Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Az előtte lévő Megapole is "kicsit" meglepő, hogy befért 256 byte-ba: [link]. Lényeg, a letölthető csomagban hozzácsomagolta szerző a forráskódot is, szóval meg lehet nézni, hogyan csinálta. Most nem állítom, hogy sokan meg fogják érteni... A forráskódot nézve még jobban érződik, hogy mennyire kevés is ez. 114 x86-os utasítás...
-
winhate
őstag
Kár hogy kevés itt a scener.
Főleg Amiga demo scenerA mai napig szereten a scene-t. / C64 , Amiga /
PC suxx
Egy hét és indul a 2 napos offline
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Jinxb1rd
addikt
Ez a youtube videót majd végignézem, bár jobban szeretem magát a programokat elindítani, ami ezeket játsza. Régebben imádtam ezeket nézni, újságmellékleteken találtam néha iyleneket. Kissé hipnotikus erővel bírnak, mert csak nézed nézed nézed... Ja meg hallgatod.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
opr
nagyúr
Oszinten? Fogalmam sincs. Fekete magia ez az egesz, regen nem sima programozgatas.
De egyebkent ha ilyen csodakat akarsz latni, menj el, a Function nagyon jo buli, a pia olcso, a szervezok egy reszet szemelyesen ismerem, nagyon jo arcok.
Szerintem minden programozonak el kene mennie egy demoscene-re, legalabb egyszer, azonnal tisztabban latja az ember, hol is helyezkedik el a palettan.De egyebkent tenyleg, hihetetlen buli, csak ajanlani tudom.
En sajnos nem fogok tudni menni, asszony altal szakralisan ki lennek belezve, ha bejelentenem, hogy csak ezert hazarepulok magyarorszagra, plane hogy nelkule."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pomorski
őstag
Az igen! Látom, látom, de nem hiszem el... Emlékszem, egyszer (már PC-n, azaz nem a C64-en) egy demóhoz, ami 320x200-as felbontásban rajzolgatott plussz palettát variált, ott volt egy olyan problémám, hogy az Y koordinátát 320-al szerettem volna szorozni, majd hozzáadni az X koordinátát. Ezt akkor mul és add sorokkal oldottam meg. Azonban, amikor rájöttem, hogy a mul lassú, akkor kiváltottam őt eltolásokkal és egyebekkel. Ez a mul kiválasztása eleve vagy 80 bájt volt... Úgyhogy hogy csinálták ezt meg 256 bájtból?! Szinte hihetetlen.
-
opr
nagyúr
Function 2015, egyik 256byte demo (youtube). Nagyon durva, miket kihoznak a sracok milyen kevesbol.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
őstag
Én is anno egy Amiga 500-ason ismerkedtem meg a demókkal, és most, 42 évesen is nagyra tudom értékelni ezeket az alkotásokat, remekműveket
Aki nem látta volna, egy nagyon érdekes és k.vajó, másfél órás filmecske erről a témáról(jobban lekötött mint egy akciófilm ): Moleman 2 - Demoscene - The Art of the Algorithms (2012)[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Mennyire szerettem ezeket a demo-kat anno a 90-es évek elején.
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest