Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Frozen #17396 üzenetére
Több fázis a Strix-en. Teljes PCB-s merevítés. Minden egyes alkatrésze vagy ugyanolyan vagy jobb mint a Suprim-on.
Esetleg a CW gyakoribb a Strix-eken.
Hűtés vége kb ugyanott van.
Asus-nak lehet adni 480W-ot. Suprimnak 450W-ot.
---Persze ezek miatt drágább is. Az RTX 30-as Strix-ek kurva drágák. De mind. Viszont jobb is. Ezért mondtam ,hogy megérné a csere.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
Frozen
addikt
szerintem nem drága a suprim ,most néztem a casekinget 1086 euro a 3080 a többi gyártó kártyája sem sokkal olcsóbbkb 50-100 euro különbségek vannak ami szerintem nem is sok ahoz képest sok esetben hogy ez egy erősebb káryta a többitől. Ne a magyar kereskedőkből induljunk már ki ,mert azok ebből szedik meg magukat hogy mindenre rápakolnak olyan hasznot hogy az hihetetlen és azért mert tudják hogy más is így fog tenni és akinek kell megveszi. (külföldről kell rendelni vagy külföldre kell utazni ,jó most tudom nehéz ,de akkor ismeröst barátot valakit megkérsz vegye meg neked küldje el)
omfgk
nem biztos hogy a strix erősebb a suprimnél legalább is rediten is egyre többen mondják,hogy gyengébb az asus[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Segal
veterán
válasz ForRedGlory #17363 üzenetére
Valahogy el kell tudni adni azt a Suprim 3090-et a szokasos hiena aron...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
sittes79
addikt
3080 ftw3 ultra tulajokat kérdezném, hogy mindebkinel 50%on pörög oc biosal a venti? 20 fokos a kártya oszt tolja neki
-
MPowerPH
félisten
Vettem en is egy 3090 Suprin -t... Strix OC -ra cserelnem. Vagy magas felarral eladom.
£1700 -ert nem birtam nem elhozni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Krisz0418
őstag
Kicsit lemaradtam a dolgokról. B450-re lesz ez a Re-size bar dolog? Vagy csak intel+nvidia kombóval fog működni?
Mondjuk mire kijönne az új bios, addigra már új procit+lapot fogok nyúzni
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
flydomi
junior tag
Magyarisztanban levo nagy-kiskereskedok 2x-3x haszonnal dolgoznak,mint a közös piacon levo nyugati tarsaik........
Teny es valo,h buszke nemzetunk afaja vilagbajnok,es a szandekosan begyengitett fizetoeszkoz is hibas ebben,de nagyreszt a kapzsi haszonszerzes miatt verdesi a csllagokat az ar......Egyebkent magad is megadtad a valaszt a kerdesedben.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Megszűnt valami vámkedvezmény muricában, ezért többet kell fizetni a vámnál.
Hogy ez miért hat ki a többi piacra is, azt ne kérdezd.
Ami azt illeti, az EVGA kifejezetten az evga.com-ra hivatkozik.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz -=RelakS=- #17381 üzenetére
Az Evga eu oldalán egyelőre még a régi árak vannak.
Nem lenne rossz ha így is maradna.Például az FTW 3070 Ultra most nettó 679 dollár
EU : nettó 549 euró679 dollár átszámolva 558 euró jelenleg.
3080 - 880 dollár - 710 euró
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Kobe
veterán
válasz -=RelakS=- #17381 üzenetére
valaki magyarázza már el nekem, mi ez az áremeléses dolog, illetve mi van a háttérben (miért futnak fel 10-20%al az árak)
csak azért kérdem mert ha egy dedikált ipar csinálja ezt, arra általában kartell miatt másnap rászáll a versenyhivatal....itt meg láthatóan a kartellezés gyanújának véka alá rejtésére sem adnak
itt mi indokolja ? földrengés mosta el az amúgy is alaphangon csordogáló chipgyárat vagy mi?
(bányász témát hagyjuk, múló hóbort, időszakosan szokta meglökni a keresletet, de ideális piacon a kereslet élénkülésére a gyártói kapacitás oldalon kell választ keresni, nem áremelésben)
Vagy 2021-ben amikor 100x annyi élőerőt igénylő autókból legyártanak több millió darabot évente, akkor automatizáltabb chip és nyákgyártással probléma van ? -
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Frozen
addikt
Valaki cserélte már a gyári hűtőt vízre ?
Ha igen akkor leírná ,hogy mi kell hozzá? Szóval az oké hogy megveszem a kártyára való padot meg alá a hőpadokat és tovább? ( Radiátor + valamilyen szivattyús venti vagy mi hogy? És hogy kötöd be a padba?
Másik kérdés evga ultra vagy suprim vagy a strix melyik jobb?
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
GabeE3e
tag
Egyik nagyker ma kapott Gigabyte OC 3080-akat, már ők is megemelt áron szerzik be, most már télleg , pcx-nél ki is tették azthiszem 500 fölött van az ár , nagyker készlet már el is fogyott
-
bunnyhu
senior tag
-
warcat
veterán
Vicces módon a 3090 megérheti a jelenlegi bányászjövedelem mellett amit termel, ha nekiálltál már mondjuk december elején és kitart még mondjuk február végéig a boom ÉS msrp áron vetted.
A vége így annyi lesz, mintha 3080-at vettél volna, ami nem rossz.Ingyen upgrade. Persze rengeteg a HA.Sose hittem volna a szörnyű ár/érték aránya miatt, hogy ezt mondom,de ennyire felborítja a dolgokat ha izzik a crypto.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
GAbre
veterán
válasz MPowerPH #17368 üzenetére
3090.Valamiért nem sikerült egyáltalán jóra.
Nem néztem utána.Reméltem csak szoftveresen van gondja.
De gyanítom ebből az új rtx-ből ennyit tudtak kihozni hardveresen.
És hiába a tuning.Ahogy már írtuk többször.
Alulfeszelve nagyon szépen tudnak 3xxx-ek menni,és hiába a -100-200mhz.Alig veszítesz fps-t.
Viszont tuningnál,meg hiába raksz rá,alig kapsz valamit.
Szóval nyomathatod szét a kártyát vízzel is gondolom,alig kapsz többet erőt.
3090 csak azoknak,akik 4kban 120-200fps kell minimum.
Vagy menőzni akarnak,hogy nekik ilyen van.Sehogy se éri meg ár-értékben.
Talán még bányára,vagy modellezésre sem![ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz bunnyhu #17366 üzenetére
Még a legjobb időszakban is, december elején amikor alza viszonylag beterítette a 3080 igényeket nálunk,csak néhány percig elérhető a 3080.Ez rosszabb helyzetben (pl most) néhány másodpercre szűkül.Szóval az óránként nézegetés majdnem teljesen esélytelen.
Van rá sokféle megoldás, de ami ingyenes formátumban is jól használható (amennyiben a gép mellett ülsz egész nap) az a Distill Web Monitor, Firefox alá van bővítménye, lehet, hogy a többi böngészőhöz is készült, nem néztem.Evgánál remélhetőleg az eu oldalon iratkoztál fel.De ha így is van, az így berendelt 3080-akból még talán az első napi rendeléseken sem jutottak túl amikor utoljára ránéztem (szeptemberre gondolok!) Az amcsi piac elsődleges nekik.
mérhetetlenül sok ember van előtted.3090,3070,3060Ti esetén talán valamivel jobb a helyzet (főleg a 3090 az ára miatt) de nem jelentősen.Bár egy bizonyos mennyiséget rászánnak erre, közben ott van a Step-Up programjuk, illetve szállítanak pár viszonteladónak (igen sok ment az alzának).Nem igazán foglalkoznak jelenleg közvetlen értékesítéssel EUban.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Itt az FTW3 Ultra miert teljesitett annyira gyaszosan, hiaba volt elengedve 500W -ra?! Es alapon, mas kartyakkal azonos orajelen is eleg verszegeny.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz ForRedGlory #17363 üzenetére
CP ultra
3080 1440p : 73
3090 4k : 44
Meglehet ez ha 200W szorítom a 3080-at és 500W engedem a 3090-et de még akkor sem[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
Hello, 2 kérdés
1) evga oldalon kértem egy email notificationt. Ezt kell ugye ahoz, hogy beálljak a sorba és küldenek levelet, ha én jövök.
2) Az alzánál honnan tudjátok hogy van és mennyiért? Mert én akármikor ránézek sosincs semmi. Lehet ott is valami figyelőt rárakni, vagy óránként nézitek? -
addikt
-
ForRedGlory
félisten
-
veterán
válasz ForRedGlory #17358 üzenetére
Ameddig akarsz addig röhöghetsz.
RDR2, CP77, AC Odyssey esetén az FPS azonos volt a felbontás pedig egyel nagyobb. Bármelyik játékról tudok készíteni videót vagy képet.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz KillerKollar #17351 üzenetére
Jövő hónapban jön a driverrel...
[link] -
MPowerPH
félisten
válasz ForRedGlory #17358 üzenetére
Jah, most esett le, amit irt.
Az erdekelne, hogy egyaltalan megeri e kiadni plusz penzt ezekre a custom PCB -s kartyakra, vagy megteszi az FE is? Marmint volt par szeria, ahol akar 8-10% tobbletet is kilehetett sajtolni, mi a helyzet itt?
Don't Tread On Me
-
ForRedGlory
félisten
"Nagyon szépen muzsikál a kártya és haverom FTW3 3080 1440p szintjét hozza 4K-ban."
Korán van még az esti meséhez. Melyik 3090 hozza 4K-ban bármelyik 3080 1440p eredményét? A tesztek valahogy mást mutatnak. A kérdés költői volt, írtad, hogy a Suprem és az FTW3 a két kártya, de ne röhögtess már.
A közelében sincs a 3090 4K-ban a 3080 1440p eredményének.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
[link]
Amikor meghallottam,hogy jön az új csúsz amd vga.Gondoltam jól van 2080-ti-t fogja beérni.
Igaz,hogy hallottam azóta,hogy jobb,de azért erre nem számoltam.
Bár tény és való,hogy mindenki többet várt 3090-től.Szerintem legalább ennyit kb,mint amit xt tud.https://www.youtube.com/watch?v=wN_UDojWmlM
Azért szép kiadják a mobile 3080at notebookra.16Gb rammal(bár nem x).
Vajon miért pont 16gb?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
KillerKollar
őstag
Ennek mi köze a bányászokhoz? Minden gamer akinek régebbi procija/lapja van kapni fog némi "ingyen" teljesítményt egy BIOS frissítésen keresztül. Azt nem tudom, hogy a bányászatra lesz-e hatása a Resizable Bar-nak, de azért szivassuk a gamereket akinek nem a legújabb hardvere van, hogy a bányászoknak is szar legyen? Enélkül is fel fogják vásárolni a videókártyákat, nem ezen fog múlni a dolog, amíg nem zuhan be megint a kriptovaluta értéke addig marad a bányászat.
-
KillerKollar
őstag
Reméled, hogy nem fogják kiadni régebbi platformokra? Mert? Én örülnék neki, ha a 9900K-m is támogatná, és szerintem nem vagyok vele egyedül, elég ha körbenézel Reddit-en.
Annak akinek újabb alaplapja meg procija van meg miért fájna, ha más is élvezheti ugyan azt a funkciót, amit Ő is? Nem azért vette meg azt a lapot és procit, hanem mert gyorsabbak, amikor kijöttek a 400-as lapkák és a 10.-edik generációs procik még szó sem volt Resizable BAR-ról.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz KillerKollar #17347 üzenetére
Ha mondhatom a legtöbb ember nevében:
Remélem nem fogják!
Nem kell több bányászoknak kedvező támogatás,hogy az amúgy is felvert árakat,és kevés készletet még tovább rontsák.[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz ScomComputer #17348 üzenetére
A lényeg, hogy jönni fog rá, Abu azt írta 1 hónapja kb, hogy szerinte nem éri meg régebbi platformokra kiadni egy új BIOS-t emiatt, túl sokba fájna a tesztelés, de talán ha az MSI meglépte, akkor a többiek sem akarnak kimaradni a sorból.
-
veterán
válasz ScomComputer #17346 üzenetére
Az egyiket én használom a másik haveromé és neki hirdetem!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
KAMELOT
titán
-
ScomComputer
veterán
válasz KillerKollar #17347 üzenetére
Ez nem sokat ér,még az NV nem engedélyezi a driverben...az msi már több mint egy hónapja kiadta a támogató bios-t a z490-s lapokra...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MPowerPH #17342 üzenetére
Szerintem ennek nem nagy jelentősége van már.
Nagyon szépen muzsikál a kártya és haverom FTW3 3080 1440p szintjét hozza 4K-ban.
Nekem ez tökéletesen megfelelő és hűtése is nagyon jó.
Igaz én kicsit agresszív hűtő Curve-t használok, de a kártya 70 fok felett még nem járt soha így.
Halk és kinézetre is gyönyörű, mint a Strix is, de mivel blokkot teszel rá ez lényegtelen.Nekem az AB-vel így van beállítva:
Power Limiter: 107%
Clock +125 MHz /Dynamic GPU clock ~2000 MHz /
Mem clock +800 (=21100 MHz effective )Igazából szerintem egyikkel sem tudsz mellé lőni ezen a szinten.
Nyilván, ha e-pénisz méregetés a cél akkor amelyik a legtöbb TDP-vel rendelkezik valószínűleg a legjobban tuningolható is lesz.Én nem félnék a TDP limittől, de ha bármilyen tesztet szeretnél szívesen megcsinálom!
Az említett haverom decemberben rendelte elő a 3080-ra az EK blokkot azóta kapja a tolás e-mailt folyamatosan és most február végét írtak neki a legutóbb.
Szóval igen, lesz az április...[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
[link]
A a 12Gb-os nvidia.
De röhög a vakbelem,hova kell 12 gb 1 középkategóriás kártyára.
Mellesleg érezhetően felugrottak árak.
3060ti aorus,múlt 7en még 250 volt alzán.Most 280.
Hiába a hivatalos cikkben 100k-s 3060 ár.Szinte biztos vagyok,hogy 200körül fognak menni.Avatar
-
MPowerPH
félisten
Nah, pont az az eggik... TDP limit miatt kerdezem. A Suprim X 420W, Strix OC 480W, FTW3 Ultra 500W. Ez mennyire szamit nem szamit napi hasznalatban?
FTW3 Ultra lenne is, de rohadtul nincs hozza vizesblokk, es EK szerint aprilisig nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
rup1u5
nagyúr
válasz GabeE3e #17339 üzenetére
A 1070-em is bányászkártya volt. 2018-ban vettem ebay-en. (két hónapja járt le a garanciája) Tökéletesen teszi a dolgát azóta is. Lehet, hogy a 3070-et is majd így fogom venni ha pukkan a lufi és tele lesz velük a net.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Segal
veterán
válasz GabeE3e #17339 üzenetére
Vitrinben tartott
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz MrTwister #17336 üzenetére
Hardverapro-n "low budget" rig is van 1.5 milláért
-
-
MrTwister
őstag
-
X Factor
addikt
válasz Dare2Live #17332 üzenetére
A diffet kompenzálja, h. kiesett az ETH hálozat 25%-a, a 4 gigás kártyák offolásával. 190TH/s -----> 150
Shkiz0
Igen, én is ugynaÍgy látom.
Naponta futnak be a kérések mind ismerősöktől, mind idegenektől h. "figyu mennyiért epitenel nekem 10db 3080-ből RIG-et" És nem egy ilyen volt. Az külön vicces h. mindig 10db 3080 kell, gondolom az emberek szeretik a kerek számokat és az 1000mh/s jól mutat.
Én meg már csak mosolygok aa sokadik után, h. ha EU-ban lenne 3080 (500k alatt), akkor már nekem termelne
Aztán a konkluzió végül mindig az h. legyen akkor 16db 3070, mindegy mennyibe kerül, mert amit te is mondtál, egyet megtart magának, a többi eladható és ha még drága is, az se baj mert 2-3 hónapig megy csak, akkoris megtermeli a felárat, azzal kalkulélva h. mondjuk az ETH nem zuhan be megint 80 Eur-ra.Make things work
-
Dare2Live
félisten
válasz Shkiz0 #17327 üzenetére
"hogy relatív 2-3 kártyával is eléred azt a teljesítményt amit régen egy 470/570/580 karival"
A diffet ne hagyd ki. Lehet a teljesítményt eléred de teljesítményt nem tudsz utalni.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok, Csoppnyi segitsegre lenne szuksegem... Kinek van a topikban 3090 -e, es milyen?
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz X Factor #17325 üzenetére
Szerintem nem fogunk látni a 12GB-os verzióból semmit kb, mert ha maradnak az árak instant megy bányába mind, polcokra kevés fog kerülni.
És most még szarabb a helyzet szerintem mint 2018-ban az előző nagy bányászlázkor, mert most ugye könnyebben beleugrik bárki egy Ampere kártyába legyen az 3060/Ti/70/80, mert mivel hiány van belőlük és nagyon úgy néz ki az is marad ha be is dőlne 1-2 hónapon belül a kártya, akkor simán eladja annyiért a kártyát mint amennyiért vette, és akkor még ott van a közben kibányászott coin is.
Másik nagy előnye az amperének meg pont az amit te is mondtál, hogy relatív 2-3 kártyával is eléred azt a teljesítményt amit régen egy 470/570/580 karival, töredék fogyasztással.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
Nem hiszem, hogy ilyen egyszerű a matek, anno az 1080 Ti is sokat termelt de rohadt drága is volt mellé, ezeket a középkat. kártyákat könnyű lesz kiszórni árban fél-egy év múlva főleg ha marad a hiány, mindig van rá igény, egy 3080 meg egyből veszít egy jó darabot az értékéből amint nem csúcs.
3080-ra meg kötelező a riserkedés mert megfőzik egymást garantáltan ami tovább bonyolítja, az itt is linkelt híres-hírhedt tucatjával bányászó 3080-ak sem véletlenül vannak úgy. 3060ból meg gyanítom lehet kis kompakt rig.De nem értek hozzá, csak érdekesnek találom.
-
X Factor
addikt
Jah csak egész EU-ban nem, kapni 3080-at. És mivel a 3060 tol annyit ETH-ban mint a 3070, igy nekik ha meg olcsobb is jó lehet. Egy 6-os RIG, elketyeg egy standard 1000W-os tápptal és 360MH/s meg egész szép.
Ettől függetlenül szerintem is melóra a legjobb, mi pl nagyon várjuk. Pont ezt beszéltük kollégákkal, h. igazából sok esetben nem kell a high end kartyak teljesitmenye, eleg egy modern közepes, de legyen sok vram, mert legtöbbször az a szűk keresztmetszet.Make things work
-
BusinessGuy
őstag
válasz DieHard #17321 üzenetére
Nem húztad? Cp77 fagy ugyan így? Illetve gépet levágja?
Esetleg ki tudod valakinél próbálni a kártyát? Nem akarom az ördögöt falra festeni de ha csak kártya csere volt, DDU is megvolt és terhelésre fagy a gép illetve kikapcsol, ráadásul két különböző nagy teljesítményű táppal is csinálja, ott nagyon esélyes hogy a kártya a szar.
Ventillátorok mennek? MSI Afterburnert használsz, ha igen melyik verzió (csak BETA2-től kezelik rendesen a 3 ventis rtx3 széria ventillátorsorát)?Steamen van fent egy olyan hogy: Bright Memory Infinite Ray Tracing Benchmark.
Full ingyenes. Szedd le, rakd fel a monitorod natív felbontására, RTX Quality maxra, DLSS off, alul LOOP bepipálva és indítsd. Hagyd futni egy darabig, jó lenne msi afterburnerrel kiiratva magadnak a GPU clokckot, Gpu tempet Fan speedeket,stb....
Ha Msi after beta 2 fölött vagy, ventillátorok rendesen mennek nem húztad és a Bright Memory benchmark a fentebbi módon leöli a géped, akkor VGA. -
DieHard
senior tag
válasz BusinessGuy #17320 üzenetére
Csak ennyi történt ki-be kártya. Ma csináltam meg a DDU eljárást. ahogy leirtad. Elinditottam codot. ott b.szott menüben, közben itt neteztem. Aztán halál. 1080ti-vel sosem fagyott, előtte 1080-nal sem. Pár évig velem voltak.
-
BusinessGuy
őstag
válasz DieHard #17319 üzenetére
1000w korrekt táppal de még a 750w táppal sem kellene csinálnia. Más HW elem került a gépbe avagy új ez a vas? Vagy csak vga csere volt (1080ti ki 3080 be)?
Ha csak VGA csere volt és nem csináltad ajánlom hogy DISPLAY DRIVER UNINSTALLERREL (guru3d-n megtalálod) pucold le az nvidia drivert (ha még nem csináltad, letöltöd DDU, letiltod a neted vagy kihúzod netkábelt, gépet újraindítod csökkentett módban, DDU indít értelemszerű ajánlott választás illetve NVIDIA írtás. Gép újraindul,telepíted a legújabb drivert UTÁNA vissza netkábel vagy engedélyezed újra a netet.
Ha ez nem oldja meg, a gép eddig működött és csak vga csere volt valamint a kártyádat nem húztad hanem alapon csinálja akkor sajnos gari. Van egy jellemző hiba ami sokunkat sújt, nevezetesen idle-ben pl böngészés közben kikapcsol/bekapcsol a kép és máig nemigen van rá megoldás lutri kinél mi oldja épp meg, az feltehetően driver. De a te problémád a kártya terhelésénél jelentkezik főleg ha komolyabb terhelést kap (a diablo az nem komoly terhelés). -
Jack@l
veterán
https://www.neowin.net/news/inno3d-launches-the-first-custom-geforce-rtx-3060-models-starting-at-329
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz DieHard #17312 üzenetére
Tegyük hozzá, még a 2010-es Diablo sem követel erőművet, bár az beszédes, hogy a CP alatt elmondásod szerint stabil volt. Az előtte levő kártyáddal a CoD stabil volt? Vagy esetleg Te is a kártyához kaptad, tehát nincs összehasonlítási alapod? (Cold War-promó). Kisebb felbontáson hogy szerepel?
Giga kártyám van, meg HX1000-es Corsair tápom, meg promóba ott van az a cső CoD is, holnap ránézek, kifagy-e nálam. Speciel az a játék jobban megeszi a vasamat, mint a Cyberpunk. Hiába 4K felé elkélne a DLSS, csakhát az orchidea felbontásokon (3840X1600) nem igazán elérhető...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
X Factor
addikt
válasz Stanley-B. #17308 üzenetére
Vagy leginkább melóra, ahol áldás a 12g vram, ellenben a 3060 teljesitmenye tokeletesen elég.
Make things work
-
muxi-muxi
senior tag
válasz DieHard #17306 üzenetére
Hú, ha random teszi, akkor az nagyon nem jó. Próbáld meg monitorozni pl. Afterburnerrel. ha lehet, akkor underclockold. Ha megvan a Metro: Exodus, fingasd meg a benchmarkjával (nekem az a tapasztalatom, h ott vannak a legalacsonyabb kipréselhető tartalékok a VGA-nál. Ha abban valami stabil, akkor másban sem borul a pisisvödör. Próbáld loopolva. Ha van ismerősöd akinek van fogyasztásmérője, azzal is monitorozd. Nézd meg a drivert, mert volt már rá példa, hogy beokádott miatta játék (Forza Motorsport 7 pl.) Próbálj olyan környezetet teremteni a hardvernek, ami kritikus. (bár ha már a menüben elfuccan, akkor nem túl szép tőle). Nézd meg, h tudsz-e neki egy kis többletfeszültséget adni, lehet hogy a tápellátása lett alulméretezett. Szóval felfelé és lefelé is próbálgatnám a kártyát, ha sehol sem stabil, lehet a karokat széttárni, és sóhajtani.
Nálam akkor szokott instabilitási probléma lenni, ha túlhúzom. Akkor jobb esetben kilép, rosszabb esetbe crashel a játék (mondjuk a CP-t nem kell crashre bíztatni, csinálja az akár magától is )
Az a sz@r ezekben a hibákban, hogy nem tudod mindig ugyanakkor letérdeltetni a rendszert. Mert ha ez az eset áll fenn, akkor már a garanciáztatás felé is tudsz támpontokat adni e tesztelés során. Amúgy csak lehet hogy visszadobják hozzád, h a te vasad az instabil, "nálunk ment" (ha pedig cserélnék, én a visszaküldendő kártyát mindig megfestem filctollal egy nem túl nyilvánvaló helyen. Ha azt mondják, kicserélték és közbe mégsem, lehet verni az asztalt)Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
DieHard
senior tag
Sziasztok!
Giga 3080 gaming kártyám random újraindul. Lehet ezzel mit kezdeni? Táp cserélve lett 1000W-osra. Semmi változás. A energiagazálkodást is állitottam. Azt figyeltem meg hogy főleg Cod-ban csinálja. De már a menüben is. Azonnali fekete kép és restart. Ez driver hiba, vagy más?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest