Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tupacamaru
veterán
válasz padam87 #17521 üzenetére
Igen, de ha a gyártó két évet ad (ASUS, ASROCK EVGA), akkor ők hogy adnának hármat rá, mert ez lett a törvény? Majd jövőre vegyél VGA-t, mert akkor már három év lesz rá. Remélem most mindenki tapsol……. Mert nem hogy három év nem lesz, de most már emiatt VGA se, elfogadható áron.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Enclave
aktív tag
válasz padam87 #17509 üzenetére
Bocsánat, az lefelejtettem, hogy MSI AB-ben egy saját ventilátor profilt raktam össze, ami 70 foknál 100%-on forgatja a ventilátorokat, hogy ne melegedjen annyira a kártya.
Default ventilátor profilt meg sem néztem mert Evga fórumon eléggé szidták, hogy nem valami hatékony mert alacsony sebességre van állítva, hogy halk legyen. (cserébe nem is nagyon hatásos)(A kártya csak 2 slot-os hűtővel rendelkezik, egy FTW3 Ultra-hoz képest "soványabb" kinézetű, ezért is járatom ilyen magas fordulaton a ventilátorokat.)
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
flydomi
junior tag
válasz padam87 #16875 üzenetére
Irigylem az optimizmusodat.
Remelem,h neked lesz igazad,es nyaron eljon az a pillanat,mikor a kozos piac adta lehetosegek miatt az arak is kozel "azonosak" lesznek.Habar ha erre keptelenek lehetoseget adni(habar ezt a kezdetektol igy van) (persze,ez a nagyvonalusag megtortent 1x-2x egy nagyon rovid idoszakra,1-2 napra,ami csoda volt) magyarnisztanban,akkor ez kesobb sem lesz adott.........
Nyugati szektorban levo 3080 ara=itthoni 3070-es.[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz padam87 #16815 üzenetére
link link
Tudom hogy rosszul szellozik a haz ez nem kerdes. 1 venti fujja alulrol 1 szivja fenntrol. Most lesz hazcsere es vizrol visszaallok legre.TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
BusinessGuy
őstag
válasz padam87 #16725 üzenetére
Én meg pont fordítva ahogy mondod ízlés dolga. Ettől függetlenül mindkettő jó kártya csak sajnos a boltok és a netes piócák nem gondolják úgy hogy árban versenyezni kéne...
Laja333: Én is a tiédet amit cirka szemvillanás alatt cáfoltam két komplett teszttel is friss driverekkel AMD párti oldalról is. Úgyhogy fogod is még látni mert tény, a többi meg nem izgat.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz padam87 #16723 üzenetére
Pont amire való...
2k-ban is 2-3% az előnye az alap 3080-nak a custom oc 6800xt ellen.De nekem aztán 8,csak tréfás mikor ellentmondani próbálnak olyan méréseknek amikbe nem válogatott ubisoft játékok kerülnek hanem kvázi minden és ez jön ki még AMD párti (guru3d) oldalon is.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz padam87 #16691 üzenetére
Közben megvan a válasz is.
Az előző link "Example 1" részében.
You have purchased a graphics card for $299.99, tax was $26.25 and $10.25 in shipping, you also took advantage of a $30.00 rebate from EVGA. The product you wish to Step-Up to is listed as MSRP of $399.99.
Add $299.99
Ignore $26.25 tax and $10.25 shipping
Subtract $30.00 for rebate to get $269.99
Subtract $269.99 from $399.99
$130 is the cost of this example, plus return shipping and applicable taxes[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz padam87 #16592 üzenetére
Palit / Gainwardról nem találok képet pedig a GameRock / Phantom megoldása nagyon jó. (Bár a Phantomot én nem ajánlom - hangosak a ventik)
Itt egy teardown a GameRockról:
https://youtu.be/8Ufd78tCRDY?t=249A Phantom ugyanez, csak más a shroud.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz padam87 #16589 üzenetére
E mondatodat nem cáfoltam meg. Ha minőségi jó a kártya akkor nem kell kötegelő DIY :D ja ez utolsó mondatodból akkor sejtem, hogy belső szerkezeti erősítést is használhatnak. Nyilván még nem láttam közelről ilyen kártyát, csak korábban emlegettek tartókat és ez elgondolkoztatott. (mivel nincs rendes összefoglaló itt)
Krisz0418
A lényeg hogy erős jó ár/értékű kártya legyen renderelni, és amíg nincs normális ár addig prociból oldom meg. [link]
Az extra rammok is úton vannak.[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
válasz padam87 #16250 üzenetére
Nem azért vágja földhöz magát, mert nem tudja a névleges paramétereit, hanem azért mert a védelmeit olyan szigorú tűréssel állították be, hogy az nem kompatibilis az új VGA kártyák teljesítmény viszonyaival és igényeivel. A táp folyamatos terhelés mellett simán tudná a teljesítmény igényt, csak a védelme tévesen kikapcsolja az új kártyákkal járó tranziens viszonyok mellett. A Seasonic a TOP ezen kár vitatkozni, leginkább Seasonic tápban lehet bízni olyan tekintetben, hogy egy alkatrész meghibásodása nem rántja majd magával pl. az összes HDD-t, ami elég érzékeny veszteség tud lenni... A védelmek pedig azért vannak, hogy egy meghibásodást minél előbb felismerjenek és beavatkozzanak mielőtt komolyabb károk keletkeznek, és itt már 1-2 ezredmásodpercnek komoly jelentősége van.
-
Stanley-B.
őstag
válasz padam87 #16080 üzenetére
ez nem vélemény.
Tény, hogy nincs vinnyogó hangja és nem hangosabb a Gigabyte Eagle OC-nél, ami senki szerint sem hangos eleve.Szar volt a kártyátok, lehet szériahiba.
Irreleváns hogy redditen akadt néhány ember aki beírta, a többi ezer meg nem írta be mert nem szar a kártyája.[ Szerkesztve ]
-
Léc
tag
válasz padam87 #16080 üzenetére
Szia.
Nekem is volt egy Gainward RTX 3080 GS-em egy napig amit másnap visszavittem és elálltam a vásárlástól pont ezért mert silent módban, alacsony fordulatszámon is nagyon hangos volt nem lehetett a szobába meglenni tőle. Azóta egy Suprim X-em van ami még 2000 rpm felett is sokkalta halkabb mint a Gainward volt 1000 rpm körül. Szerintem az enyémnek is hibás volt a venti része. Tudom hogy csak egy hibás darab de én Gainwardba ilyen téren csalódtam most.Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
Stanley-B.
őstag
válasz padam87 #16074 üzenetére
nos, nekem van egy Gigabyte Eagle OC-m és egy Gainward Phoenixem is.
Semmivel nem hangosabb a Phantom GS a Gigabyte-nál és a Gigabye egyáltalán nem hangos. A Phoenix sem mondjuk.Redditre meg azok írkálnak akiknek gondjuk van a kártyával, a sok ezer egyéb user nem, szóval nem tudom mennyire mérvadó ez. És Gainward készletek voltak talán a legnagyobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz padam87 #15687 üzenetére
"... ha a prémiumabb kártyák is ilyenek, akkor mit kell venni, hogy csöndben maradjon?"
Vagy utána jársz a témának ha nincs tapasztalatod, vagy ha van tapasztalatod akkor tudod mit és hogyan kell csinálni.
Aki tudja mit és hogyan kell csinálni az vagy megveszi a legjobb léghűtős darabok közül valamelyiket, majd az aktuális számítógépházának a szellőzését figyelembe véve elkezdi finomhangolni a vásárolt VGA-t.
Ezt avagy a finomhangolást lehet MSI Afterburner-el a legegyszerűbben megtenni.
Meg kell nézni mit bír a GPU.
Mi az a GPU órajel és feszültség páros amit még stabilan tud tartani és mérhető különbség van teljesítményben az alap és az emelet órajel között, de még hűthető maximum 70-75°C-ig. Ekkor is már dobálja vissza az órajelet 1-2-3 lépcsővel az Nvidia GPU BOOST aktuális verziója, de ez még beleférhet levegős hűtésnél...
Az Nvidia kártyákat a gyári feszültségek helyett érdemes 0,9 és 1v között járatni. Ekkor már hőfokokban érezhető eltéréseket lehet mérni, mert kevesebb szuflát avagy W-ot kér magának a GPU.
Aztán GPU tuning nélkül érdemes megnézni mit megy a VRAM maximum amit még stabilan tud hibázás-szemetelés nélkül.
Majd ha ez is megvan akkor lehet még finomhangolni a GPU órajelét-feszültségét a VRAM órajelével párosítva. Majd ha a párosítás is megvan a GPU-VRAM-nál akkor mehet egy ventilátorgörbe a VGA ventilátorainak.
De ha a dobozból kivéve jó és halk hűtést akarsz akkor kénytelen vagy a vizet is bevonni a történetbe:
Aztán végül a legjobb megoldás a kártya hűtésére:
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
_Horka_
aktív tag
válasz padam87 #15697 üzenetére
Ahhh... na igen. Így már érthető... Igaz, a 450W, az 450W... a hőmennyiség ugyanaz. A szoba "felmelegítésének" szempontjából tök mindegy, hogy percenként 20 liter 70 fokos, vagy 30 liter 60 fokos GPU-ról elvezetett hőmennyiséggel terheled...
Na jó, ez nem teljesen így van, mert a szoba önmaga is "hűl"... na mindegy. Nyáron tényleg vicces lesz a szitu, persze, csak ha nincs légkondiSTRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
_Horka_
aktív tag
válasz padam87 #15695 üzenetére
A szerszám méregetésére gondoltam volt...
Egyébként meg, nagyon nem mindegy mekkora és milyen hűtővel, ventillátorral, milyen a kártya VRM-je (hatékonyság), milyen gépházban van, a ház hűtése milyen... stb.
Minden további nélkül elképzelhető, hogy egy minőségi kártya, minőségi házban és hűtéssel, csendesebb és hűvösebb 450W-on, mint egy gyengébb minőségű kártya egy nem túl jó házban és hűtéssel 340W-on.A decibelt miért lenne nehéz megmérni? Az nagyon egyszerű. Ami már bonyolultabb, az az, hogy minden fül mást hall "hangosnak", vagy "kellemetlennek".Igen, nehéz "összehasonlítani" a "decibeleket" ez igaz..[ Szerkesztve ]
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Krisz0418
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #15690 üzenetére
1v-on megy, semmilyen powerlimit nincs rajta. 400w-ot siman beveri jatek alatt 2085mhz mellett. Fan curve-hoz hozza se ertem. Mondom, szellos hazam van illetve hangszigetelt. De nyilvan vannak kategoriak hutes teren is ahogy eddig is. A strix-aorus mindig a legjobb volt.
Meg nyilvan jatek alatt nem melegszik mint egy 3dmark alatt.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
Ftw3 szinten 450es bios. 1v 2085mhz. 65fok max, millioszor halkabb mint a strix 1080ti-om volt. Nagy tágas házam van, berakok meg 3 ilyen kártyát. Procin is viz van az se zavar be.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
worxland
addikt
+1, FTW3 Ultra, normal BIOS, minden alapon, 375W fogyasztás: 80 fokig megy fel a GPU hőmérséklet, ömlik ki a hő a házam tetején. Ha macskám lenne, már rajta dorombolna.
A hangjával nincs bajom, ugyan hallható, 2000 körül pörög, de nincs benne kellemetlen, disszonáns zörej, csak mély zúgó hang.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #15268 üzenetére
Es mi számít normális gyártónak? Illetve az illető honnan tudja hogy jo minőségű tápot vesz es nem valami lutri az egesz? Általában amin mar legalabb gold minősites van azok mar normalisabbak?
Illetve egy nem ide tartozo kérdés. Nekem 12db 8pines csatim van, ki a jo isten hasznal ennyit? Vagy mi a jo istent kot ra?
-
ScomComputer
veterán
válasz padam87 #15087 üzenetére
Van itt ilyen...de nekem nem ér meg +wattokat az +1 tápcsati...
Gomeznak ilyen van...kereső talán...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Melyik a kedvenc autód?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest