- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
moma
őstag
Végülis nem oldotta meg ez rendesen a gondot. Kicsit talán jobb lett, de úgy tűnik nem ez volt a gond.
És kértem vodást adat kártyát és ha az van a tabletben, akkor minden tökéletes. Szóval tuti nem valami hardveres gond lett a laptoban vagy a tabletben.
Van valakinek ötlet mi lehet a baj?
(telenoros adat kártya tabletben azt hotspotolom, így kap wifit a laptop. a tableten rendben van a net, de a laptopon az oldalak egy része megy csak és az is változó, hogy mi jön be chormeban és mi firefoyban. pl a firefoxban nem jó a google kereső, de chormeben jó. facebook meg mindkettőn alig van. firefoxban jobb. ott néha bejön. de egy cscomó oldallal van gond.) -
válasz
Gubek-Einste #36181 üzenetére
igen, azt sejtem, hogy olcsóbb, csak a panelben nagyon nehéz a falba vésni utólag pár méter cat6-ot falon kívül meg nem rontanám az élményt
-
krealon
veterán
válasz
likeaRAINBOW #36156 üzenetére
"Adott 2 hálózat, amiket szeretnék összekötni.
#1 hálózatban van egy gép, ezen fut egy DLNA.
#2 hálózatban van egy Smart TV, amivel tudok csatlakozni a hálózathoz, illetve netre.Az lenne a kérdésem, hogy össze tudom-e kötni a #1 hálózat gépét LAN-on a #2 TV-vel, hogy látszódjon a DLNA a hálózatban?"
Nem.
A DLNA (aka UPnP-AV) egy broadcast domain-en (egy helyi halozaton) belul mukodik.Akkor mukodhetne, ha kozos alhalozat lenne, vagyis site-to-site VPN. Az otthoni routerekbe bepitett VPN megoldas, csak egy eszkoz becsatlakozasat teszi lehetove.
"valamilyen módon láthatóvá válna a TV-n a DLNA?"
Lehetseges megoldasok:
- Plex Media szerver tavoli eleres (fizetos)
- Az oksos TV bepitett ("buta") DLNA lejatszoja helyett egy KODI-s TV box-ot hasznalni kozvetlen IP eleressel (SMB, SSH, SCP, FTP, WebDAV). -
-
jól értelmezem, hogy az ezres netet wifin keresztül AC3100 router kell, ami 5Ghz-en nagyjából 640Mbps valós adatot fog áttolni egy PCE-AC88-ra? és itt meg is van a technológiai korlát egyelőre?
most egy AC1750 usb eszközön keresztül kapok nagyjából 250Mbps-t egy AC1200 routertől, amiből ugye 867Mbps jönne le maximumon 5Ghz-en, de a valóság az megáll 250 körül ami nagyjából a harmada a képességeinek, így a 2166Mbps-t tudó AC3100 router vége lenne 640-650Mbps
jól számolok?illetve ezeknél olcsóbb megoldások ugyan erre a problémára léteznek?
-
flash-
veterán
üdv emberek!
1000 megabites netem van.
ezeket mértem először még a szerelés előtt940megabit le, 200megabit feltöltés)
vettem 25m cat5e utp kábelt hogy a routert összekössem a pc-vel.
először odavittem a gépet a routerhez és gyorsba a nappaliba összekötöttem hogy jó -e a kábel.
tökéletes. hozta az elvárt sebességet.aztán visszavittem a gépet a helyére, a padláson átvezettem a kábelt és újra próba.
megdöbbenve tapasztaltam hogy már csak 94 megabit a fel és 93 megabit a letöltés.
természetesen megmozgattam a kábelt, a routert, a csatlakozót, újrainditottam a gépet és a routert, de továbbra is csak 90...
próbáltam több szervert is a speedtesten, de semmi.
ping az 6, a jitter 0.
egy picit meghajlott a kábel amkor fűztem de utána kiegyenesítettem és csak annyi látszik a szigetelésen hogy meg volt egyszer gyűrve..
sérülhetettt a kábel? nem tuszkodtam én akkora erővel...
vagy pedig az van hogy a padlástérben ahol vezetem a kábelt ott kap valami zavart?
fut mellette más kábel is dehát azért azokon is van szigetelés...
más ötlet?? -
Binya70
tag
Sziasztok.
Lehet nem ide való a kérdés, de hátha tud valaki segíteni. Két ház között kellene WiFin internetet átlőni. Sajnos más megoldás nincs semmilyen szolgáltató nincs jelen a környéken. A két ház között kB 2.5km a távolság. Milyen routert vagy Ap -t kellene venni ami át tudná lőni a távolságot. Természetesen van rálátás az épületekre, és saját célra kellene nem pedig osztani.
Ha van valakinek valami jó ötlete ossza meg kérem. -
Megvan a hiba, nem is gondoltam rá. Aktív wifi kapcsolatnál ha bedugom a hálózati kábelt - és a tálcán jelzi is hogy be van dugva - A WIFI elérés marad az elsődleges ettől függetlenül, a LAN-t nem veszi figyelembe, csak ha a Wifi-t kikapcsolom. Akkor egyből a LAN 1 Gbps sebessége lesz a mérvadó, fordítva is igaz persze.
Mindeddig meg voltam győződve, hogy a gyorsabb kapcsolatot veszi elsődlegesnek a rendszer. -
válasz
kovbandi82 #36168 üzenetére
Milyen típusú a router és a switch?
A LAN driver-ek gyártói/chipset vagy az OS sajátja? -
Próbáltam másik kábellelekkel mindenigy csatlakozási ponton, kihagytam a switchet stb, mindenféle variációt, eredmény ugyanaz. Hol 100 Mbps, hol 1 Gbps sebességet érek el, de a gépek mindenhol 1Gbps sebességet írnak a hálózati kapcsolatra
-
Ugráló lan sebességnek mi lehet az oka? Egy Laptop - Router - Switch - PC között hol "csak" 100 Mbps sebességet tudok elérni (fájlmásolással), de ha megszakítom az átvitelt, és újraindítom, akkor megvan a gigabites átvitel. Teljesen random módon jön elő. Kábelek újak mind, Cat5e, távolság nem mérvadó, pár méter, az eszközök gigabitesek.
-
Levi's
tag
válasz
Intruder2k5 #36165 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Meg fogom próbálni.
-
-
Levi's
tag
válasz
Intruder2k5 #36163 üzenetére
Szia!
Egy Dell Inspiron 5521 (b/g/n) és egy iPaddal. Vannak hálózatok, de nem tudom mi számít soknak.
Nyugati mellett. Katona József utca. (ha ez mond valamit) -
-
Levi's
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Adott egy UPC internet bekötve a lakásba. Erre egy ilyen modem-router kombó van kötve alapból (amit ugye a UPC biztosított). A kábelen ez a modem képes kiadni 100mbps-t magából de wifi-n még a közvetlen közelében sem tud 10mbps-nél többet kisajtolni. a másik szobába már be sem jut. (régi polgári lakás, a szoba kb 10 méterre közte egy fallal amin ajtó van)
Arra gondoltam, hogy egy külön wifit kötök rá. Így rákötöttem az ősrégi, de eddig tökéletesen működö TP-Link TL-WR542G-t. A router lan portja 70-80mbps között ad le kábelen, de a wifi csak minimálisan javult. A router mellett közvetlen 14-15mbps, a szobában 3-4mbps.
Tableten és Laptopon néztem.Szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi lehet a gond? Nekem már nem nagyon van ötletem.
-
válasz
Joker88 #36160 üzenetére
A repeater az elérhető link sebességet alapól felezi de ez a környezeti viszonyoktól függően ez kisebb is lehet.
Milyen router van használatban?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen típusú a kliens eszköz/adapter van használatban? -
Joker88
őstag
az mitől van, hogy ha berakom a router és a PC közé a repeater-t akkor baromira belassul a PC-n a net..
A repeater egy TPLINK TL-WA854RE.. -
modern
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36158 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segitséget.
Ilyen modemet hozott a UPC.
Most láttam csak h ez wifisszóval egyszerűen csak a netkábelt kihúztam a tp-linkből és bedugtam a gépbe.
Mostmár:
[link]Elég régen vettem már azt a tplinket akkor még 5 év teljes körű gari volt rá azóta ebből visszavettek, sztem legalább 6-7 éves a router
De ennek ellenére sose volt vele baj csak eljárt felette az idő :/
Köszönöm még1x
-
válasz
modern #36157 üzenetére
Szia!
Nem lehet, biztos! A 340GD egy ezer éves 100Mbps portokkal szerelt router, ám a SoC még akkora sebességet sem bír el benne, ezért van csak 61Mbps-ed. Cserélni kell, méghozzá Gbit-es modellre, segítséget ITT kaphatsz hozzá.
Próbáld meg, hogy kihagyod a körből a routert, és a PC-ből a kábelt kösd közvetlenül a UPC-s eszközre. Egyébként, ha az igényeidet az is kielégíti, nem feltétlenül kell a saját router. Milyen modemed, HGW-d van a router előtt?
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
Én konkrétan egyátalán nem értek hozzáVan egy Tp-Link tl-wr340gd routerem.
Ez 54mbs sebességű.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet ahhoz köze, hogy eddig upc fiberpower 60 netünk volt, szépen annyi is volt amennyinek kell lennie, viszont közben 120-as lett, de ugyanannyi maradt.
A szolgáltató állitja h a net 120-as de csak ezt mutatja a teszt.Lehet, hogy a routerem túl kicsi sebességet tud és azért nem tudok gyorsabban letölteni?
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
VPN-el kapcsolatban lenne pár kérdésem, remélem jó helyen járok!
Adott 2 hálózat, amiket szeretnék összekötni.
#1 hálózatban van egy gép, ezen fut egy DLNA.
#2 hálózatban van egy Smart TV, amivel tudok csatlakozni a hálózathoz, illetve netre.Az lenne a kérdésem, hogy össze tudom-e kötni a #1 hálózat gépét LAN-on a #2 TV-vel, hogy látszódjon a DLNA a hálózatban? Elméletben olysmi állt össze a fejemben, hogy a #1 hálózat routere egy Asus n18, ezen fut jelenleg egy VPN szerver, erre tudok csatlakozni a #1 hálózat gépével, de a TV nem tud csatlakozni VPN-hez. Az megoldás lehet, hogy a #2 hálózat routerével, ami egy TP-link 841, OpenWRT segítségével maga a router csatlakozik a VPN-hez, és ezáltal valamilyen módon láthatóvá válna a TV-n a DLNA?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
P
-
makoss
veterán
Üdv!
Korábban már állitottam be otthoni hálózatot, de most valamiért nem jó [link]
Ahonnan küldeném a fájlokat az otthoni csoportban azt irja, megváltozott a jelszó.
Most, hogyan tudnám ismételten létrehozni a kapcsolatot, mert amit a második gépre küldök jelszót azt elfogadta, de az első gép csak gondolkodik gondolkodik, semmit nem reagál.
Olyan beállitás volna jó, amitől nem kellene mindig ezzel a kóddal variálni, ahányszor létrehoznám a két gép közötti kapcsolatot.
Tud valaki egy beállitást erre?
Mert az ismételt beállitás amit először csináltam már nem él, mert itt már mást ir ki.
Köszönöm! -
ALI_G
veterán
válasz
Gubek-Einste #36152 üzenetére
Persze, egyetértek. Inkább a koncepción változtattam, ezzel kb. 100k-t spórolok:
rendeltem 4 kamerás dvr-t és elég lesz egy olcsóbb switch.
A NAS-hoz kellett volna még 2 kamerához liszenszt vásárolnom, darabja 17k. Ennyiért nem éri meg, hogy integrált legyen. -
mezis
félisten
Az IPv6: az op. rendszerek részéről csak mostanában kezdődött a "tesztüzem". Hibás lehet a router programja is, PC-k programja is.
Állítólag azok a WEB helyek, amik már csak IPv6-os címmel rendelkeznek, nem érhetők el IPv4-es címről.
Próbáld ki fordítva, csak IPv6-os címmel.
(Szerintem egy router-nek kellene tudni kezelni az ilyen esetet is. Továbbá helyi hálózat számítógépei jobb ha nem érhetők el közvetlenül a világhálóról.) -
-
válasz
cheeka #36148 üzenetére
Mivel nem egységes a wifi hálózat kezelés így az AP-l mindegyike egy-egy független wifi hálózatot jelent és addig nem lesz átállás ameddig a kapcsolódottal meg nem szakad a kapcsolat. Vannak eszköz szintű egyedi megoldások, hogy bizonyos érték esetén legyen eldobás de ez nem általános.
Akár hány eszköz összefűzhető egyetlen alhálózatban, folyamatos számozással DHCP tartományon kívül kell osztani a router-eknek/AP-knak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest