Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delphinus
kezdő
na leirja ugyan azt amit én egy harmadik ember is csak más köritéssel ? wtf
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #102128 üzenetére
"bőven ez alatt játszódik a jelenetek nagy része, tehát ezt nevezhetjük SDR tartománynak, ami e felett van azok a HDR fények"
pontosan erre gondoltam. az alap fényerőt mi határozza meg? (tehát ezt:bőven ez alatt játszódik a jelenetek nagy része) mastering? akkor hülyeséget irtak valahol, sdr fényerőhöz nincs köze, ahogy a tv átvált hdr vagy dv módba?
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz szkutyi #102126 üzenetére
de van. van egy alap fényerő szint hdr filmnél majd mikor jön a hdr effekt, ÉRTSD: nap,lámpa bármi, akkor az sokkal nagyobb fényerejű lesz ugye. de én erre az ALAP FÉNYERŐRŐL beszéltem hogy mi határozza meg. a mastering, vagy valahol olvastam hogy az sdr fényerőt használja ilyenkor. IGEN tudom hogy vált a tv a forrásanyagok között, de ezért tettem fel a kérdést.
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #102121 üzenetére
az igaz hogy ha pl sdr fényerő 50-en van, és elinditasz egy pl dolby filmet, azt beállitod 100-ra ugye, akkor a film a beállitott sdr fényerőn fog menni (50 jelen esetben) mint alapfényerő hdr effekt nélkül, ha jön hdr effekt, nap,lámpa,tűz stb akkor megy csak fel 100%-ra a fényerő?persze amilyen a forrás. ezt elég szar volt leirni de biztos érted mire gondolok. röviden, hdr tartalomnál ha oled fényerő 100%-on van, attól függetlenül ha nincs hdr effekt akkor sdr oled fényerejét látjuk,amire be van állitva.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
jobb mint g4,kár hogy csak 65"-ba van. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz jesszjessz #101940 üzenetére
Én nem láttam még, valószínű senki ha nem kaptál választ .
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101891 üzenetére
7000+ órás oled kijelzőn ha manuális kézi frissités van inditva mi javulhat/romolhat? Előtte még egyszer se volt lefuttatva kézi pixelfrissités. olvastam olyat hogy ez ront az oled panel életciklusán és fényerején, ez mennyire lehet valid? 1 óra a frissités ideje kb?
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101648 üzenetére
Majd a többi fórumlakó akkor eldönti. Ki Látja a különbséget?
Én se kötekedésből írom de te elvileg profi szakember vagy és nem látod a különbséget egyértelműen az durva. Igen fényképezve van mind a kettő ,igen nem adja vissza teljesen a valóságot, direkt le is írtam hogy az én képem milyen a valósághoz képest, de a kép alapján ha nem látod a különbséget Dinamika Fényerő és részletek tekintetében akkor azt inkább nem kommentelem.[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101646 üzenetére
ahhoz képest hogy tudod valahogy mégis úgy éreztem hogy úgy állítod be az a kép alapján hogy ez a természetes és ennyivel jobb az S90C dehát ez szimpla valótlanság , A saját képem tisztán tükrözi hogy alig van különbség, Ha jól be van állítva. S90c nagyobb fenyero na bumm.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101644 üzenetére
Egy Normálisan beállított 806-on így néz ki tessék .ez is fotózva van mégis zongorázni lehet a különbséget. Hasonlitsd csak össze a fórumtárs képével. Az én saját képemen úgy néz ki egyébként a fekete mintha egy led tv lenne és fényereje lenne, valóságba természetesen korom fekete az egész és a pohár jobboldala is koromfekete nincs bevirágzás, Meg a piros sokkal pirosabb. Ha nem lenne egyértelmű ez a saját tévém és az előbb fotóztam már csak azért is, Hogy megmutassam az igazam.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101642 üzenetére
Igen jobb, de nem ekkora a különbség korán sem ami a képen látható .semmi fényereje dinamikája nincs 806 képének borzasztó rosszul van az beállítva ez képről is látszik egyértelmüen. Kb A maximális Fényerő ki van kapcsolva vagy minimuma van véve az oled Fényerő meg olyan 40-50 körül lehet ami a képen látható. Meg ki tudja miket állítgattt még el az automatika vagy a kézi beállítás során.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
Sony-nak van itthon rendes kirendeltsége és szervize ? Ha igen nagy baj csak nem lehet ha gond van vele.
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101484 üzenetére
jogi út? elinditani egy 3-5 évig is elhúzódó polgárperes ügyet tv ügybe? Ismered a biróságokat? én igen, kb úgy kezdődik hogy 5x elhalasztjha a tárgyalást mert piti ügy. ez kb 1 év állást jelent és semmi nem történik aztán a vége úgy is az hogy megkenik a megfelelő embereket és biztos nem kapsz pozitiv itéletet. mo-n nincs jog,csak pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #101477 üzenetére
ha jól tudom fogyasztóvédelem már nincs,csak ilyen békéltető testület vagy mi. ami kb annyit csinál hogy felkéri a problémás céget hogy oldják meg az ügyet, ami semmit nem ér kb,mert még választ se kapnak .(fogyasztóvédelem is csak ennyit csinál) sajnos a normál állampolgár vevő ki van szolgáltatva mindennek hogy milyen döntéseket hoznak a feje felett, nincs eszköz a kézben, ha baj van fel lehessen lépni. (itthon legalábbis)
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Quadgame94 #101208 üzenetére
2-2.5M a legjobb , akkor jön át a méret és élmény .
-
Delphinus
kezdő
válasz Partz #101166 üzenetére
Én azt mondom egyelőre maradjunk az objektivitás területén ki tudja hogy egy kínai vagy japán által mért akármilyen teszt eredménye hogyan zajlott , lehet hogy nem is azt mérte amit kellett volna.. egy ilyen kép annyira semmitmondó hogy semmi jelentőséget nem adok neki inkább hiszek az eddigi tapasztalatnak, és realitásnak.
-
Delphinus
kezdő
az se kizárt hogy az elkövetkezendő években a kialakításra működtetésre és hűtésen fognak fejleszteni hogy minél jobban ki tudják használni a jelenlegi panelt.
-
Delphinus
kezdő
Ezt a 3000nit fényerőt Szerintem el is felejthetjük a valóságban ilyet nem fog tudni. Még ha képes is rá a panel ez egy valamilyen teszt egy pillanatnyi érték volt de a valóságban ez folyamatosan fenntartani és lehűteni biztos jelenleg nem fogja tudni egyik tv se.
[ Szerkesztve ]
-
-
Delphinus
kezdő
S95D mit tud maximum hdmi kimenetein? 4k 120hz /srgb?
-
Delphinus
kezdő
válasz Pro Koryak #101094 üzenetére
borzasztó csalóka igy képről én azt hittem egy 55" körüli először. élőben biztos durva.
-
Delphinus
kezdő
válasz Quadgame94 #101087 üzenetére
S95D mit tud max? 4k 120hz 4:4:4/srgb?
-
Delphinus
kezdő
S90D és S95D között született már komolyan vehető teszt , mérésekkel?
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Quadgame94 #101011 üzenetére
hát nem mindegy az se h 3méterről psezel vagy fél méterről pc monitornak van használva
-
Delphinus
kezdő
válasz Quadgame94 #101007 üzenetére
ha megszokja a szemed, idővel minden kicsi lesz tv-ből sose lehet elég nagyot venni
-
Delphinus
kezdő
válasz Pro Koryak #100995 üzenetére
Nagyon nem érdekel , sok fórumba csak vergődnek nekem tökéletesen működik, ez bőven elég.
-
Delphinus
kezdő
válasz Pro Koryak #100986 üzenetére
Hát nemtudom régebben Telekom box volt most digi kábel és szerintem ez szebb. Teljesen jól néz ki a HD csatornák , éles, tiszta. a nem HD nyilván rosszak de az nem a szolgáltatótól függ.
-
Delphinus
kezdő
válasz wallace 234 #100752 üzenetére
lehet ám visszafele is fejlődni (vicc) (félig )
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz Jackie_Chan #100711 üzenetére
gyári filmaker képmód.
-
Delphinus
kezdő
válasz Vhiktor #100695 üzenetére
és benned akkor nem merült fel hogyan is győzte le a "szakik" szerint a kalibrált 3gen qdoled panelt a 2gen qdoled panel? hisz ti is irtátok itt.... szinlefedettség, szinfényerő sokat javult az új qdoled panellel, tehát kalibráltan papiron fizikailag egy a95l nem tud megverni egy s95d-t.
[ Szerkesztve ]
-
Delphinus
kezdő
válasz torma1981 #100693 üzenetére
én előttem még mindig ködös az, hogy ha az összes teszt példány kalibrálva volt, hogyan is tudta megverni ugye ahogy irtátok (CSAK KÉPMINŐSÉGET néztek) az a95l a s95d-t???, mikor tegnap mutattátok itt pont magabiztosan mennyit fejlődött az új qdoled panel... (s95d vs s95c) ki kapott vajon ezért sok pénzt az asztal alatt? sok az ellentmondás sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest