- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsambo
tag
válasz Kolondrum #14199 üzenetére
Igen sima egyenes kábel kell. Egyébként sima vagy árnyékolt kábeled van?
-
Nickhole
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy otthon van netem kábelen is és wifivel is. Viszont az albérletben nincsen.
Otthon közvetlen bedugom a kábelt van net. Itt viszont ezt írja ki.
http://kepfeltoltes.hu/091018/area_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ugyanakkor Nem azonosított hálózatot ír ki és nyilvános hálózat nem tudom átállítani otthoni hálózatra mert nem aktív.
Próbáltam a helyi kapcsolatokban a tulajdonságoknál kikapcsolni az Ipv6 kapcsolatot. De ugyanúgy nincsen net.
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
A routeren netezők soha nem adják fel, akik feladják sohasem neteznek
-
club1
veterán
Mondjuk a routeren beállítasz egy olyan port forwardot, hogy NAS ip címe:80-as portot kívülről a 81-es porton lehessen elérni (pl. 192.168.2.200:80->81). Ha ezt megteszed, onnantól kezdve kívülről a dyndns-es ip címed:81 -et kell beírni egy böngészőbe (pl. http://azzuzzannya.dyndns.org:81/).
-
skoos
őstag
Kicsit segítsetek nekem, mert összekutyulhattam valamit....
Vagy egy NAS. Csináltam hozzá DDNS-t. Meg is találja, ha beírom, hogy Ftp://blablalbla.
Vagy egy Router. Forwardolni kellett a 21-es portot, hogy menjen az FTP.Az FTP működik faján, de ha HTTP-t írok be akkor a router kér belépést és látom a router beállításait belépés után. Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a NAS beállításait lássam? Tehát a NAS web felületére tudjak belépni, távolról?
Köszi!
-
atesss
addikt
Üdv !
Milyen hálózati forgalom figyelő programot tudnátok ajánlani XP és Win7 alá, ami lehetőleg viszonylag egyszerű, de tudja a következőket:
- Különböző kapcsolatok kezelése (HSDPA modem, Wifi, LAN, vagyis amilyen kapcsolatok vannak a windows alatt)
- Fel és letöltést külön figyelje mindegyik kapcsolatnál, de lehetőleg tudja összegezni is (fel + le egy adott kapcsolatnál ugye mindenképp, de lehetőleg összes fel / összes le / teljes összes is)
- Tudjon riasztani, ha egy forgalmi korlátot átlépek (egy adott időtartam alatt, és lehetőleg nem csak naptári hónapban, hanem adott 30 napban - ugye Dominós netnél ez az "időszak")
- Ha a Win-t ujratelepítem / másik gépre rakom rá a HSDPA modemet, akkor 1-2 kattintással be lehessen állítani egy másik figyelendő időtartományt és adatforgalmat (pl. van még 18 napom, és 320MB-om).
Vagy pl. lehetne ezt egy "beállításfájl" másolásával, vagy exportálásával és importálásával.Jelenleg csak egy mobilnet adatforgalmának figyelésére lesz, de később másra is kellhet.
-
válasz Claude Leon #14191 üzenetére
8 ér van a rövid meg a hosszú kábelben is. csak a hosszuk nem egyenlő.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
Mitől függ hogy a win7 milyen vezetékes kapcsolat sebességet ír ki? Mert 100 megabitet ír ki amikor 1000-es mindkét vége. Talán a 20m UTP miatt csökkentette? Mert eddig 2m-es volt most a router távolodott és 20-as van bent.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
kd
aktív tag
-
Hard5tyle
csendes tag
"Ha a szolgáltatótól több IP címet is kapnál, akkor több PC-vel is csatlakozhatnál switch segítségével."
Itt arra gondolsz, amire club1-nek írt válaszomban (eggyel följebb) céloztam?
Úgy tudom, hogy egyáltalán nem lehet menedzselni a switcheket, így nem is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Hard5tyle
csendes tag
Azért, mert a korábbi D-Link routerrel voltak gondok (megszakadó kapcsolat, stb.), míg a jelenlegi switch már hosszú idő óta megfelelően működik.
Abban mennyi igazság van, hogy az internet szolgáltatótól lehet kérni a jelenlegi mellé egy plusz felhasználónevet/jelszót, és így használni két gépet switch esetén? -
kd
aktív tag
Szia !
Hasonló cipőben járok mint majdu,engem viszont a routeres megolgás( három wifi nélküli gépet kellene rákötnöm) érdekelne.Le tudnád pontosan írni hogyan kell beállítani a routert?Már próbáltam de hol az eggyik, hol a másik gép nem csatlakozott,sőt volt,hogy a fenti gépek közzül néhe 1-2 elvesztette a fonalat .JAJA DE MI HAJCSA
-
Tosee
őstag
válasz Hard5tyle #14170 üzenetére
Azért mert a router létrehozza az internet kapcsolatot (WAN) és ezt szétosztja a helyi hálózat (LAN) között! Ezáltal a szolgáltató hálózatán továbbra is úgy látszik, hogy egy kliens kapcsolódik hozzá, mivel egy előfizetéshez általában egy publikus IP-t adnak!
Switch esetében ez már nem működik, mert nem erre találták ki! Abban az esetben működne, ha a szolgáltató legalább kettő publikus IP-t adna, akkor 2 kliens tudna egy időben csatlakozni!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
mezis
félisten
Mert a router az router, a switch meg csak switch.
Más szavakkal a router az egyetlen WAN IP címmel (globális) tartja a kapcsolatot az internettel, a hozzá kapcsolódó, lokális IP címekkel rendelkező számítógépek felé elvégzi a "forgalomirányítást" (címfordítást).Ha a szolgáltatótól több IP címet is kapnál, akkor több PC-vel is csatlakozhatnál switch segítségével.
(Van ilyen eset is.)A switc ilyet nem tud. (Próbáltad már beállítani rajta az internet kapcsolathoz szükséges dolgokat ? Általában nem is lehet menedzselni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
club1
veterán
Azért, mert egy előfizetéshez egy publikus IP cím jár nálatok (és általában). Azaz ha egyszerre akarod használni a két gépet egy internet-előfizetéssel, akkor routerre van szükséged, olyankor ui. a router kapja meg azt az egy publikus IP-t, nektek privátot ad (a router). Nem is értettem miért ragaszkodsz a switchhez.
-
Hard5tyle
csendes tag
Na végülis csak sikerült megoldanom, most már automatikusan csatlakozik. Még annyi lenne a kérdésem, hogy az miért van, hogy router esetén egy adott hálózaton több gép is csatlakozhat ugyanazzal a felhasználónévvel/jelszóval, míg egy switch esetén ez már nem működik? Nálunk két gép használja az internet hozzáférést, és azonos bejelentkezési adatokkal nem lehetséges a kapcsolódás.
-
legenda
válasz Hard5tyle #14166 üzenetére
pppoe; a csatlakozáshoz felhasználónév és jelszó szükséges, és bár kábelen kapod, de adott értelemben nem kábeles net, nincs kábelmodem...stb! esetedben csináld úgy, ahogy club1 írta a hozzászólása végén! a router - megfelelő beállítások esetén - képes tárcsázni, azzal azért ment automatikusan!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Hard5tyle
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok. Na szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy az XP-be való bejelentkezés után egyből, közvetlen módon legyen internet hozzáférés. Tehát az lenne a lényeg, hogy ne kelljen csatlakozni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kisfiu87
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy magától elment tesóm gépén a net, és azóta nem is tudom megcsinálni.
Érzékeli hogy be van dugva a hálókábel de nem talál internet kapcsolatot.
Switch-et használok de próbáltam úgy is már hogy simán a modemre csatlakoztattam a gépét.Raktam bele másik hálókártyát, vagy 6x újraraktam a gépét de még mindig semmi, csak sárga háromszögValaki tudna nekem segíteni?Előre is köszönöm.
Üdv: kisfiuPSN ID: xnandor
-
dzsambo
tag
válasz petyus_ #14150 üzenetére
Reset gomb benyom a router hátulján táp bedug 15 másodpercig nyomva tart még aztán elenged és ennyi. Egyébként nagy valószínűséggel csak egyfajta átvitelt engedélyeztek és ezért nem tud csatlakozni a notebook.
meroly, mind a 2 gép nem egyszerre amikkor mérted, mert ha igen ez is okozhatja a mérési problémát.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Adott egy itthoni hálózat 2 géppel, egy noti és egy asztali. Mindegyiken új Win7 (ez azért fontos mert XP-vel nem volt ilyen gond). SMC7004VBR router + 5Mbit/s-os DSL.
A notin mérek is ennyit, mármint 5Mbit/s-ot, az asztali gépen viszont csak max 1-et.
Azt hittem driver gond, ezért leszedtem a legfrissebb Win7-hez íródott hálókártya drivert, de így sem jó.
Mi lehet a gond? Hol keresgéljek?Előre is köszi.
Impossible is nothing
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy régi HP notebbokja, amivel nem tud kapcsolódni az otthoni wifi-hálózatukhoz. Elhoztam megnézni, nálam egyből fellépett, és teljesen jól működött. Így látatlanba van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba? Más géppel náluk is fel lehet lépni. Esetleg lehet az a gond, hogy a gépen XP van, és esetleg nem ismeri a náluk beállított titkosítást? mindenesetre megpróbáltam náluk is úgy beállítani, mint nálam, de nem bírok belépni a router menüjébe. TP-link routerjük van, és amikor beírom a user/pass-t (admin), nem enged tovább, pedig azt mondják, hogy nem változtatták meg. Van valami mód arra, hogy reseteljük a modemet, és vissza állítsa a gyári állapotot?
-
club1
veterán
válasz localhost #14147 üzenetére
Az hagyján, de azt a routert fel is kell ám programozni ahhoz, hogy tudja melyik/milyen típusú csomag melyik irányba menjen. SZVSZ tehát házi viszonyok között nem érdemes ilyesmivel foglalkozni. Ellenben viszont a WLAN adapter és a LAN adapter tiltogatásával/engedélyezésével (esetleg mindez scriptből) váltogatható, mikor melyik kapcsolatot használja a delikvens (de persze nem fog menni egyszerre a kettő).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
128bit
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,hogy 2 külömbözö internet kapcsolatot lehet e valahogy egyszerre használni 1 gépen!
Van egy Invitel vonal és van egy Wifi a szomszédbol!
Ezt a 2 szeretném összehozni valahogy!
Van valami megoldás erre???
Köszönöm szépen!(medence gépész) 06708810076
-
club1
veterán
Én legkevésbé azt javaslom, hogy a netet még a router előtt megoszd, bár az előfizetésed jelen pillanatban 3 router egyidejű használatát is lehetővé teszi. De mivel elfogytak a világon a routerek számára kiosztható IP címek, valószínűleg ettől a UPC vissza fog táncolni, mert az ilyen ip címek értéke pont annyival nő, mint amit az ipv6-ra való átállás költsége indokol. A legegyszerűbb megoldás szerintem, ha az első routertől egy kábelt elviszel a másik lakásig, és ott a beérkezett kábelre rálógatsz egy másik routert. Ennek kivitelezését legutoljára éppen ebben a topicban írtuk le.
Természetesen ha leviszel madzagot, lent használhatsz switch-et is, de akkor ott csak kábellel tudsz csatlakozni, vagy használhatsz ott AP-t is, de akkor csak wireless tudsz csatlakozni, a routeres megoldással meg mind a kettővel (kábellel és WLAN-on is). -
lorky
csendes tag
Sziasztok.
Segítség kellene.
Régi bérház, benne két lakás (mind2 az enyém).
Az 1ik lakásban van egy 120/10-es UPC net, amit jelen pillanatban egy WRT320n-el osztok meg kábelen a másik lakással.
Namost.
A router és a modem kinnt van az előszobában.
Mivel irgalmatlan vasatgok a falak, (néhol 65cm) ezért nem tudom a belső szobákban használni a wifit (csak abban a lakásban akarom használni amelyikben a modem is van).A routert be szeretném vinni a szobába, de akkor viszont, vagy rengeteg + kábel kell a másik lakásig vagy, és itt a kérdés, egy switch-el el tudom e osztani még az előszobában a netet?
Ha igen, ez nem okoz gondot az upc-nél?
Mármint hogy nem egy router mögül mennek a gépek.A másik amire még gondoltam, hogy még egy routert beteszek (van több is).
Még sosem próbáltam, de ilyenkor is el tudom érni a 1. routert, vagy konfiguráláskor ki kell iktatni a közbensőt?
Miket kell beállítani?Egy lelkes amatőr vagyok, szóval minden megoldás érdekel!
Bocs ha hosszú voltam.
Előre is köszi!
-
Noxy
veterán
válasz tokmindegy #14140 üzenetére
Ja bocsi, chello bronze, ebből lett a Fiber Power 15 (15 / 1,5 Mbps)
Ehhez talán még jó, de ha hosszabb távra, nagyobb sávszélességet szeretnél, akkor ne ezt válaszd szerintem.
itt olvasgass.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz tokmindegy #14138 üzenetére
UPC (chello bronze),
Tv-t nem lehet routerral megosztani, csak FiberPower xxx/xx.Mbps netet.
Ha 30mbps neted van, felejtsd el ezt a routert. Alatta talán elköszörül.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
tokmindegy
csendes tag
Üdv!
Sorry nincs időm átolvasni és csak egy gyors kérdésem lenne! Van egy sz.gépen a lakásban UPC (chello bronze), és ezt szeretném megosztani (ha lehetséges?), és egy tőle 5-6m-re lévő helyen (2 fal közte) telefonon (Nokia 6300i) WLAN-on netezni. Ez lehetséges??
Egy ismerős szerint igen és ezt ajánlotta: http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR340GD
5 e ft-ért!
Jó felállás ez, menne a dolog vagy aki ért hozzá pls HELP!
-
Noxy
veterán
válasz honfoglalo #14131 üzenetére
Frissítsd a Firmware-t : WNR2000 Firmware Version 1.2.3.7, (For users ourside North America (World wide version) ha eddig nem tetted meg.
Mellette meg ott van a, WNR2000 Setup Manual, csak rá kell kattintani.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
mezis
félisten
válasz honfoglalo #14135 üzenetére
Üdv.!
Ha egy elég hosszú ideig tartó reset gomb nyomása után a kézikönyvben leírt módon nem tudsz csatlakozni hozzá vezetéken, (PC Ethernet jó, TCP/IP beállítás jó, UTP kábel jó), akkor a router a hibás.
Esetleg a LED-ek mutathatnak ebből valamit (kézikönyv végén), de sokat ne várj.mezis
-
honfoglalo
senior tag
Szia!
Próbáltam, semmi eredmény.
Arra gondoltam hogy a configban lehet valami tiltás. Amúgy helyesbítek: wifi egyáltalán nincs. Csak sima net, modemről. A wifi router ad jelet, a kapcsolatok közül kiválasztható és csatlakozni is lehet de a hálózat "ikonon" sárga felkiáltójel (nincs kapcsolat). Nem jön be semmi. A router configba hogy tudnék bejutni így, vagy hogy lehetne ellenőrizni hogy nem a router a hibás, hanem szoftveres a gond? -
mezis
félisten
-
mandju
senior tag
Sikerült, köszönöm a segítséget!
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Virgil14
csendes tag
válasz honfoglalo #14131 üzenetére
Ezt mintha már leírtad volna egyszer. Ne írd le többször, látjuk feljebb is, csak biztos nem tudjuk rá a választ, azért nem írunk! Türelem!
-
honfoglalo
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma merült föl.
Az internet csak modemről megy a pc-n. Van egy netgear wnr2000 wifi router, amit ha rákötünk a modemre, akkor wifi ugyan van, de a pc, (ami ilyenkor az Ethernet 1-en keresztül megy a routerről) nem tud csatlakozni, csak a laptop vezeték nélkül. Az internet szimbólum a routeren nem világít a többi igen.
A manual szerint ilyenkor nincs bedugva utp kábel (pedig be van). A két UTP kábel megfelelő, külön-külön működik. A pc hálózati hibakeresésre a "DNS kiszolgáló nem válaszol" hibaüzenetet adja.
Mi lehet a gond? (sajnos a router cd-jét nem találom)
köszi -
mandju
senior tag
Köszönöm a gyors választ!!! Mindjárt próbálom. remélem gond nélkül menni fog...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Virgil14
csendes tag
Hát, megnézem(illetve megkérdezem) majd, aztán írom az infókat.
-
club1
veterán
válasz mandju #14127 üzenetére
Bedugod a routert a 230-ba. Rádugsz egy pc-t/notebookot. Belépsz a router menüjébe, megváltoztatod az alapértelmezett adminisztrátori jelszavát és letiltod a DHCP kiszolgálóját. Ez után beállítod a router vezetéknélküli hálózat részét, elsősorban a wireless security-re gondolok, ott beállítasz egy WPA-PSK/AES titkosítást egy kellően bonyolult jelszóval. Ha ez kész, akkor a router egyik LAN portjába bedugod a feljövő LAN kábelt. A többi LAN csatlakozójába is dughatsz ezek után pc-ket, meg a wirelest is használhatod. A router WAN portját ennél a megoldásnál nem kellene használni...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
néhány napja tettem fel itt egy kérdést. [link]
Akkor három féle megoldást vázoltatok fel. A dolog vége az lett, mivel AP-t nem kaptam a környéken, hogy vettem egy routert... itt lenne szükségem egy kis segítségre, hogy hogyan tovább...a router egy tp-link WR543G
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14125 üzenetére
Csak nincsenek leragasztva a cserepek ?
Szerintem mehetsz annál lejjebb is, kússz oda a padláson a tető aljához és találsz ott deszkázott üreget, elég lesz azon lyukat fúrni, így a eresz alá lógathatod az antennát, a faltól kb arasznyi távolságra. Legalább védett helyen lesz.mezis
-
Melon87
tag
Helló!
Az lenne a problémám hogy a pár nap után lassul az internet sebessége!
Laptopról használom wifin keresztül egy N-es routerrel TP-Link 741 (jelerősség 5/3-4 jó-kiváló között mozog néha "leesik" 2-esre de akkor is megfelelőt ír!)!
Ha áramtalanítom akkor utána jó de egy idő után belassul!Elnézést ha volt már ilyen jellegű kérdés!
Ha valaki tud rá megoldást kérem ossza meg velem!Előre is köszönöm a segítséget!
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14120 üzenetére
Hosszabbító kábel is kell az antennához. ? 3 m elég lenne ?
Azt nem tudom, hogy csak egyszerűen csatlakoztatni kell a routeredhez, vagy kell a routerben babrálni valamit ahhoz, hogy használja is a külső antennáját.
A fekete műanyag igen egyszerű dolgot rejt. A koax közepe ott van csupaszon, 26 mm hosszúságban, egy ugyanolyan hosszúságú "ellensúllyal". (Egy forrasztásban gyakorlott barkácsolónak azt javasolnám, hogy a koaxnak csak az egyik végére szereljen csatlakozót, a másik végét meg csupaszitsa hasonlóra. Aztán ha mégis kevés, jöhet a csatlakozó és nagyobb nyereségű antenna.)
mezis
-
Virgil14
csendes tag
Na, azt az antennát meg is veszem, 900FT-ot nem sajnálok érte(főleg hogy kb 40m a hatótáv). A hálókártyából is azt megveszem amit te ajánlottál, csak még nem tudom hogy honnan, esetleg linket tudnál adni?Megköszönném. Aztán ha sikerült ezeket beszereznem akkor majd letudod írni lépésről lépésre hogy mit kéne csinálnom? Vagy most is jó, ha nem gond, elmentem, aztán majd nyár elején visszanézem, és megcsinálom.
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14115 üzenetére
Az a grillkemence nem biztos, hogy komoly akadály. Ha úgyis van lehetőség a padláson UTP kábellel csatlakozni a routerhez (bizonyára 230 V is van vagy megoldható), akkor helyezd el ott.
Ha nem fémlemez a tető, első kísérletnek akár a tetőtérből is sugározhatsz.
Antenna hosszabbító kábelt úgyis kell venned, én olyat javaslok, amelyikkel az eresz alá tudsz varázsolni egy akármilyen antennát. (A routert csak nem lógatnám ki.) Antennának megkockáztatnék egy egyszerű kis botocskát. ([link] ha valóban ingyen küldi, akkor ez egy jó ár, de Sz.f.váron számítógépes üzletben, bontóból lehet, hogy olcsóbban is megúszod.)
A grillkemence kémény fölött onnan szabad a pálya az ablakhoz ?
Az asztali PC-be való WiFi kártya helyett még mindig megpróbálnék egy WiFi routert repeater üzemmódban oly módon, hogy bevinném a jelenlegi routert a boltba, hogy WPA titkosításassal válasszanak hozzá egy repeatert a routereik közül.mezis
-
honfoglalo
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma merült föl.
Az internet csak modemről megy a pc-n. Van egy netgear wnr2000 wifi router, amit ha rákötünk a modemre, akkor wifi ugyan van, de a pc, (ami ilyenkor az Ethernet 1-en keresztül megy a routerről) nem tud csatlakozni, csak a laptop vezeték nélkül. Az internet szimbólum a routeren nem világít a többi igen.
A manual szerint ilyenkor nincs bedugva utp kábel (pedig be van). A két UTP kábel megfelelő, külön-külön működik. A pc hálózati hibakeresésre a "DNS kiszolgáló nem válaszol" hibaüzenetet adja.
Mi lehet a gond? (sajnos a router cd-jét nem találom)
köszi -
leroyclub
senior tag
válasz Claude Leon #13856 üzenetére
Kicsit megkésve irok, de a megoldás az lett hogy az eszközekezelőben töröltem a virtuális adaptert. Remélem igy már meg tudom osztani a netet. Köszi!
-
Kukcaman
senior tag
válasz TomyLeeBoy #14112 üzenetére
Átgondolom a lehetőségeket. Nagyon szépen köszönöm!
Még szerintem jelentkezem -
Virgil14
csendes tag
A router már megvan, csak ahoz kéne antenna.Amúgy v1-esem van, van benne egy beépített aljzat amihez lehet csatlakoztatni antennát. Amúgy az egyik ablakból nem lehet látni a másikat, pont az útban van egy Grillkemence.
Az internet Datatrans, Mikrohullámon keresztül jön egy vevőhöz(ami pontosan rá van irányítva az adóra), a vevőből kábel megy egy elosztóba, és 2 kábel jön ki az elosztóból(az elosztó a padláson van). Na, az egyik kábel itt van, a másik abban a szobában ami a legközelebb van a kis házhoz. Szóval a routert át tudnám tenni oda, csak átdugnám hogy azon a kábelen legyen net, bele a routerbe, a router küldené a jelet annak, ami majd a gépbe lenne(antenna). Valahogy így képzeltem el, tehát semmi bonyolultat nem akar. Igazából nyersen annyi lenne, hogy a router küldi antennával a jelet a gépben lévő vezeték nélküli antennás hálókártyának, és tádám, kész is, de ahogy látom ez nem lesz ilyen egyszerű. -
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Az én gondom az lenne,hogy win7- nél a hálózati helyeknél olyan gépneveket látok amiket nem ismerek! Ennek mi lehet a magyarázata?? Routerről netezünk,elméletileg 4 gép megy róla mind wlan-ról. A router le van jelszavazva,sajnos azt elfelejtettem ,tehát csak reset után tudnék ott is kutakodni. Ehhez vonatkozólag kérdezem reset után lényeges,hogy ugyanarról a gépről konfiguráljam a netet mint legelsőnek,vagy bármelyik noti is megteszi? Az asztalit nem cuccolnám vissza ha nem muszáj.És még egy kérdés. A Qss-hez hogy jól működjön mit kell tudnia az adapternek,honnan tudható hogy működni fog vele egyáltalán van e valami kritérium?
Köszi a segítséget.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14107 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy kicsit drágább, de rugalmasabb megoldás lenne, ha vennél két teljesen azonos, levehető antennás WiFi routert, amelyiknek van repeater (vagy cliens, vagy WDS, vagy bridge) üzemmódja.
(A magam részéről a D-Link DIR-300/B1-et tudnám javasolni de a dd-wrt firmware-el.)mezis
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Kukcaman #14096 üzenetére
Ha DHCP, akkor pedig static DHCP. Akkor bazidrága menedzselhető switch-ek nélkül is meg lehetne oldani. Ha dinamic DHCP, akkor vagy a fizikális áramtalanítás/leválasztás a hálózatról (így nem működne a hálózati háttértár sem arra az időre), vagy a menedzselhető switch.
Az idő sebessége: 1s/s
-
And
veterán
("Most néztem meg jobban a Lynksys WRT54GC leírását, egyik helyen tényleg azt írják, hogy a külső antenna opcionális."
Verziófüggő: a v1-es hardver beépített antennával rendelkezik, viszont van egy rejtett RP-SMA aljzata külső antennához. A v2-esnél az antenna a routeren kívül van, de nem leszerelhető, és ezen a verzión a csatlakozó is hiányzik. Létezik még a v3-as kivitel is, arról nincs ilyen jellegű információ, de ha a gyártó egyszer lespórol valamit, utána már ritka esetben tér vissza az alkalmazásához .) -
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14106 üzenetére
Azt az 5m-t felejtsd el. Szabad térben ennél sokkal nagyobb távolság áthidalható saját antennákkal.
Minden WiFi routerhez jár antenna is. Van amelyiknél nagyon beépített, az nem neked való.
Azt hittem, hogy a router már meg van.Ha a két ablakból van egymásra látás, akkor első kísérletnek a routert antennástól elhelyezed az ablakba belülről, úgy hogy az antennája előtt csak üveg legyen már. (Ehhez vagy UTP kábel kell, vagy telefon vezeték vagy koax a modemhez. (Milyen internet van ?)
Ugyanúgy a kis házban a WiFi antennát az ablak mögött elhelyezed és elindítod az InSSIDer-t és akkor még az antennákat kicsit tologatod...
A WiFi kapcsolatot előzőleg egyik lakásban állítsd be komplettre. (WPA titkosítással.)
mezis
-
Virgil14
csendes tag
Amúgy nem, nem hiányozna a lakásból, mivel csak egy PC van, idebent csak a router lenne, a PC kint lenne, és oda szeretnék internetet
-
Virgil14
csendes tag
A routernek nincs antennája alapból...Eddig még semmi nincs, itt ülök a nagy házban, és csak tervezgetem hogy hogy lehetne megcsinálni...Falfúrással? Azt hogy érted? amúgy 30 méternél közelebb nem tudom vinni, de azt megtudom csinálni hogy az egyik ablakból a másikba láthatóak legyenek...Akkor is muszáj lenne falfúrással? Amúgy ki nem szeretném vinni a szabadba semelyiket, csak azt szeretném ha az innenső belső router egy antennával(mert ugye csak 5 méterre tudja küldeni a jelet) eltudná küldeni a 30 méterre lévő PC antennájáig, ha vettem hozzá.
És kb mennyibe kerülne ez? -
ro_bert17
őstag
válasz Adiking #14089 üzenetére
Már ezer éve nem csináltam ilyet.
Én mindkét gépen végig csináltatnám külön-külön, pontosan ugyanazokkal a beállításokkal/válaszokkal.
Ha jól emlékszem nem kérdez túl sokat, és a lemezlétrehozás (korszerűbben usb) tulajdonképp, ugyanazokat a beállításokat realizálja a másik gépen, amit előzőn megadtál. A fájl és nyomtató megosztást engedélyezni kell! Ez fontos! -
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14102 üzenetére
Bizonyára van szabad PCI csatlakozód a PC-dben.
Előbb saccold meg. hogy el tudod-e helyezni a PC-det úgy, hogy max 5m hosszabbító kábellel az antenna az ablakba lógatható legyen. és azt a hosszabbító kábelt is szerezd be. Nem lesz olcsó.
Van ahol kívánt méretre szerelik.Úgy tűnik, hogy a routered antennáját falfúrással kell megfelelő helyzetbe hozni. (A lakásban nem fog hiányozni a WiFi, illetve jelentősen csökkent WiFi jel ?)
És a routert UTP kábelekkel vidd olyan közel a kinti antennájához, amennyire csak lehet.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Virgil14
csendes tag
Jah és a csatlakozási az mindegy? ugyanúgy betudom majd szerelni a gépbe?
-
Virgil14
csendes tag
Én igazából ezt néztem: [link]
Hát, saját antennákat nem igazán szeretnék, így is nagyon kezdő vagyok még az ilyen témákban...Úgy akkor meg sem lehet oldani, hogy veszek egy antennát a routerhez, hozzácsatlakoztatom, az küldi a jelet a másik meg veszi(Amit te linkeltél, vagy amit én)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest