldas a helyes ut
Jegyzem meg, Windows alatt is. Az nem az OS hibája, hogy a Vérpista inkább reninstallál, ha a 3dmark 10-el kevesebb pontot ad.
-
ngabor2
nagyúr
nekem fordított tapasztalataim vannak. nem egyszer kellett linuxot felraknom win helyett/mellett felraknom olyanoknak, akik nem értenek a géphez. és azóta a linuxot használják, mert az egyszerűbb és jobb nekik.
nálam is ez a helyzet. melóhelyen win van, igen sok apró kényelmi dolog hiányzik belőle.
ameddig az emberek a netbookot nem használni akarják pl. a net böngészésére, vagy megnézni egy videót, hanem win alatt az ie-t akarják futtatni, addig marad a win. hozzáállás kérdése.
-
doc
nagyúr
Hm, egy linuxos windowson? Elsőre mindent megtalálna.
elmondjam mi tortenne ha egy eveken at Linuxot hasznalo user windows ele ulne? par napnyi rettenetes anyazas utan kib@szna az ablakon (erzed a nagyon sz@r szoviccet, ugye? ) a gepet windowsostul, mindenestuleleg csak a legalapvetobb feladatokra gondolni, mondjuk fel akar tenni egy programot, pl. kepszerkesztot
Linux alatt: elinditja a menubol a csomagkezelot, rakeres a feladatra amit el akar vegezni, kap nehany kiprobalt, mukodo programot, ebbol ket kattintassal feltelepit egyet, kiprobalja, ha netan nem tetszik, ujabb ket kattintassal leszedi es felrakja a masikatwindows alatt ugyanez: hm, nezzuk csak, na, nem is rossz, itt egy "programok telepitese es torlese", keressunk rajzoloporgramot. ejnye, nem megy, hol lehet itt programokat telepiteni? nem lehet? akkor miert hivjak ugy?
irany a google, irjuk be a keresobe hogy mi kell, aztan probalkozzunk, mondjuk az "image editing"-re keresve. aztan neki lehet allni valogatni a mindenfele hasznalhatatlan szemet, meg kiherelt shareware kozott. szerencsere a hatodik talalat a GIMP, ha addig sikerul eljutni, akkor vegre sikerult teljesiteni a feladatot...es lehetne meg sorolni, bar engem, sok evnyi windowsosas es Linuxozas utan leginkabb a kenyelmi funkciok hianya zavar (pl. ALT+balklikk ablakmozgatas, ALT+jobklikk atmeretezes, testreszabhatosag, stb), miutan felraktam nehany alapveto Linuxos segedeszkoz windowsos portjat azert ha nagy szenvedes aran is, de meg tudom csinalni amit akarok
-
bambano
titán
De, tévedsz. Az, hogy <censored> ms meg intel mit ugatírozik a netbookokról, szerencsére nem minden gyártót fékezi meg. De legyen igazad, eddig is jobban szerettem umpc-nek hívni azt, amire sokan mások netbookot mondanak. Attól mindig sikítófrászt szoktam kapni, hogy mások látatlanban megmondják, nekem mi van a kezemben.
Linuxos windowson... tartok tőle, ebben a témában nagyon nincs alapod nyilatkozni. Én próbáltam, a fent emlegetett esetek saját esetek voltak és ez csak egy-két példa volt.
"És még mindig kitartok azon állításom mellett, hogy netbookon nem jobb a linux. ": ha nem bánod, lefordítom: te még mindig kitartasz azon álláspontot mellett, hogy netbookon jobb az xp. A hozzászólásaim lényege pedig a következő: AKKOR HASZNÁLD AZT. A linuxot meg hagyd békén, a linux nem akar xp 2.0 lenni. Nemhogy nem akarlak meggyőzni arról, hogy a linux jobb, szeretnélek lebeszélni róla. Mindenkinek, de főleg neked, jobb lesz ez így.
Szerk: a távoli asztalt összehasonlítani egy hálózattranszparens grafikus felülettel azért elég lol, ezt ugye érzed.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
nagyreszt igazakat mondasz, egy dolgot tennek meg hozza, ami messze a legnagyobb huzoero a windows fele: ezt ismerik...
az, aki par ev alatt nagynehezen megtanult ide-oda kattintgatni, es orul hogy meg tud irni a wordpadban egy levelet, ha ranez egy boltban egy Linuxos netbookra, az elso reakcioja az lesz: "juj, ezt nem ismerem, nem tudom hasznalni, keressunk masikat"
es ennek semmi koze ahhoz, hogy mit nyujt egyik vagy masik rendszer -
doc
nagyúr
válasz -=Sziszi=- #47 üzenetére
Lehet, hogy a linux alapú rendszerekben még sok a hiba, de nagyon gyorsan fejlődik. Az átlag juzernek pont azért lehet jó, mert egyszer belövi az ember és nem kell félévente újrarakni, és vírusoktól sem kell félni. Azt meg senki nem említette, hogy a linux ingyenes és szerintem jópár linuxot fikázó embernek még csak legális wine sincs.
abszolut 10 pontos post
nem allitjuk hogy a Linux hibatlan, sot, sok tekintetben van meg hova fejlodni. viszont ez a fejlodes szeduletesen gyors, es nap mint nap lathato, folyamatosan jonnek a frissitesek, latom ahogy felkerulnek a gepre az altalam hasznalt programok uj verzio, egyre jobban, tobbet tudva mukodik a rendszer, szinte erezni ahogy el!
es igen, valoban ingyenes. kollegam szokta erre mondani hogy "es? letoltom barmikor, az is ingyen van". viszont aki ennel tudatosabb "fogyaszto" annak eros jo pont lehet, hogy teljesen ingyen van egy 'full-featured' oprendszere -
doc
nagyúr
ha temak telepitesevel hazavagtad, akkor ott valamit irtozatosan elszurtal. sima userkent gyakorlatilag lehetetlen hasznalhatatlan allapotba hozni a gepet, a leheto legrosszabb eset az, hogy a sajat felhasznalodat lehetetlenited el, de ezen meg igen konnyu segiteni
az "ujra kellett telepitenem" meg tipikus windowsos hozzaallas: "nem mukodik? rakjuk ujra!" Linux alatt a problemamegoldas a helyes utaz meg amit mondasz, hogy csak ket disztrib letezik, amibol az egyiket csak Gnome-mal, a masikat csak KDE-vel lehet hasznalni, elkepeszto szintu hozza nem ertesrol tanuskodik. ez persze nem feltetlenul baj, nyilvan nem mindenki pingvinnel a seggeben szuletett, de ha ennyire nem tudod hogy mirol beszelsz, akkor ne okoskodj es fikazz, inkabb kerdezz!
a videolejatszas meg az egyik utolso csepp volt a poharban, ami miatt vegleg szamuztem a windowst a geprol, baromira meguntam hogy folyton codeceket kell telepitenem, aztan egy ido utan ha felraktam azt, amivel meg tudtam nezni a filmet amit akartam, a masikat nem tudtam nezni tobbet
miota Linuxozom (kb. 6-7 eve), SOHA nem volt ilyesmivel gondom, lenyegeben nem is talalkozom a codec fogalmaval, egyszeruen utok egy entert a filmen es nezem, akarmilyen codeckel, akarmilyen containerben van, ennyi
-
-
Shad0w
senior tag
Ha nem tévedek, akkor az atom procis netbookoknak nem lehet 1024x600-nál nagyobb felbontású kijelzője, szal neked is ugyanilyen gagyi netbookjaid vannak. Ez a bejelentkezés is pont az a feature amit az átlag felhasználó akar használni... (windowsban "távoli asztal" van, de a felbontás az kötött)
Linuxot azért próbáltam meg használni, mert a programozást tanító bácsi oda volt érte, énmeg úgy éreztem, hogy nem veszíthetek vele ha kipróbálom (ubuntu 8.04 idején), és komolyan is gondoltam és tényleg megpróbáltam használni és nem windowsként. De nem tudtam. Lassabb volt, mint az XP és vhogy a programok sem nyújtották azta a szintet amit XP-ben kaptam (akkor még nem kezelte a pidgin a csoportokat!!! ). Persze a legtöbb érv ami miatt visszatértem windowsra a 9.04-es ubuntuban már megszűnt, de nem az összes.
Hm, egy linuxos windowson? Elsőre mindent megtalálna. Biztos vagyok benne, hogy a linux megedzi az embert annyira, hogy egy google keresés után megoldjon minden problémát. A másik érv a windows mellett, hogy a legtöbb hardver gyártó elsősorban windowsra írja meg a drivereket és csak másodsorban linuxra (ha egyáltalán). A maradék esetben pedig csak a közösség állít elő vmilyen meghajtóprogramot aminél nincs garancia a teljes körű sikerre. (pl.: 8.04-en 2 órát kerestem a wifi drivert aztán azt is 5-6 konzol paranccsal lehetett csak felrakni, windowson 3 next és cd-n megkaptam).
És még mindig kitartok azon állításom mellett, hogy netbookon nem jobb a linux. Ugye ez a gép a mobil internetre teremtetett, de nem megy a youtube (meg igaziból más flash-es lejátszók se nagyon), tehát az internetezésnek egy sarkalatos pontja sérül és hiába tudsz rá bejelentkezni, akkor se lesz jó a flash. Az én tapasztalataim alapján az XP teljesítményét sem hozza, pl. egy ablak görgetése szaggat. Szóval semmi nem szól mellette, maximum az ingyenesség. De ez kis hazánkban nem sokat ér, mindenki mindent lop... És ezt a témát nem lehet IT szakember szemszögéből nézni, mert nem ők a célcsoport.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem az ütött szöget a fejembe, hogy mennyit adnak el Linux-szal... És mennyire tesznek csuklóból XP-t a userek...? Itthon szerintem 90%.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is Ubi van az asztali gépemen, de ismerem azokat akik netbookot vesznek És teljesen mindegy lenne nekik, hogy mit használnak.
-
doc
nagyúr
pidginben vannak csoportok, emesen-t nem ismerem
miert kene szopni? pont hogy a Linux az, ami a fel oras telepitest kovetoen teljes erteku, hasznalhato oprendszer, mindefele szukseges szoftverrel. windows alatt jo esellyel kezdheted a driverek letoltesevel, majd fel/haromnegyed orat es 4-5 ujrainditast kovetoen toltheted le a szukseges programokat (felteve hogy a wordpad/paint/media player trional nagyobbak az igenyeid)
videolejatszassal (es -felvetellel) nekem meg csak windows alatt voltak gondjaim, a tunerkartyahoz adott driver, a netrol letoltott legujabb driver es a "third party" driver sem volt kepes elerni hogy normalis minosegben, hanggal egyutt tudjak felvenni. Linux alatt a tortenet annyi volt, hogy bekapcsoltam a gepet, es barmifele telepites vagy allitgatas nelkul azonnal mukodott a tunerkartya, felvetellel egyutt
a regi HP scanneremet a sajat windowsos driverevel sem voltam kepes beuzemelni windows alatt, egyaltalan nem is latta a gep a scannert, Linux alatt (igaz, fel oras molyolassal, kernel patchelessel, de) mukodotta flash player sajnos tenyleg nagyon gyatra Linux es OSX ala, ennek viszont az OS-hez semmi koze, tessek az Adobe-nal reklamalni
megse gombhoz nem tudok hozzaszolni, nem hasznalok gnome-ot, de biztos vagyok benne hogy van ilyen...
-
bambano
titán
Ha nem fér ki 600 sornyi pixelen (elég gagyi netbook az...), akkor miért nem jelentkezel be rá egy asztali pc-ről és nézed meg mondjuk 1900x1200-ban ugyanezt?? Ja, hogy ilyet a windows nem tud, ezért a win userekben fel se merül... upsz.
Én elhiszem, hogy új felhasználónak a linux az nagy probléma. De nekem erről mindig a vadász jut az eszembe, aki bemegy az erdőbe medvére vadászni, csütörtököt mond a puska és utána ... hát tudjuk, mi következik. Ha neked nagy orálozás a linux, minek mész házhoz a ló nemesebb szervéért??? Megszoktad a windowst, belerögzült a reflexeidbe, rendben van. Nem akaródzik belefeccölni ugyanazt a 3-4-5 év munkát a linuxba, mint amennyit belefeccöltél az xp-be, rendben van. DE:
- ha nem akarod beleölni a munkát, minek erőlteted?
- ha nem ölted bele az energiát, miért csodálkozol, hogy nem megy?
- miből gondolod, hogy a fordított eset (hogy valaki 10 év linuxozás és nulla windowsozás után átüll windowsra) az sokkal gördülékenyebb, mint a te problémád? Csak azért hiszed ezt, mert a számítógép felhasználók mintegy 99%-a nem járt ebben a cipőben és fogalma sincs arról, hogy ez mit jelent? Hidd el nekem: rendes operációs rendszerek után (vms, solaris) xp elé ülni kínszenvedés. El tudod képzelni, mekkora szívás egy xp-vista upgrade, mire három nap guglizás után kiderül, hogy a scannerhez mellékelt szoftver nincs és nem is lesz soha vistán? El tudod képzelni, mekkora szívás, mire kiderül, hogy melyik filmlejátszót érdemes feltenni xp-re meg melyik codec packet?tud hibernálni... wow... én azért raktam fel linuxot, hogy menjenek a gépek, nem azért, hogy hibernálva legyenek...
gnome-sensors-applet. nekem elintézett mindent, csak pár klikk volt az egész telepítés.
Még három dolog:
- szellemi önkielégítés céllal ne linuxozzál, az nem arra való.
- én soha egyetlen egyszer sem mondtam, hogy te vagy az ms mit csináljon az xp-vel.
- ugyanezt elvárom a kibicektől fordítva. Hagyjatok békén minket a windows program fusson linuxon meg a többi hasonló hülyeséggel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Linux Live ISO bootolása PXE-ről, UEFI rendszereken
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest