Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz bandi0000 #22995 üzenetére
Szerintem "elalszik" a távirányító - az általad is írt enegriatakarékossági okból - és azért tűnik úgy hogy nem reagál. Én a B7-en mindig megrázom a távirányítót ha egy ideje nem használtam. Egyéb esetben az első gombnyomás mindenképp sikertelen (gondolom ekkor kel fel), de néha még a 2. is. Utána nincs gond.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
bandi0000
nagyúr
Lg-sek, pláne 7-es széria
Nekem oylat csinál a távirányító, hogy ha váltogatok az adások között, és nézem X percig, aztán váltanék csatornát, ha nem tartom a tv fele(eltakarom pl), akkor 3-4-szer is meg kell nyomni a gombot mire reagál,de persze ezután már ki is mehetek a szobából, akkor is érzékel, ha a tv fele tartom akkor rögtön reagál
nyilván wireless vagy hasonló módon kommunikál, ezért fura nekem ez a máködés, mert az elődje 42La660S nem volt ilyen, azt bármikor takaró alól is irányíthattam, nem tudom hogy a technika ilyen, vagy nekem szar valami?
Bár nem lepődnék meg ha energiatakarékosság, vagy más miatt csinálná ezt
Xbox One: bandymnc
-
mimic1979
aktív tag
Üdv. mindenki!
B7V re van valakinek egy jó beállítása Dolby Vision-hoz? A fehéregyensúly is érdekes lehet , vagyis talán az a legjobban hogy a szinek passzoljanak. Hétvégén megnéztem két DV-s filmet de valahogy a HDR természetesebbnek tünt mivel, nem állítottam semmit, azaz csak a gyári beállításokat próbáltam.
-
Ijk
nagyúr
válasz renatto #22989 üzenetére
Mert nagyon kevesen használnak szinte csak filmezéshez tv-t, minden másra meg praktikusabb a 16:9.
De ettől függetlenül szerintem is beleférhetne a palettába 1-1 21:9-es képarányú tv, akárcsak 3D képesből is. Több értelme lenne mint 3-4 szinte teljesen egy tudásúnak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
powerup2
addikt
válasz renatto #22989 üzenetére
nincs bajom a 16:9-el csak akkor legyen már úgy kitöltve a kép pedig tudják min nézik az emberek a filmeket
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz renatto #22987 üzenetére
Én azt sem szeretem veszek egy tv-ét nézek egy filmet és alul felül ott egy nagy fekete sáv miért nem oldják meg hogy az egész felületen lássam mint pl az avatarnál.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
renatto
őstag
Ez OLED-re is jó lenne. A sok tévénézős, csak lekapná a jobb/bal felsőt és a logó beégés megoldva! A filmesek meg alul/felül egy sort.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
powerup2
addikt
Nem rossz megoldás csak ne lenne olyan drága meg az elég jó hogy bővithető
-
so_ha
senior tag
-
viera
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
A másik jelölt a Panasonic FZ-800 volt,az tudja a HDR10+ -t de a Dolby Vision-t viszont nem.Csak kicsit elgondolkodok ilyenkor,hogy a B8-cal jól döntöttem e.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Madwe
nagyúr
-
Partizan182
senior tag
Egyenlőre nulla HDR10+ formátumú anyag van, mindenki csatlakozik hozzá (mert kb ingyenes) de nincs mit nézni.
Elvileg van pár Amazonos sorozat ami HDR10+ (Grand Tour pl) , de lejátszáskor sehol se derül ki és nincs különbség a HDR10 verzióhoz képest. Szal egyenlőre a HDR10+ csak papíron létezik.
-
viera
őstag
Van valami jelentősége,hogy a B8 nem tudja a HDR10+ formátumot?Dolby Vision-t tudja de abból meg kevesebb van mint HDR-ből ha jól tudom.
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #22966 üzenetére
Nálunk kb 2 méternél van a nézési távolság, ami nekem pont elég mozis - még (55"). Viszont ha játszok (amúgy is ) közelebb tudok ülni kb 80cm-re. Azért ott jóval több részlet látható. Pl AC Odysseyben a főhős kezén az erek szépen duzzadnak, de biztos vagyok benne egy 65" tévén még több apró részlet előkerülne. Egy 43" tévén ezek az erek fel sem tűnnek... A nagy felbontáshoz, nagy képernyő is kell.
-
sakal83
addikt
válasz renatto #22968 üzenetére
Nem. Ha 4ks hdres anyagot nezel vagy 4kban videojatekozol akkor megerheti mert borzalmas latvanybeli kulonbseg van a sima fullhdhoz kepest 4mrol is.
Egyebkent 3mrol is lathato a 4k 1080p kozott kulonbseg de tul lehet elni mert nem latvanyos a kulonbseg csak kozelebbrol.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz sakal83 #22967 üzenetére
3 méterről már a Dallas-t is nézheted. És abban egyetértünk, hogy 55" esetén tök felesleges váltani 3 méteres nézési távolságról, oda elég egy FHD....
-
daneel_hu
addikt
válasz sakal83 #22965 üzenetére
Nálunk van 42"-es, most volt ugye 55"-ös kb 1,5 évig és helyette lett a 65".
Tapasztalatom szerint a 65 colnál 2 méternél vagy közelebb kezd változni a feeling, ha 65-östöl messzebbre ülsz le, akkor nincs mozihatás.
55-ösnél mennyi lehet ez? 1,2 - 1,5 méter maximum. De ilyen távolságra nehéz behúzni a kanapét.Viszont mivel közel ülünk le a 65-öshöz, értelemszerűen normális anyaggal kell etetni.
-
renatto
őstag
válasz sakal83 #22957 üzenetére
3 méterről? Mekkora az a tévé? Csak mert gyanítom abból a távolságból lehet a 1080p/720p különbség sem tűnik már fel...
-
Gaben360
senior tag
válasz sakal83 #22960 üzenetére
Akkor mégsem vagyok vak.
nekem 910v van,havernak B7,mind a kettőnknek van Xbox one x,és hiába a 4k az enyémen élesebb szebb a játék mint nála.Bár ma belenéztünk a Venom dv változatába,na az tetszett,én sima bd remuxba néztem,ahhoz képest ez jobb volt,ez vitathatatlan.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
törölt tag
válasz cyber86 #22955 üzenetére
PC-vel, ezért ha azt nem kötöttél rá, akkor nyűgös lehet. Én pl. biztos nem cuhálnám át a gépet, hogy ilyet teszteljek, de ha te meg tudnád nézni, az klassz lenne.
Ha 1920x1080-ra állítod a felbontást, és így enged 120 Hz-et kiválasztani a VGA driver, akkor támogatja a tévé a 120 Hz-es módot. Nyilván képet is kell adnia, de ha a kézfogás során a tévé azt mondja hogy ő bizony tud 120 Hz-et, akkor a gyakorlatban is tudnia kell. (Elvileg 2560x1440-ben és 3840x2160-ban is működhet a 120 Hz, de ha ezek mennének, akkor szerintem már tudnék róla.)
Alternatívaként, ha a játékokban ki lehet választani az 1920x1080@120-at, akkor megintcsak tudja a tévé. De a 120 Hz-et még a C8-nál is várhatóan csak az idén tudom kipróbálni, ha nem jövőre. Jelenleg a 144 Hz-es monitorommal van tapasztalatom, az alapján írok.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Partizan182 #22959 üzenetére
Nincsenek kalibralva. Mar vagy 20 oraja probalom beloni a b7et olyanra mint az eg910v. 95%ban sikerult de az upscalellel es a magentas bevonat hianyat nem tudom megoldani. Max rúzzsal
Jo ez a b7 ezentul. Ha nem megy egymas mellett akkor szokható. Majd meglatjuk melyik marad
A szin biztos hogy a magentas cucc rajta mert azert kicsit trendi hatasvadaszak a szinek a dell monitorom is csillogos es pont ilyen hatasu. Csak napfeny ne erje mert borotvalkozni is lehet akkor
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Partizan182 #22956 üzenetére
Input lag tvzesnel es filmnel nem szamit. ABLben jogos ahogy a rendszer is es a hang is! Racshalo 3mrol nem latszik.
Szamomra ami a legfontosabb ahogy szerintem minden tvnel aki tvnezesre es filmre hasznalja: 480p 720p 1080pnel lathatoan lemossa a b7et. Itt van elottem a ketto. Probalom nem eszrevenni hogy gyengebb a skalazasa de nem megy. Egyszeruen jobban elmossa az elozo felbontasu anyagokat. Az eg910v elesebb. Egyszeruen csunyabb a kep a b7en illetve az eg910vn a kijelzon van valamilyen magentas bevonat ami melyebbe teszi a szineket ezaltal fakobb a b7. ( itt megjegyzem hogy nem szinhelyes csak nekem jobban bejon ez az apple monitor fele csillogas. ).
Persze a b7 jobb osszesegeben. De aki filmezesre es tv nezesre hasznalja az eg910vt csak ezert ne cserelje le fokent ugy hogy melle teszi mert csalodni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz sakal83 #22953 üzenetére
Én 910-rôl váltottam B7-re, nem tudom mire gondolsz, nekem elôrelépés volt:
- összehasonlíthatatlanul gyorsabb rendszer
- nagyságrendi ABL lazítás
- sokkal több részlet az árnyékokban, az egész near black tartomány sokkal jobb
- nincs rácsháló (csak akkor tûnt fel amikor eltûnt)
- jobb input lagAmi hiányzik:
- ívet szerettem
- 3d szép volt bár sose használtam
- kicsit élesebb kép natív anyaggalA fentiek SDRre értendôk, nyilván a HDR az ezen felül plusz dimenzió.
-
sakal83
addikt
Kicsit trollkodásnak tűnik, de újra leírom:
Akinek EG910V-je van, és fullhdnál nagyobb tartalmat nem használna és HDR-t az NE VEGYEN 4K-s oledet, csak akkor, ha szeretne visszalépni képminőségben
-
Strezi
őstag
válasz #55809408 #22946 üzenetére
Ha külső, analóg erősítővel hsználod, akkor esetleg fejhallgató helyett LineOut-ra váltottál? Csak tippelem, mert akkor nem működik a hangerőszabályozás sem a tv távjával. Gondolom akkor hangszínt sem enged váltani...
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
so_ha
senior tag
Ha valakit érdekel élőben itt követhető holnap 16:30-tól:
CES 2019 LG Press Conference - Live stream -
törölt tag
válasz rothfb #22943 üzenetére
"Az exFat perpill a legmodernebb fájlrendszer"
...miközben a pendrive-val pöcsölés meg full 2000-es évek. De mennyivel modernebb szerinted az exFAT, mint pl. a BtrFS?
A hálózati lejátszásban lenne potenciál, amiben viszont GbE nélkül egyik kutya, másik eb sajnos. És amíg gyakorlatilag Netflix-megjelenítőket szándékoznak készíteni, addig egyik gyártónál se látok esélyt a változásra.
A Panával kapcsolatban viszont kíváncsi vagyok, tud 1080p@120-at? A topikjában is kérdés volt, de nem érkezett válasz, pedig tényleg érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sikerült elálítgatnom valahogy a hangot, mert eddig a jobb oldalon lenyilló menüben tudtam váltani zene, tiszta, stb...
között, de most nem ajánl fel semmit.
Tudja valaki esetleg mit kapcsoltam el? -
veterán
Nyugodj meg, nem te vagy a h*lye, hanem tényleg nem értenek hozzá. Az exFat perpill a legmodernebb fájlrendszer, a médialejátszóm is ismeri (kínai mindenes 4k-s) és a tv-m is. Az a gond, hogy itt nagyon sokan megragadtak az LG tudásánál, pedig pl a Pana csinált egy még jobb elektronikát az LG paneljéhez, nem véletlen vettem az fz800e-t és érkezik a családba egy 65 colos fz950e is holnap.
Visszatérve a fájlrendszerhez, pl az összes win10-es laptop és nagy gép is a családban exFat-on van már. Fura, hogy egy oled LG nem ismeri. Az meg, hogy nem ajánlja (valaki itt ilyet is mondott) az LG, az vagy nem igaz, vagy ha mégis, az azért van, mert nem tudja a tv. Persze, hogy nem ajánlja.😃Egyébként meg ez magáért beszél:
http://www.hazi-mozi.hu/a-hdtvtest-2018-as-tv-osszevetesenek-gyoztesei/[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem az oled ismeri vagy sem, hanem a tv. A Panasonic FZ800e-m ismeri az exFat-ot. Sajnálatos, hogy a legutóbbi, legújabb (amúgy legjobb helykihasználást biztosító, de ez már informatika) fájlrendszert nem ismeri az LG. De egyébként ha azt nem ismeri, ismernie kell az NTFS-t. Az majdnem ugyanolyan jó. E kettő közül valamelyiket ismernie kell, mert csak ez a kettő fájlrendszer teszi lehetővé, hogy 4 Gb-nál nagyobb méretű fájlokat is tárolj a pendrive-on. Már pedig minden valamire való film ennél biztosan nagyobb méretű.
Tehát formázd NTFS-re. Én meg maradok az exFat-nál. -
daneel_hu
addikt
válasz renatto #22940 üzenetére
Nekem mintha 65B8PLA-t említett volna az eladó.
Szerintem ez bármi lehet, akár pszichológia is, ha szóba elegyedsz egy eladóval.
(ha neki is ilyen van, akkor szar nem lehet!)Biztos, hogy sokan tudnának ilyen tévé(ke)t venni, az a kérdés, hogy mitől vonják el...
Ha a magyar utakat megnézzük, szinte mindenkinek jobb verdája van mint amit megengedhetne magának.
Ez népbetegség.
Nem hiszem, hogy oled-szinten másképp működik. -
renatto
őstag
válasz ggbuffon1897 #22937 üzenetére
Nyílván dolgozóként, kapnak belsős kedvezményt, továbbá pl MM-nél a rendszerben látja, hol van még adott termékből és az árakat is, így könnyen átlátható melyik boltjukban a legolcsóbb...
-
lezuvius
őstag
Ez csak nem az OLED monitorok nagyközönséghez való eljutását jelzi?
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
ggbuffon1897
őstag
Mikor nézegettem, aztán vettem a b8at, voltam 3 MM-ban, 2 euronicsben (vidéki üzletekben is, tehát pl. Nyíregyháza), érdekes módon mind az 5 eladó srácnak pihent otthon minimum egy OLEDje..elgondolkodtam rajta nem kellene e állást váltanom.. szarkazmus off
-
polonic
félisten
Ha a gyorsindítást, ha kikapcsolom a tv nem lesz készenlétben? Ez érinti a pixelfrissítést?
-
OPiiPO
veterán
Nézd, csak arra próbáltam rávilágítani ha én kb. 20mp alatt megtaláltam a megoldást az exFat problémádra, akkor az "Ott Dolgozo Igazan Hozzaerto aki ért is az Oled-ekhez" Eladónak is ment volt, főleg ha valóban 65" B8 van otthon ... Szerintem.
(bocs ha kissé szarkasztikus lettem volna)[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
TXT
őstag
Ocsem, ezt a jo indulatot...
-
Locutus
veterán
Ez ami nálad a majdnem fekete kép, nálam is jelentkezik, de úgy, hogy a képernyő bal 1/3-a világosabb, és szépen átmenettel sötétül jobbra. De csak 5-50% szürke között venni észre. 5% alatt nem, 50%-nál pedig már újra nagyon meresztgetni kell a szemem, hogy meglássam. Ráadásul semmilyen más képtartalomnál nincs gond, csak ennél a kifejezett homogén szürkeárnyalatos tesztképnél.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TXT
őstag
válasz energomatt #22921 üzenetére
Mielott tovabb kapnam az ivet Urak, azert kerdeztem ra, mert ezert mentem be egy ratoltott ~52GB-os 2160p-s filmmel, amit meg akartam volna nezni a B8-on es a tobbin is a MM-ba es kellett volna, hogy mukodjon. De nem mukodott es az ott dolgozo, igazan hozzaerto es segito szandeku srac, aki ert is az Oled-ekhez, sot, neki is egy 65" B8-a van otthon, azt mondta, ez a formatum, amit vinnie kellene es egyaltalan nem ertette a helyzetet. Azutan megneztuk a C8-on is, az sem kezelte, formaztatni akarta volna, ami ugye nyilvan nem volt opcio. Raadasul a Pana Oledje meg qrvara kezelte.
Szoval elnezest kerek a kotekedoktol es beszologatosoktol, pont azert kerdeztem meg itt, Toletek forumozoktol es tulajoktol, mert nektek pl lehet akar ezzel is tapasztalatotok es lehet eleg lett volna annyi is valaszkent, hogy: Figyelj, ezt nem kezeli, de pl a FAT32 mukodik, probald meg azzal!
De semmi gond, ugy tunik, van aki(k)tol csak ilyen stilus telik! (Sertodes es sertegetes nelkul irom ezt, tudomasul vettem. Ennyi!)[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz heurisztika1 #22871 üzenetére
Igen, az OLED55B7V-Z-n van 1 db analóg audio kimenet (fekete 3,5mm jack aljazat az OUT feliratnál): fejhallgatóhoz, analóg erősítőhöz (3,5mm jack - RCA kábalellel), vagy pl.analóg PC hangszóróhoz is jó.
Amúgy ez a fekete aljazat nálam elég gyengécskén tartja bent a dugót (a régi aljazatokhoz képest).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
Plebi
senior tag
válasz daneel_hu #22905 üzenetére
Megnéztem az Eizo monitor tesztet egyéb színekkel, illetve Paintben közel fekete hátteret készítettem.
Ez egyébként mitől van, alakul ki?
A bolti üzemmód, vagy egyszerűen az oled ezt (közel fekete, de nem fekete színt) így kezeli le? A linkel fórumon baloldalt van, nálam jobbra, új kijelzőnél kíváncsi leszek rá.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
nagyúr
-
czombos
tag
-
renatto
őstag
-
TXT
őstag
Mitol nem ismeri fel az exFAT pendriveot az Oled? MM-ban legalabbis nem mukodik.
-
janos666
nagyúr
válasz Grande Ale #22916 üzenetére
A Színház és Szakértő (ISF és Technicolor) a gyárilag "helyes" módok (ezek lényegében mind ugyan azok, csak a távirányítóval is tologatható csúszkák indulnak máshonnan, de a "háttérben" copy-paste ugyan azokat a gyári LUT-okat használják, amiket nem tudsz otthon babrálni, csak CalMAN-el a 8-as szériától).
Az Otthon egy öszvér. A "jó" kiindulási alapot használja, de "meg van fűszerezve" úgy, ahogy az LG szerint jobban tetszik a népnek.
Aztán vannak még az Eco, Eredeti, stb módok, amik semmi másról nem szólnak, csak hogy az LG szerint az mutat legjobban a boltok polcain, vagy azt szeretik majd mutogatni a "parasztok" a szomszédnak, hogy "nézd milyen éles, világos, színes... még élesebb, világosabb, színesebb, mint a te tavalyi TV-d".
(#22917) renatto
Pontosan melyik modell van most neked? A 8-as szérián még csak szemre néztem meg, a C7-esen méregetem őket végig egyszer (mármint méregetni a HDR10 Színház és HDR10 Színház Otthon-t tudtam, mert DolbyVision-t még nem tudok rendesen mérni -> lásd lenti hsz), csak körülbelül tudom összevetni a DV módokat úgy, hogy váltogatok HDR10 és DV12 közt (pl. játékban, ami mindkettőt támogat, vagy beépített vs. Win10-es Netflix app), és akkor összevetem pl. a HDR10 Színház-t a DV12 Színház és DV12 Színház Otthon-al, illetve önmagában is árulkodó, hogyHDR10 esetén egyértelműen a sima Színház a nyerő, így miért lenne másképp DV12-ben...?[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
válasz janos666 #22915 üzenetére
Nekem pont a Home van beállítva, valahol azt olvastam az a jó. Most akkor mégsem? Illetve van ott valami amit javasolt átállítani? Az OLED fény az tudom hogy 50-en jó, de a dinamikus kontraszt és társai be vannak kapcsolva. Azok kellenek?
-
janos666
nagyúr
válasz Grande Ale #22914 üzenetére
Inkább marad a sima Színház. Az Otthon (Home) helytelen, a sima a helyes.
Sőt, ami azt illeti a DV Game/Játék mód is jó (jobb, mint az Otthon vagy Eredeti).---
CalMAN-el kalibrálható amúgy a Dolby módok is, de PC-n egyelőre nem megoldott a DV jelgenerálás, én pedig nem vagyok az a típus, aki kiad $2000-ret egy $10 értékű kis kütyüért (saccra körülbelül ennyit ér egy olyan "very-very-professional - patented by 'TRUST ME' - signal generator") és a fene tudja mennyi pénz megy a Dolby-hoz a maradék $1990-ből csak azért, hogy megkeserítse az emberek életét a zárt szabványaival (és mennyi marad a gyártónak a "szellemi tulajdonért", amit ilyen esetben oda áraz, ahova csak mer, mert nincs alternatíva a vevő előtt). Már ha van ingyenes alternatíva, és van is a HDR10 személyében (csak ugye mindenhol megbújik a Dolby lobbi, lásd pl. Netflix is).
Épp emiatt én eleve bojkottálnám a DolbyVision-t minden szinten. Egyedül amiatt érdekelt, mert a Netflix-nek nem tudtam mondani, hogy használjon inkább HDR10-et a TV-n.
Viszont most már lehet HDR10-ben Netflix-ezni Windows 10 alól (igazából ott sem szabad döntés, csak egyszerűen nem megy Win10 alól a DV, szóval ezért van HDR10 ), szóval ezen túl inkább így fogok tenni (a TV beépített Netflix app-ja helyett tolom majd Win10 Store-os Netflix app-ból).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz sakal83 #22910 üzenetére
SDR filmhez is bekapcsolhatod a BFI-t (ez a 2018-as újdonság az LG-nél, de a Sony és Pana már 2017-ben tudta), de szerintem sokkal kisebb a jelentősége 24Hz-hez, mint 60Hz PC játékhoz. A filmeken általában eleve van némi blur, sohasem olyan tű éles a mozgókép, mint játéknál (már amikor ki tudod lőni a játékban a blur-t).
Viszont 50Hz-es hazai TV adáshoz úgy tippelnék, hogy nem fogod bekapcsolni a BFI-t, mert erősebben vibrál, mint 24 vagy 60Hz bemenettel. Én azt is meg tudtam szokni (nehezen, de csak egy órába telt) és bekapcsolva hagytam, viszont alig nézek 50Hz anyagot, max hetente 20-40 perc (mikor épp fut valami EU-s sorozat, amit nézek, ami kb. a DW és BM). Ha napi több órát bámulnám, talán fárasztana a szemem.
HDR-ben pedig azért nem akarod majd használni a BFI-t, mert felezi a max fényerőt, így veszítesz a HDR élményből (bár ez szubjektív, én ezt simán feláldoznám HDR játékhoz) és bárhogy állítgatod (a CalMAN sem oldja meg), nem kompenzálja hozzá a fényerő görbét, tehát az egész kép mindig fele olyan világos, mint lennie kéne, a sötét jelenetek is sötétebbek (mondjuk van pár kapcsoló, amivel részben világosabbá lehet tenni, de nem lesz igazán "helyes").
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz FollowTheORI #22897 üzenetére
Amiről ő és a legutóbbi hivatalos firmware változáslista beszélt, az elvileg csak a HDR módot érintette, és csak az O18 platformon (avagy 2018-as Alpha9, mint a C8 is). Én ezt az M16PP-n (avagy 2018-as Alpha7, mint PlusPlus 2016 óta, ami lényegében csak B8).
Én ezt SDR módban láttam a B8-on és most a C8-on is, de mindkettőn az aktuálisan legfrissebb firmware volt (konkrétan a B8-on belső verziószámra picit újabb volt elérhető decemberben, mint ma a C8-ra, de alapvetően ugyan az azokat a "látható", dokumentált változásokat hordozzák).
(#22908) daneel_hu - Nyilván szebb az E, de csóró vagy zsugori (mikor melyik érvényesül ) vagyok ahhoz, hogy az esztétikára is áldozni tudjak. Idén is spórolni próbáltam a C8 és B8 közt is, pedig itt játszik némi funkcionalitás is.
(#22907) sakal83
A C7 -> B8 váltásról határozottan úgy éreztem, hogy megérte, de az is csak azért, mert plazmáról jöttem a C7-re, és sohasem tudtam megszokni, hogy PC játékokban maszatol a mozgás, a B8-on pedig van BFI, amivel elég éles marad (pl olvasható marad a mozgó felirat). De pl. játékkonzolon sokszor akkor se tudod kikapcsolni a játékba épített motion blur effect-et, ha akarod (bár ahogy néztem decemberben egy XBox-ot, ott amit kipróbáltam pár játék, az épp engedte ezt állítgatni, de van hogy semmit nem engednek).
Viszont szokni kell, és legtöbben nem hajlandóak megszokni a BFI "villogását" (pedig ha megszoktad, utána nem is látod --- mondjuk biztos van aki sohasem tudja megszokni, pl. epilepsziás hajlamúak, de a többség szerintem csak nem akarja). Ha nem használod a BFI-t, akkor nincs sok előnye (még a CalMAN kalibrálhatóság az előny 2017-ről 2018-ra, de az még extra felár, és nem biztos, hogy megéri, mert a Technicolor frissítés óta egész jók a gyári színek is már a 2017-es modelleken is).A B8 -> C8 kizárólag HDR színekben jobb (a nem túl világos, SDR filmekben is látható színek esetén). Viszont ehhez is erősen kritikusan kell nézegetni a különbségeket. Színhelyesre kell állítani (pl. Színház mód kikapcsolt képjavítókkal) és tudni hogy mire kell figyelni. Szóval ez akkor éri meg, ha sok HDR-t nézel és nagyon érzékeny vagy a színek pontatlanságára (illetve ha színhelyes módra törekszel, mert ha eleve "saját ízlés szerint" akarod beállítani, akkor kb. tök mindegy, mert ez a gyári eltérés kisebb lesz, mint amit random belepiszkálsz majd fel-alá).
Az E meg lást fentebb -> szebb, de ez már abszolút szubjektív (az is hogy tetszik-e, mert pl. nekem a G és W széria egyáltalán nem jön be ránézésre se, hát még az hogy megéri-e a pénzét).
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Nem, az megfelel a High Speed-nek mert annak a teteje a 18Gbps. A 48Gbps-os kábel Ultra High Speed. Ma még bőven jó egy 18Gbps-os kábel, így ha van olyanod szerintem felesleges venned...
-
Plebi
senior tag
válasz daneel_hu #22902 üzenetére
Ahogy olvasom az avforums-t a banding inkább csíkosság szürke vagy egységes színű képnél, ez nem annak tűnik.
Ez kijelző cserével együtt orvosolható ugyanúgy?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Plebi
senior tag
válasz daneel_hu #22900 üzenetére
A pixelhiba miatt igen, már meg is rendelték a kijelzőt. A "bevilágítás" csak kérdés a többiekhez, hogy másnál is van-e ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest