Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #107081 üzenetére
Ez jó ötlet, de ezt a másfél évet már valahogy csak kibírjuk.
-
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz MrBazsi #22642 üzenetére
Alapvetően már többször megállapítottuk, hogy az OLED-ek között minimális különbségek vannak képminőségben és ezért az ésszerűség azt diktálná, hogy mindig a legolcsóbbat válasszuk azonos évjáratú panelek esetén. Ez azonban nagyon fontos, hogy csak azonos panelek esetén. Viszont ehhez az ésszerű döntéshez nem érdemes (pláne) áruházi teszteléseket lefolytatni.
-
energomatt
senior tag
Aki a B8 és a C8 között különbséget keres (nyilvánvaló különbségek vannak, processzor, hangszórórendszer), az tulajdonképpen megkérdőjelezi, hogy érdemes volt-e az LG-nek fejlesztenie a processzort. Lényegében erről van szó. Az eredmény úgyis mindig az lesz, hogy aki megteheti, az a C8-at fogja választani, akinek fáj az árkülönbség - vagy pedig B8-at vett, az pedig elmondja, hogy szinte egyformák, netán nincs is különbség.
Többet erről nem is érdemes mondani. -
energomatt
senior tag
válasz Hubba12 #22582 üzenetére
Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogyha nincs az ajánlott módon bejáratva a TV az azonnal meglátszik beégés formájában, hanem ez később jelentkezik majd jó eséllyel. Lehet, hogy csak 1-2-3 év múlva, vagy talán még később. Az ajánlásokat betartani sosem körtelező, de mindig érdemes, főleg, ha azok gyári ajánlások. Ez egy általános szabály. A 2018-as OLED-ekkel senkinek sem lehet ebben a kérdésben komolyan vehető tapasztalata ez értelemszerű.
-
energomatt
senior tag
Gondolkodás nélkül válaszolsz? Te honnan állapítanád azt meg, hogy a bejáratás mennyire fontos a saját tapasztalatid alapján? Volt itt erre bárkinek több OLED TV-je, amit így is meg úgy is kipróbált és legalább 4 évig használta őket párhuzamosan? Mondjuk 2018-asokat? Mert ez lenne a minimum hozzá.
-
-
energomatt
senior tag
válasz janos666 #22529 üzenetére
Mondjuk a kérdést nem én tettem fel, csak hozzászóltam. Azzal ugye nincs probléma, ha a hozzászólások között van némi véleménykülönbség? Nem kívánok senkit meggyőzni, mert nem feltételezem magamról, hogy nálam lenne a bölcsek köve, adott esetben, másnak is lehet igaza.
A C8 esetében én azt tapasztaltam, hogy a színprofilokat nem minden esetben lehet azonosra állítani, már csak azért sem, mert különböző profilon belüli beállítások nem minden esetben engedélyezettek. Az utolsó frissítés ezen a helyzeten már valamit módosított ugyan, de maradtak különbségek.
Ha a TV be van állítva elvileg tökéletes módon, akkor a filmek rendező által elképzelt képi világa minden bizonnyal megvalósulhat. Nincs arra szükség, hogy beállítsa hozzá a TV-nket is. Ha profilokat váltunk annak szerintem az a fő oka (leszámítva mondjuk a monitorként történő használatot), hogy egyik beállítással sem kapjuk vissza teljesen tökéletesen a valóságot és a lejátszott anyagok is nagyon különböző színvonalúak. Az ízlések közötti különbségekről meg nem is beszélve, ami a felhasználók között alighanem elég jelentős. -
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22527 üzenetére
Mégis ahhoz tudok jobban viszonyítani, mint egy mozifilmhez, vagy pláne mint egy rajzfilmhez. De mindenki tegyen úgy ahogy neki a legjobb és próbálja ki a profilokat. Pl. A színház profil nálam tényleg jó amikor színházi felvételt nézek, de ha arról váltok más műsorra, rögtön feltűnik, hogy akkor már vissza kell váltani a profilt.
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz Grande Ale #22514 üzenetére
A saját szemünkkel döntjük el, hogy nekünk éppen melyik tetszik és annak alapján még mások ajánlásait is felülbíráljuk. Ez nálad nem működik? Én pl általában a szakértői sötétet tartom a nekem legjobbnak, de ha egy másik tetszene jobban, akkor azt választanám.
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz Csaba No. 1 #22476 üzenetére
Bárcsak mindenkit meg tudnánk ilyen könnyen győzni, hogy ne ilyet vegyen. De ne legyünk telhetetlenek, az ilyen apró örömöket is meg kell becsülni, ha ezerből egy valaki magától rájön, hogy neki nem ez való.
-
energomatt
senior tag
válasz vedini #22466 üzenetére
Na persze, nem Karácsony előtt három nappal szokás alkudni. Nekem másfél hónappal előtte elég jelentős mértékben sikerült, pedig az sem a legjobb időszak.
Egyértelmű, hogy a hangprojektor a fasorban sincs egy rendesebb hangrendszerhez képest. Azt kell eldöntened, hogy a sokirányú hanghatások a legfontosabbak, vagy egy jobb sztereó minőség. Ez nem a TV függvénye.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz Callisto #22454 üzenetére
Próbálj meg áttérni egy olyan fogalmazásmódra, amellyel nem minősíted folyamatosan mások képességeit a konkrét érveid mellett ! Tudjuk, már a leghitelesebb forrásból (egyenesen tőled), hogy te vagy itt az egyik legszélesebb látókörrel rendelkező fórumtársunk. Ennek tényleg örülünk. Megpróbálunk mi is felnőni a feladathoz, csak ehhez még további kis türelmet kérünk.
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22441 üzenetére
Neked vannak bírósági tapasztalataid? Nekem se sok szerencsére, de a gyakorlatban, ha csak egy mód van rá el kell kerülni, hogy bármit bírósági úton érvényesítsen az ember. Az ugyanis maga a katasztrófa. Az időhúzások, a nyilvánvaló tények ellenére történő újabb és újabb idézések és újabb tárgyalások kitűzése. Végül hiába van valakinek úgymond feketén-fehéren igaza, inkább hajlanak arra, hogy valami kompromisszumos ítéletet hozzanak, néhány évvel később persze.
-
energomatt
senior tag
válasz Grande Ale #22409 üzenetére
Úgy képzeld el a beállításokat, hogy valamit-valamiért. Tehát ne azt kérdezd, hogy valmit jól tettél-e, mert az a te mérlegelésedtől, meglátásodtól függ. A magasabb halványítás a jobb beégés ellen de valamivel rosszabb lehet látványban. Ha egyértelmű lenne, hogy mindenkinek mi a legjobb, akkor nem is kellene semmit állítani.
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22404 üzenetére
Szerintem a vásárlók megfelelő tájékoztatása általában sohasem elégséges, sőt sokszor téves. Ebben a helyzetben élünk, valószínű, hogy nem egy OLED TV vásárlása kapcsán szembesülünk ezzel először. Az internet használata nem kötelező a tájékozódáshoz, de az egyik legjobb lehetőség. Ezzel nem kötelező élni, de viszont célszerű és korszerű.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #22396 üzenetére
Amivel egyetértesz az rendben van, amivel nem, azt meg nem mondtam. Jelen esetben, nem attól igényes, hogy mit néz rendszeresen, hanem, hogy milyen minőségben nézi. Az OLED TV tulajdonságait nem mi választjuk meg, az egy adottság. Ehhez vagy lehet alkalmazkodni, vagy lehet másokat okolni, ha netán nem jól választottunk. Minden OLED gyártó gyárt és árul LCD TV-t is. Hoppá!
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz Callisto #22388 üzenetére
arra használnak a hétköznapi emberek
Hétköznapi emberek nem vesznek másfél, kétszeres áron TV-t. Akik ilyet vesznek azok vagy az átlagosnál igényesebb emberek, vagy nem számít nekik az ár. A hétköznapi emberek igénytelenebbek és számít nekik az ár. Az igényesség azonban nem áll meg ott, hogy jót vegyünk, azzal folytatódik, hogy jól és tudatosan válasszunk, előtte megfelelően tájékozódjunk ! -
energomatt
senior tag
De ez túl van már az ésszerűség keretein. Az OLED nem erre való, erre nem ajánlott, semmilyen beállítással.
Ha meg valaki ezzel már tisztában van és mégis erre is használja, akkor tegye, de ne várjon itt különösebb megértésre vagy olyan bíztatásra, hogy úgysem lesz baja, ha X fényerővel járatja. Lehet, hogy nem lesz, lehet, hogy lesz, majd idővel kiderül. -
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #22267 üzenetére
Üdvözölnünk kell, hogyha ezentúl bárkivel kapcsolatban kicsit is sértő megjegyzés fog elhangzani, az azonnal törölve lesz.
-
energomatt
senior tag
válasz lcee79 #22154 üzenetére
"Hangosan" gondolkodsz, mi ezzel szembesülünk. Pedig gondolkozni csendben érdemes. Először elolvashattad volna azokat az anyagokat, amit a témáról érdemesnek tartasz, ezután összegezhetnéd amit ebből leszűrtél.. Azután kérdezhetsz is, megválaszolható kérdéseket. Tőled azt látjuk, hogy egyesével haladsz, elolvasol egy egy információt, majd azokat úgy tálalod nekünk egyesével részletesen, mint a "spanyol viasz" receptjét. Ilyen volt az EISA díj indoklása és a Panasonic (egyik cikkíró szerint) egyedülálló mozgásmegjelenítése is.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz UberMutant #22135 üzenetére
Jó vétel definíciója nem létezik ár nélkül. A kérdés pedig így hangzott, hogy jó vétel volt-e? Nem azt kérdezte, hogy létezik-e ennél jobb OLED tv és ha igen, akkor az mennyivel, vagy miben jobb.
Azt meg végképp te döntsd el, hogy neked van-e igazad, mert mi nem vagyunk ennyire bátrak. -
energomatt
senior tag
válasz Secretknight #22126 üzenetére
De kérdés feltevésben is!
Honnan lehet azt tudni, hogy jó választás volt-e, ha nem írsz mellé árat? A 8-asok a jobbak, azokhoz viszonyíthatsz. Ha lényegesen olcsóbb volt azoknál akkor lehet akár jó választás is. -
energomatt
senior tag
válasz Partizan182 #22080 üzenetére
Miért ne jelentene? Az is jelent valamit, meg amit te írsz, az is jelent valamit. Egymásnak részben ellentmondó információkat kell összevetni. Éppen ezt mondom következetesen, hogy a döntés mindig a kérdést felvetőé és nem a miénk. Rábeszélni sem lehet a feladatunk bárkit bármire, hogy mit tegyen, vagy mit ne tegyen.
-
energomatt
senior tag
válasz janos666 #21762 üzenetére
Köszönjük az összefoglalót, szerintem remek. A későbbi módosítások esetében én azt javasolnám, hogy a praktikusabb tudnivalók legyenek kiemelve elöl néhány sorban (kinek miért jó választás, kinek nem annyira, mire kell ügyelni) és azután következzen a részletes szakmai rész, mert azt az érdeklődők többsége nem szívesen olvasná el végig és azonnal. A mi érdekünk ez, hogy az ismétlődő kérdések száma csökkenjen.
Ami az LG-Sony stb. polémiát illeti, az már-már óvodás szintre süllyedt. Mindenki magának választ készüléket, márkát és ne játsszon senki hittérítő szerepet se az egyik, se a másik márka oldalán! Nem attól jó egy fórum, hogy rábeszél erre, vagy arra, hanem attól, hogy az előnyökről és a hátrányokról is tájékoztat, a döntést és a kockázat elemzést nem végezhetjük el mások helyett.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Igen, nem minden esetre igaz, belátom.
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21399 üzenetére
Az, hogy érdemes-e, azt neked kell eldöntened az adott körülményeidet figyelembe véve. Egyébként a képjavító technológiák így is, úgy is működnek.
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21395 üzenetére
Pl. ezt ismerem. Részletesebben itt érdeklődj, vagy nézz szét !
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21300 üzenetére
Másik lejátszóval, vagy másik formátumra konvertált hanggal lenne lehetséges. Vagy mi másra gondoltál?
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz rayman2006 #21284 üzenetére
Logó fényességének: Magas beállítás a jó?
Mert leírás ilyet ír.
Az gondolnám Alacsony kell.
Ne legyen fényes tv logo.Az LG-nél sem tudnak jól fogalmazni.
Nem helyes ez a meghatározás. Nem a logó fényerejét állíthatjuk, hanem egy metódust, ami ezt a fényerőt kisebb, vagy nagyobb mértékben csökkenti. Az RTINGS leírásából ez egyértelműen látszik. A magas nekik túl erős volt, nekem pl. megfelel.(Logo Luminance Adjustment is an LG feature which detects static logos on screen and automatically dims them to help prevent them from causing permanent image retention. We recommend the 'Low' setting since 'High' can dim some areas too much.)
-
energomatt
senior tag
válasz zapco1269 #21281 üzenetére
Van alapja. Ha olyanok a fényviszonyok, hogy nem tudsz sötétíteni, de legalábbis félhomályt teremteni az két hátránnyal is jár. Az első, hogy az OLED előnye az LCD-vel szemben megfogyatkozik ilyen körülmények között. A másik, hogy emiatt nagy OLED fényerőt kell beállítanod, ami a beégés lehetőségének egyik ismert kockázati tényezője.
-
energomatt
senior tag
válasz Partizan182 #21230 üzenetére
Nem szeretném én megmondani, hogy mit tegyen, csak a feltett kérdésre tudok reagálni. Az, hogy monitor céljára egy jó monitor lehet a legjobb pl. a szemnek, az vitán felül áll. Ettől még engem az nem zavar, hogy sokan TV-t használnak monitornak, ez az Ő döntésük.
-
energomatt
senior tag
válasz Interceptor #21226 üzenetére
Ezt nem rólad írtam, hanem úgy általában, másokról.
-
energomatt
senior tag
válasz UberMutant #21223 üzenetére
De miért is? A kérdések többsége az OLED technika problémájára vonatkoznak. Ezekre a kérdésekre kell válaszolnunk és nem azokra, hogy mennyire szép képet produkál ez a technika. Vagyis van egy tisztázatlan kérdés, egyéni esetekben, egyéni használati szokások esetén, mikor mekkora a beégés veszélye? Ezt nem lehet sosem előre tudni, csak azt, hogy mivel lehet mérsékelni ezt a veszélyt. Az egy visszatérő probléma, hogy az önálló döntéshez szükséges kockázat elemzést többen másokra kivánják bízni. Ehhez én nem vagyok partner.
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz Partizan182 #21214 üzenetére
Ez általában tényleg igaz. Mi a te javaslatod a konkrét kérdésre?
-
energomatt
senior tag
válasz Interceptor #21211 üzenetére
Én úgy látom, szintén mások véleménye és leírt tapasztalata alapján, hogy minimum nagyon kockázatos OLED-et venni monitornak. Anyagi helyzettől függően a többségnek szerintem nem ésszerű.
-
energomatt
senior tag
válasz Interceptor #21206 üzenetére
Ha arra vársz, hogy valaki rábeszéljen meggyőzzön, tessék most megkaptad. Ne törődj tehát fórumos véleményekkel, kivéve, természetesen Balika911 véleményét, hiszen az nem egy fórumos vélemény !
-
energomatt
senior tag
válasz szabessz #21166 üzenetére
Pontosan le volt írva sokadszor is, hogy mi az ami árthat a beégés szempontjából, ezeket te is láttad. Az, hogy ezt milyen mértékben tartod be, csak részben vagy csak valamilyen szinten ez rád van bízva. Nincsenek egzakt értékek, hogy mi mennyire fontos, mert ilyen mérések nem készülhettek.
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21121 üzenetére
Továbbra sem értem, miért elemzed tovább azt, hogy egy megfogalmazásbeli eltérésből, hogyan vezetted azt le, hogy ne érteném miről van szó? Mert ezt csinálod. Ha egy kevésbé rossz elemet alkalmazunk a rendszerben, az igenis javulást hoz. Anélkül is, hogy hozzátennénk azt, hogy azért mert kevésbé rossz. Ez ugyanis nem releváns az eredmény szempontjából és közérthető.
Az OLED TV-re se mondhatjuk, hogy javulást jelent az LCD TV-hez képest, netán jobb annál, hiszen egyik sem adja vissza 100%-osan valósághűen a színeket, tehát csak kevésbé rossz mint az LCD TV.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21110 üzenetére
Görcsösen ragaszkodsz egy feltételezéshez. Te nem tudod értelmezni amiket olvasol? Hol írtam én olyat, hogy javít a kábel? Azt írtam, hogy egy jobb kábellel azt fogja tapasztalni, hogy javul a kép és hangminőség a gyengébbhez képest. Én nem vádoltalak meg semmivel és nem okítalak hifi alapismeretekre. Erre valószínűleg egyikünknek sincs szüksége.
-
energomatt
senior tag
válasz Pro Koryak #21107 üzenetére
Alapvetően legyünk igazságosak. Azt írta, hogy hifi körökben a készülékek árának 10-20 százalékát szokás kábelekre ajánlani. Ez azonban mindig vita tárgya. Értelmetlen ez a vita, ha nem próbálsz ki olcsóbb kábelek mellett jobbakat is. De ha ki is próbálod, akkor is annyit fogsz tapasztalni, hogy jobb lett a kép vagy esetleg a hang is valamivel, de, hogy az mennyit ér meg neked, az már egy teljesen szubjektív tényező.A jobbnál meg megint lesz egy még jobb, még sokkal drágábban.....
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21101 üzenetére
A döntést, hogy mennyit költ rá, ezek is nagyon jelentősen befolyásolják. Főleg, ha kipróbálás, tapasztalatok híján kell döntenie, vagy ellenőrizetlen tanácsokat követve.
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21095 üzenetére
Mint mondtam előről és szerintem egyszerű kérdést tettem fel. Ezek szerint mégsem értetted amiről írtam. Egyáltalán nem arről írtam, hogy ezek számítanak-e, vagy sem, bár egyértelműn látható, hogy szerintem igen, hanem arról, hogy az, hogy mennyit szokás költeni hifi körökben kábelekre a készülék árához képest ez nem attól függ, hogy mekkora a minőségi javulás, hanem pszihológiai és startégiai kérdés egyénenként , rendszerenként nagyon változó.
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21092 üzenetére
Akkor kezdjük előről! Meg akarsz arról győzni, hogy számít az összekötő kábel a minőség szempontjából? Most erről volt szó, vagy valami egészen másról?
-
energomatt
senior tag
válasz dgyuri0123 #21088 üzenetére
A probléma itt az, hogy ezek annak ellenére, hogy megfelelő rendszerben egyértelműen valamennyi javulást hoznak, ez így százalékosan nem fejezhető ki. Tehát az, hogy 10%-át lehet egyesek szerint költeni kábelekre a berendezésnek, az ugyanúgy igaz lehet, mint, hogy semennyit, vagy 20 százalékot. Ez sokkal inkább stratégiai, pszihológiai kérdes, mintsem ésszerűségi.
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #21078 üzenetére
Ez nekem egyáltalán nem logikus, miért kellene 100-ra állítani, ha úgyis a fehér alpixelektől lesz fényesebb? Feltételezem inkább azért, mert a fényesebb tartalomhoz kell emelni a többi színt is. Ha nem így lenne, nem kellene semmit módosítani a beállításon. Még jó, hogy az ízlésem amúgyis irtózik a HDR-től és nem kell szétégetnem idő előtt a panelt.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz AkosKJ #21004 üzenetére
Beírod a keresőjébe, hogy HDR 4k, vagy HDR UHD. Biztos van aki szerint érdemes, én nem tartozom ezek közé, sőt. A természetes színvisszaadás a legnagyobb erénye az OLED-nek. A HG filmek nézésekor nyugodtan oda lehet tenni a képernyő mellé jobb és baloldalt egy-egy kertitörpét.
-
-
energomatt
senior tag
válasz daneel_hu #20993 üzenetére
Mint írtam, vegyes használat. Mondjuk: 4:3-as műsorok 20% Újabb filmek alul-felül fekete csíkkal, 45%, teljes képernyős műsorok és YT 35%. Átlagosan 4-5 óra használat naponta. Ha így kibír 6-7 évet hibátlanul, az nekem elég, addigra úgyis elavult lesz.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
-
energomatt
senior tag
válasz szabessz #20984 üzenetére
Az RTINGS ajánlott beállítása. Az viszont pontatlan ha "a jó beállítás"-ról beszélsz, hiszen akkor nem is lehetne semmit állítani. Többféle beállítás is lehet jó, különböző esetekben, különböző ízlések, különböző kompromisszum kötések esetén.
Nem kell manuálusan futtatni, de legyen automata módon hagyva! -
energomatt
senior tag
válasz szabessz #20969 üzenetére
Ok nélkül nem frissítek.(A többséggel szemben persze.)
1. Improvement
1) Google Assistant is also available in the following countries.
(Australia, Canada, France, Germany, Korea, Spain, United Kingdom)
2) Alibaba voice AI feature is available in China.
3) You can control the TV (channel change, volume control, input switch, etc.) using the Google Home / Amazon Echo Smart Speakers in the following countries as well.
(Google Home : France, Germany, Japan, Korea)
(Amazon Echo : Australia, Canada)
4) We have reduced the amount of time the cursor is displayed when not moving the MRCU.
In addition, Minor Bugs are fixed.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest