- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
- Disney+
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
Na pont ez az, hogy én nem becsülöm le a laikusokat, hanem az ő párjukon állok. Ha laikus vagyok valamiben, pl én a videotechnikában, akkor elvárom, hogy valamiért kifizetek adott összeget, akkor az azt nyűjtsa amit én mint laikus elvárok, ne pedig azt. amit a gyártó elvár, mert itt erről van szó. Ha én gyártó vagyok, akkor lehetek annyira igényes, hogy nem azt próbálom sújkolni, hogy szinte minden gyenge az én termékemhez képest, hanem megpróbálom eladni a termékemet adott haszonnal.
De konkrétan itt arról van szó, hogy egy átlagterméket adnak horribilis áron, maximálisan kihasználva a laikusok jóhiszeműségét."Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
DJS
tag
válasz alamuszi #166 üzenetére
(#166) alamuszi
Maradjunk a valóság talaján, nem baj az, hogyha ela akarják adni a terméküket, de ne lódítsanak már olyan dolgokban, ami szakember számára egyértelmű, a user meg úgysem ért hozzá, lenyomjuk a torkán...Hát a laikus nyilván nem szakemberként ítéli meg... Amúgy meg aki nem ért hozzá, annak alapvető problémái vannak, és akkor már egy áttekinthető, jól felépített rendszer értéke exponenciálisan nő. Te meg én nem esünk kétségbe, ha egy menüt kell megtalálni, de 2010-ben a többségnek még mindig nem egyértelmű, hogy bizonyos dolgokra rá kell kattintani, hogy a gép kitalálja a vágyaikat, meg hogy vannak fülek és "rejtett" beállítási lehetőségek. Ne becsüld le a laikusokat, mert azzal a saját tudásodat becsülöd le.
A reklámok meg, hát, azok reklámok
(#173) DJS
Ja, meg ami igazán félelmetes volt először, az a Lomtár hiánya. A Gnome-ban van, parancssorban nincs, és egyszerűen minden próbálkozásom (alias rm="cp /home/adam/Kuka") kudarcot vallott, hogy csináljak egyet.[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
válasz alamuszi #161 üzenetére
(#161) alamuszi
Ezek megint ízlések és pofonok, de azért az elég érdekes, hogy ez nem idegesítő az UAC pedig igen, mivel az elv ugyanaz... Sőt a működési metódus elve is ugyanazon dolgoknál jön elő. Akkor miért is más ez, mint a Linux, Unix, MacOSX esetében? Szerintem akkor a MacOSX is ugyanannyira idegesítő...Linuxosként azt tudom mondani, hogy a unix-like rendszereknél legalább elválik, amihez jogosultság kell. Kell a programok telepítéséhez és a rendszerkönyvtárakban való munkához. De felhasználóként általában nem csinálsz ilyeneket.
Az UAC viszont ennél bonyolultabb. Az alapelve ugyanaz, de talán nem ennyire egyszerű megkülönböztetni. Erre tudok gondolni, ha egyáltalán.
Ja volt előttem három Mac mini meg egy Mac Book Pro 13" de az Ubuntu 20* jobban bejön, mint a macosx, gyorsabb, stabilabb, és nem kell hozzá egy 300k-s vas, sőt eldönthetem milyen vasat teszek alá tulajdonképpen ugyanazért a tudásért, és sebességért. Szóval a MacOSX nem alternatíva számomra, semmi extra, mivel ismerem valamelyest. De nem győzőtt meg. De ez csak az én véleményem persze, nem írott könyv. A szokásos beetetés, csili vili külső elavult, de biztonságos, és gyors belső, akár a Linuxok, csak az ingyen van, és a hardvertámogatottságuk mérföldkövekkel a MacOSX előtt van, kb ennyi.
Én is Ubuntuzok, de azért eleinte néha fejfájást tudtam kapni a vágólap hiányától.
A hardvertámogatottságot meg ne hozd fel, ez egy olyan verseny, amiben az Apple eleve nem indult.
Csak mikor laikusok előadják, hogy mennyire szuper ez a rendszer meg mennyire egyszerű, meg mennyire hű de szép akkor mosolygok egyet, mert velük ellentétben (az átlaguserre gondolok, nem akik itt előfordul, mert itt nagyon sok a hozzáértő, és ez tény.) valamelyest ismerem a Unix, és Windows rendszereket, és mindig olyan jól szórakozom, hogy beetették őket, csak a kinézettel, meg a szokásos reklámfogásokkal, hogy mennyire egyszerű kezelni, persze mindent egyszerű kezelni amit megtanul az ember, ez nem a MacOSX kivátsága.
Ismered? "OS X: because it is easier to make Unix user friendly than debug Windows."
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Nem nem azért, azért mert ha valami megfelel egy szabványnak attól még nem lesz maga a szabvány, ez nem bonyolult.
Senki nem állította, hogy nem felel meg a Unix 03 szabványnak, és még mennyi minden megfelel ennek a szabványnak.
De a Unix magja eleve nem is ugyanaz az architektúra, de ez gondolom nem baj."Specification
The user and software interfaces to the OS are specified in four main sections:
* Base Definitions - a list of definitions and conventions used in the specifications and a list of C header files which must be provided by compliant systems.
* Shell and Utilities - a list of utilities and a description of the shell, sh.
* System Interfaces - a list of available C system calls which must be provided.
* Rationale - the explanation behind the standard.The standard user command line and scripting interface is the POSIX shell, an extension of the Bourne Shell based on an early version of the Korn Shell. Other user-level programs, services and utilities include awk, echo, ed, vi, and hundreds of others. Required program-level services include basic I/O (file, terminal, and network) services.
A test suite accompanies the standard. It is called PCTS or the POSIX Certification Test Suite.
Note that a system need not include source code derived in any way from AT&T Unix to meet the specification. For instance, IBM OS/390, now z/OS, qualifies as a "Unix" despite having no code in common.[citation needed]"
A fontos megjegyzést eléggé kiemeltem. Erről kb ennyit, még a BSD sem felel meg semmilyen Unix szabványnak, de a Linuxok sem, Attól, hogy a MACOSX megfelel ennek a szabványnak még nem lesz tiszta UNIX, szerintem,
"Még mindig nem jött át, mit akarsz a SUSE-val meg a Novellel, nyelvtanilag sem teljesen százas az a mondat. De a kapcsolatot se látom."
Ha ismernéd a novell történelmét, és az Enterprise Linuxokat akkor értenéd miről is próbálok beszélni, de ha nem haragszol nem írom le....
"Vagy Te voltál az, aki a múltkor egy másik topikban magyarázta, hogy azért nem Unix, mert van benne NextStep-féle network-manager? Akkor ott félbe lett vágva a háború, de a paradoxon megmaradt: azt soroljad inkább, hogy miben kevesebb, mint a Te fejedben kialakult Unix-kép, ne azt, hogy mivel tud többet."
Az nem én voltam, de a NextTep volt az első rendszer amit 1986-ban kezdek fejleszteni 1988-ban pedig kinn is volt a 0,8-as verziója, ami pont teljesen mikrokerneles volt. A Unix ma is Makro/Monolitikus kerneles, de gondolom ez sem nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
válasz alamuszi #170 üzenetére
Még mindig nem jött át, mit akarsz a SUSE-val meg a Novellel, nyelvtanilag sem teljesen százas az a mondat. De a kapcsolatot se látom.
Valami attól lesz Unix, hogy a Unix 03-nak megfelel.
Ezt nem tudod elvitatni az OSX Inteles verziójától.Vagy Te voltál az, aki a múltkor egy másik topikban magyarázta, hogy azért nem Unix, mert van benne NextStep-féle network-manager? Akkor ott félbe lett vágva a háború, de a paradoxon megmaradt: azt soroljad inkább, hogy miben kevesebb, mint a Te fejedben kialakult Unix-kép, ne azt, hogy mivel tud többet.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
alamuszi
senior tag
Na persze mint egy halom másik operációs rendszer. Persze az már csak smafu, hogy nem rendelkezik a Unix tulajdonságokkal, persze erről csak az jut eszembe, hogy jelenleg a Suse Enterptise 11 a Novell Netvwork 9, mert mi köze van hozzá holott megfelel egy halom szabványnak.
Nem Unix kb ennyi soha nem is volt az.Tudod van az legendás mondás a Unix apjától:
A UNIX BSD, DE A BSD NEM UNIX. Erről ennyit.
-
alamuszi
senior tag
"Talan meg mindig kevesebb kartevo van MacOS-re."
Teljesen igaz, nem is annyira elterjedt, és elismert pláne vállalati környezetben. Mert ha az lenne ott is terjedne, de itt még a kisfelhasználók között sen nagyon terjed, nemhogy vállalatoknál. Bár az XMS szerint a világ legfejlettebb operációs rendszere , meg Unix is
"A configgal sarkitottam, de sajnos szemelyes tapasztalataim szerint a Linux se fenekig tejfel, meg ha valaki szerint kompatibilisebb is, mint a MacOS ."
Ja kompatibilisebb, mert a Linux mással is működik, mint egy tucat átlagvas....
Meg a másik, hogy egy 120 k notira is felrakhatom, amiben benne van a 3 gari is, meg létezik hivatalos szervize is
Nem csak arra a vasra, amit az Apple megenged...[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #166 üzenetére
Talan meg mindig kevesebb kartevo van MacOS-re. A configgal sarkitottam, de sajnos szemelyes tapasztalataim szerint a Linux se fenekig tejfel, meg ha valaki szerint kompatibilisebb is, mint a MacOS .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
alamuszi
senior tag
"Szerintem a laikus is el tudja donteni, hogy szamara mi a jo . Ha a Win, akkor az, ha a Linux, akkor az, ha meg a MacOSX, akkor az. Ha valaki meg ugymond "szamitastechnikaval" foglalkozik, akkor o is. Van, amire jo a Linux, van, amire a Win, otthonra meg marad az OSX ."
Akkor miért emelik a reklámok már Magyarországon is minden fölé a Mac-et? Fele sem igaz.
"(En mar otthon nem akarok virusokat kergetni, de config file-t se igazan szerkeszteni, csak hasznalni a gepem...)"
Botnetekkel igen? És melyik rendszerben kell config fájlokkal bajlódni?
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #163 üzenetére
Szerintem a laikus is el tudja donteni, hogy szamara mi a jo . Ha a Win, akkor az, ha a Linux, akkor az, ha meg a MacOSX, akkor az. Ha valaki meg ugymond "szamitastechnikaval" foglalkozik, akkor o is. Van, amire jo a Linux, van, amire a Win, otthonra meg marad az OSX .
(En mar otthon nem akarok virusokat kergetni, de config file-t se igazan szerkeszteni, csak hasznalni a gepem...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
alamuszi
senior tag
Ja volt előttem három Mac mini meg egy Mac Book Pro 13" de az Ubuntu 20* jobban bejön, mint a macosx, gyorsabb, stabilabb, és nem kell hozzá egy 300k-s vas, sőt eldönthetem milyen vasat teszek alá tulajdonképpen ugyanazért a tudásért, és sebességért. Szóval a MacOSX nem alternatíva számomra, semmi extra, mivel ismerem valamelyest. De nem győzőtt meg. De ez csak az én véleményem persze, nem írott könyv. A szokásos beetetés, csili vili külső elavult, de biztonságos, és gyors belső, akár a Linuxok, csak az ingyen van, és a hardvertámogatottságuk mérföldkövekkel a MacOSX előtt van, kb ennyi.
Én amúgy Linuxot használok, mert Linux szerverekkel foglalkozom, tehát van valamennyi tapasztalatom a Linux/Unix rendszerekkel, de a Windows-al is. Ezután a MacOSX nem jelentetett túl nagy fejtörést.
"Ha meg szerinted ugyanannyira (gondolom nyomod 1000-rel a MacOS-t), akkor meg nem mindegy "
De az..... Csak mikor laikusok előadják, hogy mennyire szuper ez a rendszer meg mennyire egyszerű, meg mennyire hű de szép akkor mosolygok egyet, mert velük ellentétben (az átlaguserre gondolok, nem akik itt előfordul, mert itt nagyon sok a hozzáértő, és ez tény.) valamelyest ismerem a Unix, és Windows rendszereket, és mindig olyan jól szórakozom, hogy beetették őket, csak a kinézettel, meg a szokásos reklámfogásokkal, hogy mennyire egyszerű kezelni, persze mindent egyszerű kezelni amit megtanul az ember, ez nem a MacOSX kivátsága.
Meg ez egy Unix, na persze Mikrokernellel, és a többi, aminek semmi köze a Unix-hoz. Tartalmaz Unix kódit, ez OK, meg is felel adott Unix szabványoknak, de ezért még Unix lesz, Akkor az SUSE Enterprise, a Novell 9, mert benne van az eDirectory, vagy az NPDS? Ugyan már...Maradjunk a valóság talaján, nem baj az, hogyha ela akarják adni a terméküket, de ne lódítsanak már olyan dolgokban, ami szakember számára egyértelmű, a user meg úgysem ért hozzá, lenyomjuk a torkán...
Csak ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #161 üzenetére
Mert tobbszor pofazik vissza, talan azert... (Gondolom ezert is lehet kikapcsolni .)
Ha meg szerinted ugyanannyira (gondolom nyomod 1000-rel a MacOS-t), akkor meg nem mindegy
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Ezek megint ízlések és pofonok, de azért az elég érdekes, hogy ez nem idegesítő az UAC pedig igen, mivel az elv ugyanaz... Sőt a működési metódus elve is ugyanazon dolgoknál jön elő. Akkor miért is más ez, mint a Linux, Unix, MacOSX esetében? Szerintem akkor a MacOSX is ugyanannyira idegesítő...
(#159) Karma
De nagy igazság van benne, sajnos a Magyar de ezek szerint nem csak a magyar, nem annyira szeret fizetni, gondolj, csak abba bele, hogy amikor kiadta az MS a Win 7 Beta-t, és ami már felkerült a Torrensitpkra, annyira voltak megbuherálva, hogy támadhatóbb legyen. Ebben igen nagy az igazság.
(#160) zoltanz
A Microsoft Security Essentials-ra gondolsz, na igen nekem jó véleményem van róla. Mert egy jó cucc, és az ingyenességéhez képest igen hatékony is, amúgy amit írtál teljesen egyetértek veled.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz alamuszi #155 üzenetére
Szerintem sokat javúlt a helyzet és van ingyenes MS vírusírtó is (mondjuk a hatékonyságáról megoszlanak a vélemények ).
Win -re azért van sok vírús mert sokan utálják mert kényszerből azt kell használni vagy mert monopol helyzetben van a piacon esetleg másért.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #157 üzenetére
mert ugye valljuk be őszinténm a MacOSX bármrnnyira is kényelmes rendszer azért nagyon zavaró, hogy minden szarárt jelszó kell, ha a rendszerben el akaord végezni a változtatást, csak ezt elfelejtik az apple fanok emlegetni, persze rossz pont.
Erdekes, en nem igazabn erzem idegesitonek. Telepitesnel, jogvaltoztatasnal ker jelszot. Internetrol letoltott app eseten meg az elso indulasnal van egy figyelmeztetes, amit siman okezni kell.
Az UAC egy kicsit talan valoban idegesitobb...
-
alamuszi
senior tag
Nem mert a Windows Userek nincsenek hozzászokva, amihez a Mac Unix Linux userek igen, azaz, minden szirszarért jelszót kér a rendszer, mert ugye valljuk be őszinténm a MacOSX bármrnnyira is kényelmes rendszer azért nagyon zavaró, hogy minden szarárt jelszó kell, ha a rendszerben el akaord végezni a változtatást, csak ezt elfelejtik az apple fanok emlegetni, persze rossz pont.
Ehhez nincsenek hozzászokva a Windows Userek. Ezért az első dolguk az UAC kikapcsolása.
A Víruskeresés nagy biznisz, de pont annyira nagy amennyire a Mac sose lesz, ha az eladásokat nézzük, mert mint cég lehet hogy nagy tőke van a háta mögött, de eladásokban még egy noname taiwani brand is lenyomja, mint a sicc.Ja és mostmár macan is illene vírust irtani, mióta botnetes sztori kipattant, arról nem beszélve, hogy a Safari közel sem annyira biztonságos, mint a PC-s browserek.
-
alamuszi
senior tag
"Azért a jogosultságkezelés nem bónusz, az az oprendszer alaprésze kellene legyen. A vírusok se tudtak volna ennyire elszabadulni, ha van egy szigorú jogosultságkezelő rendszer a winben."
A Home jogosultságrendszere is mérföldkövekkel fejlettebb a MacOSX-nél. A MacOSX-et egyetlen dolog védi meg ez pedig a Unix like rendszerekben megtalálható futtatási jog megvonás, de már az sem mert mint láttuk a botnet MacOSX-en is erősen ott van, kb eddig tartott a vírusmentesség. A Winben nem azért szabadulnak el a vírusok, mert A Windows rossz, hanem azért mert a Winowsok nagy % illegális és a backdoorokon mennek be aminek nem kellene bemenni.
''A túlzottan gyors fejlődés ugyanolyan zavaró lehet, mint a fejlődés hiánya. Arról nem is beszélve, hogy egy jól kialakított jogosultságkezelő rendszeren nem kellene változtatni. Ha kétévente újrafeltalálják a spanyolviaszt, az egy lehetetlen helyzet."
jelenleg ezért a fejlődésért vezeti az MS a belső hálózati szerver piacot.
"Nem bírom elképzelni, hogy legyen olyan nagyvállalat, ami tömegesen fontolgatná a Mac beszerzését, amíg van olcsóbb megoldás is. Márpedig az OSX-et csak eredeti hardveren lehet futtatni. Innentől kezdve szerintem esélytelen, hogy ezen a piacon megjelenjenek, vagy egyáltalán meg akarjanak jelenni."
Ezt én sem.
-
-
bobsys
veterán
A vírusok se tudtak volna ennyire elszabadulni, ha van egy szigorú jogosultságkezelő rendszer a winben
van egy szigorú jogosultságkezelő rendszer a winben
a virusok nem ettol terjednek, hanem attol, hogy mindenki local adminkent hasznalja a gepet, mert "ert" hozzaEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DJS
tag
válasz alamuszi #147 üzenetére
"Ezt úgy hívják, hogy sokszínűség, vagy termékpaletta. Minek legyen egy home Windows,ban tartományba léptetés lehetőség, vagy éppen Branch Cache, ha soha nem fogják használni. Ekkor az MS azt mondja, hogy akkor 25 ezer a Windows nem pedig 45 ezer. A Win98 egy Fat alapú rendszer volt míg az XP egy NTFS alapú rendszer. De a Vista vagy a Win 7 is."
Azért a jogosultságkezelés nem bónusz, az az oprendszer alaprésze kellene legyen. A vírusok se tudtak volna ennyire elszabadulni, ha van egy szigorú jogosultságkezelő rendszer a winben.
"A Vista, és az XP NTFS jogosultságrendszere pontosan ugyanaz alapjaiban. A Vista fejlettebb. De ezt hívják fejlődésnek. Ami a MacOSX-nél 5 - 6 évente következik be jó esetben, az az MS-nél 1 - 2 év alatt, de ez inkább előny, mint hátrány."
A túlzottan gyors fejlődés ugyanolyan zavaró lehet, mint a fejlődés hiánya. Arról nem is beszélve, hogy egy jól kialakított jogosultságkezelő rendszeren nem kellene változtatni. Ha kétévente újrafeltalálják a spanyolviaszt, az egy lehetetlen helyzet.
"A különbség, az, hogy A Windows-ok, vagy a komolya Unix/Linux rendszerek megfelelnek a nagyvállalati követelményeknek, addig a MacOSX nem. Ez sem baj, csak akkor jön elő amikor meg kellene felelni ennek meg annak, vagy ezt vagy azt kellene kiépíteni vele, akkor bizony a MACOSX nem rúg labdába."
Nem bírom elképzelni, hogy legyen olyan nagyvállalat, ami tömegesen fontolgatná a Mac beszerzését, amíg van olcsóbb megoldás is. Márpedig az OSX-et csak eredeti hardveren lehet futtatni. Innentől kezdve szerintem esélytelen, hogy ezen a piacon megjelenjenek, vagy egyáltalán meg akarjanak jelenni.
[ Szerkesztve ]
-
marchellow
tag
válasz alamuszi #149 üzenetére
ahogy előttem írták ez az 58% az összbevételre vonatkozik, nincsen lebontva egyes termékekre. azért ez nem csak egy "fellángolás" szerintem. az iPhone előtt is jól ment a cégnek. sokat dobott rajta az kétségtelen, de amióta '97-ben visszatért Jobs pár év alatt rendet rakott. aztán jött az ipod, szerintem ez lendítette fel igazán, utána pedig az iphone.
kitudja lehet az ipad lesz a következő, de ezzel azért még kivárnék. -
alamuszi
senior tag
válasz marchellow #148 üzenetére
Ez esetleg igaz lehet az IPOD, vagy az IPhone-ra, de hogy nem igaz a többi termékéra, az is biztos. Összesítve lehetségesnek tartom, csak az a kérdés, hogy ugyan mennyire jó az anyagi háttere egy olyan cégnak, ami félig USA-ból él, és a jelenlegi fellángolása is csak egy telefonnak mondható valami miatt létezik.
-
alamuszi
senior tag
"Az EFI az a testreszabható BIOS, ugye? PC-re az EFI a "user friendly" része lenne, hogy ne kelljen már azt nézned 2010-ben, hogy felpörög a memóriaszámláló, és kiírja, hogy van kismillió bájt memóriád. Mindezt naponta kétszer."
Az EFI nem egy testreszabahtó B.I.O.S hanem a merevlemez első 512 bájtja helyett egy nagyobb terület áll rendelkezésre a rendszerindítás bekonfigurálásához. pl HP-UX erre 600 Mb-ot tesz félre, de a Windows 7 is 100 MB-ot, igaz ez nem efi funkcionalitás, hanem csak az elv hasonló. A tréfás az a dologban, hogy a Windows -ok, Linux-ok 2003 óta támogatják, míg a MacOSX 2006-óta, de ez már csak a ráadás.
Az Igazi EFI Fat 32-es partíció, amin kódólva batchelve irányítható a rendszer indulásának folyamata. Azaz PC-n teljesen felesleges, Emellett ki is kapcsolható, az összes 5 évnél fiatalabb PC alaplapban a boot POST folyamat mutatása."A Windows jogosultságkezelésében nekem pár dolog nem tetszik, ezért nem mondtam, hogy fejlettebb, bár biztos igazad van. Az egyik, hogy nagyjából kétévente változtatnak valamit, az XP-n mások a lehetőségek, mint a Vistán vagy a 98-on, az XP Professional verziójában más a jogosultságkezelés, mint a Home-ban, stb. Az sem igazán tetszik, hogy kikapcsolható az UAC, miféle jogosultságkezelő már az, ami fakultatív?"
Ezt úgy hívják, hogy sokszínűség, vagy termékpaletta. Minek legyen egy home Windows,ban tartományba léptetés lehetőség, vagy éppen Branch Cache, ha soha nem fogják használni. Ekkor az MS azt mondja, hogy akkor 25 ezer a Windows nem pedig 45 ezer. A Win98 egy Fat alapú rendszer volt míg az XP egy NTFS alapú rendszer. De a Vista vagy a Win 7 is.
A Vista, és az XP NTFS jogosultságrendszere pontosan ugyanaz alapjaiban. A Vista fejlettebb. De ezt hívják fejlődésnek. Ami a MacOSX-nél 5 - 6 évente következik be jó esetben, az az MS-nél 1 - 2 év alatt, de ez inkább előny, mint hátrány.
Vállalati világban azt kapcsol ki a rendszer amit a szerver enged, erre találták ki az AD-t, GPO-t és a többi komoly ipari szoftvert, Otthon pedig hogy kikapcsolja, ez pedig megint a lehetőségek.
A különbség, az, hogy A Windows-ok, vagy a komolya Unix/Linux rendszerek megfelelnek a nagyvállalati követelményeknek, addig a MacOSX nem. Ez sem baj, csak akkor jön elő amikor meg kellene felelni ennek meg annak, vagy ezt vagy azt kellene kiépíteni vele, akkor bizony a MACOSX nem rúg labdába.
[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
válasz alamuszi #145 üzenetére
Az EFI az a testreszabható BIOS, ugye? PC-re az EFI a "user friendly" része lenne, hogy ne kelljen már azt nézned 2010-ben, hogy felpörög a memóriaszámláló, és kiírja, hogy van kismillió bájt memóriád. Mindezt naponta kétszer.
A fájlok megjelölése is csak egy példa volt arra, hogy az ilyen apróságok mennyire sokat számítanak. Ez nem technikai kérdés, ez egy pofonegyszerű program, Windowsra is elérhető, már amennyiben megbízol egy noname third party, rendszerbe beépülő vacakban.
A Windows jogosultságkezelésében nekem pár dolog nem tetszik, ezért nem mondtam, hogy fejlettebb, bár biztos igazad van. Az egyik, hogy nagyjából kétévente változtatnak valamit, az XP-n mások a lehetőségek, mint a Vistán vagy a 98-on, az XP Professional verziójában más a jogosultságkezelés, mint a Home-ban, stb. Az sem igazán tetszik, hogy kikapcsolható az UAC, miféle jogosultságkezelő már az, ami fakultatív?
-
alamuszi
senior tag
Belül a Windows 2000 óta jóval fejlettebb a Windows. Minden szinten. A MacOSX pont az ami csili vili, belül meg egy 20 éves technikát takar.
"Ez lehet, hogy azért van, mert az Apple a személyt célozta meg, míg a MS az ipart, nem tudom. De az tény, hogy az MS csak a felületében, a hangzatos szólamaiban, az "a Windows" kifejezésekben (mintha az oprendszer nem különálló programokból állna...) és a súgókban valósította meg ezt a user friendly célt. A könnyű kezelhetőség ezt jelenti náluk, míg az Apple a rajongói szerint igyekszik kitalálni, hol mire lehet szükség, és azt oda pakolja. Nem véletlen, hogy zárt platform lett minden Apple. Van egy marha vaskos szabványgyűjteményük is, hogyan kell menüket felépíteni, meg ilyesmi."
Ez megint megszokás. A Windows-ok azért nem vezették be az EFI támogatást mert felesleges. Az EFI jó dolog, csak éppen Itániumra találták ki mert az Jó egy vállalati Unix-ra, de PCszintű gépre minek is?
"Dennis Richienek utálnék ellentmondani, de szerintem a Windows a Vista óta mondható igazán fejlettnek, az XP még erősen a korábbi generációkra hasonlít. Az ilyen apróságok, mint a hangerő alkalmazásonkénti állítása, azért kellenek egy mai rendszerbe. A driverek különálló kezelése is egy hatalmas kerékkötője volt a Windowsnak, és a szigorú jogosultsági rendszer bevezetésével egyértelműen a Unixokat utánozta. Tehát azért lett jobb, mert átvette a jó tulajdonságait."
A Windows jogosultságrendszere mérdfóldkövekkel fejlettebb a Unix rendszerek jogosultságrendszerénél. Eleve az NTFS sokkal fejlettebb, és robosztusabb, felhasználó állóbb mint az i-node felépítés.
És semmi köze az NTFS-nek az i-node alapú rendszerekhez, teljesen mást használ, máshogy működik.Pont ez a baj, hogy az Apple fanok a csili vili ség mellé fejlettséget párosítnak, pedig ez baromság. A Látszat csal. Az Apple a usereknek megfelel, Erre nagyon jó,
"A használhatóságra egy példa: a Macekbe tíz éve beépítették a fájlok megjelölését. Ez lényegében csak annyi, hogy egy bizonyos fájl vagy könyvtár ikonja módosításig más színű lesz, mint alapesetben. Ez két kattintás, és csoportosan lehet elvégezni, a Windowsban ikont módosítani csak úgy lehet, ha egyenként beállítod minden ikonnál, hogy mi legyen (3-4 kattintás). Ha tehát át akarsz nézni egy nagyobb fájlgyűjteményt, mert mondjuk keresel valamit, vagy tanulsz, akkor Macen ezt megteheted úgy, hogy amivel már végeztél (vagy pont ami hátravan), azt megjelölöd. Így ránézésre látod, hogy mit felejtettél el, és mennyi van még hátra. Windowson ezt nem tudod megcsinálni, max. ha átpakolod őket két külön könyvtárba, "átnézni" meg "kész" néven."
Ez nagyon jó dolog, de ez és a csili vili kinézet még mindig nem indokolja, hogy fejlettebb lenne. Esetleg ebben praktikusabb.
[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
válasz marchellow #132 üzenetére
Köszi, hogy leírtad a capitalizationt, már épp részletezni akartam.
A luxust meg én írtam, de csak arra gondolj, hogy Amerikában sok dolog általános, ami nálunk luxus... például iskolabusz. Vagy a postai küldemények nyomonkövetése.
-
DJS
tag
válasz alamuszi #117 üzenetére
A használhatóságra egy példa: a Macekbe tíz éve beépítették a fájlok megjelölését. Ez lényegében csak annyi, hogy egy bizonyos fájl vagy könyvtár ikonja módosításig más színű lesz, mint alapesetben. Ez két kattintás, és csoportosan lehet elvégezni, a Windowsban ikont módosítani csak úgy lehet, ha egyenként beállítod minden ikonnál, hogy mi legyen (3-4 kattintás). Ha tehát át akarsz nézni egy nagyobb fájlgyűjteményt, mert mondjuk keresel valamit, vagy tanulsz, akkor Macen ezt megteheted úgy, hogy amivel már végeztél (vagy pont ami hátravan), azt megjelölöd. Így ránézésre látod, hogy mit felejtettél el, és mennyi van még hátra. Windowson ezt nem tudod megcsinálni, max. ha átpakolod őket két külön könyvtárba, "átnézni" meg "kész" néven.
Ja, a jelölgetést matricák néven a Gnome is tudja. Ott négy kattintás.
-
alamuszi
senior tag
"Internetes host-oknál a linux 50% körüli arányú. Kis cégeknél nincs sok, de nem feltétlen azért mert a windows fejlettebb, hanem mert az ottani rendszergazdák nem értenek hozzá."
Persze elmagyarázod, hogy az AD-vel, vagy GPO melyik Linux/Unix rendszer veszi fel a versenyt, vagy a Windows-ok DDE Office szolgálatásokkal melyik Lunix Unix rendszer veszi fel a versenyt. Bocs szerintem nem ismered a Windows rendszereket.
Ja A Linux mint webszerver nagyon jó, ezen felül kétséges."A fejlettség azért kérdőjeleződött meg, mert ha szuperszámítógépekhez jobban preferálják a linuxot, annyira "fejletlen" talán mégsem lehet."
Az, hogy egy rendszer mennyi processzort támogat, és mennyi szolgáltatást nyújt applikáció szinten, a kettőnek mi köze van egymáshoz? Konkrétan semmi. ja igen konrétan semmi...
-
DJS
tag
válasz alamuszi #109 üzenetére
Ja, egyébként a megszokás csak egy darabig működik. Eleve van, amit nem lehet megszokni. De mondok egy példát. Az irodai programok mai felületét az átlagemberre alakították ki, amint profi lesz valaki, már lassítja a munkát, hogy mindent egyenként kell elvégezni. Makrózni meg nehéz őket.
-
DJS
tag
Biztosan igazad van, de te egy komplexebb módon fogtad meg ezt az egészet. Én csak arra gondoltam, hogy Redmondban az a bizonyos "user friendly" egy külön "department" lehet, a felülettervezés során gyakorolják. Ezzel szemben az Apple mindent ennek vet alá.
Hogy mondjak egy példát: a Microsoft nem lépett fel a BIOS-ok ellen, az Apple teljesen grafikussá alakította a magáét, úgy tudom, csak hiba esetén jelenik meg rajta szöveg.
Ez lehet, hogy azért van, mert az Apple a személyt célozta meg, míg a MS az ipart, nem tudom. De az tény, hogy az MS csak a felületében, a hangzatos szólamaiban, az "a Windows" kifejezésekben (mintha az oprendszer nem különálló programokból állna...) és a súgókban valósította meg ezt a user friendly célt. A könnyű kezelhetőség ezt jelenti náluk, míg az Apple a rajongói szerint igyekszik kitalálni, hol mire lehet szükség, és azt oda pakolja. Nem véletlen, hogy zárt platform lett minden Apple. Van egy marha vaskos szabványgyűjteményük is, hogyan kell menüket felépíteni, meg ilyesmi.
Dennis Richienek utálnék ellentmondani, de szerintem a Windows a Vista óta mondható igazán fejlettnek, az XP még erősen a korábbi generációkra hasonlít. Az ilyen apróságok, mint a hangerő alkalmazásonkénti állítása, azért kellenek egy mai rendszerbe. A driverek különálló kezelése is egy hatalmas kerékkötője volt a Windowsnak, és a szigorú jogosultsági rendszer bevezetésével egyértelműen a Unixokat utánozta. Tehát azért lett jobb, mert átvette a jó tulajdonságait.
-
DJS
tag
válasz attila9988 #107 üzenetére
Nem t'om, ha nekem lenne felesleges ötszáz dollárom, lehet, én is odaadnám egy kütyüért, ami leginkább egy sci-fire hasonlít... főleg azért, mert annyira nem kapcsolódik semmihez, ami mai és praktikus. Lehet vele a fotelből netezni, úgy, hogy közben nem úgy néz ki, mint egy megszokott eszköz, hanem ilyen futurisztikus. És ennyi.
-
x007
tag
Mindent arra kell használni, amire készítették. A Microsoft szerverkomponensek nem computing gridek vezérlésére van kitalálva, innentől ezzel pl. kár előhozakodni. Kis/nagyvállalti intelligens IT infrastruktúra kiépítésére való. És igen... a homogenitásból adódóan szerintem már ők a legfejlettebbek a piacon ezen a területen. Robosztus biztonság, rendszerfelügyelet, integrálhatóság... és még ilyen buzzwordok
[ Szerkesztve ]
-
Zigur
senior tag
válasz alamuszi #133 üzenetére
Az Apple fő bevételi közzé tartozik az iTunes-os eladások, a zene és most már az app-ok is. Az online zenei piacon az Apple messze a vezető, 2009 augusztusban 69% részesedés, tehát ha így nézzük, elsősorban mint média eladó az Apple, nem OS gyártó
http://www.loopinsight.com/2009/08/18/apples-itunes-captures-69-percent-of-digital-music-sold/
Egyébként ha jól emlélszem a Mac-ekkel is nőtt valamit a részesedése, de 10% alatt lehet szerintem 5% alá pedig sosem fog esni, mert akkor az MS-t elővennék monopolium vádakkal usa-ban, nem véletlen adott vagy 10 éve 1 valag pénzt az MS az Apple-nek amikor elég vacakul állt az Apple.
-
Zigur
senior tag
válasz alamuszi #128 üzenetére
Internetes host-oknál a linux 50% körüli arányú. Kis cégeknél nincs sok, de nem feltétlen azért mert a windows fejlettebb, hanem mert az ottani rendszergazdák nem értenek hozzá.
A fejlettség azért kérdőjeleződött meg, mert ha szuperszámítógépekhez jobban preferálják a linuxot, annyira "fejletlen" talán mégsem lehet. -
-
alamuszi
senior tag
válasz marchellow #132 üzenetére
"http://www.apple.com/pr/library/2010/01/25results.html
"International sales accounted for 58 percent of the quarter’s revenue.""Ha ez így lenne, akkor, az Apple Jelenlen az árait tekintve nagyobb lenne bárminél, ez konkrétan az én véleményem szerint nem igaz.
"valaki említette még ezt az apple luxusra termel dolgot. szerintem ez (sem) állja meg a helyét. Amerikában egyáltalán nem számít luxuscikknek egy apple termék (maximum egy Kelet-európainak). különbenis, hogyan lehetne valami luxustermék, amiből már a nyitónapon eladnak 300 ezret?"
Igen amerikában nem is, de pont erről van szó, hogy amerikában nem, de mindenhol máshol igen, mivel, ha beszámolod a supportot, nyelvezetet, és minden mást is akkor a felár máris luxustermékké teszi nem is kicsit.
-
marchellow
tag
miért ne lenne sikeres Amerikán kívül?
2010 első negyedévében az összes bevétel 58%-a nemzetközi eladásokból származott.
http://www.apple.com/pr/library/2010/01/25results.html
"International sales accounted for 58 percent of the quarter’s revenue."valaki említette még ezt az apple luxusra termel dolgot. szerintem ez (sem) állja meg a helyét. Amerikában egyáltalán nem számít luxuscikknek egy apple termék (maximum egy Kelet-európainak). különbenis, hogyan lehetne valami luxustermék, amiből már a nyitónapon eladnak 300 ezret?
ha a market capitalizationt nézzük, akkor tényleg nincs sok különbség az apple meg a microsoft között, de azért ez egy kicsit becsapós. pl. jön egy rossz hír, aminek a következtében az appl részvényárak mondjuk a felére esnek vissza. a cég ennek ellenére ugyanazokat a termékeket gyártja, értékesíti, ugyanazokkal az eszközökkel, emberekkel, tudással, szabadalmakkal rendelkezik, még is, már csak a felét fogja érni. (persze ez csak egy drasztikus verzió)
de, hogy a cikkhez is szóljak: szerintem teljesen rendben van az, hogy hozzáadták a bestbuyoknak, meg a többi kereskedőnek eladott iPadeket is. szerintem az apple-t nem érdekli, hogy az most nem fogyasztóhoz került, ugyanúgy pénzt kapott érte, mint egy fanatikus sorbanállótól a fifth avenue-n.
-
alamuszi
senior tag
Az a baj, hogy addig minden esetben nagyobb lesz egy cég, ameddig nagyon sok helyen ott, van és nagyon sok nyelven képes supportálni a termékét. És ha ez elérhető árban is van, valamint képes a cég nagyon komoly kompatibilitási listát is állítani, mind szoftveresen, mind hardveresen, addig nagyon nagy lesz. Ez nem az apple gondolom észrevetted a szövegből. És tulajdonképpen USA-n felül hol adnak el. Na nem itt az is biztos, tehát itt konkrétan a legkisebbek között van, még akkor is, ha jelenleg állítólag a 10-ik legnagyobb tőkeerejű cég állítólag. De ez itt és a világ 90 % .án nem látszik ellentétben az MS-el, HP-vel, stb, stb.
"A Microsoft 257.15 milliárd dollárt ér, az Apple pedig 217.21 milliárd dollárt. Nincs itt már akkora különbség közöttük, mint te hiszed."
és ez a baromság kit érdekel mindaddig, amíg a desktop rendszerek 98 %-a Windows, a Belső hálózatokon üzemelő szerverek 90 Windows Server, és jelen pillanatban ez sokkal jobban vet a latba, minthogy az hogy Steve mit köhögött Kaliforniában. Mert itt, és a világ 90 %-án pont semmit nem ér.
Valamint kit érdekel ez addig, amíg a Linux szerverek is többségben vannak mint a MacOSX. Jó hogy ekkora az Apple, de ez kit érdekel, ha tulajdonképpen az eltejedsédge pont nagyon kicsi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
alamuszi
senior tag
Akkor kérdezem részletesebben. Mennyi olyan céget ismersz, ahol van szuperszámítógép? És mennyit ahol Windows, vagy szerver, vagy host formájában?
Ha már itt tartunk a MacOSX ugyan tartalmaz Unix kódot, de nem tiszta Unix, mivel a MacOSX pont a Mach kernelre épül, ami elég erőteljesen Hibryd kerneles megoldás, ha már Mac fórumban vagyunk. Az pedig, hogy a szuperszámítógépen Linuxok, vagy Unix típusú rendszerek futnak, ez jó, de ezzel mit kezdjen egy kicsi, vagy középméretű cég?
Csak ez sántít."Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
fatal`
titán
Hihetetlen mennyi birka van...
-
WonderCSabo
félisten
Nem gondoltam volna, hogy a 300k nem számít kiugró adatnak!
-
Zigur
senior tag
A szerver részhez szólnék hozzá, kérdés melyik része "fejlettebb" a windowsnak mint a linuxnak. A linux gyorsabb, mint a windows a monolit kernel miatt, pont emiatt nem túl nehéz megborítani rossz driverrel.
Ellenőrzött körülményeknél a linux hatékonyabb - nézd meg a Top 500 szerver cluster listát, minden elmond : 498-on megy linux, 1 BSD, 1 windows.[ Szerkesztve ]
-
Zigur
senior tag
A user friendly-ség kitalálását az MS-nek tulajdonítani azért erős túlzás, hiszen az Apple járta ki ezt az ösvényt, és utána kezdte az MS másolni a MacOS-t, de a MacOS a win7-ig mindig barátságosabb volt. Egy windows felhasználó számára az a normális hogy telepíteni kell a programokat hogy helyesen működjön (filetipus felismerés, stb), Mac alatt csak áthúzod egyik gépről a másikra és kész.. minden funkció él.
De ez a filozófia tette sikeressé az iPod-ot és az iPhone-t is - amit tudnak, azt hihetetlen egyszerűen kezelhetően tudják. Lásd MS próbálkozott az iPod ellen a Zune-al, ami egy tipikus sótlan tucatáru lett, siker nélkül. Az új Zune viszont sokkal jobban néz ki, nem tudom milyen a kezelhetősége, feltételezem az MS tanult a hibájából és jobb lett.
Abban egyetértünk hogy az Apple rendkívül zárt platform, és ez senkinek sem jó csak az Apple-nek, pl. kifejezetten pitiánerség hogy nem engedik be az Opera-t iPhone-ra, meg sok ilyen más húzások. -
alamuszi
senior tag
Ráadásul úgy, hogy a Sony a maga nemében a legnagyobb elektronikai cég volt ami multumédiával foglalkozott, saját matematikus gárdával, saját villamosmérnökgárdával saját szoftverfejlesztő csapattal, saját gyártósorral, és még így is belebukott ebbe a filozófiába.
-
Sweet Lou 6
addikt
sweetlou6.wordpress.com
-
ntomka
nagyúr
válasz Wolverine #116 üzenetére
Az lehet, de az igazi "user friendly" filozófiát az MS találta ki (és használta elsőként jelmondatként ezt a kifejezést) azzal, hogy széles körben használható, nagy eszköztámogatottságú és könnyen kezelhető oprendszert és egyéb szoftvereket kezdtek el fejleszteni. Ellenben az Apple manapság is a régi Sonyra emlékeztet: csak a saját eszközeinkkel, csak a saját platformunkon. Az utóbbi rájött már szerencsére, hogy ez hosszú távon nem életképes üzleti modell, az előbbi még nem.
ツ Headphones on - World off
-
alamuszi
senior tag
válasz Wolverine #116 üzenetére
Ez egy kétékű fegyver, mert mi az hogy jobb a használhatósága? Vagy jobb a felhasználóbarátsága? Szebb na ez igaz. Lehet, hogy egy kicsit stabilabb is. De a használhatóságát máris megkérdőjelezi, a Windows és MacOSX közötti telepíthető szoftverek száma, valamint a perifériák támogatottsága. A felhasználóbarátság meg nagyon relatív fogalom, ami függ a helyszíntől függ, az elterjedségtől (ki segít ha nem tudsz valamit, vagy szoftveresen be kell állítani valamit?). És nagyban függ, attól is, hogy Mennyi adott nyelven a termék supportja, és a hozzáadott szoftverek nyelvezete.
Szóval kis felhasználóknás pontosan nulla a különbség, és ha a helyszínt nézem mindkettőben vezet Magyarországon a Windows.
Erről közvetlen nem tehet az Apple., de közvetve Igen."Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
Wolverine
félisten
-
janos1988
addikt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz attila9988 #107 üzenetére
Te se vetted a fáradtságot a visszaolvasásra. Ezen már elég régen túl vagyunk
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Ijk
nagyúr
Lehet már tudni, hogy itthon mikor kerül forgalomba, mennyibe fog kerülni és a ph! mikor teszteli?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
alamuszi
senior tag
Szerintem teljesen más a filozófia. Amin a két cég elindult. Amíg az MS a vállalati szféra irányába indult addig az Apple nem. És ebből is adódik hogy ameddig az MS rendelkezik, egy komplett Vállalati termék kínálattal, profi és elterjedt szinten is (Server, SQl Server Web, mail, vállalatirányítási rendszer) és mi egymás, ami nincs architektúrához kötve. Szóval teljesen más a gyerek fekvése.
Ezalatt az apple ugyan rendelkezik Server termékkel, de az nemhogy nem elterjedt, hanem alig használt világszinten.
A másik, hogy a könnyen kezelhetőség nem egy konkrét megfogalmazás, mivel ha megszokod, akkor minden kezelhető. És maga a Windows technológiája kicsit fejlettebb a 2000 óta , mint a MacOSX, vagy bármely Unix like rendszer és ez még akkor is így van, ha valóban sokkal csinosabb, maga a MacOSX mint a Windows. Rendszer szinten a Windows fejlettebb. A Vírusok, vagy éppen a fagyás, bár az XP, Vista, Windows 7 már igen stabil. Nem beszélve a serverről.
Mint ahogyan ezt Dennis M. Ritchie is igen komolyan megfogalmazta, ha valaki, akkor Ő tudja, Ő volt az egyik aki magát a Unix-ot írta Ken Thompsonnal egyetemben.Ja és én Linuxot használok, mert érdekel a szerver Linux. De elismerebb, hogy fejlettebb a konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Én nem értem ezt a nagy felhajtást. Ebbe a vacakba nem cserélhető az aksi. Ez már önmagában is szánalmas egy 500$ -os eszköz esetében. Nincs kamera, ninxs multitask, nincs flash.. Ebook olvasónak, vagy képnézegetőnek jó, esetleg mp3 lejátszónak... Mert mi is az IPAD? Sokan rávágnák hogy tablet pc... hát nem. Az IPAD egy nagyra nőtt IPOD TOUCH. Gyakorlatilag media lejátszó. Semmi több. És piszkosul drága.
Sokan mindenféle marhaságot belemagyaráznak, hogy igazolják miért ér annyit amennyit. Lehet fotelből használni... hűha, ez igen.. Ha valakinek ez 500$ -t ér egy netbook -nál is szerencsétlenebb képességű, "valamiért" ám legyen... de hogy ez most mitől forradalmi, azt nem tudom.. Talán attól hogy Jobs egy zseni, és mesterien tudja manipulálni a tömeget, amely tagjainak bármit el tud adni ezek után.... hihetetlen.[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
ntomka
nagyúr
válasz Wolverine #102 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Amíg akkora az MS, amekkora, mindig fog róla szólni "a dolog".
(#103) DJS: Mint írtam, a szerelés minőségi. A gépeikhez kiváló kijelzőt adnak, szerintem ezt nem tagadja senki (bár nem mintha egy alap pc-hez ne lehetne venni jót), és a grafikusoknak nyilván ez nagyon nem mindegy.
Egyébként valóban nem az volt az irány eredetileg, hisz az Apple kezdettől komplett géppel ált piacra, míg az MS szoftvercégnek indult. De az is igaz, hogy a vita a szoftvereik/termékeik használhatóságával indult, nemde? Itt meg szerintem nincs különbség, mindkét cég kb ugyanazt a filozófiát vallja. Főleg, hogy a "user friendly" fogalom MS találmány.[ Szerkesztve ]
-
Zigur
senior tag
válasz #16820480 #104 üzenetére
Nem erről szól a dolog. Az MS eleve egy ocsóbb gépre csinálta az OS-t ami nyílt is volt, ez még tovább vitte az árát le - sokkal jobban elterjedt mint a Mac, és a Mac-nek később még gondjai voltak a CPU-val is.
Ha összenézed az azonos időszakból származó Mac OS-eket és Windows-t, elég jól látható hogy kb 1 generációval le volt maradva az MS, a win7 körül mondanám azt hogy használhatóságban utolérte az Apple-t.
Az Apple-nek jó a brand-je, ez tuti, cool-nak számít, de azt is látni kell azért mert nagyon pofás és nagyon jól kezelhető cuccokat tud csinálni, ami pedig a legfontosabb tényező a tömegek vásárlásánál. -
DJS
tag
Valami oka mégiscsak van, hogy a grafikusok szeretik...
Az Apple szerintem azért nincs a Microsoft helyén, mert lemondott róla. Microsoftnak lennie kell, mindig lesz igény a relatíve olcsó, tömegigényeket kiszolgáló, mindenen elfutó, használható, általános oprendszerre. Akkor is lesz egy ilyen szerepű cég, ha nem a Microsoft lesz az, valamikor a távoli jövőben. Csak akkor nem lesz Microsoft, ha már nem lesz oprendszer.
Az Apple nem ebbe az irányba indult el, eleve nem, amióta meg Jobs visszajött, különösen nem. Gates a világ leggazdagabb embere lett ezzel a céggel, de Jobs is dollármilliárdos, lehet, hogy nem bánja.
-
Wolverine
félisten
Szvsz azért, mert az Apple nem tudott olyan áttörő sikert elérni a Macekkel, mint az MS a Windowsszal. Az utóbbi 10 év viszont az Apple-ről szólt inkább, nagyjából az iPod óta.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
ntomka
nagyúr
válasz Wolverine #95 üzenetére
Akkor megint felteszem a kérdést: miért nem az Apple van a Microsoft helyén? Egy MS terméket megtanulni ugyanarra használni, mint egy almás terméket sem nehezebb semmivel. És ez igaz más gyártók termékeire is (többnyire)! Szóval számomra ez is tipikus Apple marketing, hogy könnyebben használható, mint a konkurencia. De már leírtam korábban a lényeget: azon kívül, hogy az elérhető technológiai eszközöket minőségi szerelésben kidobja egy piaci rést kihasználva az Apple, mást nem csinál. Ez elég a sikerhez (főleg az erős marketingjét tekintve). De nem innovatív, és főleg nem forradalmi.
(#99) DJS: Nem egyetemi feladat volt, hanem két egyetemista ötlete. És ebben a keresőben azért volt némi innováció is már.
[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
Az meg csak annyit jelent, hogy gyorsan lereagálják a változásokat. Nyilván, mert már akkor termékbe tudják építeni a technológiákat, amikor még kicsit drágábbak, de tömeggyártásra már alkalmasak, az ő áraikon még az is megéri. Ezért aztán ők az elsők között vannak, akik átveszik a technikai újításokat, és a piac innen ismeri meg őket. Szerintem legalábbis a multitouchal ez történt.
-
DJS
tag
válasz #16820480 #80 üzenetére
aki mondjuk kifejleszt egy technológiát, a nem feltétlen adja is ki azt termékkén. mondjuk egy egyetemi kutatólabor miért adna ki telefonokat?
Vannak rá esetek, például a BSD, a Pascal vagy az SPSS egyetemi projektek voltak, de az első BASIC is. Persze szoftverrel ezt könnyebb megcsinálni, kisebb a gyártási költség.
-
Wolverine
félisten
Pont ez a userfriendly megoldás. A legtöbb készülék kezelését meg kell tanulni, ha nem vagy eleve jártas a hasonló termékek használatában; egy Apple-cuccnál ez ritka. (leszögezném, hogy nem szeretem az almás termékeket, de azt elismerem, miben jók: a laikus tömeg megszólításában és bevonásában)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
alamuszi
senior tag
Mondj már egy statisztikát, hogy mennyi az annyi, mert a végén még kiderül, hogy itthon is 99 % a részesedése, milyen részesedése van a mobilpicból az IPhone-nak? Max Te osztod az észt de nem okosan, csak elvakultan
-
ntomka
nagyúr
válasz Wolverine #81 üzenetére
Rendben, de ebben mi a forradalmi és gyökeres változás?
De mást mondok, van egy másik cég, aki ugyanezt csinálta, és fényévekkel nagyobb cég lett, mint az Apple. Segítek: Microsoft.(#87) Ijk: Én is ismerek ilyen emberkét, és mikor kérdem miért kellett ez, mikor drágább, mint a vetélytársai, akkor a válasz csak mert jó volt. Amíg ilyen "érzést" vált ki az emberből valami, addig vegye-vigye, hisz az a jó, ha elégedett a termékkel az ember, amit vesz. Főként meg ha ki is használja a tulajdonságait, és nem csak vagiból, marketing benyelésből veszi meg.
Engem személy szerint a bullshit marketing duma zavar, miszerint az Apple egy innovatív, IT-t forradalmasító cég.[ Szerkesztve ]
-
Elrood
őstag
"Poénos" emberkék is megjelentek:
Brand new ipad getting smashed by a baseball bat
300ezerből 2db már biztos kuka
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
alamuszi
senior tag
Akkor miért van az, hogy a HP, Acer, Dell, Fujitsu, Lenovo, Toshiba a legnagyobb számítógép forgalmazó cégek a világban, és az apple, még usa-ában is csak 1x %-on van. Csak a legdrágább termékeknél értek el sikereket, ez nem volt nehéz, mert az Ő termékei a legdrágábbak .
Na ez miért van, vagy a világ nagy része idióta, hogy nem veszi be az erőszakos marketinget?
"Vagy a becsületes vállalatok nem akartak ilyen hulladékot az emberiségre szabadítani, mint az iphone?"
Ne kezdj famelni, mert valaki más szívja meg. Ki mondta, hogy szart gyárt az apple? Mert eddig csak Te!!! És ilyet senki nem állított, csak mindössze annyit, hogy drága, és nem jobb egy másik terméknél, és az is tény, sem a koncepció, sem az ötlet nem az Apple-é. Csak a megvalósítás, de ez nem azt jelenti, hogy Isteníteni kell.
(#83) Alex91
Egy rétegnek biztosan megoldás lesz Itthon, de a 99.9% még mindig nem.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
-
Wolverine
félisten
-
törölt tag
válasz bLaCkDoGoNe #67 üzenetére
én is próbáltam, remekül lehet laptoppal boldogulni fotelban is, vagy reptéren, vagy akárhol, ahol eddig próbáltam. oké, a mostani gépemnél el tudok képzelni könnyebbet is, de ez sem nehéz, nem zúg, nem forrósodik (legfeljebb HD filmnézés közben, de akkor sem elviselhetetlenül), nem szokott lebillenni az ölemből. és nem használok touchpad-et, a trackpoint sokkal sokkal jobb, nem is vennék már nélküle gépet.
mondjuk egy core i5-tel szerelt X201s laptop már viszont tökéletesen ellátja azt a funkciót, ami a nevéből adódik.Ijk: egy iphone-ban mi az Apple fejlesztés? a cpu az samsung, a memóriák szintén, a hangvezérlő az wolfson, a kijelző szintén samsung (ha jól emlékszem), ezeken kívül meg kb egy házat kellett hozzá gyártani valahol Kínában, és összeszerelni. hardvert már régóta nem fejlesztenek érdemben, amióta átálltak az x86 architektúrára (vajh' miért?), azóta a mac gépek is lényegében ugyanazt tartalmazzák, mint a többi pécé. a szoftveres háttér még rendben van.
aki mondjuk kifejleszt egy technológiát, a nem feltétlen adja is ki azt termékkén. mondjuk egy egyetemi kutatólabor miért adna ki telefonokat? -
floatr
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #67 üzenetére
Pl pont a joojoo-t már márciusban elkezdték forgalmazni, dehát a média telibe volt vágva az apple kampányával, ezért nem volt érdemi visszhangja. De tablet-et is lehetett már korábban kapni sőt azokra pl netbook remixet pakol(tat)ni már csak az egyszerű felhasználói élmény érdekében.
Itt most egy dolog van, ami említésre méltó: az iphone-nál bevált rendszert/felületet átültették egy tablet-re. Ez innovációnak gyengusz, pláne annak a fényében h hasonlót egy netbook remix is tud nyújtani, bár biztos meg lehet magyarázni, hogy ez sokkaljobbabb
-
DJS
tag
Hát látsz másik céget, ami erre épít?
Esetleg valami luxus számítógépház-gyártók. Meg a luxusautók is így készülnek. A Google is ezzel a módszerrel csinálta meg a Chrome-ot, nulla innovációval lett egy böngészője. Szóval mások is csinálják, csak nem teljes erőből.
Steve Jobs egyébként is egy marketingzseni (sose volt mérnök), és harminc éve gyűjti maga köré a legjobb tervezőket és marketingeseket. Ezzel nehéz versenyezni.
-
Ijk
nagyúr
Bármelyik nagyobb cég képes felvásárolni a technológiát a több száz közül.
"A Microsoft is bemutatta, hogy van multitouch, kínálta is a Surface-t pár millió forintért. Láttatok már valahol használatban ilyet? De az Apple rákattant és valami használhatót faragott belőle."
Na kb. erre akartam rávezetni a beszélgetést./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DJS
tag
Nem mindig. Gyakran a feltaláló nem tudja olyan jól eladni, mint akinek pontosan arra az izére volt szüksége. A számítógépes egér jogait valami száz dollárért adták el anno. A Nike logót meg egy diák tervezte, azt mesélik, húsz dollárért.
A Microsoft is bemutatta, hogy van multitouch, kínálta is a Surface-t pár millió forintért. Láttatok már valahol használatban ilyet? De az Apple rákattant és valami használhatót faragott belőle.
James Watt sem találta fel a gőzgépet, ő csak tökéletesítette a már meglévő modelleket, és csinált egy olyat, ami eléggé üzembiztos volt és relatíve nagy hatásfokkal is dolgozott. Ma meg őt ünnepeljük a feltalálóként. Pedig az ő érdeme az, hogy használhatóvá tette.
Igaz, Watt gőzgépe olcsóbb is volt, mint a versenytársai
-
alamuszi
senior tag
És hol szerinted Európában, Dél-Amerikában, Afrikában sikeres, szerintem nem.
(#72) Ijk:
Nem másnak több esze van ennél, pl: az IBM komoly fejlesztésekbe ölt, és most abból él, félik, hogy licenc díjakat fizetnek neki, de telekommunikációban ilyen az Ericsson, vagy az Autóiparban a Mercedes. Amíg az apple kisebb Tajvani cégeket perel, mert ez is a marketing része. Remélem neki megy egy IBM, vagy hasonló kategóriás cégnek is és jó pics@-n rúgja végre, valaki Steve- mostanában elszentelenkedett[ Szerkesztve ]
-
DJS
tag
Ez így nem teljesen igaz, a Microsoft meg más nagy cégek az Apple-vel összemérhető összegeket költöttek marketingre. Csak az Apple a tervezés részévé tette a marketinget. Nyilván ez se új gondolat, persze, a Windows is felhasználóbarátra van tervezve, de valamiért Redmondban még senkinek nem szúrt szemet, hogy a zsír új laptopok matt fekete felületén milyen nevetségesen hat egy kajla, színes "Certified for Windows Vista" matrica. Közben az Apple gépeket meg úgy készítik, hogy egy felesleges illesztés se nagyon legyen.
Az Apple nem nagyon végez kutatómunkát, ők inkább csak összeraknak. És igen, luxusra gyártanak, bevallottan és kezdettől fogva. Az Apple marketingje megfogható alapra támaszkodik, mert a termékeiket eleve marketingre fejlesztik, míg a Microsoft a múltkor a nagy ellenkampányát is arra az üzenetre építette, hogy hát ő olcsóbb.
Az Apple az utóbbi tíz-tizenöt évben a marketingre épített fel mindent, és a jelek szerint bejött neki. De ennél tovább már nem nagyon tud fejlődni. Az, hogy kijöttek ezekkel a tömegcuccokkal (ipod, ifon, ipad), a legtöbb, amit ezzel a módszerrel el lehet érni.
-
ntomka
nagyúr
Milyen fejlesztések? Az adott kor elérhető technikai eszközeit összegyúrják egy piaci réteg igényeinek megfelelően, így a fejlesztési költséget marketingre költhetik. Sheratan jól mondta. Régen talán próbáltak fejleszteni is (talán ezért is voltak nehéz helyzetben, mert nem ment? Nemtom...), de mára ez leszűkült az osx upgrade-jére, mert ugye egy használható os-t nem lehet csak úgy összetákolni.
Vagy talán ők fejlesztették ki a tablet koncepciót, a touch screen-t, az internetet, az os fogalmát, az ilyen-olyan csiszolt fém burkolatot, és omg a multi touchot??ツ Headphones on - World off
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Hol mondtam én azt, hogy az MS gyártott hardvert? Szeretem az ilyen érvelést, amikor egy félmondatot kiragadnak egy hozzászólásból, majd valami olyat válaszolnak rá, amiről az eredeti hozzászólásban szó nem volt. Oprendszert csinált tabletre, kellően használhatatlan is lett. Hardvertől függetlenül. (Sőt, telefont sem csináltak, de OS-t rá igen, szintén nehézkesen kezelhető eredménnyel.) Feldúlt pedig nem vagyok egyáltalán, de az tény, hogy pl. egy Windows XP-t nem lehet kényelmesen használni anélkül, hogy rápakolnál egy csomó kiegészítő szoftvert meg beállítanál mindenfélét.
floatr (#59): Én egyelőre nem tudok más, hasonló készülékről. Majd lesz HP Slate, meg tibicsoki, meg napszemüveg, de jelenleg lehet hasonló készüléket kapni?
sheratan (#63): A hivatkozott mondat nem szerencsés (sőt), de nem belátni, hogy az almások azért letettek az asztalra egy-két igen klassz dolgot (hasonlóan az MS-hez, a Google-höz, stb.) az idők folyamán kicsit beszűkült látásmódra vall. Valamint kis kiegészítés az #56-hoz: Hidd el próbáltam notebookkal, próbáltam netbookkal az asztaltól eltérő helyen való netezést, valóban lehet, de nem kényelmes. Nehéz, zúg, melegíti az ember combját, az üléspozíciótól függően instabil az egész készülék, touchpad-del pedig vallatni lehet, néha olyan nehézkesen lehet használni.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
floatr
veterán
Senki nem vitatta az apple marketing-stratégiájának sikerét. A ms is alkalmazza pár éve. Csak szakmai fórumban könnyen előfordul, hogy a marketing-meghajtású projektek relatív sikerét kissé fanyalogva fogadja a sok "paraszt", inkább egy marketinges szaklap fórumában kéne lelkesen tapsoló embereket keresni.
Mert amikor a sorbanálló azt válaszolja a választás okát firtató kérdésre, hogy "izé, szép, lehet kattingatni" meg ilyenek, akkor az valóban nem technológiai siker
(#65) Nyugdíjas:
Ennél jobban csak az tetszett, amikor fel voltak háborodva, hogy a gugli versenyre kelt velük[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz #16820480 #63 üzenetére
Na várjunk csak egy pillanatra. Az apple volt már nagyon szar helyzetben is. Szóval akkor hogy is van ez, fejlesztések helyett marketingre költöttek, így sikerült eladni több millió terméket, amiből később megintcsak a marketinget finanszírozták? Ha ez így van akkor ezt bármelyik cég meg tudja csinálni. Ja tudom, ők mindennél előrébb tartják a fogyasztókat így nem akarnak marketinggel becsapni senkit.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ntomka
nagyúr
"...az Apple forradalmi szerepére hívja fel a figyelmet, mivel (írják) az Apple II – Macintosh – OS X – iPod, iTunes – iPad terméksorozat minden eleme gyökeresen újította meg a számítástechnikát."
Mivel is?!
-
floatr
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #54 üzenetére
No alakul, mostmár csak a többi hozzászólással együtt kéne értelmezni és akkor kijön, hogy nem az apple termékekkel van a bajom, sőt itt az általad célbavett "többség"nek sem, hanem a feltétel nélküli rajongással, az "automatikusan jó"-val. Te is gyakorlatilag arról beszélsz hogy "általában véve az újgenerációs tablet", miközben azt sugallod, hogy az egyedüli ilyen életrevaló dolog, az apple-től jön. Hát ez a marketing...
-
Wolverine
félisten
A korábbi iPades hírhez már belinkeltem, de akkor megint: ilyesmikre pl. tökéletes lehet.
-
floatr
veterán
A barkács alatt elsősorban az átlaghasználatra gondoltam, fikázás meg persze könnyen megy, mert nálunk házon belül is akad egy-két fan, akik komoly észérv nélkül bármit megvennének tőlük. De nekem -- mint mondtam -- éppen ez a megmondós/magaslovas fanság az, ami nem tetszik. Elolvastam a zindexes cikket, és nevetnem kellett. Lehetnek vélemények, hogy kinek mi tetszik, de ez a szemellenzős rajongás felnőtt embereknél már vicces.
A multitaccsot először a surface-nél láttam, gondolom a hagyományos tablet régebbi találmány lévén nem kezeli, de ez is csak átmeneti dolog. A win7 és az xorg is fel van készítve multipointeres dolgokra, így technikailag adottak a feltételek, de a magam részéről nem hiányoltam eddig sehonnét.
-
törölt tag
én is erre használom 90%-ban a gépemet. de ennek ellenére tartom, hogy sokkal kényelmesebb egy laptopon levelet írni, fórumozni, IM-ezni. és ezt is fel tudom kapni, és átüülni vele a kanapéra vagy fotelbe, vagy akár ki a kertbe is a nyugágyba. viszont közben tudok rajta rendesen multitaskolni, szöveget szerkeszteni, van nyomáspontja a billentyűknek, stb.
igaz az üzemideje szegény 3 éves akksinak nem a legjobb, de most rendeltem hozzá egy 9 cellásat, azzal megint menni fog mint a duracell nyuszi... -
oO7
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #54 üzenetére
"Abban a formában, ahogy anno MS-ék megcsinálták"
Hát MS-ék nem nagyon gyártottak hardvert..."Szemben az MS rendszerekkel, ahol a mókolás elengedhetetlen feltétele a rendszer normális használatának"
Ezt meg gondolom csak a feldúltság szülte belőled... mert ez bizony nagyon nem igaz -
bLaCkDoGoNe
veterán
Remekül leérvelted, gratulálok.
pzstm: Nyugodtan mondd, én is használtam tabletet, utáltam. Abban a formában, ahogy anno MS-ék megcsinálták, zsákutcának tartom (ez is sok évvel ezelőtt volt, XP-vel, hogy a W7 hogy teljesít, azt nem tudom). Tetszik vagy sem, az Apple egy dologhoz nagyon ért: hogyan tegyen egy rendszert könnyen, kényelmesen használhatóvá anélkül, hogy mókolni kellene vele. (Szemben az MS rendszerekkel, ahol a mókolás elengedhetetlen feltétele a rendszer normális használatának.) Természetesen van rendszer, amit szabadabban bővíthetsz, de én például nem egy negyedik notebookot szeretnék otthonra, hanem egy halk és hordozható ezközt, ami az otthoni számítógépes tevékenységem nagy részét lefedi. Bonyolultabb feladatokat pedig a három notebook egyikén el lehet végezni. Egyszerűen mások az egyes emberek igényei, van, akiét a készülék le tudja fedni, és van, akiét nem. Nem kell ezt túlpörögni.
floatr: Bár az irónia jó dolog, de most nem talált be. Egy darab Apple termékem nincsen, de az a véleményem, hogy egy termék nem lesz automatikusan szar attól, hogy alma logó van rajta. Félreértés ne essék: jó sem. Netezni pedig valóban nem csak kanapén vagy fotelban lehet, de nekem ott kényelmesebb (lenne).
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
adalbert1
veterán
válasz Nyugdíjas #40 üzenetére
Csak nem a "nem neked gyártották" frázis az?
Amúgy szokásos kasza az Apple részéről a launch, marketingből csillagos ötös jár nekik... Kíváncsi vagyok hogy milyen irányba és mennyit fog fejlődni ez az eszköz a következő pár generáció során, ilyen vagy hasonló eszközre pár hasznos felhasználási területet el tudnék képzelni (pl.: iskola, interaktív tananyagok, stb). -
madgie
titán
Bakker, ha neked nem elég barkácsos az iPhone (OpenSSH, JB, blabla), akkor nemszótam. Nem arról van szó, hogy az emberek nagy része nem is ismeri az adott iKacatot, csak kegyetlen trendi lett fikázni?
Egyébként a régi tapis tablet tud több (értsd: nem kettő, több) ujjat kezelni? Mert nálam fontos volt ez is a telefonválasztásnál, zajgenerátor-szintivackoknál nem árt, ha három-négy ujjat is tud kezelni az adott eszköz.
Multi-OFF: Istenuccse, nem várom (mert utálom), de dídzsé celebjeink kezében ilyen iPad (vagy más, hasonló eszköz) lesz rövid időn belül, mert ugyan nem ért hozzá, de trendi lesz (és igazából szoftverileg jó is lesz, tuti írnak erre is betyár, tényleg multitouch app-okat, mint anno a szifonhoz)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezzel a megállapítással kénytelen avgyok egyetérteni. Csak annyi aggályom van, hogy nekem volt már Androidos telefon a kezemben, és valahogy nem jött be. Lehet ez jelenti a fan-ságot, de nekem szubjektiv módon valahogy mindigis tetszett az apple termékek kezelhetősége. Nem azt mondom, hogy másnak em lehet ez másként. Tehát amit mondasz az abszolút igaz.
Én ismerek olyat aki kipróbálta az OSx-et és visszatért a windowsra. Nem állt neki kézre. Nekem meg igen. Nem vagyunk egyformák."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
floatr
veterán
válasz Nyugdíjas #44 üzenetére
Engem leginkább arra emlékeztet a dolog, hogy megfelelő marketinggel mi mindent el lehet adni abszolút nem versenyképes áron, mert fogalmuk sincsen, hogy az ipad-en kívül is létezik tapis tablet, sőt most jön a java. De ugyanezeknek az embereknek arról sincs fogalma, hogy androidos telefonok is léteznek, nem csak iphone, amit ugyanolyan egyszerűen lehet kezelni (market meg tsai)
De akkor mégegyszer: az egyszerűség jó, de ha szabad felhasználási lehetőség ( != kötelező barkács) is társul mellé, akkor kicsit szélesebb rétegeket is ki tud szolgálni a fanclubon kívül
-
pzstm
titán
egyetlen kommentemben sem fikáztam (ha Te annak vetted volna vagy személyes sértésnek esetleg akkor sorry )
Ár/érték arányban tőlem nagyon távol áll, mindössze erről van szó
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz Nyugdíjas #44 üzenetére
ezt simán elképzelhetőnek tartom, de véleményem szerint leginkább alma-fanoknak van ez a készülék (ők a legnagyobb célközönség) és még közülük sem tudják sokan megmondani miért kell, leginkább MAcbook Air, ipod touch és iphone mellé jól mutat otthon
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként netszerte kezdenek olyasmi meglátások megjelenni a kütyüről, hogy talán azt kellene "belelátni", hogy ez pont azoknak a júzereknek készült, akiknek nem kell a "nagyobb szabadság", mert nem tudnak vele mit kezdeni. Fogalmuk nincs a böngészőn, és az office-on túl mi lehet a gépben. Nem is érdeli őket. Nekik ez egy kényelmes céleszköz. A felülete pofonegszerű, bárki tudja kezelni. Erre van.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
pzstm
titán
-
floatr
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #36 üzenetére
Már csak azt kéne észrevenni, hogy nem a tablet kategóriát pocskondiázzák, hanem ezt a konkrét gépezetet, és akkor már másképp fest az összkép. Mert nem csak iFotelben és iKanapén lehet iNternetezni
-
pzstm
titán
most mondjam azt, hogy 4éve volt nálam egy ideig egy tablet toshiba, kijelző kifordít, rárak billentyűzetre, és kaptam egy ipadet, cska kilóra több volt. 12"-on pedig már 4-5 éve 1440x900-as felbontást kaptam. és rendes oprendszer futott rajta, cska ugyebár akkor még a Windows XP Tablet messze nem volt annyira jó mint most egy Windows7, ami már gyárilag fel van készítve a tapizásra, mivel az oly sokat szidott MS emberkék belátták, hogy a tapizásé a jövő, és gondoltak erre is.
Ma már még komolyabb 12"-os tableteket lehet kapni.....még ha árban több is, de akkor is egy bővíthető és sokkal "szabadabb" rendszert kapok.
Persze tiszteletben tartom a véleményedet, csak nem értek vele egyetiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
madgie
titán
No de miért? Otthon én sem használom 90%-ban másra a gépet, csak arra, amire konkrétan elég lenne a telefonom is (fórum, levelek, ilyesmi), de a kijelző mérete miatt nem kényelmes. Net/notebook soha nem volt szimpatikus (pedig kettő is van a háztartásban), egy tabletet viszont örömmel elfogadnék.
[ Szerkesztve ]
-
FixY67
senior tag
Félelmetes, hogy valaki ennyi ésszel korlátoltnak mer nevezni másokat.
...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Azért félelmetes, hogy egy informatikával/hardverekkel foglalkozó fórumon ennyi korlátolt ember van. Híreket, blogokat szoktatok-e olvasni, Youtube-on videót szoktatok-e nézni? Csak úgy szórakozásból, nem munkához anyaggyűjtésként, kutatásként. Nem lenne kellemesebb, ha mindezt a kedvenc fotelotokban vagy kanapétokon tudnátok végezni?
Nekem például már csak ezért is jópofának tűnik az eszköz, ti. a munkán kívül is szeretnék/szeretek internetezni, de egyre nehezebben viselem, ha egy íróasztalnál kell ülnöm sok-sok órát. Tizenévesen, huszonévesen még képes voltam 12 órát is a gép előtt ülni, most már ha nem muszáj (azaz nem dolgozni kell), akkor inkább kényelmesen elhelyezkednék a kanapén, miközben blogokat vagy Prohardvert olvasok, esetleg megnéznék egy pár videót Youtube-on.
Van notebookom, van netbookom, mégis egyik sem hozta meg nekem azt a szabadságot, amit most ettől a készüléktől vélek megkapni.
Azt kellene belátni, hogy ez a kütyü nem váltja ki a számítógépet mint eszközt, inkább egy olyan készülék, ami azt a néhány funkciót, amiért (és csak ezekért!) sokan ma számítógépet használnak könnyen kezelhetővé és kényelmesen használhatóvá varázsolja. Vannak hiányosságai, de tökéletes eszköz soha nem is volt, soha nem is lesz."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
-
pzstm
titán
iPad helyett: HP Slate táblagép részletek!
Kíváncsi lennék én is arra az interjúra gugli cuccosa nem tudom melyik pontosan, jelenleg csak slate illetve Courier van a kis agyamban
Viszont ez a slate is tán 5+ órás üzemidőt kapott specifikáció szerint, de Windows7 van rajta (még ha kicsit HP által átszabott is) kérdés persze mennyit módosítottak rajta.
-
floatr
veterán
A slate-el egy kategória kb, de várom a gugli cuccosát
Nomeg a nokia kütyüjét. Az akksi tekintetében valószínűleg optimálisabb lesz. De ha most az üzemidőt és a használhatóságot kell méricskélni, akkor én inkább az utóbbi mellett döntenék. Amúgy meg elég nagy és megmagyarázhatatlan ellenszenvet érzek az apple termékek iránt, ezét jót nevettem nemrég egy villáminterjún, amit egy sorbanállóval készítettek, és próbálta megmagyarázni, hogy tulajdonképpen miért is van szüksége neki annyira az ipad-re. -
Jarod1
veterán
Ha valakinek sikerült szerezni egyet az megírhatja a tapasztalatait...
-
pzstm
titán
családos emberként az tudom mondani, hogy 3+ kilót az ember nagyon sokáig képes kézben tartani
7kg-ig nyugodtan elmehetünk....igaz egy csöppség iránt sokkal nagyobb szeretet tanusít az ember mint egy itampon..izé iPad iránt (normális esetben)
-
pzstm
titán
hmmm még nem hallottam róla..érdekes...jónak tűnik, csak picit lehet kevés az üzemidő egy ilyen kütyühöz
súlyát egy férfiember meg el kell hogy bírja
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
A szifonon ki van kapcsolva alapból a wifi a fogyasztás miatt, 3G/EDGE-n meg nem nézem meg, 100 megás csomagom van netre, azt nem pazarlom ilyesmire.
floatr: ezért írtam, hogy iPad-szerű, nem azt, hogy konkrétan iPad
Amúgy jöhetnek a követők, csak lehessen normálisan kezelni őket (a linkelt VisiOffice-t nem lehet, pedig majd' millás tétel az a gép... jó, elsősorban nem bemutatóra készült, inkább vizsgálati célokra, de ettől függetlenül sikítva nyúlok a hátul eldugott egérért egy perc múlva, akármit kell rajta csinálni)[ Szerkesztve ]
-
WillyX
tag
Nem akarok én senkit rábeszélni. Többek között, mert nekem sem kellene ebben a formájában, de azért el tudnám képzelni több helyzetben, ahogy megkönnyíti az életet. Ez a tv-s cucc csak példa volt, helyette lehetne mást kitalálni. Nekem pl. nincs ilyesmim a tv-mhez, ezért nálam tökéletes lenne erre a célra. De helyette pl. Forma 1 appon real time követheted, hogy ki hol jár a pályán, miközben nézed a versenyt. De ez is csak egy kiemelt dolog. Biztos lesz még több ezer olyan dolog, amit kitalálnak rá.
@madgie: Miért kellene wifit kapcsolgatni?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Kereskedelemben is jól jöhet a cucc, saját példámból kiindulva most vagy ilyennel lehet megmutatni a lencsék tulajdonságait (Win alapú érintős cucc, iszonyat kezelni), vagy laptoppal rohangálni a vevő után, vagy felkapni az asztalról egy iPad-szerű cuccot. Mondanom sem kell, melyik a leghasználhatóbb és egyben "legvakítóbb" megoldás...
sheratan: ilyet a szifon is tud, pont szifon TV néven. Persze mire bekapcsolom a wifit, meg elindítom a programot, addigra megnézem a setbox-on hatszor, milyen műsör jön
-
-
pzstm
titán
"Repülőn, vonaton előkapni filmet nézni. Sokkal kényelmesebb, mint egy notebook szvsz"
Ezzle pont nem tudok egyetérteni....de egy a szívemhez nagyon közel álló véleményt már kifejtett korábban egy kollega. De rendben...elfogadom, hogy Neked jobban tetszene
" nappaliban a dohányzóasztalon ott a cucc és mondjuk tv közben csipog, hogy jött e-mail,"
Asztalon telefon, és csipog-rezeg ha jött mail (tudom, telefon touchbillentyűjén nem olyan jó lehet válaszolni mailekre, bár nekem menni szokott. amúgy meg ha olyan nagyon fontos mail jön arra általában csak laptopról tudok reagálni, a sok csatolandó fájl és egyéb más infó utánajárása érdekében. )"tv műsorújság appon keresztül 2 sec alatt tudod nézni,"
Újabb TV-kben LAN (sőt némelyekben már Wifi is van). Így műsorújság arról is nézhető, de digitális kábelelőfizetés esetében jár ilyen magyar műsorújság is tudtommal, és akkor meg egy gombnyomással láthatom hol mi jön/ mi megyiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
úgy emlészem, hogy az Omina esetében is volt olyan gond, hogy navigáció közben többet fogyaszt, mint amit az autós tüöltője képes beletáplálni elég ciki az ilyesmi mindenesetre, mert kellemetlen lehet használat közben, főleg ha akkor jön rá az ember, amikor éppen szüksége lenne az eszközre...
WillyX: az emailes dolgot a telefonom is tudja, de az akár menet közben a zsebemben is, ha úgy akarom. a műsorújságot meg nagyjából akármelyik set top box... erre felesleges egy 500 dolláros eszközt venni még pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
WillyX
tag
Én azért több dologra. Repülőn, vonaton előkapni filmet nézni. Sokkal kényelmesebb, mint egy notebook szvsz. Vagy a nappaliban a dohányzóasztalon ott a cucc és mondjuk tv közben csipog, hogy jött e-mail, egyből nézheted, válaszolhatsz, vagy tv műsorújság appon keresztül 2 sec alatt tudod nézni, hogy mi megy stb. Nem kell bemászni a gép elé.
Már venném is, ha lenne benne flash. Így viszont nem teljes a netezés élménye, ezért nem veszek. Ha majd kihal a flash, vagy tesznek bele, akkor fogok venni egy ilyen cuccot.
-
pzstm
titán
és amúgy milyen a Legend-ed?
Egyik ismerősöm épp olyat tervez venni, én tesztek alapján kimondottan mertem ajánlani neki, persze egy személyes tapasztalat sokat segítene
Jöhet akár privátban isiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
A Nokia 770 is tudott mar olyat, hogy toltore dugod, megis lemerul. Ezzel szemben az iPad legalabb szinten tudja magat tartani 500 mA-bol is.
Eleg nagy baromsag azt kepzelni, hogy a fali adapterek 500 mA-t adnak le. Peldanak itt a HTC Legendem, a dobozra is azt irtak, hogy toltovel 3 ora, geprol 5 ora, amig feltolt.
Szoval ez csak folos paraztatas.
“All nothings are not equal.”
-
WillyX
tag
A Flash hiányát leszámítva szerintem nagyon jó eszköz. Nappaliban, nyaralásra tökéletes.
Egy korrekt review szerintem: http://vimeo.com/10690133
-
pzstm
titán
mondjuk érthető, hogy ilyen sok fogyott belőle, hisz vannak akik csak emiatt vették meg:
Szétvert iPad a YouTube új sztárjaMeg azért vannak már most ismert gondok is az iPad-el
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Elég komoly marketinget csinált az Apple, konkrétan több amerikai tv sorozatban reklámozták, pl. a Modern Family egyik epizódja csak az iPad-ról szólt.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
pzstm
titán
Nah ha erre is valaki azt mondja, hogy nem csak Apple-fanok veszik meg, akkor megeszem a kalapomat
-
floatr
veterán
Elolvastam azt a cikket is háááát ööö...
Három igen lényegi dolgot emelt ki pozitívumként a cikk:
-- koncepció, ami kell, mert koncepció nélkül nem lehet eladni az első napon 300 ezer valamit
-- képnézegetésre ideális
-- a könyvolvasója nagyon "aranyos", és feldobja rá azt a könyvet, ami a polcon heverÚristen...
-
anulu
félisten
szánalom, hogy egy ekkora hulladékot el lehet adni
...és az indexesek meg az egekig is magasztalják.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- Asztalos klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box