Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz Directivo #22198 üzenetére
Üdv!
Ezzel még megpróbálkozhatsz:
Enable NetBIOS over TCP/IP:
1. Go to “Control Panel\Network and Internet\Network Connections”.
2. Right-Click on the connection and choose Properties.
3. Click “Internet Protocol (TCP/IP) Version 4” in the list.
4. Click Properties, and then click Advanced.
5. On the Advanced TCP/IP settings windows, go to “WINS” tab.
6. Under NetBIOS setting, click “Enable NetBIOS over TCP/IP”, and then click Ok, Restart!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Magnat
veterán
-
Abrion
senior tag
Hali
Remélem jó helyre írok, mostanában a weblapokat nem tudom elérni, néha gondolkodik a szervere csatlakozásnál 10-20 másodpercre, és minden böngészővel ez van, mivel értek 1 kicsit a hálózatokhoz, rájöttem hol a hiba, a routerhez kapcsolódással van a gond, a router belső beállítását sem hozza be akkor.
Win Xp használok és a routert "ZTE" a kiszolgáló adta, és perpill a google publikus DNS van beállítva, de ez szerintem nem lehet a probléma okozója, de azért ide íróm. ja és alaplapi hálózati csatin megy, "Realtek".
Segítsetek. -
Directivo
csendes tag
válasz bugizozi #22193 üzenetére
??
Melyik jelszóra gondolsz ?
Amikor csináltam az otthoni hálózatot, akkor generált egy jelszót amit megadtam a másik gép tartományba léptetésekor. Ezzel nincs is gond, látják egymást csak a laptop nem tud kapcsolatot létesíteni az asztalival.
Ha a windows belépési jelszóra gondolsz az van mindkettőnél, de ennek mi köze az egészhez ? -
Directivo
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy asztali és egy laptop. Mindkettő beléptetve otthoni csoportba. Látják is egymást, az asztaliról elérem a laptopon megosztott mappákat, fordítva viszont nem. A laptop is látja az asztalit, viszont nem tudok hozzáférni a megosztott mappákhoz, mert kiírja hogy a windows nem tud kapcsolatot létesíteni, majd ezt a hibakódot írja ki: 0x80070035 Próbáltam már letiltani a vírusírtót tűzfalat de semmi. Mi lehet a gond ?
Csatolok egy képet is. Köszi a segítséget !/dl/upc/2013-06/13/235029_ztrl8ps1vrj2o7yo_halozat.jpg
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz honfoglalo #22189 üzenetére
Attól függ, hogy mi "mekkora"
Hány m kábel? Milyen router? Mekkora switch? Rack szekrényt is ők vették? Mekkora az? Az 540k az brutto v netto?
Ha olyan eszközöket vettek, akkor simán kijöhet a fél milla, bár 6 géphez meg egy szerverhez kicsit sok, de ezt csak akkor lehet megtudni, ha tudod a konkrétumokatVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
honfoglalo
senior tag
Bocs, lehet, hogy rossz helyen teszem föl a kérdést..
Egy irodában történt hálózat kiépítés egy irodában, ahol egy szerver gép és 6 irodai gép található. Felhasználtak: UTP kábel, wifi router, fali ajzat, Gigabit switch, Rack szekrény szerelés, segédanyagok, beszerelés beüzemelés, úgymond "full network install CAT6", ami ehhez szükséges.Ennek hozzávetőlegesen mennyi lehet a költsége reálisan? (tudom nehéz így konkrétumok nélkül, de nekem is csak ennyi áll a rendelkezésemre, s érdekelne mennyivel verték át az adott vállalkozást, ha 540 000 Ft volt a kiszámlázott összeg.
-
macy
addikt
válasz krealon #22187 üzenetére
Köszi az infót, sietnem kellett a rendeléssel mert csütörtöktől nem lesz netem. Volt egy sanda gyanúm, hogy nem lesz elég az említett páros. Közben megrendeltem ezeket: Asus RT-N56U, Asus USB-N66.
Anyámék vettek egy okoshülye tv-t, legalább ahhoz is jó lesz a kütyü.
Mégegyszer köszi, hogy időt szakítottál rám.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
Nem tiszta ralatas es nagy tavolsag eseten kicsi esellyel lesz megfelelo a Wifi kapcsolat ezzel a parossal.
Ha biztosra akarsz menni, akkor az altalam ajanlott beleposzint:
TL-WR841ND + TL-WN822N (kb 6+4 eFt)Minosegben a kovetkezo ajanlhato lepes:
Asus RT-N12 D1 router 9-10 eFt. (Figyelem (!) az RT-N12E tipus erosen ellenjavallott) -
macy
addikt
Sziasztok.
Véleményt szeretnék kérni az alábbi routerről, hátha ismeri valaki. Egy megbízható routerre és adapterre lenne szükségem, főleg film és játék lenne a cél. A gépemtől kb. 10 méterre lenne a net, a rálátás elég rossz, útban van egy jó vastag téglafal. -
Topikgazda
-
kisBözsi
tag
válasz Játékos #22177 üzenetére
Köszi mindenkinek van egy masinája a családba. Minden gépben b/g/n kártya van. A router valójában 150Mbit-es. Minden gép csatlakozik is annyival, amelyik közel van a routerhez. Az emeleten 54Mbit-el csatlakoznak. Jelerősség kiváló minden gépen. Most csak 2 gép van rákötve. Egymás mellett van 2 gépem (noti). Az egyik 150Mbit-el csatlakozik, a másik 54-el, mert olyan a kártya benne. A speed test szerint minden gép tudja a net 12Mbit-jét. Kábel nincs, csak a net, ami a routerbe megy. A router most 4m-re van a gépektől.
-
őstag
Sziasztok! Kiváncsi vagyok,látott-e már valaki ilyet!
Lenovo G580-as laptopról van szó. Ha otthoni csoporthoz csatlakozom,akkor wifi-n keresztül tudok file-t megosztani,látom a többi gépet. De ha kikapcsolom a wifit,és kábelen vinném át az adatokat,nem működik a megosztás,nem enged be a gépekre. Látja a gépeket,de hálózati elérési hibával azonnal "letilt".Net mindig van,kábelen is,wifin is (ergó sem a kábellel,sem a laptoppal,sem a routerrel nincsen baj!)
Mit kéne átállítanom? Mivel lehet a baj?
hsz/2 ikapcsoltam a wifit,bedugtam a kábelt(igaz ekkor még mindig csatlakozva voltam a csoporthoz a gép szerint,és tényleg láttam is a gépeket) de már nem működött ugyebár...
Nem foglalkoztam vele,kiléptem a csoportból,majd újra csatlakoztam(csak kábellel bedugva) ,és ugyanazt csinálta.(Már a Lenovo topikba írtam,ott nem kaptam választ. Mivel ide is kapcsolódik,remélem lesz rá megoldás)
-
Játékos
addikt
válasz kisBözsi #22176 üzenetére
Az szép ki otthoni hálózat! Nekem mikor hasonló bajom volt (a gépről kb. 400 KB/s-al tudtam a tabra másolni, de fordítva sokkal gyorsabban! Android illetve Win7) azt mondták az okosok, hogy a Windows nem ismeri az Android filerendszerét, és az átalakítás miatt lassú.
Viszont XP és XP között nem gondolom, hogy ilyen probléma van. Kipróbálnám, hogy csak az a két gép van a hálózatom, amelyek között másolni akarsz! És lehetőleg nagyon közel a routerhez mindkét gép. Ha gyengus a jelszint, akkor brutálisan belassulhat a wifi.
Ja! Egyforma wifi van a gépekben? (b/g/n?) Meg a router is szereti mondjuk az "n"-es hálózatot??
És a négy gép között sincs kábel?[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz kisBözsi #22174 üzenetére
Jaaaa, hogy kábel nélkül! Akkor nem oldja meg a kábelcsere!
A routerre mennyi gép csatlakozik? Milyen operációs rendszerekkel?
Mi a feladat? Sima másolás?Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bopeti98 #22169 üzenetére
Igen, jártam már így! A különböző verziók nem szeretik annyira egymás hálózatát! Miután feltettem a Preofessional-t a kisebb gépre is, ment minden, mint a karikacsapás!
kisBözsi
első körben kicserélném a hálózati kábeleket! CAT6-ot tennék minden gépre! A router milyen sebes pontosan?Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, van-e megoldás a problémámra. Itthon egy kis szerver szolgálja ki a gépek számára a filmeket, zenéket. Időnként meg-megtorpan a lejátszás. (Pedig a gépek bőven elbírják a feladatot, mert néhány % a proci terhelés, és memória is marad)
A kérdésem az, hogy Win Home Server 2011 esetén lehet-e a file kiszolgálásnak magasabb prioritást adni?
Esetleg a kliens gépeket rá lehet-e venni arra, hogy nagyobb mennyiségű adatot puffereljenek? (Zoomplayer, XBMC)
Előre is köszi a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
kisBözsi
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy előbbre írta már valaki a megoldás. Bocs, hogy nem olvastam vissza.
Hogy lehetne win xp alatt az otthoni hálózat sebességét növelni? Amikor egyik gépről a másikra másolok valamit nagyon lassan megy a dolog. A hálózati kihasználtság 10-15% max. A net megy rendesen. 12Mbit. A gépek közti sebesség viszont nem hajlandó 400kbyte/s fölé menni. Amikor nekikezd a másolásnak, akkor 1-2 másodpercig megy 10Mbyte/s is, de megáll, és belassul. Már kezdem feladni. Nem tudok mit kezdeni vele.
Köszi! -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.Valahogy megpróbálom érthetően leírnia hibát.Van az asztali pc és van a laptop wifin,,mind a kettőn win7 van nemrég óta.A pontos idejét nem tudom,hogy mióta de észre vettem,hogy nem elég gyors a net(előtte xp-n nem volt gond).Rendszeresen elkezdtem mérni speedtest.net oldalon és a 10mbps helyett csak 6-6.5mbps a sebesség (az előfizetés 10mbps).Gyanakodtam modem és router hibára de ezek mind jók .A modemmel való mérés full eredményt hozott router nélkü(többször mérve)l.A router wifin androidos telón full eredmény,laptop wifin ubuntuval full eredményt hozot(többször mérve)t.Ebből arra következtetek mint amatőr,hogy a win7 hálózati beállításaival van gond.
Várom a segítséget.
Ha megoldható a probléma akkor nem tenném vissza az xp-t -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Létrehoztam egy otthoni csoportot az egyik notebookon. A netbook sikeresen kapcsolódott ahhoz az otthoni csoporthoz de a másik notebookkal egyszerűen nem tudok csatlakozni, csak egy másik otthoni csoportot létrehozni, de ugye annak semmi értelme. Mind a 3 gépen Win 7 van ( A két notebookon Home Premium a netbookon Starter ) és mind a 3 gépen az otthoni hálózat van kiválasztva. Valaki járt már így? Mit tudnék csinálni hogy a másik notebook is kapcsolódjon a csoporthoz?
-
Vangelis
félisten
Üdv fiúk lányok!
Barátomnál olyan gond van:
2éve meghalt a modemjük.
Kaptak egy tp-link 8810es modem router 1 portos cuccot.
Van egy smc wifi router.
Akkor sikerült összelőni.
Most a 8810es ha beállítom nem tárcsáz be. ADSL működik, csak nem csatlakozik hozzá.
De utoljára úgy volt beállítva, hogy a smc tárcsázott be. De nem tudom, hogy akkor hogyan sikerült összehozni.
Most meg nem sikerül.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Topikgazda
válasz Tegla80 #22164 üzenetére
Elvi szinten a külső antennás típusok jobbak lefedettségben de bizonyos belső antennás típusokkal sincsen gond.
Én személy szerint mindenképpen valamilyen gigabites portokkal rendelkező típust vennék, már csak a jövőre tervezés miatt is.
Az Asus N56U egy elég érdemes típus, az utóbbi időben többen is vettek ilyet és N65U-t a fórum látogatói közül és nem panaszkodtak, meg vannak vele elégedve. Van hozzá elég jó 3rd party firmware támogatás is így már teljesen rendben is van. Az utóbbi időben nagyon megtetszett az Asus N56U és a N65U, ha vennék új router akkor erősebn valószínű lenne, hogy az egyik lenne a befutó de vannak még más jelöltek is. Az hogy meddig lesz elég azt előre nem lehet megmondani, csak a helyszínen derül ki. Mivel van egy másik router-ed is így ha nem lenne elég akkor azt be lehet állítani erősítésre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok !
Hülye vagyok a témához ezért 1000bocsi !
A kérdésem az az hogy van egy 5 ghz-re képes routerem de ellenoldali eszközöm nincsen. Van-e olyan eszköz hogy egy tab-ot vagy egy laptopot 5gzh-essé "tegyen" ( HD videók streameléséhez ) ?
Ha igen, kérnék egy vagy két jelöltet is.
Kösz ! -
Tegla80
addikt
válasz Gubek-Einste #22163 üzenetére
szia
kezelés szempont,nem szempont csak a működés.(mmint tudja a dolgát végezni ott elől,miközben pl,2gép online játszik,1 skype-ol rajta és a 2 további routeren esetleg +2 telon YT megy,vagy hasonlók. családon belül vagyunk,átmegyek, belépek onnan bármelyikbe ha kell birizgálni)antenna vagy nélküli a "jobb"(számít ha van vagy hátrány h nincs? )
sokszor segítettél már ki hasznos válasszal,ezért neked szegezem:
Te konkrétan,mit vennél akkor?
(semmi extra ficsőr nem kell, mókolva nem lesz fw-re meg effélék!! Alapban legyen jó )Én amúgy ezt néztem,[link],de nincs külső ant. elég lenne így? emeletesbe,2 szintet szórni
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Topikgazda
válasz Tegla80 #22162 üzenetére
Ha nem kell valami miatt elszeparálni a hálózat egy részét akkor egyértelműen a LAN-LAN kapcsolat mert így sokkal egyszerűbb a hálózat kezelése.
Elsődleges eszköznek mindenképpen valami "erős" típus lenne ajánlott, gigabites portokkal rendelkezőt érdemes mindenképpen beszerezni. 20k-ből TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N53, Netgear 3500Lv2 jöhet szóba, ezek közül a TP-Link 3600/4300, Asus N53 az újabbak, a többi egy kicsit régebbi.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tegla80
addikt
sziasztok
Nem vagyok nagy szaki,de eddig eljutottam már.
Rendszer:
30/2 es Net(coax-on), Dlink dgl4300(1pc-1ps3-1tv,kábelen,2noti+3teló wifin),ebből táplálva egy netgear wrg614 ami 'wan"-ban kapja a netet (1pc kábelen,2teló 1 tab wifi-n).ami kellene: komolyabb "N" es router a dlink helyére,ami viszont menne a rendszerbe "vissza".
tehát 3 router biztos,de lehet lenne egy 4. is,ha az első "N" es nem tudja ellátni az első helyen az emeletes házat rendesen wifi-vel.(akkor ide lenne a 4. a földszintre)Kérdés:
-a technikai része,h lenne stabilabb??
ha mind1ik külön "gondolkodok" és végzi a dolgát "wan ban,függetlenül",vagy ha mind "lan" ban kap funkciót és akkor az "első gondolkodik mind helyett". (ez alapban le van terhelve ugye a fentebb írt eszközökkel!!)
-mit vegyek legelőre "fő" router-nek ami elbírná a dolgokat?
(lenne 5letem,de megvárom,h Ti szakik,mit mondtok 20e ig bezárólag.)ha esetleg valaki azon gondolkodik miért is kell ennyi router:
-2 ház és a köztük lévő udvart kellene betöltenem,egy hosszú parasztház(vályog,60cm falak!) és egy tégla,de emeletes személyében"köszönök,minden észrevételt és infót.
sziasztokSony® & PlayStation®
-
mezis
félisten
válasz Tekmen #22158 üzenetére
Hacsak nem akarod logikailag szétválasztani a két épületet, akkor LAN - LAN kapcsolat. Az egyik routeren a WAN kapcsolat a "levegőben" lesz.
A második router IP címét az első routerhez kell "hangolni", valamint DHCP=Off. Ezt már a mai nap éppen tárgyaltunk itt.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
-
VeryByte
őstag
válasz Tekmen #22155 üzenetére
Ha az A épületbe nem kell több gép/nyomtató, akkor:
- vagy marad a TL-WR941N ott, vagy veszel oda egy router-t (wifi-set vagy sem, Te tudod mi kell neked)
- Áthúzod a kábelt, és az A épületben bedugod a végét a router-be - ha minden igaz pont egy üres helyednek kell lenni.
- A B épületbe veszel egy switch-et és egy Access point-ot (vagy ha az A-ba veszel router-t, akkor jöhet ide a TL-WR941N a kettő helyett). és összedugod.
Aztán jöhet a beállítás.De először azt kellene tudni, hogy milyen eszközöket akarsz.
Én mondjuk:
- meghagynám A-ban a TL-WR941N-et;
- B-be vennék vagy egy másik router-t, vagy egy switchet+AccessPoint-ot. (A router is switch+accesspoint-ként működne ebben az esetben, ha azt választod.)Ha ezek megvannak, akkor lehet beszélni a beállításról.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Tekmen
aktív tag
Üdv mindenki!
Kertes házban lakom, és az a problémám, hogy van 2 épület. Az elsőben(legyen a neve A-épület) van a net, wifistől mindenestől. Namost a második épületbe(legyen a neve B-épület) be szeretném vinni a netet kábelen, mivel ott van egy Smart-TV és a wifi pont nem ér el odáig.
Szóval:
-távolság a 2 épület között ~30m
-az A-épületben van ugye alapból a net
-az A-épületben van továbbá 2 gép, és egy nyomtató, amik FELTÉTLENÜL kábelen kell kapják a netet, mivel ezek a fontosabb gépek, tehát innen kell bevezetni kábelen.
-a B-épületben ugye most wifi van, ide kéne behozni a netet
-a lehető legkisebb jelveszteség elérése a cél
-a lehető legköltséghatékonyabb megoldást kéne megtaláljuk
-most egy TP-Link WR941N routerrel van megoldva a dolog, de ez végül bekerülne a B-épületbeA kérdés, hogy Hogyan? és Milyen eszközökkel lehetne ezt megoldani?
Szerk.: 25megás T-mobile netem van.
[ Szerkesztve ]
Tekmen
-
VeryByte
őstag
válasz illes.bence #22151 üzenetére
Szolgáltató vagy kábelezés.
De ezt a szolgáltatóból verd ki. Jöjjön ki egy mókus és nézze meg.
Egyébként milyen lámpácskák villognak azon a modemen?"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
And
veterán
válasz Juhiii #22148 üzenetére
Hasznossági sorrendben:
1.) router áttelepítése a lakáson belül központi és/vagy magasabb, akadályoktól kevésbé zavart helyre,
2.) újabb AP vagy router telepítése LAN-kábellel csatlakozva az elsőhöz (esetleg repeater, de annak nagyon jó helyet kellene találni, hogy a végpontokat rendesen vegye),
3.) antennacsere (a hatás a beltéri körsugárzók lehetséges nyereségtartománya miatt igen korlátozott). -
legenda
válasz Juhiii #22148 üzenetére
range extender/expander, ami úgy működik, hogy betszed a router és az ellenoldal közé oda, hol még jól veszi a router által szórt wifi hálózatot, és az jól megnyújtja azt, így ott is elérhető lesz a wifi hálózat, ahová a router jele már nem érne el.
akár már 5 e ft környékén is van például ilyen; link
drágábban vannak más gyártósak is, akár a routereddel azonos is; link[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Juhiii
csendes tag
Sziasztok!
Ha meg szeretném növelni az otthoni WIFI hálózatom lefedettségi területét, akkor meg lehet úgy oldani, hogy:
a T-Home-os modemre kötnék egy WIFI routert, amihez egy 20 méteres UTP kábellel még egy WIFI routert? -
VeryByte
őstag
válasz illes.bence #22144 üzenetére
Ez nem azonosítási probléma, itt előbb van a gond. Próbáld ki másik géppel is, és ha azzal sem megy, akkor vagy rossz a modem (amit kétlek), vagy a szolgáltatónál van a baj.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
illes.bence
tag
Sziasztok! Pár napja, folyamatosan szakadozik az internet (DSL). Felhívtuk a T-Homeosokat, hogy ez a helyzet...Mire ők, mondták, hogy megvizsgálják, majd azt mondták, hogy náluk van a hiba, viszont a következő SMS-ben azt, hogy nálunk. Bevittük megnézetni a modemet, majd azt mondták, hogy hibás. Erre vettünk egy újat 6000ft-ért (ugyanaz a típus, csak újabb DSL-360R) bekötöttük, mindent az új kábellel. Oké, telepítem hoppá a roppant szimpatikus Hibakód 651 fogadott...Ellenőriztem, a hálózati kártya telepítve van. Majd teszteltem, hogy jó-e a jelszó/felhasználónév. Hát ezt nem tudtam kideríteni, mivel ha összevisszaságokat írtam be, akkor is hibakód 651, ami nem utal arra, hogy rossz a jelszó/felhasználónév...Kérlek segítsetek. Már az agybaj előtt állok...
-
Brumi
senior tag
válasz krealon #22142 üzenetére
Köszi!
Elmentem a hozzászólásodat, mert szerintem én ezt ki fogom próbálni, ha lejár a hűség az ADSL-ről. Közben körbenéztem, és elvileg van olyan kütyü, ami usb-s cuccot alakít ethernet-re, de nagyon drága. Azt hiszem egy ilyen lesz a legjobb megoldás.
Az ADSL-lel sem lenne bajom, de valamiért 7,2-7,3 Mbit fölé nem megy a sebesség, ami nem túl sok...
Egy mobilnet legalább sem telefonvonalhoz, sem címhez nincs kötve, bárhová elvihetem, ha akarom, vagy ha kell, berakom a sim-et a noti hátába és az is megy.
A hipernet pro-ban van kiegészítés is (korlátlan mail és böngészés, valamint 100gb extra éjszakai forgalom). Ezekkel együtt már bőven elég a havi 30gb-os alapkeret.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
krealon
veterán
Az alhalozat kerdeset viszonylag gyorsan es egyszeruen le lehet rendezni.
Racsatlakozol az egyik routerre, majd lekerdezed az aktualis (router altal kiosztott) IP cimedet, amit lejegyzetelsz. Ugyanezt elvegzed a masik routerral is.Ha peldaul az egyiktol 192.168.0.x cimet kaptal, a masiktol pedig 192.168.1.y -t, akkor a routerek kulonbozo alhalot hasznalnak LAN oldalon, igy sorba-fuzhetok.
Ha mindket routertol 192.168.1 kezdetu cimet kapsz, akkor nem kothetok sorba.
IP cim lekerdezes Windows 7-en:
Start --> cmd --> [Enter] -->
ipconfig
--> [Enter]
IPv4 Adrress (IPv4 cim (?)) sorban talalod a kapott cimet. -
Brumi
senior tag
válasz Gubek-Einste #22140 üzenetére
Azon kívül, hogy nagy valószínűséggel nem működne, önmagával a UPC-vel van bajom, egy szolgáltatás is bőven elég tőlük...
Az ügyfélszolgálat csak akkor nem érhető el, amikor szükség lenne rá... ha lenne más, akkor biztos nem őket választottam volna. Van más bajom is velük, de az hosszú történet.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Topikgazda
-
Brumi
senior tag
válasz krealon #22138 üzenetére
"Ha D-link LAN es WAN oldalan kulonbozo alhalozat van, akkor minden gond nelkul mukodni fog."
Na az a gond, hogy nekem ez már kicsit magas (megnéztem a linkelt hsz-t)
Alapvetően semmi szükségem nem lenne a Telenoros routerre, mert gyakorlatilag csak modemként használnám, a hálózati funkciók nem kellenek, de nem tudok más megoldásról , ami rendes ethernet csatin továbbítaná az adatokat egy sima hálózatra. Vagy tudtok olyan modemet, amibe belerakok egy sim-et és simán rádugom a router WAN csatijára? Amiket láttam, azok komolyabb routerek, vagy csak sima USB-s cuccok.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
krealon
veterán
"Ha veszek egy LTE routert a Telenor-tól akkor annak a LAN csatlakozóját be lehet dugni a D-Link WAN csatijába és meg tudja osztani a netet?"
Ha D-link LAN es WAN oldalan kulonbozo alhalozat van, akkor minden gond nelkul mukodni fog.
Otthoni kornyezetben viszont tejesen felesleges 2 routert egymas utan kotve, router uzemmodban hajtani, mert a dupla cimforditas bonyolitja es lassitja az internetkapcsolatot.
A D-linket at tudod tenni AP / switch uzemmodba. -
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Lecserélném a régi ADSL netemet otthon valami másra, gyorsabbra, és úgy gondoltam, hogy befizetnék egy Telenor Hipernet Pro csomagra.
A kérdésem a következő lenne: hogy tudnám az otthoni hálózatra rákötni a mobilnetet, hogy minden eszközöm elérje? A rendszerem a következő elemekből áll: D-Link DIR-655 router, 2 notebook (1 wifin, 1 kábelen vagy néha wifin), 1 NAS, 1 TV. A router gigabites kapcsolatban van a vezetékkel csatlakoztatott eszközökkel. Ha veszek egy LTE routert a Telenor-tól akkor annak a LAN csatlakozóját be lehet dugni a D-Link WAN csatijába és meg tudja osztani a netet? Bocs ha hülye a kérdés, de nem értek hozzá. A D-Link-en hiába van USB, abba nem lehet USB-s mobilnetet bedugni, mert ha jól tudom, azt nem kezeli.Előre is köszönöm a segítséget!
U.i.: a kérdés úgyis fel fog merülni: van UPC-m, de a TV bekötésekor mondták, hogy a net nem valószínű, hogy működne a kábelek miatt, de nem bánom, mert tőlük net nem is kellene, nem kifejezetten kedvelem őket.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
alexy92
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22133 üzenetére
nah a bandwidht nem működik mert nincs rajtuk. A rendszer a következő: SMC barricade G (ez a switch) viszi ki az SMC barricade N-nek és onnan indul a móka. Az elképzelés: leosztani a gépemre a szávszélesség felét, és a többit "free for all"-nak hagyni. Így a saját sávszélességemmel én gazdálkodnék..
-
Topikgazda
válasz alexy92 #22131 üzenetére
Ha írnál konkrét dolgokat is akkor könnyebb lenne tanácsot adni, pl mennyi és milyen eszköz van, milyen router, pontos igények. Amit eddig írtál az nem sok. Sokan járnak ide általános kérdéseket feltenni, majd után érdeklődnek, hogy milyen eszközöket is vegyen ehhez. Amennyit te eddig írtál arra gondoltam te is ilyen vagy.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sebijani1982
senior tag
válasz alexy92 #22131 üzenetére
Én sem értek hozzá annyira, de volna egy ötletem:
A routernél be lehet állítani egy adott eszközhöz egy IP címet (MAC cím alapján/ minden eszköznek más a MAC címe és pont ez tud itt segíteni), ezt meg tudod tenni Wifi és "zsinóros" kapcsolódású eszközöknél, mondjuk van 5 Wifi-t használó eszköz, pl.: laptop, telefonok. Zsinóros kapcsolódásra mondjuk 2 asztali gép.Ha megvagy, hogy egy adott MAC címre osszon a router egy adott IP-t, akkor a router beállításaiban van egy Bandwith control nevű fül.
Itt IP tartományra vagy egyenként IP-re megadhatod, hogy mekkora sávszélt használhatnak.
Konkrétan
5 WiFi eszköz mondjuk 192.168.1.101-192.168.1.105-ig kapnak IP címet erre a tartományra a Bandwith control nevü fül alatt beállítod a fél sávszélességeta 2 kábeles asztali gépet meg mondjuk 192.168.1.161-192.168.1.162-re állítottad, akkor erre a tartományra kiosztod a maradékot.
Illetve: Ha új eszközt csatlakoztatnál, akkor annyi a macera ezzel a megoldással, hogy az új eszköz MAC címét is regisztrálni kell, majd a Bandwith control fül alatt az IP tartományt növeled.Ez a legegyszerűbb megoldás és nem kell 3 party firmware.
Fontos! Laptopnál külön-külön MAC címe van a kábeles csatlakozónak és a wifi eszköznek.
Remélem tudtam segíteni, ha valamit nem jól írtam akkor valaki kérem javítson ki.
De nálam is így működik egy hasonló megosztás. TP-Link routerem van.
[ Szerkesztve ]
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
alexy92
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22130 üzenetére
hát igen laikusként teljes mértékben választ kaptam a kérdésemre
-
Topikgazda
válasz alexy92 #22129 üzenetére
A kliens szintű megosztás nem nagy gond, egyszerű beállítani de ahhoz tudni kellene milyen 3rd party firmware alatt kellene a dolgot megoldani de a firmware weboldalán biztosan találsz leírást róla.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
alexy92
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22128 üzenetére
ÉS mit kell tennem, vagy hogy működik ez ?
-
Topikgazda
válasz smallmer #22121 üzenetére
Meg lehet oldani amit szeretnél de kell figyelni a wifi csatorna beállításra, hogy ne zavarja a fő és a mellék router egymást. Erre a feladatra bármilyen router jó lesz.
#22127 alexy92 Ily módon nem de kliens szinte 3rd party firmware alatt igen.
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok! Lehet olyan csinálni, hogy az X internetet valahogy felosztom, mondjuk a fele wlan a fele lan?
-
smallmer
őstag
most azt hiszem félre értettél
ha a fő routerre csatlakozok akkor utorrentbe 3 megával szedek.
ha a repeaterre akkor 1,2-1,5 között, de volt olyan is hogy 3 mal csak ritkán,
viszont ha a repeaterből húzom a kábelt akkor midnig 3 mal
na most arra lennék kiváncsi hogyha az utp végére raknék egy routert és azzal osztanám meg a repeater által az utp kábelen adott netet akkor is menne 3 megával? -
félisten
válasz Parson #22116 üzenetére
Az a baj, switch-el, hogy egyrészt már megvannak a hálókártyák, másrészt egy design boltban van a gép beépítve szépen, és a switch miatt módosítani kellene a gép elhelyezését. Ez most hülyén hangzik, de így van.
Esetleg olyan nincs, hogy belső switch?
A microAtx házban van még egy hely neki.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Parson
addikt
Én nem foglalkoznék a crosslink-kes kábelekkel, ha egy mód van rá. Főleg ha egy olcsó router megoldja a bibit, ami később továbbfejleszthető.
De ha mindenképpen crosslinkes kábel kell, te magad is előálithatod megfelelő bekötéssel - igaz, ehhez kell külön csati és szerszám amivel megfeleően tudod szerelni.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
félisten
Sziasztok!
Tudtok olyan boltot, ahol lehet kapni nem horror áron színes hálókábeleket?
Kellene több féle hosszúságú, és mindegyiknek crosslink-esnek kell lennie.
Alig találok crosslink kábelt manapság, pláne színesben.
A terem, ahova lenne, nem "tűri" a fehér vagy szürke kábelt.Másik kérdés, hogy ugye a hálókártyát nem lehet úgy beállítani, hogy két gép közt menjen a hálózat patch kábellel?
köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mezis
félisten
-
FireFoxer
tag
Sziasztok!
Erre valaki tudna nekem válaszolni ?
-. Milyen beállítás segítségével tudsz egy router mögötti eszközt egyéb szabályok nélkül a külvilág felé megosztani?bakfitty...
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
megint egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Olyan gondom van még mindig, hogy a szobámba nincsen rendes internet, mert kicsit messze van a router és raktam be egy repeatert de még ezen is lassabb a net wifi-n keresztül. Viszont ha a repeaterből húzok hálózati kábelt a gépembe akkor nincsen sebességcsökkenés. Szerintetek az úgy jó lenne, hogyha hagynám ugyanúgy a repeatert és ami kijön belőle kábel arra rákötnék még egy routert és akkor nem lenne sebességcsökkenés, vagy mit gondoltok erről. Tehát úgy már 3 router lenne. Lenne a fő router, a repeater, és a repaterből egy kábelen keresztül menne még egy router
esetleg ha van más ötletetek akkor légyszi írjátok le, viszont olyan üzeneteket ne írjatok hogy pénzkidobás meg hogy használjam kábellel, mert úgy nem jó nekem több ok miatt is.
előre is köszi a segítséget, válaszokatÜdv, Erik
-
VeryByte
őstag
válasz errorcode06 #22107 üzenetére
Izé, ilyen Összes kép néven meg van osztva?
(Mondjuk az ékezetes dolgokat nem szeretem, de elvileg nem szabadna baja lenni vele.)"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom egy ideje a fórumot, de sajnos nem tudok előrébb jutni ezzel a xarral
Adott 2 gép, meg egy router TP-LINK 4300
Az első gépen Win7 Ulti 64bit, a másikon Vista HP 32bit, vezetékes kapcsolat. Munkacsoport neve ugyanaz, jelszavak kikapcsolva, a gépeket tudom egymásból pingelni, és a megosztott mappák tartalmát is látom.
De! Én nem a megosztottakat szeretném látni hanem egy másik mappát egy másik meghajtón(képek vannak benne, kb 20 gigányi - nem, nem szeretném átmásolni a másik meghajtóra), de folyton ez a kép fogad.
Valakinek van valami ötlete hogy mi a franc baja van ennek a xarnak?Ja igen: win tűzfal lelőve, uac lelőve, saját tűzfal törölve
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Gulyopapa
addikt
válasz Parson #22099 üzenetére
ASROCK Z77 Extreme4 - tudja a gigabitet ... NAS tudja, router tudja, egyedül a média player nem tudja ( Popcorn A210 ).
De nem is ez a lényeg hanem az hogy a döglődő 1043-ast mire cseréljem ... gyorsabb lesz-e egy 4900-as szériával vagy bőven elég a 4300-as is ( wifit most ne nézzük )
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest