Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz nolika #22998 üzenetére
De ha tegyük fel tényleg 40gb-os filmet játszol le akkor azért egy 150mbps átvitel édeskevés lesz.
A dune 303D-n tudom követni a bitsűrűséget, Avatar 3d 50GB BD iso esetében is alig 40 Mbit/sec az átlagos érték, a max 60 Mbit/sec körül alakul. Az itt található tesztvideoban is 131 Mbit/sec a maximum, ami elérhető.
-
nolika
senior tag
válasz laca500 #22997 üzenetére
Nekem sokkal gyengébb jellel 16gb-os mkv mozifilmet röccenésmentesen vitte.
Itt azt értem hogy legalább 5MB/s volt és laptop N-es wifi meg 1043ND router.
De ha tegyük fel tényleg 40gb-os filmet játszol le akkor azért egy 150mbps átvitel édeskevés lesz.Helyedben csekkolnám a link quality-t, lehetséges hogy néha leesik a sávszélesség, ami mindenképpen az adatátvitel sebességre hatással van. A másik megoldás hogy sambaval bemountolod a filerendszert mindkét OS-be. Így talán jobb a hálózati adatelérés.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra, illetve segítségre lenne szükségem.
Két pc között szeretnék full hd blu ray filmeket lejátszani.
Ehhez adott a két pc, egy TL-WR1043ND router és egy TL-WN821NC wifi adapter.
Az egyik pc-n win 8, a másikon OpenElec fut.
A gondom az lenne, hogy a nagyobb méretű filmeket (30-40-50GB) akadozva játsza le. Fogalmam sincs mi lehet a gond, mert pl. ha a két gép között állományokat másolok, akkor olyan 10-11MB/s megy az adatcsere.Ez az átviteli sebesség nem lenne elég egy blu ray film lejátszásához? Van valami ötletetek mi lehet a gond?
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
nolika
senior tag
Nem tudja esetleg hogy az IPTV szolgáltatás esetén mely érpárakat használnak a set top boxok? Illetve úgy is feltehetem a kérdést, hogy sima 100mbites ethernetrél melyik érpárat használják?
Azt tudom, hogy 2 érpár megy 100mbiten, viszont a maradék két érpárat ki tudnám használni hálózati kommunikációra (cat5e kábel van). Csak kérdés, hogy melyik lenne az, úgy kellene az érpárakat bekötni.
-
nolika
senior tag
válasz jozsi252 #22993 üzenetére
ez így kevés, meg kéne nézni hogy nincs-e más adatforgalomterhelő alkalmazás.
A stream önmagában egy udp csomag özön, a legegyszerűbb dolog.Monitorozd a hálózatot, próbálj vmit kihámozni.
tomek017: valószínűleg fix ip-d van, ezt kapcsold ki és kérj a routertől egyet. Google segít benne. Ha így se megy, akkor az alhálózatok nem stimmelnek. Ennek a megoldása is a router DHCP-jétől kérsz IP-t.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Miért van az hogyha én nézek 1 streamet akkor a net teljesen jó, amikor tesóm néz a másik gépen egy focit pl akkor nálam olyan szinten be van lassulva a böngészés hogy hihetetlen. Pedig nem 1080p-s streamet néz, és mégis nagyon gyatra nálam ilyenkor a böngészés sebessége.
Egy WDR-3600-as TP routerem van. Esetleg ott tudnék valami állítani, akár sávszélkiosztást, vagy bármi ilyesmit?
Köszönöm
iPhone 16 Pro Max
-
tomek017
tag
Halihó.
Segítségre lenne szükségem.
Laptopról kapcsolódom otthon, egy Belkin wifire, csatlakoznál azt írja, hogy Korlátozott hozzáférés. Tabletről, telefonról tudok csatlakozni és megy is a net, de laptopnál nem.
Beírtam keresőbe "192.168.2.1" de nem csinál semmit.
Mi lehet a gond?Köszi előre is a segítsége!
"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )
-
VeryByte
őstag
válasz yankee_nl #22989 üzenetére
1043-on dyndns nem oldja meg a dolgot, de esetleg egy másik belső eszközröl (pc, notebook, akárni) talán igen. Bár esetleg 1043 is kipróbálható, csak nem tudom, hogy a kapott WAN IP-t, küldi el, vagy előtte lekérdez és azt küldi el a DynDNS-nek. Ez egy érdekes kérdés egyébként.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
dzsambo
tag
válasz yankee_nl #22989 üzenetére
Szia!
Hát ha nem fogsz kapni publikus ipt akkor felejtsd el az egészet ennél a szolgáltatónál.
Ha elég az asztalt elérned akkor egy teamviewer vagy logmein megoldja a dolgot, viszont ha fájlokat akarsz jobbra balra mozgatni akkor csak úgy fog működni, ha valahova leteszel egy vpn szervert aminek van publikus ip címe és ahhoz csatlakozol.
-
yankee_nl
csendes tag
Sziaszok!
Adott egy belso halozat 192.169.0.x IP tartomannyal. Ez egy routeren (TP-Link 1043ND + openWRT) keresztul kapcsolodik az ISP-hez. A router viszont 10.x.x.x IP-t kap a szolgaltatotol, tehat duplan NAT-olt halozatrol beszelunk.
Szeretnem elerni a routert az internetrol (belso webserver + command line). A belso halo eleres nem feladat most.Port forwarding, dyndns nem megoldas a dupla nat miatt. Sajnos ugy nez ki, hogy publikus kulso iP-t sem fogok tudni kapni a szolgaltatotol.
Milyen megoldast tudtok javasolni?
OpenVPN-t neztem eddig, mint lehetseges megoldas, csak sajnos mindenhol szerver konfiguraciot irnak, szerintem viszont ebben az esetben a routeren eppen egy kliens kellene, valamilyen publikus OpenVPN szerverhez valo csatlakozassal.
Van valakinek eziranyu tapasztalata (konfig/mukodes/megbizhatosag)?
Koszonom a segitseget.
-
őstag
válasz Casoli #22986 üzenetére
Switch is újra lett indítva, utp kábelt is cseréltem, hiba továbbra is fentáll. Ha az asztali vezetékes gépről akarnék valamit lemásolni, az baromi lassú. Kipróbáltam már mindent, hálózati sebességmérő programokat, speedtestet is, minden jó. Windowsok eredetiek. Mi a p*cs van?
-
őstag
Kérlek segítsetek, már a hajam tépem, nem tudok rájönni mivel van a baj...
3db gép van a hálózatban, 1db adattároló PC, egy asztali PC, egy wifis netbook. Az adattároló PC teszi a dolgát, gigabites hálón kommunikál az asztali PC-vel. Adattároló PC meghajtója meg van osztva. Adattároló PC és wifi netbook között jó a másolási sebesség mindkét irányba. A gond az aztali PC-vel lehet, ha a benne lévő megosztott hdd-ről másolok bármelyik gépre (adatt.PC vagy wifi netbook) ilyen 16kbyte/s másolási sebességet produkál. Megfordítva viszont hibátlan, wifi netbookról asztali gépre másolva 7-8MB/s, adattároló PCről asztali gépre másolva pedig 90MB/s.
A kérdés az lenne, ha az asztali PCről akarok anyagot lemásolni, miért döglassú a kapcsolat?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Casterke
tag
válasz Gubek-Einste #22982 üzenetére
van egy tp-link n750-es most acces pointnak használva de akkor kicserélem őket az gondolom már megbirkózik vele
-
Topikgazda
válasz Casterke #22979 üzenetére
Esetleg valamilyen 3rd party firmware használatával van esély némi pluszt kicsikarni de sokkal többet biztosan nem lehet, hosszú távra mindenképpen jobban megéri újat venni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
-
Casterke
tag
Mivel most tudtam meg a wrt320n-es routerem kb 140mbit-et tud max ezért lenne pár kérdésem. Van rá mód, hogy többet tudjon vagy vennem kel egy újabbat és ha igen milyet?
-
nem_tom
őstag
válasz enginev3.0 #22977 üzenetére
Egyesektől szokott kérni pedig.
-
nem_tom
őstag
válasz enginev3.0 #22975 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
-
Topikgazda
-
heaven
tag
Sziasztok!
Két eltérő gyártmányú router között mennyire valószínű, hogy működni fog a WDS:
Dlink DIR-605L
TpLink TL-WR904N?
-
nem_tom
őstag
válasz VeryByte #22971 üzenetére
Mi az a NetBIOS? A munkacsoportok LAN-ra vannak állítva. Win 7-es op rendszerek. A "milyen gépek" kérdés alatt pontosabban mire vagy kíváncsi? A hálózatfelderítést hol tudom bekapcsolni?
Előre is bocs ha nagyon hülye és alap dolgokra kérdezek rá, de nem értek hozzá annyira.
-
nem_tom
őstag
Hali!
Mitől van az, hogyha összekötök routerrel egy vagy több gépet, akkor vagy látom valamelyiket vagy nem, vagy látom de jelszót kér ahhoz, hogy megtudjam nyitni... talán rendesen működik is néha. Ugyan ez fordítva. Van amikor engem nem látnak, vagy látnak de jelszót kér. (néha szintén működik) Általában viszont a játékok szoktak működni multiplayeren. Csak így fájlokat nem mindig tudunk cserélni.
Illetve ha két routeren vannak összekötve gépek akkor is ugyan ez.
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Ide mit kell beírni?
Motorola v8 telefonom van.
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
Claude Leon
senior tag
válasz skatebab #22967 üzenetére
Ezért írtam, hogy a gyárival ez nem igazán megy, az a sok szimultán dologgal nem túl jól boldogul.
Az openwrt többel bír, azért annak is vannak határai, onnan jönne a képbe a prioritásos forgalomszabályozás a megfelelő ütemezéssel, talán az késleltet annyit a torrentforgalmon, hogy más is szóhoz juthat.Nyilván a végponti sok gigabájtos, több gigaherces erőművek még trehányul összetákolt programokkal is röhögve generálnak annyi csomagot, ami 32MB-os, nem túl fürge routernek megfekszi az emésztését.
Azt viszont, gondolom, hiába magyaráznád a torrentközönségnek, hogy félelmetesnek tűnő korlátozással (pl. max 50-100 kapcsolat/kliens) gyorsabban jöhet le a cucca, azzal, hogy nem dugítja el a tyúkbelet, a protokoll úgyis a legfürgébb szálakat válogatja be a lehetséges tömegből.
[ Szerkesztve ]
-
skatebab
tag
válasz Claude Leon #22966 üzenetére
Értem hát ha adok nekik 2 megát akkor már annyira nem érzem meg de akkor úgy belassulnak hogy kénytelenek leállítani a letöltést , de vicc mert tegnap is 19 emberke lógott a routeren! és a 35 megát akár torrent leszIvja 0,5 megáig is. ..
Igyunk barátaim yo-ho!
-
-
Casterke
tag
DMZ az mindent átirányít egy megadott ip címre pl.: 192.168.0.100-ra ugye?
-
Casterke
tag
hali, ma hoztak a UPC-s kollégák egy ilyen csodát a technicolor tc7200 a 240/20-as net mellé ez eddig oké, de sajna eddig volt egy cisco meg egy tp-link cisco vette a netet a modemből és adta tovább tp-linknek az adta a lenti szervernek, de ezt bekötöttem nem tudom megoldani a port Forwarding-ot semmi képen nem működik van rajta egy http server és egy játékszerver én nem engedi ki nem ma kezdtem mert eddig akárhány routerem volt működött... már nem tudom mit tegyek teljesen le vagyok sújtva
-
skatebab
tag
válasz Claude Leon #22959 üzenetére
hali köszi igen így tettem rájöttem de mit befolyásol hogy mennyi a minimum amit nekik vagy magamnak is beállítok? néha megéreztem hogy torrenteztek még így is hogy lekorlátoztam őket,de azért jobb mint volt!
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Claude Leon
senior tag
válasz skatebab #22955 üzenetére
Rögzíted a saját ip-címedet, azután beállítasz rá egy min 30 max 35 Mbitet.
A maradék ip tartományra pedig a maximum 10-et, a minimumot rád bízom.
De a torrent (ha nem korlátozták rendesen a beállításaiban) jól bekevar majd az egészbe, a kiterjedt csomagforgalma még kisebbre vett sebesség mellett is belassít mindenki mást, mert az eszköz kapacitása meglehetősen véges a párhuzamos kapcsolatokban (néhány ezer)Korrektebbül openwrt-n tudnád prioritásosan kezelni az ügyet, erre vargalex olvtárs összeállítását javasolnám, van erre egy külön topik, vagy ha a hagyományosra hajazóbb menüre vágysz, a gargoyle féle kompakt összeállítás is egész használható tud lenni (én 741-et használok gargoyle-on, ugyan a tiedhez képes elhanyagolható forgalommal, de így is észrevehetően kisebb akadályt jelent az adatáramlásnak, mint a gyári)
-
sujgojo
csendes tag
válasz VeryByte #22957 üzenetére
hat az ugy maradt. lepesrol lepesre epitettem fel, aztan amikor mukodott nem mertem hozzanyulni. akkor megprobalom kikapcsolni.
hogy lehet forwardolni?az adsl modemnek probaltam kikapcsolni a dhcp-jet, de akkor nem mukodott.raadasul, ha egyszer ki lett kapcsolva, akkor tobbet nem lehetett visszakapcsolni, resetelni kellett.
a modem d-link 321b, a tobbi TP link. nalam egy 5210 van, szemben vele a szomszednal 5110, es a szomszed router is valami olcso tp
-
sujgojo
csendes tag
sziasztok,
a szomszedommal akarom a netet megosztani, es erre osszeallitottam egy konfigot. nem keves erofeszitessel es utanaolvasassal sikerult is mukodesre birnom, de tegnap minden gepen megszunt az internet eleres. a tul sok DHCP serverre gyanakszom, bar nincs atfedes a rangek kozott, valoszinu megsem jo ez igy, csak ugy voltam vele, hogy ha valami mukodik, azt nem piszkalom. de most mar nem mukodik, igy ideje helyre tenni. a konfig:szomszed
========================================
modem:
192.168.1.1
bridge mode
DHCP on 2-254
connection type ppppoe
OP MODE:AP
Wireless MODE: AP
192.168.3.254
DHCP Enabled 100-199
OP MODE:AP Client Router
Wireless MODE: Client
Mi lenne a helyes beallitas? Hol legyen a DHCP? Gondoltam arra is, hogy esetleg nem AP-Client hanem bridge uzemmodban kellene meg csinalnom a linket a szomszed es kozottem, de ott mintha nem lenne WPA2.
egy tovabbi aprosag, amit nem ertek. ha kabelen kapom a netet a 192.168.3.254 cimu kliensrol, akkor hogy lehet 192.168.2 subnetbol ip cimem? mert amig mukodott igy volt.
-
skatebab
tag
Helló!
Erre a problémámra keresek megoldást már jó ideje, sajnos nem túl sok sikerrel.
A TP-Link WR1043ND routeremre általában 8-13 ember van csatlakozva,a net 35mbit-es és az lenne a célom hogy:
Mindenki gazdálkodjon úgy a saját sávszélességével, ahogy akar/tud, ezért olyan sávszélesség korlátozást létrehozni, hogy max 10mbit-et tudjanak használni a letöltésre.Vagy esetleg az összes futó torrent kliensek letöltésének korlátozására tudtok megoldást az is jó lenne!
Persze úgy szeretném hogy az én gépem 35mbit-et tudjon használni mindig!
köszönöm
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Magnat
veterán
válasz sebijani1982 #22950 üzenetére
Hi,
két lehetőség közül választhatsz, vagy felsorolod azokat a MAC címeket, akiknek nem engeded a hálózat használatát (és akkor mindenki másnak lehet) vagy azt sorolod fel, h kinek engeded (és akkor csak nekik lehet, senki másnak). Túl sokat nem ér a dolog, mivel a MAC címet a legtöbb eszközön egyszerűen meg lehet változtatni, de a második eset azért vmivel jobb, mert akkor nem elég változtatnia, de olyanra kell, ami engedélyezve van és az engedélyezett kliens nincs a hálón éppen (vagy ha fent van akkor le kell róla lökni). Persze ha azt csinálja vki, h felírja a hálót használóü kliensek MAC címét és később mikor vmelyik nincs fent, akkor állítja be a saját eszközének azt a címet, akkor tudja használni, de ez nem egy permanens megoldás. A te szempontodból viszont az lenne a legjobb szvsz, ha vmi 3rd party firmware segítségével (vagy lehet h a gyári is tudja) több SSID-t csinálnál és a saját eszközeiden beállítottat nem adnád meg senki másnak, esetleg ha több ismerősnek is adsz hozzáférést, akkor mindenkinek külön SSID. Így könnyebb felderíteni, h melyik SSID-t használják többen mint kellene, plusz egy esetleges jelszócsere sem érinti a többi klienst, aki jól viselkedik
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
VeryByte
őstag
válasz sebijani1982 #22952 üzenetére
Alapnak jó lesz.
-
sebijani1982
senior tag
válasz VeryByte #22951 üzenetére
Akkor mi lenne a leginkább célravezető megoldás? Vagy ez a legkisebb rossz és el kell fogadni?
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
VeryByte
őstag
válasz sebijani1982 #22950 üzenetére
Igen. Bár ezzel csak megnehezíted kicsit egy hozzáértőbb ember dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
TP-Link WR841N típusú routerem van. (Még a régi szögletes "tégla" formájú).
Hiába állítottam a wi-fi-n WPA-PSK/WPA2-PSK jelszót, de mivel megosztva van a net több felé, néha érdekes gépeket is felfedezek a kapcsolódott eszközök között, ami nem lett megbeszélve korábban. (Gondolom valaki kikotyogta a jelszót) Jelenleg azt csináltam, hogy fix IP-t adtam nekik és csökkentettem 1 Kbps-re a sebességüket a Bandwith control-nál.Közben a Wifi security menüpontban a Wireless Mac filtering fülnél találtam egy beállítást:
1 - Deny the stations specified by any enabled entries in the list to access.
google fordító:
- Tagadják állomás által meghatározott bármely engedélyezett bejegyzéseket a listában való hozzáférés.
vagy
2 - Allow the stations specified by any enabled entries in the list to access.
google fordító:
- Hagyja, hogy a megadott állomás bármely engedélyezett bejegyzéseket a listában való hozzáférés.Jól értem, hogy ha felveszem a MAC címek alapján a klienseket, akkor itt ha az 1-t választom akkor a listában lévők nem tudnak csatlakozni?
A 2-es pedig az engedélyezést jelenti?
Illetve, ha lesz új eszköz pl. új teló, akkor a 2-es esetben, mielőtt csatlakozni szeretnék a hálózathoz, a routeren a listára fel kell vennem a MAC címét, ugye?A választ előre is Köszönöm!
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
törölt tag
sziasztok,
olyan programot keresek, amivel hosszútávon (24 óra+) meg tudom figyelni az internet kapcsolatom minőségét, logolni az esetleges megszakadásokat.
a problémám az, hogy netes játék közben naponta 4-5 alkalommal szakad a kapcsolat, de csak néhány másodpercre. (kidob a játékból, de rögtön utána be tudok lépni)
illetve netezés közben is tettenérem időnként, hogy pölö nem jön be a google.hu netkapcsolat hiányában, viszont pár másodperc múlva próbálva működik újra.a szokásos köröket már lefutottam, modem restart, driverek, stb...
(a upc-nél nagy nehezen kisírtam, hogy jöjjenek el megnézni, de az előre egyeztetett időpontban nem érkeztek meg, csak késve, amikor már nem voltam otthon. mikor számonkértem őket, alig akartak elnézést kérni )
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz dzsambo #22946 üzenetére
a gépből jövő kábelt a router wan portjára kell tolni ugye?
router-ban mit kell állítani?lan felől a routert a 192.168.1.1 címen érem el.
a vázolt topológiában (pc-ről, wan port felől) hogyan tudom adminisztrálni a routert?
vagy kell egy lan portra csatlakoztatott kliens is a router beállításához?.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
dzsambo
tag
válasz Yogi Bear #22944 üzenetére
Ha téged nem zavar hogy a gépednek folyamatosan bekapcsolva kell lennie akkor megoldható simán.
Ha a legkevesebb bütyköléssel akarod megoldani, akkor az áldalad felvázolt dolog pont jó, csak nézd meg
hogy a routered úgy van e beállítva, hogy dhcp-n kapja az ip-t címét és nem fog e ütközni azzal amit a gépedtől fog kapni.
A megosztás meg os függő és mivel nem írtad milyen van azért linkelni sem tudunk semmit, gugli a barátod -
Yogi Bear
aktív tag
Hali!
Hogyan tudom megosztani a netet az alábbi vonalon?
Modem <kábel> PC hálókártya1 -> PC hálókártya2 <kábel> router WAN port (tp-link 941nd)
A gond az, hogy a net (átmenetileg, promóciósan) 120mbps, a router lan portjai viszont csak 10/100-at tudnak.
Amíg lehet szeretném kihasználni a +20mbps-t, ezért kéne valahogy megoldanom, hogy a pc-be érkező net a pc-ből tovább menjen a routerbe, hogy a wireless eszközöknek is legyen netje.Előre is kösz, Üdv
..:: YogiBear ::...: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
CPUID
csendes tag
igen ja stabil azal nem lehet baj meg a kapcsolta is ok föleg hofy a megosztott mappa is jó állandóan szinte és közben meg net semmi meg a nyomtatót is sűrűn elveszti és adhatom hozzá ujra.
PC-OC-WOW
-
VeryByte
őstag
Vírus bármit okozhat, de nem hiszem, ott valami más baj van. Egyrészt, ha net nincs, akkor meg kellene nézni, hogy a másik gépet eléred-e? Mert szerintem a két gép közötti kommunikációban lesz a bibi. (Mert ugye esélyes lenne még a mobilnet is, de azt írtad, hogy stabilan megy.)
-
CPUID
csendes tag
eléggé uj kártyák de már másra nemtudok gondolni virus okozhat ilyet?
mert 1x tökéletesen megy 1x meg semmiPC-OC-WOW
-
CPUID
csendes tag
a serveren van net a másikon van gond meg a nyomtatóval is de lehet rájöttem
én okos sima normál egyenes kötésü kábelt használtam pedig 2 pc közé elvileg cross kellPC-OC-WOW
-
VeryByte
őstag
-
CPUID
csendes tag
Hello
Lenne 1 kis gondom fura hogy megkérdezem mivel annyira alap dolog de már nincs ötletem.Adott 2 gép lanon öszekötve fix IP vel belőve (0.1,,0.2) mind 2 gépen win xp van sp3
az egyik gép nevezzük servernek ezen van 1 mobil net ami meg lett osztva a másikal ugymint a nyomtató is meg 1 köszös mappa,
ami a gond föleg a net szórakozik hol van hol nincs föleg nincs a pingelés tökéletes a megosztott mappa mindíg jó a nyomtatót néha elveszti a másik gép de a netet fesztvalami ötlet?
előre is köszi ha lehet csak olyan irjon aki nagyon benne van a témában én se ma kezdtem de ez kikészít úPC-OC-WOW
-
prime_adam
aktív tag
válasz proradeon #22935 üzenetére
Köszi a segítséget
Az csodás. IP kamerás rendszerben gondolkozom, így el tudnám érni a cuccokat a routeren keresztül, anélkül, hogy 24 órában szolgálna, és még az otthoni környezetet sem lassítja, mivel a switch-nél nem kéne tovább menniük a csomagoknak (amennyiben nem kérem le a felvételeket).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz prime_adam #22934 üzenetére
Szia!
Igen. A router az általad leírt helyzetben csak annyi szerepet kap, hogy a nem fix IP-s klienseknek IP-t oszt DHCP-vel. Attól, hogy a DHCP szerver szerepét betöltő router-t kihúzod, még a fix IP-s kliensek, amik a switch-re vannak kötve, gond nélkül tudnak kommunikálni egymással.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Adott egy router és rákötve egy switch. A switch-re csak fix ip-s eszközök csatlakoznának. Amennyiben lelövöm a háttérben levő routert, ezek a cuccok (a fix ip-sek) a switch-en keresztül még ugyanúgy szabadon tudnak kommunikálni egymással ugye?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz nolika #22931 üzenetére
PC és router közé nem crosslink hanem patch kábel kell. Azaz a kábel mindkét végén narancsfehér-narancs-zöldfehér-kék-kékfehér-zöld-barnafehér-barna színsorrendnek kell lennie.
Bár ahogy elnézem egyre nagyobb az esély rá, hogy annak a kábelnak valami baja van. Vagy sérült, vagy a CAT5e csak rá van írva, és valójában csak CAT5.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
nolika
senior tag
válasz proradeon #22928 üzenetére
Megcsináltam, most a hosszú kábel crosslink-ként van bekötve. Hajdanán T568A módon kötöttem be mindkét végét, most az ajzatot sikeresen B-sre tudtam fabrikálni. Nem megy a gigabit...
Crosslinken menne a gigabit? Mert nem akaródzik
Kipróbáltam kb 5m-es vezetéken T568A bekötéssel megy a gigabit a noti és a router között.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Például TightVNC. Mindenféle Windows-ra (is) jó, pici program. Ha a távoli gép, amit piszkálni szeretnél (vagyis a szerver) router mögött van, akkor a routeren az 5900-as TCP-portot kell forwardolni a TightVNC-t futtató gép IP-je felé.
Természetesen létezik még kismillió más megoldás is, olyanok, mint a TeamViewer. -
Bass
addikt
Sziasztok nem tudom jo helyen jarok e de meg szeretnem oldani hogy szuleim asztali xp-s gepet tudnam tavolrol vezerelni,ha valamit helyre kell allitani vagy ilyesmi tehat tavsegitseg kellene mert tavol lakom toluk es ha valami gond van segiteni tudjak.Tehat egy xp-s asztali es egy win7-s laptopot kellene osszehozni valami egyszeru modon mert ilyen dolgot nem nayon csinaltam meg,egyszeru progi letezik ehhez amit csak felrakok es kesz is,latom hogy mit csinalok? Koszonom
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
nolika
senior tag
Sziasztok,
Van egy lakás amiben van 2 pont amit CAT5E kábellel kötöttem össze. A tényleges kábelhossz úgy 20-25m.
Jelenleg az egyik végén egy gigabites router fekszik, a másik végén csak egy sima router.
Ha rákötöm a gigabites notimat, meg úgy bármilyen más gigabites hálókártyát erre a kábelra nem aktiválódik a gigabites átvitel, csak a 100mbites.Hogy tudom ellenőrizni, hogy miért nem aktiválódik? Hogy esetleg zaj vagy helytelen bekötés miatt.
Mit tudok ez esetben tenni, hogy legyen gigabites átvitel? Csak az újra húzás? A kábel nem fut 230V mellett, csak olyan 15cm távolságra van egy másik cső mellett és ez kb 60cm-en fut együtt. Máshol nincs zaj forrása.mod: lehetséges hogy hibás bekötés miatt, illetve szar csatlakozók miatt nem aktiválódik?
[ Szerkesztve ]
-
Socrates
csendes tag
Keresek hozzáértőt a problémámra.
Adott egy asztali gép, egy router és egy laptop.
A laptop XP Prof. oprendszerrel bír mig az asztali gépen XP Home van.
A laptop vezeték nélkül rendesen üzemel de az asztali géppel van gondom.
Minden "rituális szertartás" nélkül tudtam az asztali géppel internetezni de kb. 1 hónapja nem hajlandó
felcsatlakozni az internetre.
Állandóan a PPPoE a mániája de nem sikerül a csatlakozás.
Megköszönném, ha valaki segítene, hogy mi lehet az oka a sikertelen kapcsolódásnak!Socrates
-
schumy1
aktív tag
Megy a programmal is, csak azt nem tudom hogy a lumia miért nem találja, az n8 meg igen.
-
-
krealon
veterán
válasz schumy1 #22910 üzenetére
Ugyanugy megoldhato mint a 3G megosztasa WiFi-n. Csak ertelemszeruen a a 3G helyett a Digi kapcsolatra kell alkalmazni ( s/3G/Digi/g )
-
schumy1
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Hp laptop win 7-el amibe kábeles digi net megy. Tudok csinálni ebből a netből wifi hálózatot router nélkül, úgy hogy a kábelen is jöjjön a net és wifin is nyomja ki?
Ha lehet mik a tehendők lépésről lépésre?ui:bocsi hogy nem olvastam el a topikot.
-
artiny
őstag
helotok
egy ismerosom helyett irok:
Windows 7 van és a laptopjával csatlakozott az othoni halozatahoz wifin keresztul. Amikor csatlakozott kert valami biztonsági kodot vagy lehet pin kodot, ismeros beirta ami a router aljan volt kod.
Most nem lehet felmenni a netre, a laptop neve alapján írja most a netet,ugy jelzi Joska-PC ként.Nyomott reset gombot 15 mp ig de ugyan az ...még mindig nem megy. Mi lehet a baj,mit lehetne kiprobalni?
-
krealon
veterán
válasz Rellind #22895 üzenetére
"Van a wifihálózat,rácsatlakozom. Bejön egy honlap,oda be kell írni a felhaszn+jelszót. Bejelentkezek,majd van net.
Na ezt meglehet osztani?"Persze.
Csatlakozol a geped wifijevel, es megosztod a kabeles kapcsolat fele."Van egy ilyen csodamasinám:"
Ezt pedig kabelen a gephez kotod AccessPoint modban.
Ha azt szeretted volna megoldani, hogy gep nelkul mennyen, akkor buktad. Sorry.
-
kaszonika
csendes tag
Lenne egy gondom nekem is:
Van egy Huawei tipus ROMTELECOMOS (romania) internet routerem amin keresztül jön a net s szeretnék rákötni egy normál wifi routert hálozati kábel segítségével hogy legyen netem elérehető pár helyen ahol már nincsen jele a fent említett Huawei routernak, mit kell állitgassak akkor, mert teljesen új nekem a téma!!
Kép az internet routerről:
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest