Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrónius
aktív tag
válasz RVR400 #52049 üzenetére
Nem láttam működni. És mivelhogy belepiszkáltam a bios frissítéssel és a processzor foglalat tetejének leszedésével így semmilyen alapom sincs reklamálni és gyanúsítgatni. Hozzáteszem hogy szerintem nagyon pici az esélye hogy én rontottam el.
A processzort haver gépében kipróbáltuk, annak semmi baja. Öröm az ürömben.Top cat: Igen levettem róla a műanyag "kupakot"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RVR400 #51879 üzenetére
Lehetséges, a 6500 nem kezeli az ECC-s ramot.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz RVR400 #51615 üzenetére
Más kábelem sajnos nincs, irtam is aki eladta nekem h a dobzon ay van h 2x sata kábel de nekem csak egy van.
Mindenesetre át dugtam máshova de nem tudom mennyit ér, a satás konnektor lehetőségek egymás mellett vannak. A ventiket és az egyik HDD-t is lehúztam a satáról, de továbbra is eldobja magát.
A 24pin helyére értelemszerűen 24 pin ketté osztva, egyik fel másik lent.
Rögtön mellette van egy PCI-E ami a ketté ágazik, itt kapja a GPU a kraftot. Aztán szünet-szünet majd a CPU csati a legszélén. Fölötte egy satás.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Zoli54213
aktív tag
válasz RVR400 #51606 üzenetére
Igen, kapcsol, halk, úgy tűnik minden rendben vele.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
belaazallat
addikt
-
bope87
aktív tag
válasz RVR400 #51078 üzenetére
Értem. Akkor ennél a kártyánál el kell fogadni, hogy ezt tudja, ha elkezdi kihajtani a proci, akkor normális hőfok a 83? 82-től kezd el elviselhetetlenül hangosan pörögni a venti.
Megnéztem az MSI Afterburnerrel is, a képen látható értékek nagyjából állandóak, 65-83 fok között megy fixen ha jól látom 43-44% közötti használatnál
-
phoenix1989
őstag
válasz RVR400 #50955 üzenetére
Azt nem néztem át alaposan de nem tűnt fel. Perifériák kihuzva teszteltem , elem csere tesztelve, ramokat megnézem másik slotba , procit nem venném ki annyira nem szednem szét. Amint ranéztem jelentkezem. Amúgy régebben is csinálta de utána simán elindult némi pihenés után. Most ez nem segített.
-
Amos17
tag
válasz RVR400 #50885 üzenetére
Szia. Köszi! Igen, végül kisakkoztam, hogy a Win telepítésénél az új SSD-re nem rakot EFI rendszerparticiót, így az csak a régin volt rajta emiatt volt csak ez elérhető a BIOS-ban. Kiszedtem a régi SSD-t, újratelepítettem a Windowst az új SSD-re egy formázást követően, és így a rendszerindító partició már rákerült.
-
N.Szil
tag
válasz RVR400 #48333 üzenetére
Ugyan igy csinaltam feltettem a legujabb Biost [BIOS 2212].
Fent a legujabb BIOS VER.[BIOS 2212][ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
-
racskobalazs
senior tag
válasz RVR400 #47508 üzenetére
Szia, köszi, megnézegettem:
Memória: 1.35V DOCP profil
SOC: 1.0V (Auto)
CPU: 1.1V-1.43V (Auto)[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
addikt
válasz RVR400 #46973 üzenetére
Ne idegelj pls Elvileg hétfőn jön a táp, és akkor állok neki összerakni az új masinát, nagyon remélem, hogy zökkenőmentes lesz, mert több, mint 1 hete csak a szívás van..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-FreaK-
veterán
válasz RVR400 #46924 üzenetére
Ja most vissza olvastam, értem, hogy miért kérdezed. Amikor a 3200G benne volt, az a sógoromnál volt (egy településsel arrébb), és akkor nem volt ott a dedikált VGA. Persze elvihetném újra a gépet és próbálgatni, de ahhoz újra be kéne építsem ezt a problémás alaplapot (tegnap éjjel 1-re összeraktam újra az előzővel, az legalább megy). Erre meg hétköznap nincs is időm sajna.
Amúgy meg alapból mennie kéne így is..
-
stackone
csendes tag
válasz RVR400 #46153 üzenetére
Köszi a tippet!
Sajnos ez az első AIO-m ezért nem értek hozzá még.
Ha jól saccolom akkor a rézlapot kellene levenni ami a procival érintkezik. Csak az a bökkenő, hogy háromszögfejű csavarok meg kettő egyutas biztonsági csavar rögzíti a platnit. (http://csavarbolt.shp.hu/hpc/elemkepek/csavarbolt/csavarboltbiztonsagi_csavarok1391339289.png)
Nincs háromszögfejű készletem, de ha kiszedném azokat akkor az egyutast még továbbra is meg kéne oldani.
(Olyan csavar mint a mellékelt képen)
Gondolom ez azt jelenti, hogy így jártam.[ Szerkesztve ]
Az én lelkiismeretem tiszta, mondom, kipucoltam.
-
umfrider97
csendes tag
válasz RVR400 #45601 üzenetére
Úgy néz ki az is elég, ha minden kikapcsolás után hátul lekapcsolom a tápot. Valamiért ha a táp áramot kap miközben nem megy a gép, akkor pár óra után nem hajlandó bekapcsolni, ha áramtalanítom, és várok egy kicsit, hogy távozzon belőle az áram, akkor utána gond nélkül indul.
-
Formaster
addikt
válasz RVR400 #37061 üzenetére
Állítása szerint game alatt nem megy 85 fölé ami rendben van. Valamint nem magyarázza, hogy idle miért lassul. Nyilván egy stock hűtő nem fog megy egy IBT-t , viszont nem is kapcsolt le a táp, szóval arról is terelődik a gyanú. Számomra továbbra is x-akta, hogy miért droppol nála a supermario is
-
Szaki00
csendes tag
válasz RVR400 #35466 üzenetére
az alaplapon ezt találtam: MS-7A34 ver 2.0 (nem tudom hogy ez lesz-e)
Kivettem a gépházból, bekötöttem mindent, azonban így sem post-olt...Ma vagy hétfőn visszaküldöm szerintem a lapot, esetleg márkát is váltok.Délután rokonnál betesszük a vga-t, hátha az a ludas.
[ Szerkesztve ]
Weakness becomes my weapon, and pain, my pleasure
-
NandorHUN
addikt
-
gabber01
addikt
válasz RVR400 #34873 üzenetére
Még nem mert dolgozom. Kipróbálom majd, de egyelőre nem tudom elképzelni hogy ez miért segítene, mikor a beszerelesnel semmi máshoz nem értem csak a kártyákat cseréltem ki és eddig semmi baja nem volt.
Cmos elemet kivettem pár percre, szóval elvileg alaphelyzetbe állt a bios. Még azt is megpróbálom majd jumperrel is de arra sem volt már időm meló előtt.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
pvtfoley
csendes tag
válasz RVR400 #34844 üzenetére
Elirtam az előbb asrock h110m hdv a pontos típusa. BIOS verziót sehol nem találom rajta sem a dobozán. Kiegészítő tápnal ha a proci feletti 4 pinesre gondolsz akkor igen bevan dugva. Házon kívül még nem próbáltam de ha érdemes akkor az lesz a következő lépés. Sipolni nem sípol mert nem adtak hozzá azt a kis hangszórót amit szoktak de majd lehet keresek egyet hátha van itthon.
[ Szerkesztve ]
-
-
dellfanboy
őstag
válasz RVR400 #34675 üzenetére
köszi a segítséget, elvileg sikerült most ott tartok,, hogy van két particiom a megfelelő méretekkel, viszont az egyik neve C: a másik viszont *: a csillag helyére hogy tudom mondjuk a D betűt bevarázsolni?
convert to logical nem mukodik (system or boot partition can not converted) label átnevezés az nem az az opció amit én keresek. most mintha az a drive valahol a háttérbe lenne, a sajátgépnél se látom..eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-
Formaster
addikt
válasz RVR400 #34552 üzenetére
Elvileg a ramot nem tudod kilökni, mert klipszes. Elvileg... De azért az elég alap, hogy ilyenkor mindent többször a helyére nyomkodunk, hátha valamit kilöktünk. Őszintén szólva én is elég ritka jelenségnek tartanám, hogy akár a lapot, akár a tápot taccsra tette a vinyó, de nem lehetetlen.
Ettől függetlenül azt mondom én is, nézzen rá ismét, hogy minden a helyén van-e, vga nélkül van-e sípolás, nem világít-e egy hibajelző led a lapon stb. Ha ezekkel minden ok, akkor kölcsön táp, ha azzal sem megy, akkor csak a lap maradt.
(#34553) Ispy +1, a táp okozhatta a hdd hibát.
(#34554) Davelina meg kéne nézni minden modul jól be van-e rakva. A processzorhoz gyári hűtő van? Előfordulhat, hogy nincs jól bekattintva. Ha minden jónak tűnik, meg kéne nézni a processzor lábakat is, nem hajlott-e el valamelyik.
[ Szerkesztve ]
-
jozdavab
tag
válasz RVR400 #33830 üzenetére
De a memóriadiagnosztikának nem az lenen a lényege hogy ezt kiderítse?
Belerakok én másik memóriát is akkor, bár az is ugyanolyan lesz (Hyperx fury, mondjuk ez későbbi revízió)Ha a biosban alulfeszelem a memóriát a processzor által előírt tartományba (ha ez lehetséges) az megoldhatja ebben az esetben a problémát?
[ Szerkesztve ]
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
ebegab92
senior tag
válasz RVR400 #33651 üzenetére
Nem lenne logikus döntés tőlük, hogy ilyen modern chipsettel nem támogatja a 45 nm-es darabokat. Még a 945-ös chipsettel szerelt lapok is megesznek bizonyos 45 nanósokat Ha BIOS update után sem megy, akkor még megeshet vagy a proci hibássága vagy a Dell ennyire limitálta a lapot
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
válasz RVR400 #33647 üzenetére
Tévedés, ugyanis maga a Q35-ös chipset támogatja a 45 nm-es processzorokat. Intel weblapja szerint még a Core2 Quad Q9550-nel is elboldogul.
A nem indulás okai:
-BIOS elavult, és frissíteni kell az új CPU mikrokódok végett
-kell CMOS reset procicsere utánABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #32888 üzenetére
i5-ös procinak mondod hogy minden memóriával gondja is van.
Kérdeznélek régen használtam int-es procit és csak gondom volt vele, tudom hogy sokat fejlesztettek már rajta és nincs napra is kész infóm róla.
A lényeg más platformot használok, ha lehetne erről kérnék is szépen infót is, akár pm-ben is mert platformot-váltanék és még gondolkodom is rajta......
Ha lehet várom a válaszodat.(#32889) Vakegérke
Beidézem,"Az i5-ös egy kiégett lapból került ki, de a panaszos szerint ez nem érinti a működőképességét.", mondtam is a kollégának hogy ez problémát okozhat.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Pár napja visszaállítottam mind az órajelet, mind a feszt "auto"-ra, kb: két napig rendben is volt, de ma ismét összeomlott, ugyanúgy a szokásos hibaüzenettel (atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area).
Így aktualizálom a post-omat, kiegészítem ezzel is, hogy ki lett próbálva, de a hiba ismét előjöttFancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Köszi a tippet akkor ránézek a bios-ban, és visszaállítom az órajelet, továbbá úgy emlékszem, a feszültséget is fix 1.5v-ra állítottam (elvileg a Sandy bridge-hez 1.5v vagy kevesebb kell ha jól emlékszem), ezt is visszaállítom ingadozóra, aztán tesztelem. Remélem van valami factory default settings lehetőség oldalanként is, nem csak full mindenre.
Fancy quote placeholder
-
Andralin
aktív tag
válasz RVR400 #32672 üzenetére
Szereztem egy tutira működő tápot és rádugtam az alaplapra.
Sajnos ugyanaz a jelenség, a fenti ciklust ismételgeti.
Szerintetek most hogyan tovább? Nincs második alaplapom, vagy procim, amivel kipróbálhatnám melyik a rossz a kettő közül. Hogyan tudnám mégis kideríteni, van valakinek valami jó ötlete?
Ha kiszedem a CPU-t is, akkor az alaplapnak el kellene úgy indulnia ha az jó?
-
Andralin
aktív tag
válasz RVR400 #32670 üzenetére
Gondolod, hogy mégiscsak táp hiba lenne?
Lehet, hogy haldoklik a táp és üresjárásban jók a feszültségek, de terhelve nem bírja?Amúgy ezt a hibakód leírást honnan nézted, mert a laphoz adott manual-ban csak annyi van, hogy "8.3. ATX power supply ready "
Amit te írtál az jóval informatívabb, hasznosabb. -
-
MyWayBack
csendes tag
válasz RVR400 #32628 üzenetére
Ha nem tudsz valamit,akkor kérdezz. Gondolom nem érdekel,de feleslegesen támadni tipikus magyar mentalitás. Azért vettem előre 2x4GB ramot,mert hétfőtől tudok csak procit+lapot venni, és le akartam előre tudni a külön részeket, és gondoltam legalább addig a kb 4-5 napig,amíg nincsenek cuccok használgatom az új ramot, hogy ne 4-el fusson a gép...
-
MyWayBack
csendes tag
válasz RVR400 #32622 üzenetére
Nem is ezt írtam le
Volt 2x4ramom, kiégett a táp miatt 2 slot és az egyik ram meg is halt, valamiért a másik nem.
Vettem 2x4 újat, ami egyébként kompatibilis a lappal,mert az oldalán megnéztem.
Most 1x4 van a gépben az egyik slotban a 2-ből, ami jó, azzal megy.
Ha berakom a 2 újat, akkor elindul a gép, de újra és újra resizik, újraindul.
Ha csak egyet,akkor meg sem mozdul.
Aztán,amikor visszaraktam a régit, akkor kiírta,hogy a BIOS beállításokat megtartsa, vagy valami ilyesmi (fent leírtam).
Nem szeretnék kötözködni,főleg azokkal nem,akik segítenek, de jóval bővebben írtam le,aztán meg én vagyok leszólva,hogy "szerinted milyen ötlet legyen?"
Egyébként én CMOS resetre gondoltam, de inkább egyből veszek egy új lapot + procit, újrarakom a gépet és minden megoldódik. Csak gondoltam hátha a vásárlás előtt valahogy megoldódik a probléma, de 2 nap múlva úgy is újítok. -
Carvus
senior tag
válasz RVR400 #32498 üzenetére
Kis félre értés, tehát eddig használtam 270x-el ~2 évig simán működött FX tuninggal együtt, és semmi gond nem volt vele! Most GTX950 van ami elvileg kevesebbet is fogyaszt. Érdekes, bár ettől függetlenül szerintem is a táp rakoncátlankodik. Vagy lehet más is ezek függvényében??
Köszi!
divi#2208
-
dogab93
tag
válasz RVR400 #32432 üzenetére
Ez már a második wifi adapterem az első az elhalálozott,ezért gondoltam már rá,hogy lehet az alaplapom szórakozik .Viszont ezt a DNS beállítást amit írtál kipróbálom.Köszi!
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- BestBuy topik
- Autós topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest