Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderzen88
csendes tag
válasz IstvánLászló #35859 üzenetére
CPU típusa AMD Athlon XP, 1259 MHz (12.5 x 101)
Alaplap neve ASRock K7S41GX (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 741GX
Videokártya ATI RADEON 9550 Secondary (128 MB)
Hangkártya C-Media I9739A/9761 @ SiS 7012 Audio Device
IDE vezérlő SiS PCI IDE vezérlő
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)ramot tudok belevenni pluszban az ssd mellé, ha megéri, persze a legnagyobb kérdés, hogy a gyenge processzort ez mennyiben segíti
-
Vismajor01
addikt
válasz IstvánLászló #35781 üzenetére
Szia,
A gép
r9 280x
Asus B75M-A alaplap
2x4gb vengeance
i5-3570
Chieftec 500 80pA monitor alapból hdmivel van összekötve, én emellé dugtam dvi csatlakozással egy másikat.
Mióta kihoztam a 2nd monitort úgy tűnik megszűnt a problémaSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nightvison
tag
válasz IstvánLászló #35350 üzenetére
Ez az FSP ebben az árban nagyon jó sőt ajánlott tápok egyike. A hétvégén megfordult nálam pár helyi gép amit a helyi botl rakott össze 1 vagy fél éve de, hogy ezek miért szeretik ennyire az akyga tápot nekem rejtély Csoda, hogy egy úgymond játékra valo gépben bírt fél évet csak csodálkoztak, hogy miért állt meg egyik napro a másikra
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
nightvison
tag
válasz IstvánLászló #35348 üzenetére
FSP Hexa 400+ neki! Bár attól függ mennyit szán rá, mert lehet ettől jobbat is!
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
nightvison
tag
válasz IstvánLászló #35346 üzenetére
Valszeg a táp lesz gyenge de rá kellene mérni multi méterrel ha van kéznél
-
szochyo
csendes tag
válasz IstvánLászló #34660 üzenetére
Táp csere megvolt,helyzet változatlan,jöhet az alaplapcsere.
-
errorcode06
őstag
válasz IstvánLászló #33617 üzenetére
Nem gond hogy most írtál.
A kártyát (hang) 1 slotban tudom csak használni mert pci-express x1 slotos, a lapon pedig nincs több.
A VGA-t átdugtam eggyel lejjebb, de így is ciripel.
Mobil nincs a környéken, az aljzat pedig biztosan földelt.Szerk.: Tuningoltam a procit, fesz emelés nélkül, de visszaállítottam alap órajelre, és is produkálja.
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
errorcode06
őstag
válasz IstvánLászló #33615 üzenetére
Ciripelést képzelj el, vagy mint egy sípolás, de annál azért másabb, és folyamatosan adja ki magából a kártya.
Az a baj hogy annyira nem hangos hogy fel tudjam valamivel venni.
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
skot92
csendes tag
válasz IstvánLászló #33406 üzenetére
A tápot kipróbáltam egy másik gépbe, az működött vele.
Foglalaton nem látok semmi deformációt (amúgy létezik hogy csak úgy magától elgörbül? )Az csak most vettem észre hogy az alaplapon van 2 db púpos kondi.
-
sid87
senior tag
válasz IstvánLászló #33400 üzenetére
Ezek vannak:
Seasonic 400W
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 550 Black Edition AM3 BOX
COOLERMASTER Hyper TX3
SAPPHIRE HD4830 1024MB GDDR3 PCIE
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Platinum KIT
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2 + SAMSUNG SP1614N (160 GB)iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33366 üzenetére
Ne értsd félre nem akartam okoskodni!
Elnezesedet kérem és nagyon köszönöm a tanácsokat, ötleteket! a ph legyen veledÜdv.: Tomi
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33363 üzenetére
Tudtommal a 845 ös chipszetek óta nem mérvadó az elem, de javíts ki a tévedek. Az meg hogy üresen 3 voltot mutat sem egészen hiteles mert lehet hogy egy led izzót rá kötnek már csak 2voltot mutat. De majd kicserelem ha haza értem.
Üdv.: Tomi
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33359 üzenetére
Ezen már túl vagyok sajnos. Teljesen szét szedtem kifujkaltam, meg néztem a lap lábait is neme sérültek de semmi.
Üdv.: Tomi
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz IstvánLászló #33349 üzenetére
-
toldy
őstag
válasz IstvánLászló #33344 üzenetére
Nem biztos "kopp kopp kopp". Most össze raktam az elem nélkül és egyelőre tökéletesen üzemel...
Az élet nem habostorta.
-
Sörike
tag
válasz IstvánLászló #33316 üzenetére
Gigabyte H110M-S2H
Pentium G4400
Intel HD graphics 510
8gb ddr4 2133mhz ram
Probléma: integrált kártya csak 128mb ramot kap, ezt akartam biosban feltolni 1gigára, de amikor be akarok lépni biosba, a képen látható dolog történik
Amikkel próbálkoztam: bios reset -
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33302 üzenetére
Szia!
Csak szeretném megköszönni még egyszer a segítségedet. Megoldódott a gondom, amint felvilágosítottak, hogy lehet tiltani az APU-t.
gycs
-
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33298 üzenetére
OK, bár nem tudom, hogy mi ebben az off. Köszi, az eddigi segítséget.
-
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33290 üzenetére
Megtörtént, ugye a kicsomagolt iso-t kell másolni? Csak addig jutok el, hogy lehet 3 féle módból választani, linux, linux (compatible), meg egy harmadik, de akár melyiket választom, nem történik semmi.
Induláskor ezt írja ki a windows
-
Achitori
csendes tag
válasz IstvánLászló #33291 üzenetére
Kihuztam mindent, és nem jó. Lehet hogy a táp miatt nem indul?
-
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33282 üzenetére
Köszi, így meg van.
Integrált grafikus vezérlő:
Grafikus vezérlő típusa AMD Trinity
Grafikus vezérlő állapota Engedélyezve
Grafikus képkockapuffer mérete 2048 MBHigh Definition Audio:
Kodek neve ATI Radeon HDMI
Kodek azonosítója 1002AA01h / 00AA0100h
Kodek revízió 1003h
Kodek típusa AudioPCI Express vezérlő:
PCI-E 2.0 x16 port #0 Használatban @ x16 (AMD Cape Verde/Pitcairn/Curacao/Heathrow/Chelsea/Venus - High Definition Audio Controller, Asus HD7770 Video Adapter)Itt kaptam: [link] egy kis "segítséget", kértem egy kis +infót.
-
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33276 üzenetére
Aidaba beléptem, írja mindkét VGA-t, de tiltást infót nem látok, merre keressem. Ami érdekes lehet mindkét VGA-nak azonos a bios verziója.
berzebub
Catalystot is megnéztem, semmi utalás benne a kártyára, BIOS-ra rosszul emlékeztem, PCI, PCIE, onBOARD, ez a 3 van.Viszont indulásnál VGA driver hibát ír ki, sajna a teljes kiírás valamiért nem látszik, s az élményindex futtatása is hibával leáll.
-
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33276 üzenetére
Az eszközkezelő még mindig nem látja a vga kártyádat, jól értelek?
Így van, de ettől függetlenül működik, csak nem tudom megnézni milyen driverrel.
Az eszközkezelőben látszott mindkét videokártya, itt van a hiba biztosan.
Mint fentebb írták, valszeg a DUAL miatt így OK-s, s mikor még látta mindkettőt akkor is működött rendesen a gép, csak nem AMD driver volt a 7770-n.
Az aida látja mind a kettőt, ez így korrek és ki is írja hogy alaplapi vga tilva is van.
Igen látja, a tiltást majd megnézem, ha hazaértem munkából.(#33277) berzebub
Mikor még láttam mindkét VGA-t, s felraktam a crimsont, az bekavart az APUnak, s onnantól kezdve felkiáltójeles lett, míg a 7770 meg maradt a winfos driverrel. Ha megadtam, hogy honnan telepítsen, ua történt, mindegy milyen, melyik drivert rakom fel, "driver telepítés kész -> újra indítás szükséges -> újraindítás után maradt a winfos driver. Na ezt most már próbálni sem tudom, mert nincs az eszközkezelőben a VGA, s mint lentebb írtam, az AMD detect is csak az APU-t látja A catalyst nem jutott eszembe, belenézek, kíváncsi vagyok az mit lát. A BIOS-t is megnézem, de emlékeim szerint 3 lehetőség van: onboard, PCIE, auto. -
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33274 üzenetére
LAP asrock fm2a75 pro4m
proci a8 5600k
A progi, amit futtattam: [link]
Az APU-t tiltani nem lehet, ha van benne vidikártya, automatikusan át áll arra, ha nincs vissza az APU-ra, minden BIOS állítgatás nélkül működött az új kari (ekezelőben látszott mindkét videókártya), csak az AMD drivert nem tudtam ráerőszakolni, hiába írta ki a gép driver telepítés után, hogy minden OK, újraindítás után maradt a winfos driver. Ekkor került képbe a linkelt progi, s tűnt el a 7770 az eszközkezelőből. -
gycs02
tag
válasz IstvánLászló #33272 üzenetére
S ott mit, hol nézzek? Amit látok, hogy elsődleges kártyának a PCIE van választva, más infót én nem találok. Az nem tudom egyértelmű volt e, a 7770 vissza, monitor rádug, kártya működik, azt jelenti, hogy arra van rádugva a monitor. A BIOS-ban amúgy nem állítottam semmit, mikor először beraktam a kártyát látta is mindkettőt az ek, csak a DDU futtatása után tűnt el.
-
dvdbackuper
őstag
válasz IstvánLászló #32948 üzenetére
egy jumpert kell átdugni a lapon
-
core i7
addikt
válasz IstvánLászló #32941 üzenetére
Tisztatelepítéssel ujraraktam a grafikus drivert egyenlőre eltűnt a probléma
[ Szerkesztve ]
-
ucli
senior tag
válasz IstvánLászló #32921 üzenetére
Felvettem a kapcsolatot velük, holnap le is adom.
Köszi a segítséget -
-Mike-
addikt
válasz IstvánLászló #32932 üzenetére
Elnézést, Win10.
Újra rakom az audio drivert, remélem nem lesz több fagyás.
-
Askformore
senior tag
válasz IstvánLászló #32927 üzenetére
Tudom mit jelent magyarra fordítva érdeklődtem már, de nem jött válasz..
-
Askformore
senior tag
válasz IstvánLászló #32923 üzenetére
Benne van a TXT fájlban minden fontos dolog, de leírom, és köszönöm!
Sapphire R9 270X Toxic 2Gb
Asus M5A97 R2.0
Fx6300 4Ghz
2x4GB ram 1600Mhz
Win 10 EnterprisePróbáltam 5-6 különböző driverrel, még a windowst is újratelepítettem, de rendszeresen a DXGI ERROR DEVICE REMOVED hibát kapom, van hogy 5 perc játék után, de van, hogy egy órát is bír. Próbáltuk másik gépben is, de nem volt meg az illetőenk az a játék, amivel játszani szoktam, így más játékokkal kínoztuk egy rövid ideig, ott nem jött elő. Most még megpróbálom, hogy másik PCI slotba dugom a kártyát, más ötletem nincs.
-
Bonyhi Edő
csendes tag
válasz IstvánLászló #32914 üzenetére
hogy érted pontosan a hardveres ütközést? majdnem 1 évig tökéletesen működött ugyanez a konfig, aztán egyik napról a másikra elszállt.
-
ucli
senior tag
válasz IstvánLászló #32918 üzenetére
A gond ott van hogy a gép el sem akar indulni.
Amikor `loopolva` indult párszor felpörögtek a ventik, de semmit sem csinált.
Olyankor vettem ki a kártyát és indítottam újra alaplapi vga-val majd vissza.
Ezt csinálta ma is, de nem indult, sőt a ventik sem jártak (minden be van dugva).
Másik gépbe sajnos nem tudom berakni, a régit eladtam (laptopba meg kicsit nehéz lenne beleerőszakolni).[ Szerkesztve ]
-
ucli
senior tag
válasz IstvánLászló #32916 üzenetére
150w-ot eszik, 500w-os tápot ajánlanak hozzá.
Nekem egy Chieftec gps-700a8 nevezetű tápom van, mérni pedig egy áramkeresővel és egy ilyesmi műszerrel mértem (a táp maradt a helyén, mert nem bírom kivenni, csak ha az alaplapot is kiveszem) .
Azt az IGP-s kártya dolgot sikerült jól "megaszondani", de igen, az alaplapi vga-ra gondoltam. -
ucli
senior tag
válasz IstvánLászló #32914 üzenetére
Lehet, de most sajnos nincs működő tápom itthon.
Egyébként IGP-vel meg működik a kártya.Szerk: rámértem műszerrel, de nincs baja.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz IstvánLászló #32893 üzenetére
Hogy ki milyen platformra esküszik, az szájíz dolga. Én inteles vagyok, az adatlapomon olvasható, hogy milyen gépem van. Egyszerűen nincs gondom vele.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz IstvánLászló #32890 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítetted véleményemet, de nem győztük meg zuuko fórumtársunkat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
zuuko
csendes tag
válasz IstvánLászló #32884 üzenetére
Minden stimmel, oda-vissza ellenőriztem a kompatibilitási dolgokat, úgyhogy az i5-2500k z68-as chipseten is megy az alaplap pedig befogadja az i5-ös procit.
Kompatibilitási probléma max. a hyperx memóriákkal lehet, mert az nincs a support listen, de a hivatalos support list is leírja, hogy a lista nem teljes és csak referenciának vannak itt (Memory modules listed below are for reference only). Elvileg a lap bírja a 1866-os 1,5V-os cl10es memóriákat.
Azért köszi
-
zuuko
csendes tag
válasz IstvánLászló #32881 üzenetére
i3-assal és a kingston ramokkal elindul és most is azon pötyögök.
i3-assal és hyperx ramokkal már nem és ugyanazt a problémát produkálja, mint a videon (ld. előző hozzászólásom).
Örömbódóttág, csak szeretnék bele egy működő i5-öst a jövőben és érdekelne, hogy ez a lap hibája-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
mpeti3
csendes tag
válasz IstvánLászló #32872 üzenetére
Igen láttam a képet, de ettől még nem tudom mire gondolsz, nem értek különösebben a tápokhoz.
Viszont az általad is említett "milyen tápot vegyek" topik, topikgazdája ajánlásával vettem ezt a tápot!
(De az ajánlott tápegységek listáján is szerepel!)
FSP Aurum belsőre építkezik mint a Straight Power E10. Utána kérdeztem mielőtt döntöttem, igen, és ajánlom akkor Neked is azt a topikot, mert elég sokszor ajánlják ott ezeket a tápokat...Na mindegy, nem akarok vitát generálni, csak kíváncsi voltam mire gondolsz, köszönöm a hozzászólást mindenesetre.
[ Szerkesztve ]
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
mpeti3
csendes tag
válasz IstvánLászló #32870 üzenetére
Persze hogy működött.
Nincs igazából lényeges előzmény, eddig minden rendben volt, azért vettem új tápot, mert összedobok egy NAS-t és ezt a 300W-at pakolom abba.Annyi fejlemény történt, hogy azóta megint minden rendben van... Nem csináltam semmit (kicsit megmozgattam a dolgokat, de ezt előtte is csináltam és mégse), kicsit pihent az egész, aztán újra bekapcsoltam (még este) és azóta minden ok. Érthetetlen számomra, csak arra tudok gondolni, hogy valami miatt valami elektronika letilthatott, vagy valami rosszul érintkezett, mondjuk a proci, vagy lehet van valami hajszál repedés a lapon, ilyesmi jutott az eszembe.
Viszont az érdekelne, hogy miért okozhat problémát, ha ilyen a tápom? Milyen problémára gondolsz?
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz IstvánLászló #32799 üzenetére
430W-os Gigabyte Superb. Anno nagyon jó kis tápnak tartották.
Most játszottam vele kb. 1 órát és eddig minden OK.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz IstvánLászló #32797 üzenetére
És tényleg, azt hittem, nem tudja mérni a GPU diode-t, de most nézem, hogy külön be kell kapcsolni, hogy azt is mérje ... Most alapjáraton 45fok körüli. Akkor nyomhatok rá még egy 1 órás tesztet, hogy kijöjjön mennyire megy fel...
A többivel kapcsolatban köszi, ez kicsit megnyugtató...
-
westcoastog
veterán
válasz IstvánLászló #32594 üzenetére
Na ha korrekten jelzi az jó is meg nem is.
Szétborítottam a gépet kb 2 órája és úja építettem, azóta még nem csinálta. De míg szét nem huzigáltam addig leállt 2 percenként.
-
mtomi95
senior tag
válasz IstvánLászló #32311 üzenetére
Sosem vettem még le újabb alaplapokról. Csak régi P4-esekrol, de ott elég egyszerű felfogatása volt. Ennél persze nem ilyen. Gondolom az alján van egy műanyag háromszög amit össze kell nyomni hogy kiugorjon. De ha a pásztával van baja mitől? Biztos kiszáradt a gyári, de attól nem lesz hűvösebb ha csak kicserélem alatta. Funkciójában mint hővezetés átvezeti a bordára. Na de ennyire?
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32023 üzenetére
Meg sajna ezekre nem volt idom viszont egy hatalmas nagy erdekessegre leltem! Tehat a monitorom folyamatosan keken vilagit e.megy az standbyba tesomeknal viszont igen megneztem a szobamban es nem mindegyik konnektornal csinalja ezt! Lehet itt mas problema is lesz
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32019 üzenetére
Szia ellenorzes alatt pontosan mit ertesz ? Pinek nincsennek e elhajolva ? Meg hogy alaplapra rendesen ra van e dugva minden ? Latoppal minden rendben volt azt is ujjonan vettem 1 evig volt nalam
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32009 üzenetére
Szia , HDMI kábellel, csak az a furcsa nekem hogy nem rég még laptopom volt azon sose jött elő ilyen probléma :/
-
vader108
tag
válasz IstvánLászló #32011 üzenetére
500W Gigabyte táp.
AMD Phenom 2 965BE
ASUS GTX950
2x2GB ddr3 1333mhz Kingmax ram -
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #32005 üzenetére
Üdv hát én raktam össze a gépet tehát megvettem az alkatrészeket mindent PCX-ről most megpróbálkoztam win7-el aztán ha megint előjön akkor tesómék gépén még megpróbálom hogy ott is előjön e a hiba. Tv-n egyébként van hogy ha vagy 15x ki be kapcsolom bejön most is pl már win7el vagy 3x ugye driverek feltevése végett újra indítottam rendszer betölt majd feketeség várok pár percet és hallom hogy akkor érzékeli csak tvt és bejön a kép. Hát csak reménykedni tudok hogy jó lesz.
-
bluyoo
nagyúr
válasz IstvánLászló #32002 üzenetére
Az UEFI-ben nem lett semmi változtatva az előző VGA-hoz képest, szóval azt kizárhatjuk.
Akkor megpróbálom leegyszerűsíteni:
A gép nem kapcsolt be az új kártyával, egy rövid sípszó de a Win. kifagyott betöltés közben. Csökkentett módban viszont elindult.
Az említett programmal töröltem a két driver-t, restart, minden ok. Öröm és bodottág!
De egy játék alatt egyszer csak kikapcsolt, majd újraindul(na) a gép. Kezdődik elölről minden. Win. nem indul el, csökkentett módban viszont igen.
Intel Driver "Clean and restart" minden ok megint.
De pár óra után a rendszer kifagy. Az aktuális folyamat "képe" látszik (nem reagál), viszont az egér kurzor mozog, reset. Kezdődik elölről minden. Win. nem indul el, csökkentett módban viszont igen.
Intel Driver tisztítás és újraindítás, minden ok megint.
Játék, net, ki/bekapcs, .... majd egyszer csak újra kifagy. Az Intel Driver tisztítás és újraindítás újra megoldja a gondot.
Most megpróbáltam elölről az egész VGA cserét. Az említett programmal "tisztítás és leállítás". Gond nélkül bekapcsolt, majd ezután telepítettem az nVidia driver-t. Meglátjuk mi lesz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
csabbymtc
tag
válasz IstvánLászló #31946 üzenetére
Néztem az ASRock oldalát, ott nem volt, aztán néztem az nVidia oldalát is, ott se volt.
De ha mégis lenne, és te tudsz olyan helyet, ahonnan beszerezhető, megköszönném, ha megosztanád velem. -
csabbymtc
tag
válasz IstvánLászló #31944 üzenetére
Igen, próbáltam másik billentyűzettel is, PS/2 és USB is, ugyanaz a helyzet.
Igen, BIOS beenged.
Közben olvasgattam egy kicsit... Okozhatja az problémát az, hogy ehhez az alaplaphoz, és ehhez a chipset-hez (nForce 430) nincs win7 driver, csak vista? -
forguet
senior tag
válasz IstvánLászló #31932 üzenetére
Igen, nagyon jó áron javított.
Hogy mit javított, az pedig itt le van írva.[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
senior tag
válasz IstvánLászló #31928 üzenetére
Szia! Igen, láttam, köszi.
Azóta kipróbáltam egy másik gépben is és ott is se kép se hang...tehát tényleg a VGA a hibás.
Megpróbálom megjavíttatni, hátha.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Vakegérke
félisten
válasz IstvánLászló #31922 üzenetére
"(#31923) Mia vicces?
Csak kérdezem....."Talán nincs hozzászokva a kellemesen udvarias modorodhoz.
[ Szerkesztve ]
-
SigmaW
tag
válasz IstvánLászló #31920 üzenetére
Igen, ugyanezt írtam más szavakkal, köszi hogy megerősítetted az állítást, így biztosan sikerül kiszűrni a problémát
Rendszergizda :)
-
logitech25
tag
válasz IstvánLászló #31878 üzenetére
Fentebb írtam.
Viszont kis probléma továbbra is fenn áll, ötletek erre?
Slotok : A1/A2, B1/B2
Jelenleg A1, A2 üzemel Single módban.
Ha át rakom dualba akkor nem ad képet és folyamatosan ki és be kapcsol.
Memóriák jók, külön néztem őket.B1 /B2 slot nem reagál.
"Ha természetes módon élsz, sosem leszel szegény, de ha a képzelgések szerint, sosem leszel gazdag."
-
nzsolt77
tag
válasz IstvánLászló #31686 üzenetére
köszi a segitséget. valoban a táp halt be. uj tápot vettem és tökéletesem müködik.sajnálom azt a tápot mert minöségi táp volt.de hát azok sem örök életüek.
-
viki6900
csendes újonc
válasz IstvánLászló #31720 üzenetére
És ezt szerintetek ki cserélik nekem olyan kódura?
-
viki6900
csendes újonc
válasz IstvánLászló #31715 üzenetére
Szia semmi gond minden jó tanácsot meghalgatók.de az x4-esel meg jól működik.mind a két proci 125watt
-
zolka95
őstag
válasz IstvánLászló #31712 üzenetére
Talán majd máskor.
Most új, moduláris tápokat nézegetek, mert már zavar ez a sok kábel, hiába lehet elvezetni a gépházban, így is sok felesleges van belőlük.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
válasz IstvánLászló #31710 üzenetére
Van még egy képem amit akkor csináltam. Arra a fehér dologra gondolok, amiből mindenhol van egy kicsi.
A gép működik másik táppal (HKC ). Addig jó lesz, amíg nem veszek egy normálisat.A 220-as kismegszakítóról beszéltem. Elment a házbam az áram.
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
nzsolt77
tag
válasz IstvánLászló #31683 üzenetére
lehet inkább veszek egy tápot. bár tegnap sürün leált,ma kétszer egyszer 20 perc,,aztán a bekapcsolo gombot ujra forrasztottam,de az se tökéletes sajnos,de utánna ujra bekapcsoltam és kb 2 orája megy megint.
lehet a bekapcsolo gomb is a ludas? -
nzsolt77
tag
válasz IstvánLászló #31680 üzenetére
CPU típusa QuadCore AMD Athlon II X4 635, 2900 MHz
Videokártya AMD Radeon HD 7770
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD502IJ SCSI Disk Device (500 GB,
Optikai meghajtó PIONEER DVD-Rw
DIMM2: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
DIMM1: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
ASUS SONAR DG AUDIOO DEVICE
Be Quiet E5-550W -
viki6900
csendes újonc
válasz IstvánLászló #31660 üzenetére
Helo megnéztem támogatja azért vettem meg de semmi.
de a proci suportnál meg 1.5-ös biost ír én meg az 1.9est raktam fel. ez baj?[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
válasz IstvánLászló #31648 üzenetére
Valószínű tápcsere lesz belőle!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Mika1227
őstag
válasz IstvánLászló #31643 üzenetére
A tápon 2db 6-os van ehhez vettem egy átalakítót ami 8-asra alakítja. A kártya amúgy 380X nem 380.
De az én kártyám ilyen!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Rogiii
aktív tag
válasz IstvánLászló #31626 üzenetére
Én ennyire nem értek hozzá, a tàpajànló topicban 30-ig ezt ajànlottàk. Szerintem hétfőn veszek egy újat, ezzel gari utàn még nem tudom mi lesz.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Rogiii
aktív tag
válasz IstvánLászló #31626 üzenetére
Én ennyire nem értek hozzá, a tàpajànló topicban 30-ig ezt ajànlottàk. Szerintem hétfőn veszek egy újat, ezzel gari utàn még nem tudom mi lesz.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Vakegérke
félisten
válasz IstvánLászló #31628 üzenetére
Nem beleszólsz, hanem próbálsz segíteni.
-
mateo91
tag
válasz IstvánLászló #31615 üzenetére
Akkor mit tudok tenni ? laptopom volt előtte win10el sose volt baj vele :/
-
Riko88
csendes tag
válasz IstvánLászló #31586 üzenetére
Elnézést,igazad van.
Windows 8.1-ről frissítettem. -
syberia
veterán
válasz IstvánLászló #31366 üzenetére
Én is örülök hogy nem lett baja másnak, szerintem a tápnak is köszönhető hogy a többi alkatrész épségben maradt. Votl már hogy én is porszívóztam és kívülről azzal szoktam a porszűrőt tisztítani, de messzire elkerülöm az érzékeny (lap, vga, hdd) alkatrészeket.
Köszi a segítséget!
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz IstvánLászló #31353 üzenetére
Ettől tartottam én is, attól elvileg nem lehet baja ha áramtalanítás után (tápon lenyomott kapcsoló) cseréltünk benne 2 ramot? Én régen kinyírtam egy alaplapot, mivel nem figyeltem erre az aranyszabályra.
https://howbad.info/
-
katonanorb
újonc
válasz IstvánLászló #31265 üzenetére
Azt, hogy "USB-n kereszül kap minden áramot" úgy értettem, hogy csak USB-n keresztül kaphat, mert ez az egyetlen csatlakozó van a külső HDD-n, nincs saját tápja.
Azt nem tudom, hogy elegendő áramot kap-e, mert gyanús, hogy nem, és ezért kapcsol le. Nincs tapasztalatom ezekkel, kimérni pedig sajnos nem tudom, hogy az egyes USB portok mennyi áramot adnak, illetve azt sem tudom, mennyi kell specifikáció szerint a HDD-nek.
[ Szerkesztve ]
-
katonanorb
újonc
válasz IstvánLászló #31263 üzenetére
Garanciális, igen, de próbáltam másik, USB 3.0 képes külső HDD-t is ezekre a portokra kötni, de az is lekapcsolt azonnal, tehát felételezem, nem a HDD hibája, hanem valami a laptop oldalán nem működik rendesen együtt. Nincs saját tápja, az USB-n keresztül kap minden áramot.
-
válasz IstvánLászló #31254 üzenetére
Egy hónapos gép, por nincs benne és a bele látszólag rendben van. Tápját nem biztos hogy tudom cserélni mert kissé egyedi, habár notebook táppal lehet menne.
-
RedCactus
senior tag
válasz IstvánLászló #31249 üzenetére
Örülök, hogy sikerült, bár azt mondtad a BIOS frissítést megcsináltad és nem segített.
-
RVR400
veterán
válasz IstvánLászló #31246 üzenetére
Az oké, hogy az egyik pár 2.1V-os, de a másik pár milyen? Gyanús, hogy emiatt nem jó a 4 db együtt.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz IstvánLászló #31244 üzenetére
Most megnéztem és láthatóan a te lapodon nem felváltva, -hanem ahogy eredetileg is raktad- sorba kell rakni, ahogy a kiszerelés színe is jelzi. Az oka általában az, hogy úgy írja elő a gyártó. Az újabb lapoknál "keresztbe" szokott lenni, amire utaltam. Jobb ötletem nincs, mint amik már elhangzottak .
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz IstvánLászló #31242 üzenetére
A RAM-okat helyesen 1-3 vagy 2-4 slotokba rakjuk páronként. Erre az alaplapod manualja ki is kell, hogy térjen. Színenként egyezően a memória párokat.
- Glaz-doz-fhut -
-
RedCactus
senior tag
válasz IstvánLászló #31240 üzenetére
Sajnos több ötletem nincs, talán csak nem szereti a lap vagy a processzor a memóriákat. Ebben a lapban nem sok állítási lehetőség van, talán csak a feszt kéne emelni a RAM-oknak de nincs ilyen opció. Persze ne add fel, lehet, hogy az azonnali alaplapos kérdések topikban valakinek lesz valami ötlete.
-
RedCactus
senior tag
válasz IstvánLászló #31234 üzenetére
Próbálj egy CMOS resetet. Ha nem segít, akkor egy BIOS frissítést a legújabbra.
-
zulu_mester
tag
válasz IstvánLászló #31236 üzenetére
Már próbáltam és elemet is cseréltem, de sajnos ez sem segített rajta
"Te is fiam Bluethooth!"
-
powerray
tag
válasz IstvánLászló #31205 üzenetére
Vissza veszik azzal, ha azt mondom nem jó vele a gépem, így 1 év után? És akkor mire számítsak, hogy kapok egy másik ugyanilyet? Igazából gondoltam rá, hogy veszek egy másikat és ha azzal jó megtartom, ha azzal is fenn áll a hiba, akkor visszaviszem 3 napon belül, még a pénzt is vissza kapom.
-
powerray
tag
válasz IstvánLászló #31203 üzenetére
"ezzel élnek vissza" mondatodat nem értettem.
De mindegy engem most a megoldás érdekel a problémámra, mert nagyon el szeretném adni a gépem, de ilyen állapotban nem tudom.
-
powerray
tag
válasz IstvánLászló #31201 üzenetére
Hű ez igen, hát ha tényleg így néz ki, akkor lehet az a ludas, pedig sokan veszik ezt a tápot és nem mondanak róla rosszat. És már több mint egy éve meg van, viszont a hibám csak pár hónapja jelentkezett. Még garanciális is a táp. De ha a feszültségek megfelelnek és nem mutat konkrét hibát, hülyének fognak nézni ha visszaviszem, arról nem is beszélve, hogy ha gondolom visszaviszem és nincs hibája akkor fizetnem kell nem tudom mennyit.
Szét szedni nem akarom, mert akkor egyértelműen ugrik a gari. Van rá mód, hogy kiderítsem, hogy valóban hibás-e? Van egy ATX táp teszterem, ami annyi hogy ha bedugom a kábeleket világítanak a különböző LEDek, de az nem mutatott hibát.[ Szerkesztve ]
-
powerray
tag
válasz IstvánLászló #31194 üzenetére
Na igen, de te most miről akarsz meggyőzni tulajdon képen? Mert pár sorral följebb azt írták távolítsam el mert az majd megoldja a problémám, de nem nagyon oldotta meg sajnos, továbbra is fenn áll.
-
powerray
tag
válasz IstvánLászló #31192 üzenetére
be van állítva, hogy mutassa a rejtett fileokat. pl. a pagefile, swapfilet látom.
-
rocketry23
tag
válasz IstvánLászló #31140 üzenetére
120W ha jól emlékszem.
Leellenőrzöm!
-
rocketry23
tag
válasz IstvánLászló #31132 üzenetére
CSináltam egy videót:
[link] -
merAce
csendes tag
válasz IstvánLászló #31120 üzenetére
A gyári adat "Power Consumption up to 225W2 additional 6 pin PCIe power required". A kábelt kicseréltem, amint észrevettem a hibát az új monitor kábelére próbaképpen, de nem segített. Még egy infó, megnéztem a régi monitort és ott is látszik a hiba, csak nem veret ki a szemem.
A vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van egy belőle.
-
TaliGa
aktív tag
válasz IstvánLászló #31115 üzenetére
Leírtam, h 1150-es platform+i5, de akkor pontosítok ASUS B85M G + i5 4460, és ugye itt CPU-ban van az integrált VGA. Ezért is olyan fura, mármint, hogy egyiken sincs kép.
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
TaliGa
aktív tag
válasz IstvánLászló #31113 üzenetére
Na igen, eddig én is eljutottam . De nem az... Mint írtam, ha kiveszem a dedikált VGA-t, akkor is ezt csipogja.
"So say we all"
-
VinoRosso
veterán
válasz IstvánLászló #30771 üzenetére
nem tudom mi köze van a konfighoz ennek, de ha így jobb:
* Corsair HX620
* P5Q D turdbo
* Xeon 5460
* 8G DDR2 1066
* Evga 560 Ti
* Corsair 120G SSD
* Samu 1.5TB HDDMost megint leállt magától pedig amióta legutóbb írtam nem volt baja. Egy dologra lettem figyelmes, előtte ciripelést hallottam: ciprip 2mp szünet cirip és leállt. Az áram nem ment el közben égett a szobában a villany. Leállás után elindítottam és most megy rendesen. Kérdés meddig.
Hogyan tudnék rájönni, hogy a táppal van e gond ?
-
RVR400
veterán
válasz IstvánLászló #30776 üzenetére
Több Intel chipsetes ASRock lapnál előfordult régebben, hogy bekapcsoltad, felvillan, majd mintha kikapcsolna, de aztán pár másodperc múlva bekapcsol és be is indul, pl anno a P4i45GV lapok is. Ezek szerint ez náluk tényleg teljesen normál működés. Speciel engem mondjuk megőrjítene, de AMD chipsetes lapjaiknál ezt még nem tapasztaltam, bár inkább áttértem Asus-ra.
-
botibe
csendes újonc
válasz IstvánLászló #30774 üzenetére
Egy kicsit félreérthetően fogalmaztam bocsánat:
Tehát a bekapcsoló gomb megnyomásakor, hirtelen felvillan majd gyorsan elaszik a bekapcsolást jelző led, majd kb 5 másodperc után kezd felpörögni a veni és a HDD, ami olyan 2 másodperc alatt végbemegy. Tehát van 5 másodperc, amíg semmi sem történik. -
net1973
csendes tag
válasz IstvánLászló #30511 üzenetére
Nagyban hasonlít, de nem teljesen ugyanez.
-
törölt tag
válasz IstvánLászló #30498 üzenetére
Sziasztok!
A helyzet az hogy végig futtattam a memtest86ot aminsemmi hibát nem talált de a problema tovabbra is fenn áll és meglehetősen problémás hogy egy gamre vásárolt gépen csak játszani nem lehet 😊
Esetleg bármi egyébb ötlet valakitől azt hallotam hogy nagy valószínűséggel az a probléma hogy az nvidia szar drivereket csinált a gtx 970hez igy reggebbi driverel kell futatni valaki hallot erről bármit...(kipróbáltam a telepítő cd-n lévő driverekkel de ugyan úgy hibás es újraindul a gép játék alatt...barmi hasznos tippet köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Acer Veriton N4630G
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest