Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz VinoRosso #1139 üzenetére

    Hmm. Ez így érdekes. Mondjuk én is lusta vagyok átírni a z inf-et, és a laptopomra így telepítem fel a desktop VGA-khoz szánt forceware-t, hogy kiválasztom a nem mobil 8600GT-t. De azt még nem figyeltem, hogy ekkor a GPU-Z is bedől már ennek is. Sőt, azt viszont tudom, hogy később az nvidia control panel már rendesen fogja kiírni a kártya nevét ilyen esetben is. (A 3DMark féle system analysis megint más, de a RivaTuner is ki tudja neked hámozni a VGA BIOS-ból az adatokat, akármilyen driverrel, vagy driver nélkül.)

    Ez is érdekes, hogy elsőre átverődik a GPU-Z, mert ha nem telepítesz fel hozzá semmi drivert, csak az alap Vista/Win7 onbox "Standard Graphic Adapter"-ként jelenik meg az eszközkezelőben, akkor is fel szokta ismerni a GPU-Z (persze nem az órajeleket, de a chip tipusát, és a kártya nevét igen, mint imént mondtam, olyan kártyáit is felismer, amihez nem is létezik az OS-hez telepíthető driver ->ősrégi S3 VGA, amihez esélytelen bármi 64-bites OS-re szánt driver...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák