Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
MongolZ
addikt
Többek között a kikapcsolás nekem is gondot okozott, először nem volt türelmem és a gépen található kikapcsológombbal oldottam meg... de legközelebb kb. 2 perc alatt megtaláltam. Lehet csak szerencsém volt...
"A windows 8-nál is az lett a baj, hogy nem windows 7-et kaptak az emberek, sőt, inkább az xp-nek jobban örültek volna"
Itt van a nagy igazság. És ez a szomorú. Ahogy a régi mondás tartja: 30 évvel ezelőtt is jó volt ez, akkor miért ne lenne most is jó?
-
félisten
Meg hely szempoontjából meg nem mindegy? Lassan mindenki terával, meg 2-vel szaladgál, akkor a windowsnak miért nem lehet 80-120 gigát hagyni, jól működjön?!
Figyelembe véve, hogy sok embernek 60-90-120 GB-os SSD-n ül a Windows partíció, nem, nagyon nem mindegy...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Hát furcsa, de lehetne azt mondani is, hogy jó hogy akkora."
Mi az, hogy JÓ, hogy akkora? Egyébként használtál te már valamilyen normális Linuxot? Hasonlítsd össze az ottani rendszerkönyvtár-méreteket a Windows terjengős méreteivel. Mondom mindezt úgy, hogy alapvetően Windows-felhasználó vagyok, de ne csináljunk úgy, mintha nem szeretne terpeszkedni."Meg hely szempoontjából meg nem mindegy? Lassan mindenki terával, meg 2-vel szaladgál, akkor a windowsnak miért nem lehet 80-120 gigát hagyni, jól működjön?!"
Hogy lenne már mindegy, soha nem hallottál még arról, hogy valaki SSD-re rakja a rendszerét? Ma pont az SSD-k korát éljük, rohadtul nem mindegy, hogy mekkora helyet foglal a fő rendszerkönyvtár, ha szeretnéd, hogy legyen hely még a plusz alkalmazásoknak is az SSD-n, mivel szeretnéd, hogy azoknál se legyen szűk keresztmetszet a háttértároló.
Egy átlagos 128 GB-os SSD pedig még mindig 20 ezer Ft körül mozog, nem két fillér. A 128 GB meg egyáltalán nem sok, bár elhiszem, hogy átlagjúzernek totál mindegy. Ha neked is, akkor örülj neki...Egyébként ezek az érvek teszik tönkre a világot. Mondhatja a programozó is, hogy ugyan máááá', minek spóroljak én a memóriával, úgyis ma már mindenkinek van 4 GB RAM-ja, akkor szarok rá, hogyan lehet normálisan kódolni, van ott vas... Mondhatja ezt a tárhelyspórolásra is. Minek azt?
Csak gondolj bele egy picit, ha minden programozó így állna hozzá, akkor az vajon jó lenne-e neked. (Igénybe veheted a közönség segítségét, ha gondolod. )"Persze, egy linuxhoz képest hatalmas, de a 2 nem ugyan az."
Tehát a Windows-nak szabad terpeszkedni, mert egy másik operációs rendszerről van szó? Ja, értem..."Amúgy nem 4 hónapos a rendszer és már most 23 giga. "
Ugye, milyen remek? És akkor most JÓ, hogy akkora?==========================================
(#79) MongolZ :
"Másrészről meg alapvetően sem szabad a fórumokból kiindulni, mert ide csak panaszkodni járnak az emberek"
Úgy érted, te most panaszkodni jöttél ide?"Azért egy 120-as SSD hamar meg tud ám telni."
Na, hát erről beszélek én is.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
imibogyo
veterán
Persze poénból mondtam, de én amúgy tényleg nagyon régen nem használok már szoftveres leállítás gombot. Be van állítva, hogy a bekapcs. gomb egyszeri rövid megnyomásával normálisan álljon le a gép (ennél nincs gyorsabb). Ha ez nem elég ott van az Alt+F4-es lehetőség asztalra kattintás után. Legalábbis én ezeket használom. Mióta fejlettebb (újabb) Linux, Win 7 és 8(.1)-em van, azóta szerintem egy kezem meg tudom számolni hányszor állítottam le gépet start menüből.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Persze, én is szeretném a laptopot megspékelni egy 120-as ssd-vel és ha 20% hely marad szabad hely, akkor már jó vagy nem? De. Azért azt sem felejtsük el, ha hülyére telepítjük a gépet, akkor az is tud helyet lefogni, mag azzal szemben, aki tudja mit kell felrakni annak elég lesz a 120-as ssd bőven."
Tehát szerinted az, akinek szűkös a 120 GB-os SSD, az nem tudja, mit kell felrakni, vagy az eszetlenül hülyére telepíti a gépet? Nem akarok szúrkálódni, de a saját felhasználási szokásaidon kívül nem próbálsz ilyenkor elképzelni más helyzetet (hogy nem mindenki úgy használja a gépét, mint az átlagfelhasználó)? Például olyat, hogy valaki fejlesztési célokra használja a gépét, és nem csak a böngészők, zene/videólejátszók és az Office-csomag van fent neki?
Nem, nem elég "bőven" a 128 GB-os SSD-m. És tudom, mit telepítek fel."Manapság a 64 bitet használ az aki a jövőre gondol. Nem 32 bitre épít, mert ugye ott a maximum 4 gigás limit.
Meg miért ne írjon valaki olyan programot, ami kihasználja a 4 gigát? Attól gyorsabb lesz, ha többet használ, nem lesz töltés idő stb. Ellenben ha 1 gigára írnád, akkor meg a sok üres "hely" szabadon maradna . Nem azért kell a 4 giga ram, hogy ki legyen használva? Dehogynem."
Húha, itt asszem szövegértési és informatikai tudásbeli hibák vannak.
Amúgy az érvelésed alapján lényegében az a jó szoftver, ami zabálja a memóriát.
Egyébként a Windows idióta swapolási szokásainak (például a sokszor felesleges lapozásnak) semmi köze a témához, amiről szó volt.Hogy neked van még egy csomó maradék helyed, és emiatt nem zavar, hogy a Windows-könyvtár mekkora, és más meg le van szarva, az szintén picit furcsa érvelés. Tulajdonképpen itt is csak a saját felhasználói szokásaidból és prekoncepcióidból indultál ki, pedig elég sok egyéb szempont és más felhasználási szokás is van.
(#88) King Unique :
Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sub-ZeRo #183 üzenetére
Idén nem lesz 9. Olyanok is lesznek, akiknek a 9 nem fog bejönni, hanem maradnak a 8.x-nél, és náluk ez számít. Vagy egyszerűen csak ha nem lesz olyan kedvező akció, mint a 8.0-nál volt hogy 9k Ft-ért válthatott, akkor nem fog váltani, és akkor megint számítani fog, hogy biztonságosan használhatja e a gépet, vagy nem (nyilván nem olyan mentalitású emberekről beszélünk akik még legális OS-nél is kikapcsolják a Windows Update-et, és SP-t sem telepítenek - sajnos az XP-s kihalós topicban volt olyan aki ilyesmit írt, és fanatikusan állította, hogy az így van jól... ).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 11. 30.)
- Destroy All Humans DNA Collector's Edition (PC,új)
- The Guild 3 Aristocratic Edition (PC,új)
- Spellforce III Collector's Edition (PC,új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest