Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz energomatt #22499 üzenetére
Veled mindig élmény itt társalogni
-
energomatt
senior tag
-
Gtaati
őstag
válasz energomatt #22488 üzenetére
Hát a napi 3 óráddal nem is lesz vele gond egy jó darabig. Nálunk 4200 óra van benne és ez már kezd mérvadó lenni, tudom erre lehet azt mondani, hogy majd ha 24000 lesz.... Pc minden ezen megy, mivel nincs monitorunk és tv ként is funkcionál rengeteget.
-
Varjuk a karacsony utani learazasokat
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Csaba No. 1
tag
Az OLED display-vel készült tv kétségtelenül a legjobb a piacon jelenleg.
Beégésmentes Boldog Új Évet Kívánok minden tulajdonosának! -
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #22494 üzenetére
" Itt a vége barátom..."
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #22489 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy 1 évvel ezelőtti hozzászólást keresgélj. Én azt írtam, hogy majd egy éve szinte egyébről nem esik szó, mint a "beégés", amire mellékesen 900 találat van a fórumon. Ha kicsit is komolyan érdekelt volna, simán megtalálhattad volna a válaszokat a kérdéseidre. És mivel te sem veszed a fáradságot, hogy előzetesen picit körülnézz, így bátorkodtam javasolni, hogy van erre lehetőség, ha szeretnéd.
Az autós hasonlatomat is félreértetted, mert azt akartam volna sugallni, hogy tévézéshez jó bármi, de igényes mozihoz az LCD nagyon kevés, a közismert technikai "korlátai" miatt. És itt jön el az a pont, hogy kinek mi fontosabb... a korlátlan "kacsatévé", vagy az hogy este hátradőlve szinte makulátlan képminőségben megnézzen egy sorozatot, vagy mozifilmet. Nekem utóbbi fontosabb, így azt is bevállalom, hogy esetleg beég. Itt a vége barátom...
"csak a zene van"
-
vedini
őstag
Jah meg annyit elfelejtettem mondani vettem 45-ert teljes koru 5 eves garit, elvileg ha szettorik akkor is csere marha jol vettem ki az elado szavaibol
Hangtemara visszaterve sztem a tv terhangzasa nagyon jo, de akkor felkeresem a megfelelo topikot
Latom sokak aggodnak a beegestol, nekem sokaig plazmam volt, es azzal se volt baj, oszinten nem kellett minden pillanatban a logoktol se rettegni, normal hasznalattal remelem olednel sem lesz gond.
Koszi a valaszokat
Locutus
Ezt kandallosat en is neztem, kiraly[ Szerkesztve ]
workworkwork...
-
Csaba No. 1
tag
válasz janos666 #22486 üzenetére
Senkit nem szapultam, ha visszaolvasod a kommentjeimet. Idetévedtem, megkérdeztem, hogy mi van, ha valakinek beég az OLED-je.garanciális időn belül / #22476/ Erre kaptam egy választ, h uncsi már a téma, olvassam vissza az egy évvel ezelőtti kommenteket. Köszi!
dgyuri0123: Tudtad, hogy a Ferrarinak is van márkaszeríze, ahol motort is cseréltek már?
Igaz, hogy ég, és Föld az OLED, meg a Ferrari, de majd kommenteld, /ha beég az oleded display-je/, és azt is ki kell cseréltesd jópénzért! Persze, ha megéri!Na szevasztok oledesek!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Dehogynem, eléggé fárasztó már.... De nem vagyunk egyformák Én csak annyit tudok mondani, hogy 14 hónap után is nagy megelégedéssel és örömmel használjunk a B7-t, hiba és beégés mentesen. Pedig megy rajta youtube, ducktv meg mimden gyereknek való orrvérzésig
-
janos666
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #22484 üzenetére
Ezzel óvatosabban, ha kérhetjük!
Abszolút világosan és érhetően tudtunkra adtad a véleményed, nem kell fokozni.A beégéshez köthetően azért nézz szét az LCD fórumban is a tipikus gyakori hibákról (felhősödés, stb).
Személy szerint engem az bosszant néha kicsit, hogy az LCD technológiánál rengeteg dolgot néz el szemlebbentés nélkül az ember, ami kvázi hiba, mint például az is, hogy nagyon nem fekete a "fekete". Ezeket könnyebben fogadták be az emberek az évek során, hogy "ez ilyen, a technológia velejárója", addig a pontig hogy unalmassá is vált volna állandóan felemlegetni minden LCD-vel kapcsolatban külön-külön, hogy ez mindig gáz, ezért nem is beszélünk róla eleget, teljesen elszalad az asztal alatt a kaki és senki nem mond semmit, hogy bűzlik-e bármi.
OLED-nél most divat felemlegetni, hogy hátrány a véges élettartam, noha ez egyszerűen beleszámolható az ár/érték arányba (ha emiatt sűrűbben kell cserélned és/vagy többet veszít az évek során a használt árából). Ha >50%-ban OLED-je lenne mindeninek otthon és a boltok kínálatában is évek óta, akkor ez is olyan lenne, amit már ununk mindig külön-külön felemlegetni és nem lovagolnánk rajta, csak néha jutna eszünkbe, természetesnek tűnne. Továbbá irracionálisan "örökéletűnek" van ilyen összehasonlításban tekintve az LCD, ami nyilván nem igaz (még ha maga a kijelző rész az is lenne, a komplett készülékben sok más mehet tönkre és nem mindig fogja megérni garanciaidőn túl javítani).
Természetes dolog az, hogy az emberek "hyper-normalizálják" a dolgokat (a rosszat is), azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy magát a szapulást normalizáljuk, abból csinálunk divatot, hogy mindig csak a negatívumokon lovagoljunk.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #22484 üzenetére
Idejössz, Sony LCD-t reklámozol, ugyanekkor cinkeled az oledet és nekem van nagy arcom???
Furcsa a filozófiád. És persze jó lenne ha nem fenyegetőznél és személyeskednél.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Csaba No. 1
tag
válasz dgyuri0123 #22483 üzenetére
Karácsony lévén örülj, hogy csak annyit mondok, hogy nagy az arcod!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #22480 üzenetére
Te nem érdeklődsz, hanem pocskondiázol, ez azért nem ugyanaz. És mivel nem volt még oleded, fogalmad nem lehet hogy miért szeretjük. Hogy beég-e, lehet, de a plazma is beégett, mégis volt belőle 4-5 típusom, amik közül sosem égett be egy sem, mert odafigyeltem rá. Viszont cserébe piszok jó képminőséget kaptam, nem felhős, bevilágítós, fekete helyett szürke árnyalatos képet.
Eddig is elmondtuk, aki fél az oledtől, az nézzen LCD-t, nincs ezzel semmi gond, de ne oled fórumon cinkelj oled tulajdonost, mert nem lesz szimpatikus a véleményed.
Tudod, van a vadászok klubja és van a medvéké. Te most bejöttél a medvék klubjába egy puskával...
(#22481) Lelahel: Semmit nem kell beismerni. Egy Ferrarit sem használsz szántásban, pedig elvileg ugyanolyan személyautó, mint egy Moszkvics, mert van rendszáma, lámpája és közútra tervezték... vagy mégsem???
Az oled egy Ferrari...ha tetszik, ha nem, az LCD pedig egy olyan traktor, amivel kimész az autópályára, pedig nem kellene.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Strezi
őstag
OLED-ben gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek!
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Lelahel
csendes tag
válasz Csaba No. 1 #22480 üzenetére
Szia, ne foglalkozz senkivel. Igazad van, a beégés létező probléma csinálhatsz bármit is állítgathatod az oled fényt ide-oda, kapcsolgathatod 4 óránkén egyik csatornáról a másikra akkor is BE FOG ÉGNI!!!!!! Ilyen ez a technológia, ne várd, hogy a fanok meg a gyártó majd beismeri. Samsung QLED illetve Sony XF9005-töl felfelé a jó választás.
-
Csaba No. 1
tag
válasz dgyuri0123 #22478 üzenetére
Attól, hogy nincs oledem, még érdekelhetnek a technikai részletek, kérdések, nem? Nem vagyok napi szinten ezen a topikon, de úgy látom, a vendég érdeklődőket nem szívesen látjátok.
Ezért kérdeztem alább a beégésről, de gyorsan el lettem "küldve", hogy olvassak egy évvel ezelőtti kommenteket. Nem tudtam, h egy éve komolyabb téma volt itt a beégés.
De majd máshonnan gyűjtök infót! -
sakal83
addikt
válasz dgyuri0123 #22478 üzenetére
Ezert voltam cinikus a valaszban mert erezni lehetett a kerdesbol a trollkodast...
Kicsit vissza kellene fogni az unalmas beeges temat akar torlessel is mert mar szanalmas es gyulik miatta a vad illetve a troll...
Par forumlako is visszavehetne mert szetzilaljak a topikot meg a korrekt lg szerviz hozzaallast...
Es nyugodtan vegye magara az az ingjet akie!
Pl.: orulok hogy kicsereltek az e6jat a kolleganak e8ra de azota nem csend van hanem hozonges es riogatas...[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
energomatt
senior tag
válasz Csaba No. 1 #22476 üzenetére
Bárcsak mindenkit meg tudnánk ilyen könnyen győzni, hogy ne ilyet vegyen. De ne legyünk telhetetlenek, az ilyen apró örömöket is meg kell becsülni, ha ezerből egy valaki magától rájön, hogy neki nem ez való.
-
Csaba No. 1
tag
válasz sakal83 #22465 üzenetére
Isten ments, dehogy veszek oledet! Jól elvagyok az 55xf9005-tel. Meg is bolondulnék, hogy ha kiadnék 5-600 ezret, és mást se néznék, csak a logót, h mikor marad ott a helye. Persze ha lejárna a garancia, abban a pillanatban gond lenne vele. De kivárom ezt a pér évet, addigra beindul, ill. olcsóbb lesz a Sony Microled technológiája, ami kiküszöböli az organikus led problémát.
Az LG helyében minden tévéjébe oled displayt tettem volna már évek óta, ugyanis pár hónap múlva felépül Kínában az oled displayket gyártó cég, és felére esik le az ára. Nem használja ki az LG a piaci előnyét. -
petya2012
őstag
-
Locutus
veterán
Köszi, szerintem is unalmas már
Van valakinek egy linkje, hogy hol lehet kiterjesztett 5év garanciára regisztrálni a telekomos bényócat? Telekom hirdetésben volt link, de azt már nem találom...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
daneel_hu
addikt
HDR-ben technicolor profil, SDR-ben szakértői sötét.
-
krx21
nagyúr
Gyerekek! Csak nekem fárasztó ez a beégés téma???
-
energomatt
senior tag
válasz vedini #22466 üzenetére
Na persze, nem Karácsony előtt három nappal szokás alkudni. Nekem másfél hónappal előtte elég jelentős mértékben sikerült, pedig az sem a legjobb időszak.
Egyértelmű, hogy a hangprojektor a fasorban sincs egy rendesebb hangrendszerhez képest. Azt kell eldöntened, hogy a sokirányú hanghatások a legfontosabbak, vagy egy jobb sztereó minőség. Ez nem a TV függvénye.[ Szerkesztve ]
-
vedini
őstag
Sziasztok!
Csutortokon vettem egy 65C8-at mm-ben az istennek se tudtam alkudni
Kb fel orat hasznaltam eddig, neztem youtube 4k-s trailereket, egyelore nekem kicist mu a kepe, 50-es plazmam volt eddig.
Ami kicsit zavar, hogy a wifi- jelszokat rendszerint ujra be kell irogatnom, mert elfelejti ha masik halozatra csatlakozom (erdekes)
Net meg nincs bevezetve 28-an fogjak, valamiert pl nem tudok upc wifree-hez csatlakozni a tv-velGondoltam venni hangprojektort de amit hallgattam 300k+-os kategoriaban az nagyon kiabranditott, peldaul yamaha 2700-es az 5600 meg mar aranyarban van de az se tetszett nagyon
Ti milyen hangrendszerrel tamogatjatok meg? Olyat lehet hogy csak egy melynyomot hozzabiggyeszteni?
workworkwork...
-
sakal83
addikt
válasz Csaba No. 1 #22462 üzenetére
Kuka. Ne vegyel oledet.
-
sakal83
addikt
válasz energomatt #22453 üzenetére
Nem érdemes. Lazán kimentették őket a lakasuk ara majd meg3xdott bpen. Aki nem ugrott bele az meg szív... es most is veszik fel az emberek a fixnek csufolt hiteleket. Az mnb meg loki a fsligazsagot a fogyasztobarat hitelekkel. Pedig most is vagy a teljed futamidos fix van vagy valtozo. A 10 ev fix ed tarsai szimplan lehuzas
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #22462 üzenetére
Olvass már vissza légy olyan kedves. 1 éve másról sem esik szó.
"csak a zene van"
-
Csaba No. 1
tag
És mit szólnak a gyártó cégek a garanciális időn belüli beégéshez? Csere? Kuka? Pénzkidobás?
-
daneel_hu
addikt
A gyártott termékért felelősséget kell vállalni.
Itt néhányan ezt nem tudják megérteni...Szerencsére az LG (és valószínűleg más gyártó is) felelősséget vállal, és ezért le a kalappal előtte.
Teljesen mindegy mit írunk, mindig lesz valami reflektálás rá.
- Ha utánanézek, akkor nem megfelelően tettem azt.
- Ha a promóterre hagyatkoztam, akkor miért voltam olyan hülye, hogy hallgattam rá.
(mellesleg a promóter A CÉGET KÉPVISELI.)
- Ha mindennek utánanéztem, akkor is hülye vagyok mert tévéműsort néztem a tévén.Csűrheted-csavarhatod, TE mint user leszel a f**z.
A gyártó tökéletes termékkel rukkolt elő, és mindent megtett, hogy Te azt rendeltetésszerűen használd. -
salapp
addikt
válasz energomatt #22453 üzenetére
Az hagyján, de még amellett is takarón túl nyújtózkodott.
Anyámék meg minden ismerős hülyének nézett minket, hogy nem vettünk fel semmilyen hitelt és inkább felújítottuk tartalékból egy kis 50 éves házat.
Ezzel együtt az OLED marketingje minimum aggályos.
Én meg úgy vagyok vele, hogy beszéljenek csak erről minél többet, ha már a beégés rémével nyírták ki módszeresen a plazmákat, pedig az utolsó négy-öt szériában minimális odafigyeléssel meg lehetett előzni a beégést, míg az OLED esetében jelenleg még mindig ott a kumulativ jelleg, amin nem hiszem, hogy akár az alacsony OLED fény segít.
Szóval legyen téma minél több helyen és az így visszaszivatott LG vigye le hamarabb az árukat, hogy mielőbb vehessünk minél többen, örömmel elfogadva, hogy három év és kuka. (Más tévé se bírja jobban)dgyuri 0123: szóval én nem félek, pláne nem rinyálok, fantasztikus az OLED, csak remélem, még nyomnak az árán, és haramabb lehet nekem is (ráadásul nálunk 50-es a max méret, szóval még kellenek az új gyárak, nyomtatott változatos méretek)
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz salapp #22450 üzenetére
Ez így nem igaz...
Anno, mikor 2-3 millió Ft volt egy "ős" plazma, az is beégett ugyanúgy fél év alatt, mégis megélt 25 évet a technológia, tudod miért? Mert a plazma tulajok azért vettek plazmát, mert tudták, hogy 100x jobb mint egy LCD és vállalták a beégés kockázatát. Aki meg sz@rt rá hogy beéghet, annak előbb utóbb volt is belőle pár. Egyszerűen tudomásul kellene venni, hogy erre képes jelenleg az oled technológia. Akinek ez nem tetszik, vegyen nyugodtan lcd-t és örüljön, hogy soha nem fog beégni. Senki fejéhez nem nyomnak fegyvert, hogy oledet vegyen, sőt a konkurencia mindent megtesz, hogy ne is vegyen senki, de attól még sokan bevállaljuk, mert a képe tudjuk, gyönyörű és pont.
Ez a rinyálás már tragikomédia szintre "emelkedett" itt a fórumon.
(#22459) salapp: A plazmánál pont ugyanolyan probléma volt a kumulatív öregedés, hiszen ugyanettől "égett be" a plazmacella is... Ezért kellett okosan használni a kontrasztot... és ezért kell "okosan" használni az oled fényerőt manapság. Én szinte semmi különbséget nem látok a plazma és az oled között ilyen téren.
Az árakhoz hozzáfűzném még, hogy a legutolsó szériás 55"-os plazmák bőven 350e felett mentek, nem beszélve a VT , ZT szériáról, ami 700e és 1 millió között volt kapható. Ehhez képest az oled ingyen van.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
energomatt
senior tag
válasz Callisto #22454 üzenetére
Próbálj meg áttérni egy olyan fogalmazásmódra, amellyel nem minősíted folyamatosan mások képességeit a konkrét érveid mellett ! Tudjuk, már a leghitelesebb forrásból (egyenesen tőled), hogy te vagy itt az egyik legszélesebb látókörrel rendelkező fórumtársunk. Ennek tényleg örülünk. Megpróbálunk mi is felnőni a feladathoz, csak ehhez még további kis türelmet kérünk.
-
-
salapp
addikt
válasz stellaz #22443 üzenetére
Átlag felhasználó agyában fel sem merül, hogy a csúcs tévéként ajánlgatott, "ez itten kérem most már tényleg a 21. század technológiája" OLED beéghet.
Promoterek, eladók, reklámok mind hallgatnak erről.Lehet ragozni, de nekem erről a Whizzo minőségi vegyes desszert c. Monty python jelenet jut eszembe.
Végszava: - De ki fogja úgy megvenni?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
daneel_hu
addikt
válasz energomatt #22446 üzenetére
Egyértelmű.
Engem csak a “minden felelősség az usert terheli” mentalitás zavar.
Ezt itt jónéhányan magasfokon űzik. -
stellaz
veterán
válasz daneel_hu #22445 üzenetére
Összegzem. A probléma az, hogy ha valaki egy drága termék esetében nem hajlandó neten megnézni a gyártói oldalt, nem hajlandó tesztet olvasni, nem hajlandó a boltban elkérni a használatit, az eladó meg sajnos fejből nem fog mindent elmondani a delikvens meg megjegyezni, akkor ezért a tv gyártója a felelős. Értem.
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22441 üzenetére
Neked vannak bírósági tapasztalataid? Nekem se sok szerencsére, de a gyakorlatban, ha csak egy mód van rá el kell kerülni, hogy bármit bírósági úton érvényesítsen az ember. Az ugyanis maga a katasztrófa. Az időhúzások, a nyilvánvaló tények ellenére történő újabb és újabb idézések és újabb tárgyalások kitűzése. Végül hiába van valakinek úgymond feketén-fehéren igaza, inkább hajlanak arra, hogy valami kompromisszumos ítéletet hozzanak, néhány évvel később persze.
-
krx21
nagyúr
válasz speederiii #22440 üzenetére
Nekem eddig minden frissítésnél megmaradtak a beállítások...
Amúgy van már újabb is: 05.80.15 -
Pro Koryak
addikt
válasz 741105 #22430 üzenetére
Van az a bizonyos Használati útmutató. Amit úgy alapból érdemes/ajánlott lenne elolvasni, már csak a csatornabeállítás + hálózat + képbeállítás + ... stb miatt is + benne van a statikus képtartalomra vonatkozó pár sor is!!!
Ha valaki annyira hülye, hogy a használati nélkül csak úgy durr bele, akkor magára vessen!
Pláne egy idős tag, akinek valószínű lövése sincs már az alap dolgokról sem. -
daneel_hu
addikt
válasz stellaz #22438 üzenetére
"Csak hát ezt előre kell felmérni, nem telesírni az internetet. Szerencsére oled tévé nélkül is teljes életet lehet élni."
A többség "90%+" szerintem nem tájékozódik - legalábbis az itteni mércével tekintve.
Egy terméknek akkor is megfelelő tájékoztatással kell bírnia amennyiben a vevő nem foglalkozik ezzel előzetesen.
Bemegy az MM-be, Euronics-ba és megtetszik neki valami, meghallgatja az eladót majd szimplán megveszi.
Oled esetében ez nem teljesül, teljesen mindegy, hogy mi van róla a neten. (azt nem tudom SONY vagy Philips esetében így van-e, LG-nél tuti)Mint ahogy magyar nyelven is mindenről kell leírásnak lennie, különben nem lehetne forgalmazni.
És természetesen nincs mindenről magyar leírás.Bíróságon nem áll meg az, hogy neked a neten kellett volna utánanézned.
Ez ott nem érv. -
speederiii
tag
Aki frissített az új 05.80.10 sw-re, annál a beállítások megmaradtak? Köszi
-
daneel_hu
addikt
válasz 741105 #22430 üzenetére
(OFF)Teljesen mindegy mi van a neten, vagy kinek milyen tévénézési szokásai vannak.
Ha egy garanciális hibából per lesz - tehát bíróság a vége -, akkor az offline termékismertető/garanciafüzet számít, és az eladó vagy kisker ajánlása. Hótmindegy', hogy az avs-en vagy a ph-n milyen információk érhetőek el. Vagy akár a gyártó honlapján.
(/OFF) -
stellaz
veterán
válasz daneel_hu #22436 üzenetére
Jó, tévém nekem sincs 13 éve, én egy 63 centis 21:9-es monitort használok filmet nézni. Na ez kéne nekem 34 centis oledbe, max. 150 ezerért. Szóval oledet nem fogok nézni a közeljövőben, de attól még nem tartom rossznak a jelenlegi kínálatot, csak nem passzol az igényeimhez. Csak hát ezt előre kell felmérni, nem telesírni az internetet. Szerencsére oled tévé nélkül is teljes életet lehet élni.
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz Grande Ale #22435 üzenetére
Sajnos nincs Oled tv-m. A Truemotion - nak van több fokozata, tedd arra ami neked legjobb. A takarék mód - ra biztos adnak tanácsot akinek van.
-
daneel_hu
addikt
-
Grande Ale
őstag
válasz univerzita #22434 üzenetére
Tévé adásnál azért érdemes bekapcsolva hagyni? Az energia takarékos üzzemmód is teljesen ki, hogy automatán ne változtassa a fényerőt?
-
univerzita
addikt
válasz Grande Ale #22432 üzenetére
Tom Cruise a Twitter üzenetében aszt javasolta hogy kapcsoljuk ki( majd kapott rá egy üzenetet amit a tag montírozot videót ahol Cruise próbál meggyőzni) nagyon jót nevettem.
-
alaves
addikt
-
Grande Ale
őstag
A trumotiont érdemes kikapcsolni, mind az hbogo, mind külső mind eszközről való filmnézés esetén? Nagyon téma lett ez mostanában.
-
-
741105
csendes tag
válasz Callisto #22428 üzenetére
Nem igazán akarják meg érteni.
Egy időseb házaspár venne ilyen tv-t, nem ismerik és értik az internetet, haza viszik és csak arra használják amire ki lett találva, tv műsorokat néznek rajta, persze egész nap.
Jól be ég nekik,egy év alatt, vagy kettő. Nyilván az idős pár a hibás, mert miért nem töltötte le PDF-ben, meg itt a fórumon miért nem olvasott utána stb. Pedig ők csak azt csinálták, amit az elmúlt 30-40 évben, vettek egy tv-t és használták. Vicc, és az a legnagyobb vicc, hogy mindjárt meg magyarázzák, hogy ez így jó!!
Még egyszer, az OLED képe a legjobb ami ma megvehető. Ez szuper. De nem lehetett volna egy kicsit dolgozni még rajta?ja a lényeg,,
TV- televízió -
Callisto
őstag
válasz stellaz #22414 üzenetére
Igen Te megnézed, én megnézem, itteni emberek nagy része megnézi.
De Te, Én, Itteniek nem bárki, nem mindenki és FOGD már fel: az emberek 99%-a nem csinálja ezt és csak akkor szembesül a dologgal, amikor beégett és emiatt nem lehet hibáztatni őket. Inkább az eladókat...
Egyszerűen azért mert TV-t TV-nek vesznek és azt gondolják, akkor úgy is megy minden vele, mint ahogy már jó ideje megy a TÉVÉkkel. Istenem ebben a topikban van a legtöbb embernek rövidlátása és rövid orra."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
tissotto
tag
válasz dgyuri0123 #22426 üzenetére
Az be van kapcsolva, pont amiatt van alul és felül a csík.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #22425 üzenetére
Ühümm.
A panel váz is egyben. Nincs káva, meg egyéb kacat. Még a talp is a panelhez rögzül, ezért, mikor cserélik a panelt, leszerelik róla a "kellékeket" és átrakják az új panelre.
(#22424) tissotto: Nem zoomolnod kell, hanem válaszd ki a "levágás nélkül " képarányt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #22423 üzenetére
Magyarul akkor van a panel, az elektronika ami a panelre van csavarozva, a takarófedél és a talp?
Oszt' ennyi? -
tissotto
tag
válasz dgyuri0123 #22420 üzenetére
Magyarán zoomoljak bele a kápbe? Akkor meg a kép széle nem fog látszani
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #22415 üzenetére
Akkor ez a SONY.
Az LG-nél ezt biztosan nem kapod meg. -
tissotto
tag
Sziasztok nem régóta vagyok lg 65"c8 tulaj. Idáig pár órát használtam és észrevettem, hogy 1-2 16:9-es film nézése után ha pl. sorozatot nézek teéjes képernyőn akkor alul és felül is látszik egy kicsit a "képarány határolónak" a csíkja, pixelfrissítés utám eltűnik. Olvastam, hogy olednek van bejáratási ideje, ez később már nem lesz akkor jellemző? Azért egy 700e-res tv-től nem ezt várná az ember...
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz OPiiPO #22416 üzenetére
Valoban az lcdhez kepest dragabb de marginalisan ha egy jo lcdt nezunk. De a draga relativ. Magyaroknak draga a munkaberhez kepest es az adok es az arfolyam miatt meg dragabb sajnos de ebbe ne menjunk bele sajnos minden import cikk ezert is megdragult forintben vagy 35- 40%ot... lassan mar egy szaros fogyasztasi cikket ereklyekent kell ezert kezelni kozben nem kellene kisgyerekkent tekinteni ra mert csak egy tomegtermek. tonkrement a mosogepem es ugyanaz a kategoria ami volt 100k lett a 65-70 helyett hala a fentieknek. A hasznalt kocsim tobbe kerul mint 4 eve vettem... vicc
[ Szerkesztve ]
-
-
stellaz
veterán
Ha én nem vagyok biztos egy költségesebb termék tulajdonságaiban, hogy az nekem még fog-e felelni, akkor letöltöm a hivatalos oldalról a használati utasítást és elolvasom a vonatkozó részeket. Szerintem ez ma bárkinek adott. Ráadásul egy drágább tévé esetén különösen oda figyel az ember, mert van miből válogatni és elég sok különbözőség van a készülékek között. Ha meg mindegy, akkor meg mindegy, olyat használ az illető, amilyet vásárolt.
-
sakal83
addikt
válasz OPiiPO #22412 üzenetére
Ertem en. Csak nem kellene emlegetni hogy draga. Egy tacsko szemszogebol is nagy egy labrador. Megse nagy kutya. Mar napok ota arrol szol a topik hogy a huhadedraga oled beeghet ne; hasznaljuk tvnek a a tvt; gyarto a hibas mert a huhadedragatv tonkremehet... megiscsak felmilla; hasznaljuk 0as oled fenyen mert rossz lesz stb.
Ez unalmas. Es igen az oled tonkremehet (a beeges is egy hiba) ahogy barmi mas is... -
OPiiPO
veterán
válasz 741105 #22392 üzenetére
Előre kell gondolkodni, és utánaolvasni.
5 perc.
Tisztán le van írva mire alkalmas az OLED és mire nem (magyarul is). Mielőtt hétköznapi emberek és nagycsaládok kiadnak félmilla körüli összeget, ez akár még bele is férhet, nem?
A hozzászólásod alapján te legalább utánaolvastál.@sakal83: de 27% az áfa, és az árfolyam olyan amilyen, egyiken sem tudsz változtatni. Lehet álmodozni, hogy mi lenne ha nem, de ez kb. ahhoz vezet, hogy ha a nagymamám villamos lenne, akkor sárga lenne és csilingelne
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
energomatt
senior tag
válasz Grande Ale #22409 üzenetére
Úgy képzeld el a beállításokat, hogy valamit-valamiért. Tehát ne azt kérdezd, hogy valmit jól tettél-e, mert az a te mérlegelésedtől, meglátásodtól függ. A magasabb halványítás a jobb beégés ellen de valamivel rosszabb lehet látványban. Ha egyértelmű lenne, hogy mindenkinek mi a legjobb, akkor nem is kellene semmit állítani.
-
sakal83
addikt
válasz OPiiPO #22390 üzenetére
Azert ovatosan ezzel a felmillios osszeg dobalasaval meg extra ar stb. Ha a gazdasagi csodank nem a 27%os AFAra es a forint extra gyengiteserol szolna mar ciklusonkent akkor a 2010es arfolyamon es afan 286k lenne egy 55b8... rajtunk kivul minden orszagban ez olcsobbnak tunik mint nekunk. Ezert annyira nem erdemes az araval peldalozni. A csorosagunk miatt premium...
Csak a miheztartas vegett...
Es akkor a minimalis kockazatu beeges sem fajna es nem arrol szolna a topik hogy juj ne nezzunk tvt a tvn
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Az energiatakarékos opciót kikapcsoltam. Jól tettem? Mást nem állítottam. Ez a logó halvanyitas alacsonyan van, az a jó beállítás? HBO Go megy elég sokat, remélem nem én be...
-
daneel_hu
addikt
válasz energomatt #22406 üzenetére
Kíváncsi leszek mikor lesz erre a jogalkotótól törvény.
Ezek szerint az ausztráloknál már van ilyen.Érdekes, itthon még egy utolsó utáni pénzügyi termékre is megannyi paragrafus vonatkozik, így aztán ha változik a törvény és be kell tartatni a változást, avagy a pénzügyi termékeket forgalmazó cégek hibát vétnek a termékismertetőkben vagy csak szimplán "rosszul reklámozzák" a terméket, akkor olyan bírságok repkednek a gvh-tól, hogy csak zörög.
Ott van példának az MM biztosítása, az most mindegy, hogy ez valójában az aegon-é avagy sem...
Biztos lehetsz benne, hogy legalább 72 oldalon keresztül taglalják a jogaidat, a szolgáltatást és a kizáró okokat. -
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22404 üzenetére
Szerintem a vásárlók megfelelő tájékoztatása általában sohasem elégséges, sőt sokszor téves. Ebben a helyzetben élünk, valószínű, hogy nem egy OLED TV vásárlása kapcsán szembesülünk ezzel először. Az internet használata nem kötelező a tájékozódáshoz, de az egyik legjobb lehetőség. Ezzel nem kötelező élni, de viszont célszerű és korszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz energomatt #22402 üzenetére
Minden OLED gyártó gyárt és árul LCD TV-t is. Hoppá!
Igen és akor mi van? Semmi jelentősége azzal kapcsolatosan amiről szó van.
Pl. apa megkapja a hírleveleket, hogy ilyen meg olyan akció és/vagy elmegy az üzletbe megnézni milyen TV-k vannak, mert lecseréli az 5-10 éves TV-t újabb 5-10 évre. (Ehhez nem is kell hú de jól keresni.)
Aztán megrendeli neten vagy megveszi az üzletben, mert épp az tetszik neki a legjobban. Az orrunk ne legyen már annyira rövid, hogy csak én vagyok és mindenhol minden ugyanúgy zajlik, ahogy nálam és velem...
Mert a többség nem ilyen TV vásárlásnál. Ideje lenni elfogadni és felfogni. Nem Te vagy Én vagyunk a többség.
Egy szerencse van azért: egyre elterjedtebb és így talán, de csak talán (hiszen eladni akarnak) az eladók egyre inkább felhívják erre a vásárló figyelmét vétel előtt a boltban.
(Mert ugye hírlevélben, webes felületen nem igazán teszik.)[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
daneel_hu
addikt
válasz energomatt #22402 üzenetére
Szerintem nincs messze az álláspontom a tiédtől.
Viszont akkor egy kérdés - attól függetlenül, tévévásárlás előtt tájékozódik-e a tag a neten vagy bárhol - bár nyilván oled esetében valós tapasztalatokat csak a netről olvashat... de abban egyetérthetünk, hogy egy megvásárolandó termék esetében nem biztos, hogy avforums vagy PH-irományokat kéne olvasgatnunk.A kérdés:
Szerinted az offline (mondjuk helyszíni promóciós és a nyomdai) vagy a gyártói online termékismertető elégséges-e az oledek esetében?[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22396 üzenetére
Amivel egyetértesz az rendben van, amivel nem, azt meg nem mondtam. Jelen esetben, nem attól igényes, hogy mit néz rendszeresen, hanem, hogy milyen minőségben nézi. Az OLED TV tulajdonságait nem mi választjuk meg, az egy adottság. Ehhez vagy lehet alkalmazkodni, vagy lehet másokat okolni, ha netán nem jól választottunk. Minden OLED gyártó gyárt és árul LCD TV-t is. Hoppá!
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #22399 üzenetére
Szerintem nem jó a példa.
Egyrészt személyautók (belsőégésűek) már több évtizede furikáznak az utakon. Ha szigorúan veszed akkor legalább 100 éve, tehát az autóvezetési kultúra nem az elmúlt 2-3 évben alakult ki.
Másrészt ha veszel egy új autót (tehát szalonból!), akkor megkapod a kellő tájékoztatást a vasra vonatkozóan.
Olednél nem kapod meg.
Vagy nincs promóter az áruházban (nálam e6v-nél volt, és még mondta is, hogy "nem fog beégni!", vagy rosszabb esetben csak aruházi eladóval találkozol akinek lövése sincs a termékről. A harmadik eset: netről rendelsz és kapsz egy másik tévét.
Tehát nincsen a tartalomfogyasztásra irányelv, csak a garifüzetben a gumimondatok, kumulatív beégés még csak említve sincs... pedig nem lenne nehéz bizonyítani, hogy utóbbi is gond ennél a terméknél!Ha bemész egy autoszalonba és kinézel egy verdát, akkor vagy nagyon felkészült vagy, vagy ha észreveszik, hogy MÉGSE akkor segítenek és kiderítik mire kell a verda. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Használtautó vásárlás más tészta, azt nem keverjük ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest