Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Beca1990 #30598 üzenetére
Beca1990 Ne vásárolj tesztelés nélkül semmit.
Teszteld a hardvereket egyesével, szerezz csere alkatrészeket próba erejéig. Csak a rendszer futtatáshoz kellő hardvereket hagyd az alaplapra dugva. Egyszerre egy memória legyen az alaplapon, aztán csere, vga-t cseréld, rendszertárolót cseréld (indítsd USB-portról), ha ezek megvannak (tápegységet cseréltél), akkor marad a CPU-alaplap páros hiba lehetőségként. Nézd meg, nem e melegszik túl valami. Illetve ott van az újra telepítés lehetősége. -
törölt tag
válasz net1973 #30593 üzenetére
Miért vettél új tápegységet? Szereztél másik tápegységet próba erejéig, és azzal jó volt? Ha nem, akkor felesleges volt a vásárlás...
Módszeresen teszteld a géped. Szerezz csere alkatrészeket, húzz le mindent az alaplapról, csak egy darab RAM, rendszerindító hdd vagy ssd, vga, tápegység, cpu maradjon.Indítsd így többször is, ha nem jó, cseréld a memóriát, ha nem jó, cseréld a vga-t, stb. Ne dugj rá se egeret, se billentyűt, se hangeszközt. Csinálj BIOS resetet. Ne legyen semmi tuningolva. Szűkítsd le cserélgetéssel alaplap-cpu párosra a hiba lehetőségeket. Ha eddig eljutsz, akkor alaplap csere (előtte szervizben nézesd meg).
U.i: alaplapi elemet is nézd meg, nincs e lemerülve.
Norbi095HUN: A 104 fok kissé sok, de reméljük csak az érzékelő hibádzik. Minden esetre próbálj hűteni jobban. A BIOS-ban nézz körül, keress energia takarékoskodással kapcsolatos beállításokat, és ha van valahol, azt kapcsold ki.[ Szerkesztve ]
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam átirom ide ebbe a Topikba is problémám, hátha majd itt gyorsabban kapok választ/segitséget igy majd.
Mivel a múltkor még nem irtam le, illtve nem mellékeltem Képekkel a problémámat, ezért most kicsit bővebben kifejtve, előröl leirom, Malware barátom megkért rá ráadásul személyesen, hogy mostmár járjunk a végére ennek a dolognak végre hogy mi is lehet ez az egész , ami most folyik a gépemmel egy jó ideje már.
-Nos a problémám ugye - változatlanul, mint ahogyan azt régebben is leirtam, Kevés FPS-em, il. akadásaim vannak egy-két játékban. Egy-két rádadásul olyan játékban, amelyekkel még pár hónappal ezelőtt semmi gond nem volt.
A Játékok pedig a következőek - ezeket szintén irtam nem régen: Battlefield 3-4, Plants vs. Zombies GW, PAYDAY 2, Far Cry 3, És a Call of Duty Black Ops II, Modern Warfare 3. Ezek azok a játékok amiken én játszani szoktam - akarom mondani játszanék - csak éppen nem tudok, mivel egyszerüen "elromlottak"!
Azóta, már 5x, azaz ÖTSZÖR Volt a szgép szervizbe téve, rendszeres teszteken vitték át, új kábelezést is kapott az ott általuk elmesélt "tesztek során" ráadásul mint kiderült szar volt a Tápja is ezért azt is kapott egy újat, most 500W-os van benne, azóta is tökéletes nem fagy, viszont még mindig kevés FPS-em van, és random beszaggatásaim a játékban. Ezt a szaggatást úgy kell elképzelni, hogyha még neadjisten jól is fut éppen a játék, akkor egyszercsak megakad a kép 1-3 között másodpercre, és eköüzben a hang is folyamatosan ismétlődik. Ilyenkor annyit vettem én észre hogy mikor ez az akadás bejön akkor a CPU-GPU Használat le is esik 0%-ra, és csak azután áll vissza normális kerékvágásba, miután a szaggatásak vége.
Tudom lehet hogy ez most igy egyszerre soknak tünik de higgyétek el, hogy egyszerüen szeretnék végre a végér járni, hogy mégis miafészkesfene van a gépemmel. Mert a Windows-ba tökéletes, semmi lassúság, vagy bármi, sőt még a régebbi játékokkal sincsen semmi - és ezekkel sem volt régen. Semmi!
Szóval a szervizben BIOS Resetet is véghezvittek, pasztáztak is, Ram-ot is kapott +2GB-ot, Windows mindig újra tették, sose ért az se szart sem, kitisztitották olyanra mintha ma vettem volna úgy néz ki belülről olyan tiszta lett, szóval én egyszerüen nem tudom elképzelni hogy mit nem próbáltak még meg egyáltalán, szerintem nincs semmi egyszerüenPár napja csináltam néhány AIDA64-es tesztet kérésre, ezért ide is berakom hogy tiis tudjátok elemezni, hátha láttok valamit!
Előre is Köszönöm a tippeket! Ha pedig bármit tudtok segiteni akár Privátban is, azokat is szivesen fogadom.
Amiket még próbáltam: RAM-Okat teszteltem, VGA Driver-ből próbáltam régebbit-újabbat is egyaránt, ki vettem vissza raktam dolgot próbáltam mindennel, Belső tisztitás itthon is volt - mindez eredménytelenül.[ Szerkesztve ]
-
Beca1990
senior tag
Sziasztok
Adott egy alap konfig: (minden alkatrész kb fél éves)Asrock H61M-IDE alaplap
CSX 1GB DDR3 1066Mhz CSXO-D3-LO-1066 x 2
Intel Celeron G1610 processzorA probléma az hogy bekapcsolás után eltérő időközönként újraindul..
Akár Windowsban, akár BIOS-ban vagyok akkor is. (Tehát memtest-et sem tudok futattni...)Táp-ra gyanakodtam, de azt ma cseréltem, és csodálkozva tapasztaltam hogy a probléma ugyanúgy fenáll...
Valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
-
net1973
csendes tag
válasz net1973 #30507 üzenetére
Hy!
Update: Ki lett cserélve a táp egy Chieftech ctg 550W-osra, de a probléma nem múlt el. Mostmár előfordul, hogy bekapcsolom a gépet és se kép se hang, csak hallom, hogy forognak a ventillátorok, világít a hdd és a power led. Ötletek? Most vettem észre, hogy BIOS-ban is megfagy.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz rdanii13 #30590 üzenetére
szia !
Nekem tegnap (2015.11.01.)-jén egy need 4 speed MW-ből való kilépés után nem reagált semmire a gép...az asztal csak látszólag volt ott...ikonokra nem lehetett indítani....restart...win logó után csak full fekete kép és a fehér nyíl középen....nem ment tovább........lényeg a lényeg...csökkentett módban indult csak el, vga driver radírozás....visszaállás 1 héttel korábbra....akkor sikerült elindulni a normál módban is.....vga driver "tiszta telepítés"...most működik...(kop-kop).....érdekes hogy ez a november 1-2 betett pár gépnek..és mindegyik lassult, meg fagyott...és a fekete képernyős hiba.... nekem ez "win7 prof 64 bit sp1"-on volt
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
rdanii13
tag
Sziasztok! Az elmúlt napokban elkezdett furán működni a gépem. Pittyegett, hogy Jack csatlakozó kihúzva, bedugva, kihúzva de csak bekapcsolas után párszor, Mozilla feltűnően sokszor lefagyott (valami Shockwawe leállt szöveggel), amikor Steamből indítottam a Cs:GO-t fekete kep volt (csak az egeret láttam), újra indítottam utána ugyanez de 15-20mp után elindult. Na ma ugyanez volt, viszont apu ideakart ülni(farmozni ) és amikor jöttem be mondta hogy nem reagál semmire a gép, újra inditottam es a betöltő képnél megállt és csak töltött.. Megint újraindítottam (hogy csinalok ccleaner tisztitast, töredezettség mentesítést) de megint csak töltött, oké várok.. Egyszercsak fekete kép, 2-3perc megjelenik az egér, 2-3perc megjelenik a tálca és a háttér( hiányosan), nem sorolnám igazából tovább a lényeg hogy bekapcsolt de olyan lassu, hogy ilyen mégegy a világon nincsen. A legelső számítógép gyorsabb. Mivel sajna még nincs birtokomban semmilyen windows, újra rakni nem tudtam. Kérdésem az lenne, hogy ha nem Windows hiba, akkor melyik hardver lehet a hibás? (Vinyó 1 hete még 100/100 volt)
Asrock z68 pro3 gen3
Intel Pentium g860 3ghz
Gigabyte hd7750 1gb ddr5
Kingmax 4gb 1333mhz.
Utólag annyi hogy 1-2havonta portalanítom, melegedéssel sosem volt gond. -
RicsiSuly
aktív tag
Lan csatlakozónál mind a két led villágit ha be van dugva a táp. Elötte már coltak tünetek teljessen megfagyott és igen lassú lett majd már be sem kapcsolt
Üdv SRicsi
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5763Z Laptopom bekapcsolom felpörög a ventilátor és kikapcsol nem jelenik meg a képernyőn semmi. Mi lehet a baja alaplap?
Üdv SRicsi
-
Roland76
tag
válasz berzebub #30581 üzenetére
Abszolút tiszta rendszerek próbáltam, minimális telepítésekkel. Még új a gép és nem "laktam be". Tesztelem, mert valami nem oké és keresem az okát. Win 8.1 is hasonló jelenséget produkált.
TB: Igen, közben én is megnéztem és 504 W-t ír a Raiderre, 42A-rel,és egy érték van feltüntetve, míg a Hexa-nál 406 W és két 2x18A. Gondolom ez jelenti, hogy 1 vagy 2 ágas.
Megfogadom a tanácsod és rákérdezek a tápos topicban. Köszi! -
TB
tag
válasz Roland76 #30577 üzenetére
Szerintem annak már bőven elégnek kell lennie!ha jól látom az már 500W -ot is le tud adni a 12V-os ágán.
A te konfigod olyan 400W körül fogyaszt maxon. A Hexa 500 szerintem ezért határeset hozzá,mivel az ugye elvileg csak 408W-ot tud leadni,hiába az 500W összteljesítmény.De én azért megkérdezném a milyen tápot vegyek topicban a dolgot. -
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy járt-e már valaki így, hogy:
Észere vettem, hogy mostanában elmaradnak a napi windows frissítések, így megnézem őket. Mikor megpróbálom megnézni az explorer megdöglik és újra indul. Hát mik vannak. Újra próbálom, ugyan ez.Felugrik a win10-es reklám, megelégeltem, kilőttem feladatkezelőben, neten megkerestem melyik frissítés az, teszek egy újabb próbát a frissítésekkel és láss csodát működött.
Újraindítottam a gépet, hogy akkor telepítsem a 62 frissítést és az explorer megint rosszalkodik. Google azt mondta, hogy a videokártya driverrel kapcsolatos a dolog, ezért a windows mappából másoljam át a system32 mappába az explorer.exe-t és jó lesz.
Viszont, nekem ott már van egy explorerem, csak kissebb mint a windows mappában. Ha a windows mappából indítom akkor minden tökéletesen megy, de ha a system32-ből, akkor összeomlik. Sajnos semmilyen módon nem engedi a másolás felülírást, még úgy sem, hogy az explorer nem fut. Ezért most egy linux-ról fogom megcsinálni.A kérdésem az, hogy ez megoldhatja a problémámat vagy újakat hoz létre? (biztonsági mentés készítve)
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Roland76
tag
Köszi a választ!
Én se szoktam túl nagy tápokat preferálni, bár a boltban egyenesen minimum 700-as Hypert javasoltak...
Tegnap este lefuttattam egy Memtest-et, az nem dobott hibát. Csináltam 1 órás AIDA64 stresstestet, az is kifogástalanul lement. Ezekkel csak a memóriahibát és a memóriakezelést akartam kizárni. Nem hinném, hogy ezzel lenne a gond.
A VGA kártyát csak remélni tudom, hogy jó, mert este pl 2 óra FarCry4 során kifogástalanul működött.
No mindegy, megkapja kedden a nagyobb tápot és majd meglátjuk.Szerinted a kinézett FSP Raider 550 jó lesz?
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett az új konfigom (2x4GB DDR4 2133MHz, i5-6500, GIGABYTE GA-B150M-D3H ) és az összerakás után adódott némi probléma.
Windows 7 telepítés után jöttek volna a driverek, de a gyári lemezt nem kedvelte a dvd olvasóm. Gondolom, hogy a lemez volt a hibás, mert előtte ugye a windows is felment és teszteltem másik dvd-vel. Egy másik gépen felmásoltam pendrive-ra a drivereket, arról szerettem volna telepíteni, de az USB nem ismerte fel, mert lehet, hogy az új B150-es chipsetet nem ismeri a Win7? Internet sem volt még, mert ugye azt sem tudtam installálni. Vizion kolléga volt olyan rendes és ügyes, ubuntu segítségével megoldotta a problémámat, de ebben a szituban mit lehetett volna csinálni? Hallottatok már ilyenről?Tiszta Windows, rendes ház!
-
Vakegérke
félisten
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
psg5
veterán
Sziasztok!
adott:
B85M-D3H alaplap
GTX960 vga
i5-4440 cpu
gép
egy éve folyamatosan üzemel semmi baj nem volt még tegnap este sem, de reggel bekapcsoláskor folyamatosan rövideket sípol be sem kapcsol csak felpörög és utána leáll.
Mi lehet a baj? Nagyos sok rövid sipolás (tititititititititi) nem lehet megszámolni biztosan 30 felett van.F.K.T.
-
TB
tag
válasz Roland76 #30568 üzenetére
Szia!
Nem vagyok egy nagy szaki,de ezt már a másik topicban is megakartam írni!
Nem vagyok a túlméretezett tápok híve,de sajnos véleményem szerint az eredetileg vásárolt tápodat valóban alulméretezted.Már nem emlékszem a pontos típusára és méretére,de akkor megnéztem és az a baj,hogy azt az infót találtam FSP Hexa 500 tápról,hogy a 12V-os ágán összesen 408W -ot tud leadni.
Na már most ha ilyen a Hexa tápod,akkor az alig több,mint amit lecseréltél. Ha jól emlékszem 40-50 W a különbség.Én csak erre tudok gondolni! -
Roland76
tag
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy adott egy Asrock FM2A75M Pro4+ alaplap, ami kb 2-3 hét múlva lesz 2 éves. Na mármost az a gondom, hogy szerintem hibás. Amikor kapcsolom be 3-at sípol. Lekötöttem róla billentyűzetet stbstb de semmi. Vettem bele új RAM-ot hátha az a baj de csak sípol tovább. Csak úgy kapcsol be, hogy folyamatosan resetelgetem, aztán egyszer csak elindul.
A probléma valójában ott kezdődik, hogy a lapnak mindjárt lejár a garija. Az unokatestverek.com nevű, híres neves oldalon vettem annó, akiket egy fél nap nyomozás után el tudtam érni. Azt mondták, hogy persze intézik meg minden csak küldjem fel nekik minden cókmókjával együtt, mint például a processzor foglalat védő kis műanyag lapka....
Mondanom sem kell, hogy az már a világban nincs meg.
Mit tanácsoltok? Esetleg hol tudnék ilyet szerezni?
Köszönöm -
Roland76
tag
Sziasztok!
A héten ruháztam be egy komplett új gépre és eddig nem éppen őszinte a mosolyom vele kapcsolatban. Azzal kezdem, hogy alapból a táp alul lett méretezve, ezért a másik gépemből lett átrakva egy FSP HEXA 500W az alábbi főbb részegységeket tartalmazó konfigba:
Alaplap: ASROCK B150M Pro4
Processzor: INTEL Core i5-6500
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
VGA: ASUS STRIX-R9390-DC3OC-8GD5Eddig az összes gépem én raktam össze, most összeszerelést kértem - elvileg teszteléssel, bár ez nem tudom mi jelent, de sejtem. Itthon telepítés után rögtön tesztelem is volna, természetesen 'A' kategóriás játékokkal, de kb 20-30 mp-ben belül fagyott a gép. (kép megakad, hang kiakad). Kicseréltem a tápot a fent említettre, akkor már némileg jobb volt a helyzet, pl a Dying Light ment vagy 1 órát is.
Időközben a win 8-1-t is lecseréltem win 10-re hátha... A Watch Dogs ezek után már ment először 1, majd 2.5 órát fagyás nélkül. Viszont most kilépésnél kaptam egy kék halált. (már vagy 6 éve nem láttam, nem is tudtam, hogy van a Win 8/10-ben ilyen képernyő még)
Én továbbra is a tápra gyanakodnék, s igazság szerint be is fogok ruházni egy FSP Raider-re kedden, de jó lenne biztosra menni.Valakinek ötlete esetleg?
-
dannyl
addikt
Mi lehet a baj? Régi gépből SSD-t kivettem, bele egy új gépbe. Régi gépben volt egy lassú vinyó, azt kivettem, és tettem a helyére egy új HDD-t. A régi vinyó D és E meghajtó voltak, az új D lett (csak 1 partíció van). Most semmit nem tudok telepíteni, mert minden telepítő az F-re akar telepíteni vagy temp-elni, és a hibaüzivel be is zárulnak. A meglévő HDD-t nem tudom E-re nevezni, mert nem engedi valami hibával. Egy sima USB drivert se tudok feltenni. Tudom, hogy a legjobb lenne egy win reinstall, de ez most nem megoldható, mert szülőknél van a gép, és távgyógyítanék épp. Köszi előre is.
-
Vakegérke
félisten
válasz Godimodi #30562 üzenetére
Először is szívesen.
Amondó volnék, hogy a hangkártyád beállításait nézd át, esetleg szedd le, és tedd újra a driver-ját. Vagyis a lehető legfrissebbet.
Ha butaságot beszélek, majd kijavít valaki, aki jobban ért hozzá.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Godimodi
tag
válasz Vakegérke #30560 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál kikapcsoltam ezt a funkciót,köszi a segítséget.
Viszont most kb 1 órája elkezdett egy teljesen másik dolgot csinálni.Ha használom a Spotify-t és nyitva van mondjuk 2-3 lap Chromeban és épp frissítek (pl facebook,index etc.) akkor a zene néha egyszerűen akad.Van hogy pár röccenés van,van hogy mondjuk 2-5 másodpercig.Nem úgy ,mint mikor nincs net és beakad,pufferel,majd tovább,hanem kb századmásodpercenként akad meg és ilyen borzasztó zaj lesz belőle.Feladatkezelőben néztem,se a proci,se a memória,se a merevlemez kihasználtsága nem éri el ilyenkor a 100%-ot.Win 8.1 64bit-em van,logolja egy grafikonon a CPU usage,egyéb dolgokat,de amikor beakad és átváltok,akkor egy alig látható csúcs látszik csak,semmi durva igénybevétel.
Ezt vajon mi okozhatja?
(AsRock B85M,i3-4130,4GB ddr3 Kingston 1333MhZ,500GB Seagate Sata,GTX660,Gigabyte 460W táp) -
speeedyyy
tag
válasz Balathruin #30558 üzenetére
Most kipróbáltam egy Bluestorm II -vel, de nem jó.
-
Vakegérke
félisten
-
Godimodi
tag
Erre van valakinek valami ötlete esetleg?
-
speeedyyy
tag
Sziasztok!
Új alaplapot és procit tettem a gépembe. Miután bekapcsolom felpörög, de nem ad képet. A táp ciripelő hangot ad ki. 0 perces FSP Hyper 600 szóval nem ezzel lesz a gond.
HELP PLEASE!
-
huntenseN
tag
Sziasztok,
A problémám a következő egy teljesen új géppel:
Terhelés alatt (játék) fagy, és a monitoron függőleges szürke és fekete csíkok jelennek meg.A konfig:
Gigabyte 990fx-ud3p
fx-8350 gyári hűtővel (max hőmérséklet 70°)
16GB kingston hyperx fury 1600mhz
Gigabyte GTX 970
FSP Hyper 600WSajnos nincs rá mód, hogy más alkatrészekkel kipróbáljam.
Mi lehet a hiba? -
Muerte68
addikt
Hello olyan problémám van hogy a gép első bekapcsoláskor mindenféle hibát jelez leáll az intéző böngésző steam stb.van hogy kék halál vagy csak újra indul.ezt két három alkalommal megcsinálja utána megy gond nélkül.ha egyszer beindult utána már újra indításnál sincs semmi baj.ez mi lehet??ram-ot már cseréltem benne újjak.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
berzebub
aktív tag
Próbáld Minitool partition wizard-dal, én évek óta ezt használom. Ha rendszert klónozol figyelni kell, hogy az összes particiót ami a rendszerhez kapcsolódik is klónozni kell( a win 10 azt hiszem 2 pár száz megás partíciót is létrehoz). Illetve ajánlatos az egész disket klónozni
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
adolfka00
tag
Üdv ! Egy olyan problémám lenne,hogy van egy fejhallgatóm (USB-s) és van mellé egy xbox 360-as kontroller a hozzá tartozó vevő készülékkel ( szintén USB) a kettőt együtt normálisan nem tudom működtetni rendesen. Ha be van dugva a kontroller akkor a fejhallgató mikrofonja szól csak. Ha kihúzom a vevő készüléket akkor már is normálisan működik. Valami gond van az USB-vel ? És teljesen mind egy melyik portba dugom mindenhol ezt produkálja. Válaszotokat előre is köszönöm !
Csak olyan emberekkel üzletelek akik komolyan is gondolják.... ;)
-
LacCH
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott a gépem:
Hp envy 23 Touchsmart
-i5-3330s
-2x4 GB 1600
-Radeon Hd 7450a
-Samsung 850 Pro 256 GBProblémám a következő:
A bekapcsoló gomb megnyomása után a gép felpörög, de nincs kép. Hdmi-re dugva másik monitorral sincs.Sípoló hangot sem ad ki. Átlagba kb. hetente egyszer játssza el velem. Van úgy hogy 2 hétig nincs ilyen probléma, utána meg 2 nap alatt 2x is fekete képernyő. Gép hátulja le, ssd levesz, visszadug és működik megint. Lehet hogy megy megint egy hetet hiba nélkül, lehet hogy 2 nap múlva ismét eljátssza ezt.
Ötletek esetleg?
Köszönöm előre is
-
khes
tag
Üdv.
Tegnapi nap folyamán megjött az új SSD-m. Mellette még van 2 DB HDD-m, az egyiken két partició van, system és adatok. Utánanéztem a témának és azt találtam, hogy az Easeus Todo programmal lehet klónozni partíciókat. Sokadik próbálkozásra sikerült átraknom az adatokat a C meghajtóról az E meghajtóra, majd újraindítottam, kiválasztottam BIOS-ban az SSD-t, mint elsődleges meghajtót és azt írta ki, hogy nincs megfelelő boot-eszköz kiválasztva. Újrapróbáltam a másolást illetve más csatlakozókba is bedugtam, más kábellel is próbáltam, de nem akarta sehogy sem az igazságot mindig ugyan ezt írta ki, és csak a HDD-ről boot-olt be. OS-ben elérem az SSD-t, minden működik rajta. Kezdek tanácstalan lenni, mi a teendő ilyenkor?Konfig:
ASUS P8Z68V-Pro
8GB Kingston 1600mhz
i7 2600k
Kingston V300
Samsung és Toshiba HDD
EVGA G2 850W -
reflxx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Megpróbáltam újrarakni a gépemet, de nem sikerült mert formáz után nem látta a gép az ssd-t (ezen lenne a rendszer) szét kaptam a gépet megnéztem a csatikat újra látta a rendszer. Felraktam egy win 7-et. Minden oké de telepítés után a sajátgépben nem találom az "adattárolós" hdd-m. Viszont bios-ban látom.*HDSentinel is látja a HDD-t
Van valami ötletetek? Vagy próbáljam újra-újrarakni a gépet? Esetleg másik csatit próbáljak?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Tegnapelőtt történt, hogy egy program megnyitása közben egyszer csak lefagyott az egész gép, majd reset után állandóan kék halál jött be, hogy nem találja a winlogin vagy winload.exe-t így nem tudja betölteni az OS-t. Egyszer ugyan bejelentkezett, majd kék képernyő kíséretében megint újraindult. Ezután betettem egy live windowst (norton ghost cd), hogy megnézzem mit nem talál, de a fájl az ott volt a helyén. Ezután megjavult, bejött a windows folytathattam a munkát. Annyit még hozzá, hogy előtte beléptem az uefi-be is, amiből viszont meg nem tudtam kilépni csak reset-tel! Hiába nyomtam rá az exit-re ugyanúgy visszalépett.
Ma reggel pedig bekapcsolnám a gépet és addig se jutott el, hogy a monitoron lássak valamit, mert 3 mp-enként állandóan újraindította magát. Kihúztam a dugót, hogy pihenjen pár percet, majd levettem a gépház oldalát, hogy keressek valami uefi reset gombot, de mielőtt kivettem volna az elemet tettem még egy próbát és láss csodát elindult rendesen.
Mi lehet a baja?
Az első lefagyási probléma számomra memória, windows vagy SSD hibára utal. Míg a második uefi vagy tápegység hibára. Viszont a gép állandóan be van dugva azaz elemlemerülés nem okozhatna problémát szerintem. És átlagba napi 10 órát megy a gép.A gép egy fiatalabb Asrock B75 Pro3-M lapra épül (~3 éves), a táp egy FSP (~4-5 éves), az SSD pedig alig van egy éves, 2TB-nyi írással a háta mögött.
Tudtok ajánlani programokat amivel letesztelhetném pl. a memóriát és az ssd-t? Memória hibára hivatkozva máskor is volt már kék halál, de hiába futtattam 1 órán keresztül egy memória tesztelő programot, nem talált hibát. Hard disk senitinel is 100%-osnak titulálja az ssd-t.
-
törölt tag
válasz thebigK #30532 üzenetére
A szereléstől elválhat az alaplapon egy forrasztás, és onnantól vége. Ez a "varázsütés". Régebben sokan mondták, hogy "Ha felállt egy gép, akkor nem szabad piszkálni". Legközelebb ne szedd szét, amíg hőfok nem indokolja, addig nem kell pasztázni, amíg hibamentes, nem kell kiszedni memóriát-vga-t. (akkor sem, ha most pl a tápegység lesz a hunyó).
-
Atlantisz48
őstag
válasz Atlantisz48 #30533 üzenetére
Sikerült megoldani.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni, nem boldogulok a WLAN Driver beüzemelésével.
Egy Packard Bell EN TS11SB -ról van szó.
A hivatalos oldalon letöltöttem az operációs rendszerhez való Drivereket, a Realtek-et, a Broadcom-ot és az Atherost. Mint a hármat feltettem, és nem tudom a Wifi-t használni, mert a tálcán a jobb alsó sarokban hogyha rákattintok az internet kábel ikonra akkor nem dobja ki az elérhető wifi hálózatokat. Akkor gondolom nem jó a driver?
Most elkezdtem Frissíteni a Windows-t remélem ez segít.Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
thebigK
addikt
válasz trancemusic #30531 üzenetére
Estefele ranezek meg, de elso blikkre nem szurt szemet semmi hiba.
'I hope you win the war you tell no one about'
-
thebigK
addikt
válasz trancemusic #30529 üzenetére
Masik tappal ma mar nem tudom, talan holnap. De igy, varazsutesre? Ahh, agyrem
Procituning volt, de nem allandoan. Szoval nem ertem.
Az a baj, hogy kikapcsolasig total oke volt minden...[ Szerkesztve ]
-
thebigK
addikt
válasz trancemusic #30527 üzenetére
Mindent kiszedtem, csak a proci maradt, de meg mindig csinalja. Akkor lap vagy proci lehet(?)
-
trancemusic
senior tag
válasz thebigK #30526 üzenetére
Cpu-t kivéve mindent húzz le a lapról.
Vga-t vedd ki, pcie tápcsati kihúzás nem elég.
Usb-be se legyen semmi bedugva.
Hangkártyából is húzzd ki a jacket, vagy az optikait.
Ha ugyanaz a helyzet, akkor már szűkült a kör, hogy mi romlott el.
Tápcsere.
Hiba ugyanaz, akkor van gáz.
Alaplap vagy cpu, inkább alaplap lesz.
Ha műxeni látszik, utána egyessével visszadugsz mindent, s kiderül melyik a hunyó.[ Szerkesztve ]
-
thebigK
addikt
[link]
Video a hibajelensegrol. Total tanacstalan vagyok'I hope you win the war you tell no one about'
-
thebigK
addikt
Udv!
Szetszedtem a configomat, ujrapasztaztam, osszeraktam, inditanam, nem indul...
Addig jut, hogy a ventik felporognek, egy pittyenes es ujraindul. Konfig az adatlapomon, probaltam kevesebb rammal, egy hdd-vel, olvaso nelkul, de semmi valtozas...
Otlet?'I hope you win the war you tell no one about'
-
Repsol600
addikt
válasz illes.bence #30520 üzenetére
Alaplap, talán memória hiba. Hány memória modul van a gépben? Ha több egyesével tesztelni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
illes.bence
tag
Sziasztok!
Már egy ideje van egy a problémám, de most már igencsak zavar. A gépem, egyszerűen majdnem minden nap, nem leáll, hanem a monitor kiírja, hogy "No signal detected" és kikapcsol. A programok még látszódik, hogy az elsötétedés előtt bezáródnak, szóval nem a monitor hibája (biztonság kedvéért azért próbáltam újra kihúzni-bedugni a montiort). És most jön a lényeg, a gép ugyanúgy megy, videokártya működik, processzor működik, hűtések is természetesen mennek, és nem is melegszik túl a gép, mert közvetlenül a visszakapcsolás után, csak 40° a VGA, és 38 a proci, szóval a hűtéssel sincs gond. Még egy érdekesség, hogy a kikapcsoló gombra nem reagál, úgy kell a tápot kikapcsolni, majd be és úgy újra indítani.
Én alaplaphibára gyanakszom. Szerintetek?
-
diiCo
csendes tag
válasz nemethchek19 #30517 üzenetére
http://7win.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1040498
Ezért kellene neked a Windows 7 - Ultimate 64bit
Ha esetleg ilyen van fent most is, akkor is kéne egy másikat felrakni. (Természetesen, ha ez egy jogtiszta, legális win akkor nem. )
A másikat úgy értem, h más helyről leszedni és a legjobb lenne, ha bele lennének már integrálva a frissítések is! -
diiCo
csendes tag
válasz nemethchek19 #30515 üzenetére
Szia! En a te helyedben egy masik op-rendszert raknek fel. 64bites win7 azon belul is a fullos verziot. Majd itt az okosok elmeselik, ha van mas otlet is.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Ideírok hátha ti tudtok segíteni a problémámban.
A gépem durván 10-ből 5-ször úgy indul, hogy előjön a "Windows hiba utáni helyreállítás". "Választhatok, hogy indítási javítási indítása(ajánlott)" vagy "normál módú indítás". [link]
A dolog teljesen random, néha így indul, néha meg normálisan. A win leállításakor, nem lehet észrevenni, hogy történne valami hiba. Frissen telepített OS (1-2 hetes, de már a legelső napokban is csinálta a hibát), alig van pár program rajta. Az alaplap oldalán lévő driverek nagy részét feltelepítettem.
Ha csak szimplán újraindítom a gépet, akkor sosem jön elő a gond. Leállítás után jön csak elő a probléma, ha bekapcsolom a gépet, de akkor se mindig. Tehát teljesen random jön elő.
Az SSD 2 partícióra van bontva. Egyiken van a Windows.
Konfig:
Ház: Corsair 200R
CPU: Intel i5-4590
Alaplap: Gigabyte H97M-D3H
CPU cooler: Deepcool Gammax 300
HDD: WD RED 1TB
SSD: Samsung 850 Evo 250 Gb
Ram: Corsair 2*8gb ddr3l Vengeance Lp red 1600 Mhz cl9
Táp: Super Flower 450W SF-450P14HE
Optikai meghajtó: LG GH24NSD1RBBB SATA
Wifi: TP-Link TL-WN822NIsmerős valakinek a probléma? Van rá valami megoldás? Tudtok abban segíteni, hogy lehet feltárni a hiba okát? Ha valami fontos infót kihagytam a gépemről, szóljatok!
Előre is köszönöm!
-
IstvánLászló
senior tag
Kicsit komolyabbra fordítom a szót hasonlít vagy ugyanez a belseje, megnézted saját szemeddel láttad a belsejét??
Nem viccből írtam és írom most megint ha a belseje borzasztó látvány ha ilyen.
A felelősség a tiéd mit csinálsz gépeddel mert a te gépedről van szó.
Most láttam a képet és rázz a hideg ugyanez a belseje gondoltam szólók de lejár a szerk időm és mennem kel,[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
net1973
csendes tag
válasz IstvánLászló #30511 üzenetére
Nagyban hasonlít, de nem teljesen ugyanez.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30509 üzenetére
A tápod lehet a ludas ha a belseje borzasztó látvány ha ilyen.
Nézd meg a belsejét hogy egyezik esetleg ha igen, szerintem be se kapcsod gépedet mert szobadíszt csinál belőle.
Ha gondolod várjál tovább segítségre.
A kollégák biztosan tudják rá a választ.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
net1973
csendes tag
Nem panel, társasház, és azt tudom, hogy az egész épületben, minden lakásban szar a földelés. A lakáson belül volt az eredeti konnektor, ahonnan hosszabbítóval jól ment, azóta 2 másik konnektorral ki lett próbálva, hosszabbítóval és anélkül, egyikben sem működött.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30507 üzenetére
A géped másik konnektorba lett bedugva, másik konnektorba próbáld ki működnie kell.
Ha panelban laksz nem csodálkozom mert alumínium vezetéket használtak biztosan.
Ha megtudod csinálni és értesz is hozzá konnektor ellenőrzése ajánlott mert tűzveszélyes és tűzet okozhat!!.
Az érintkezési hiba miatt, mert ugyanis konnektorod érintkezői, rézből vannak és csavarral van rögzítve réz az alumínium vezetékkel, itt érintkezési hiba van biztosan és ne használd konnektorod míg nincsen ellenőrizve!!Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
net1973
csendes tag
Hy!
Végre sikerült megtalálnom ezt a topicot!
Van egy kicsit idősebb gépem, ami nyár vége óta vacakol, előtte semmi baja nem volt. Folyton lefagy, eleinte pár óra után, de mostanában akár már indítás után 2 perccel képes megállni. Kép befagy, és a hang olyan visszaugrálós ismétlésbe kezd. Akkor kezdődött az egész, amikor a gép egy kicsit át lett mozgatva és másik konnektorba lett bedugva. Paraméterek: CPU : E6750, GPU : Sapphire HD 4850, Táp : CX430, MB : P5K, 4x1gb DDR2. Eddig volt már Memtest 3-szor hiba nélkül, HDD teszt hiba nélkül; kipróbáltuk más monitorral, egérrel és billentyűzettel, de semmi. Egyedül akkor rázódott helyre, amikor elvittük ismerőshöz, hogy alkatrészenként teszteljük, ott bedugtuk egybe és laza 3 órán keresztül ment a Borderlands 2. Ötlet megoldásokra?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trancemusic #30503 üzenetére
-
diiCo
csendes tag
Azt el is felejtettem említeni, h az elején ilyen hiba nem állt fent. 1 hét talán annyi telhetett el, mikor elkezdődtek a problémák.
-
diiCo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis helpet szeretnék kérni.
Maga a gép egy hónapos, talán annyi sincs (Összerakva, használva). HA-ról dobtam össze java részét kivéve az ssd-t ami gift volt a mai napon lévő sz.napomra , ill. a vincsi régebbről saját.
A problémám a következő lenne. Adott egy új vas ami a következőkből áll:
- I5 4590 + Seidon 120V Ver2.
- Asrock Fatal1ty Performance H97
- G.Skill Ripjaws XL 2X4GB 1866
- Kingston v300 120GB
- 1 terra WD
- XFX TS 450 (Seasonic beles) (Ez is HA-ról származik, de amit tudni kell róla h ez már csere példány, mert az előző megadta magát, utána szervizben csere, ez ment egy darabig, gépcsere, ezt elad.Így lett az enyém természetesen garanciásan )
- Zalman Z11 Plus (Ebben van kettő 120-as, kettő 8as oldalt és ugye a seidonon is egy 120as venti)
Van bedugva 2 usb hátra ami a bill.+egér, ill. a ház tetejébe a WIFI.
-Na már most olykor bekapcsolás után szaggat-akad a hang és a kép is, olyan FPS drop feeling, mint ha 100%on menne a proci (am. olyan 40-50% korulre ugrál úgy, h lényegében semmi nem fut). Akadozik minden és nem akar később se helyre állni csak rebootkor (van mikor 2.ra akár).
-Alapesetben bekapcsolás után alig mozog a proci teljesítménye (elenyésző %-on garázdálkodik) és szalad a gép is, játékok, tehát minden tökéletes.
-Előfordult eleinte, h az egeret nem nagyon akarta felismerni, vagy legalább is az egér nem reagált(Ekkor ki-be dugdosás, ill. reboot segített).
-Volt olyan is, h pluszba rá akartam dugni a telóm szintén fentre, és akkor ugyan ez a drop-bug fogadott (bár érzékelte a telót, de addig droppolt míg ki nem húztam.).
-Már arra is gondoltam, h az alaplapi takaró lemezt elfelejtettem beépíteni és ettől zárlatos lehet..(tudom, h hülyeség de már nem tudom mit higgyek).
-A táp elviekben még egy forrófejű vidi-t is ki fog majd tudni szolgálni, de lehet ő nem bír vmit, vagy valami más lehet a ludas?
-Van valami tipp, ötlet, tanács?
Előre is nagyon köszönöm! További Szép Napot! -
törölt tag
válasz IstvánLászló #30498 üzenetére
Sziasztok!
A helyzet az hogy végig futtattam a memtest86ot aminsemmi hibát nem talált de a problema tovabbra is fenn áll és meglehetősen problémás hogy egy gamre vásárolt gépen csak játszani nem lehet 😊
Esetleg bármi egyébb ötlet valakitől azt hallotam hogy nagy valószínűséggel az a probléma hogy az nvidia szar drivereket csinált a gtx 970hez igy reggebbi driverel kell futatni valaki hallot erről bármit...(kipróbáltam a telepítő cd-n lévő driverekkel de ugyan úgy hibás es újraindul a gép játék alatt...barmi hasznos tippet köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest