- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
hasonlóan gondolom...
egyszerűen érthetetlen, hogy a microsoft mit képzelt..
meg is érdemli a szívást a cég, pofám leszakad, hogy komplet hülyének akar nézni, de kb a fogyasztók 90%-át is....
ami meg a klasszikus laptop és desktop felhasználást illeti, mai napig nem értem, hogy az amúgy vérprofi microsoft ergonómikus brigád mégis hogy képzelte, hogy én majd ott ülök az asztalnál és előre nyújtott karral fogom összemaszatolni a monitorom... félelmetes..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
martonx
veterán
Melyik az egyszerűbb? Miért így is pont ugyanarra a start képernyőre jutsz, amit el akartál kerülni
Elárulom a Win gomb + gépelés pont ugyanazt csinálja, mint amikor egérrel elkezdesz egy felbukkanó menün keresni egy nagyítót, majd kattintasz rajta, és begépeled amit keresel. Melyik az egyszerűbb?
Én kérek elnézést!
-
Peter13
senior tag
Bocs fiúk, semmi újat nem tudok írni, csak azért szólok hozzá hátha valahol valaki csinál egy összegzést a tapicskolós rendszer fogadtatásáról. Tehát aki új dolgokat remél, az ugorhat, illetve elnézést előre is.
Tehát. Az a Microsoft-os kolléga, aki azt hitte hogy az emberek többsége érintőképernyős készüléket használ, az vagy nagyon hülye, vagy másokat néz ordas módon retardáltnak. Ugye nem gondolja komolyan, hogy vállalati, illetve nagyvállalati környezetben (ahonnan feltevésem szerint a licenszdíjak túlnyomó többsége származik) ezt fogják használni egér és billentyűzet helyett? Rakjon már össze pls egy ötoldalas prezit pár grafikonnal, táblázattal, csak úgy a'la natúr, ahogy azt szokták kérni meeting előtt egy órával. Vagy írjon már egy-két formulát (nem, nem makrót, abba bele sem merek gondolni) excelben, formázgassa meg kicsit a cellákat, esetleg kössön össze pár tab-ot vagy akár csak jelöljön ki egy SUM-ot. Esetleg ha már így belejött, pattintson már össze egy egyszerűbb doksit, tartalomjegyzék, pár stílus, bekezdések formázása, egy-két ábra, fejléc-lábléc beállítása, csak úgy a szokásos alapvonalak mentén...megnézném mikorra végez, szemben az "elmaradott hagyományos beviteli eszközöket" használó kollégával szemben.
Mert hogy "vannak még olyan felhasználók, akik a hagyományos bill+egér kobinációt részesítik előnyben". Az agyamat eldobom!. Mit nem mond?! Mintha ez lenne az etnikum, és a többség már réges régen rutinból "összesimogatná" a hétfői meeting anyagát, aztán könyökből lökné át a főnöknek egy szmájli kíséretében...
Kedves Microsoft. Nem csak otthoni felhasználók vannak. És az otthoni felhasználók között sem csak olyanok vannak, akik semmi mást nem csinálnak csak tartalmat fogyasztanak. És még ez utóbbiak között is megbújhatnak olyan elvetemült alakok, aki nem átallanak a kényelmesebb beviteli eszközöket előnyben részesíteni (mert pl fotelből neteznek / játszanak / néznek filmet egy 42 inches TV-n és nem akarnak minde sz*rért a nappali túloldalához rohangálni, vagy egyszerűen csak mert fárasztó akár egy mezei 24-es monitoron is tapicskolni (ezt a hozzászólást sem tudom hogy írnám meg egy karnyújtásnyira lévő függőleges felületen...hm?)). Tabletre marha jó a metro. Minden másra marhára nem. Ha nem hiszik el, próbálják ki önök is!
Egyébként nekem Win 8.1 van a fő gépen, és mint rendszert szeretem. Anno megvettem a Win8-at mert gépet frissítettem, és Vistát (tudom, tudom...) illett lecserélni. Nem fagy, nincsenek driver gondok, a hülye start menüt ki lehet kapcsolni (most már), a megszokott vackaim / játékaim vidáman szaladnak a megszokott háttér előtt. Az asszony is megszokta (legnagyobb User Acceptance Test mind közül). Miért nem lehetett egyből így kezdeni?...illetve ha már olyan lett a start, amilyen, de legalább végre jó irányban halad a dolog, akkor miért kell az embereket ilyen ökör nyilatkozattal hergelni?...
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
King Unique
titán
De a sima 8-cas , de mint mondták itt párat nem muszáj használni.
(#91) hcs89: +1 ez nem a másik réteg ledegradálása, ezek tények.
(#94) Stonerice : +1 Tényleg uncsi ez a "mért kötelező, mért van Metro dolog", uccsó mondat ütős, de igaz...
(#95) bogyo112 : azért nem az, h semmit, de esetedben valóban nem létszükséglet a váltás, 2020-ig támogatott a Win7, szal használd nyugodtan tovább.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én használok csempéket - mobiltelefonon! (WP8) Nem érintőképernyős asztali gépen szerintem semmi helye nincsen...
(#94) Stonerice: értelek, de például egy jogtiszta Win7-tel rendelkező asztali gépes júzert mi késztetne arra, hogy 25 ezer jó(?) magyar forintért upgradeljen? Tulajdonképpen nem kapna a pénzéért semmit sem...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Stonerice
őstag
JÉÉÉÉÉZUSOM! Komolyan mondom nemértem.. vagytok egy páran,akik kötözködnek a metro felülettel.
4 hónapja használom a win8.1-et és ez az első win8.1 telepítésem. Napi használatban... megjárt 4 videókarit, legalább ennyi vírusírtót, és azt kell mondjam stabilabb mint a win7. Nekem nem szokott ennyit bírni a 7-es.Ja, és 1 hónapba jó ha 2x látom 1-1 másodpercre a metró felületet (véletlen alt- tabozás/windows gomb közben előbukkan) Nem is kilehet bírni. Ki mondta hogy használjatok metrós appokat? Ha tudja valaki valamiről hogy nem tetszik, akkor nemhasználj!
Kii kényszeríti rád a metro--s felületet? Ki lehet kapcsolni a betöltés utáni megjelenését, és azonnal a megszokott desktop fogad.
A helyett hogy a rendszerben keresik sokan a hibát, inkább a usernek kéne magába néznie.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
bunfi
őstag
válasz King Unique #66 üzenetére
A 8.0 nem Windows 8? Nem igazán hiszem, hogy hálásnak kell lennem, hogy a megcsonkított szoftverbe visszahelyeztek egy funkciót, amely az én (és azt hiszem sok más felhasználó) kényelmi faktorát növeli. És mint mondtam én nem fogok azért csempés felületet használni, mert szerintük az jó.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Persze, én is szeretném a laptopot megspékelni egy 120-as ssd-vel és ha 20% hely marad szabad hely, akkor már jó vagy nem? De. Azért azt sem felejtsük el, ha hülyére telepítjük a gépet, akkor az is tud helyet lefogni, mag azzal szemben, aki tudja mit kell felrakni annak elég lesz a 120-as ssd bőven."
Tehát szerinted az, akinek szűkös a 120 GB-os SSD, az nem tudja, mit kell felrakni, vagy az eszetlenül hülyére telepíti a gépet? Nem akarok szúrkálódni, de a saját felhasználási szokásaidon kívül nem próbálsz ilyenkor elképzelni más helyzetet (hogy nem mindenki úgy használja a gépét, mint az átlagfelhasználó)? Például olyat, hogy valaki fejlesztési célokra használja a gépét, és nem csak a böngészők, zene/videólejátszók és az Office-csomag van fent neki?
Nem, nem elég "bőven" a 128 GB-os SSD-m. És tudom, mit telepítek fel."Manapság a 64 bitet használ az aki a jövőre gondol. Nem 32 bitre épít, mert ugye ott a maximum 4 gigás limit.
Meg miért ne írjon valaki olyan programot, ami kihasználja a 4 gigát? Attól gyorsabb lesz, ha többet használ, nem lesz töltés idő stb. Ellenben ha 1 gigára írnád, akkor meg a sok üres "hely" szabadon maradna . Nem azért kell a 4 giga ram, hogy ki legyen használva? Dehogynem."
Húha, itt asszem szövegértési és informatikai tudásbeli hibák vannak.
Amúgy az érvelésed alapján lényegében az a jó szoftver, ami zabálja a memóriát.
Egyébként a Windows idióta swapolási szokásainak (például a sokszor felesleges lapozásnak) semmi köze a témához, amiről szó volt.Hogy neked van még egy csomó maradék helyed, és emiatt nem zavar, hogy a Windows-könyvtár mekkora, és más meg le van szarva, az szintén picit furcsa érvelés. Tulajdonképpen itt is csak a saját felhasználói szokásaidból és prekoncepcióidból indultál ki, pedig elég sok egyéb szempont és más felhasználási szokás is van.
(#88) King Unique :
Sk8erPeter
-
hcs89
csendes tag
válasz Sk8erPeter #85 üzenetére
Sk8erPeter, Narxis:
Persze lehet más oka is, mint pl a driver gondok, de azért nem felététlenül az MS-t kell szidni
A drivereket leszámítva (ami egyébként is inkább a régi vasakon probléma) nincs kirívó hibája, nem fagy, nem túl erőforrás igényes, nem lassú, sőt...Nem mondom, hogy tökéletes a Win 8, messze nem az, de azt kritizálni, hogy miért nem hasonlít eléggé a Win 7-re, vagy XP-re, nem nevezném szakmai kritikának. Márpedig a kritikák nagy része abból ered, hogy a Win 8 nagy részben eltér (pontosabban több minden van benne, mint az előző Windowsokban).
A Metro miatti kritikát sem értem, amikor nem kötelező használni azt, a start képernyő kivételével (ami a kinézetet leszámítva nagyon hasonlóan működik a régi start menühöz) szinte teljesen száműzhető, még csak extra szoftver sem kell hozzá, egyszerűen nem használod és kész.
A többi szinte ugyanaz mint a Win 7.Egyébként mindenki azt használ amit akar, csak ne rójon fel senki hibának olyasmit, ami igazából nem hiba, csak az ő elvárásai voltak mások.
-
törölt tag
Ahogy korábban írtam:
"Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett,"
-
-
King Unique
titán
válasz Sk8erPeter #83 üzenetére
Hát ez alapján, talán nem rám kéne a kötekedő és egyéb jelzőket ráhúzni, visszaolvastad amit/ amiket írtál, mert az nem én vagyok Vitáknál pl. Win8 , meg más topikokra gondoltam, ott is leműveltél hasonlót pushalias fórumtárssal, igaz őt se kell féltenni.
Mért akik fikázzák, v éppen te, mondanak normális ellenérveket, nem, akkor meg miről beszélünk, én legalább konkrét dolgokat beleszövök....
Szint alá kényszerülni meg csak ebben a 2 topicban szoktam , máshol rendszerint jótékonykodom és másokat segítek a szakmai hsz-ekkel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sk8erPeter #81 üzenetére
Használtam egy kis ideig ubuntut, szóval azért mondtam. Amúgy meg összehosonlítható a 2 rendszer?! Nem igazán. Alinux egy vasalón is elfut,. míg egy windows nem.
Hogy lenne már mindegy, soha nem hallottál még arról, hogy valaki SSD-re rakja a rendszerét?
Persze, én is szeretném a laptopot megspékelni egy 120-as ssd-vel és ha 20% hely marad szabad hely, akkor már jó vagy nem? De. Azért azt sem felejtsük el, ha hülyére telepítjük a gépet, akkor az is tud helyet lefogni, mag azzal szemben, aki tudja mit kell felrakni annak elég lesz a 120-as ssd bőven.
minek spóroljak én a memóriával, úgyis ma már mindenkinek van 4 GB RAM-ja, akkor szarok rá, hogyan lehet normálisan kódolni, van ott vas...
Manapság a 64 bitet használ az aki a jövőre gondol. Nem 32 bitre épít, mert ugye ott a maximum 4 gigás limit.
Meg miért ne írjon valaki olyan programot, ami kihasználja a 4 gigát? Attól gyorsabb lesz, ha többet használ, nem lesz töltés idő stb. Ellenben ha 1 gigára írnád, akkor meg a sok üres "hely" szabadon maradna . Nem azért kell a 4 giga ram, hogy ki legyen használva? Dehogynem.
Nekem most furcsa volt az, hogy a waterfox böngészőt feldobtam és -600 mega ram el is tűnt az 1,8 mellett. Furcsa? Az. De működik a böngésző, működik minden mellette ugyan úgy, nem lassul, semmi baj. Akkor miért ne használná a ramot. Dobd fel egy xp-re amin 1 giga ram van, amiből kb 600-700-at csak a windows eszik meg. Kellene több ram? Kellene. Miért? Mert hülyére pörögné magát a vinyó a töltéstől mert a virtuális ramból töltene a rendszer.Tehát a Windows-nak szabad terpeszkedni, mert egy másik operációs rendszerről van szó? Ja, értem... A linux is terjeszkedhet, de én nem vettem észre, hogy annyira nagyon nőtt volna míg használtam.
Ugye, milyen remek? És akkor most JÓ, hogy akkora?
Nekem tökéletes. Van még 33 giga helyem a 80-ból. Amin minden program fentvan + még játék is.
A steam-et azért nem oda raktam mert ha a 102 játékot leszedném egy 2 terás vinyó nem lenne elég neki. 22 játék van telepítve és majd 100 gigát nyom a steam mappa.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Narxis
nagyúr
Már miért kéne ugyanolyannak lennie? Nekem a 8.0 kimaradt, a 8.1-et mikor először próbáltam driver gondjai voltak, rengetegszer láttam a szomorú smiley-t és szegényke adatokat gyűjtött az örökkévalóságig. Most másodjára fent volt hosszabb ideig, driver gondok nem voltak de egyszerűen rájöttem, hogy nem kell. Ahhoz, hogy ezt megtudjam ki kellett próbálnom.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A fikázók másik fele pedig felrakta a Win 8-at, majd rádöbbent, hogy nem 100%-ig ugyanolyan mint a Win 7, és ezért már formatálta is... de akkor már miért nem Win 7-et telepített, ha azt várta? "
Ezek szerint tehát azt állítod, hogy csak az a két szélsőség van, hogy valaki kipróbálás nélkül fikázza (azt hogy csinálja, képek alapján? Egyébként igen, van ilyen is, de őket nem kell komolyan venni, és kész ), és az, hogy valaki csak azért nem szereti, mert nem 7-es klón. De ezek szerint azt állítod, nincs is olyan júzer, aki elfogadható - szakmai vagy nem szakmai - érveket sorol fel, hogy konkrétan a 8-as neki mitől nem volt szimpatikus. No de erről beszéltem, hogy ezek az emberek is hiába mondanak elfogadható érveket, mert 8-as kedvelői között ezek az érvek sajnos süket fülekre találnak.Sk8erPeter
-
hcs89
csendes tag
válasz Sk8erPeter #70 üzenetére
Van benne valami, tényleg hitvitává vált a dolog.
Habár szerintem akik használják a Win 8-at (mint jómagam is), azok éppen nem a hiedelmeiket szajkózzák, hanem használják a rendszert, és rájöttek, hogy ez nagyrészt olyan mint a Win 7 + a van Metro hozzá.
Ellenben sok fikázó gyakorlatilag ki sem próbálta, csak hallotta, hogy a nagymamájának a szomszédjának a macskája nem tudja kezelni a Win 8-at, ezért húdeszarezmáréshülyeakihasználja.
A fikázók másik fele pedig felrakta a Win 8-at, majd rádöbbent, hogy nem 100%-ig ugyanolyan mint a Win 7, és ezért már formatálta is... de akkor már miért nem Win 7-et telepített, ha azt várta? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz King Unique #80 üzenetére
Én is a több topicban látott jótékony munkádból kiindulva állítottam, hogy csak hajtod a magadét, az érvek valódi megértésére kevéssé törekszel, pontosabban a saját érveid toleranciamentes átfúrását szeretnéd elérni. Fogalmam sincs, mire alapozva állítottad rólam, amit gondolsz (például ezt is nyugodtan kihagyhattad volna a hsz.-edből, hogy ne legyen tök felesleges személyeskedés, és inkább érvek hangozzanak el, de most sem bírtad ki konfliktus nélkül), de megmondom őszintén, cseppet sem érdekel a privát véleményed, és itt szerintem fejezzük is be a kommunikációt, mert nem szeretnék oviszintű "tevagyahülye"-vitákba belemenni. Inkább kérlek ignoráljuk ezentúl egymás hsz.-eit, az lesz a legegészségesebb! OFF vége, agyő!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
imibogyo
veterán
Persze poénból mondtam, de én amúgy tényleg nagyon régen nem használok már szoftveres leállítás gombot. Be van állítva, hogy a bekapcs. gomb egyszeri rövid megnyomásával normálisan álljon le a gép (ennél nincs gyorsabb). Ha ez nem elég ott van az Alt+F4-es lehetőség asztalra kattintás után. Legalábbis én ezeket használom. Mióta fejlettebb (újabb) Linux, Win 7 és 8(.1)-em van, azóta szerintem egy kezem meg tudom számolni hányszor állítottam le gépet start menüből.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Hát furcsa, de lehetne azt mondani is, hogy jó hogy akkora."
Mi az, hogy JÓ, hogy akkora? Egyébként használtál te már valamilyen normális Linuxot? Hasonlítsd össze az ottani rendszerkönyvtár-méreteket a Windows terjengős méreteivel. Mondom mindezt úgy, hogy alapvetően Windows-felhasználó vagyok, de ne csináljunk úgy, mintha nem szeretne terpeszkedni."Meg hely szempoontjából meg nem mindegy? Lassan mindenki terával, meg 2-vel szaladgál, akkor a windowsnak miért nem lehet 80-120 gigát hagyni, jól működjön?!"
Hogy lenne már mindegy, soha nem hallottál még arról, hogy valaki SSD-re rakja a rendszerét? Ma pont az SSD-k korát éljük, rohadtul nem mindegy, hogy mekkora helyet foglal a fő rendszerkönyvtár, ha szeretnéd, hogy legyen hely még a plusz alkalmazásoknak is az SSD-n, mivel szeretnéd, hogy azoknál se legyen szűk keresztmetszet a háttértároló.
Egy átlagos 128 GB-os SSD pedig még mindig 20 ezer Ft körül mozog, nem két fillér. A 128 GB meg egyáltalán nem sok, bár elhiszem, hogy átlagjúzernek totál mindegy. Ha neked is, akkor örülj neki...Egyébként ezek az érvek teszik tönkre a világot. Mondhatja a programozó is, hogy ugyan máááá', minek spóroljak én a memóriával, úgyis ma már mindenkinek van 4 GB RAM-ja, akkor szarok rá, hogyan lehet normálisan kódolni, van ott vas... Mondhatja ezt a tárhelyspórolásra is. Minek azt?
Csak gondolj bele egy picit, ha minden programozó így állna hozzá, akkor az vajon jó lenne-e neked. (Igénybe veheted a közönség segítségét, ha gondolod. )"Persze, egy linuxhoz képest hatalmas, de a 2 nem ugyan az."
Tehát a Windows-nak szabad terpeszkedni, mert egy másik operációs rendszerről van szó? Ja, értem..."Amúgy nem 4 hónapos a rendszer és már most 23 giga. "
Ugye, milyen remek? És akkor most JÓ, hogy akkora?==========================================
(#79) MongolZ :
"Másrészről meg alapvetően sem szabad a fórumokból kiindulni, mert ide csak panaszkodni járnak az emberek"
Úgy érted, te most panaszkodni jöttél ide?"Azért egy 120-as SSD hamar meg tud ám telni."
Na, hát erről beszélek én is.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
King Unique
titán
válasz Sk8erPeter #68 üzenetére
Ezt meg te látod rosszul, mert tolerálom én másét is, csak mikor vki olyat ír, h nem tetszik neki, az ok, szíve joga, de amikor olyat, h xy dolgot nem lehet benne beállítani és mer a Win7-be bezzeg jobban belehetett, kézreállt és ezért rosszabb a 8-cas stb., akkor csak leírom, h 8-ban is van rá ám mód, v egyszerű alternatíva - ennyit csak szabad, v nem, nekem is lehet véleményem ?? Tudom, hogy úgysem lehet meggyőzni senkit és nem is akarok, de ezt írtam is.
Veled meg felesleges vitatkozni, többi topikban is láttam már munkáidat, privát szóváltásokról is volt szó, mert mkit 1-esével részletesen kielemezel saját szemszögedből és szórod a fricskákat és nem fogadod el, h az a vki másképp gondolja.(#73) Tamás88 : bezzeg az én appos képemet kiszedték, pedig jó volt a link, ezt meg bennehagyják...de azért jó a háttér
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz Sk8erPeter #76 üzenetére
Hasra ütésre. A PH nem releváns, ez egy szakmai honlap/fórum. Nem az átlagfelhasználók járnak ide általában. Másrészről meg alapvetően sem szabad a fórumokból kiindulni, mert ide csak panaszkodni járnak az emberek.
#77: Nekem Win7 28.2 Gb, Win8.1 14.2
Azért egy 120-as SSD hamar meg tud ám telni.[ Szerkesztve ]
-
Meg hely szempoontjából meg nem mindegy? Lassan mindenki terával, meg 2-vel szaladgál, akkor a windowsnak miért nem lehet 80-120 gigát hagyni, jól működjön?!
Figyelembe véve, hogy sok embernek 60-90-120 GB-os SSD-n ül a Windows partíció, nem, nagyon nem mindegy...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
nagyúr
Köszi, hónapok óta nem találtam hol van, most már meg is van.
(#68) Sk8erPeter:
Mert egyébként szerinted az tök normális, hogy a Windows-könyvtár ~30 GB körül mozog egy 1,5 éves rendszernél? (Nehogy nekem erre azzal példálózz, hogy de hát nálad csak 25 GB volt... )
Hát furcsa, de lehetne azt mondani is, hogy jó hogy akkora. Igaz a követelményben minimum az 20 giga, ami semmi jóformán, úgy hogy legalább 40-50 ajánlott neki, nekem egy 80-as vinyón ül, de legalább a driver kezelése, meg a visszafele kompatibilitásban 99%-os, hogy ekkora windows könyvtár. Mert ugye ott ülnek a különféle driverek. Meg hely szempoontjából meg nem mindegy? Lassan mindenki terával, meg 2-vel szaladgál, akkor a windowsnak miért nem lehet 80-120 gigát hagyni, jól működjön?! Persze, egy linuxhoz képest hatalmas, de a 2 nem ugyan az.
Amúgy nem 4 hónapos a rendszer és már most 23 giga.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Viszont az a nagy büdös helyzet, hogy ezek a szakmai érvek az emberek 99%-át abszolút nem zavarják"
Ez a 99% hogy jött ki? Olvasgatod te a PH-t rendesen?(#72) mate3553 :
várjál még egy pár hónapot.(#73) Tamás88 :
Ja, tényleg jó a csaj, sunazable, de mit változtat ez azon, amire reagáltál?Sk8erPeter
-
zseko
veterán
...saját belső elégedettség-felméréseik szerint a Windows 8-at érintőképernyős eszközön használók elégedettebbek...
ez hüüülyeee...
mégis mit gondolt, aki 42"-os tévét használ monitorként az majd mit fog csinálni? Lecseréli tabletre hogy elégedettebb legyen mert azt lehet 'tapicskolni'?HR24.hu
-
Tegnap frissítettem Windows 7-ről Windows 8.1-re, na de nem közvetlenül, hanem a 8-ast beiktatva (mert így a programok megmaradnak). A lényeg, hogy úgy terveztem, hogy egy kicsit átrámolom a csempéket. majd kijelölgetés után rájöttem, hogy bizony törölni is lehet az alkalmazásokat. Így sok gyári alkalmazást letöröltem. Először is gyorsabb lett a gépem. Másodszorra pedig sokkal szebb lett. A képet megnézheted.
-
Mate
nagyúr
válasz Sk8erPeter #68 üzenetére
Nekem 17,9 GB (19 287 220 224 bájt) a windows könyvtár
-
MongolZ
addikt
válasz Sk8erPeter #70 üzenetére
Na, pont ez az, hogy hallottam szakmai érvet, nem is 1-et, amiket természetesen abszolút elfogadok. Viszont az a nagy büdös helyzet, hogy ezek a szakmai érvek az emberek 99%-át abszolút nem zavarják. Legalábbis nem azok zavarják, hanem kimerül az "eddig nem ilyen volt" indoklásban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Marhára unalmas kezd lenni ez az MS elleni hadjárat.
Úristen, az oldalmenühöz el kellett vinni az egeret jobbra? Te jó ég..."Na pont ez a baj, hogy még n+1 topicban el lehet mondani akármilyen szakmai vagy nem szakmai érvet is, hogy mi a gond a kissé kutyultra sikerült koncepcióval (igazából az a baj, hogy el sem érdemes kezdeni, én is megpróbáltam már máshol, más is tette ugyanezt, eredménytelenül), azok, akik tűzön-vízen át védik a 8-ast (pedig senki sem kérte őket erre, és egy összefoglaló kritikával senki nem bántotta őket személyükben), úgysem fogják megérteni vagy legalább részben elfogadni az ellenérveket, még akkor sem, ha a kritizáló személy még a 8-as mellett szóló érveket is beletesz a mondókájába (ergo nem agyatlan gyűlölködő, egyszerűen másképp látja a dolgok állását).
Lényegében a vita parttalan, végeláthatatlan, és sajnos általában értelmetlen, és ebben az a leginkább zavaró, hogy attól lesz az, hogy azok, akiknek tetszik az OS, személyes sértésnek veszik, ha azt bárki rossz szavakkal meri illetni.
No offense, csak megfigyelés.Sk8erPeter
-
MongolZ
addikt
Többek között a kikapcsolás nekem is gondot okozott, először nem volt türelmem és a gépen található kikapcsológombbal oldottam meg... de legközelebb kb. 2 perc alatt megtaláltam. Lehet csak szerencsém volt...
"A windows 8-nál is az lett a baj, hogy nem windows 7-et kaptak az emberek, sőt, inkább az xp-nek jobban örültek volna"
Itt van a nagy igazság. És ez a szomorú. Ahogy a régi mondás tartja: 30 évvel ezelőtt is jó volt ez, akkor miért ne lenne most is jó?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, én is csatlakozom a mozihoz.
Látom King Unique kolléga folytatja pontosan ugyanazt az érvelését fáradhatatlanul, amit itt elkezdett, nem tolerálva alternatív véleményeket, vagyis bármilyen 8-ashoz kötődő újítás kritizálását, az ilyen tevékenységeket végzők lenézését, de igazából mindkét oldal szemellenzősei előkerültek, durrogtatva a jópár topicban unásig ismételt érveket, de kíváncsian várom, hátha lesz talán valami olyan hsz. is, ahol említ valaki esetleges érdekes érvet is.
A Microsoft hihetetlenül okos szakembereinek toleranciája szinte már-már lenyűgöző, miszerint "Ennek ellenére értik és elfogadják, hogy még sokan vannak azok, akik nem érintőképernyős számítógépet használnak, vagy csak egyszerűen hiányoznak nekik bizonyos korábban jól megszokott funkciók és/vagy azok könnyű elérhetősége"... Vááóóó!!
Hülye suttyó kőbunkó ősemberek, hogy merészelnek már billentyűzetet és egeret használni. El is szégyelltem magam tüstént.============
(#10) Sub-ZeRo :
"Egyszer jött egy srác a win 8 topikban, vagy 7-ben?! hogy a rendszer elfér-e 15 gigán mert az xp-nek elég volt... Kell ez na..."
Mert egyébként szerinted az tök normális, hogy a Windows-könyvtár ~30 GB körül mozog egy 1,5 éves rendszernél? (Nehogy nekem erre azzal példálózz, hogy de hát nálad csak 25 GB volt... )(#32) hunluki :
"A csempés appok iszonyat buták. Skype-on beszélek valakivel, közben elindítok egy játékot, a skype megszakad. WTF."
Igazából ez csempés appnál sajnos nem meglepő, mert az már csak olyan, hogy ablakváltáskor az app működését az OS pár másodpercen belül felfüggeszti, és az app suspended állapotba kerül...
Ez nagyon jó lehet olyan esetben, ha számít például az akksi élettartama, de asztali OS-nél például ez a hátránya. DE HÁT EZ AKKOR IS NAGYON JÓ, NEM TUDTAD???!!! (úgyis ez lesz az érv, megelőlegeztem )
Egyszerű a megoldás: nem kell a fostalicska csempés alkalmazásokat használni.
Tudom, hogy nem túl jó érv, de ez van tényleg.Sk8erPeter
-
King Unique
titán
"mesterségesen generált problémák" - ez nagyon jó szó rá
Anno Win7-et is szidalmazták sokan, h csak mert más az XP, nem ezt szokták meg, azt mégis csak megemésztették. Az, h néha beújítanak dolgokat, akár a kezelőfelületen, v máshol, az meg érthető, mert nem lehet a végtelenségig totál egyfajta sémára építeni a rendszert, hiába azt szokta meg a user. Felületnél is kell néha kcsit módosítani a dizájnon és egy idő után kinövi magát a klasszikus desktop más köntösbe öltöztetése. Vagy 2018 körül egy Win10 majd egy Win7 klón lesz megint ???
(#61) bunfi : max 8.0-nál, kellett külső progi asztalhoz, de mivel asztal csempére katt, v Win gomb lenyom átváltott tized másodperc alatt, engem nem zavart. Meg ha szem, ha asztal csempét bal felső sarokba tetted, mintha akkor is asztalt hozta volna be bootkor, de ezt nem mondom biztosra.
8.1 Update meg már mikor kijött, szal ennél ezek nem gondok, ahogy szinte start menü is felesleges...[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
Hehe, ez nálam is előjött, ismerős win7-es gépén húzkodom jobbra az egeret, aztán leesett, hogy hoppá..
Szerintem teljesen korrekt a win8, megértem, hogy sokakat zavar a Metros felület, de a 8.1 óta ez már igazán kezelhető méreteket öltött (én sem használom a csempéket, jópofák, de nincs rá szükségem, viszont régen 30sec volt átugranom, most meg már eleve az asztalra jelentkezik be a gép, szóval kit érdekel, elférnek), a többi meg szokás/ízlés kérdése. De amíg ilyen "apróságokon" rugóznak az emberek, s nem azon, hogy lassú/nem stabil/erőforrást zabál stb. addig gond nincs, azok lennének a jelentősebb gondok, ezek meg orvosolható kis hülyeségek..
Szerintem a win9 kb. ugyanaz lesz pepitában, csak már eleve tartalmazni fogja mindazon finomítást amit a win8 utólag kapott/kap meg, s az emberek azt kedvelni fogják, mert megadja a választás szabadságát a kezdetektől fogva
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
nagyúr
A windows 8-nál is az lett a baj, hogy nem windows 7-et kaptak az emberek, sőt, inkább az xp-nek jobban örültek volna. Ezért sokan még csak ki sem próbálták és már fikázták is rendszer gerincből. Nekem is furcsa volt, mert a béta verzióban mire megtaláltam a kikapcsolást másfél óra telt el a bekapcsolástól... Pedig nem mondom magam hülyének windows terén.
-
bunfi
őstag
válasz King Unique #59 üzenetére
Az meg mért baj, ha adnak bónuszba egy + felületet
Már megbocsáss, de ez NEM így volt. Tekintve, hogy ha asztalt akartál, be kellett állítanod és külső programot használni a start menühöz. Ez nem bónusz...(#60) MongolZ:
Kérlek, én nem kényszerítelek a mesterségesen generált hozzászólásaim olvasására, mivel ez tényleg opcionális, jobb esetben bónusz.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
-
King Unique
titán
Ahogyan a címben is szerepel "Desktop felhasználók kontra Microsoft" kijelentés és a hozzá fűzött érvek se állják meg szerintem teljesen a helyüket, mert az nem igaz, h a Win8 csak érintőképernyőre tervezett rendszer és csak azon használható normálisan , inkább érintőképernyő + desktop.
Ha csak a magam esetét nézem, aki mintapéldája a tipikus desktop felhasználónak:
- viszonylag későn jutottam el oda, h érintőképenyős telóm, tabletem legyen és eleinte furcsállottam a használatát, de hamar megszokható volt. Úgyanúgy 8.1, v WP is és előbbi azért nem egy Android, v WP felületet tol elénk desktopon, h ne lehessen egérrel is könnyedén használni.
- nemhogy desktopon, de még laptopon is, ha csak tehetem egerezek, nem vagyok kibékülve a touchpaddal. De ha épp érintőkérnyős noti akad kezem ügyébe, szívesebben használom azt érintőtollal, mint a 7-et touchpaddal
- multiboot (W7+ W 8/8.1) rendszert használok laptopon, de nem jelent egyáltalán nagyobb kihívást 8-cason elkattintgatni, mint 7-esen . Ugyanúgy tudom használni kényelmesen a progijaimat - képszerkesztés, office, tervezés pl. AutoCad stb - , mint a 7-esen, max esetleg charm bart kikapcsolom néha.
- Metrót vagy használom, v nem, van hogy hozzá se nyúlok és dolgozok egérrel mintha csak Win7 alatt tenném, v hogy Kezdőképernyő és Alkalmazások listája sokx nagyon is hasznos tud lenni átláthatóság, hatékonyabb keresés, gyorsabb indítás miatt. + azért akad áuházban egy-néhány szórakoztató, v épp hasznos app is. Ezeket egérrel kezelni pedig abszolút nem bonyolult.Persze ez csak személyes vélemény, tapasztalat, nem mki véli így, de attól még szerintem ez a egérrel való kezelhetetlenség el van túlozva. Az meg mért baj, ha adnak bónuszba egy + felületet, amire lehet nem mki tart igényt desktopon, de jóformán 8.1 óta hozzá sem kell nyúlnia, ha nem akar.
(#46) Polllen : nem demagógia akart ez lenni, kicsit túlzás is rá ez a jelző, mert azért tényeken alapul, amit én, v épp más leírt a másik oldalról... Nem is az erőltetett meggyőzés a cél, mert úgy se lehet , hanem csak felvázolása annak, h nem minden van egészen úgy, ahogyan azt a szenzációhajhász cikkek tálalják.
#58) MongolZ:+1
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Marhára unalmas kezd lenni ez az MS elleni hadjárat.
Úristen, az oldalmenühöz el kellett vinni az egeret jobbra? Te jó ég... -
nagyúr
Azért eröltetik, mert egységes felületet akartak az RT-vel meg a Windows Phone rendszerrel.
Azért jött asztalira ez a féle verzió, az appokkal együtt.
Igen, furcsa volt, mert olyan érzése lenne az embernek, mintha 2 rendszert használna egy időben. Engem is zavart és idegesített a végére, hogy hol asztalon dolgoztam, hol az appokkal, ami az egész képernyőt elfoglalta ha normálisan használni akartam.
Ezért is tértem vissza 7-re. Jó, volt más oka is, de az most mindegy.
Szóval jöhet update 23 is erre a rendszerre, de remélem ami jó lesz az a 9-es verzió lesz. Vagy takarítsák ki a start screent teljesen, vagy az asztalt kukázzák ki.
Bár amilyen a windows intéző, nem hiszem hogy az asztal menni fog. Ha csak nem metro stílusban valami használhatót nem alkotnak."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bunfi
őstag
válasz King Unique #43 üzenetére
Lehet csűrni, csavarni és a "megszokható, mostmár szeretem frázisokkal élni". Azonban sem ez, sem más nem változtat azon a tényen, hogy nemes egyszerűséggel meg akarták etetni ezt a "szart" az emberekkel, akár tetszik akár nem. Szerintem már akkor gyanút kellett volna fogniuk, hogy nem fog menni, mikor az újságírók húzták a szájukat vagy amikor már az ötödik programot jelentették be a száműzésére.
Mindettől függetlenül, akiknek passzol a felhasználási szokásaihoz, tetszik, örömmel használja, tegye, de könyörögve kérem, ne próbáljanak már meggyőzni arról, hogy mennyire jó, mikor több éves megszokásokat kellene levetkőznöm a használatához.
-
Made my day!
" Ennek ellenére értik és elfogadják, hogy még sokan vannak azok, akik nem érintőképernyős számítógépet használnak"
De érdekes...Mutogatni való hater díszpinty
-
Gergosz2
veterán
belső elégedettség-felméréseik szerint a Windows 8-at érintőképernyős eszközön használók elégedettebbek az operációs rendszerrel, mint a Windows 7 felhasználói hagyományos irányítás mellett.
Na ezt hogy sikerült kiokoskodni??
Más:
Nem értem az M$-t , hogy miért erőltet egy radikálisan eltérő felületet. Ha tényleg egy táblagépre készült oprendszerrel akarnak előállni akkor akkor tegyék azt de ne erőltessék rá az egér és bill kombót használó tömegekre. Nem is értem , hogy gondolták ezt, mert a PC-k igen nagy többsége nem rendelkezik érintéssel történő bevitelt támogató eszközzel.
És ezt ajánlják XP helyett , amikor az irodaPC-k tömkelegén Xp fut.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
vimes
senior tag
"Csökken az operációs rendszer minimális hardverigénye is, a frissítés után a Windows 8 1 GB memóriával és 16 GB tárhellyel is megelégszik majd."
Ezt nem értem. Eddig is ennyi volt a minimális gépigény, nem? Vagy ezt most már az érdembeli használhatósághoz is elég lesz?"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
törölt tag
sosem fogom megérteni mi az előrelépés abban hogy egy monitoron kell hadonászni ellenben egy pár centis mozgást igénylő egerezésnél, ráadásul a kezem az asztalon pihen és még precízebb is...
-
martonx
veterán
"A gépigény csökkentése éppenhogy felesleges."
Tableteknél, filléres Arm-os szutykoknál igenis lényeges szempont. A vicc az, hogy a hülye MS a totál félrepozícionált, elcseszett win8-at után most azt hiszi, hogy ha 50K-ért utánad vágnak valami használhatatlan szutykot amin win8 fut, akkor az embereknek hirtelen meg fog változni a véleménye a win8-ról.
Én kérek elnézést!
-
Polllen
nagyúr
válasz King Unique #43 üzenetére
+1 a demagógiánakxD
ó te jó ég!!!444!!!"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
kpityu2
őstag
Ez az érintőképernyős-egeres öszvér meg fog bukni. Ha billentyűzet-egér van, akkor felesleges az érintőképernyő, ha tapizni akar az ember akkor pedig útban vannak. Gépelni asztalnál szokott az ember, böködni pedig a fotelban, vagy az ágyban, vagy a buszon, vonaton. Más világ.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
desolator
senior tag
Szerintem is minden rendben van a win 8-al a 8.1 óta. Amióta be lehet állítani, hogy egyből az asztallal induljon a gép azóta egyáltalán nem is találkozom a csempékkel. Ráadásul az öreg 2007-es Dell d630-as laptopomon úgy hasít mintha valami core 7-es ssd-s gépem lenne, sokkal gyorsabb vele mint a win 7-el volt
[ Szerkesztve ]
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
King Unique
titán
Lehet így is fogalmazni, ez tény, de igazán akkor lenne / lett volna ok a "kiborulásra", ha csak csak Metro felület lett volna, de ugyanúgy ott volt a desktop is, még ha a user képébe tuszkolták is. De szerencsére 8.1-ben már adtak lehetőséget a részleges "visszaállításra", akinek még ez sem elég, az meg maradjon a Win7-nél. Persze az is igaz, h új notikat mind 8-cal adják és driver támogatás is sok modellnél arra épül, de azért szokható, használható az új rendszer és Metro sem kötelező.
Böngészős dolognál meg sokaknak nem volt baja eddig se IE-vel, cégeknek se, de ez a böngészőválasztás már a Win7-ben is előjött SP1 felrakása után. Aszem 8.1-ben se volt kötelező választani, mert ha lehúztad egérre, v érintősön ujjal képernyő aljára, akkor többet nem jelent meg. Sokan meg úgyis felpakoltak mellé FF, Oparát, én pl. Dragont.(#42) mate3553 : +1
újtól való idegenkedés miatt kevesen rakták volna fel, és azért inkább MS, még ha tudták, h rizikós is, de bevállalták a "kényszerítést". Sajna úgy látszik xy okok miatt kevesebb, mint több sikerrel, de ezek az okok userek részéről is néha már egészen banálisak.[ Szerkesztve ]
-
Kirrr
aktív tag
Szerintem a legdemokratikusabb lépés: telepítés előtt/első indítás alkalmával kérdés: Akarsz-e modern felületet? be lehetne pipálni, szevasz. Mindenki örül.
-
Mate
nagyúr
"felkínálta az avatatlan felhasználóknak is a böngészőválasztás lehetőségét." Én már azzal sem értettem egyet. Bár rühellem az internet explorer-t, de ilyen esetben ne kelljen már egy cégnek a konkurenseket reklámoznia.... Aki kicsit is fogékony a dologra, az úgy is leszed valamit, akinek meg az internet egyenlő a google keresővel, annak mindegy mit használ.
-
bunfi
őstag
válasz King Unique #37 üzenetére
A megismertessék helyett inkább a ráerőszakolják szót használnám, mivel nincs/nem volt beépített alternatíva a megszokott windows kezelőfelület használati módjának/kezelőfelületének visszaállítására. Ugyanez volt csak épp a másik oldaról, amikor hosszas kényszerítés/büntetés/pereskedés után felkínálta az avatatlan felhasználóknak is a böngészőválasztás lehetőségét.
-
félisten
Amikor nem vagyok fáradt, akkor nálam is jól műxik, de pénteken már gyakran jött elő akaratom ellenére.
Jobb a békesség, és inkább kikapcsolom, ha már úgyis van start menüm.
A win8 funkciói közül egyedül a másolás közbeni sebesség diagram, és az okosabb task manager, ami érint és örülök is neki, a többire nincs szükségem, hiszen csak a munka progik és játékok futtatására használom a rendszert.Használhatnék helyette Win7-et is; az is tökéletesen megfelelne, de a Win8 gyorsabban futtat minden általam használt progit.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
King Unique
titán
válasz proradeon #30 üzenetére
Ahogy lentebb írta kolléga, ez már a sima 8.1-ben is beállítható, csak ezért nem kell ide Update 1... de persze a "nagy átlag user" bagázs, aki még ennyit se akar magától megcsinálni.
Vsz azért nem adták meg a "skip" lehetőségét, mert akkor csak kevesen jelölték volna be telepítéskor és pont azt vol a cél, h megismertessék a userekkel. Utólag, ha vki meg mégis kíváncsi lett volna rá, akkor rátelepíti újra, v hogyan? Vagy esetleg még azt lehetett volna megcsinálni, h ahogy a szolgáltatáslistába pl.hozzáadod Hyper-V-t, úgy lehetett volna Metrót is, bár azért az nagyobb horderejű és lehet nem ment volna ilyen könnyen...
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
"A jobb oldali menü meg akkor is előjött, amikor nem akartam, mert a közelében volt valami ikon, vagy a futtatott progi egy funkciója."
Legelején, még a nem végleges verzióval nekem is voltak gondok, de most jól működik nagyon.
Ha pl. ott van legszélén egy ikon és odaviszem az egere, akkor nem jön be a sáv, csak ha neki koccintom a mutatót jobboldalnak.
Viszont még ekkor sem nyílik le teljesen. Átlátszó lesz a sáv és ugyan úgy megnyitható az ikon alatta. Ezzel elkerülve, hogy ha gyorsan odarántja valaki egy ikonhoz az egeret, véletlenül előhívja a sávot.
A sáv csak akkor jön elő, ha nekipöccintem az egeret a kép szélének és kicsit meghúzom az egeret lefele.
Ami engem irritál win8-ban, hogy rádugok egy pendrive-ot vagy valamit és kiírja, hogy koppintsak oda. Az orrára koppintanák annak, aki nem tudta beállítani, hogy ha nincs érintőkijelző akkor "klikkeljen ide" mondatot írja ki.
Amit még nagyon szeretek win8-ban az a skydrive integrálás illetve a képfájlok kezelése. Így egyel kevesebb külső program kell.
-
félisten
Engem idegesített a "csempés start menüben", hogy minden megnyitáskor teljes képernyőtörlés, majd a progi kiválasztásakor megint. Munka közben szerintem zavaró.
A jobb oldali menü meg akkor is előjött, amikor nem akartam, mert a közelében volt valami ikon, vagy a futtatott progi egy funkciója.
A startisback nálam sokkal kényelmesebbé és nyugisabbá tette a rendszer kezelését.Ha nem munkára (=programok futtatására) használnám a gépet, hanem általános dolgokra (net, zene, filmezés, stb.), akkor valószínűleg jobban kijönnék a csempével, mert ezekre tényleg kissé elavult a startmenü, de ezekre a feladatokra én inkább linuxot használok.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Én a múltkor azon kaptam magam, hogy céges win7-s notin és húztam az egeret jobbra, hogy charmbar és kikapcs...
Meglehet szokni, de minden egyszerűsítésnek örülök. Amúgy ezzel a frissítéssel lehet már ablakban futattni modern ui-s progit?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
hunluki
senior tag
A sors úgy döntött, hogy legyilkolja a régi alaplapomat, ezért új gépet raktam össze, és adtam egy sanszot a nyolcas szériának. Kb 2 hónapnyi tapasztalattal a hátam mögött
Ami tetszik:
- Gyors. Frankó, pattogós, bár a 7-essel se volt gondom, talán ha pár másodpercet nyertem a boot-on. SSD-n a rendszer, HDD-n az adatok, teljesen jó.
- Jobbkattos startmenü: Mindent elérek ami kellhet, nagyon praktikus.
- HyperV: Sokat dolgozom virtuális gépekkel, nagyon jó dolog hogy van integrált megoldás.Ami nem tetszik:
- Steam-es játékokkal játszom, és sajnos előferdül hogy valami kifagy. Na akkor jön a jó öreg feladatkezelőből kilövős trükk, pontosabban menne, de nem látszik a feladatkezelő, csak nagy fehérség. Relog segít, de azért ez nem így kéne...
- A csempés appok iszonyat buták. Skype-on beszélek valakivel, közben elindítok egy játékot, a skype megszakad. WTF. Asztali skype szépen működik. Ugyanez viberrel. Gáz.Ha lenne egy olyan app, ami a windows gombra előhozza a win+q-t, akkor nagyon vidám lennék.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz King Unique #20 üzenetére
Félreértesz. Engem az zavar, hogy nincs "modern UI skip" lehetőség a Win 8-ban. Azaz mondenképp kattintanom kell egyet, hogy desktop felületet kapjak. Ezzel alapvetően az a gond, hogy olyan érzésem van ettől, hogy megpróbálják Microsoft-ék rám kényszeríteni az érintőképernyős rendszerhez tervezett felületüket, miköben nekem, mint desktop felhasználónak ... abszolút nincs szüksége rá. És ez a hozzáállás nem tetszik, így "tiltakozásképpen" nem vásárolok Win 8-at.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Mate
nagyúr
Nézzük sorba win 8.1-et.
Programok indítása. Ez ügye két módon történhet. Vagy simán a listában benne van az ikon, vagy kereséssel.
Ikon: Simán kiteszed főoldalra, rányomsz és elindítod. Úgy kell felfogni, mint egy rohadt nagy startmenü.
Keresés. Jobb oldalra húzod az egered és már ott is a kereső.vezérlőpult könnyebb elérése
Jobb gomb a windows logóra és vezérlőpult.
hibernálás, újraindítás, leállítás
Jobb gomb a windows logóra és leállítás vagy kijelentkezésen beül minden megtalálható. Emellett természetesen jobboldalra húzva az egeret is gyorsan elérhető a dolog.
Kezdőlap amúgy baromi jól használható és testreszabható. Nem feltétlen kellenek a barom gyári csempés vackok. Azt lehet kirakni és úgy, ahogy akarsz. Windows gomb és már ott is vagy. Elindítod ami kell és már vissza is dob az asztalra.
-
Narxis
nagyúr
Programok indítása, vezérlőpult könnyebb elérése, hibernálás, újraindítás, leállítás. Pl. asztali gépet sokszor leállítom de laptopot ha nem viszem sehova akkor mindig csak hibernálom. A Start Menu X Pro átláthatóvá tette az egészet. Pl. 2 klikkel értem el a Programok telepítése és törlése opciót. Speedcommandert használok fájlkezelőnek amit azért említek meg mert ha jól láttam a Windows Intézőbe tettek pár plusz dolgot, annyira nem néztem meg de komolyabbnak tűnt mint a Win 7-es, de nekem mindenképp 2 paneles fájlkezelő kell mert sok mappát, fájlt mozgatok, másolok minden nap.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bunfi
őstag
Én például erre (is):
#26 King Unique: EZT én nem nevezném start menünek, mivel csak épp annyit "fejlesztettek" rajta, hogy a csempécskéknek még mindig legyen létjogosultsága. Egyébként meg kell hagyni a custom csempéid szépek lettek, de még mindig csak karcolgatják, amire egy ico, icl vagy png képes.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Én is feltettem a sima 8.0-ra, mert egyik gépen meghagytam azt , de ritkán használom, leállításra inkább az ingyenes Obly Tile progival kreáltam saját csempéket, + rakás rendszer ikont stb, én azt használom és, ha meg is köveztek érte, de baromira tetszik. 1 katt és már nyitja is meg desktopon, gyorsabb mint hagyományos start menüben, v vezérlőpultban kutakodni.
8.1 start gombján meg sok hasznos funkció mellett kikapcsolás is elérhető, szal szinte feleslegesek a start menű pótlékok. Az, h bal klikk helyett, jobb klikkel jönnek elő, az talán nem akkora gond.
(#27) bunfi : az ugyanúgy előhozható jobb klikkel, de Metrora is kipakolható, ahogy láthatod..
(#28) Narxis : neked is, 8.1 start gombján az általad említettek szinte mind elérhetőek, de Metrora kipakolni is pofon egyszerű, ahogy láthatod és 2 felület közti váltás is baromira gyors, ez tetszik nekem különösen.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Jelentem már visszatértem Win 7-re. Nem tom melyik hírnél írtam, hogy kipróbálom a Win 8.1-et, szóval pontos dátumot nem tudok mondani de azt hiszem talán pár hét lehetett max. A driver gondok megszűntek, stabil volt a rendszer viszont hiába raktam fel egy jó kis start menüt ami sokkal többet is tudott mint a Win 7-es mégis sikerült belekattintanom néha a Modern UI-ba ahol még akkor se találtam volna hasznos appokat ha touchscreenem lenne. Förtelmes. Bizonyos szituációkban talán pattogósabb a rendszer de kb. ennyi. Mondjuk én az MS szolgáltatások felét se használom ki így egyáltalán nem érdekel, hogy milyen a beépített levelező vagy skype vagy bing vagy akármi a rendszerben.
Én abból indulok ki, hogy az újabb dolgoknak jobbnak kellene lenniük a korábbiaknál ha nem is mindenben de szinte mindenben. Sajnos én ezt nem éreztem.
-
https://www.coreinfinity.tech
-
-
King Unique
titán
Remélem nem, mert az se lenne jó, ha Win7.1 lenne...
Ők mondták, hisznek az eredeti irányvonalban, ami azért nyilván nem volt rossz, függetlenül a sok "átlag user" vinnyogásától. Ugyanúgy tudod 8.1-et is egérrel használni, Metro háttérbe szorítható, aktív sarkok kikapcsolhatóak tálca navigáció fülén...(#7) proradeon: ez nem igazán indok , mivel eddig se volt kötelező használni, lazán eldolgozgathat az ember a desktop felületen egérrel fenti beállításokat pár kattintással érvénybe léptetve (de amúgy is csak 1 katt a 2 közti váltás), hogy a Metrot használni kellene. Nem értem sokx ezen irányú heves tiltakozásokat, mert az illetők vagy nem nézték meg eléggé a pofon egyszerű beállítási lehetőségeket, v csak úgy divatból dobálják a szitkokat...
Amúgy ha erre vársz, akkor nem 8-cas a te embered, mert Metrot teljesen kigyomlálni nem fogják , hülyeség is lenne, esetleg Win9-ben, de ott is lesz Metro 2.0, ami még kérdéses, h full desktop, v hibryd módban fog-e üzemelni. remélem utóbbi(#3) Sanya: képernyőmegosztás is van 8-ban, de pl.ok, h desktopon lekicsinyited skype ablakát és mellette látod több program stb. ablakát is, de a metro full screen és desktop között 1 katt, 1 gombnyomás a váltás, v lehet a régi Alt+Tab módszerrel is, ezek mind gyors váltási lehetőségek. Ha vki meg dolgozik a gépen, akkor azzal foglalkozzon és ne skypoljon...nem beszélve arról, h nem kötelező szintén a Metros skype-ot használni, mikor Win8-ra is ott az asztali...
Bezárásnál mért bukkanna fel Charms bar, Alt+F4 azt kész, bezáródik
Gépház amellett, h el lehet végezni benne sok a Vezérlőpultban is megtalálható beállítást, alapvetően Metro felület állítgatására (is) való. Direkt meghagyták a hagyományos vezérlőpultot , ha már az asztalt is. Az lett volna az újabb közfelháborodás oka, ha utóbbit száműzték volna és mindentgépházba lenne pakolva, mert akkor azon vinnyognának sokan, h mért kell xy dolog beállításához megint a Metro felületen kajtatni...szal nem értem mi ezzel a kettősséggel a gond(#11) HaJózsi: a ronda, meg hülyeség , de azt cikkezték múltkor, h állítólag kikapcsolható lesz, v mi fene.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz attila9988 #13 üzenetére
Erről a minap látott sorozat-rész jutott eszembe (Almost human), ahol tabletről áltak neki hekkerkedni
Mondjuk mostanában az összes sci-fi - ben divat a tabletezés, egyszer a forgatókőnyvírókatt le kellene ültetni hogy tessék írd meg a következő részt virtuális billen
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
dgabor80
tag
Én is megvettem az elején...jó kis rendszer...az ingyenes Classic Shell-el még jobban testre szabható a desktop és a csempementes világ.
Sztem jó a rencer'. Gyorsabb az USB 3 kezelés, jobb az SSD kezelés...nálam egy ügyes és gyors kis rendszer....megjelenés óta nem láttam fagyást vagy kék halált...
Akinek nem tetszik azsabja át!
Teóknál is ez van, akinek nem tetszik a gyári ROM, az vagy lecseréli valami jó kis cyanogen modra...vagy nyavalyos csak hogy milyen szar lassú a gyári...ráadásul ezt még könnyebb is átszabni, vagyis visszatenni a régi kezelőfelületet.
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
félisten
-
nagyúr
De megéri, márha támogatja a proci a win 8.1 új funkciót. Lásd milyen hardveres követelményei vannak neki.
-
félisten
Nem értek egyet a szemléleteddel e téren.
Nem csak új gépek léteznek."Modern operációs rendszer, régi gépekre értelmetlen felrakni..."
Miért?
Van egy hibátlanul működő Athlon64, vagy Core2, amin eddig XP, esetleg Vista volt, akkor nem éri meg váltani?
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
ami újabb olyan funkciókkal gazdagítaná az operációs rendszert, melyek a számítógépüket még mindig egérrel és billentyűzettel irányító felhasználóknak kedveznének.
Mert később mivel fogják irányítani? Mert azt gondolom senki nem gondolhatja komolyan hogy a számítógépek vezérlése egy az egyben tablet -es tapicskolós cuccal fog menni....
Semmi logika nincs az ilyen érvelések mögött... mégis mindig ilyen furcsa módon vannak megfogalmazva ezek a cikkek is. Úgy hangzik ez a mondat is, mint ha már mindenki valami touch szart használna az asztali gépekhez, meg a notikhoz, és mellékesen lenne még pár "ősember" aki billentyűzetet használ...
Holott erről szó sincs, hiszen a számítógépek vezérlése ma is száz százalékban billentyűzettel, és egérrel zajlik. A touch szarok meg egész más eszközökhöz vannak kitalálva, ahol meg ezek nem felelnek meg, hanem a helyzetnek megfelelően más megoldást alkalmaznak. Hogy ezt a kettőt miért akarja mindig mindenki összekeverni, azt nem tudom megérteni. Még a félistennek kikiáltott steve jobs sem tette soha, pedig az egész tapicskolós cucc piac azért létezik, mert ő így akarta.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
lcee79
addikt
Lassan a win 8-at annyit fejlesztik... (vissza a 7 irányába ) hogy olyan is lesz és akkor használható lesz otthon és munlahelyeken is egyaránt
Azt biztosan megvárom én is, mert a mostani verzióban még nem az igazi...
Pedig nemrég cseréltem alaplap proci memória, ssd... Win8al kicsit gyorsabb lenne rendszer talán ahogy néztem de annyival nem amennyit szívnék vele[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
HaJózsi
aktív tag
'További újdonság lesz a csempéken jobbklikkre előugró kontextuális menü.'
Jajj, ez ott, a csempék közt baromi ronda...
Minden más újítás teljesen érthető és jó, főleg az, hogy csökken a hardverigény. Ez azt jelenti, hogy az erősebb gépeken még jobban fog futni?A jobb oldali menüvel nekem sosem volt eddig gondom...
[ Szerkesztve ]
'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
nagyúr
A gépigény csökkentése éppenhogy felesleges. Ma már egy belépő szintű gépben is van 4Gb memória, meg 16Gb is kerül a rendszernek.
Vérpistikéknek kell ez a z információ. Egyszer jött egy srác a win 8 topikban, vagy 7-ben?! hogy a rendszer elfér-e 15 gigán mert az xp-nek elég volt... Kell ez na...
Hogy ON legyek: Majd a 9-cet megvárom. Addig nem telepítek 8-cat, az tuti. Foltozgatják azt a jó 7-es rendszert, asztal és start screen között váltás... Mondom ezt mikor meg van véve a 8.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A gépigény csökkentése éppenhogy felesleges. Ma már egy belépő szintű gépben is van 4Gb memória, meg 16Gb is kerül a rendszernek. Bajnak persze nem baj a csökkentés, de a Windows 8 ilyen téren is rendben van. Modern operációs rendszer, régi gépekre értelmetlen felrakni, az utóbbi évek gépei meg már mind alkalmasak a futtatására. Egy baja volt, a Metro erőltetése, bár ezen könnyen túl lehetett lépni kezdettől fogva. Abszolút elégedett vagyok vele a 8.1 óta. A Windows 8-at 3 hónapos kora óta használom, tehát mondhatni, kezdettől fogva, és egyszer sem éreztem hiányát olyan jellegű frissítéseknek, mint pl. az XP idején az SP1-SP2, amik nagyon sokat javítottak rajta. Felhasználói szemmel a 8.1 legjobb újításai a felhasználói felületet érintik, bár gondolom, azért magán a rendszeren is csiszoltak. Windows 7-ről nem feltétlenül éri meg váltani, bár akinek van módja olcsón erre, annak csak ajánlani tudom. Persze a Dreamspark miatt én könnyen váltok rendszert, amikor csak akarok, de pl. a megjelenéskor a pár ezres frissítési akciók jók voltak.
proradeon: Ki lehet kapcsolni a 8.1-ben, két kattintás, és az asztalra bootol. Én fél éve nem láttam csempét.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
őstag
Addig nem vagyok hajlandó lecserélni a Win 7-et Win 8-ra, amíg nincs lehetőség a csempés felület teljes kikapcsolására. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha desktop felhasználó vagyok, akkor ne kényszerítsenek rám egy abszolút érintőképernyős rendszerhez tervezett felületet, vagy legalább adják meg a lehetőséget a letiltására.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Alg
veterán
Az utolsó képen felröhögtem
Win95 feature list?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Sanya
nagyúr
végre? annyira jó volt, amikor a 30 colos kijelzőn elindítottam egy skypot, ami elfoglalta a teljes 30 colt. Na dolgozz mellette.vagy amikor be akarok zárni egy ablakos programot, akkor felbukkan a jobb oldali menü
Meg amikor a gépházban a fele beállítási lehetőség nincs is meg, hanem ahhoz a vezérlőpultot kell előhozni.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
iSonic
addikt
én most szántam el pár hete magamat, hogy feltegyem a 8.1-et, hát mit ne mondjak örültem azoknak a változtatásoknak, amit az alap 8-hoz képest végeztek.. egy normál windows felhasználónak nem kell csempe, sem egyéb cicoma, csak egy stabil rendszer, ami képes mindent futtatni és nem erőforrás igényes.. ha ezt végre feldolgozzák és még jobban hallgatnak a felhasználókra, hisz ők azok akik használják a rendszert, akkor valami jó is kisülhet belőle
-
Findzs
addikt
"értik és elfogadják, hogy még sokan vannak azok, akik nem érintőképernyős számítógépet használnak"
ők azt hitték, hogy az emberek a win 8 megjelenése után rohannak érintős kijelzős eszközöket venni, és ehhez másfél év kellett mire rájöttek hogy nem
na végre lassan lassan kapunk egy win 7 utódot
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest