Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
padam87
tag
válasz ForRedGlory #16398 üzenetére
Teljesen random sajnos.
Haver FTW3-ja 2100@0.987 stabilan... az enyém ennek a közelébe sem tud menni.
De pl ha megnézed a GN reviewt róla, akkor ők meg olyat kaptak ami +50 es offsetet bírt és hello. Az azért eléggé az alja lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz ForRedGlory #16398 üzenetére
1950 es 1980mhz kozott ekkora ugras lenne? Nalam 0,9v 1950mhzen se dobott ki meg semmilyen jatek mar több mint egy hete.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
ForRedGlory
félisten
Na egy kis összehasonlítás a léghűtéses FTW3-al undervolt ügyileg. Az 3080 FTW3 Hybrid Ultra kártyám kicsit jobb ilyen tekintetben, mert 0.887 V-on és alap booston (1980 Mhz) stabil(nak tűnik), legalábbis fél óra Cyberpunk 2077 után sem fagyott ki. Ez jobb, mint a léghűtéses FTW3, ami valahol 1V körül volt stabil ezen az órajelen.
Így unverdoltozva Cyberpunk 2077 alatt max 50 fokig kúszott fel a hőmérséklete és mindössze 285W-ot kajált be. Majd meglátjuk mit tud pl a Metro alatt. Ha az sem fagy ki, akkor boldog leszek.
Egyébként valahol ez a 0.887 V a "vége", mert 0.875 V-on a játékbe lépés után 1 perc alatt kifagyott. Ebből kiindulva szerintem valahol 0.9-0.925 V körül lehet majd stabil Metro alatt is, bár nem néztem utána, hogy melyik eszi jobban a VGA-t.
Lehet vissza sem viszem a kártyát az Aqua-nak, mert leszámítva a pár nappal ezelőtti kis artifactot, egyszer sem jött elő azóta sem, tökéletesen teszi a dolgát. Arról nem beszélve, hogy imádom, hogy halk, hűvös és gyors. Aztán, ha bedöglik, akkor így jártam, majd megy gariba.
Egyedül az zavar, hogy a vízhűtéses kártya miatt melegebb a CPU néhány fokkal, mivel a VGA radiátor elől van és szívja be a levegőt, míg felül a CPU radiátor van, ami meg továbbszívja a VGA radiátorról a meleg levegőt. Lehet a Kraken X61-et cserélni kell valami 360-as AIO-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
pici puha párnán (hogy ne nyomja a lábad) van egy pici asztal (ilyet lehet venni amazonon direkt egybe van a cuc ) azon a bill meg az egér és ha nem ép az ülemben van akkor egy párnán vagy a kanapén minden szigoruan vezeték nélküli
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Tomdriver
őstag
+1
Beég és nem kényelmes. Főleg mert nem hajlított.
Persze kipróbálnám azért. Ha lesz valaha hajlított verzió belőle és nem oled de hasonló paraméterekkel, rágyúrnék azért.
(3 monitoros rendszerem voltak kb. 10 évig. Vettem ezt a Samsung 49'-et leváltani őket, nem bántam meg, bár szimulátorban a jobb tükröt nem látom sajnos)[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz Puma K #16372 üzenetére
Nézd én nem szerettem volna vitát generálni ebből az egészből ,pusztán leírtam hogy a 3080 mellé jelenleg jó az intel procija és ő is így gondolja . (utólag le is írta ,hogy marad)
Én csak azért vettem 3080 at mert van rajta 2.1 es hdmi és 4k ba tolom a tvn kényelmesen a kanapéről meguntam az asztal feletti görnyedést... És mivel ezek jöttek elsőnek a 80 as és a 90 es széria ezért vettem meg ezt a szériát.
Egy pici off téma miért írtam ,mert részemről ez az olcsóbb és a kényelem.
a tv ára kb 4k 55 coll 1000 euro 120 hz + g-sync
egy monitor ami hasonlo tudással bír és méretben is kb ennyi az ettől többe kerül és csak egy monitor marad mindig is. 4k ban full grafikán meg amúgy nem hajtasz meg 240-360 fps el nagyon semmit max az ezer éves játékokat ehez meg pl warzone 2 db 3090 is lehet kevés a stabil 360 fps full grafhoz.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Locutus
veterán
A gyakorlatban ülök több mint 2 éve 55"-os OLED előtt 1.2m-re Az 55B8-amba 4500 óra ment bele, bármiféle beégés nélkül. Az 55CX meg egy hónapja van meg. Lehet keresni meg gyártani a kifogásokat, csak az a helyzet, hogy még ha 4K/120Hz/Gsyncet ki is vonod a képletből, akkor is olyan képminősége van az OLED-nek, hogy bármelyik LCD a sarokban sirdogálhat csak
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Puma K
nagyúr
válasz abridabri #16385 üzenetére
Az eszköz van értem és nem én az eszközért.
Ebből is látszik, hogy monitornak még mindig nem jó az említett tévé az adott OLED panellal, mert beég a statikus tartalom. Nem fogok rejtett tálcát használni mert az adott megjelenítő hiányosságokkal küzd.
Javasoltam én is ismerősnek LG C9 OLED tévét. Elmondtam neki pro-kontra hogy ilyen képminőséget más tévé nem tud, de a beégés sajnos létező dolog ennél a panel típusnál.
Az meg ne legyen már meghatározva hogy mit és mennyit jeleníthetek meg a képernyőmön... ismétlem az eszköz van értem és nem én az eszközért...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz abridabri #16380 üzenetére
Nem vagyok lemaradva semmivel.
A monitorok között még mindig nincs OLED. VA, IPS, és TN van más nincs.... vajon miért...?
Azért nah... az a tévé sík és 16:9 képarányú. Amit meg említettél Samu 49"-os monitor az hajlított és 32:9 arányú.
Azért inkább maradjunk az azonos kategóriában hogy rendes monitor, jó képpel és színnel, alacsony késleltetéssel, magas képfrissítéssel 16:9-en és sík képernyővel.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Warzone 3700x huzva 8 mag all oc 3080 al 1440 p be. Gpu kihasznaltsag 70-75% fps 120-180 en se hittem el hogy cpu limit van. Aztan 5900x megjott ugyanabban a gepben 1440p n vga kihasznaltsag 97-99% fps 150-280. 4k ban mar joval kisebb a kulonbseg es mas jatekkal is de ott is van. Szoval hiaba veszel vga 350 ert ha szar procival hajtod... nem okoskodasnak szantam es nem bantasnak csak ezek a sajat tapasztalataim. Jobban hiszek a szememnek mint a teszteknek.
[ Szerkesztve ]
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #16385 üzenetére
Jöhetnek ez elméleti kalkulátorok, gyakorlatban nézd 70 cm-ről és rájössz, hogy annyira nem kényelmes (főleg mert akkor legalább 1-1,5 m mély asztal is kell hozzá)...de akkor nem általánosítok, nekem ilyen közelről a használhatatlan kategóriába esik.
De, beég és pont. Van OLED-em, és láttam már beégett OLED-et. Simán a winfos tálca ég be mint a huzat, vagy a fullscreen ablakok fejléce...lehet szépíteni a dolgokat, a mai ilyen típusú kijelzők valóban jobban bírják, de csodák továbbra sincsenek .
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
veterán
Nem eg be,ha nem egy jatekkal jatszol 10k orat .Ezekbe az uj OLED ekben mar van pixel shift . Meg nem szabad kihuzni, ha siman kikapcsolod ,akkor futtatja a pixel refresh -et is .
Winben egyszeruen rejtett talcat kell hasznalni , es fekete vagy aktiv hatterkepet es hosszu tavon sem lesz baja.
[TV Monitor Viewing Distance Calculator]
48" 4K
Minimum distance: 0.76 m
Visual Acuity distance : 0.96 m
Maximum distance : 2.04 m
-
Dare2Live
félisten
válasz KAMELOT #16379 üzenetére
Alapon esetleg lehet de 4.9hz allcoret mindegyik 8700K tud és 12szál mellett én kb sehol nem láttam CPU limitet.
De megköszönném ha linkelnél pár tesztet ahol 4Kban egy 8700K@4.9ghz (ez erősebb mint egy default 10600K, de akár 10600K is jó) allcoren 4Kban CPU limites.Ezt a tesztet érdemes végiglapozni, különböző beállításokat megnézni. [link] Mivel értelmetlen 720Pn (sött 360Pn) is teszteltek kijön, hogy a ZEN3 brutál erősebb mint egy 10900K. Viszont már FHD mediumon összecsúsznak az értékek (talán az egy kivétel a 2700X) egy WQHDn meg aztán végképp. És ott van a 10600K ami kb 8700K. Illetve 8700K 4.9@allcorera húzva erősebb.
Szóval én továbbra is azt látom, hogy aki gamer az 3070 helyett vegyen 3080 (6800 helyett 6800XTt) abból a pénzből amit a CPUn nyer avval, hogy kettővel gyengébb CPUt vesz. Mert a 3080 az +30% FPS. Nem +3%.
De aztán lehet tévedek várom a teszteket.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #16380 üzenetére
Kinek mi...egy monitort általában elég közelről nézel, míg egy TV-t messzebbről. Ne mondja nekem senki, hogy egy 48"-os kijelzőt kényelmes <1 m-ről nézni, főleg, ha nem hajlított. Ha a PC-t nem csak játékra és filmnézésre használja valaki (hanem mondjuk munkára, netezésre! is), akkor bizony az említett kijelző igencsak hátrányból indul, mind a mérete miatt, mind amiatt, hogy OLED. Ugyanis az OLED (tudomány mai állása szerint) beég a statikus képtől.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
A.tessz
senior tag
válasz abridabri #16374 üzenetére
Azért megnézném, 12-18 órás napi használatban 5-6 év múlva a tvket. Ezt úgy mondom, hogy van egy Lg cx tv itthon (cx55) és egy 4k 144 hz-es acer nitro monitor. Van létjogosultsága a monitornak és lesz is. 27", 32" os oldeket meg valamiért nem nagyon látunk.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
struszi
aktív tag
Nem szerettem volna ekkora vitát indítani. 8700k marad. Egyelőre a cpu is. Mindent nem fogok most cserélni. WQHD felbontásban játszom. Egyelőre elég nekem a teljesítmény. Egy kicsit finomhangolni szeretném a rendszert.
Most ismerkedünk."Hűségem a becsületem"
-
veterán
válasz Puma K #16372 üzenetére
Erdemes megnezni ,van lassitott felvetel is
[Every other monitor is DEAD to me - LG CX OLED 48"]
OLED 120 hz van olyan gyors mint 144 /240hz tft /ips /va
Ahogy Frozen is mondta : 0 letjogosultsaga van egy monitornak ezek utan.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Frozen #16371 üzenetére
Az se zavarjon egy pillanatig sem, hogy a DisplayPort-nak a késleltetése alacsonyabb mint a HDMI-nek. Ergo játékra kapásból jobb. A HDMI amúgy is multimédiás eszközökhöz volt kitalálva, nem pedig konkrétan képátvítelre.
A tévéken nincs DisplayPort. A tévék paneljának a késleltetése még mindig nagyobb mint adott monitoroknak.
A grafikus munkáról már nem is beszélve, de ez most játék szempontjából nem lényeges.
A 120Hz-es tévéden egy pl 240 vagy 360Hz-es monitort használó elpicsáz. Aztán jó szórakozást a tévén az online lövöldékben 120Hz-en
Ezzel a stílussal és szövegeléssel nem leszel hosszú életű ezen a fórumon
A felhasználó kérésére módosítva.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
Frozen
addikt
válasz warcat #16367 üzenetére
Nem tudom ki vesz 2021 ben monitort. Nekem pl 120hz tv van. És ahogy neztem a yutubon a 3080 egy i7 el 110-120 fps körül megvan. Most nem akarom fenyezni az intelt habem csak azt hogy azert nincs akkora drasztikus nagy kulonbseg. A cyberpunk jateknal meg mind1 mid van mert a 3090 is keves hozza maxos grafhoz. Sokan huzák hogy 4k így meg úgy de a legtobb esetben a 120hz nem tudja a vga.... És az a keresztmetszet a szűk.
Szlobi a játékok nagy része mindig 100 ra tolja fel a cput ha eszik annyit ha nem. Ez régen is így volt.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Puma K
nagyúr
válasz Frozen #16364 üzenetére
Egy pillanatig se zavarjon, hogy az Unigine Superpositon csak és kizárólag VGA benchmark program.
A CPU-hoz hozzá sem piszkál teszt közben.
Ha a CPU és a VGA erejére vagy kíváncsi akkor 3DMark-ot futtass. Ott majd kiütközik a CPU limit ha adott VGA mellé nem való.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Frozen #16364 üzenetére
Nagy tévedésben vagy. Ahogy többiek is írták a 3080 mellé igencsak bika CPU kell, amennyiben nem 4K felbontáson játszol. Én teszteltem BF5-be 1440P-be maxra boostol 3700X cpu-val és kevés volt mellé, 150%-ra skálázott felbontás mellett tűnt el a CPU limit. Az új codba szintén skálázni kellett, hogy eltűnjön.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz struszi #16362 üzenetére
Ez a szöveg hogy a cpu nem hajtja ki a videokártyát csak ilyen szleng a forumosok közt,hogy okoskodni tudjanak valamibe. Ha megnézed az én tesztem egy lényegesen erősebbnek vélt procival 5900x ugyan ott van szinte a 2 eredmény. Az a 8700k egy nagyon nagyon jól sikerült konstrukció egyik haveromnak is az van és oc ra is kivallo. Szóval a tesztekből kiderült egy siman i7 is elég sőt aztem még az i5 is a 3080 mellé vagy bármilyen videokártya mellé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ForRedGlory #16361 üzenetére
Így kéne működnie elvileg. A gyakorlatban viszont valami nem stimmelhet, mert mint írtam, hozzám, mint eredeti tulajhoz jönnek vissza a cuccok sorban, amiket már több éve eladtam, és az új tulajok leadták garanciáztatni.
Én magam eddig csak a saját nevemre szóló számlával garanciáztattam, ilyenkor egy futár elvitte a terméket mindenféle papír nélkül, majd ugyanúgy hozta is vissza a csereterméket. Semmiféle papír nem kellett, egyedül a számlát csatoltam nekik e-mailben, amin szerepel a termék megnevezése, sorozatszáma, vásárlás időpontja, összege, illetve az eredeti vásárló (az az én) adataim.
Személyes leadásnál haverommal, illetve az asszonnyal is küldtem már be cuccot, semmit nem kértek tőlük, igaz ők vitték a terméket, a számlát, meg nyomtattam nekik egy hibaleírást. Ennyi. Minden esetben automatikusan én kaptam meg az értesítést, ha lezajlott a garanciáztatás, mert én szerepeltem a számlán, mint vevő. Ha épp visznek magukkal egy adásvételit, amin a számlán szereplő eredeti eladó, illetve az új tulaj adatai is szerepelnek, onnantól kezdve gondolom már az új tulaj adatait veszik alapul. Kötelességük. -
törölt tag
válasz ForRedGlory #16356 üzenetére
Szerintem is az, és sehol máshol nem is találkoztam ilyen dologgal, csak az Alzánál. Ettől függetlenül ők így csinálják. Átveszik ahogy kell, el is végzik a garanciáztatást, ahogy kell, viszont ezt követően a "papír" szerinti tulajdonoshoz juttatják vissza a csereterméket/pénzt. Ha más papír nincs, akkor a számlát veszik alapul. Ha van más papír (pl. adásvételi), akkor az azon szereplő új tulajdonoshoz. Tehát nem az Alza követeli meg az adásvételit, hanem a vevő (új tulajdonos) saját érdeke, hogy legyen, ha nem akar problémákat.
Hozzám, mint első vásárlóhoz amik visszajöttek cuccok, én becsületesen vissza is adtam mindent mindenkinek, bár az x ezer Ft gazdáját még kutatom, hogy ki lehet. Viszont nem mindenki fog így hozzáállni, volt ebből több problémás eset itt a hardveraprón is. Pl. amikor az eredeti vevő vett valamit mondjuk 100ezer Ft-ért, majd eladta használtan, de még garanciálisan 50ezer Ft-ért. Az új tulajnál tönkrement, aki le is adta garanciáztatni. Az Alza nem cserélte, hanem az eredeti vételárat (100ezer Ft) visszaadta a "papír" szerinti tulajdonosnak, aki az első (eredeti) vásárló volt. Az új tulaj reklamált az Alzánál, hogy ugyan, meddig húzódik már a garanciáztatás, de az Alza jelezte, hogy már rég lezajlott, visszafizették a termék eredeti árát (persze a "papír" szerinti - eredeti - tulajnak). Az új tulaj számon kérte az első tulajt, aki viszont nem akarta visszafizetni azt az összeget, amit az Alza kifizetett (100ezer Ft), mondván, hogy az új tulaj csak 50ezerért vette meg tőle, ezért ő csak a felét adja neki vissza, a pénz másik felét pedig megtartja! -
KAMELOT
titán
válasz ForRedGlory #16356 üzenetére
Én is így tudom. Eredeti Gari papír és a termék a fontos + a személyes adatok a kapcsolat végett!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ForRedGlory
félisten
válasz #24845312 #16351 üzenetére
Szerintem egy nettó hülyeség. A garancia a termékre vonatkozik, amit nem befolyásol, hogy ki adja le. Akinél ott a garlap, attól át kell venni. Semmi köze a boltnak, hogy a termék miként került ahhoz, aki leadja javításra. Kíváncsi lennék, hogy melyik jogszabály írja elő. Biztos nincs ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
válasz #24845312 #16351 üzenetére
Hivatalosan. De a meghatalmazás csak céges számla esetén, legalább is ezt modták legutóbb a bemutatóterembe amikor rákérdeztem
Elötte meg a "garanciás/reklamációs" pultnál azt, hogy nem kell hozzá semmi, csak a hiba felvételénél az új tulaj e-mail címét és telefonszámát kell ráíratni az átvételi paírra[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz Locutus #16302 üzenetére
750 focusom van gond nelkul megy a 3080 vele. Az amd 5900x meg betolja a 200w ot (ettol az intel 10700 sem sokkal fogyaszthat tobbet). A tapnak nem hallani a hangját szocal rohogve bitja a 3080 as kartyat.
-
Wade0303
aktív tag
válasz -=RelakS=- #16349 üzenetére
EU-n belul nem kell plusz adot fizetni, es az Evga EU-s step up program kereteben Németországból küldik a kártyát.
@KAMELOT
Csak most vettem eszre hogy felre ertettem a kerdesedet, bocsi (azt hittem azt kerdezed hogy ha valaki olcsobbra step upol akkor a vegen meg neki fizetnek-e az uj kartya melle pluszban). Amit kerdeztel az termeszetesen elofordulhat, sot mint irtam meg az ennel "durvabb" peldat is kulon leirjak a szovegben, amikor csak a szallitasert kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem csak korábban, jelenleg is. Én se tudtam erről, akkor szembesültem vele, amikor a pár éve eladott, majd az új tulajdonos által garanciáztatni leadott termékek helyett a cseretermékeket hozzám küldte ki az Alza, mert én szerepeltem a számlán, mint eredeti vásárló. Azt se tudtam már kinek adtam el a szóban forgó alkatrészeket, úgy kellett a több évvel ezelőtti levelezgetéseket végigbogarásznom, hogy kié lehet(ett) vajon!
De van ennél durvább történet is, múltkor asszonyt küldtem el a rendelt cuccért, majd amikor hazajött, mondta, hogy az Alzában a kezébe nyomtak x ezer Ft-ot, azzal a szöveggel, hogy amit leadtunk garanciáztatni alkatrészt, annak lenne ez az ára. A gond csak az, hogy amit valóban mi adtunk le garanciáztatni, azt már vissza is kaptuk. Azóta is azt bogarászom, hogy kinek a mije lehetett az, ami pont ennyibe kerülhetett. Már kiküldtem jópár levelet, hátha meglesz a tulajdonos, de jelenleg semmit se tudok azzal kapcsolatban, hogy ki adhatott le alkatrészt garanciáztatni pont ebben az összegben. A pénz mellé nem adtak semmi papírt, se a korábbi számla számát, se semmiféle kifizetési bizonylatot, de még csak egy darab cetlit sem! -
KAMELOT
titán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz KAMELOT #16347 üzenetére
Fogod az árat, amiért vetted a terméket.
Kivonsz belőle minden engedményt, amit a vásárlásnál igénybe vettél. (értsd: elveszítesz minden kedvezményt, amit igénybe vettél)
Ezt kivonod az új cucc EVGA szerinti msrp árból.
Hozzáadod az oda-vissza szállítást és az adót.Így meg is van, mit kell fizetned.
Calculating Step-Up costs részItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Wade0303
aktív tag
válasz KAMELOT #16347 üzenetére
Egyrészt dehogy fizetnek 200Eurot másrészt meg mi az hogy "szerinted"? Oda vannak írva a szabályok feketén fehéren, csak el kell olvasni nem találgatni!
Világosan ott van szöveggel és példákkal, ilyen esetben csak a szállítási költségekért kell fizetned."Azon az áron fogja számolni, amennyiért ő árulja az oldalon! "
És ezt hol olvastad kedves KAMELOT? Nem, nem azon az áron fogja számolni a lecserélendő kártyádat. Azért kérik/kérdezik a vételárat hogy utána egy teljesen másikat számoljanak el?
Mégegyszer elmondom, nem találgatni kell, hanem elolvasni a szabályzatot! Ha meg nem megy a szövegértelmezés, vagy az angol akkor nem kell ilyenbe belevágni de méginkább nem kell légből kapott feltételezéseket irogatni a forumra, félrevezetve ezzel másokat.[ Szerkesztve ]
-
-
Wade0303
aktív tag
válasz warcat #16343 üzenetére
Ez annyit jelent gyakorlatban, hogy a program szabalyzatat atirhatjak barmikor. Ilyen esetben korrekt cegek a mar regisztraltak eseteben a regisztraciojuk idejen ervenyben levo szabalyokat veszik figyelembe. Amig nincs a szabalyleirasban az amit Te irtal, hogy csakis MSRP arakkal kalkulalnak addig nem kell aggodni emiatt. Annak viszont van aggodni valoja aki nem authorized resellertol vett termeket regisztralt, vagy nem az o neve szerepel a szamlan, ilyen esetekben hetekkel-honapokkal kesobb is visszautasithatjak a regisztraciot mivel nagyon lassan megy az ellenorzes.
Egy szo mint szaz, abbol kell kiindulni ami oda van irva, nem pedig logikusnak tuno feltetelezesekbol.[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz warcat #16340 üzenetére
"És ne vicceljünk már, nem fogja neked állni EVGA a viszonteladók által rápakolt hasznot."
Az ok, hogy ez neked így tűnik logikusnak, de attól még a step up program igen részletes leírásában egy árva szóval nem írják, hogy a cserélni kívánt kártya MSRP árát használnák a kalkulációhoz. Eleve ha így lenne, akkor miért kéne a regisztrálónak beírnia az eredeti termék árát és miért írnák több fejezeten keresztül példákkal a számítási módszert? Hiszen ha úgy lenne ahogyan írod akkor a rendszerük automatikusan kalkulálna egy végösszeget a fix MSRP árakat felhasználva, elég lenne csak a cserélni kívánt kártya típusát megadni.
Egy gyors google kereséssel azonnal találtam Evga forumos bejegyzést ahol konrétan rákérdez valaki, hogy ha inflált áron vette Amazonról akkor az az ár lesz-e beszámítva és elég csak egy potom összeget fizetnie az újért, és egy admin válaszolta neki, hogy igen az inflált árat számítják be!
Pont ezért nem mindegy, hogy hol vette az ember a regisztrált kártyát, az összes ilyen step up regisztrációt és a feltöltött számlát megvizsgálják mielőtt jóváhagyják. Az még semmit nem jelent, hogy sikeresen regisztrált valaki hiszen azt nyilván még nem ellenőrizte egyből élő ember is az Evga-tól. Nem viccből van ott az authorized reseller lista, ha valaki nem azokon szereplő forrásból, nem saját névre vette a kártyát akkor nincs step-up ilyen egyszerű.
Arra viszont, hogy csakis MSRP árat használnak a kalkulációhoz kérlek az ezt szerinted alátámasztó szövegrészt másold be a leírásból!
-
warcat
veterán
válasz Maxxxim #16339 üzenetére
Nem, 709.99€.
A hybrid érdekesebb eset, mert nincs listázva EU oldalon, azonban amcsiknál 819.99$ míg a FTW3 Ultra 809.99$ ami iránymutatásnak jó.
Ha elírtad és a 3090-re gondoltál, 3090 FTW3 nettó ára 1564.99€.És ne vicceljünk már, nem fogja neked állni EVGA a viszonteladók által rápakolt hasznot.
EA: It's in the crate!
-
tag
válasz ForRedGlory #16330 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul emlékeztem erre az MSRP-re.
warcat: úgy tűnik itt is elfogadták a magasabb árat, nem 1295 EUR most a 3080 FTW netto ára ?
-
BeZol
őstag
Én még nem gariztattam náluk, de ÁSZF-jüket elolvasva (azt hiszem okt. 20. a legfrissebb kiadás) én arra lyutottam, hogy ezek az emberek akik ilyen híreket terjesztenek vagy riogatják a népet h ne vegyed meg scalperektől a kártyákat, vagy korábban tényleg ilyen hozzáállása volt az Alza-nak, amíg a fogyasztóvédelem esélyesen rájuk nem szállt, mert már több büntetést is benyeltek ahogy találtam 1-2 cikket vagy hozzászólást a témával kapcsolatosan.
Szóval valós tapasztalatom nincs, ÁSZF is csak annyit ír, hogy elég a rendelésszám/számlaszám, még az eredeti számla bemutatása sem szükséges -
A.tessz
senior tag
Akkor ezekszerint a magyar nagykeres kártyákat is lehet elfogadja. Számlát fel kellett tölteni, vagy bármi extrát kért a folyamat során?
-
ForRedGlory
félisten
válasz 2thletme2day #16332 üzenetére
Emlékeim szerint 3080 FTW-ről csak 3090 FTW-re. Hybrid verzió nincs a Step Up programban, pedig tuti az kellett volna nekem is. Egy jó kis 3090 FTW3 Hybrid.
-
2thletme2day
őstag
Hogy működik pontosan ez step up? Van egy lista amiből ki tudod választani amire tudsz step up-olni? Jó lenne egy hybrid 3080 de nem tudom lehetséges-e egyáltalán a 3080 tfw ultraról a step up.
-
worxland
addikt
-
ForRedGlory
félisten
válasz Maxxxim #16326 üzenetére
364 €-t matekozott ki a Step Up program szállítási díjjal (15 €). Ennyit még hajlandó is lennék rá áldozni. Nem tudom hova tenni, mert nem is MSRP árral dolgozott (eleve 1565 euro a honlapon a 3090 FTW3 Ultra Gaming, itt meg 1643-at ír). Be kellett írni euro-ban, hogy mennyit fizettem érte és ahhoz mérten számolt.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Valakinek már kellett garoztatni kártyáját alzánál?
Mert már nem először hallom,hogy ha nem a te neveden van,akkor adásvételi+ meghatalmazás kell.De még 1x se kértek tőlem ilyesmit.Még telefonon is elég volt rendelésszám.[ Szerkesztve ]
-
-
tag
válasz ForRedGlory #16325 üzenetére
Ha jól emlékszem MSRP áron számítják be a régi VGA-t, így szvsz mindegy nekik, hogy hol vetted
(azt értem, hogy szabály az szabály, csak mi értelme lenne) -
ForRedGlory
félisten
Az EVGA a Step Up programnál melyik pontnál kaszálja el az igényt, ha nem "authorised resellernél" vettem (hanem az Aqua-nál), de be tudtam regisztrálni az eu.evga.com-on (ami nyilván semmit nem jelent.
Gondoltam nyomok rá egy Step Up-ot 3090 FTW3-ra, aztán jött az e-mail, hogy oké, vettük, várakozó lista. Persze nem hiszek a csodákban, hogy ez így átmenne, de ha van csoda, akkor most kellene megtörténnie.
Azért érdekes ez számomra, mert a hybridet ugye 12.23-án vettem és ha valamilyen csoda folytán átmenne az EVGA szűrőn, akkor nem kellene elállnom a vásárlástól 14 napon belül és megvenni külön utakon. Marhára nem akarom visszadni a hybridet, az a memória "hiba" is csak egyszer jött elő és játékban például sosem. Lehet nincs is baja, csak szar az NVIDIA driver, vagy a beta OC Bios szórakozik.
Viszont valamit kezdenem kell vele 14 napon belül, mert a régi FTW3 már a gazdáját várja és nem tudok kártya nélkül maradni, lévén számítógépen dolgozom. Az meg nem buli, ha nem megy. Megírtam az Aqua-nak is, hogy ha feljebb váltanák náluk, akkor hogy nézne ki elállással. Aztán visszaírták, hogy inkább bevizsgálnák a kártyát. Hát azt biztosan nem fogják, nem jutott el a tudatukig, hogy nincs időm hetekig várni esetleges csere kártyára vagy a "bevizsgálás" eredményére.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
hű, szép hosszú, este elolvasom.
Cinebench is jó.
i5-9600K-val futott egy 5790 pont körüli értéket. (multicore, természetesen)
Leállítottam ezt azt a háttérben, (játék indítók, egyéb segédprogik,) így lett 5650 pontAz is fura, hogy nem igazán megy 4,4GHz fölé a proci, szóval majd nézelődhetek a briósban, hogy mi a ménkű van
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
BeZol
őstag
válasz -=RelakS=- #16319 üzenetére
Ez pontosan ugyanaz, mint mostani RTX kártyáknál, hogy +5% teljesítmény még megvan extra 10-15% fogyasztásból, de további +5% teljesítményhez már +30% fogyasztás kell. Ha megy-megy, de h megéri-e 24/7, kétlem.
Prociknál ugyanez. 8700K is be tud kajolni 220W-ot
8700k - 4.7GHz / 1.20v (delidded)
Prime95 v29.4 AVX Small FFTs (5 mins): 165 watts
Max Core Temp: 67c
8700k - 5.0Ghz / 1.328v (delidded)
Prime95 v29.4 AVX Small FFTs (5 mins): 225 watts
Max Core Temp: 77cJátékfüggő ugye, hogy mekkora terhelést kap egy "szénné" húzott proci, mert ha 100%-ra terhelődne, akkor tényleg lecsapolhatna sok-sok áramot. Gyakorlatilag vannak tesztek, ahol 6/6 100%-ra terhelődik (BF 64fős multik), és sztem már létezik 8/8 100% is (min. fps-es értékek vmelyik játékban elég gyérek, ezért gondolom), a 6/12 még talán nem ér el sehol 100%-os terhelést játékokban.
Videókártya-fogyasztással kapcsolatos történet, ha érdekel vkit:
Referencia RX 5700XT-t használtam (110ért vettem márciusban és 150ért vették meg Karácsony előtti héten fél év garival... ).
Elvileg 220W TDP-vel rendelkeznek, a gyári tuningosok azt hiszem 250W környékén is tudnak fogyasztani (régen volt, nem rémlik pontosan).
Gyakorlatilag annyira trágya volt a referencia-hűtés, hogy épphogy 180-185W-os fogyasztás mellett tudta azt, hogy épphogy throttlingolt vagy épphogy nem (gpu hostspot 110fokba belenyalt). A végén undervoltolva és picit downclockolva használtam 150-160W-os fogyasztás mellett úúúúúúgy, hogy a 250W fogyasztású "extrémen" húzott kártyák 10%-ot vertek a kártyámra 4k optimized superposition-ben...Még csak pletykák voltak akkoriban az RX 6xxx szériáról, ami abból állt, hogy 2x annyi cucc lesz benne mint az 5700XT-ben, meg hogy RDNA helyett már RDNA 2 architektúra lesz. Idővel kiderült h ray tracinges magok is lesznek benne emellett, és hát ugye gondolná az ember, hogy RDNA 2 architektúra, biztos gyorsulnak vmit akár azonos órajelen is RDNA 1.0-hoz képest (nvidiánál ezek az "optimalizációk" akár 15%-20%-ot is hoztak anno), mellé 2x cucc és hát biztosan 100%-nál is erősebbek lesznek, talán 120% környéke reális lehet.
Jött a megjelenés, és azt hiszem 85% körüli gyorsulás történt az 5700XT-hez képest 300W körüli fogyasztás mellett.És akkor már biztos van akinek összeállt a kép, tulajdonképpen egy 150W környékére downclockolt RX 5700XT esetén pont kijön a 100% extra teljesítmény, ami a 2x feldogozóegység esetén elvárás is volt, de hogy maga az RDNA 2 az rt magokon kívül semmi más, az is fix, csak marketing bullsh*t.
A lényeg, hogy minden procinak és videókártyának megvan a sweet-spotja, hogy milyen órajelen és milyen feszültséggel érdemes használni, mert bizonyos szint felett exponenciálisan megnő a fogyasztás (ezzel együtt a hőtermelés), és tulajdonképpen semmi értelme az egésznek, mert csak egy rakat pénzt költ az ember akár víz vagy épített vízhűtésre, ne adj isten cryocoolerre (10900K all core 5.8ghz megy vele cpu-z-ben, csak hát 200W-ot fogyaszt ilyenkor csak a hűtő : AIO és épített víz verzió, utóbbiról pedig teszt itt)
Gondoltam belinkelem, mert csak idő kérdése, és gpu-khoz is lecsoroghat a technika.Egy szó mint száz, esélyesen a legolcsóbb RTX 3080-assal jár jól az ember:
- hőfok hivatalosan 90 fokig mehet, én biztosan bestabilizálnám 80-85 fokra játékokban (benchmarkban throttlingolhat akár)
- emellé finomhangolnám a ventillátorprofilt, hogy 1600as fordulat fölé ne menjen soha (aki érzékenyebb, viheti lejjebb és, meg hát gyártónként más hangereje is lehet a kártyáknak azonos fordulaton)
- ahhoz, hogy a kártya eleve hűvösebb legyen, érdemes undervoltolni adott MHz-re, és ha netán nem tudná x fordulat mellett tartani a szimpatikus hőfokokat, akkor menni lejjebb a feszültséggel + a hozzá tartozó órajellel.
- a folyamat végén pedig mindenki vissza tudja ellenőrizni, hogy mekkora teljesítményveszteséggel járt a folyamat, cserébe spórolt egy valag pénzt (akár 50+ezer Ft-ot egy gyári oc-s kártyához képest) és halkabb is lett a kártya a gyári értékekhez képest.Még "B"-verzióként léteznek after-market gpu-hűtők, mint pl. az ARTIC Accelero Xtreme IV, ami elvileg "csak" 300W TDP, de pl. van RTX 2080Ti benchmark vele, esélyesen nem lenne vészes hőfok vele egy RTX 3080 esetén sem, kérdés h kompatibilis-e vele persze, csak hát ugye nem mindegyik gyártó engedi az ilyesmit, ezért ez garanciavesztéssel járhat.
Szóval legolcsóbb kártya + mellé 20ezer Ft-ért egy ilyen és öröm boldogság -
Puma K
nagyúr
válasz Laraxior #16311 üzenetére
Nálam BF1 64 fős szerveren órákon át a 9900K 5,1GHz@1,275v-on ami a gyakorlatban 1,28v 158W-nál többet nem evett a proci.
Visszavéve 5GHz@1,235v-on (gyakorlatban 1,216v és 1,232v között változik) pedig 148W-nál nem kért többet.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Locutus #16302 üzenetére
"Az az egyetlen egy seasonic 750 focus gold széria a kivétel, és az is csak azért, mert túlérzékeny a védelem benne."
Amit már anno 2 éve javított a Seasonic, mert túl érzékeny _volt_ az első szériás példányokban a védelem.
Amit aztán módosítottak és nincs gond az újabb Focus szériába tartozó tápokkal.
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #16291 üzenetére
Bocsánat, rosszul emlékszem, az az oc-s videójában volt. Mindegy, igazából nem ront a helyzeten ha ki van tolva, szerintem. Amúgy játékban is megnéztem, 40 perc red dead redemption 2 után nem crashel, igaz inkább 1935mhz-en jár 1950 helyett, de nem hiszem hogy sokat számítana.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz adakiller #16314 üzenetére
Én se értem teszt szerint 9900KS cinebechel fullra terhelve el tud menni 140Wig.... ami elég durva mert 9900K 100Wnál többet nem eszik. De ez se indokolja még 3080al sem a 672Wos fogyit. 10900Kval ami zabál + 3080al se lehet ennyit bezabáltatni.
Gondolom húzva van vmi.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Laraxior
titán
válasz SzlobiG #16312 üzenetére
Nem, ott megáll olyan 160-170W körül.
Ez Aida64 stabilitás teszt alatt volt.
Mert ugye azért piszkálja az ember a rendszert, lehet, hogy játék alatt elég lenne a 650W-os táp, de akkor hogyan teszteljek?
Szóval ez a teljes max. Nagyjából.
De ugye ott van a 10900K.. ott még több lenne, esetleg egy magasabb TDP-s VGAval összedobva*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
SzlobiG
félisten
válasz ScomComputer #16291 üzenetére
Jólvan ez az utsó nap mindenkinek nehezen indul úgy látom, szépen elbeszélünk egymás mellett.
#16301bunnyhu
Nálam az FSP Hydro GE 650-es táp gond nélkül vitte a 3080-at még 340W fogyasztás mellett is, és nem volt hangja, vagy ha volt is a VGA elnyomta. Igaz ez csak pár napig volt így tesztek erejéig aztán jött vissza a 3070, de ha maradna a 3080, akkor nem erőltetném a 650-es táppal az tuti. 750 vagy 850 ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
foxshoxable
csendes tag
Csm disabled, csipogás megszűnt.
Köszönöm szépen srácokÜdv Gergő
-
Laraxior
titán
-
adakiller
senior tag
FSP 700W Hyper M van nálam; 3080-nál 450-es bios. 113-ig a powerlimit kihúzva; így ha jól emlékszek 424W volt a max amit láttam a 3080 részéről. konnektoros mérővel 580W-ig ment el. eddig egyszer sem volt semmi reboot vagy ilyesmi. max powerlimit nem lesz, mert nem akarom feszegetni a határokat.
-
Locutus
veterán
válasz bunnyhu #16301 üzenetére
Szinte minden márkás 650-felettivel elmegy a 3080. Az az egyetlen egy seasonic 750 focus gold széria a kivétel, és az is csak azért, mert túlérzékeny a védelem benne.
100%, hogy be quietből sem kell 750-nél nagyobb.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
bunnyhu
senior tag
Olvasom a tápos hozzászólásokat, én most pont ezen tépelődöm. Nekem nagyon fontos ,hogy a táp csendes legyen, gyakorlatilag a hangját se akarom hallani. Ezt figyelembe véve mi lehet az alja egy 3080 + hozzá tartozó proci (mondjuk 10700 vagy olyasmi) esetében? A beQuiet calculator az 1000-res tápot mondja, a 850-re már piros ,hogy határon van. Itt azt írjátok elvan a 750-essel a rendszer, de ugye arról senki nem ír milyen terheléssel. Mert lehet elmegy a 750-nel, de ha az közel a csúcson jár akkor a ventilátor porszívóhang.
Viszont az árakat meg ismerjük, atomdrága már a 850 is, de fölötte főleg, tehát feleslegesen nem vennék dupla áron tápot.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest