Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Következő gyanúsított a tápegység. Ezek mellett lehet szinte bármi. Hibás, vagy kontakthibás, melegedő hardverek. Terheléses teszteket kéne futtatni.
Ramot ki kéne venni, megpucolni az érintkezőket, és vissza tenni. CPU-t szintén.
(nincs egyértelmű hibaforrás, egy rossz DVD Rom, vagy akár egy rossz BIOS detektálás is okozhat ilyet, de egy gombelem gyengeség is). -
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Adott egy 2009-ben(?) frissített asztali gép, nem mai hardverekkel: GeForce 9600 GT 512 MB, AMD Phenom X3 8450 2.1 GHz, 2 GB Ram. Nem túl bika gép, de játékra azért alkalmas volt (Dota 2, Left 4 Dead). Pár hónapja tesómék panaszkodtak arra, hogy nagyon belassult a rendszer, a Steam megnyitása, de akár csak egy alapszintű alt+tab művelet percekig tart. Gondoltam, hogy a régen telepített Windows a ludas, ezért tegnap újrapakoltam (Windows 7 Home x64), de nem javult a helyzet. Csak a rendszer a frissítésekkel, az AVG, a Steam és a Chrome van fent, de minden processzort igénylő dolog nagyon lassan megy végbe. Start menü megnyitása 2 mp, böngésző 10 mp, de ha elkezdek valamit írni az URL sávba, azt is több másodperces késéssel csinálja. A játékok szépen mennek, ha be vannak töltve a dolgok, de amint belépek egy új szobába, vagy a Dark Soulsban (1024x768, minden off) ütök egyet a karddal, elkezd szaggatni, mintha a számolás nem menne neki (mert amúgy a játék simán fut grafikai beállítástól függetlenül).
Ha a Total Commanderben egy 20 megás fájlt másolok meghajtón belül, akkor az is leöl minden további használatot. Értem én, hogy nem erős gép, de a CPU használat 10-20% körül mozog, memóriából pedig 1 giga szabad üresjáratban, Dark Sousl alatt pedig 80% és fél giga szabad játék alatt. Leírás alapján van valakinek tippje, hogy mit tudnék tenni?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
cinkoxid
senior tag
válasz IstvánLászló #28294 üzenetére
Nincs gond, legalább látszik, hogy nem csak egy ember gondol erre
-
Lui76
őstag
válasz IstvánLászló #28291 üzenetére
Minden szétszedés/összerak után , most elindult neki.
Még ugyan kép nincs a monitoron , de a gép folyamatosan fut.www.kezmuveskeramia.hu
-
IstvánLászló
senior tag
A gépeteket szed-szét még-egyszer a tápdugót feltétlenül húzzad ki a 220Volt-ból és óvatosan nézd át nyugodtan mindent.
Az átnézése egy gépnek nem 5-perces meló, saját tapasztalatom mert több kárt lehet okozni kapkodással és nem éri meg de te-tudod mit-csinálsz hiszen a gép tiétek.
Így nagyon nehéz segíteni, de hátha van aki segíteni tud.
Üdv!
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Lui76
őstag
válasz IstvánLászló #28289 üzenetére
Sajnos nem nálam , van , öcsémnek üzleteltem.
m-itx lap , mitx házikóban,FM2 A8-6600k proci , saját gyári hűtőjével.
semmi más nincs a lapba dugva.
2 db -ból egy ram ki volt esve a helyéről.
egy és két ram modullal is próbálta indítani.
ha a tápgomb sérül pl. akkor nem tudná megismételni az indítást(már hogy legalább megvillan)gondolomwww.kezmuveskeramia.hu
-
IstvánLászló
senior tag
A géped adatait pontosabban leírnád könnyebben tudnánk segíteni is talán.
A lényeg ha biztosan nem zárható ki hogy leejtették útközben gépedet, simán lehet hogy a cpu-hűtőbordája leeshetet.
A gépedet szed-szét a tápdugót feltétlenül húzzad ki a 220Volt-ból és óvatosan nézd át nyugodtan mindent.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Lui76
őstag
Egy most vásárolt kis használt gépecske nem indul.
kompletten érkezett sérülés nem látható, de nem zárható ki hogy leejtik útközben.
Asrock FM2A78M-ITX+
Monitor VGA csatin kötve rá az alaplapi kimenetre.
led felvillan, venti felpörren, billentyű status led jelez , majd le is áll a gép , nem jut tovább , nincs hangjelzés.cmos resetet már próbálta
[ Szerkesztve ]
www.kezmuveskeramia.hu
-
Egon
nagyúr
Szédszedtem a gépet, kifújtam belőle a port (jóval kevesebb volt benne, mint gondoltam), újrapasztáztam a procit és a vga-t, kiszedtem a helyéről a kártyákat és a ramokat (a meghajtókhoz lusta voltam nyúlni).
Újra összeraktam, és úgy tűnik (kopp-kopp), hogy megoldódott a probléma.
Arra gyanakszom, hogy a hangkártya picit kimozdulhatott a slotból, és ez okozta a fagyásokat és egyéb anomáliákat."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
InterFox
senior tag
Megtörtént a gombelem csere, most már teljesen hiba mentes a másíne!
PSN ID: interfoxthedead
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #28283 üzenetére
Dehogy semmi gond részemről én is mosolygok, nem idézem be teljesen szavaidat de teljesen igazad van amit írtál.
A mostani szóvicced bocsi idéznék," Állíts be az autószerelőhöz", s.t.b. tényleg király.
Én is rövid viccel köszönök el,Nem indul a gépem brum-brum hol a medvébe.
További szép estét mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz IstvánLászló #28280 üzenetére
Állíts be az autószerelőhöz, vagyis csak hívd fel, és mond azt neki, hogy van egy 1.4-es benzines Ford Focusod, ami indítás után 2 perccel leáll, mondja már meg, hogy miért. Lehet, hogy véletlenül megszakad majd a vonal.
Lényegében 1 oldalt teleírhatunk a hiba lehetséges okairól, mivel még csak próbálkozás sem volt arra vonatkozóan, hogy mi lehet a ludas, arról nem is beszélve, hogy előzmény sincs megemlítve. Tehát a válaszom teljesen helytálló.
Remélem, hogy az én válaszomra sem haragudott meg a fentebbi kolléga, de ez nálam már szállóigévé vált![ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz #10726912 #28281 üzenetére
Szerencsére vannak még-vicces kollégák.
A mai világban fontos hogy tudjunk nevetni is, remélem nem sértődőt meg kollégánk a válaszomon.
Ha mégis küldenék egy bocsit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz IstvánLászló #28280 üzenetére
Igen ez vicc tőle.
-
cinkoxid
senior tag
válasz dangerzone #28275 üzenetére
alaposan nézd át a proci foglalatban a lábakat. Akkor csinál ilyet, amikor az egyik nem érintkezik rendesen.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Asus B75M-A alaplapom van. 2 hónapos. 2db 8gb-os ram modul van benne i5 2400s processzorral, teljesen jól működött. Aztán ma beletettem egy új procit, egy i7 2600-at. A gép elindul de nincs kép, procira gyanakodtam, visszatettem a régit, ugyanez. Aztán vga-t is kivettem, usb-s csatlakozókat kihúztam. Majd végül kiderült, hogy az alaplap a ludas. Csak 1 ram modullal hajlandó elindulni. Megnéztem mindegyik rammal, mindegyikkel elindul, de csak akkor ha a jobb oldali slotban van. Ha a bal oldaliban (is) van memóriamodul, elindul a gép, de megáll, nincs kép. Szerintetek ez mitől lehet? Bios frissítés segítene, vagy vissza gariba?
Köszi előre is a választ! -
szemarci
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
Asrock m785gm-le (most vettem használtan)
AMD Athlon II X4 630 2.80GHz AM3 (most vettem használtan, az alaplappal együtt használta a srác)
Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MHz
Samsung SSD 850 EVO 120GB
Be quiet! 300W S7 System Power
Cooler Master Silencio 352 házA gép már a monitor bekapcsolásáig sem jut el, ventik pörögnek (tápra, illetve alaplapra kötött is). Úgy látom, sem a billentyűzet, sem az egér nem kap áramot, bár nem tudom, hogy a bekacsolás ilyen korai szakaszában ez nem normális-e.
Próbálkoztam: újrapasztázás, elemkivétel, jumperes BIOS hard reset, memória másik slotba áttétel, erősen benyomva, mind hiába.Az alábbi képen látszik a kábelezés, szóljatok, ha valamit elrontottam.
Kérlek, segítsetek!
Köszi -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy bekapcsolom a gépet és 1-2 perc után használhatatlanul lefagy. Win7 64bit. Válaszokat előre is köszönöm
Intel i5 4670
H87 chipset
8gb corsair
120 ssd kingston hyperx
2tb seagate
Gtx 770 -
RVR400
veterán
válasz IstvánLászló #28267 üzenetére
A hajó 3V a csónak 5V-tal egyenértékű? Bocsi!
-
IstvánLászló
senior tag
A hangkártyád hibás biztosan feltételezhető, hangkártyádat tedd disabledre BIOS-ban írtam neked.
Próbáltad hogy azután gépedet hibázik-e.
A hangkártyádat tedd disabledre a biosban és úgy indítsd gépedet hogy hibázik-e.
Az elem biztosan okozhat hibákat, BIOS-ban a beállítások karvarodnak be s.t.b.
A példaképpen DÁTUMOT és ÓRÁT elfelejti az alaplapod akkor elemcsere szükséges.
Az új elemnek hajó 3-voltos a feszültsége, eszt multiméterrel tudod lemérni, ha nincs műszered új elem cseréje szükséges hiba kizárásához.
A hangkártyád folyamatos sistergést produkál, csiphibás is lehet de hangkártyádhoz installált programsérülése simán produkálhat recsegést egyéb furcsa hangokat.
A memóriák meghibásodása is lehetséges hibaforrás de eszt csak te-tudod kipróbálni cserélni a memóriákat.
Ha nemáll módodban memóriákat cserélni akkor, teszteld-le egy MEMTEST 86-al több körben.
A programot hagyjad futni legalább 10-órán át, ha hibázik a memóriát cseréld le szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz IstvánLászló #28264 üzenetére
Hangkártya csinált olyat, hogy "eltűnt": firmware újraírás hozta elő, aztán előfordult, hogy 1-1 programból kilépve, folyamatos sistergést produkált újraindításig; illetve 1-1 kékhalál is előjött, hangkártyára utaló hibakóddal.
Elem biztosan okozhat ilyet?codec: még semmit sem próbáltam. Eddig úgy tudtam, hogy ramhiba inkább kékhalált okoz, nem csontra fagyást, de akkor majd tesztelek.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
IstvánLászló
senior tag
A hangkártya ha hibás simán okozhat váratlan hibákat, mi történt a hangkártyáddal előzményt leírnád.
Az elemet nézd meg hogy jó-e, müszerrel mérjél-rá hogy mennyi.
A hangkártyádat tedd disabledre a biosban és úgy indítsd gépedet hogy hibázik-e.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Adott az adatlapomon levő gép. Mostanság sajnos igen gyakran (szinte minden indításkor) csonttá fagy: csak a reset segít. Van, hogy már a bios betöltődése során, van hogy a Windows logó betöltődése közben, de volt már arra is példa, hogy közvetlenül a desktop betöltődése előtt fagyott le.
Mit lenne célszerű megnéznem? Egy picit gyanús a hangkártya, ugyanis az már elkezdett rosszalkodni pár hete, de nem tudom hogy okozhat-e ilyeneket.
Előre is köszi a segítséget!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Paja900816 #28261 üzenetére
A hőfokok rendben vannak biztosan.
A procid maximum hőmérséklete 60 fok volt folyamatos terhelés alatt írtad, a játék amivel játszol lehet hogy porci-igényesebb simán lehet hogy a hőmérséklete 60 fok fölötti értéket meghaladja.
A játékélőt indítsad el az Aida64-et hogy lássad a hőmérsékleteket, játék közben nézzél-rá hőmérsékletekre hogy mi mennyi.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28260 üzenetére
Üdv újra ! még egy bibi jött elő ami már azért kicsit fura Aida64 el teljes terhelés alatt semmi gond nem volt a géppel , hát gondoltam játszok akkor Crisys 2 elindítom megy gyönyörűen kb 10-15 perc puff a gép újra indul mi lehet a gond ??? ha a terhelés alatt minden oké ??? már kezdem unni ...
-
Paja900816
csendes tag
válasz Sebaj Fóbiás #28259 üzenetére
Nem tudom én sem de nem is idegesítem magam vele maradok egyenlőre ennél a megoldásnál ehez a procihoz ez is elég jelenleg azóta is stabil a gép
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28258 üzenetére
Na ez így már jobban hangzik! Kíváncsi lennék mi a franc nem klappolt a Loki 2-vel.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28233 üzenetére
Nos a helyzet a következő , bárhogy próbálkoztam a loki2-es hűtővel mindig kudarcba fulladt a dolog , vissza tettem rá az alap hűtőt újra pasztáztam , és szépen elkezdtem terhelni először csak a procit 10 percig majd leállítottam a tesztet és hozzá tettem a memóriát is újabb 10 perc és így tovább szépen folyamatosan míg nem az egész gépet terheltem minden alkatrészt . Az eredmény a következő a proci maximum hőmérséklete 60 fok volt folyamatos terhelés alatt kb 20 percet teszteltem ez alatt nem indult újra vagy fagyott meg stabilan üzemel . Úgyhogy egyenlőre úgy néz ki megoldódott a probléma
-
hentes555
senior tag
válasz #10726912 #28255 üzenetére
Emlékeim szerint spread spectrumot nem is találtam ott, turbo boost sem hiszem hogy kapcsolva van. Még holnap majd lehet ránézek, most nem veszem elő újra
De ez az egész akkor jött, mikor az új win ráment, lehet azzal van gond. Vagy nem tudom, mert tesóm gépére meg 4 napja raktam rá ugyanezt. Mindesetre ma már nem foglalkozok vele, fáradt vagyok hozzá
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
válasz #10726912 #28253 üzenetére
Nem most csináltam, hanem még mielőtt az új wint ráraktam
Előtte próbáltam linuxot is rárakni és akkor is írt ki egy hibát, valami try 0,0 prefix not...
És akkor rákerestem a hiabüzenetre és akkor írták az egyik helyre, hogy memtestelni kellene a ramot[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
-
törölt tag
válasz hentes555 #28247 üzenetére
Memóriákat cserélgetted már? Random hibákat okozhat egy rossz modul másodikként. Egyszerre egy ramot hagyj az alaplapon. Ha hiba, akkor csere.
A codegen nem ajánlott márka, tönkre teheti a géped. Hibás működést is okozhat, ha túl vagy alacsony feszültséget ad le. esetleg nagyon ingadozik). -
IstvánLászló
senior tag
válasz hentes555 #28247 üzenetére
A táp látszólag jó míg mielőtt visz magával mindent előjel nélkül teszi bármikor bekövetkezhet.
Az ismerősöm egyik komoly gépét vitte el mindenét szétégette, füstfelhő kíséretében.
A tápon én sem spóroltam soha pedig nagyon csábító az olcsó ár, semmiképpen sem éri meg mert egy komplett gép többe kerül, de eszt te úgyis tudod gondolom.
Remélem nem ijesztettelek meg nagyon és nem ment tönkre a gépedben semmi alkatrészed.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz IstvánLászló #28246 üzenetére
Hát jó, akkor hagyom egy időre szerintem. Csak az a baj ezen kívül egy értelmes táp van itthon, az meg ami az én gépemben van 400-as Hexa, de azt inkább nem dugom rá. Sajnos apám mindig úgy volt vele, hogy jó az, nincs annak a tápnak semmi baja attól hogy olcsó, úgyhogy a közeli ismerősi körben kb. az összes gépben Codegen táp van. Szerencsére én nem spóroltam a tápon, de örülök is neki, szép csendes, mióta megvan
-
IstvánLászló
senior tag
válasz hentes555 #28245 üzenetére
Meg van a hiba forrása, vedd komolyan.
A tápot most felejtsed el gyorsan míg nem késő, gép azonnali kikapcsolása mielőtt visz magával mindent.
A táp krumpli sütésre jó meg hogy elküldje gépedet az örök vadász mezökre.
A tápod nem ajánlott típus, ez nem vicc.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz IstvánLászló #28244 üzenetére
De 10 perccel előtte meg a régebbi win 7 bebootolt, ráadásul meg sem mozdítottam a házat
Esetleg az, hogy most egy 300-as régi Codegen táp van benne és ezelőtt 32 bites win volt rajta, most meg ráraktam egy 64-es home professionalt az gond lehet?
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz hentes555 #28242 üzenetére
A géped kikapcsolása után elellenőrized a tápkábelek érintkezzenek rendesen, húzd ki óvatosan egyesével mindet és dugd vissza őket.
Régebben találkoztam ilyen hibával és érintkezési hiba volt.
(#28245) hentes555 üzenetére, csináld meg amit írtam érintkezési hiba lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz kocsisdavid5 #28239 üzenetére
Szia.
Az energiagazdálkodás beállításait nem ártana átnézni. Lehet, hogy valami fontosat "kilő", ha nincs mozgás.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
hentes555
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #28235 üzenetére
Köszi a választ, Biosban letiltottam a lan controllert, már másfél órája megy hiba nélkül. Most épp a windows megy rá újra
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok, miért van az, hogy lefagy a gép, ha nem nyúlok hozzá kb 30-60 percig?
-
42861
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #28225 üzenetére
Azt hiszem belenyúltam a tutiba. KÉP
Ezeket törölhetem mind? Amúgy mik ezek a fájlok? -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz hentes555 #28234 üzenetére
Elég esélyes, hogy az a codegen "táp" kinyírta az alaplapot. Próbáld letiltani az alaplapi hálókártyát (az ndis.sys asszem azért felelős), vagy akár mindent amit csak lehet, hátha valahogy még beröffen.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
hentes555
senior tag
válasz hentes555 #28123 üzenetére
Kicseréltem a tápot, de most meg kékhalálozik ezzel az üzenettel: [link]
Vagy rögtön akkor beadja, mikor bejönne a tálca, de van hogy megy 3-4 percig is és akkor egyszer fogja magát és kiadja. Próbáltam újrarakni a windowst, de mikor berakom a DVD-t és elindítom a telepítőt, van az a rész hogy windows is loading files vagy valami hasonló és ott elmegy kb. 5 %-ig, majd bármennyit várok, nem megy tovább.
A videokártyát kivettem belőle egyébként, mert egyik kimeneten sem adott képet"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Paja900816
csendes tag
válasz Sebaj Fóbiás #28232 üzenetére
Szerintem sem , hátlapi lefogató csak egy van hozzá és azon van többféle lukkimenet de most ha majd vissza rakom megpróbálom fektetni a tartó lapot mert szerintem sem kéne hozzá érnie semmihez sem . majd fogok írni hogy mi lett a vége
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28230 üzenetére
"a hűtő réz felülete ami közvetlen kapcsolódik a procihoz szinte semmit nem melegedett"
Huhh, ez durva. Így már 100%, hogy nem volt rajta rendesen. Ha a proci forró akkor a hűtőnek a procival érintkező részének is forrónak kell lennie. Lehet, hogy a felfogatás nem volt teljesen jó, és ennyi idő alatt "leesett" a prociról a hűtő. Ez magyarázná, hogy régebben miért nem volt ilyen gond. Viszont az is necces, hogy kondilábhoz hozzáért a hátulja. Nem ismerem ezt a hűtőt, de látom több féle foglalathoz is jó. Biztos, hogy jó lefogatót tettél alá? Szerintem nem lenne szabad hozzáérnie semmiféle elektronikus alkatrészhez.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28230 üzenetére
am a tápom egy chieftec smart 550W-os szal az elvileg ok nem igen kéne gagyinak lennie esetleg még az lehet-e gond hogy a loki 2-es hűtő hátlapi lefogatójának gumírozott részén tisztán kivehetőek a kondik lábainak nyoma ? illetve hogy esetleg feltartja az alaplapot és azért feszül mert nem fekszik fel az alaplap rendesen ?
-
Paja900816
csendes tag
válasz Sebaj Fóbiás #28229 üzenetére
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28227 üzenetére
Lehet, hogy nem volt jól rárakva a Loki 2, és nem tudta elvinni a meleget. Érdemes ilyen proci melegedsékor kézrátételes megoldással megnézni, hogy a procihűtő is forró-e. Hűtőt pucolni is érdemes 2-3 havonta, de minimum félévente. Nincs sok kosz a lamellák között? De a 85 fok egyébként még egy szarabb hűtővel is elég sok, 70 fölé nem kéne mennie... Feszültségek rendben vannak? Milyen tápod van? Mennyi idősek az aklatrészek? (Lap, táp, proci leginkább.) A mostani hűtő terhelés nélkül hány fokon tartja?
szerk: ok, most olvastam, akkor nagyrészt tárgytalan. kíváncsi vagyok hogy alakulnak a hőfokok a lokival fektetve, de félek nem ott lesz a gond, hogy "feszíti" a lapot.
szerk.2.: idle 45 fokot is kicsit soknak érzem, bár egy rosszul szellőző ház is bekavarhat, főleg ha kályha jellegű vga van a proci mellett
[ Szerkesztve ]
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28227 üzenetére
Jut eszembe cpuid vel is és aidaval is figyeltem a hőmérsékleteket a nagy hűtővel nem ment 45 fok felé de viszont terhelés alatt mindig újra indult a feszek is jók és állandóak én csak erre tudok már gondolni h nehéz a hűtő és feszíti a lapot.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Sebaj Fóbiás #28226 üzenetére
Eddig nem igazán csinálta , most próba szinten kicseréltem egy szimpla hűtőre és láss csodát bírja a terhelést csak most jobban melegszik a mag. terhelés alatt felkúszott 85 fokra amit már kicsit sokallok én arra is gondoltam hogy esetleg lehet nehéz a hűtő és feszíti az alaplapot megpróbálom majd fekve hogy ne húzza lefele és ha úgy is csinálja a nagy hűtővel akkor lecserélem egy kisebb rézmagosra .
A procim egy Intel Core i3 2120
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28224 üzenetére
Ezt régebben is csinálta a géped, vagy eddig jó volt és csak mostanában jött elő? Proci hőmérsékletet nézel valamivel? Ha nem akkor érdemes lenne loggoltatni (Coretemp, Realtemp). Milyen procid van?
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Éppenséggel nem kizárt, hogy valami kártevő csinálja, de nem jellemző, hogy gigabyteokat zabálnának fel. Nem hiszem, hogy ez lenne a gond, de ilyen szellem a gépben szituban amit csak lehet meg kell próbálni. Remélem az avast-ban nem kapcsoltad ki a frissítéseket! Ha van dvd a gépben akkor csinálj egy Avira Rescue System boot cd-t, arról bebootolva nyomj egy teljes rendszer pucolást. Ha volna is kártevő a gépen így el sem indul, úgyhogy a legrafkósabb is megfogható. (USB-re is rá lehet rakni.) Illetve előtte vagy utána egy Malwarebyte's Antimalvare kört is eressz rá. Nekem ez a progi a kedvencem, nagyon hatékony, volt olyan szitum jó pár éve amikor a sok nagy nevű csoda progi sz*rt sem tudott csinálni (vagy meg sem találták, vagy igen, de nem tudták törölni, vagy törölték de restart után ugyan úgy ott volt), ez meg egy körben kipucolta a rohadékot. Azóta melegen (hetero melegen ) ajánlom mindenkinek, a nem folyamatosan futó verziója ráadásul otthoni használatra ingyenes. Rendes víruskereső mellett heti egyszer lefuttatva öröm bódottá. Letöltöd, telepíted, frissíted és csökkentett módban engedd rá a gépre.
SysVoluInf mappára jobb klikkel tulajdonságoknál a biztonság fülön tudod hozzáadni a felhasználódat, vagy felhasznlói csoportot (pl "rendszergazdák") meghatározott jogosultságokkal a mappa hozzáférőihez. Értelemszerűen elég csak az olvasási jogokat megadni, alapból ezt is fogja betenni, szóval elméletileg elég csak a felhasználót beírni, majd "név ellenőrzése" gombra katt aztán OK. Asszem viszont, hogy az almappák nem öröklik ezeket a beállításokat, szóval elképzelhető, hogy ezt több mappán is el kell játszanod, meg utána természetesen vissza is, bár törölni gyorsabb.
Frissítéseket miért kapcsolod ki, nincs elég bajod? Most kicsit microsoft support leszek, de a frissítések tényleg fontosak, sok hülye hibát és sok biztonsági rést javítanak, még az sem kizárt, hogy nem is lenne ilyen problémád, ha friss lenne a rendszered. Igaz a win mappád 18 helyett inkább 28-30 giga lenne, de lehet, hogy a -38-at visszakapnád. Viccen kívül, tényleg simán lehet, hogy a nem frissített win valami hülye bug miatt szemetet hagy maga után a SysVol-ban, de ha eljátszol a jogosultságokkal ez elvileg kiderül.
Üdv!
FóbKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Paja900816
csendes tag
Üdv újra a következő gondom lenne , van egy adott konfig a lényeg az hogy egy xigmatek loki2-es hűtővel hűtöm a procit és azt vettem észre hogy terhelés alatt kb 3 perc után újra indul a gép , az alaplapom egy Asrock H61M-VG4 ezen a lapon a proci melletti kondik szabadon vannak és mikor újra indult ezek a kondik forróak voltak . Lehet ez az oka az újraindulásnak terhelés alatt ??
Úgy veszem észre hogy a hűtő torony oldal irányú hűtése nem a legjobb ehez a laphoz lehet benne valami ?
-
42861
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #28221 üzenetére
Keményedik bizony. Ma reggel már csak 2.5 giga szabad helyem volt. Ez a gép kb. 1 éve lett összerakva. Teljesen szűz SSD-re ment fel a rendszer. Kb. egy hónapja vettem észre ezt a tárhelyes bibit. Win update nem megy, az első amit kilövök telepítés után. SysVolume mappába hogy tudnék belépni? Esetleg vírusról lehet szó? Délután ráeresztem az avastot egy mélyreható vizsgálattal.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Hmm, keményedik a dió... Tiszta installal került rá a jelenlegi oprendszer? Mióta van rajta? Frissítéseket fel szoktad rakni?
Ereszd rá egy komolyabb progi hibaellenőrzését (pl Paragorn Partition Magic), én még ránéznék egy usb-ről bootolt live oprendszerrel is, nekem még mindig az a SysVolumeInf mappa a gyanús.
-
42861
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #28217 üzenetére
Szia. A TC 7.55-ös verzió. Természetesen be van kapcsolva a rejtett és system fájlok opció. Lomtárat mindig törölgetem. System Volume Information mappába nem enged belépni, a hozzáférés le van tiltva üzivel elküld. Lemezkarbantartó megvolt, 366 megával megint jobb lettem, több gigás cuccok nem voltak itt, pedig sohasem csináltam még ezt. A rendszerviszaállítási terület is megvolt. A használt területre 0 bájtot ír.
Így állok most: KÉP -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv! Kicsit hosszú lett, de gondoltam inkább leírom részletesen, minthogy utólag kelljen pótolgatni.
Hanyas TC? Vélhetőleg nincs bekapcsolva a rejtett és rendszer fileok mutatása. Temp mappa meghízhatott, de a TC ha nem is mutatja a rejtett cuccokat egy mappa össz méretébe attól még beleszámolja a rejtett almappákat is (8.51a 64b legalábbis tuti). Lomtárürítési javaslatot gondolom zokon vennél, így e poén erejéig említem csak meg. A "System Volume Information" mappa is el tud durvulni, abban tartja a rendszer pl a rendszer-visszaállítási adatokat, ezek súlyos gigák is lehetnek. Első körben javaslom, hogy nézd meg a Win7 mit tud kipucolni saját erőből: Start menüből Számítógép/Computer megnyitása; C meghajtóra jobb klikk és Tulajdonságok/Properties, és az első, Általános/General fülön a Lemezkarbantartó/Disk Cleanup gombra katt. A listát, amit kis idő alatt összerak böngészd át, szerintem lesz jó pár nagyobb hordalék is, töröltesd vele amit fölöslegesnek tartasz. Szubjektív, hogy mit igen és mit nem, én pl töröltetem vele a miniatűröket is, sorba állított hibajelentéseket, ideiglenes fileok és ideiglenes internetes fileok is mehetnek a levesbe. Ja, és ha ezt még nem csináltad meg soha akkor esélyes, hogy lesz egy több gigás elem is ami egy korábbi update által egy nagyobb adag kakit ki tud pucolni.
A rendszer visszaállítás által használt területet így tudod megnézni: Start menüből Számítógépre jobb klikk és Tulajdonságok, a megnyíló ablakban bal oldali menüben az alsóra klikk (Advanced system settings, nem tom magyarul minek sikerült fordítaniuk, csak emiatt most nem teszem át magyarra, a többi magyar menüpont neve is lehet, hogy pontatlan), a megnyíló ablakon az Advanced/Haladó(?) fülön a harmadik keretben (~Indítás és helyreállítás) klikk a gombra. A felugró panelen írja mennyit eszik, tudod módosítani a keretét, és töröltetni is tudod az adatokat. (lásd kép)
Javaslom, hogy TC-ben ilyenkor kapcsold be a rejtett és rendszer fileok mutatását, úgy könnyen meg lehet találni, hogy hol bujkál a szemét.
-
Vakegérke
félisten
Mindkettőt?
Egy van a személyes könyvtáradban, a másik a Windows könyvtárban.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
42861
senior tag
Sziasztok.
Egy 120-as SSD van a gépemben (Samsung 840 EVO). Win7 64 bit. Az SSD-n csak a rendszer fut, egyetlen játék (Diablo 3), 20-30 kisebb program. Total Commander szerint 74 giga a lefoglalt hely a 114-ből. A szabad helyem mégsem éri el az 5 gigát. Hová tűnt el a maradék ~35 giga?
Merre induljak, mit nézzek meg?
Előre is köszi a segítséget. -
CsikiRoli
tag
válasz Sebaj Fóbiás #28210 üzenetére
Köszönöm a választ, megpróbálam. Igazából, de volt hurcibálva, pont egy 80km es út és 2 napi lan party után hazacipelés után kezdődött ez a probléma. Megpróbálom, és írok még.
Üdv: Roland
-
r92king
tag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy ha kikapcsolom a gépet, utána újra bekapcsol? Nem mindig csinálja, de olyan 80%-ban. Rendszert már újra raktam igaz, ugyanazt a verziót telepítettem vissza(Windows 8.1 + Windows Updateről a frissítések). Más rendszerrel még nem próbáltam.
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz CsikiRoli #28209 üzenetére
Üdv! Nem volt hurcolászva a gép? Akár igen akár nem én első körben megnézném a ramokat. Szedd ki a modulokat, fújkáld ki a foglalatot, nézd meg nincs e bennük vagy a ramok érintkezőjén kosz, aztán próbáld vissza őket egyesével.
-
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
A problémám az lenne, hogy a gép elindul 4-et csipog, aztán leáll, vagy újraindul, Ha fekvő állapotba helyezem a gépet, akkor általában bebootol. Elemet cseréltem benne kétszer is, biztosan nem ez a hiba forrása.
Esetleg bárkinek valami ötlete?Üdv: Roland
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Bár indul a gép, és a problémát is sejtem, azért kíváncsi lennék a véleményetekre, tapasztalataitokra.
Egy régi gépről van szó ami kapott egy új procit. Konkrétan egy Gigabyte EP45-UD3R lapban ment 5 évig probléma nélkül egy E5200 (húzva is) 2x2 GB Kingmax "klee88f-b8ku6" RAM és egy fél gigás HD4670 társaságában. Már egy ideje polcon, dobozban volt a gép, de most siekrült találnom hozzá egy Q9400-as procit, életet akartam lehelni bele. A korábbi táp (VX450) másik gépben használatban van, a proci teszteléséhez egy HP PS-5301-8 (Lite-on) 300W tápot sikerült lőnöm. A proci TDP 95W, a vga TDP 70W, gondolom egy teszthez elégnek kéne lennie.
USB-ről nyomtam neki egy Memtest86+-t, és bár egy kör lefutott hiba nélkül a másodiknál már hibákat kezdett dobálni. Rápróbáltam a sima, nem pluszos Memtest86-ot is, az is hibákat jelzett, ráadásul mind a ketten ugyan ott, 4387.1 és 4515.1 MB-nál.
Kipróbáltam a ramokat külön-külön is, úgy lefutott 6-7 kör is hiba nélkül. Igaz, hogy a lap memória támogatottsági listáján nincs rajta a "klee88f-b8ku6", de a "klee88f-b8kb5" rajta van, de nem tudom a kód utolsó két karaktere mennyire számít ilyen esetben. A lap viszont ezzel a két modullal ment 5 évig probléma nélkül, így a kompatibilitási problémát kizárnám. Apróság, hogy a modulok külön-külön más időzítéssel mentek (6-6-6-18 és 6-6-6-24) de amikor együtt voltak akkor a lassabb értékre lőtte be őket a lap, itt sem lehet bibi.
Furcsa, hogy a Memtest86+ (5.10) valamiért csak egy magot látott [Cores:1 Active / 1 Total (Run: All)], a nem pluszos Memtest86 (4.3.7) már látta mind a négyet, viszont mind a ketten csak 3072K L2 cache-t jeleztek, holott elvileg 6 mega van. Ez még furcsább.
Az előző proci sokkal kevesebbet fogyasztott, mint ez, és ráadásul normális táp volt alatta és a proci tápellátásáért felelős 8 pines ATX_12V csatlakozóba ennél a teszt tápnál csak egy 4 pines kábel jutott, így jött az ötlet, hogy esetleg a tápellátással van valami bibi. Utánaolvastam, a procinak ennyi elégnek kellene, hogy legyen, a 4 plusz kábelt az "extreme", 135W TDP körüli procikhoz ajánlották, a kisebbeknél a tuningnál jelenthet nagyobb stabilitást, de mondom csak megnézem. Kábel-átalakító híján underclockoltam a procit, lejjebb vettem a feszültséget is, bár csak hasra ütés szerűen, fingom sincs mennyit kapott előtte a laptól [Auto] állásban. Arra emlékeztem, hogy 0.8-1.36 közötti feszültséget írt a procita az Intel ARK, belőttem neki egy fix 1.075-öt.
És itt jön a csiribú-csiribá, 7 pass lement hiba nélkül úgy, hogy mind a két ram bent van. Rohadtul nem fűlt a fogam a gépem szétszedéséhez, de asszem ezek után el fogom játszani, hogy rádugom a VX450-et és megnézem azzal mit csinál default beállításokkal.
Azzal kapcsolatban kérném a meglátásaitokat, hogy elképzelhető, hogy ez a táp valamiért mégis kevés lenne ehhez a procihoz? Nem kéne elégnek lennie a procihoz a 4 eres plusz-betápnak? Mi lehet a magyarázat arra, hogy ha hibázik a rendszer akkor mindig ugyan ott hibázik?
A tudásszintre hasznos eszmecsere reményében üdvözlettel,
FóbKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Mankiw
csendes tag
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Találtam otthon egy régi HDD-t, gondoltam megnézem mik vannak rajta.
Gép lekapcs, áramtalanít, HDD rádug, gép visszakapcs és nincs kép.
Próbáltam máshová átdugni és másik táp csatival hátha az volt a gond, de semmi.Na nem baj, mondom, régi a HDD elromlott és megzavarja a rendszert, ezért kihúztam a gépből, kivettem az alaplapból a gombelemet, rányomtam párszor a POWER gombra, hogy biztos el menyen belőle minden feszültség, aztán vissza a gombelemet, tápkábelt a gépbe, bekapcsol és nincs kép.
Ezt eljátszottam még párszor, de a továbbra sincs kép, a gép pedig megy.
VGA-t is kivettem már meg visszadugtam, de semmi, alaplapra nem tudom rádugni mert nincs HDMI rajta.Nem tudom mi lehet a gond, most a laptop van rádugva a TV-re, szóval nem a HDMI-vel van baj.
PSN ID: interfoxthedead
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- nVIDIA Geforce-osok baráti köre
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest