- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
Írok róla logoutra, de csak most nyílt alkalmam futás közben is tesztelni a kapcsolatot. Spoiler: max. LDAC-vel is ritkán akad le.
Amúgy igen, lutri a javából. Hónapokig nézegettem „teszteket”, akarom mondani, fizetett promóciót (jobbára sehol fel nem tüntetve), amíg találtam pár szakmaibbat."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #23 üzenetére
Sapkára megy.
Amúgy tényleg izzaszt, nagyok a füleim, belapulnak a párna alá,, szóval nem teljesen „over-ear”.
Hát ugye a Xiaomi is megoldotta.
A.2 eszköz dualpoint. Logikailag és szemantikailag is. Mondjuk ezt pont lesz.rom, mert ha nem egyedül vagyok, nem zenét hallgatunk...
De hogy az app nem működik aktív gps nélkül, és minden indításkor logint követel a „biztonságom” kedvéért, az kritikán aluli. Töltést androidon csak abban jelez.Windowsban minden faxni nélkül ki tudja írni, és helymeghatározás sem kell neki.
Bő 2 óra bt zenehallgatással, magas zajszűréssel sikerült 1%-ot merítenem az akkun."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Predatorr #21 üzenetére
"Nem futhatok benne, túl nagy vagyok hozzá ... " – jogos!
Úgy értettem vele (nem kézen fogva, hanem úgy, hogy a fejeden van és hallgatod)
... nekem egy kör alatt alárohadna a fejem bármilyen fejhallgatónak."Edi „a bt sávszélesség miatt” tiltja le a dualpointot (multi, vazze, mindenhol!
) ... "
Igen, ez azért ordas kamu, mert ugye a Technics és a Sony a füleseknél , a Soundcore pedig a fejhallgatóiinál tudja a multit LDAC mellett (saját tapasztalat)."Nem megy egyszerre több eszközre ... "
Nem értek a lovakhoz, de valamilyen korlát tuti van, mert pl. LDAC esetén a legjobb fül- vagy fejhallgatók is csak kettőt tudnak egyszerre kezelni.
Ellenkező esetben akár 10 eszközös multipoint is lehetséges lenne. De erre lesz majd az Auracast (ha jól tudom). -
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #17 üzenetére
A Haylou Moripodsom nagyon jó minőségű hangot adott, de mindig kimozdult, gumiharang híján. Az X1 pro és a Redmi B5P teljesen máshogy ül meg stabilan ugyanazokban a füleimben, szóval forgatásukkal is lehet játszani.
Edi „a bt sávszélesség miatt” tiltja le a dualpointot (multi, vazze, mindenhol!), ez más füleséknél is így van. A Xiaominál meg csak belerakták a csöpp füldugójukba, ugyanazzal a bt 5.4-gyel.
Legföljebb leválasztom arról, amin épp használtam.
Nem futhatok benne, túl nagy vagyok hozzá, meg amúgy is hol másznék be?Bt kapcsolatot akarom tesztelni, mert Redminél csak az adaptív mód ad folyamatos hangot, abban meg kicsit idegesítő a minőségváltozás. Edi appban is csak frekit meg gyorsat vs. minőséget lehet választani, minőség mód csak fejlesztőiben beállítható ennél is. Magic6 Pron biztos, hogy nem múlik a minőség.
Vezetékes és LDAC között inkább csak éreztem, semmint érzékeltem a különbséget flac fájlokkal. Persze CD-ről átkódoltak, nem 384kHz/96kbps stúdió albumok.Wolfman: nem tudom, mit értesz nyersen, de majd figyelem. Egyelőre a 20 sávos EQ-t húzogattam, mennyire érzékelhető a változás.
Az nagyon jó, hogy még a magas zajszűrés sem rontja a hangminőséget.
Szélzajt valamiért csak appból lehet csökkenteni, anélkül tök fölösleges az egész.
Igen, hulladék hegyek. Több hónap válogatás után döntöttem, és még így is tartottam tőle. Végül részben az usb kapcsolat is döntött, hiszen ha egy jobb fülest veszek, már ott figyel 14 rongyért egy DAC, és mit kapok 15e-ért? Zajszűrős bt-st ldac-vel 7centség, h nem.[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
<Adamsky>
nagyúr
Az ANC igazából nekem sem kedvencem. Hallom, ahogy "belenyúl" a hangba.
" ... basszusok (bár nem volt túl sok) ... " – na, a Liberty 3 Pro-ban van. Túl sok is. Épp az a gond, hogy a saját EQ-jával nem lehet lehúzni, mert abban (ahogy itt a tesztben szereplő fejhallgató esetén is) 100 Hz a legalacsonyabb freki, aminél bele lehet nyúlni.
Szóval tényleg nem szólt rosszul, sőt, de a Technics nekem jobban bejött. Utóbbira kétségtelen tény, hogy előbb át kellett kicsit szokni. Kevés volt a mély. Aztán rájöttem, hogy tud az mélyet (EQ-ban a Bass+ -t állítottam be), de nem tolja úgy az arcodba, mint a Soundcore ill. az átlag ilyen kínai (hangolású) cuccok). Másképp nem szól minden zene ugyanúgy (bumm... bumm ...).
Az előbbiekre jött rá a kényelem és a súly(pont). Az L3P-t futás közben néha igazgatni kellett, ill. – úgy utólag legalábbis – úgy tűnik az izzadságot sem bírta úgy, mert mára sokkal halkabb lett, mint volt. Az akksija is elfáradt ... szóval használgatom, de már nem érzem benne azt a bugit. Kár, hogy a gyártó teljesen leállt a buds típusú fülesekkel. Nekem ezek a pálcásak nem jönnek be. -
wolfman
veterán
válasz
<Adamsky> #17 üzenetére
Na, hát látod, nálam meg a Liberty 2 Pro volt eddig az etalon. Elsőre nagyon furcsa volt a passzív izolálásban, hogy túlságosan is izolált. Szinte hallottam a saját szuszogásomat is felvéve, meg kellett szokni. Semmit nem hallottam hordás közben a külső zajokból. Majd azóta meg valamiért erőltetik ezt a szájb@b@szott ANC-t, ami előtte senkinek nem hiányzott, most meg rá lehet fektetni egy egész marketing anyagot! Én személy szerint annyira rühellem, mint a fizikai nyomógomb elhagyását, AMI MEGINT HATALMAS PIROSPONT volt a Liberty 2 Pro-n!!! Hangképe, tér, basszusok (bár nem volt túl sok) minden rendben volt.
És ha már ezt is felhoztad, a Technics AZ80 nekem nem jött be. Ez volt az a fülesem, aminél a közepek elnyomták a magas és mély tartományt is. Szép tiszta volt, de túlszaturált, rátelepedett a zene felső és alsó szegmensére. Nem tudtam megszokni, a fülem sem kedvelte meg, pedig vagy 2 hónapot volt nálam folyamatos használat mellett. Erre is mondom, hogy sztem TWS témában akár ugyan azon fülesek közt is lehetnek eltérések megfigyelésem szerint, mert ahogy itt is, a Lypertek fülesemnél is mindenki csak dicsérté az adott terméket, nekem meg a fülemet vágta a borzalmas minőség!
Hatalmas katyvasz jelenleg a TWS ipar, sok a gagyi, sok a selejt és logikátlan megoldás. Mindegyik doboza hemzseg a csillogó villogó szuper marketing bullshitektől, aztán a fülesek nagy része irgalmatlan szar! Tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ez meg kényelmetlen és mozog a fülben .... " – erről nem feltétlen a gyártó tehet. Sajnos a tws-ek ilyenek. Valakinek az egyik kényelmes, míg a másiknak a másik.
" ... NC meg akkor műxik, ha android 12+-od van ... " – úgy érted, hogy nem lehet bekapcsolni a zajszűrést, ha nem 12-es droid-nál régebbi van a telefonodon? Ez tényleg LOL, ill.
"Pont a Soundcore-t hoztad fel. " – nekem elég sok Soundcore cuccom volt (és még van egy pár), de az újak valahogy nem hozzák azt az igazán jó ár/teljesítmény arányt, amit a korábbiak. Rengeteg pénzt tolnak a marketingbe (minden majommal elmondatják a Youtube-on, hogy "best speaker, earbud ... ever") és kész.
Nekem két Liberty 3 Pro (egyiknek az egyik oldal megadta magát, így küldtek egy újat) van a polcon. Anno nagyon szerettem ezt a fülest, de mióta a Techincs AZ80-at használom, látom, ill. hallom, hogy előbbiben mi nem volt jó.
#16 Predatorr
Király! Szerintem a multipoint-ot azért "spórolták" ki belőle, hogy a drágábba bele lehessen tenni. Maga a bt. kapcsolat – ha nem is a legdurvább beállítás mellett, de –elbír két LDAC-os kapcsolatot. Cserébe van "type-C audio", ami szerintem (nekem legalábbis) többet ér. Most van elég fejhallgatóm, de majd figyelem az Edifier-eket.
Te ebben fogsz futni?[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Megjött, szjúpör!
PC, telefon azonnal adja a hangot usb-n/type-c-n
, EQ nelkül szép, kiegyensúlyozott hang minden tartományban(de jók a beépített stílusok), dual point csak AAC-vel.
Vajon a Redmi hogy oldja meg?
HQ LDAC ezzel is csak fejlesztői módban.Futás közben még nem tudtam tesztelni, mennyire stabil a kapcsolat, ott a Redminek a HQ kaputt.
Ja, magyar „tesztelők” szerint „vezetéken nem tudjuk hallgatni, mert nincs audio kábel”.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Valami nagy baj van, az már egyszer biztos. Most árulom a pár hónapja vett Marley fülesemet. Nem rossz a hangja, de ez meg kényelmetlen és mozog a fülben. Picit megmozdul az állkapcsom, már ki is csúszott arról a helyről, ahol a mélyek szépen hallhatók. Szarul izolál, de mint a bánat. NC meg akkor műxik, ha android 12+-od van!!! HE??? Nem tudom mi köze hozzá.
ELLENBEN!
Pont a Soundcore-t hoztad fel. Nekem volt egy Soundcore Liberty 2 Pro-m, sztem egyik legjobb TWS-em amim volt, pedig volt pár. Csak ezt meg sajna véletlenül kimostam, azt annyi.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
jack982
aktív tag
saját tapasztalatom szerint a sony jó, a többiek meg meh...
-
Predatorr
őstag
Mindenképpen. Én is amiatt választottam. Hangzásról többfélét írtak, csak sajátra hagyatkozom, mert elég jó a hallásom, azt is hallom amikor az LDAC v az AAC variálja a minőséget (Buds 5 Pro). Főleg, h elméletileg vezetékes hang is van.
Egy méréses tesztet láttam, h 15kHz fölött elfogy, de a márkások sem sokkal jobbak. A legtöbben azt már nem hallják. Soundcore nálam már korábban kiesett.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
És mivel kérted a csirkét?
Back to the future
-
Peaceliker
addikt
válasz
NvidiaRTX #10 üzenetére
Erre a sorra én is felkaptam a fejem. Főleg, hogy amikor q45 öt vettem jó pár tesztben (ahol mérések is voltak) az jött ki, hogy q45 nagyon közel van hozzá fél ár alatt, illetve az rémlik volt olyan paraméter amiben le is pipálta a Sony-t. Persze ez nem a q45, de na
És simán benne van hogy Sony jobb, de drágább is. Habár a tesztelt füles elég húzós áron van, de soundcore jellemzően állandóan akciózik."Oh my Goa'uld!"
-
NvidiaRTX
őstag
"Sony WH-1000XM4-et, ami hangminőségben magasan veri az Anker cuccát"
Elképzelem, hogy akkor az Anker milyen lehet ha ilyen értékelést kapott az XM4:
JBL hangszóróban/fülesben még nem csalódtam, de Sony-ba már igen.
Szóval előbb hiszem el a random vásarló véleményét mint azét aki ezt a cikket megírta.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Predatorr
őstag
Én most rendeltem Edifier W830NB-t, hetekig túrtam a netet tesztek után több fülest illetően. Persze a tesztek 95%-a marketing.
29e Ft, USB-n tölt és hangot is ad (14e spórolás DAC-on, 15e-ért meg legfeljebb Haylou van sbc-vel), van LDAC, és még szélzajszűrés is. Nem hiszem, hogy 60/90/120e-ért jobba kapnék.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a drága is lehet ugyan olyan sz@r mint az olcsó vagy az olcsóbb néha megdúrja a drágákat ... "
Szubj. vélemény: ma már nem a felhasznált anyagokkal / alkatrészekkel, vagy a driver-ek minőségével van gond, hanem a hangolással.
Most utóbbira vagy nem szánnak elég időt és/vagy pént, vagy ku**a szar a kínaiak hallása (ízlése).
Az Earfün pl. – tudtommal – három alkalommal dolgozott együtt egy bizonyos Oluv nevű csókával, aminek meg is lett az eredménye (→ nagyon jó ár/teljesítmény viszonyú termékek). Azt hallottam ennek ellenére mégsem lesz további kooperáció.
Bog, te erről mit tudsz?Egyelőre azt látom, hogy a Soundcore és hozzá hasonló márkák inkább a marketingbe (és a YT tesztelők "meggyőzésébe") öntik a pénzt. Hogy ez hosszabb távon mennyire lesz kifizetődő, azt nem tudom.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha a 3,5 mm-es jack csatlakozó a hang forrása, viszont ilyenkor nyilván nem tudjuk állítgatni sem a hangzásképet ... " ← ilyenkor a legutoljára beállítottat használja, vagy a "default" hangzásképre vált?" ... a telefonos appban elvégzett beállításokat megtartja a fejhallgató (...) 3,5 mm-es kábelt használva is."
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Általánosságban szerintem nagyon jók ezek a Soundcore cuccok. Soudbarom is volt tőlük, majd egy Q20+ fejhallgató aminek lecserélésekor pont egy Space One és egy Q45 között gondolkodtam. Végül utóbbi lett. Nagy megelégedéssel használom. Jó hangja van és a zajszűrése is szuper, mindezek mellett headsetként is használható ha épp hívnak...
-
wolfman
veterán
Úgy látszik, itt is mint a TWS füleseknél, semmit nem jelent az árazás, a drága is lehet ugyan olyan sz@r mint az olcsó vagy az olcsóbb néha megdúrja a drágákat hangminőség, funkcionalitás terén, komfortról nem is beszélve. Ezekben a BTs füleseknél olyan káosz van minőség terén meg árban, hogy tényleg csak a próba és tesztek után éri meg venni, de még ez se biztos. Sztem amennire nézem a témát, még ugyan azon fülesek közt is van különbség. Már 2x futottam bele, hogy agyon istenített füles típust vettem, de az egyik hiába volt drága, egy olcsó WISH-es szintet hozott, a másik meg szép volt, jó volt, de a nagyon tiszta közepei elnyomták a magasakat és a mélyeket is (furcsa volt). Hiába sokszor a hangzatos technológiai újítás egyes eszközök marketingjében, mintha full vakon lennének a gyártók, meg már boldog, boldogtalan ilyeneket gyárt, vaktában lövöldözés megy.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Ankerhez tartozó márka összecsukható fejhallgatója kényelmet és összecsukhatóságot ígér a zajszűrés mellett.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló
- Megérkezett a Twisted Metal TV sorozat második szezonjának új előzetese
- További aktív témák...