Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Horka_
aktív tag
válasz padam87 #15697 üzenetére
Ahhh... na igen. Így már érthető... Igaz, a 450W, az 450W... a hőmennyiség ugyanaz. A szoba "felmelegítésének" szempontjából tök mindegy, hogy percenként 20 liter 70 fokos, vagy 30 liter 60 fokos GPU-ról elvezetett hőmennyiséggel terheled...
Na jó, ez nem teljesen így van, mert a szoba önmaga is "hűl"... na mindegy. Nyáron tényleg vicces lesz a szitu, persze, csak ha nincs légkondiSTRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
padam87
tag
válasz _Horka_ #15696 üzenetére
Ja várj, én nem a kártya hőmérsékletéről beszélek, hanem arról, hogy 450W mellett nyáron megpusztulok. Amit felvesz abból hő lesz ami a szobában landol. Az hogy a kártya hőmérséklete mennyi, az persze változó.
Sajnos nekem ez egy picit sok. Még a hangra azt mondanám, hogy oké, nézzünk, egy másik modelt hátha (bár a tesztek alapján ez a 70 fok 1600-1800 rmp elég általános, de venti és venti között is vannak különbségek), de a hővel mit csinál az ember? Rakathatok klímát is mellé ?
-
_Horka_
aktív tag
válasz padam87 #15695 üzenetére
A szerszám méregetésére gondoltam volt...
Egyébként meg, nagyon nem mindegy mekkora és milyen hűtővel, ventillátorral, milyen a kártya VRM-je (hatékonyság), milyen gépházban van, a ház hűtése milyen... stb.
Minden további nélkül elképzelhető, hogy egy minőségi kártya, minőségi házban és hűtéssel, csendesebb és hűvösebb 450W-on, mint egy gyengébb minőségű kártya egy nem túl jó házban és hűtéssel 340W-on.A decibelt miért lenne nehéz megmérni? Az nagyon egyszerű. Ami már bonyolultabb, az az, hogy minden fül mást hall "hangosnak", vagy "kellemetlennek".Igen, nehéz "összehasonlítani" a "decibeleket" ez igaz..[ Szerkesztve ]
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Krisz0418
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #15690 üzenetére
1v-on megy, semmilyen powerlimit nincs rajta. 400w-ot siman beveri jatek alatt 2085mhz mellett. Fan curve-hoz hozza se ertem. Mondom, szellos hazam van illetve hangszigetelt. De nyilvan vannak kategoriak hutes teren is ahogy eddig is. A strix-aorus mindig a legjobb volt.
Meg nyilvan jatek alatt nem melegszik mint egy 3dmark alatt.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #15687 üzenetére
Ftw3 szinten 450es bios. 1v 2085mhz. 65fok max, millioszor halkabb mint a strix 1080ti-om volt. Nagy tágas házam van, berakok meg 3 ilyen kártyát. Procin is viz van az se zavar be.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
worxland
addikt
válasz padam87 #15687 üzenetére
+1, FTW3 Ultra, normal BIOS, minden alapon, 375W fogyasztás: 80 fokig megy fel a GPU hőmérséklet, ömlik ki a hő a házam tetején. Ha macskám lenne, már rajta dorombolna.
A hangjával nincs bajom, ugyan hallható, 2000 körül pörög, de nincs benne kellemetlen, disszonáns zörej, csak mély zúgó hang.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
padam87
tag
Látom itt mindenki inkább a mégtöbb watt meg FPS irányba húz, szóval lehet egyedül maradok ezzel a véleménnyel, de nekem ez egy picit csalódás.
340W a Gainward Phantom alapkonfigja (400 max) ... ez iszonyat, kifűti a szobát. Most még oké is, de mi lesz itt a nyáron? 3 fokot fűtött tegnap este.
A másik meg a hangja... mondjuk én 2070S gaming X triotól jövök. Hát az alá tüzet kellett volna rakni, hogy 1600-1700 at forogjon. Volt 5700 blowerem is, ahhoz képest persze semmi a hangja, de ha a prémiumabb kártyák is ilyenek, akkor mit kell venni, hogy csöndben maradjon? A 400k-s Aorust ?
Látom pakoljátok fel EVGA-hoz a 450W biost... hogy bírtok megmaradni mellette? Fejhallgatóban félmeztelen ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tupacamaru #15684 üzenetére
Baromi feláras sajna még mindig. Ha a nettó lenne a bruttó akkor azt mondanám, hogy okés.
És van olyan nagykerem ahol listázva van, ott ~260K a nettó, tehát igazából semmi nem indokolja, hogy ez is ennyire feláras legyen.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
snecy20
nagyúr
válasz tupacamaru #15684 üzenetére
Gondolom valaki visszamondhatta.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
tupacamaru
veterán
MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM 448k az Alzán most 1 db.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
hadogabi1
senior tag
0.925 hoz 2010 mhz van belove es +200 a memoriara. Elegge stabil igy gamek es 3d mark alatt is. Velemeny? Hofok lentebb ment 5-7 fokot a gyarihoz kepest. Gainward phantom gs 3080.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
KAMELOT
titán
Egy jó hír [link]
tetris: örülj, hogy megkapod akkor, mert nagyon kevés van belőle.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tetris
tag
válasz worxland #15667 üzenetére
Engem tegnap szivatott meg az alza...
Szintén 3080 FTW3-am van, tegnap sikerült egy 5900X-re lecsapnom hozzá, terméklapon írják, hogy szállítás 22.-én.
Mondom rendben, nem megyek akkor én érte, jó lesz ez így.
Megrendelés végeztével már december 28.-át írtak szállításra a levélben (itt már felmerül, hogy még azt se sikerül majd teljesíteni).
Ma reggel nyitáskor az ügyfélszolgálatos közli, hogy már nem lehet átrakni személyes átvételre, mert "ki van számlázva" (értsd zárás után rendeltem és másnap nyitáskor már hívtam őket).
Ekkora egy féreg társaságot... Nem lesz karácsonyi procim.
Remélem rájuk húznak még párszáz millió büntetést.Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
addikt
Sok játéknál érdemes ezt külön rányomni mert egyébként egy homályos f*s az egész.
Csak figyelni kell ,hogy mennyi fps-t veszít így az ember.
Például Modern Warfare-el én már nem tudok játszani külön NV profil nélkül. Élesítés, árnyékok, film grain - egész sok mindent kell ott kalapálni ,hogy eltűnjön a sok szemét a képről.
Cyberpunk-ra egyelőre csak Control Paneles élesítést küldtem pluszban. Itt ez elég nekem.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Zorel
senior tag
Használja valaki ezt az Nvidia Freestyle-t? Eddig semmi hasznát nem vettem neki, de most kipróbáltam a CP2077 alatt. Nagyon nem tetszik, hogy ilyen kikapcsolhatatlan TAA van a játékon, mert a háttér nekem túlságosan (zavaróan) homályos. Mondjuk alapból minden játékban motion blur-t is egyből kikapcsolom, szóval lehet, hogy csak engem zavar ez ennyire.
Na mindegy hozzáadtam az élesítés szűrőt freesytle-ban az első csúszkát beállítottam 50%-ra a másodikat 15%-ra és számomra sokkal szebb lett a kép, nincs az a nagyon homályos háttér.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz ScomComputer #15674 üzenetére
Nálam fixen power limit van CP2077 alatt (elég durván, és ahogy észrevettem stabilitástesztelésre is kiválóan alkalmas....ami stabil volt FireStrike vagy TimSpy alatt az itt hibázott), igaz én magasabb felbontáson játszom (3440x1440).
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Zorel
senior tag
válasz ScomComputer #15674 üzenetére
Nem rossz ez 1,037v mellet. Time Spy lefut rajta?
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Nandusz #15671 üzenetére
Az alacsonyabb power limit miatt. Nálad odaadja neki jó eséllyel (közel) azt az órajelet, amit szerettél volna, akkora fesszel, ami a csövön kifér... a kollégánál pedig a magasabb offset azért kell, hogy a VF curve alját jól felemelje, így az alacsonyabb feszültségtartományok esetén is kellően magas órajel lesz a végeredmény (power limit miatt elkezd visszalépkedni a curve mentén...plusz kártyánként életerő lehet a szükséges offset mértéke adott órajelhez) .
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Nandusz
csendes tag
válasz ScomComputer #15585 üzenetére
Az hogy lehet, hogy 240Mhz-et rá tudsz pakolni? Nekem csak kb. 140-150et bír. ÉS még úgy is több az eredményem mint a tiéd. Nálam 16000 pont volt. Ha rám keresel vannak itt fent teszt képeim.
GIGABYTE Z370P D3 | i9 9900K | EVGA FTW3 ULTRA 3080Ti 12G | 32GB DDR4 | Acer Predator XB323UGP |Kingston 240G+500G SSD+500G M.2 SSD | Win10x64 | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
-
GAbre
veterán
Valaki aktivált már 1 kártyán 2 kupont esetleg így?
1 kártya végig aktiválva.
Második kártya félig,és az elsőn végignyomva!Tapasztalata van valakinek?[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz boogie84 #15664 üzenetére
Fent van a radiátor nekem 280-as. Egy gigabyte aorus liquid van a procin. Elől csak egy 14es venti van, meg hátul egy 12-es. De a ház maga olyan nagy belül hogy szerintem ez is sokat számit. A kártya és az üveg közé beteszek mégegy kártyát kb. És az alaplap is messze van. De lehet még én is beleférek ha összehúzom magam
-
tupacamaru
veterán
válasz KAMELOT #15662 üzenetére
Azért úgy látom kezd rezegni a léc a HA-s 400k+-os 3080-aknál, sőt, inkább 370k-t mondanék...
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
worxland
addikt
Ma végre megérkezett a dec. 3-án rendelt alzás
EVGA FTW3 Ultra, piros szájú
Délután/este szerelés...''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #15662 üzenetére
Én csak mondtam 1 számot,mivel 380ba láttam itt aprón,370 volt alzán enyém.Kb annyi lenne közvetlen evga oldalon rendelve(ha lehetne rendelni)
Az nagyon jó ár amúgy. Van 1 sejtésem is,hogy alza is vmi hasonlóan jó áron szerezheti be...
És még ha +30at rárakok,és valaki megvenné...
És pont kifogok 1 stockot alzáról...
Főleg nem nagyon vennék már 400felett 3080at:(Kivéve talán 1-2 tényleg ütős fajtát kicsivel 400+ba)
Lassan lehet lesz készlet,és sok helyen lehet majd rendelni+ amd-nek is talán lesz készlete.
És akkor elkezdenek zuhanni árak.(már alzán is folyamatosan olcsóbbak evga-k)
+ ki tudja mikor jön 3080 ti...
És úgy járhat az ember,mint 2080ti-al.Megvették 400k+-ért idén.
Most meg örülnek,ha 300-ba el tudják adni.A.tessz:
Igen,mint mondtam kinek,hogy éri meg.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz ForRedGlory #15658 üzenetére
#15653 Krisz0418
Láttam, hogy a radiátor elöl van, ami a procit hűti, de lehet h még így is hatékonyabb, hogy el tud távozni a levegő, ami nem az alaplap felé megy. Már én is gondolkodtam ilyenen, persze nem a csicsa miatt h lássam a vga-t, hanem a hőmérséklet miatt, de nálam a D15 miatt nem fér el függőlegesen a VGA.
Mondok mást, lehet h már akkor hatékonyabb a dolog ha vízzel van hűtve a cpu, és a radiátor felül van. Sajna a D15-öt nem szívesen cserélem le.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
GAbre
veterán
válasz A.tessz #15660 üzenetére
Hát én nem tudom,még ha alzás áron számolom,ahol majd 100k az árkülönbség ftw3-hoz képest.De még ha eladnám mondjuk 400-ba ftw3-at,számomra akkor se érné meg szerintem azt a + ~50k-t.
Annyival nem mondanám jobbnak.Persze,ha külsőre jobban bejön,és megéri valakinek azt a felárat....[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz boogie84 #15652 üzenetére
A vertikális elhelyezés miatt a VGA picit jobban melegszik, kivéve, ha nem nyitott a ház. Ráadásul neki sokkal közelebb is van az oldallaphoz a VGA, mintha normálisan az alaplapba lenne dugva, így berhohad... már ha nem Super Mariozik 640x480-ban. Arról bem is beszélve, hogy neki oldalról nem a friss levegőt fújja rá, hanem a CPU radiról fújja át a melegebbet a VGA-ra.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RoyalPredato #15656 üzenetére
Alza.sk
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
RoyalPredato
csendes tag
Szlovákiából pár PC boltot linkelnétek, akiknek van 3080?
Úgy néz ki, be tudnék hozatni onnan 1-2 szerencsés embernek /részemről nonprofit!/A kanalakat a menzáról lopom... Műanyag tálcákról. Lehet ezért haragszanak rám a konyhásnénik. De nem tehetek róla, ha a menzás spenótra gondolok, a kanalak maguktól elgörbülnek O.o
-
danithe
tag
Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani. Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. Egy szakadékot nem lehet két részletben átugrani.
-
Találtgyerek
veterán
válasz #15779328 #15617 üzenetére
Szép konfig lett! Z390-ből én is nézegettem régebben a Dark-ot.
Én tegnap próbáltam állítgatni a 3080 FTW3 Ultrát. 1V-ig lementem 2050Mhz-hez,memória kapott +750-et. Sajnos 74 fokig lemegy hőmérsékletben kitolt powelimittel. Gondolom itt is előfordulhat jobb és rosszabb pasztázás az azonos kártyák között. Egyenlőre nem lesz ezért szétszedve a kártya. 74 fok még nem a világvége talán.06-3o/9759I39
-
Krisz0418
őstag
válasz boogie84 #15652 üzenetére
Sokat jelent, magambol kiindulva a 1080ti strixem alaphelyzetben 60-65fok volt. Miutan en is vettem egy fuggoleges izet ugy lett fixen 55-57fok...a mostani ftw3 ultram 2085re huzva se megy 63fole.
-
GAbre
veterán
Valaki másnak is csinál mostanság(talán mióta új driver van),olyat,hogy ugrál az afterburnerben beállított érték?
Eddig az elmentett profilt mindíg jól töltötte be.(profil betöltés)
Most hol kicsit több,hol kicsit kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz #15779328 #15639 üzenetére
Megírtam neked mit futtass!
Mellesleg ki az aki meg tud maradni ilyen hang mellett?(nem annyira vészes),de 100%on azért zavaró,és teljesen felesleges ennyin tekernie ventiknek!Mellesleg meg ezért is,mondtuk,hogy 56 fok nem valid.
Ahogy olvasod ftw3-at cserélt vízre az illető.Neki igenis 56 fokos lett a kártyája.(70 fokról)
https://gamepod.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_3080_ga102/hsz_15525-15525.html[ Szerkesztve ]
-
Léc
tag
válasz snecy20 #15629 üzenetére
Itthon jobb áron nem kapom meg most sehol.. sőt sehol nem kapom meg itthon. Amúgy meg megtehetem hogy ennyiért megveszem. Halk kártyát kerestem és a neten található tesztek alpján ez az egyik legcsendesebb ami léghűtéses.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
GAbre
veterán
válasz #15779328 #15624 üzenetére
~10 perc cod.Maxra tekert ventivel,hasonló házzal(oldallappal).49-52 fok.(Normál kártyaállással)
superposition.55-57 fok.
3dmark. 57-60+fok.
És még az enyém alul is van feszelve.
Szóval lehet maxra tekert ventivel,levett oldallappal tudja a tiéd ezt.Valamiért többet mondtak,és én is nagyobb hőt tapasztaltam eddig.Bár 65 felett szoktam neki a 100%-ot adni)
de mint mondtam volt(kis f0s játék) nem izzasztja meg gpu-t.
Ahogy a cod se.És ahogy látod más meg +10fokot is rátesz.
Nyomj 1 maffia remake-t vagy új metrót,meglátod,hogy melegszik az.[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
UV t mindenki afterburnerbe csinalja? Van vmi leiras hogy alljak neki? Gainward 3080 phantom gs.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Szabi020
tag
válasz torma1981 #15623 üzenetére
Így van. Van ahol nem is kicsit. BFV mérést nem tettem fel, mert egy bughalmaz, de ott is sokkal jobb az agész játék.
Olyant veszel amilyent szeretnél. Mérlegeld mennyi időre stb. Az biztos, hogy a 10400 már 4k-ban is el tud fogyni most is.Cyberpunkban van, hogy felugrik 75%-ig az i9. (Tudom, hogy van megírva a játék) De itt egy 8700K-val is dropp lenne bőven, nem ám egy 10400-al.
-
törölt tag
válasz ForRedGlory #15628 üzenetére
Szerinted képeket szerkesztek és ide járok hazudni?
Megosztok veletek teszteket és Anderzen vagyok? Nem értelek...
Levidejózom külön nektek!
Minden full, rt ultra, dlls performance, a vramból is látszik hogy jól meg van terhelve a kártya!
Szerk.:
Bocs, mielőtt megszólalsz itt 57 °C a kártya.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz KAMELOT #15627 üzenetére
Szerinted akkor milyet érdemes venni? Mert szerintem a 10400f meg a 10700 közötti majd 75k-s különbség nem hiszem, hogy annyit hozna minimium fps-ben. Sajnos igaz, hogy viccesen túl vannak árazva. Ahogy nézem kb 5-7 fps a minimumban hogy jobb a 10700k ami még drágább. Én nem multizom az nem érdekel. Az más téma.
-
Léc
tag
Még egy Suprim alzán!
Volt, már nincs. :S Én behúztam egyet
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
torma1981
veterán
válasz Szabi020 #15608 üzenetére
Ahogy látszik a minimum fps nőt és ez fontos, hogy ne nagyon droppoljon a játék. Nekem most ez a baj. Nem vészes, de azért néha zavaró. De igaza volt. Koisho kollégának. Tuti nem ér 2-3 fps pluszt egy 150k-s 10700k. Az nagyon vicc kategória. AMD is pont uygan az most. Nagyon felmentek az árak. Nézek teszteket mennyi a különbség 4k-ban a 10400 és a 10700 között.
-
GAbre
veterán
válasz #15779328 #15620 üzenetére
Mondjuk én kétlem,hogy alul feszelve sincs+tuningolva van,és 1 vízhűtés teljesítményét hozza,csak mert el van fordítva.
Bár ha van 10 fok a szobában lehet
Bár az se mind1 milyen játékkal hajtod,lehet 1 fortnite vagy vmi kis f0s játék nem terheli annyira a gépet,és tartja az 56 fokot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ScomComputer #15619 üzenetére
A max-ra gondolsz? Számold a kockákat 5 egész, és egy kicsi... 54-56 között volt végig, de nem arra koncentráltam, lőttem!
Semmit nem jelent a pw limit, én is visszavettem 105-re, minél hűvösebb legyen a kártya![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ScomComputer #15616 üzenetére
Nem biztos, hogy idehaza.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
törölt tag
-
nagyúr
MSI Suprim, és Ventus 3X alzán.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Koisho
friss újonc
Megköszönöm, ha küldesz összehasonlítást, mert eddig mindenhol azt láttam, hogy 4k-nál a drágább procikkal nincs fps nyereség. Kíváncsi vagyok, hány százalékot nyertél a cserével.
-
Szabi020
tag
válasz Krisz0418 #15605 üzenetére
Én is a kettő között gondolkodtam.
Én, tekintettel arra, hogy a 10850K 160-ból megvásárolható, az 5900X pedig inkább 60-65el többért. ( ha csak annyi) (plusz ennyiért vadászni kell, mint ahogyan a 3080-at, meguntam már.) ez is sokat tett hozzá a 10850K-hoz. Életemben mindig Intel procim volt. Beszéltem olyannal akinek van 5900x. Írta, hogy még bugos a bios stb. Nincs 2,5 Gigabites lan csati sem az X570-en (Én nem láttam) Mivel tényleg csak játékra kell így nem volt kérdés, hogy maradok a kék oldalon. Vettem mellé egy Z490 Aorus Ultra lapot(3db m.2 is kell nekem) és kiválóan muzsikál benne. A Tuning még vissza van. Pár napja raktam csak össze.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi020
tag
-
Poplacsek
senior tag
RTX 3080 FE-ről néhány apróság:
- Rendesen alulfeszelve kb. 100W-al alacsonyabb teljesítmény felvétel mellett (játékban 180-220W között mozog) a default karakterisztikához képest 8-10C-al hűvösebben üzemel. Az fps veszteséget nem érzékelem, mert 60Hz-es 4K monitoron így se esik 60 fps alá (4K Witcher 3 HD reworked 12 textúrákkal ultra minőségben).
- Alulfeszelés nélkül hátul valósággal forró levegőt fúj ki, a fém részek égetik az ember kezét.
- A hűtése ahogy reméltem nagyon nagy királyság, nem fújja tele meleg levegővel a házat. Az x570 chipset hőfokom 1 óra játékot követően is csak 2C-t emelkedett.
- A ventik hangja egyáltalán nem zavaró, sőt alulfeszelve alig hallgató valami a Fractal Define S2 Vision RGB házamból.
- Riser kábelen PCIe Gen3 sebességen hibátlanul működik.
- Meglepett, hogy az RGB fénye szinkronizálódik az ASUS Armoury Crate-vel!
- A kártya gyönyörű, öröm ránézni a gépre! -
Koisho
friss újonc
Azért mert az itthoni piacon van egy rohadtnagy árrés a 10400f felett. Ha lenne 50 és 120 ezer között cpu, amivel egy-két százaléknál nagyobb fps nyereség lenne 4k-ban, akkor megfontolnám, de nincs ilyen. Még az übercsúcs 200 ezer + forintos procikkal sem lehet nyerni 1-2% nál többet 4k felbontásnál, az már teljesen a vga-n múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest