-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz trancemusic #26115 üzenetére
Vezérlőpult, Energiagazdálkodási lehetőségek. Amit ott "bepöttyöztél", Séma beállításainak módosítása, Speciális energiaellátási beállítások módosítása. PCI Express, Kapcsolati állapot energiagazdálkodása, ezt állíts "Ki"-re.
Csak blöffölök, de egy próbát megér.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz trancemusic #26119 üzenetére
Először is: nincs mit.
A privit megkaptam, válasz is ment.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
endruboy1
senior tag
válasz trancemusic #26190 üzenetére
1333-ra vannak állítva persze. Az a fura hogy eddig mentek, de szétkapom majd teljesen és visszarakom, hátha. A slotolás is jó ötlet.
-
DR|FT3R.
csendes tag
-
endruboy1
senior tag
válasz trancemusic #26190 üzenetére
Most egyenlőre úgy tűnik hogy megoldotta a problémát az, hogy a 4 gigás modult a másik üres slotba raktam. Előtte ki szedtem mindet és beraktam u.oda, akkor nem lefagyott hanem egyszer csak újraindult. Ez már azt jelenti, hogy biztos a memória modulok elhelyezésével van a gond. Szóval azóta nem volt fagyás, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz mert előtte is elég random időközönként jött elő. Mindenesetre reménykedek.
-
OldJazz
újonc
válasz trancemusic #26301 üzenetére
Na most leszedtem a drivereket és így legalább elindult a játék, de iszonyat mód szaggat. Holnap beleteszek egy másik VGA-t és megmondom jó lett-e :S Arra nincsen esély, hogy valami szoftveres probléma áll fenn? :/
-
OldJazz
újonc
válasz trancemusic #26307 üzenetére
Neked is köszönöm a segítséget! Örülök, hogy ilyen hamar tudtatok nekem segíteni.
-
Árpi001
senior tag
-
Árpi001
senior tag
válasz trancemusic #26319 üzenetére
Memtest 310 hibát talált!
Ez lehetett a baj?A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
Tévedtem,2113 hiba és nem hagytam végig futni a tesztet...
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
nagyúr
válasz trancemusic #26412 üzenetére
Nvidia pont egy sincs a családban, 4 amd kártyánk van Alaplapon már a legfrisebb bios van, azt is próbáltam. Valószínűleg egy új lap megoldaná a problémát, majd ha lesz rá fölös pénzem veszek egyet Érdekes, hogy ha játszok akkor viszont semmi probléma nincs, maxon tekeri a vga-t sose fagy ki...
-
nagyúr
válasz trancemusic #26414 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon nincs kedvem 2 gépet totál szétszedni átcserélgetni az alkatrészeket, utána tesztelni, visszacserélni mindent, újrapasztázni a hűtőket ... Inkább szenvedek még egy kicsit
-
Mokkoo
csendes tag
válasz trancemusic #26458 üzenetére
Üdv megnéztem mind a két helyen be van kapcsolva az energiatakarékos funkció illetve a biosba a cool and quit funkció is enabled van rakva de biztos jó helyen kapírgálunk csak nem tudom mit lehetne megnézni csináltam bios resetet is az se segített .
-
Keeperv85
nagyúr
válasz trancemusic #26471 üzenetére
A proci lábai egyenesnek tűnnek, a hűtő a helyén, beleértve a csatlakozót is. Gyenge sűrített levegővel kifújtam a kis lyukakat is, hátha valamelyikbe pasztamaradék került. Sajnos nem használt...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz trancemusic #26474 üzenetére
Az alap keret kis műanyag pöckökkel volt a helyére fogatva. Emez úgy van megoldva, hogy egy fém vagy fém szerű szürke keret került az eredeti fekete helyére az alaplap hátán, melynek a csavarfuratai átlógnak a proci felőli oldalra kis csapokat alkotva. Innen vannak a csavarok most. Levettem, csak a proci és a hűtő maradt, hűtőt határozottan rányomva próbáltam Sajnos semmi.
Egyébként egy ilyen lap: Gigabyte GA M56-S3. Nem sárga volt a hűtőkeret, hanem fekete, minden más ugyan ilyen.
BIOS reset, elem ki megvolt. Nem segített. Hangjelzést nem lehet kicsalni, ahogy elnézem. Észrevettem továbbá, hogy a proci feletti R60-as ellenállásokat már valaki korábban cserélte. Megmértem: nem szakadtak.
Fehér pasztám van. Mérnék zárlatot, hátha csinál, de nem tudom hová mérjek.... :I
-
Keeperv85
nagyúr
válasz trancemusic #26483 üzenetére
Tudom. Csak nem tudom mi pusztulhatott ki benne és hát nem mindegy hogy 3000-et adok egy alaplapért és esetleg minden más jó, vagy 4000-et a prociért, vagy 15 ezret egyben... Arról már nem is beszélve, hogy a maradék jó cucc a nyakamon marad hulladéknak. Valamit csinál, mert melegít a proci egy idő után mérsékelten, de nem bootolja be. Attól tartok kell szerezzek egy másik lapot elsőre. Ha abban megy, akkor ez kuka. Ha nem megy abban sem, akkor megszívtam és két jó lapom lesz egy rossz proci mellé... A többi cuccnak egész biztos nincs semmi gondja. A ramot nemrég teszteltem le, a VGA-t meg tudtam nézni másik lapban, ahogy a tápot is. Olyan mintha nem ismerné fel a procit, de nem tudom miért...
-
zsolt200
tag
válasz trancemusic #26503 üzenetére
Na igen, hát megnéztük egy másik táppal, felpörgött, szóval gondolom jó, de nem lehetek biztos hogy minden megúszta. Most maradt 9500-am, nemtudom milyen tápot lehet abból venni. Érdemes lenne megjavíttatni?
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
zsolt200
tag
válasz trancemusic #26505 üzenetére
Jólvan, köszi. Nézegettem itt hardveraprón 7000-ért fsp tápot, az remélem jó lesz.
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
törölt tag
válasz trancemusic #26508 üzenetére
Pontosan, ajánlom egy HDD Sentinellel megnézetni a HDD-t, de ha az 100 / 100, akkor máshol lesz a hiba.
-
betegphiu
senior tag
el sem jut az alaplapi logóig,csak egy perc után,úgyhogy szerintem a vinyóknak nincs köze hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
kretenallat
senior tag
Köszönöm a válaszokat, a hétvégén lesz időm foglalkozni vele alaposabban, akkor végigpróbálom a leírtakat. Egyébként az egész gép július elejéről származik, a vinyón meg hálistennek nem tárolok semmi fontosat.
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
illes0102
aktív tag
válasz trancemusic #26515 üzenetére
később esetleg a procin húznék, de csak akkor ha videókártyát váltanék ami nem mostanában lenne, és nem tervezek crossfire rendszert sem.
-
DarthSemo
csendes tag
válasz trancemusic #26530 üzenetére
Átraktam a Ramot, VGA nélkül is próbáltam.
cmos reset?
meg az, hogy lehet, hogy power gomb nélkül indul a gép? :S
vmit rosszul kötöttem be vagy a gond? :S
[ Szerkesztve ]
LG 47LB671V, Honor 6, Denon-X1100W, Honor 9
-
Keeperv85
nagyúr
válasz trancemusic #26570 üzenetére
Ha nekem hűtő nélkül is kéz meleg marad az AM2-esem, az gondolom semmi jót nem sejtet... azon felül, hogy tudjuk hogy nem indul el...
-
maxika15
tag
válasz trancemusic #26570 üzenetére
Konkrétan egy gramm paszta sincs rajta, mert emlékszem, hogy egy nem hozzá értő ember takaritotta, és lekaparta róla a pasztát. Tehat akkor a 70fok miatt lassu?
-
maxika15
tag
válasz trancemusic #26585 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok hülye.
Most, hogy írok, és csak egy oldal van megnyitva, és nem megy semmi, csak az alapvető folyamatok meg a böngésző, és 100% kihasználtság van. De bármit is használok akkor ez van.http://kepfeltoltes.hu/141118/941932228n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141118/n_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trancemusic #26617 üzenetére
Kettő HDD van benne. Egyik hibás, de arról tudom is hogy az. A másik az tökéletes állapotban van a program szerint. A jó hdd-n van a gép a rossz meg csak benne van adattárolásra még bőven megfelelő. Gondoltam arra is hátha mégis a háttérben az okozhatja a gondot kivettem belőle, de ugyan úgy fagyott tovább a gép.
Átnéztem a memóriát, de nem talált benne hibát.
dvdbackuper: Az alaplapon lévő ethernet csatlakozót használom. Nincs benne külön hálózati kártya
-
Kirir
tag
válasz trancemusic #26647 üzenetére
A processzor alap órajelen üzemel, nincs húzva, a memóriamodulok az előírt értékeken üzemelnek.
Csak a VGA kártyát húztam, azt is a gyári driverrel szoftveresen. De már ezen módosítás előtt is csinálta.
A memóriamodulok helyét meg fogom változtatni, mivel 4 slot van és modul, átrakom a másik kettőbe. -
Árpi001
senior tag
Köszönöm a segítséget.
Nagyon úgy néz ki hogy a ram volt a hibás.
Garis volt még,úgy hogy visszaküldtem ,addig használtam egy egy gigás csx nevű csodát(borzalmas volt Windows 7,64 bitet ennyivel használni)viszont nem voltak leállások.
Üdv,
Árpi[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Ðávid
aktív tag
válasz trancemusic #26833 üzenetére
Így van! Ha újratelepítés volt, akkor valóban érdemes szétszedni és újra összerakni a gépet. Egy korábbi konfigurációmat évek óta használtam, minden rendben volt, semmi alkatrészt nem cseréltem és mégis egyik nap nem volt hajlandó elindulni. Szétszedtem, minden leporoltam, talán még a processzort is újrapasztáztam, de továbbra se volt semmi. Ekkor végigpróbáltam az összes (4 db) memóriamodult, mind a négy foglalatban és futtattam a hibakeresőt. Mindegyik jó volt és mindegyikkel elindult a gép. Mikor vége volt a tesztelésnek újra egyberaktam a gépet, benne egyszerre az összes RAM-mal és újra működött. Utána többet nem találkoztam ezzel a hibával, de más egyébbel se abban a gépben.
-
bfekete22
újonc
válasz trancemusic #26839 üzenetére
hmm köszi a gyors választ
én is a tápra gyanakszom leginkább. de a vga 2011ben lett belevéve és akkor nem figyeltem h annak legalább 500 de 500+ ajánlott,azzal mi a helyzet? -
gabi182
tag
válasz trancemusic #26989 üzenetére
No szétszedtem a gépet, a gond a jumperrel volt, még pedig annyi hogy a ház aljában találtam meg, valszeg nem raktam vissza rendesen és lecsúszott, visszaraktam, minden oké!
Bocsánat a sok hülyeségért!
-
sziszi111
csendes tag
válasz trancemusic #27044 üzenetére
szia nem tudok belépni usb bilentyüzetem van és az usb sem működik
-
sziszi111
csendes tag
válasz trancemusic #27046 üzenetére
köszönöm a segítséged azt holnapra hagyom mert mára már sok volt !
-
SZaB
csendes tag
válasz trancemusic #27050 üzenetére
Tápnak bírnia kellene nem? Jelenleg azt raktam a régi gépembe amiről most is írok.
Ma már nem küzdök vele, de holnap CMOS-t megnézem még1x, lehet félredugtam már mérgemben. -
sziszi111
csendes tag
válasz trancemusic #27046 üzenetére
Sziasztok a reset meg volt változás nincs ma nyugodtabban megnézve arra jöttem rá hogy újra indítás után 3-4 mp után le áll és újra indul de nem tölt be a memóriákat is cserélgetve végignéztem a kábelokat is
-
mmili
tag
válasz trancemusic #27076 üzenetére
Az a furi, hogy néha elkapja. Bejön az alaplap képe induláskor, aztán az a jellegzetes hang következik, mikor a CRT kikapcsol és már nincs is kép. Amit furcsállottam az az hogy a kisebbik sata csatinál /interface connenctor/ folyékony ragasztó van. Lehet az okozhatja a problémát. Nemrég szerváltam a pc-t egy ismitől, de ezt nem említette.
Ez a nem tudom kikapcsolni dolog mitől lehet. Se reset, se a ki/be kapcsoló, a tápnál kell kinyomnom.[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz trancemusic #27086 üzenetére
hogy tud elgörbülni, ha benne van már közel egy hónapja a proci? Lehet én vagyok a hülye, de nem tudom elképzelni.
Mondjuk az nem lenne valami jó, mert akkor a gari is elég necces lenne.
A táp lesz a következő, de az majd csak karácsony után. Nekem a gépemben egy Evga 500b van, majd azzal kipróbáljuk, csak úgyis ház csere lesz nálam, és majd akkor. Addig nem sok kedvem van feleslegesen gépet szerelni#KeepFightingMichael
-
Norbi921113
újonc
válasz trancemusic #27283 üzenetére
Nem tudom... mert csak 2 tüske van rajta... Kicsit kiakaszt már ez a dolog...
-
Norbi921113
újonc
válasz trancemusic #27288 üzenetére
2 db van nincs letőrve... kézikönyv szerint ha nincs rajta az a normál ha rajta van akkor van reset :/
-
KisTücsök
addikt
válasz trancemusic #27378 üzenetére
Ezt most vettem észre.
-
zolika15
tag
válasz trancemusic #27378 üzenetére
pl muterom gépét simán viszi ezzel a videokártyával az egy 775 ös lap celeron procival 2 gb ram plusz videokártya és simán indul vele azért kérdeztem ezt boltba hülyének néztek h biztos nem jól dugdosom a kábeleket...
Zoli
-
Maximow
tag
válasz trancemusic #27560 üzenetére
Ezt értem, és köszi a segítséget, csak nekem 4-5 hónapon keresztül hibátlanul működött először win 7-el, majd 8.1-el is, ezért nem értem a dolgot.
Ja és nálam látja az egész winyót most is, nem csak töredékét.
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
válasz trancemusic #27563 üzenetére
Megnéztem többször is.
A CPU-t letakarítottam a foglalatot óvatosan fogkefével végigtisztítottam, de semmi javulás.
Engem leginkább az érdekel mi lehet:alaplap vagy a CPU halt meg?
Leginkább az, hogy lehet-e mondjuk döglött a CPU DUAL-channel-ért felelős része, és ettől még működhet-e maga a CPU?
Alaplapot csak hétfőn tudok szerezni, akkor tudom kipróbálni, hogy mi döglött meg.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mmili
tag
válasz trancemusic #27591 üzenetére
Sajnos a csokkentett mod elindul de aztan megall, hiaba irja hogy kis turelmet....
Memoria hibanal nemsipolnia kellene? Amugy abbol 3*2 gb az elosztas. A kondiciot hogy tudom megnezni sentinellel ha el sem indul a gep? Amugy 98%-os volt. Hirens boot cd mutatja a vinyot. Azzal nem tudok valamit tenni. Csomo mod van benne bar en csak a paragon particio mnagert szoktam abbol. A biostol felek mert nem ertek hozza. Az osszes fo fulon mindent defaultra tegyek? -
mmili
tag
válasz trancemusic #27593 üzenetére
-
mmili
tag
válasz trancemusic #27595 üzenetére
-
madspider15
csendes tag
válasz trancemusic #27748 üzenetére
proci chip 40fok körül van. Hiba úgy jön elő ahogy le van írva.. működik 1.5 órát aztán elmegy a kép..és most ott tartok hogy képet se ad. Másik kártyával nincs gond. Ha elmegy a kép akkor nem megy tovább a gép. 1x power gombra kikapcsol. De van olyan hogy elindul a rendszer bekapcsolásnál csak kép nincs
-
madspider15
csendes tag
válasz trancemusic #27750 üzenetére
Hát ez sem segít.
-
törölt tag
válasz trancemusic #28030 üzenetére
Két CPU-val próbálta
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X3D / RTX 3090 24GB / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- Garanciális GAMER PC! 5800X / RTX 4070 / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold! BeszámítOK
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest