- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGabor001
tag
Hali
Valaki segítene?
Van egy notebook linuxal vettük és nem lehet teljesen eltávolítani a wínyóról valami 10mb os pírtíció marad és állandóan onnan akarja indítani a linuxot nagyon nehéz ujra telepíteni ha sikerül és összeomlik akkor megint szenvedé s telepítés mer csak win7 et enged de muszáj az xp a gépre.... -
04ahgy
nagyúr
válasz Dark Archon #339 üzenetére
Anno nekem ezt a 8.04-es Ubuntu biztosan nem tudta, hogy csak parancssorból szabadna engednie, nekem grafikus felületből is sikerült.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Alex91
félisten
válasz #40553216 #400 üzenetére
Ezt egyebkent arra mondtam, hogy:
1. Amivel a sajat disztrojanal nem tapasztalt, az nem azt jelenti, hogy masik disztronal nincs ilyen problema.
2. Amikor felvetettem a gondom, akkor erre az volt a valasz (nem nevezem meg, hogy ki volt az ), hogy ezt a disztrot nem igazan ismeri, nem tud segiteni.
Es egy smile is volt a vegen... De azerrt kivancsi vagyok a "csak ilyenekre" is, ha mar felvetetted !
De szerintem most is csak puffogtal egyet, mint amikor tok hulyeztel...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Gepeltem mar be parancssort, anno meg kernelt is forditottam (jo regen, mert igy tudtam leosztani a Linuxos geprol parallel porton keresztul a netet az Amigamnak . Par disztrot is megneztunk itt, mert kerestuk, hogy melyiket birja el a geppark (nem sok sikerrel , de mondjuk itt inkabb a HW es a hozza mert igenyek nem megfelelese, mint a Linux miatt). Config file-t is irtam mar at stb. Nem vagyok Linux szakerto, sot!, de netet bogaraszni en is tudok, ha nagyon kell valami ugyis utana jarok. (De van, amikor nem eri bele feccelni az idot.)
Tehat az alapveto infokkal tisztaban vagyok, sok informaciot szamomra nem nyujtottal . Es inkabb ugy ereztem, mintha, mar megbocsass, hulyenek nezel!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Moreecqa
tag
Szóval szerintem a cikkben leírt dolgok fedik a valóságot.
Annyit hozzáteszek, hogy a júzerek új dolgokat nem szeretnek megismerni, mert félnek attól, hogy "elrontják a számítógépet" (meg különben is ez a könnyebbik út: használni a régi szart, mint energiát fektetni egy új megismerésébe) azaz lusták.
Én feltettem az MSI Windre Ubit, és azt használom. Gyorsabb is, jobb is, Mobil net sem szakad meg linux alatt...
-
doc
nagyúr
nem egyformak persze, az alap ugyanaz amire epitkeznek, de mindegyik mast rak ra, meg ami meg a kulonbseg, hogy a disztrok nagy resze modositgat ezt-azt a kernelben vagy a programokban (bugfix, vagy a rendszerhez idomitas, akarmi)
ettol meg mindegyik Linux, tehat amit az egyikben megtanulsz azt a masikban tudod hasznalni (ez a parancssoros megoldasokra vonatkozik nagyreszt, a klikkelgetos procedurak konnyen valtozhatnak disztronkent, pl. egy ubuntuban hiaba keresel yastot ) -
doc
nagyúr
mi ebben a szemelyeskedes? elmondtam hogy vagy te szurtal el valamit, vagy bug, ennyi. ha biztos vagy abban hogy nem te voltal, akkor meg jelenteni kell bugkent, ezt is mondtam. ez nem windows hogy ket evig ulnek egy kritikus hiban javitas nelkul, ha bejelentesz egy hibat ami tenyleg az, akkor javitva lesz.
es hogy jon ide a Suse? -
Alex91
félisten
mindesetre a hasonlo esetek legalabb 99%-a user error, hozzaveve azt hogy ilyen problemat meg egyikunk sem latott, erosen valoszinusiti hogy a 'te kezed van' a dologban
Persze , most jottok es szemelyeskedtek egy kicsit? A tobbi erv mar elfogyott...
(Mert gondolom te is a fizetos Suse-t hasznalod, de mindegy...)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
nekem a szinten ARM-os handheld konzolon fut Linux
Alex91: nem mondtuk hogy nem lehet bug, sot, pont azt mondtam hogy elkepzelheto
mindesetre a hasonlo esetek legalabb 99%-a user error, hozzaveve azt hogy ilyen problemat meg egyikunk sem latott, erosen valoszinusiti hogy a 'te kezed van' a dologban[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz #40553216 #380 üzenetére
egyáltalán nem elképzelhetetlen módon arra a lehetőségre kattinthattál, hogy a másik ablakkezelő legyen az alapértelmezett.
Nem hiszem, de akkor is, ha kivalasztom, hogy melyikkel szeretnek loginolni, akkor csak tan at kellene valtania Vagy csak disznek tettek ki a valasztas lehetoseget?
Most miert nem lehet elfogadni, hogy lehet a Linux is bugos?
-
04ahgy
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
egyáltalán nem elképzelhetetlen módon arra a lehetőségre kattinthattál, hogy a másik ablakkezelő legyen az alapértelmezett.
milyen virtuális gépen kellett videokártyát állítanod? merthogy maga a virtuális gép olyan hw-t virtuál, amilyen os-t akarsz telepíteni. a VBox mindenképp. ott nem kell semmit állítgatnod. vagy a Wubi-ra gondoltál, de ez meg nem virtuális gép.
későn olvastam az utolsó (#379) hsz-t. azzal azért tisztában vagy(tok), hogy a bootcamp alapból csak window$ telepítésre van?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Mac-en Parallels, csak erdekes mod a Suse telepult szo nelkul
Mar nem emlekszem, nem ma volt . De ezek szerint a masik emberke se jott ra, vagy valoban ez volt a jo megoldas...
Mondjuk a Suse meg az Intel 845-os integralt GFX kartyajat nem komalta .
De mindegy, ilyen keppen a Win is egy jo OS, csak sajna van benne par bug .
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
es probaltad a boot kepernyon a 'buta' grafikus modot valasztani? mert ez meg nem derult ki, es eros a gyanum hogy megoldana a problemadat
igaz, nem kattintgatos, mert egy funkciobillentyut kell megnyomni hozzaamugy milyen virtualis gep ez, hogy ilyen balfek grafkartyat emulal?
-
Alex91
félisten
Csak neked!
[I]Alex91 - 2008 jan. 18. @ 18:06
Nekem gOS, Ubuntu-t nem sikerult feltennem. telepites kozben szetesik a kep. Suse felment szepen…Ubuntuval én is szenvedtem, a megoldás a következő:
1. Elindítod a CD-ről a telepítést és a boot menünél nyomsz egy F6-ot.
A lenti sorban kitörlöd a “splash” opciót a sor végéről, aztán Enter.
Dolgozik, próbálkozik, aztán kiír egy hibaüzenetet a grafikus móddal kapcsolatban. OK.
Ekkor nyomsz egy ctrl + c kombinációt, aztán elindítod a pico-t (sudo pico /etc/X11/xorg.conf) és kicsit átszerkeszted benne az xorg.conf fájlt (csak az itt látható szekciókba kell belenyúlni):
Section “Device”
Identifier “Generic Video Card”
Driver “vesa”
BusID “PCI:0:2:0″
Option “LVDSBiosNativeMode” “false”
EndSection
…..
Section “Screen”
Identifier “Default Screen”
Device “Generic Video Card”
Monitor “Generic Monitor”
DefaultDepth 24
SubSection “Display”
Viewport 0 0
Depth 24
Modes “1280×800″
EndSubSection
EndSectionEzután el tudod indítani a startx utasítással a grafikus felületet és ott Install.[/I]
-
doc
nagyúr
Szerinted mit csinaltam? Loginnal kivalasztottam a masikat. Belepett vele. Aztan kijelentkeztem, es visszaallitottam az eredetire. De o meg mindig a masikkal jelentkezett be. Kikapcsolas utan is.
pedig ilyet csinaltam mar tobbszor is, mindig jol mukodott
a loginmanagertol fuggoen elso korben a config file-jaba neznek bele, vagy elekukkantanek a logba amit csinal, mindketto megteheto grafikus feluletrol, ide-oda klikkelgetveAz rendben van, hogy nincs mindenre kattintas, de ha mar a telepitesnel, vagy az egyszeru, semmit sem csinalok, ismerkedes kozben olyan problemaba utkozik az ember, amit konzolon kell megoldani.
nekem meg nem volt ilyen, telepiteni, 'ismerkedni' es napi szinten hasznalni tokeletesen lehet parancssor nelkul is. ha a fent emlitett hibara gondolsz, errol csak ugyanazt tudom mondani mint eddig: meg sosem talalkoztam ilyen problemaval, de lehet hogy szimplan egy bug, akkor jelenteni kell, nem anyazni hogy 'fujjszaralinux mert mindig gepelni kell', vagy korulnezni hatha egyszeruen megoldhato (ez utobbi szinte biztos)
Az Ubuntut leirtam mar ide. Virtualis gepre, valoszinuleg a videokartya helytelen beallitasa miatt nem sikerult normalisan feltelepiteni.
errol szivesen hallanek tobbet, igy elsore eleg nehezen hiheto hogy nem lehet feltelepiteni holmi videokartya-beallitas miatt, ha a bootnal a menubol kivalasztod a 'buta' videomodot, meg egy Sokol radion is elindul
-
Alex91
félisten
Szerinted mit csinaltam? Loginnal kivalasztottam a masikat. Belepett vele. Aztan kijelentkeztem, es visszaallitottam az eredetire. De o meg mindig a masikkal jelentkezett be. Kikapcsolas utan is.
Az rendben van, hogy nincs mindenre kattintas, de ha mar a telepitesnel, vagy az egyszeru, semmit sem csinalok, ismerkedes kozben olyan problemaba utkozik az ember, amit konzolon kell megoldani. Hat...
Az Ubuntut leirtam mar ide. Virtualis gepre, valoszinuleg a videokartya helytelen beallitasa miatt nem sikerult normalisan feltelepiteni. Aztan valaki elarulta a titokzatos parancssorokat, es azzal sikerult is telepiteni! (Na, erre mondtam, hogy kattinthattam volna, csak mire ?)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
mar mondtam, elso korben nem artana tudni hogy pontosan mit is csinaltal. ilyet, hogy nem lehet atallitani masra az ablakkezelot, meg nem lattam. anelkul hogy varsz megoldast, hogy pontosan ismernenk a problemat?
amugy meg nem azt mondtam hogy minden letezo problemara van 'kattintos' megoldas, pont azt magyaraztam hogy ez eleve lehetetlen
a 'leakadas' meg megint csak ugyanaz, hogy mondjunk ra barmit is anelkul hogy elmondanad mirol van szo?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Most ne haragudj, de mondjuk azt a gondot, hogy nem valtott vissza a kattintos megoldassal loginnal a GNOME-ra az ablakkezelo, azt ugyan milyen mas kattintos megoldassal lehet megoldani?
Meg az Ubuntu telepitesem leakadasat is ugyan milyen kattintassal tudtam volna megoldani?
Mondd ki, hogy van olyan amit nem fogsz kikattintani!
-
doc
nagyúr
válasz Dark Archon #364 üzenetére
Örülök neki, hogy a te igényeidet maximálisan kielégíti a Linux
hat meg enDe mint mondtam, az irodai felhasználás csak egy nagyon kis része annak, amit a PC tud.
a mi munkank nem igazan "irodai felhasznalas", nagyon komoly iparban dolgozunk, ahol hatalmas projectek futnak LinuxonArról kéne inkább leszokni, hogy ismeretlenül feltételezgetsz másról dolgokat, amit kp-nak veszel.
nem tudom, ezzel konkretan mire gondolsz. altalaban nem szoktam feltetelezgetni semmit masokrol, csak ha nyilvanvalo hulyesegeket beszel valaki (pl. ha azt magyarazza teljes meggyozodessel hogy milyen baromi bonyolult az automata valtot hasznalni, mert nem ugyanannyi pedal van, meg amugy is tok mashogy nez ki a valto, akkor feltetelezem hogy nem hogy nem hasznalta, de valoszinuleg fogalma sincs a mukodeserol)Valamint röpke 1-2 óra után a tv kimenetet is sikerült beállítanom, 26 elcseszett xorg.conf után, de biztos én voltam a béna
elkepzelheto, nem tudom. bevallom ferfiasan en a tv-kimenetet ugy szoktam bekapcsolni, hogy rakattintok az nvidia ikonra a kepernyo aljan, majd engedelyezem az nvidia drivereben a tv-t illetve kulso monitort
bar van olyan gomb, amivel ki lehet iratni a beallitasokat az xorg.conf-ba, nem szoktam ilyesmivel foglalkozniDe még, ha egyszer sem láttam volna Linux-ot, akkor is tudnám, hogy azon pl. egy ilyet sosem fogsz megtervezni vagy egy Far Cry 2-t végigjátszani. Esetleg bármilyen zenét meghallgatni Audigy 4-gyel normális hardware-gyorsítással és térhangzással (már, ha szerencséd van és egyántalán ad hangot).
en valoszinuleg sosem fogok ilyet tervezni, mert nem erdekel a CAD, akit igen, az siman megteheti, leteznek tervezoprogramok Linuxra is, egy ilyen primitiv modellt meg barmelyikkel meg lehet csinalni
en 3D modellezessel foglalkoztam egy keveset hobbibol, arra tokeletesen alkalmas a Linux, itt van pl. egy Blenderrel keszult project: [link]
a far cry 2 siman vegigjatszhato Linux alatt is: [link]
audigy 4-em nincs, szoval arrol nem tudok nyilatkozni, az oregecske 5.1-es hangkartyam terhangzasa nekem teljesen elegS most puszta kiváncsiságból tényleg érdekelne, hogy mit értesz a 8800GT-d maximális kihasználásán Linux-on?
nem a 8800GT-rol, hanem altalaban a hw-rol beszeltem. amugy az asztali gep, amiben az emlitett kartya van kb. 2 es fel honapja nem volt bekapcsolva
nekem a hw kihasznalasa elsosorban azt jelenti, hogy minden gordulekenyen mukodik, nem azt, hogy masodperceket varok egy ablak megjelenesere meg a vinyotekergetesre, illetve hogy mar indulasnal 50% CPU loadom es 1GB foglalt memoriam van...
jatszani neha szoktam az asztali gepen, olyankor jol jon egy normalis videokartya, de mivel 'uberbrutal gepnyuzo' jatekokkal nem jatszom (ami azt illeti, a legtobbet utazas kozben a kezikonzolon jatszom (amin egyebkent szinten Linux fut )) igy nincs 'maxra hajtva', nekem az eleg, hogy azok a jatekok amikkel jatszom (pl. Live for Speed, Savage 2, Flatout) tokeletesen futnak1600x1200-ban -
doc
nagyúr
nem azt mondtam hogy aki "csak hasznalni akarja" a gepet az marpedig magolja be az osszes parancsot (ez eleve felesleges es tobbe-kevesbe lehetetlen is), csak megmagyaraztam hogy miert parancssoros megoldasokat mondanak ha egy forumon felvetsz egy problemat. valoszinuleg van kattintgatos megoldas is, de sokkal egyszerubb bemasolni egy par soros parancsot mint ket oldalon kereszult magyarazni hogy mikor hova kattints
-
addikt
-
törölt tag
válasz Dark Archon #367 üzenetére
de újra csak: VariCAD?
-
törölt tag
válasz Dark Archon #367 üzenetére
hát pont ez az: én nem gondolok! pusztán amiatt hoztam fel, mert ellenpéldaként a PS-t szokták felhozni, amire mindenkinek igen nagy szüksége van, de Linuxon nem megy. A Cinepaint meg nem megy Window$on. Ja, és persze ez is ingyenesen letölthető és használható minden Linux rendszeren.
-
addikt
Más dolog hobbiból tankot rajzolni, megint más gyártási dokumentációt készíteni De kezdetnek nem rossz, nem ismertem ezt a programot.
tomtyi: nem tudom, miért gondol mindenki a PhotoShop-ra, ha képszerkesztőről van szó, mert abból aztán kismillió ingyenes ill. olcsó alternatíva van. Tudom, magánügy, de én egy Paint Shop Pro 5-tel elvagyok. De az X2 is kemény 60$...
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
bambano
titán
Azért egy kültéri szekrény eléggé apróságnak tűnik mondjuk egy harckocsihoz képest...
Audigy driver van linuxra, sőt, annál jobb kártyákhoz is van driver. Openoffice.org nem debian/suse/ubuntu/knoppix termék. Szerintem ms office-vel sem lehet rendesen élesben dolgozni...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
VariCAD?
különben van natív Far Cry vagy Audigy Linuxra? vagy visszakérdezek: persze nincs rá szükséged, de a Cinepaintet hogy tudom használni Windw$on? mert mondjuk azt szoktam meg, és nincs is kedvem fél millát kipengetni PSre!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Örülök neki, hogy a te igényeidet maximálisan kielégíti a Linux De mint mondtam, az irodai felhasználás csak egy nagyon kis része annak, amit a PC tud.
Arról kéne inkább leszokni, hogy ismeretlenül feltételezgetsz másról dolgokat, amit kp-nak veszel. Használtam Ubuntu-t, Knoeppix-et, Debian-t, SuSe-t... de messze az Ubuntu a legemberibb. Valamint használtam OpenOffice-t is, igaz, régebbi verziót, de akkora egy rakás instabil szar volt, hogy azzal élesben dolgozni nem lehetett. Valamint röpke 1-2 óra után a tv kimenetet is sikerült beállítanom, 26 elcseszett xorg.conf után, de biztos én voltam a béna
De még, ha egyszer sem láttam volna Linux-ot, akkor is tudnám, hogy azon pl. egy ilyet sosem fogsz megtervezni vagy egy Far Cry 2-t végigjátszani. Esetleg bármilyen zenét meghallgatni Audigy 4-gyel normális hardware-gyorsítással és térhangzással (már, ha szerencséd van és egyántalán ad hangot).
S most puszta kiváncsiságból tényleg érdekelne, hogy mit értesz a 8800GT-d maximális kihasználásán Linux-on?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
attól, hogy valami régi, még nem jelenti azt, hogy jó. a window$ban a kezdetektől rg jogokkal van az egyetlen felhasználó. erre végképp nem mondható, hogy jó lenne. de látjuk is a következményeit: sok fertőzött gép, sok, csak rg joggal futni hajlandó program.
és 25 év után az m$ is ez ellen próbált fellépni: UAC"PowerShellt használtál már?">a szálat végigkövetted?
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
"windows alatt ilyenkor az a megoldas, hogy letoltesz valami olyan programot, ami megcsinalja ami neked kell, vagy nekiallsz a registryben konyekig turkalni"
PowerShellt használtál már?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
válasz #40553216 #359 üzenetére
nem biflázni kell a parancssorokat. abban a néhány esetben, amikor egyáltalán felmerül, hogy majdhogynem csak azt lehet használni, akkor is elég részletes manuálokat kapsz az adott parancshoz a man parancsnév beütésével.
ráadásul ezeket nem úgy tanulod mint az egyetemi vizsgaanyagot: előző éjszaka az egész félévet, ne adj Isten, szigorlat esetén 4 félév anyagát 20 kávé alatt, hanem folyamatában, mint a kisgyerek a nyelvet. csak lassabban, mert már nem vagy kisgyerek, és egyrészt nem fog olyan jól az eszed, másrészt már vannak nem ebbe az irányba mutató beidegződések. -
anulu
félisten
az neked logikus? érdekesen van huzalozva az agyad akkor. az alap megvan 3.1 óta, 95-tel bejött a program files mappa. documents and settings-et kicsit átalakították Vista-hoz, de nem jelentősen, az alapelv maradt ugyanaz.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
mondjuk az nekem is vicces volt, mikor VBoxba telepítettem opsn SuSE-t, és a telepítés elején kiírta: neki legalább 1GB ram kell a telepítés alatt. ehhez képest azért simán települt kevesebbel is.
bár alapból azért mást ír:
"openSUSE 11.1
Hardware RequirementsopenSUSE supports most PC hardware components. For the best computing experience, your system should meet these minimum requirements for openSUSE 11.1:
* Processor: Intel—Pentium 1-4 or Xeon; AMD—Duron, Athlon, Athlon XP, Athlon MP, Athlon 64, Sempron or Opteron
* Main memory: At least 256 MB; 512 MB recommended
* Hard disk: At least 500 MB for minimal system; 3 GB recommended for standard system
* Sound and graphics cards: Supports most modern sound and graphics cards
* DVD-ROM Drive (required for installation from DVD media)"de nem a puppy-t kell felrakni. van rengeteg distro, ami a hd-re települ, teljes értékű, bár talán nem lesz olyan csilivili mintha a GDE-vel vagy KDE-vel lenne: openbox, fluxbox vagy egyéb, jóval kisebb forrásigényű ablakkezelővel vannak.
és parancssor:
az M$ PowerShell-jéhez is van pl. egy 405 oldalas magyar könyvecske. -
Alex91
félisten
Most nem a konzol, meg parancssor, config file ellen vagyok, de azert ha valaki csak hasznalni szeretne a gepet, akkor csak egyszerubb a kattintos felulet? Ne kelljen marmanualokat olvasni, parancssorokat biflazni ahhoz, hogy a problemamat megoldjam. Nem mindenki computer fan, aki gepet hasznal.
Elhiszem, hogy aki keni, vagja a dolgot akar parancssorral is gyorsabb es hatekonyabb. De ezert a tudasert azert jol meg is dolgozik . Ha meg egy "kattintos", sose latott progi kerul az ember kezebe, meg mindig konnyebben eligazodik. (A bill. kombo is egyertelmuen gyorsabb pl., de azert az amber, ha olyan progibval dolgozik neha, amit ritkan hasznal nem hiszem, hogy egybol a billentyuzet kodokat fogja biflazni befele...)Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
doc
nagyúr
egyre ritkabban "muszaj" a config file-okat szerkeszteni, szinte mindenre van mar kattintgatos megoldas. azt meg ne vard, hogy a vilag osszes elkepzelheto feladatara keszul kattintgatos program csak hogy ne kelljen begepelni valamit, egy ilyen disztro nem dvd-rol, hanem 1TB-s kulso vinyorol telepulne
a parancssor hatalmas elonye hogy olyan feladatokat is el tudsz vegezni, amire a rendszer egyebkent nincs felkeszitve. windows alatt ilyenkor az a megoldas, hogy letoltesz valami olyan programot, ami megcsinalja ami neked kell, vagy nekiallsz a registryben konyekig turkalni (ami ugyebar sokkal kifinomultabb es profibb, mint egy kommentekkel teletuzdelt configfile-ban megkeresni es atirni valamit ). Linux alatt fogsz egy vagy ket meglevo eszkozt es megcsinalod veluk egy par karakteres paranccsal
a masik ok, amiert altalaban parancssoros/config file-szerkesztos megoldasokat szokas adni a "ide klikkelj, oda pipalj, arra kattints" helyett ez pl
-
Alex91
félisten
válasz #40553216 #354 üzenetére
rosszul gondolja. lehet, kevesebbet kell hegesztenie, mint window$ felrakásnál.
Mar megint felrertheto voltam . Arra gondoltam, hogy ujjat szeretne, de megse a Linux lesz, hanem HW-t, SW-t is cserel.
A Puppy valoban megfeleloen fut, hasznalhato is. Bar azert fapadabb, mint a nagyobb disztrok.
Ubuntu fel se ment, valoban . Suse volt.
-
Alex91
félisten
nem mondtam hogy KELL szerkeszteni a configot, de nekem az sokkal egyszerubb mint fel oran at klikkelgetni meg pixelekre vadaszni
De! Az a baj, de hiaba irtam lentebb is, hogy nem az van, hogy VALASZTASZ, hogy szerkesztek vagy klikkelek, hanem olyan problemaba utkozol, amit klikkelessel nem tudsz megoldani! (Ubuntut is ugy tudtam a virtualis gepemre telepiteni, hogy valaki elarulta, hogy hogyan kell modositani telepitesnel par parancs beirasaval a cuccot, hogy lefusson.)
-
törölt tag
rosszul gondolja. lehet, kevesebbet kell hegesztenie, mint window$ felrakásnál.
nem fogalmaztál rosszul, de szerintem aki vesz/telepít egy olyan rendszert, amit előtte még nem használt, sőt, gyakorlatilag fogalma sincs róla, hogy mi az, és emiatt teszi, amit írtál: na erre írtam, hogy kőhülye.
a 256MB az xp esetében is csak alaphelyzetben elég, bármi tűzfal+antimaleware, és már annyi. különben meg van Linux, amelyiknek ennyi sem kell: Damn Small Linux: a telepítője 51MB, csak a ram-ba települ, onnan fut, vagy PuppyLinuxok, különböző méret, de hasonló mód, mint a DSL, vagy tinycorelinux, stb, stb.
és tényleg, az eredeti rendszerkövetelmények az XP-hez elég minimalisták, de 64MB-n te sem vársz sokat. viszont akkor azt mondd meg nekem, légyszi, ha 1,5GB van a gépemben, miért tetű lassú rajta az XP? mikor az Ubuntu nem az?
feltételezem, a csilivili Linux Ubuntu volt. Annak a minimál követelmény 384MB. de a Xubuntunak pl. 128.
Viszont olyan érdekességet mondok neked: az Ubuntu 9.04 rendszerkövetelménye ugyan úgy 384MB mint korábban, viszont a teljes rendszer felállása után kb. 130MB-t használ. Itt persze nincs compiz bekapcsolva, de ha az be van (forgó hordó, szétfröccsenő/elfüstölő/összehajtogatott/bármi ablakok, miegymás), akkor még plusz 60MB-t rászámolsz, oszt szevasz.
XP-t én nem láttam 130MB-vel, bár valszeg keveset láttam eddig.
-
doc
nagyúr
nem mondtam hogy KELL szerkeszteni a configot, de nekem az sokkal egyszerubb mint fel oran at klikkelgetni meg pixelekre vadaszni
amugy amit leirtal az eleg erdekes hiba, ha tudod reprodukalni, erdemes lenne, legalabb kiderul hogy neked sikerult-e valamit alaposan megcsavarni (ez elvileg nem szabad hogy lehetseges legyen) vagy valami bugba futottal (ez esetben viszont illik egy bugreportot kuldeni, hogy ki tudjak javitani) -
Alex91
félisten
válasz #40553216 #351 üzenetére
Ja, es nem azt gondolja, hogy a meglevo vasra Linuxot heggeszt !
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Lassu volt, a 256 MB-t nem tetszett neki, amin az XP azert meg hasznalhatoan elfut. (Egyebkent az Intel integralt VGA-t nem komalta .)
-
törölt tag
mert hallotta a haveroktól, vagy bármi egyéb miatt úgy gondolja, hogy neki mindenképp Mac kell, kikeresi a címet, de csak a boltban jön rá, hogy ez nem hambi. de sebaj, ha már ott van, vesz egyet, bár még mindig nem tudja, eszik-e vagy isszák. és a BIZTONSÁG kedvéért vág rá ablakokat. és lám, így bemegy a fény és elűzi a sötétet. hát ezért!
ja igen, még a szakadozás: többnyire az ati szokott ilyeneket produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Az egy dolog, hogy hogyan nez ki, a masik, hogy miert veste be a configjaba, hogy csak azzal indulhat ?
Jo, csak miert kell config file-t szerkeszteni? Safe boottal felallt a rendszer, de rendesen meg befagyott a xar VGA kezelese miatt .
Ja, nekem is virtualis gepen van Win .
-
-
doc
nagyúr
felreertetted amit irtam. a "par ev" azt jelenti, hogy ennyi ido alatt megismeri a rendszert az ember annyira, mint amennyire a windowst ismerte elotte, tehat kepes a kettot objektiven osszehasonlitani. nyilvan a windowst sem lehet 'par het' vagy 'elso ora' alatt megismerni
egyebkent a folyamat, amit leirtal, pont igy tortent nalam is. eleinte naponta tobbszor visszabootoltam a windowst hogy meg tudjak csinalni valamit amirol nem tudtam hogy hogyan kell Linux alatt, aztan ez szepen lassan eltunt, es par honappal kesobb mikor kellett volna meg hely a vinyon, lattam hogy ott a windows konyvtar, amit mar honapok ota nem hasznaltam, le is toroltem a francba, azota nincs windowsom (illetve van egy virtualis, hogy windowsos exe-t is tudjak forditani a sajat programjaimbol)
De mondjuk, ha azt tapasztalom, hogy ugyanazon a gepen egy XP elfogadhato sebesseggel fut, mig a jo esetben feltelepulo (volt, hogy fel se ment normalisan), csilli-villi grafikaju Linux szaggat, mint allat. (Az meg nem boldogit, hogy mondjuk sima X-Window alatt esetleg meg hasit is, de akkor hogy nez ki?) H
na acsi.
a helyi windows-fanboyok vannak a legjobban felhaborodva, mikor xp-vel hasonlitjuk ossze a Linuxot. azt a kinezetet barmelyik hottprimitiv 10 eves ablakkezelo nyujtja. ha mar csilivili a Linux, akkor legyen a windows is az, hasonlitsd ossze mondjuk a Vistaval, egybol nem lesz olyan szep az eredmeny
az en tapasztalatom egyebkent az, hogy lenyegesen gyorsabb Linuxot hasznalva a gep mint akar XP-n (anno ezert csereltem le a ceges notebookon az xp-t Linuxra, nem birtam elviselni hogy felevente ujra kell rakni mert olyan brutalisan belassul, pedig mar telepites utan sem volt tul sokaig villamgyors...)az 'X-Window' es a Gnome meg olyan mintha azt mondanad, hogy sokkal szebb az autod mint a szomszed kecskeje
az 'X-Window' nem ablakkezelo illetve desktop environment, mint a Gnome
windowsos hasonlattal nem tudok most elni, ott gyakorlatilag mindent egybegyurtak, mint a kezdo Pascal-programozo, es ez van, nesze...ilyen meg, hogy nem tud a 'guru' segiteni, mert mas disztrot hasznal, nem szokott elofordulni, ha igen, akkor az meg nem 'guru'. olyan van, hogy egy adott disztrib illetve ablakkezelo alatt fejbol megy a kattintgatos megoldas, de a config file-ok szerkesztese ritkan disztribfuggo
-
Vladi
nagyúr
Szépemlékű network managert senki se használ?
il sole non sorge più ad Est!
-
Alex91
félisten
válasz #40553216 #344 üzenetére
"Megveszi az evek ota Wint hasznalo user a Mac-jet. Elso dolga, hogy rak ra Win-t is, mert ugye azt szokta meg.">már megbocsáss, tipikus switch: kőhülye bármihez! ez a mondatod mindent elmondott egy ilyen switcher-ről.
Azert kivancsi vagyok, hogy ezert ugyan miert kohulye?
-
törölt tag
persze, hogy az Ubuntun is így volt a 8.10-ig: egy parancs, hogy a pppoeconf elinduljon, utána minimálgrafikával (mint a rendszertelepítésnél, de természetesen a terminálban futva, ezért nem nyit külön ablakot) csak az adatokat kellett megadni, oszt annyi.
(#342) Alex91:
"Megveszi az evek ota Wint hasznalo user a Mac-jet. Elso dolga, hogy rak ra Win-t is, mert ugye azt szokta meg.">már megbocsáss, tipikus switch: kőhülye bármihez! ez a mondatod mindent elmondott egy ilyen switcher-ről.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dark Archon #324 üzenetére
erre is használhatsz Linuxot (mondjuk én pont emiatt a törekvése miatt nem használnám), ráadásul magyar csapat állította össze: blackPanther néven fut.
"A Fejlesztők elsődleges célja egy olyan rendszer létrehozása, ami mind megjelenésében, mind szolgáltatásaival elmossa az éles kontrasztot a WindowsTM és a blackPanther OSTM között.""Az átlag felhasználók nem szeretnek megszokni új dolgokat...">amikor a Window$t kihozta az M$, komoly kampányt folytatott, hogy használják, mert az emberek nem szerették és nem értették az ablakos-egeres-kattintgatós módszert, jobban tetszett nekik a régi, jól evált DOS parancssoros-karakteres felülete. Sic transit gloria mundi.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
hidd el, hogy aki mondjuk 10 evnyi dos/windows utan nekiall Linuxot hasznalni, par ev utan mar igenis alaposan latja a kulonbsegeket...
Na, pont ez a "par ev" a gond ! Hianyzik a WOW hatas . Ezt mondjuk a Mac switch-el tudom illusztralni. Megveszi az evek ota Wint hasznalo user a Mac-jet. Elso dolga, hogy rak ra Win-t is, mert ugye azt szokta meg. Aztan elkezdi probalgatni a MacOSX-t, es megfogja ! Majd rajon, hogy a Win-t mar el se inditja, vagy nagy ritkan. (Persze, van akinek nem jon be, es megis marad a Win-nel, ez se tetszik mindenkinek.) Es ehhez nem evek kellenek, hanem par het, sot, sokszor mar az elso orai hasznalat utan boldogan ul fel az ember a gepe mellol . (Es soha tobbe PC, Win.)
Termeszetesen biztos van, aki ugyanezt erzi a Linux-nal is.
De mondjuk, ha azt tapasztalom, hogy ugyanazon a gepen egy XP elfogadhato sebesseggel fut, mig a jo esetben feltelepulo (volt, hogy fel se ment normalisan), csilli-villi grafikaju Linux szaggat, mint allat. (Az meg nem boldogit, hogy mondjuk sima X-Window alatt esetleg meg hasit is, de akkor hogy nez ki?) Hogy nem telepul fel normalisan a grafikus rendszer. (Es amikor az itt is beirogato linux guru erre csak azt mondja, hogy bocs, de nem tud segiteni, mert o nem azt a disztrot hasznalja .) Aztan kattingathatok barmit, akkor se sikerul beloni. (Lehet, hogy konzol, meg vi, meg config file, de ugye Linux guru se tudja, mert ez a Linux, nem az a Linux...) Amikor atallitom GNOME-rol XWindow-ra, megnezem, hu, de ronda (es meg igazan gyorsabb se lett), na allitsuk vissza, logout, atallit vissza GNOME-ra, login. Csessze meg, nem allt vissza! Ujraindit, hatha, megint kivallaszt a GNOME, na, mit gondolsz elindult? Na, annal a User-nel orokre maradt az XWindow. (Biztos, hogy igy kellett volna mukodnie?)
Ugyhogy ez mennyire WOW erzes?Tudom, hulye vagyok hozza, de Mac-et se lattam azelott, mielott megvettem... (ZX81-et, C64-et, Amigat se, de azokkal azert elvoltam .)
-
doc
nagyúr
n ugyanis tudom, hogy a Linux lócitromot sem ér, ha a drága pénzen megvett hardveremet ki is akarom használni,
orulok a 'kinyilatkoztatasodnak'
en meg remekul ki tudom hasznalni a draga penzen vett hardveremet, tortenetesen jobban, mint windows alatt.
arrol meg szokjatok mar le, hogy csak azert, mert ketszer lattatok valamilyen Linux-disztribet valamikor, mar feljogositva erzitek magatokat, hogy mindenfele 'alapigazsagokat' kozoljetek a Linuxrol, amirol egyebkent halvany fogalmatok sincs...
hidd el, hogy aki mondjuk 10 evnyi dos/windows utan nekiall Linuxot hasznalni, par ev utan mar igenis alaposan latja a kulonbsegeket...Halvány fogalmam van, ugyanis Ubuntu 8.10-ig bezárólag az ADSL-t csak a pppoeconf konzolparanccsal lehet beállítani.
lehet, nem hasznalok Ubuntut Slackware-en az 'adsl-setup' parancs 2-3 kerdesere kellett valaszt adni (pl. usernev, stb), ennek a vegrehajtasa kb. hatodannyi idobe telt, mint vindozon ide-oda klikkelgetni (ami egyebkent a megfelelo procedura elozetes ismerete nelkul valoszinuleg csak massziv guglizas utan sikerult volna)
Édesanyád valószínűleg soha nem látott Windows-t, valamint nincs mindenkinek (ott a) fiacskája, hogy mindent beállítson.
megnyugtatlak, edesanyam gepen eloszor windows xp volt, majd miutan kozolte hogy hasznalhatatlanul lassu es nem tud vele mit kezdeni, tettem ra egy win98-at, ami gyors volt, viszont utalta hasznalni mert nem tetszett neki, ezutan harmadjara kapta a Xubuntut, ami azota is remekul muzsikal a gepen
a "fiacskaja" meg mar tobb mint ket honapja kulfoldon van, es nem allitgat semmit. nem vindoz ez, hogy folyamatosan b@szogatni kelljen hogy mukodokepes maradjon[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nekem vannak olyan drága pénzen vett hardvereim, amelyeken kiválóan fut a linux és amelyekhez képest a te windowsos hardvered nem ér lócitromot se...
Az ilyen alap nélküli, de alaposan alpári szövegeket hanyagoljuk már, ha kérhetem.
És valóban, a számítógépezés sokak számára nem merül ki abban, hogy marhaságokat irogatnak a linuxról.
-
addikt
Nem magamról beszéltem, de nyugodtan linkelgessél a visszavitt laptop gazdáinak - magasról fognak tenni rá. Én ugyanis tudom, hogy a Linux lócitromot sem ér, ha a drága pénzen megvett hardveremet ki is akarom használni, de egy szóval nem mondtam, hogy a Linux azért szar, mert nem Windows, sőt, egy szóval nem mondtam, hogy a Linux szar.
Halvány fogalmam van, ugyanis Ubuntu 8.10-ig bezárólag az ADSL-t csak a pppoeconf konzolparanccsal lehet beállítani. Édesanyád valószínűleg soha nem látott Windows-t, valamint nincs mindenkinek (ott a) fiacskája, hogy mindent beállítson.
Mellesleg a számítógépezés nem mindenkinek merül ki abban, hogy fórumokon isteníti a Linux-ot és levelez.
-
bambano
titán
Ne akarjuk már azt a grafikus felületet utánozni, ahol pl. a keresés minden programban másik bill. kombináció...
Ne akarjuk már példának állítani azt a grafikus felületet, amelyiket nem lehet egyik gépről tisztességesen átirányítani a másikra. A citrix, a vnc meg a többi hasonló elvetélt próbálkozásokat hagyjuk, azok csak körbehekkelései egy eltolt koncepciónak.
Ne akarjuk már példának állítani azt a rendszert, ahol majdnem 20 év után jöttek rá, hogy mégiscsak kellene parancssort csinálni...Ja, és ronda még a compiz nélküli linuxhoz képest is...
-
doc
nagyúr
Lehet, hogy nem is a Windows-t kene felhasznaloi feluletben "utanozni", hanem valami jobbat kellene csinalni? Csak lehet, hogy ez meg nem sikerult...
pedig tokeletesen sikerult, a Linux ablakkezelok (meg a "primitivebbek" mint WindowMaker vagy FluxBox is) szazszor jobban hasznalhatoak mint a windows vacak, osdi szutyka, bar ezt mar elmondtam nemreg valamelyik topicban
-
Alex91
félisten
Erdekes, nekem a MacOSX-ben nem hianyzik a Windows, pedig eleg sok minden nem ugy mukodik, meg nem ott van . De valahogy a Linux nekem se jott be.
Lehet, hogy nem is a Windows-t kene felhasznaloi feluletben "utanozni", hanem valami jobbat kellene csinalni? Csak lehet, hogy ez meg nem sikerult...
-
doc
nagyúr
ez a cikk pont neked (es a hozzad hasonlo 'a Linux azert szar mert nem windows' hangadoknak) irodott...
Az átlag felhasználók nem szeretnek megszokni új dolgokat, kettőnél többet kattintani egy funkcióhoz, nemhogy konzolparancsokat magolni...
ugy birom mikor olyan okoskodik, akinek halvany fogalma sincs arrol amit beszel
szerinted az 52 eves anyam, aki 2 eve ult le eloszor szamitogep ele, hany konzolparancsot gepel be a Linuxan?Szóval ebből kell(ene) kiindulni, pofátlan mód lemásolni az egész Win asztalt tálcástul, Start menüstől és úgy próbálkozni.
amugy ha ez minden vagyad, megteheted, Linux alatt van valasztasi lehetoseged, barmit atallithatsz olyanra ahogy neked tetszik (nem vindoz ez, hogy "ez van, ezt kell szeretni" ), vannak pl. 1:1 windows-feluletet utanzo ablakkezelok, mas kerdes persze hogy a vilagon semmi ertelme ekkora marhasagnak, ez olyan mintha levenned a Lamborghini kasztnit es muszerfalat, es kicserelned Zsigulira, mert akkor ismerosebb lesz a jonepnek -
-
Alex91
félisten
Konzolt sokszor csak azért használunk, mert gyorsabban elvégezhető vele egy munka.
Erre !
Mert esetleg valamit megse lehet kattintassal elvegezni...
-
-
-
bambano
titán
Nem akarunk még egy windowst. Aki windows kinézetű cuccot akar, használjon windowst. Csak az kísérletezzen linuxszal, aki hajlandó minden windowsos szokásáról lemondani. Senkit nem kergetnek az asztal körül, ha nem szokik át linuxra.
-
Ubuntut átlagfelhasználásra be lehet állítani mindenféle konzol használata nélkül. Konzolt sokszor csak azért használunk, mert gyorsabban elvégezhető vele egy munka.
https://www.coreinfinity.tech
-
addikt
Így van. Más. Mit gondolsz, miért nem fogynak a Linuxos laptopok? Szerintem köze lehet ahhoz is, hogy a PPPoE konfignak csak a 9.04-es Ubuntun lett végre "ikon"ja, ahhoz képest, hogy a rendszer erősen épít az Internetre. Bár a 9-es Ubuntukat nem próbáltam huzamosabban, de elég gyerekcipőben jár ez az ingyenes OS dolog.
Az átlag felhasználók nem szeretnek megszokni új dolgokat, kettőnél többet kattintani egy funkcióhoz, nemhogy konzolparancsokat magolni...
Van egy ismerősöm, aki a gyári Vistát azért töröltette le a laptopjáról, mert az új (Vistát támogató) Nero-nak más volt a menüje és nem tudta/akarta megszokni. Más kérdés, hogy az XP meg csak félig ment fel rá, mert nem támogatta a lap és persze nekem kellett végül rendbe rakni, de csak szörnyülködtem. Szóval ebből kell(ene) kiindulni, pofátlan mód lemásolni az egész Win asztalt tálcástul, Start menüstől és úgy próbálkozni.
-
Sanyix
őstag
"mellesleg workgroupban is latjak egymast minden gond nelkul"
így kéne de soha sincs így. Anno mekkorákat szívtunk pár órát minden lanparty elején... volt az említett A gép látja b megosztásást, de b az a-ét nem, meg ugyanez fordítva, a meg az is hogy egyik se a másikat. És ezek a sorrendek változtak is újraindításonként, úgyhogy az utóbbi lanpartykon már csak ip címet mondunk egymásnak mert úgy működik mindig kivéve ha beállít az xp magának egy megosztási jelszót, amiről senki sem tud hogy mi, és az ellenőrzés kikapcsolásához fél órát kell guglizni, mert xp-nél még nincs a menüben nem úgy mint vistánál.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
Érv kell akkor tessék. Linuxon mindennek megvan a helye. Vindózon? Semminek nincs. Oda pakol ahova akar, semmi rendszer, csak káosz.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
zoltanz
nagyúr
Mert még ha Win registry írt volna, hogy egy fabadtkát sem ér, vagy, hogy milyen jó a Linux csomagkezelő, nem beszélve a netes telepítésről azt megérteném.
Minek a könyvtárszerkezet sokszor én is nézek egy fa nézetet ahol a az alkönyvtárak mind kinyílnak, vagy egy egybenyitást könyvtárakon és látom az összes cuccot, és megtalálok mindent egyből.[ Szerkesztve ]
-
-
-
bobsys
veterán
Ramot foglal sokat
no comment
hálózati forgalmat generál
minimalisat, maga a global catalog synchronization nem visz el savszelt
Ugrásszerűen megnő a RAM használat
jah vagy jo 5 masodpercre
workgroup nekem mindig ment pedig vagy 20 gep volt rajta win95 es win xp kozott mindennelEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Mindent. Ramot foglal sokat, és hálózati forgalmat generál. Munkahelyemen egy nem kicsi domaint használunk, és érezhető lassulás jelentkezik, amikor beléptetünk egy gépet. Ugrásszerűen megnő a RAM használat... Mindez winnyóz XP-vel, 3GHz körüli P4-eken, 512Mb v. 1Gb RAM-mal.
Workgroupban... No comment! Amíg kollégista voltam, minden alkalommal hatalmasakat szívtunk a hálón másolásokkal. (Mármint amíg winnyózt használtam.)
Az itthoni hálóban is volt két XP-s gép, barátnőmé + a laptopunk, azok is érdekesen viselkedtek sokszor... Érdekes, az Ubuntum mindig mindent látott.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
doc
nagyúr
egyebkent ellent kell hogy mondjak, talan tavaly vagy iden ev elejen indult egy kezdemenyezes, amiben fejlesztok jelentkeztek, hogy ingyen megcsinaljak a gyartoknak a Linuxos drivereket, ha adnak megfelelo dokumentaciot, hatalmas respect ezuton is mindent resztvevonek!
bar szerencsere a driverproblema sok nagysagrenddel kisebb, mint mondjuk 5-6 eve, amikor tenyleg meg kellett nezni hogy milyen hw-t vesz az ember hogy menjen gond nelkul Linuxszal is
a hw-igenyrol meg csak annyit, hogy most rendeltem egy ilyet: [link]
oruletesen kemeny hw tenyleg
jatekok (emulatorral!), filmlejatszo, stb, mindez egy 533 MHz-es ARM procival, 64MB rammal
-
Sanyix
őstag
Ah szemét linux fejlesztők nem írják meg a nyomatód scannered webcamed gyártója helyett a drivereket.... ah szemetek.
BTW nekem a hp nyomtatómmal konstans szopás volt xp-n, vistára nincs is drivere. De már 7.xx-es ubin bedugtam, és lehetett használni rögtön
"es bazira nem votl egyszeru hasznalni sem,"
Ha neked nem egyszerű használni egy ubit súlyos agyi problémáid lehetnek, vagy te is klikkdroid vagy (aki nem tudja mit csinál, csak tudja hova kell klikkelni, és ha máshova tesznek valamit, elakad a vista fikázók nagy része is ilyen volt).
"meg a tobbi itthoni gepet sem latta akarhoyg probalkoztam." Miért ne látná? Pingre tuti látszott... Max a megosztást nem látta. Ubuntu az egy külön oprendszer, nem linux alapú vindóz, ergo nem kompatibilis alapon minden vindózos dologgal... amúgy a csomagkezelőben egy samba nevű programot telepítve máris látszottak volna... mivel a samba az a kliens ami tud kommunikálni a wines megosztásokkal (és megjegyzem jobban működik mint a wines, mivel nem fagy meg minden nagyobb megosztásnál 2 percig , na meg látszódnak is a megosztások, winen meg sokszor manuálisan ip címmel kell hivatkozni rájuk, mert a listában nem látszódnak, olyan mikor hogy látszódik, ilyen egyszer igen egyszer nem).Mítosz a linuxok kis gépigénye? Tudod milyen gépeken futnak teljesértékű linuxok? Kapaszkodj! 200 mhz körüli 16 mbyte ramos 4 mbyte flash tárolós gépeken (routerek), és ez még egy erősebb router hw...
Attól hogy nem értesz hozzá és utána se olvasol, nem lesz igazad. Mellesleg az ubuntu egy disztribúció, aminek egyébként vagy 4 változata van (egy minimál azt rax fel amit te akarsz, egy gyenge gépes előre összeállított, egy erősebb gépes, és egy fullos dvd-s amin minden szar rajtavan, + szerver összeállítások)[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
válasz Dark Archon #2 üzenetére
Az a gond, hogy a win könyvtárszerkezete a kretén, logikátlan. A linuxé logikus. De hát ÚRISTEN!!! Ez más mint amit megszoktam!!
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Én eddig ssh sebezhetőségről tudtam. Akkor az ssl-volt és én tudtam rosszul vagya kettőnek van köze egymáshoz?
Romani ite domum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple iPhone 15 256 GB Fekete - 3 HÓNAP APPLE CARE, DOBOZZAL, TOKKAL, VÉDŐFÓLIÁVAL
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest