Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz BoneDragon #42099 üzenetére
Ennyiből vga hiba 99%-ban. Csökkentett módban elindítod, akkor stabil?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
Furcsa dolog történt a gépemmel. Általában 2 monitort használok, de az utóbbi 1 hónapban ki volt húzva a másik monitor hdmi kábele a gépből, mert néha a TV-re dugtam. Most bedugtam, elinditottam a path of exile c. játékot, áthúztam a böngészőt a 2. monitorra és abban a pillanatban a játék elkezdett "szét esni". Vonalak cikáztak össze vissza, majd lefagyott a gép. Harmadik újraindítás után jött be csak a windows, de már a jelszó beírásnál kifagyott. Utána áramtalanítottam, ezután beengedett, de amint betöltött az asztal elment a kép, pár mp után visszajött és eltűntek a betűk a visszaállított böngészőből, villant még egyet a kép, mikor visszajött már a tálca is ki volt fagyva, következőnél meg lehalt az egész. Ez egy nagyjából 7 éves gép, de én eléggé vga-ra gyanakszom. Szerintetek?
Nem tudom számít e de a gép:
Samu 850 evo
Nvidia 760
Intel i5 4760 -
MrDerekas
addikt
válasz Zoo123 #42097 üzenetére
Szia! Megkockáztatom, hogy az említett játék telepítési helyét adó ssd/hdd a problémás, vagy akár bármelyik hdd/ssd. HDSentinel feltelepítve szövegesen is "értékeli" a lemezek állapotát. (Nem a kondíció, állapot amire kíváncsi vagyok) Azt kell megnézni, melyik lemeznél ír adatkapcsolati hibát!
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
-----------------------------------------------------
Alaplap: Asus TUS Z390 PLUS Gaming,
Proci: I5 9600 alapórajelen
Procihűtő: Coolermaster Hyper 212 Evo.
Memória: G.SKILL Aegis 3000MHz F4 (2x8GB DDR4) @ 2133 MHz
VGA: Gigabyte GTX 1060 6G Dual ventis
Táp: Hipro 700W tápegység
HDD: Samsung 860 Evo 1TB nvme SSD + 1TB hagyományos HDD, tökömtudja milyen márkájú (nincs nálam a gép)
NINCS TUNING!OS: Win10 PRO 64 bit
---------------------------------------------------------
HWinfo64 szerint nincs sehol semmi kiugró érték, hőfokok rendben, ssd/hdd 100%-os HD sentinel szerint is.
Prime 95 Blend/Stres/RAM test minden fut hiba nélkül, pár percet néztem csak, többre nem volt idő. OCCT stresteszt is fut hiba nélkül, szintén pár perc, most ennyire volt idő.
Y Cruncher összes tesztje hiba nélkül lefut (1 kör biztos, többre most nem volt idő).Probléma: Időnként merevre fagy, semmire sem reagál, Windows feladatkezelő sem jön be, hang beakad, majd pár perc múlva újraindul. A tulajdonos elmondása szerint több játékban is csinálja néha de az Oxygen not included játékban néhány tíz percenként, 1 órán belül 100% hogy merevrefagy.
Amit eddig csináltam:
Alaplapi BIOS frissítés legújabbra + BIOS default.
NVidia Display driver frissítés legújabbra.
Memória csere a saját -eddig hibátlanul üzemelő- Patriot Viper 3200 (2x8GB pirosbordás) ramomra, a létező leglassabb módban @ 2133 MHz.
Tápegység csere: Eddig hibátlan Corsair TX 850 V2-re.Úgyanúgy merevre fagy -pár perc után- Oxygen Not Includeud játékban.
Valamelyik hétvégén nálam lesz a komplett gép, akkor lesz alkalmam alaposan letesztelni.
Kérdés hogy mivel teszteljem ami tutira megáll bármilyen HW hiba van?
Minden ötletet/javaslatot szívesen fogadok!Üdv: Zoli
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, megfelelő topicba írok.
November végén cseréltem fél konfigot, adatlapomon az adatai.
Semmilyen problémám nem akadt a keddi napig, amikor is este a gép bekapcsolása után azt vettem észre, hogy kettő meghajtóm is eltűnt.
Ez 2 különbőző SSD-t jelent, egy-egy meghajtó betűjellel.
BIOS-ban látszik minden merevlemez, illetve a HDSentinel is látja a lemezeket.
Próbáltam már kábel cserét, illetve az egyik SSD-t formáztam, majd telepítettem is rá játékot, de újraindítás után ugyanúgy "unallocated" az adott meghajtó a lemezkezelőben.Egyelőre elfogytam az ötleteim, ezért kérek tőletek segítséget.
Köszönöm.
Üdv:
S -
Kirir
tag
válasz MrDerekas #42092 üzenetére
Köszönöm az ötleteket. Egyik ismerősömnek van egy erős tápegysége, tőle elkérem. Processzor ki-be szerelést megcsináltam, kevés pasztát tettem rá, nehogy esetleg az menjen a processzor széléhez és az okozzon valamit. Egyébként olyan pasztát használok, mely nem vezeti az áramot. Memória feszültségét megemelem.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Ugyan nem hinném, hogy táphiba, de lehetőség szerint egy másik, garantáltan működő darabbal érdemes lenne tesztelni a dolgot. Persze csak ha nem kell venni ezért. (fiók mélye, polc teteje, cimbitől kölcsön) Tudom, hogy áemdére nem jellemző, de mégiscsak próbálnék egy proci ki-be szerelést, esetleg a cpu hűtőt kevésbé megtépni. Memóriánál lehet a feszültséggel is kellene finomkodni picit, nem csak az órajellel. (Akár Ryzen topikba is bekérdezhetsz, linkelve az itteni hsz-od)
-
Kirir
tag
A gép paraméterei:
alaplap: MSI Tomahawk B450
processzor: Ryzen 7 3800X
vga: MSI RTX 2080 Duke
processzor hűtő: Be Quiet! Dark Rock Pro 4
SSD: Samsung 970 Pro 512 GB
ház: Fractal Design Meshify
memória: G.Skill FlareX 16 GB DDR4 3200MHz (CL14)
tápegység: Corsair HX 650
Előzmény:
2018 decemberében lett összerakva a gép, egy Ryzen 2700X processzor volt benne, melyet nemrég lecseréltem egy Ryzen 3800X-re.
Probléma:
Amikor bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventilátorok (processzor csere előtt bekapcsoláskor soha nem pörögtek fel) (5 ház hűtő és 2 processzor hűtő ventilátor), az alaplapon van világítás, mely bekapcsol, kék színű lesz, és az egész folyamat így marad, nem indul el a gép. Nincs pulzáló hang, nem állnak le egy idő után a ventilátorok. Az előző processzornál soha nem volt ilyen probléma. Nem jelent meg a probléma közvetlenül a processzor csere után, hanem egyszer csak elkezdődött. Ekkor áramtalanítom a rendszert, újraindítom és ezt addig csináltam amíg végre egy idő után elindult.
Eddigi próbálkozások:
Az alaplap biosát még az előző processzor használata közben frissítettem (kb. 3-4 hónapja), megnéztem, nincs újabb bios az alaplaphoz.
A bios beállításokban a memória órajelére gyanakodtam, elvileg viszi a 3200 MHz-t, leraktam 2666-ra. Nem segített.
Nincs game turbo
Nincs processzor tuning sem, 3,9 GHz alap órajelen megy.Esetleg tápegység lehet ? Majd 7 éves a Corsair HX 6500 tápegységem.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz hardy555 #42087 üzenetére
Próbáld meg korábbi video driverrel is. Sajna ipon bácsi se fog vele mit kezdeni, ha több óra használat után jön a fagyás. Esetleg tedd fel a HDSentinel-t és nézd meg nem ír-e adatkapcsolati hibát a hdd/ssd-re.
-
MrDerekas
addikt
válasz Levente1616 #42086 üzenetére
A windows energiagazdálkodásban tedd Teljesítménycentrikusra a sémát, valamint megpróbálhatod korábbi/régebbi vagy a legfrissebb video driverrel. Lehet hogy az energiagazdálkodás veszi el a pciex eszköztől a kraftot és ezért nem ébred a vga. De okozhatja a jelenséget a monitor vagy a kábel (vga/dvi/hdmi/dp) hibája is.
-
hardy555
tag
Üdv Urak!
Lenne egy igencsak frusztráló problémám, egy új géppel amit 4 napja vettem újonnan.
Spec :
i9-9900k
Gigabyte Rtx 2070 Super
32 Gb Hyperx DDr4 3200mhz
ASROCK Pro4 Z390
Kingston nvme m.2 kc2000 500gb ssd
Seagate Barracuda 2tb hdd
FSP Hyper M700 táp
Dark Rock Pro 4 procihűtő
Valamiért gondol egyet a kolléga, és játkékok közben kifagy 1-2 óra használat után. Van hogy csak pár másodpercre, van hogy annyira, hogy újra kell indítanom teljesen. Windows re-install megvolt 2x, clean installal most próbálkozom. Drivererek mind legfrisebbek. Event Viewer-ben egyszer azt írta ilyenkor hogy a display illesztő nem válaszol, ez a legfrisebb, elötte nem ismertem teljesen ezt az Event Viewver leolvasást. Valakinek valami ötlet mi lehetne a megoldás, vagy vigyem vissza IPon bácsinak, hogy ezt produkálja, mert hardver eredetű a gond ?
Válaszokat előre is köszi!★ Work Hard Play Hard ★
-
Levente1616
friss újonc
segítségre lenne szükségem
random elmegy a kep van hogy 1 ora van hogy 1 perc utan es csak a resetel indul ujra a gépasrock ab350mpro4 alaplap
amd ryzen 1300x
8gb 2666mhz memoria
gefors gtx 1050 ti videokartya(4gb)
fsp 400 watt ráp
120 gb hyperx ssdminden benchmark lefut rajta semmi nem talal hibat a ramokat a videokartyat meg az ssd t mar csereltem masra azokkal is csinalta a windowst is mar sokszor ujratettem mas ssd k re is de ugy is csinalja.
Mit lehet ezzel kezdeni?[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Kisbocs06 #42083 üzenetére
Értem. Végül is ha jól értem, akkor rendben megy jelenleg? Teljesen elképzelhető, hogy proci és érintkezők elmozdultak, esetleg a socket maga enged egy kis kotyogást. Mondanám, hogy az asztal alatt rúgd meg kissé a házat, de ez bekapcsolt állapotban ki is nyírhatja a konfigot. Tehát nem javaslom! Viszont kikapcsolva, némi ház kocolgatás után is indítanám párszor és ha rendben megy, akkor ennyi volt a történet. Ha nem, na az érdekesebb. Ebben az esetben visszatenném az előző procit és azzal nyúznám a gépet. Ha ott is hibázik, akkor a tokozás sérült, ha nem, akkor az újabb proci a hunyó. Legalábbis százalékos esélye nagyobb.
-
Kisbocs06
tag
válasz MrDerekas #42082 üzenetére
Szerintem is nagyon erősen húztam meg a hűtő lefogato csavarjait de szerencsére a proci lábai nem hajlottak el stb Igen meg az előző CPU val lefrissitettem az alaplapot .Az alaplap támogatja a cpu-t .Ujratelepites után tökéletesen látja a magokat .Fel éve csináltam egy ismerősnek pc-t ott egy Intel g4400 est cseréltem Intel g4560 asra de a Windows 10 ott is a régi CPU magjait látta ergo nem látta a g4560 as hyperthreading szálait simán 2 magosnak írta hiába állítottam bármit az uefiben akkor is újra kellet telepíteni .Remélem hogy én hibáztam valami nem nagyon akarok gariztatni .
-
MrDerekas
addikt
válasz Kisbocs06 #42081 üzenetére
Csak tippelek, de user errort vélek a hátterében. A hűtővel együtt nagyon nem oké ha jön a proci is. Előző procival egyébként frissítve lett a bios? Ez a magok "nem látása" kicsit hajaz a nem támogatott procira.
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Olyan jelenség ált elő amilyennek meg nem találkoztam .Tegnap CPU csere volt R3 1200 ről R5 1600 ra .Gep bekapcs de a win10 csak 2 magot latott jó lassú is volt a gép uefi alatt kifagyott és csak a tápkábel kihuzasaval tudtam kikapcsolni .Aztán kis várakozás után kábel vissza de a gép nem kapcsolt be , vártam 1 percet kábel ki be és bekapcsolt , nagy nehezen a lassúsága miatt új boot pendrive készítés stb Windows felrak minden magot szépen lát fut minden stabilitás teszt is oké volt .Reggel akarom bekapcsolni a gépet de nem kapcsolt be , táp kábel ki akkor se , gép szett szed ( kis gomb elem , összes csatlakozó ellenőrizve , memóriák ki be egyenkent is de semmi. Új táp kábel hátha megvan törve , tapon a zöld feketét rovidrezartam működik .Levettem a tegnap felrakott frissen pasztazott ID cooling CPU hűtött és jött magával a zsír új CPU is .( Nagyon erősen rögzítettem volna a hűtőt ? Össze rak újra , fekvő helyzetbe bekapcsol .Vissza tettem a irodai asztal alá a helyére a gépet és megint nem kapcsolt be , táp kihuz vár azóta hibátlan többször indítottam és jó .Szerintetek mi lehet lehetett ? Elmozdult a CPU ? Haldoklik a coolermaster g450 M táp ? Az alaplap ASRock ab 350m pro 4 ( híresen sok a gyári hibás köztük de nekem random fagyasaim nem voltak mióta megvan ) CPU hiba ? Gépház power gombot is teszteltem multimeterrel és a két tüskés rövidzárlat inditassal se akart indulni .Hobbi szinten butykolgetek gépet heti rendszerességgel , és ha hozzám egy ilyen hiba leírással kerül e egy gép elsőre kontakt hibára gyanakodnek ha egyszer jó majd egyszer nem de itt CPU csere volt tegnap és azóta ilyen logikus hogy akörül kell a hibát is keresni. Szerintem vagy kimozdult a CPU vagy az alaplap kezdi magát megadni . Nektek mi a nezopontotok ?
[ Szerkesztve ]
-
-
MrDerekas
addikt
válasz oliwwer #42077 üzenetére
Ennyi alapján én az ssd vezérlőelektronikájának a haláltusájára tippelnék. Előbb-utóbb majd rövidül a hibamentes működés, és egyre gyorsabban fog "eltűnni" az ssd a rendszerből. Jártam már így én is sajna. Gariztatni akkor tudtam, mikor végleg beadta a kulcsot. De mindez persze csak tipp, a hasonló kórlefolyás alapján.
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
SOS- kellene segítség, már másodjára adja meg magát a vadonatúj PC-m.
A gép:
ASRock B365M Pro4
Intel i5 9400 F + gyári hűtő
WD Blue EZEX 1TB
256 gb ADATA XPG SX6000Pro
Deepcool tesseract BF
FSP 450W Hexa 85+
MSI GTX1660TI Ventus XS 6G OC
HyperX 16 gb (2x8gb) 2666 mhz cl16 kitElőzmény: - A gépet szeptember végén raktam össze, feltettem rá egy warez win 10-et, minden rendben volt kb egy hónapig, aztán egyszer csak indításnál ezt írta ki:
fekete képernyő: "Reboot and Select proper Boot device, or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"Mintha egyszerűen eltűnt volna a WIN az SSD-ről. Próbáltam javítani a rendszert, semmi eredmény, ezért vettem egy legit windows kulcsot itt PH-n, és azzal telepítettem egy friss rendszert. Az új rendszerre feltettem egy HDD sentinelt, mind két lemez 100%os volt, ezért betudtam annak, hogy biztos a warez win kavart be valamit, ezért is vettem meg az eredetit.
Minden jól ment, eltelt két hónap, és ma egy hibaüzenet várt bekapcsolákor, valami olyasmi szöveggel, hogy a számítógépen a rendszerfájlok hibásak, vagy hiányoznak. Ujraindítottam a gépet, és megint ezt írta ki, amit fent is leírtam. Próbálta magát megjavítani "Fixing (C: ) Stage 1-2, végigfutott, de semmi.
Ami még érdekes, hogy a boot-nál az SSD neve így [link] néz ki, pedig régen kiírta rendesen hogy Adata xyz. Én az ssd-re gyanakszom, hiszem folyton a rendszerfile-okkal van baj, egy darab warez program sincs a gépen, csak legit oldalakról töltök le, tehát vírus is kizárva.
Szerintetek az SSD lehet a ludas? Felesleges visszatennem rá a WIN-t, mivel úgyis beadja megint a kulcsot majd, itt hardver gond lesz szerintem. Az SSD-re gyanakszom, csak hogy vigyem vissza így gariba (minden garis, vadonat új gép), hogy másfél hónap után jön elő a probléma? Addig egy cég sem fogja tesztelni.
A file-jaimról már lemondtam, az nem probléma, újrarakom ha kell, de kellene valami tanács mi lehet a gond gyökere.
Bármi infó kell a diagnózishoz írjatok.
Előre is nagyon köszönöm!!!Olivér
-
nagyúr
válasz Top cat #42075 üzenetére
Igen, erre gondoltam, és akkor eszerint rosszul emlékeztem...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Top cat
addikt
válasz jokeph #42074 üzenetére
Lehet, hogy erre gondolsz, chassis intrusion switch. De ez csak annyit csinál ha kinyitották, első induláskor megáll a BIOS és figyelmeztet, hogy ki lett nyitva a gépház.
-
nagyúr
válasz cseptomi #42073 üzenetére
Üdv !
Van benne biztonsági kapcsoló, amit a levehető oldallap felrakott állapotában összenyom ? Ennek a kacsolónak a hibája - amennyiben BIOS-ban engedélyezett ez a funkció - ezt a hibát képes produkálni.
Csak a funkció neve nem jut eszembe.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
cseptomi
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni az alábbi anomáliával kapcsolatban?Mostanában elkezdett olyan hibát produkálni a számítógép, hogy bekapcsolás után a CPU ventilátora felpörög, a monitor kikapcsol és semmi sem történik. Se előre, se hátra.
A gép egy Fujitsu Siemens E700 E90+
D3061, i5 2500, 8GB DDR3 1333Mhz, 500GB HDD + 120GB SSD amiről a rendszer üzemel (WIN 7)A hiba random alkalmanként jön elő, de az elmúlt 1-2 hétben kezdődött. Volt olyan, hogy 1,5 napig nem tudtam bekapcsolni a gépet, de volt olyan is, hogy 1 perc pihentetés után gond nélkül bekapcsolt.
A monitor a gépről van megtáplálva, így első körben arra gyanakodtam, hogy gyengélkedik a táp, de miután lehúztam sem indult el. Szétszedésen és takarításon már túl vagyok.
Előre is köszönöm!
Tamás
-
koko52
nagyúr
-
MrDerekas
addikt
válasz koko52 #42069 üzenetére
A bejelentkező felületnél úgy kattints egérrel az Újraindításra, hogy közben lenyomva tartod a Shift-et. Újraindulás után így elérsz pár speciális funkciót, a csökkentett módot is.
-
-
nagyúr
válasz koko52 #42067 üzenetére
W10 ?
Csökkentett/egyéb módok sem indulnak el ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
Üdv!
Van nálam egy ismerős problémás gépe.
A win bejelentkezésnél beadom a jelszót, belép de a háttér sötét és egy kis ablakban a parancssor fut. Ennyit mutat c:\windows\system32
Beadtam pendrive-ról a wint-t, indítás javítás de semmi. Saját gépemmel megnéztem hd sentinel 96/100, tehát ez sem gond. Újrarakni bajos, mert kis millió játék van neki fenn, az anyja tanári programjai. Van valami ötlete valakinek mit kéne javítani, vagy file-t cserélni?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
MrDerekas
addikt
válasz zsolt200 #42060 üzenetére
Egy darabig? Ez pontosan mennyi is? Bios és rendszertöltés alatt, vagy miután már felállt a rendszer, akkor is percekig?
(#42063) edem321 Ha a Furmark vga stress testet kibírta, akkor nem igazán vga gyanú. HDSentinel nem ír adatkapcsolati hibát valamelyik lemezre? Lehet a szétbontás+összerakás kellett neki, egy hibás érintkezés következtében. Akár a sata kábel vagy m.2 foglalat is okozhatta.
(#42065) Bunken Lehet, hogy akármi van Már ilyen 21 századi misztikus esetekre gondolok. Hogy miért nem bírja a hidegindítást, millió apróság okozhatja, de kb kideríthetetlen. Azzal kísérletezhetsz, hogy letiltod/engedélyezed a legacy boot, fast boot, super fast boot vagy a pcie opcióknál variálsz valamit. Vagy hozzászoksz. (Ez felettébb kellemetlen lenne, mert nem ezért vetted a gépet) Esetleg ha egyébként is váltanál vga-t, akkor kölcsönkérni egy ismerőstől és rápróbálni, hogy az valóban megoldaná-e az indulási gondot.
-
Bunken
tag
válasz MrDerekas #41826 üzenetére
Egy hónap után csak eljutottam odáig, hogy kivettem a VGA-t és egy régi HD 5850-et tettem a helyére. Azzal nem is volt gond hidegen is rögtön indult a gép nem akadt meg a bios a check-nél VGA hibára hivatkozva. Gondolom akkor kizárásos alapon a VGA-val van valami gond.
Esetleg valami ötlet megoldásra a 10 kilós kalapács helyett?
Gondolok itt VGA bios újra flash-elésre vagy bármi hasonlóra.
Vagy kár próbálkozni is vele inkább éljek együtt a problémával vagy vegyek másik VGA-t? -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés csak. Mi okozhatja az alábbi problémám?
Chrome fut a háttérben egy lap megnyitva (online rádió). Steam-ből indítva egy nem túl nagy gépigénnyel rendelkező játék, a Car Mechanic Sim 2018. Normál esetben a rádió nélkül 120-130 fps között mozog. Amikor megy az online rádió, akkor vissza esik 90-re... de ami a legjobb, hogy olykor olykor 20-30 környékére is és rendesen beszaggat a játék.
Ez mitől lehet??A gépem:
B450M Mortar Titanium, Ryzen 5 3600, Alpenföhn Brocken 3, 32GB G.Skill Ripjaws, MSI GeForce RTX 2080S GAMING X TRIO, Samsung 970 Evo 250GB, WD Red 1TB, Seasonic Focus Plus Gold (550W), be quiet! Silent Base 601 Window -
zsolt200
tag
Sziasztok. Érdeklődnék valaki tudja e mitől lehet az, hogy a monitorom bekapcsolást követően egy darabig ilyen és váltakozik ahogy változik a kép, aztán eltelik pár perc és mintha mi sem történt volna, teljesen rendben fut? Annyi fix hogy nem vga probléma, mert van rajta egy másik monitor és tv is, azok pedig hibátlanul mennek. Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
MrDerekas
addikt
válasz -Skylake- #42058 üzenetére
Ez esetben pedig nagyon jó lenne, ha szereznél - legalább kölcsönbe - egy tápot, ami garantáltan jól működik. Egyébként memtest86 volt futtatva? Processzor volt ellenőrizve? (Nem szintetikus tesztre gondolok, hanem kiszedve, saját szemmel megvizsgálva az érintkezők és a felület)
Szerk: HDS-nél pont nem a kondíció a mérvadó, hanem a szöveges értékelés. Főleg adatkapcsolati hiba szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz edem321 #42055 üzenetére
és (#42056) -Skylake- Mindkettőtöknek elsőre a rendszerlemez ellenőrzését tudom javasolni. HDSentinel feltelepít és megnézni mit is ír a csatlakoztatott lemezekre (hdd és ssd)
-
-Skylake-
addikt
Sziasztok
Nagyvonalakban a problémák :
-random megfagy a gép (ez nagyon ritka) , vagy elmegy a net és visszajön pl LoL közben , de egyébként a windows nem jelzi, hogy megszakadt volna ,csak a játék reconnectel
- monitor közepén néha megtörik a kép pl egy weblap görgetésnél
- teljesen megbízhatatlan indulás. Van , hogy egy kikapcsolás után 1-2-3 ÓRÁS bootlopokat kapok , ezt néha megoldja az egyik memóriamodul kivétele , néha az sem. teljesen random
- összeségében teljesen megbízhatatlan működés.
- maguk ezek a jelenségek is teljesen random jönnek. Van , hogy egy cealn install után 3 hétig egyszer sem reconnectel pl a LoL. Aztán utána minden_egyes_játék alatt reconnectel a következő clean installig
-alaplapi bluetootht van hogy eldobja a gép ,de úgy , hogy konkrétan eldobja az eszközt (tehát nem a software-t , hanem magát a hardware. Kivezem a slotbol , visszarakom , driver urjatelepít és megy. Aztán megint nem.)A konfig :
Gigabyte z97n rev 1
Intel i5 4590
hyperx 2x8 ddr3 kit
asus strix 980.
több különböző ssd , mindegyikkel tesztelve boot driveként.
Ezeket a jelenségeket a gép az előző vga-val is produkálta, tehát valószínűtlennek tartom , hogy a vga okozná a problémát. Na most akkor , hogy eddig mit próbáltam :mindent.
A gép az elmúlt ~ fél évben több alkalommal nullára szét lett szedve , kitakarítva , újrapasztázva a proci , a vga , az alaplap is. Azóta nagyjából 15-20 darab teljes clean install történt , a világ létező összes stress tesztjét 100%osan megcsinálja a gép. Normális hőfokok cpun, vga-n , alaplapon , nulla voltage drop. Végig lett próbálva az összes elérhető bios verzóval ami az alaphoz van , linuxal , sőt még mac os-el is. Alaplai gombelem már 2szer cserélve lett. Sajnos csere alkatrész híján az alaplapot és a tápot nem tudom kitesztelni , de mint mondtam , ha egyszer bekapcsol akkor utána minden teszten remekel. Csak épp van , hogy órákig nem kapcsol be.
Valakinek bármi ötlete , hogy mit lehetne csinálni ? Sajnos korából adódóan már a használt alkatrész beszerzése és körülményes vagy rohadt drága ( nem fogok egy 10k-s proci alá 40k-ért venni egy 5 éve elavult deszkát) , illetve ugye kizárólag mitx megy a házba. Tápot tudok venni , de ha a deszka a gond akkor felesleges. Bármi ötlet , hogy mit próbáljak még meg vele ? Vagy hogy egyáltalán mi okozhatja ezeket a bootlopokat ? Pl ha kikapcsolom rendesen , kikapcsolom a tápot , kihuzom a kábeleket az asztal takarítása miatt , visszakötök mindent nagyjából 10ből 8szor tuti , hogy bootloopot kapok. Miért lehet ez ?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
edem321
csendes tag
Sziasztok !
A gépem :
AMD Ryzen 5 3600
ASUS PRIME X570-P
FSP 650W 80+ Silver Raider II
HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2
MSI GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 Gaming Z
BeQuiet Pure Rock BK009
Samsung 970 EVO 500GBTegnap történt egy windowsos fagyás, majd a gépet nem tudtam újraindítani resettel, csak power gomb hosszan ki. Bekapcsoláskor venti maxon pörgöt se kép se hang, ezt többször próbáltam ki be kapcsolással, semmi. Szétszedtem a gépet, kábeleket húzgáltam, meg a tápvezeték se volt rajta, ez tartott 10 percig maximum majd indult normálisan. Viszont ma játszanék vele, és a játékok szaggatnak. Mi mehetett ki vajon, vagy valakinek bármi ötlet mi lehet a probléma ?
Válaszokat előre is köszönöm !
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis probléma egy Acer Aspire 5 A515-51G laptoppal.
A gépet nem én használom de újraindítás után nem tölti be a windowst ami egy adata sx8200 pro meghajtón van.
Fogalmam sincs mi, valszeg egy frissítés vágta tönkre.
A tünetek: bekapcsol, acer logo, windows log in felület és log in után fekete kép kurzorral , ctrl+alt+delete funkcióra reagál (tehát nem a kijelző rossz) de a feladatkezelőt pl. nem tölti be.
Probáltam visszaállítani, sajnos nem jártam sikerrel és csökkentet módban sincs windows gui. Kivettem a meghajtót beraktam a saját asztali pc-m be ott konkrétan csak a default szín és az óra a dátummal van a log in felületnél, ami felválta villódzik egy fekete képpel illetve pörög a kis kék kör mintha töltene valamit.
A meghajtó mappáit megtudom nyitni de a hdd sentinel ezt írja:
Megoldásként kijelző drivert akartam törölni a igp-hez de esélytelen, hogy ha az sddről bootolok be.
Valakinek valami ötlete? Nem szeretnék windows-t telepíteni + kulcsot venni ha megoldható, de végső esetben újrahúzom. -
chopin42
addikt
válasz chopin42 #42052 üzenetére
Igazából az elejétől sejtettem: valamiért a windows megpróbálja frissíteni a vga illesztőt. Ugyanarra, ami fent van...Eredmény: települ a frissítés, majd fekete kép. Elvileg megakadályoztam a win10-et a további akcióiban ez ügyben, remélem innentől nincs gond. A hibát a frissítések keresésével idéztem elő, megtalálta ami "hiányzott", majd telepítette, ez után jelentkezett a gond. Köszi a tippeket, remélhetőleg megoldottam!
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz #10726912 #42051 üzenetére
Pont az újratelepítést kerülném el, hiszen teljesen stabil volt a rendszer ma reggelig. Ha máshogy nem megy, bepróbálom, de egyelőre a vírusírtó+realbench egyszerre fut, és már egy órája nem volt ilyen. Rvia tunert leszedtem mindenesetre, legutoljára azt raktma fel az egy nap szünet előtt, de az afterburner sose ment, csak hwinfo meg argus monitor.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz chopin42 #42048 üzenetére
Próbálj eszközölni egy újra telepitést, akár virus is lehet. Indithatod Linuxról is, pendrive-ról (a boot eszközt le is hűzhatod). Kergethetnél egy adag virust is boot idejű viruskereséssel. Kiveheted-vissza rakhatod a VGA-t cpu-t, ramokat, illetve mozgasd meg a kábeleket, kihúz-vissza. Csinálhatsz egy BIOS resetelést is. Ha ezeke lezongorázod, és nem vezet eredményre, gyere vissza.
-
chopin42
addikt
válasz jokeph #42049 üzenetére
Úgy, hogy 31-ig minden gond nélkül ment a gép már 1 éve, majd 1 nap kihagyás után ma 2.án bekapcsolva elszáll? Mindegy a víruskeresés megy, de ugyanúgy használtam a gépet, mint eddig, nem hinném, hogy bekaptam valamit. Ha nem vírus, mi lehet ez egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz chopin42 #42048 üzenetére
Üdv !
Ez esetben takarítsd le a Chrome-ot kezdésnek, aztán csinálj egy vírus keresést.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
chopin42
addikt
Üdv, BÚÉK mindenkinek!
"Kellemes" meglepetéssel indult az újév.
Ma kapcsolta be először a gépem.
Egy darabig minden oké volt, stresszeltem is y cruncherrel kb 10 percet. Majd teszek veszek, gép nyugalmi állapotban, chrome megnyitva, egyszer csak fekete képernyő (nem ültem ott). Azt hittem kikapcsolt a monitor, de a videokártya felpörgött maximumra, a gép nem reagált. Újraindítottam.
Elindult rendesen, majd kisvártatva újraindítást kért, pci ezközre hivatkozott, sajna nem emlékszem, nem volt időm lefotózni, leírni, radeon setting nem talált videokártyát. Újraindítottam a gépet, lefagyott. Nosza, rendszervisszaállítás dec28-ra. Azóta csak a riva tunert telepítettem, illetve az outer worlds-ot. Következő indításnál jó volt, azóta is. Videokártyát látja a gép, teszteltem különböző programokkal, úgymint: 3d mark firestrike cpu+combined, timespy cpu, ibt, cinebench többször single és multi, unigine valley 3x. Betonstabil (igazából cput teszteltem egyéb okból, de minden oké volt). gép ismét nyugalmi állapotban kb 15 perce. Összesne kb 3 órája nem fagyott.
Majd megnyitottam a chrome-ot, kisvártatva cpu elkezdett melegedni, ismét fekete kép, videokártya felpörgött, nem reagált, újraindítottam. Onnantól a win nem akart elindulni, csak pörgött körbe a 8 pöttyöcske. Nagy nehezen eljutottam az indítási javításig, az nem segített, majd a speciális rendszerindításnál megpróbáltam újból, ezúttal elindult a win, redszer visszaállítás ismét, ma reggelre. Riva tunert leszedtem, afterburnert is, normálisan elindult, de most csökkentettből írok.
Bocsi a sok szövegért, de próbáltam minél jobban körülírni.
Ryzen 3600, chipset driver legutóbbi, stock, csak pbo off. Vega 56@64 uv, de semmi gond nem volt vele, nem is igazán játszottam mostanában.99% hogy NEM ez haldoklik.
Videokártyán drivert NEM frissítettem, 19.1.1, ezzel gránit stabil már több mint egy éve. Win 1903. Legutóbbi frissítések fent vannak. A problémát megelőzte nagyfokú cpu használat böngészés alatt. Gpu illesztőprogramnál ezt találtam:
Az Illesztőkezelő a következő állapotkóddal fejezte be a(z) PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_E37F1DA2&REV_C1\6&1DF642A9&0&00000019 eszközpéldány-azonosítójú eszköz u0346830.inf_amd64_35731e557194973d illesztőprogramjának telepítési folyamatát: 0x0.
Innen van a legutóbbi visszaállítás. Ez után stabil volt, mostanáig.
Mi lehet(ett) ez?
Nagyon köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
tag
válasz jokeph #42045 üzenetére
Így van, a VGA biztosan jó, mint írtam is egyik barátomtól vettem át, működő gépből lett kivéve! Most járok utána a BIOS-os kérdésnek. Windows 10 Pro van a gépen, de ez szerintem teljesen mindegy, hiszen már a BOOT-olásnál problémák vannak. Remélem nincs ilyen inkompatibilitási probléma...
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
nagyúr
válasz gabor9991 #42042 üzenetére
R3 2200G mellett nem tragédia, hogy 2666-on megy.
Egyébként, megpróbálhatod neki beadni a 2933/2993 MHZ-et, ha ilyeneket felajánl BIOS-ban. (az APU memória-vezérlőjének 2993 MHZ ez a hivatalos "végsebessége").
Ha nem az A2-B2 slotokban vannak a ramok, tedd át őket oda, ez a hivatalos ajánlás 2 modul esetén.
(#42043) palfitom: +1.(#42044) dav<3: Üdv ! Gondolom, a beszerzett VGA biztosan jó.
A konfigon a legfrissebb BIOS van ? Ha nem, lehet megoldás a problémára.
Melyik OS fut a gépen ?
Esetlegesen, elképzelhető inkompatibilitás is (Brand gépeknél fent áll ez a lehetőség is)[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pro 3400-as rendszer, i5-2400-al, 8GB rammal és 500GB HDD-vel. A processzorba integrált videokártyát használtam eddig a pontig, majd most beszereztem egy GTX 1050 Ti 4GB-os videokártyát, hogy tudjak kicsit játszani is a gépen. A problémám az, hogy ameddig nem kerül bele a kártya, addig minden rendben van. Amikor bele teszem a kártyát a bootoló képernyőn ragad a gép hosszú-hosszú percekig, itt:
, valamint közben folyamatosan pittyog egyet vagy 1 percenként. Sokáig itt hagyva nagy nehezen eljutottam a Windowsig, magától tovább ment, de nagyon lassú volt az egész rendszer. Végül bejutottam a Windowsba, de rossz felbontáson volt a rendszer, el volt csúszva minden. Beállítottam a FullHD felbontást és azóta is fekete kijelző, de a monitor nem megy alvóba, tehát kap valami jelet. Tovább a percenkénti pittyogás is megy megint. Mi a fene baja lehet? A videokártyának biztos, hogy nincs baja, barátomtól vettem át, működő gépből lett kiszedve.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Dávid12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
-
gabor9991
őstag
válasz jokeph #42041 üzenetére
[Ez] a ram van benne egy ryzenn2200g mellett.Bios 1.8.
Tavalyi a gép, most tettem bele egy rx580-at ami kicsit melegszik ezért akartam a biosban állítani a ventiken, így derült ki, hogy nem jó.A ramok már akkor így működtek mikor tavaly összeraktam de nem volt kedvem bajlódni vele, a gyerek tök jól elvolt így is a géppel, hogy a ramok nem mennek maxon.Ismerősöm gépében ugyanez a konfig a ramot simán viszi 3000-en. -
nagyúr
válasz gabor9991 #42039 üzenetére
Hmmm... érdekes.... melyik Patriot ramod van ? És mi a CPU ? Mert az is számít(hat).
B450 Pro4-ben R5 3600X CPU-val a 3600 CL17-es Viper Steel-t nem tudtam 3200-nál jobban meghajtani egyszerű beállításokkal.
3200 CL16-os G.Skill 2*8 -as Trident Z RGB KIT-em gond nélkül ment XMP-vel...
Aztán végül sikerült a Patriot-ot is rábírni a 3600-ra, de a Dram calc. progi által kalkulált összes paramétert a BIOS-ban be kellett hozzá írni.
Ugyanez a Patriot 3600 CL17 2*8-as KIT csont nélkül ment Z170+i5-7600k párossal XMP-ből, illetve lásd aláírásomban, ott is XMP-ből betöltve megy, nem vacakol (sokak által leszólt X370-es csúcslap )
Lehet jobban járnál egy ram cserével pl. G.Skill 3200 CL16-ra.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szlavi72
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat, úgy tűnt, hogy a cpu áramcsati egyik lába nem érintkezett rendesen, nem is értem, hogy hogy nem vettem észre.. Köszönöm! BÚÉK!
-
gabor9991
őstag
válasz jokeph #42038 üzenetére
Igen, win10 nem szokott probléma lenni vele.
Viszont a ramokat is bénán kezeli, 3000-es patriot vipereket max 2666-on tudja kezelni felette kifagy.
Csináltam egy BIOS resetet most működik az egér és a billentyűzet is viszont a ramok továbbra is max 2666-on mennek stabilan. -
nagyúr
válasz #10726912 #42036 üzenetére
B.U.É.K. ! Mindenkinek.
+1.
Esetleg, még az is lehetséges, hogy a CPU olyan rev. amit az alaplapon lévő BIOS még nem támogat.
Bár attól még illene bekacsoláskor a ventilátoroknak menniük.(#42037) gabor9991:
Az egér és a billentyűzet "mezei" darab vagy extrás pl. RGB világítás, többletfunkciók megáldott példány ?
Bár látom, PS2-est is próbáltál, azokban nincs sallang.
Gondolom, az USB 2.0-ás portokba dugtad az USB-s bill+egeret.
Mióta csinálja ezt ?
Egyébként feláll a WIN rendesen ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gabor9991
őstag
asrock b450m gaming k4 alaplappal mi lehet a hiba, ha a bios betöltésekor lefagy?
Nem működik sem az egér sem a billentyűzet?(usb és ps2 -t is próbáltam)
A boot opciók kiválasztása alatt működik mindkettő, del-t megnyomva belép a biosba és ekkor mindkét eszköz lefagy(világítás továbbra is működik mindkettőn) valamint a bios órája is leáll, azt az időt mutatja amikor beléptetett a biosba.Ha bootoláskor nem a biosba hanem a boot opciókhoz lépek be ott működik rendesen.
Ezek mellett a tálcán kirakott egy pendrive ikont és az ssd-t és a hdd-t eltávolítható külső eszközként ismeri fel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szlavi72 #42034 üzenetére
Legjobb lenne, ha szétszednéd, és újra össze raknád. Nézd meg, hoy a CPU jó e abba az alaplapba. Valami hibát jelez az alaplap, nem az alaplap hibás. Próbáld inditani minimal combóval, nézd meg, hogy felpörög e csak cpu és ram indutásával, vga se legyen rajta. Ha igen és kisipolja a hibát, akkor a vga-nál kell körül nézned. De próbálhatod vga és ram nélkül inditani. Nézd meg, hogy az alaplap jumperei (pl BIOS reset) jó állásban vannak. Emellett amiket Mr ajánlott, természetesen csináld meg
-
MrDerekas
addikt
válasz szlavi72 #42034 üzenetére
Alaplapon ellenőrizd, hogy a 24 pines, a 4 (vagy 8) pines atx táp helyesen és szilárdan ül a helyén! Egyéb tápcsati (rgb, fan, pump) ha van rá csatlakozva, az is jól üljön és a doksi szerint. A reset és power gombok csatijait húzd le és valami fémessel (csavarhúzóval pl) zárd rövidre a pwr és melletti gnd pineket, hátha úgy beröffen.
-
szlavi72
csendes tag
Sziasztok! Ha tudtok, kérlek segítsetek!
Adott egy zsír új alaktrészekből összerakott gép, 9900Ks+Asus Tuf Z390 Gaming+Corsair 3000Mhz-es ramok..stb..Gépösszerakás után a bekapcsoló gombra piros villanás van, még a ventilátorok sem pörögnek be! Amúgy áram alatt szépen sárgán világít a lap széle..Alaplapra gyanakszom! Meg tudná nekem erősíteni valaki, aki már tapasztalt ilyet? Köszönöm! -
MrDerekas
addikt
Mindenkinek szeretném megköszönni az egész éves kulturált tevékenykedést a topikban, mind a segítők, mind a kérdezők részéről!
Problémamentes gépparkot kívánok az új évre!www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
DDU-val szedd le a vidkari driverét és próbálkozz egy régebbi verzióval. Illetve az eseménynaplóban nézz rá, hogy mit ír ezekre a megállásokra.
-
Supr@
senior tag
Korai volt az orom a Dirt Rally mar nem fagy ki, miota kivettem a vinyot es bekerult egy uj ssd, viszont a Division 2 alatt meg mindig kifagy. Ki lett probalva egy kolcson rammal is, ugyanaz. Fut a jatek, par perc utan egy villanas fekete kepernyore, majd full feher kepernyo, es nem reagal a gep semmire.
Volt bios frissites kozben, kikapcsoltam a turbot, minden energia sporolast is, tul melegedes elvileg nem lehet, proci 40 fok korul, vga szinten, egyedul a vrm1 ami 51 fokos kozben. Maga a viz pedig 28 fok fole nem megy.
A legidegesitobb az, hogy nincs nyom ugymond, se kekhalal, vagy szeteso kep, amikor tap gondom volt regen az lelotte a gepet telejesen, mikor tul nagy terhelest kapott. Egyszeruen meg vagyok love -
Supr@
senior tag
válasz MrDerekas #42028 üzenetére
Nos, ugy nez ki megoldodott a problema, megvettem egy 240gb-os ssd-t, vinyo ki, es azota tokeletesen fut mindketto jatek. Ilyennel sem talalkoztam meg, en ramra vagy tapra gyanakodtam. Bar igaz, hogy mar 7 eves volt ez a vinyo koszonom szepen a tippeket, segitseget megegyszer
-
Kirir
tag
A gép paraméterei:
alaplap: MSI Tomahawk B450
processzor: Ryzen 7 3800X
vga: MSI RTX 2080 Duke
processzor hűtő: Be Quiet! Dark Rock Pro 4
SSD: Samsung 970 Pro 512 GB
ház: Fractal Design Meshify
hangkártya: Sound BlasterX AE-5
memória: G.Skill FlareX 16 GB DDR4 3200MHz (CL14)
tápegység: Corsair HX 650előzmény:
Tavaly lett összerakva a gép, egy Ryzen 2700X processzor volt benne, melyet nemrég lecseréltem egy Ryzen 3800X-re. Használtam egy túlfeszültség védő elosztót, amit szintén nemrég lecseréltem.probléma:
Amikor bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventilátorok (processzor csere előtt bekapcsoláskor soha nem pörögtek fel) (5 ház hűtő és 2 processzor hűtő ventilátor), az alaplapon van világítás, mely bekapcsol, kék színű lesz, és az egész folyamat így marad, nem indul el a gép. Az előző processzornál soha nem volt ilyen probléma. Nem jelent meg közvetlenül a processzor csere után, hanem egyszer csak elkezdődött. Ekkor áramtalanítom a rendszert, újraindítom és egy idő után végre elindul.eddigi próbálkozások:
Az alaplap biosát még az előző processzor használata közben frissítettem (kb. 3-4 hónapja), megnéztem, nincs újabb bios az alaplaphoz.
A bios beállításokban a memória a megadott órajelen üzemel (3200 MHz)
Nincs game turbo
Nincs processzor tuning sem, 3,9 GHz alap órajelen megy.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Egy HDSentinel sokat elmondhat a vinyóról. De ssd-t mindenképp ajánlott venni. A képhibák amiket leírtál, az nem igazán mutat a hdd-re, de a többi illik rá.
-
Supr@
senior tag
válasz MrDerekas #42026 üzenetére
MrDerekas es Tiger.huhhhh koszonom a tippeket.
Tuning nincs, semmi. Hdmi lecserelve tv/monitor csere szinten pipa, furmark stress teszt ment rajta kb felorat hiba nelkul. Nem csinalta korabban es most is csak ebben a kettoben, pl Forza Horizon 4 full hd medium, semmi gond, State of Decay 2, szinten full hd, medium, semmi gond. Jelenleg mas nincs fent, alapjaban xboxon jatszok.
Viszont most megjottem munkabol, es annyir de annyira tetu lassu lett a gep, mint ha kb maxon masolnek a vinyon oda vissza gigakat, be van lassulva az egesz, 2perc mig megnyit egy ablakot, de pl google chrome siman fut, de egy netflix telepites siman volt 8 perc, es nem a letoltese miatt. Kezdek a vinyora gyanakodni, de meg kuzdok vele kicsit, kap egy kis hd tune-t. Amugy is holnap terveztem egy ssd vetelt, igy mar tutinak tunik.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Félő, hogy a vidkari kidőlt. A tünet alapján megkockáztatom, hogy a vram hibázik. Tolj neki egy Furmark-ot (Nem benchmark, hanem a vga stress test kell) Attól függően ott mit produkál, erősíthető meg vagy zárható ki a dolog. Ha a kártya nincs húzva ennyi teszt elég is lesz. Ha húzva van, akkor a feszültséggel, ram órajellel kell lejjebb menni első körbe. Leginkább gyári értékre, hogy ott mit produkál.
-
MrDerekas
addikt
válasz pete_21 #42022 üzenetére
Ez lehet maga a hdmi kábel miatt is. (Nem a típus, hanem minőség/állapot függvényében) Vagy a vga driverében, a tévén beállítás hibája/hiánya. Lehet kicsit a megjelenítő beállításokkal kell piszmogni.
-
törölt tag
Vedd le alapra a vga beállitásait a játékban. Ha igy is csinálja, akkor a Biosban is próbálkozhatsz pár dologgal. Mióta csinálja, régebben ezek mentek gond nélkül? Más, ilyen szintű játék is ugyanezt produkálja?
Teheti ezt a VGA hiba, tápegység hiba, beállitás hiba...ram hiba is, de lehetne folytatni a listát. De előbb több infó kell és te is kisérletezz. -
Supr@
senior tag
Sziasztok!
Ketto jattekkal akadt problemam. A tunet: elinditom a Dirt Rally-t vagy a The Division 2-t, es allandoan lefagy a gep. Teljesen eltunik minden s kepernyorol es kapok egy full ures kepet, ami alltalaban valamilyen pasztel szinu ( zoldes, narancsos vagy kicsit rozsaszines) vagy feher. A hang nem akad be, a gep nem reagal semmire, csak a reset gomb megnyomasara indul ujra s gep. Valtozo, hogy milyen hamar csinalja, Dirt Rally-ban altalaban a versenyig se jutok el, a Divisonben pedig 2-10 perc kozott valtozo. Nincs kek halal, se beakado hang, hibauzenet, csak egy ures kep, es reset gomb. Friss windows 10 pro, legfrisebb driverek, dx, a gepen avg van, de se azzal, se nelkule nincs valtozas. Minden mas jatek tokeletesen fut, lefuttattam rajta egy ora Prime95-ot, felora Furmarkot, semmilyen hibat nem talaltam. A ramok varialasaval is probalkoztam, minden formaban. Barmilyen segitseget orommel veszek es kiprobalok. Ja es nincs huzva, illetve tulmelegedve sem, full viz van a procin+vgan, a viz nem megy 31 fok fole, cpu prime alatt 55, vga furmark alatt 50 korul.
A gep:
I7 4770k
Asus z97 sabertooth mark s
4x4gb corsair 1600
Evga gtx670 2gb
1.5tb seagate hdd
650 cooler master tap
Elore is koszonom a segitseget! -
pete_21
addikt
válasz MrDerekas #42005 üzenetére
Köszönöm a választ, nem is gondolnám, hogy okozhat ilyet...
Sajnos újraklimpelni nincs lehetőségem, de majd rendelek egy új kábelt.
Közben letöröltem a LAN drivert, raktam fel újat, Intel oldaláról letöltöttet, illetve ESET Smart Securityt letöröltem, gyári manual uninstallerrel - játék közben azóta sem csinálja, de film közben igen...
Az esetleg lehetséges, hogy valami inkompatibilitás lép fel a HDMI kábel/TV miatt?
Ilyen HDMI kábellel van rákötve a TV-re a gép. A TV egy Samsung LCD, 720p felbontású, tehát nem annyira új. Tudom, hogy elvileg kompatibilisnek kéne lenniük, de fura, hogy csak filmnézés közben jelentkeznek a fagyások...
Köszönöm a segítséget. -
nagyúr
válasz malibu #42017 üzenetére
Ordas egy hiba.... milyen ram ez pontosan ?
Ahogy a kollega is írja, ez a hibakód kb. bármilyen olyan hibát takarhat, amitől a WIN stop hibát dob, az energiaellátástól kezdve a ram/cpu/memória-vezérlő(itt a CPU-ban van) hibáig bármit.
A ram melyik slotban van ?
1 modulnál ez esetben az ajánlott modul slot az A2-es. hátha...Célravezetően, kellene másik CPU/ram páros, akár több is ramból, hogy az alaplap hibáját ki lehessen biztosan zárni.
-
MrDerekas
addikt
válasz malibu #42017 üzenetére
Proci vagy ram hibának tűnik. Jó lenne tudni, hogy a benne lévő ram, szerepel-e egyáltalán a lap ram támogatási listájában. AMD kicsit érzékeny az ilyesmire.
-
törölt tag
válasz malibu #42018 üzenetére
Ez egy gyűjtőkód, akkor dobja ezt a windows, ha nincs más infó, csak annyi, hogy helytelenül állt le a rendszer. A BIOS-ban nézz körül, fixálj feszültségeket minimumon, s előbb tedd stabillá a gépet, utána aggódj a teljesitmény miatt! Az auto beállitás csinálhat olyat, amit nem kéne csinálnia. Nézd meg, milyen feszültségekkel és sebességgel kell dolgoznia a cpu-nak, ramnak és vga-nak, és ezt fixáld le középértéken. Csökkentett módban alapértékeken dolgozik a rendszer, driverek nélkül, ezért kéne a BIOS-ban nézelődnöd, valami nem birja-birhatja azokat a beállitásokat. amiket a BIOS csinál. Lehet alaplap probléma is(a teszttől függetlenül), de előbb konkretizálni kell a iba forrását (a szervizek meg nhúzzák le magukat, nem túl komoly társaság, ha kiadják a kezük közül, hogy nem tudják, mi a baja.) Én valószinűleg vissza küldeném oda, ahonnan vették és nem tudták feltelepiteni, csak nagyon nehezen, már ez durva...találják meg a hibát.
-
malibu
tag
válasz MrDerekas #42007 üzenetére
Biosban szinte minden auto beállításon van alapból. Mit kellene levennem? Ram áramellátást? Egyáltalán mi a normális mondjuk egy 8 GB 2666-os ramnál? És ha bármit leveszek alapra auto helyett azzal a gép teljesítményét is leveszem gondolom, ami nem a legjobb megoldás. Az az érdekes, hogy csökkentett módban nem indul újra, viszont nem windows probléma lehet(driver, stb...), mert alig tudták felrakni a rendszert az új gépre. Akkor is újraindult állandóan. Linuxot is próbáltak, de nem ment aztán egyszer nem kapcsolt ki és sikerült nekik a wint felrakni.
Ha nem indul újra 2 percen belül, akkor nem is fog később sem. Most felraktam a virtuális memóriát és teljesítménycentrikusra az energiagazdálkodást és így érdekes módon ritkán indul újra, de ez sem megoldás. Még a hibanaplót megnézem, ha megtalálom.
Így tünetek alapján van valakinek tippje, hogy mi lehet a baj? Teljesen szűz windows, új gép és minden hardver külön-külön tesztelve lett 2 különböző szervizben, de nem jöttek rá a hibára. Minden alkatrész tökéletes(táp, alaplap is), de így együtt általában újraindul 2 percenként. A konfigot leírtam pár hozzászólással ezelőtt. Van egy beállítás, ami hiba esetén nem engedi újraindítani a gépet, de nem tudom ki merjem-e próbálni. Ha mégis valami túlmelegedés a probléma, az nem tenne jót.
-
nagyúr
válasz hhenry #42013 üzenetére
Nemrég más is így járt.
Nem volt hibakód-sipolás ?(#42015) hhenry: Leshatáron volt a kontakt hiba.
Jártam már így én is, hiába a közel 20 évnyi szerelés. Csak az odafigyelés ami segít. Azóta mindent min. 2 szer átnézek és gondolatban végigjárom az egész metódust.[ Szerkesztve ]
-
hhenry
őstag
Sziasztok!
Következő a problémám,adott a következő gép:
i5 8600k
16gb corsair ram
asus z390-p
gtx 1070 asus
250gb samu ssd
4tb wd hdd
500w tápMinden indul látszólag,de képett nem ad az alaplapot cseréltem csak ebből a konfigból z370p-ről z390p-re
Mi lehet a gond? -
pepperhaj
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a windows elindul, ahogy eddig, de már kezdetben nehezen tölt be dolgokat, pl. Discord stb. Böngésző elindul, most is arról írok, de youtube videók nem indulnak. Játékok nem indulnak el, el sem kezdi tölteni, sokszor megakad, megfagy a gép. Gépházat nem engedi megnyitni. Nem indul újra a gép normálisan csak reset gombbal.
Nem töltöttem le semi újat, nem cseréltem alkatrészt.
Discord, steam, wow laucnher nem indul, csak tölt.GÉp:
MSI b450m
2600X @ 4ghz
Corsair 8gb ram 3000mhzKicsit stresseltem a processzort, meg a VGA-t programokkal, nem írt ki hibát.
Memória? Vírus?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz malibu #42006 üzenetére
Üdv !
Azért csökkentett módban meglesném a windows hibanaplóját, hátha kiderül belőle valami.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
Ha csökkentett módban jól fut, akkor a BIOS-ban is nézz körül, keress auto beállitásokat, ha van valami, vedd vissza alapra, sokszor a BIOS túltolja a feszültséget a ramoknál, procinál, emiatt melegedés, fagyás, instabilitás van. Csökkentett módban van még esély a driverekre is, hogy valamelyik nem megfelelő, azokat is nézd át, próbálj régebbit-újabbat nézni. Az integrált hangkártyát is megpróbálhatod kikapcsolni a BIOS-ban, illetve plusz tárolót ne hagyj a lapon, és RAM-ból is csak egyet, ne akarjon dual módban indulni (az is okozhat hibát).
-
MrDerekas
addikt
Próbáld meg, hogy a windowsban az Energiagazdálkodás szekcióban a kiegyensúlyozott helyett, teljesítménycentrikusra állítod a sémát.Illetve, én tennék bele egy másik videókarit is egy próbára.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Kaptam ma egy zsír új gépet, hátha rájövök mi a baj. Raktam már össze 1-2 gépet és gondoltam ránézek. Volt már 2 szervizben is, de nem jöttek rá.
Normál módban mindenféle hiba nélkül 1 perc 40-50 másodperc környékén újraindul.
Csökkentett módban megy rendesen és nem indul újra.A konfig:
ASROCK B450 pro4
AMD Ryzen 7 2700X 3700mhz
Radeon rx 570 8gb
1 x 8gb ddr4 2666mhz
ssd, hdd, stb...
WIn 10Nekem azt mondta a gép tulaja, hogy minden elem ki lett próbálva más-más gépekkel és tökéletesen működik. Alaplap, táp cserélve volt, de ugyanaz a helyzet.
Ramot felismeri és működik. Semmi nem melegszik túl, minden venti megy, minden be van kötve rendesen. Próbáltam frissíteni drivereket, de mindenből a legújabb van fent. Mi akadhat össze, ami csökkentett módban nem indul el, vagy hogy lehet ezt pontosan kiszűrni?
-
MrDerekas
addikt
válasz pete_21 #42004 üzenetére
Persze, hogy okozhat meredek furcsaságot a lan csati hibája (is). Ha letört csak a pöcök, akkor egy újat kell rá krimpelni, oszt csókolom. Esetleg Malwarebytes-t futtathatsz, ha megint csinálja, mert driver gyilkos ártó progik is okozhatnak hasonlót.
-
pete_21
addikt
válasz pete_21 #41918 üzenetére
Az az érdekes, hogy játék közben nem csinálta azóta sem, filmnézésnél annál inkább.
Legutóbb amikor beakadt, elég hosszú időre beakadt, kb. fél-1 percre -> és az Eseménynaplóba is kerültek bejegyzések. Úgy tűnik, hogy hálózati illesztő okozza a problémát. Ilyen bejegyzések kerültek az eseménynaplóba:
"The network interface "Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V" has begun resetting. There will be a momentary disruption in network connectivity while the hardware resets. Reason: The network driver detected that its hardware has stopped responding to commands. This network interface has reset 1 time(s) since it was last initialized."
"Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Network link is disconnected."A hálókártya csatlakozójánál a pöcök, ami rögzíti, le van törve sajnos - megigazítottam a csatlakozót, jobban bedugtam a gépbe. Azóta egyelőre nem csinálja... Lehetséges, hogy a kimozdult hálózati csati okozta a gondot...? Láttunk már furcsaságokat az IT világában, de ez nálam dobogós lenne...
Közben letöltöttem az Intel oldaláról a legújabb hálókártya drivercsomagot, ha megint csinálná, letörlöm ami fent van, és felteszem az Intel oldaláról letöltöttet.
Köszönöm a segítséget és véleményeket. -
palfitom
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest