- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz aldebaran #15197 üzenetére
Ha mégsem atos* változatát választod:
WiFi-s PC-dre installálod az InSSIDer-t
Kideríted a routered LAN IP címét, megjegyzed.
PC-det UTP-vel összekötöd a WiFi routered egyik LAN portjával.
A WiFi routerben DHCP=OFF. Amennyiben a LAN IP címe megegyezne a vezetékes routered LAN IP címével, állítsd át egy "távoli" értékre. (Ezt az értéket pedig hagyd ki a vezetékes routered DHCP tartományából, bár lehet, hogy automatikusan kihagyja.)WiFi router OFF.
WiFi router egyik LAN portját újabb UTP-vel összekötöd a vezetékes routerrel. PC-n ellenőrzöd az internetet (esetleg újraindítás után).Ha minden rendben, kezdheted a WiFi beállítását (UTP-s kapcsolatról.) :SSID, csatorna, titkosítás.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
aldebaran
őstag
Most van egy vezetékes routerem, aminek az egyik portjába akarom bedugni a wifit. Ez megoldható elképzelés szerintetek? A wifi routerben mit kell majd beállítani? Ha valaki csinált ilyet, leírhatná a megoldást.
Előre is köszi. (tp-link tl-r460 kábeles routerem van. wifi router beszerzése folyamatban. )
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Starsky72
addikt
válasz krealon #15195 üzenetére
Szia!
Falon belül is utp kábel van, nem teló.
Az 1,2,3,6 egyenes kötés lan tester alapján elvileg működik.
Ma még ránézek a routerre, bár ott van kiosztható ip-cím, de azért ellenőrzöm még1szer, nehogy az szivasson meg....minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
krealon
veterán
válasz Starsky72 #15194 üzenetére
A 4 eres telefonkabeleket nem szoktak megsodorni, igy lehetseges, hogy jo bekotes mellett sem megy at a jel. (Nem megfeleo hullamimpedancia miatt visszaverodesek keletkezhetnek, ami zajkent rontja az atvitelt.)
Jol tudod Fast ethernet (100Mbit/s) -hez elvileg 4 er elegendo
Az 1-2 es a 3-6 os erintkezo alkot erparat.
Egyenesen kotve kene kiprobalni, hogy mukodik-e, azaz
1 - 1
2 - 2
3 - 3
6 - 6 -
Starsky72
addikt
Sziasztok!
Úgy tudtam, de közben utána is olvastam, hogy 10/100-as kommunikációnál a 8 érből csak az 1,2,3,6-os van használva. Ez nekem jól is jött, mert a lakás két különböző pontja között van egy szakasz, ahol telefonos aljzat van, amiben csak 4 ér van. A kábeleket úgy készítettem, hogy az 1ik végükön mind a 8 ér be van kötve, a másik végén pedig az 1es a 3asba, 2es a 4esbe, 3as az 5ösbe, 6os a 6osba.
Túloldalon ugye pont fordítva jön ki minden. Lan Testerrel ellenőrizve, az 1,2,3,6-os kábelekre egyenes bekötést mutat. Ennek ellenére valamiért nem működik. Nem kapok ip-t, nincs ping, nincs semmi.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben, amikor csak az említett ereket használom, a routernél és a media boxnál nem gond, hogy a kihasználatlan erek is be vannak kötve?
Nem tudom már,hogy mire gondoljak, ez maradt a végére, potyára meg nem akarom őket levágni, főleg, ha nem is ez okozza a gondot....minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
mezis
félisten
válasz szabifotos #15191 üzenetére
Fordított esetet: Néha bekapcs. után a UPC WebStar fajtájú kábelmodemjeből "nem jön ki internet (LED nem villog). Kikapcs., várakozás, bekapcs után a helyzet változatlan mindaddig, amíg üzem közben az UTP kábelt ki nem húzom és vissza dugom. Ettől meggyógyul. Ezt a trükköt az ügyfélszolgálat adta (valamit tudhatnak a kütyüjükről ). Nem akartam elhinni, hogy így müködésre bírható, de már azóta többször alkalmaztam. Kikapcs-bekapcs nem segített csak ez a digi-dugi !
mezis
-
szabifotos
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy Arris kábelmodembe ha csatlakoztatok valamit, akár routert akár gépet az rögtön ledobja a LINK kapcsolatot mintha nem lenne bedugva a coax kábel. Ha kihúzom az ethernet kábelt akkor pedig újra csatlakozik. Mi lehet a baja, kezd meghalni. Csak időnként produkálja ezt.
Néha pedig csak gondol egyet és dobja a kapcsolatot, ha van rajta valami, ha nincs.
-
hfrankee
senior tag
kösz a homályosítást még értelmezem
Linksys WRT54GC 2.0 a router típusa.
Tehát ha jól értelek mindkét gépet direktbe,kábellel kössem a routerhez?!
Csak az a baj,hogy a desktop gépen is megfeleződött a sávszél,ami patch kábellel van a routerhez kötve.Mod: 30/20-as digi a net,ennek a felét sem sikerül abszolválnia.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
"WiFi-re amúgy sem osztunk meg kábelnetet olcsó otthoni routereken"
Ezt kifejtenéd, hogy miért nem? Ez erősen sávszélességfüggő, ráadásul bármilyen gigabites és n-es wifivel ellátott routerrel nyugodtan megoszthatja, maximum wifin lassabb lesz, mint, amennyi sávszélessége maximálisan lenne.
-
club1
veterán
válasz hfrankee #15181 üzenetére
Ha a kábelnet szolgáltatód ad több publikus ip címet (az előfizetésed lehetővé teszi több gép egyidejű csatlakoztatását a hálózathoz), akkor switch-el tudod a kábelnetet megosztani, egyébként csak routerrel.
WiFi-re amúgy sem osztunk meg kábelnetet olcsó otthoni routereken (mert nem bírják), használj patch kábelt a gépek-routerre kötéséhez.[ Szerkesztve ]
-
hfrankee
senior tag
Hali!
A kérdésem annyi lenne,hogy tudnám e a kábelnetemet két gép közt megosztani egy UTP Y elosztóval?
Van ennek vmi különleges metódusa?
Kösz és üdv -
n00n
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Krimpelő fogót (RJ45 és RJ11) és egy kábel tesztelőt (RJ45 és RJ11).
Ritkán lenne használva, így nem kell egy csúcstechnika, viszont bóvli egy-két alkalom után elromló se kellene. Webshopból szeretnék rendelni, valakinek ötlete?
-
kicsim79
csendes tag
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Kábelen jön a net,de szeretném megosztani 2 gép között router nélkül.Lehetséges?Ha igen írnátok,hogy hogyan?Anyuka vok és a fiamnak szeretném megcsinálni.Előre is köszönöm
-
Jester01
veterán
Nem azt mondta, hanem azt hogy új kábelezés ki van zárva. Mégcsak nem is azt mondta, hogy bármilyen vezetéknélküli van kizárva, csak a mezei wifi. Tehát például a "lekiabálom a biteket" az egy harmadik mód, ami bár vezeték nélküli de nem wifi. Ne kötözködj, inkább legyél konstruktív!
Ennek fényében az én javaslatom: a 230V-os hálózat használata (power line networking)
[ Szerkesztve ]
Jester
-
club1
veterán
-
-
klambi
addikt
szevasztok!
Azt mi okozhatja, hogy az asztali gépemen amin vezetéken keresztül megy a net a böngészőben 1 oldal sem jön be, viszont net van skype msn is, pingelni is tudok.
valamikor gondol 1et és meg javul aztán néha ez a gond megint előjön..."Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
fatal`
titán
"Na már most. A hálózatépítők miért switchet raktak oda? Ilyen feladatra nem router kellene?"
Nem, minek kellene? Ott van egy már előtte.
"Meg hogy lehet net a többi gépen, én azt hittem az internet nem megosztható swicthel, vagy tévedtem. Valaki kérem világosítson fel."
De hát ott van előtte a router, az miért ne osztaná meg? Csak switchcsel valóban nem megoldható.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Új melóhelyem van és meglepődve tapasztaltam, hogy így néz ki a hálózat:
Van a modem, amiből a net át úgy értelemszerűen át van kötve egy routerbe, a routerből egy mellette lévő gépbe megy ki kábelen. Illetve ki jön belőle még egy kábel ami úgy 15 méterrel arrébb belemegy egy 6 portos switchbe. Abból pedig 6 közel lévő gépben ér véget.
Na már most. A hálózatépítők miért switchet raktak oda? Ilyen feladatra nem router kellene? Meg hogy lehet net a többi gépen, én azt hittem az internet nem megosztható swicthel, vagy tévedtem. Valaki kérem világosítson fel.
-
szabifotos
senior tag
válasz Chris_T #15160 üzenetére
Ha falban menne a vezeték akkor árnyékolt fali utp kábelt érdemes választanod.
Nem ismerem a UPC hálózatát. De nekem itthon Docsis 2.0 kábelnetem van. Nálam úgy van hogy a padlástérben bejön a kábel egy elosztóba, és innen megy a modemhez és a házban található TV-khez. Szóval a router és a modem független a tv től.
kerbelne
Attól függ milyen neted van? Nekem volt olyan netem hogy kézzel kellett ezeket megadnom, de a legtöbb szolgáltató a DHCP szerverrel automatikusan osztja ezeket. De ha neked mégis kézzel kell megadnod akkor benne kell legyenek az adatok a szerződésben.
...Közben látom már próbálkoznak a másik topicban
zozz12Esetleg használhatsz irányított antennákat. Ezt úgy tudnád megoldani, hogy fentről irányított antennával leviszed a jelet a pincébe, ahol szintén egy irányított antenna fogadja a jelet. Leraksz a pincébe egy wireless bridge-t ami veszi a jelet az antennától. És egy wifi routert, hogy szórja szét a jelet lent. Ez elég költséges megoldás sajnos.
Természetesen mivel nem ismerem a pontos körülményeket, ezért ez csak egy elképzelés....[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz kerbelne #15161 üzenetére
Szerintem jobban járnál, ha nem Quick Setup-olnál és simán kézzel állítanád be a netes kapcsolatodat a routerben.
Amiket kérdeztél, azokat a net szolgáltatódtól automatikusan kellene kapnia a routernek, ha előzőleg beállítod a WAN csatlakozás típusát
read-only mode on the forum
-
zozz12
tag
Üdv!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy 4 emeletes társasház, pincével. Én a 4. emeleten lakom és valahogy a pincébe szeretném lejuttatni az otthoni hálózatomat. A kábelezés mondhatni teljesen kizárt és a WiFi -t se nagyon tudom elképzelni, mivel a beton jól leszigeteli a jeleket. Mi a megoldás? -
kerbelne
csendes tag
Sziasztok!!!
SEGITENETEK KELLENE ROUTER BEÁLLÍTÁSÁHOZ!Szóval, vettem egy TP-LINK WR741ND típusú routert ... UTP kábellel csatlakoztattam az internet modemhez és a PChez is. Ezután bekapcsoltam és a gépem érzékelte is. Útmutató szerint a böngészőbe beírtam, hogy 192.168.1.1, majd kérte a felhasználó nevet is és a jelszót is, beírtam és eljutottam egy menüsórhoz ahol a QUICK setup pontot választottam és itt a gond rákattintottam, hogy autómatikusan keresse meg az internet csatlakozás típusát és azt írta ki, hogy Statikus IP és minden mező üresen... Tehát a KÉRDÉSEM, HOGY IDE MIKET KELLENE ÍRNOM? IP Adress; Subnet Mask; Default Gateway; Primary DNS; Secondary DNS ?????
A választ elöre is köszönöm!
-
Chris_T
tag
Üdv mindekinek
Lakóházban lévő hálozat kiépítésröl lenne szó (routertöl négy gépig+kábel tv)
A jövőbeli hálózati sebességre, egyéb felhasználási lehetőségekre gondolva milyen kábelt érdemes venni? (vékony fajta utp-re gondoltam, mert van ahol a falban több is fog menni egymás mellett)
Illetve egy olyan kérdésem lenne hogy UPC net+tv esetén mikor vélik szét a net és a tv vezeték szinten, a modem elött vagy a modem után? vagy esetleg a routerböl is mehet a tvbe? (lehet hogy hülye kérdés , nem értek ehhez a témához)
-
krealon
veterán
válasz Free04 #15155 üzenetére
A Virtual Private Network (VPN, virtualis maganhalozat) arra valo, hogy a benne levo, egymassal az interneten keresztul kommunikalo szamitogepek egymas kozotti forgalmat kivulrol ne lehessen lehalgatni.
Az emlitett 3 opcio az un Passthrough opcio, azaz VPN programmal a router mogotti helyi halorol be tudsz jelentkezni egy VPN-be.
Nem a router hozza letre a VPN kapcsolatot. (Leteznek ilyenek, de az mas arkategoria.)Ettol semmivel sem lesz biztonsagosabb az internetes forgalom.
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz Kopperferko #15157 üzenetére
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Kopperferko
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni! 2 gépet szeretnék hálózatban használni a lakásban. TP-LINK 841ND routerről jön a net, az asztali gép felé (amin win7 64bit fut) vezetékkel, egy notebook felé (ezen XP van) wifin keresztül. Mit kell tennem, hogy a két gép lássa egymást a routeren keresztül, azaz lássuk a megosztott mappáinkat, egyikről-másikról. (Tudjunk fájlokat adogatni ide-oda)
Köszönöm a válaszokat! -
Free04
tag
Üdv Urak!
Mostanában volt szó valamelyik fórumon a vpn-ről és kiszeretném próbálni h milyen.
A routeremben van ilyen(TL-WR841ND), enable-n van 3 cucc is a vpn beállítás alatt.
Mit kell még csinálnom h biztonságosabb legyen a hálózat, letöltés, netezés?
Ez uolyan mint a vpn progik csak hardveresen?
Ezirányú tudásom nulla, megköszönném a felhomályosítást. -
berbatov2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap vettem egy tp-link 841n v2 típusú routert.
Be is lőttem, minden rendben volt (lan, wifi).
Sajnos ma többször ledobott, csak a ki-be kapcs segített, de a végén csak 1-2 percre jött rendbe, ezért muszáj voltam visszakapcsolni a netet a modemre.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet a probléma.
Előre is köszönöm! -
krealon
veterán
Ha név alapján böngészed a dolgokat, akkor még rosszabb a helyzet a Netbios over TCP/IP protokollt használó Microsoft Network (samba, CIFS) névfeloldás lassúsága miatt.
És minthogy ez a MS net protokoll része változtatni rajta nem lehetséges.Adatforrást / adattárolót (NAS, szerver) amúgy is állandó vezetékes kapcsolattal érdemes használni, ha sebességet és megbízható átvitelt szeretnénk.
Ha csak a TCP/IP -n múlna, akkor a routing tábla "költsége" (súlyozása, metrics) alapján az 1-es metrikájú vezetékes kapcsolatot használná a 20-as metrikájú vezetéknélküli kapcsolat helyett.
-
Attila14
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK TL-WR1043ND routert de az istenért nem akar működni a net! Az admin felületét elérem és cd-ről is próbáltam de sehogyse tudom működésre bírni!
Cisco kábelnet modemem van. Leírná valaki lépésről lépésre a telepítés menetét?Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
_ak_
addikt
válasz krealon #15149 üzenetére
Total Commanderrel szoktam böngészni a megosztott mappákat, a megosztás 2 win7-es gép között történik, nincs semmi speciális a rendszerben. CurrPorts-al figyelve az asztali gép látja a LAN IP-t, amikor rákötöm a laptopot a hálózatra, de mégis a WiFi-s címen keresztül kezdi el másolni/megnyitni a fájlokat. CurrPorts szerint megszakad a WiFi-s IP és létrejön a kapcsolat a LAN címén, de amikor belépek a megosztott mappákba, akkor visszaáll a WiFi-s IP-re és úgy kapcsolódik.
A böngészős dolgot a laptopon próbáltam ki, h egyáltalán az működik-e magától kábelen keresztül és mint várható volt az megy. A routing tábla jól van beállítva.
Csak most azt nem tudom, h akkor a laptop kényszeríti az asztali gépet, h WiFi-n keresztül legyen köztük kapcsolat vagy az asztali gépen nem kerek vmi és az akar folyton inkább a WiFi-s címen kapcsolódni?
Let's begin, de gozaimasu!
-
krealon
veterán
De még mindig nem kerek vmi. A megosztott médiát továbbra is a wifin keresztül akarja továbbküldeni, de addig a böngésző már a vezetékes kapcsolaton megy.
Ez nem csoda IP kommunikacio eseten.
A megosztott media kapcsolata a WiFi interface IP cimen jott letre.
A kabeles kapcsolat masik IP cimmel rendelkezeik, igy amig nincs megszakitva a regi kapcsolat, azon folytatodik a kommunikacio.
A browser minden uj lekerdezeshez uj TCP kpacsolatot nyit, az pedig a metrika alapjan a vezetekes kapcsolatot reszesiti elonyben.Ha a media atviteli program nem alkamaz sajat protokolt a valtozo IP cimek megoldasara, akkor sajnos a megoldas minden esetben a vezeteknelkuli kapcsolat ideiglenes bontasa.
-
dim dim
tag
üdv fórum!
újabban nem az isp-m dns serverét használom, hanem free secure dns servereket.
pl. comodo secure dns, google dns.a gondom: hogyan ellenőrizhető, hogy ezek valóban működnek mint secure dns?
mert mint alap dns működnek persze, hiszen tudok netezni. de a lényeg lenne, hogy a "gonosz" oldalakhoz történő hozzáférést megakadályozzák.
tud vki néhány olyan oldalt, amit biztosan blokkolnia kell ezeknek?
test page?Thanks
-
-
atos19881101
senior tag
Hát szerintem ezt nem fogod tudni kivitelezni, mivel itt a DNS rekordokba kellene belenyúlnod, mégpedig ha valaki felcsatlakozik, akkor bármilyen DNS kérésre ezt az oldalt adja neked vissza a DNS server. Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy telepítesz egy DNS szervert, amelyben felveszel ehhez a címhez egy rekordot, és a gépeknek amelyek felcsatlakoznak ezt a DNS-t osztod, és ha DNS kéréssel fordulnak a szerverhez legyen az bármi, a szerver azt az egy oldalcímet adja vissza.... remélem valamennyire érthető volt.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
bbalika81
aktív tag
válasz atos19881101 #15143 üzenetére
Tp-Link 300M Wireless N Router
Model No. TL-WR941N / TL-WR941ND ilyenem van. A régin tudtam állítani, de ezen nem találom hol kell.
Vagy esetleg egy olyan program nem létezik, amit jelszóval lehet védeni, és azon belül állítani, hogy melyik oldal megnyitását engedélyezze csak. -
dmc
aktív tag
válasz atos19881101 #15138 üzenetére
Szia!
Igen tökéletesen gondolod!
Hanem hogy tudnám megoldani mi kellene még hozzá vagy mit kellene állítani vagy merre induljak el?dmc
-
-
bbalika81
aktív tag
Üdv!
Segítséget kérnék! Van egy belső hálózat, ebből az egyik gép kábelen routerről kapja a netet! Hogy lehetne azt a legegyszerűbben megoldani, hogy az e-mail és mondjuk 3 darab vagy több http://www.akrami.hu oldalt lehessen csak eléreni? Ezek az oldalak percenként frissítik magukat! Rendelős oldalak!
Előre is köszönöm
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Beleszaladtam egy kis router QoS problémába.
Lenne itt 2db Edimax router.
1. router Edimax BR-6204Wg ebbe az eszközbe van 25Mbit-es UPC kábelnet kötve és ez osztja szét a netet a következő eszközök részére
- számítógép1 (Iroda) fix IP hozzárendelve .110 végződéssel
- számítógép2 (i2) fix IP hozzárendelve .109 végződéssel
- számítógép3 (book) fix IP hozzárendelve .103 végződéssel
- másik Edimax router (Router2) fix IP hozzárendelve .100 végződéssel (ez még másik 4 gépnek osztja le a netet)A QoS tábla jelenleg így néz ki:
Számítógép1..3 QoS beállítási sémája
A QoS beállításoknál nem IP tartományt adtam meg, hanem konkrét IP címeket
A számítógép1 (Iroda), számítógép3 (book) és a másik router (Router2) sebességei elfogadhatóak. Speedtest méréssel
számítógép1 és számítógép3: le: 16Mbit, fel: 1Mbit
Router2: le: 2Mbit, fel: 0,2MbitA számítógép2 sebessége viszont csak a Router2 szintjét hozza.
Mit baltázhatok el?
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
_ak_
addikt
válasz atos19881101 #15137 üzenetére
Tegyük fel, h beállítottam a fix ip-ket, és ez esetben LAN-on keresztül nyitom meg az adott portot ami nekem kell. Mi történik akkor a fájlmegosztás, h ha nincs bedugva a lan kábel és csak wifi megy, az adott port pedig LAN.hoz van rendelve, akkor ilyenkor nem érvényesül ez a szabály és a wifin keresztül is működni fog minden (ha meg be van dugva a lan kábel, akkor meg az előre beállított port továbbítás fog menni)?
-
atos19881101
senior tag
Üdv,
Valamennyire értem mit szeretnél. Ha valaki felcsatlakozik az adott eszközre, akkor ha böngészőt indít, az automatikusan egy bizonyos weboldalat nyisson meg. Jól gondolom? Ezt nem tudom hogy tudod megoldani egy sima routerrel, mivel itt átirányításról lenne szó.
-
atos19881101
senior tag
Igen port forward-hoz kelleni fog a fix ip. De ha static routet használsz, akkor azt mindenképp statikus ip-vel kellene csinálni, mivel ha beállítasz szabályokat, akkor újraindítás után kaphat más címet is a DHCP-től és akkor már borult is a dolog.
A remote host sorrendet sajna nem tudom merre lehetne állítani. Arra lehet a gugli lesz a megoldás
-
_ak_
addikt
válasz atos19881101 #15133 üzenetére
Port forwardhoz static ip-k kellenek nem?
Érdekes, h az asztali gép egyből látja a remote hostot (vagyis a lan kapcsolatot), elméletileg a kommunikáció is végbemegy (sent után established), de amint elkezdek egy másolást hálózaton belül, egyből visszaugrik a wifi-re. Még azután is, h restartoltam az asztali gépet.
Viszont, h ha kikapcsolom a wifi adaptert, majd vissza, azután nem jelenik a meg a wifis kapcsolat a remote adressek között az asztalin és a másolás is jól megy.Olyan mintha megjegyezné a legutoljára működő címet és automatikusan azon keresztül próbálja megnyitni a kapcsolatot.
Javítok. Bizonyos idő elteltével, megint a wifin keresztül csatlakozik. Nem lehet valamiképpen a remote host sorrendet állítani?
[ Szerkesztve ]
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Rájöttem mit is szeretnék elérni
Leírom az elejéről:
Adva van egy gép ami kiosk módba üzemel ez nincs se netre sehova se kötve csak egy oldal fut rajt amin eltudnak igazodni emberek.(ez megoldódott )
El is indul teljes képernyőbe meg minden ami kell ( ez is megoldva )
Rá van kötve egy router (wrt54gl) ha rácsatlakozok a routerre akkor elérem azt az oldalt a gépen amit szeretnék de csak úgy ha ezt a címet írom be hogy http://192.168.1.102 akkor be jön az oldal.
Azt meglehet valahogy oldani hogyha valaki rácsatlakozik a routerre akkor egyből azt az oldalt dobja be ami az ip n szerepel?
Nem tudom mennyire voltam érthető valahogy úgy képzelem el mikor rácsatlakozok egy ingyenes wifi hálózatra akkor bejön annak a cégnek az oldala aki üzemelteti álltalában.
Ha valaki tudja a megoldást az magyarázza el legyen szives mert akinek ez lett volna a dolga megoldani az lelépett én meg itt maradtam egyedül ezzel a gondal
A rendszer:
WIN 7
WAMP szerver
WRT54GL routerdmc
[ Szerkesztve ]
-
torbole
csendes tag
Sziasztok,,
abszolút kezdő lennék,segítséget kérnék,,
2 wifi routerem van: d-link DIR 600 és d-link DI-524
2 Samsung Lan os TV
1 internet
DIR 600 on jön az internet(WAN) és erre Lan on csatlakozott egyik Samsung TV. Így a TV a DIR 600 WIFI jén keresztül látja a Laptop tartalmát, és a Laptopon jön az internet. WPA2 védelem beállítva.
Problémám a másik TV vel van, ez Lan on keresztül csatlakozik a DI-524 el. DI-524 wifijével szeretném láttatni a TV vel a laptop tartalmát.
A DI-524 en a Lan beállításoknál adtam egy új IP címet DIR 600 tartományán belül és a DHCP t kikapcsoltam, de sajnos nem látja a gépem.
(Itt megjegyezném, hogy a DIR 600 at csatlakozva a másik TV re működik ua a hálózat)
Kérdésem, hogy a DI-524 Wireless beállításánál a Dir 600 SSiD nevét kell megadni? Mert ha más nevet adok, akkor új hálózat jön létre (amire csatlakozva működik is,de akkor nincs internet, mert egyszerre csak 1 hálózatra tudok csatlakozni a laptoppal)), én meg szeretném, ha a DI-524 a DIR 600 hálózatára csatlakozna, hogy menjen a net is, és mindkét TV (a DI-524 és DIR 600 keresztül) lássa a laptop tartalmát.
Tehát 2 router egy hálózatra. DI-524 et tudom kliensre(?) bútítani? van megoldás rá?
Végső megoldásként a DIR600 tól Lan kábellal összekötném a másik TVt is, így 1 router lenne. De ezt utoljára hagynám.
segítséget, köszönöm
torbole -
_ak_
addikt
-
alexnowan
aktív tag
válasz atos19881101 #15128 üzenetére
Azt hol látom Win 7-esen?
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
válasz atos19881101 #15126 üzenetére
Hi!
Ethernet-adapter
Helyi kapcsolatadathordozó állapota: adathordozó leválasztva
kapcs. spec. DNS-utótag:Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
Van valami hibakereső progi?
-
alexnowan
aktív tag
-
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok, készen kaptam a netet.
Most a vihar alatt volt egy áramszünet és az asztali gépen nem akaródzik elindulni a netnek...A szolgáltató "látja a rootert" bármit is jelent ez, sőt a wifi is megy a rooterről.. így írom ezt a levelet.
Kérdés: hogy zárom ki a hardver hibát az asztali gépben? Áramtalanításon túl vagyok.
Eszközkezelő a semmitmondó : "eszköz megfelelően működik" -t írja hálókártyára.Gondolom hülyeség, de h a usb-n kötném össze az változtathat a helyzeten?
Vagy mit kéne csinálnom?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Van arra vmi beállítás, h ha a laptopot kábellel is rákötöm az otthoni hálózatra, akkor a másik pc-n ki tudjam választani, h melyik csatornán keresztül érje el a laptopot (wifi vagy lan)?
Általában wifi-n keresztül szoktam streamelni a médiát, az asztali géphez, de 1080p-s anyagoknak már nem elég a b/g-s routerem. Ilyenkor a szobában lévő switchre rádugom a laptopot, de amíg ki nem kapcsolom a wifi adapterjét, addig az asztali gép a wifi-s kapcsolaton keresztül nyitja meg a megosztott médiát. Nem lehet valahogy ezt folyamatot automatizálni?
-
p3rgam3nt
tag
válasz BigBlackDog #15066 üzenetére
Szakít a wifi ezerrel!
Köszönöm Neked, krealon-nak és szabifotos-nak a segítséget!
Szép estét!
p."Elég szar a helyzet mostanában. Férges az alma, savanyú a narancs, csak a dió kemény és hozza a formáját." -grelekin
-
őstag
üdv
diginet-t szeretnék megosztani egy tp sg1005d vel
de csak egy gépre engedi megosztani a netet.
lehetséges kérni hogy több ip vel csatlakozzunk a hálózatra?
vagy ezt bebuktam?VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
Croft-21
őstag
Köszi, azt tudom hogy mivel tudom megkeresni, ismerem az ipconfig/all parancsot, csak azt mondta ismerős hogy még ezen kívül engedélyeztetni kell valamit a routeren.
TP Link - WR340GD
Szóval lényegében annyi, hogy ha wifit akarunk neki beállítani, akkor a wifis mac címet engedélyeztetem a router beállításokban a MAC Filteringnél?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz Croft-21 #15106 üzenetére
Szia!
MAC cím kiderítése:
start -> futtatás -> cmd -> ipconfig /all
LAN
Ethernet adapter helyi kapcsolat: fizikai címWifi:
Wirless adapter vezeték nélüli hálózati kapcsolat (vagy valami ilyesmi): fizikai címRouterben pedig a MAC Filtering résznél kell ezeket engedélyezni, hogy engedélyezze a kapcsolatot! Egyébként milyen router?
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Az albérletben routerrel van megosztva a net, tegnap a lakótársam rá akarta kötni a laptopjára a netet, de hiába próbálkoztunk a sima utp kábeles megoldással ( router + laptop utp kábellel összekötve) nem ismerte fel neki. Nincs kapcsolat.
Közben rájöttem, hogy itt router beállítási gondok lesznek és kéne a laptop mac címe és még ezen kívül valamit engedélyeztetni kell a router beállításaiban. Csak én annyira nem értek hozzá.Valaki tudna segíteni? Elvileg wifis laptop, ha jól tudom annak külön mac címe van.
-
Tosee
őstag
válasz szabifotos #15104 üzenetére
Igen!
CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebességre képesek!
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
sziasztok!
Ez a Cat5e patch kábel már támogatja gond nélkül a gigabites kapcsolatot?? LINK
-
Tosee
őstag
válasz dodoo2.0 #15101 üzenetére
Üdv!
Úgy is működnie kell, ha a WAN portba dugod a kábelt, amin az internetet kapod!
Router WAN beállításainál pedig a kapcsolat típusát DHCP-re rakod! Ebben az esetben ki sem kell kapcsolnod a DHCP servert, és a wifi is működni fog!Ami fontos, hogy ha a D-link router IP címe is 192.168.1.1 akkor ezt át kell állítani (pl. 192.168.2.1 re) mielőtt összekötnéd a másik routerrel!
[ Szerkesztve ]
-
dodoo2.0
csendes tag
válasz atos19881101 #15099 üzenetére
Köszi a gyors választ. Még egy kérdés, így fog működni a net wifi-n keresztül is?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest