Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz RVR400 #29398 üzenetére
Hát ez az!
5-ször is megbántam hogy nem Sabert vettem! (viszont én 1090T használok, ahhoz a Saber ideális lenne még tuningolva is)
Viszont a fatal1ty nálam 2 x lett gariztatva, és miután eladtam, pár hónap múlva a vevő is gariztatta...
Ui:
Csak az ASRock nem ír semmi korlátozást a 220 Wattos procira!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #29396 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő!
Ehhez a szörnyeteg processzorhoz nem is kapható szerintem olyan alaplap abiben korlátozás nélkül, pláne tuningoltan nyugodt lélekkel használhatnád!
DE javítsatok ki ha tévedek
Ui:
Esetleg ez:
ASRock Fatal1ty 970 Performance
Vagy:
Fatal1ty 990FX Professional
De nyugodt még vele se lennék... (túl sok fatall1ty-t pont a Fatal1ty 990FX Professionalt.cseréltem gariban)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz Xian55 #29394 üzenetére
Szia!
Nem jó a konfigod! (gyenge az alaplap)
Ez egy 220 Wattos proceszor!
Az alaplapod leírásában meg ez szerepel:
Max. támogatott CPU-fogyasztás: 140 watt!
Az AMD FX-9590 mellé nem ok nélkül van ez a megjegyzés írva!
Due to the high TDP, please be noted there are limitations while using this CPU(i.e. special thermal required..)
A tápegységedet már meg se nézem...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Xian55
csendes tag
Hello, új vagyok a Forumon!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy igen furcsa probléma áll fent már egészen régóta, csak nem foglalkoztam vele korábban!
A PC-m átlagosan 7-10 percig bírja alap állásban(lap állás alatt értem, hogy nem fut semmilyen számítás igényes program pl. játék)
vagy ha játszom valamilyen intenzív játékkal mint BF4 witcher 3(ultra max grafika). A játék kilépése után 3-10 perc között újra indul a számítógép. És a Windows eseménylaplóban csak ennyi szerepel, hogy
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Esemény azonsoító 41.config.:
ASUS Sabertooth 990FX R2.0
AMD FX-9590 4,7Ghz
4x2GB Corsair Dominator kit 1600Mhz
Asus GTX970 Strix
Corsair 650WHőmérsékletek játék alatt rendben vannak, akár több órán keresztul mennek a játékok. Ha viszont elkezdek bongészni a neten, vagy VLC vel filmet nézni, akkor pár percre rá újra indul a rendszer kékhalál nélkul.
Elég szánalmas hibának tűnik, egyik ismerősöm azt feltételezte, hogy a táppal van probléma.
Ami lehetséges, viszont azt nem értem, hogy amikor teljesen kivan használva a rendszer GPU/CPU maximális kihasználtságon megy, akkor nincs semmi baj.
Előre is köszönöm, azoknak akik válaszolnak.
-
adriaan
csendes tag
Üdv! Múltkori kék halálos gondom megoldódott, nem volt betöltve az xmp profil. Viszont most egy újabb hiba jött elő. Előlapi USB3.0ás portba dugva a külsőmet, nem akarja az igazságot, folyamatosan villog rajt a led, 1-2 percre látom a hdd tartalmát, majd eltűnik, megint vissza, és ez megy a végtelenségig. A merevlemeznek illetve a kábeljének sincs gondja, mivel a hátlapi usb3.0-ával tökéletes megy. Gépház: Bitfenix Neos
Alaplap: Asrock H97M Pro4. Mi lehet a gond? -
kchryss
veterán
Gépem:
Asrock B75 pro3
Sapphire HD 7770 vapor-x
i3-2120Előzmények:
Néha nagyon leesett az fps játékok közben. GPU-Z-vel kiderítettem, hogy ilyenkor a pcie x16 helyett csak x1-en ment. Meg szoktam mozgatni a vga-t és helyre szokott állni a dolog. Egy jó ideje nem is volt problémám vele. Tegnap játék közben kifagyott a kép. Újraindítottam, majd láttam, hogy megint x1-en megy a pcie. Szokásos hibajavítás alkalmaztam, gép kikapcs, vga-t kiszedtem, majd visszaraktam. Gép bekapcs, sípoló hang, gép nem indul. Mondom ez biztos a bios hibajelzője, biztos rosszaul raktam be a vga-t. Megismételtem a vga ki-berakást. Gép elindult, minden jónak tűnt, de a hangfalból halk recsegő hangot hallottam.Probléma:
Na tehát az aktuális problámám az, hogy nincs hang a gépen. Próbáltam a hangfalat kihúztam, bedugtam, kihúztam, bedugtam előlre. Próbáltam fülessel, hátulra bedugva, előlre bedugva, azon is ugyanaz a halk recsegő hang hallható csak. Próbáltam úgy is, hogy kivettem a vga-t és az APU-val indítottam a gépet, úgy sem volt hang. Gondoltam lehet szoftveres hiba, csináltam egy live ubuntu cd-t, arról bootoltam, de ott sincs hang.
Hangfalat vagy fülest bedugom, azt érzékeli a rendszer:Kérdések:
Megdögölhetett az alaplapi hangkártya?
Ha igen akkor mitől?
Hol van ezen az alaplapon a hangkártya chip-je? Mit nézzek meg rajta, hogy fizikai nyomát keressem a hibának?
Mit tehetnék még? -
senior tag
Egy problémám van, az pedig az, hogy nem tudom az AHCI módot bekapcsolni. A BIOS AHCI módban volt telepítés előtt, a regeditben is elvileg AHCI mód van és mégis IDE-ben érzékeli az SSD-t...
-
Hunyika2
tag
válasz Pr3ciSioN #29384 üzenetére
minden kábelt kicsit megigazitottam. most megy a gép, de félek, h az alaplapban elment valami. nézek majd BIOS frissítés hátha van hozzá
[ Szerkesztve ]
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
senior tag
Megvan a probléma valószínűleg... Nem tudom beaktiválni a windows-ban az AHCI módot... Biosban AHCI, regeditben AHCI valamiért mégsem akarja a drivereket felrakni és az SSD így IDE-ben van..
-
Pr3ciSioN
aktív tag
-
Hunyika2
tag
sziasztok. ma egy kikapcsolás után nem tudom bekapcsolni újra a gépem. benti felporof, majd leáll. majd újra próbálkozik.
nem nagyon értem, h mi lehet a gond.PC Cant power ON: https://youtu.be/21NVd_7t9U0Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
senior tag
Ma telepítettem ujra a gépet. Egy szinte 0km-es 840 evora tettem fel egy elvileg minden frissitest tartalmazó Windows 8.1et. A helyzet az hogy random körülmények között a rendszer megfagy pár másodpercre , az Eger meg mozog , aztán mintha mi se történt volna megy tovabb ... Mitől lehet ez ?
-
R2Bazsi15
tag
Memtest lefutattva Nem talált hibát már csak a bios lehet a ludas vagy a táp de az elméletben elég és ha nincs elég áram akkor nem kékhalál lenne hanem kikapcsolna nem?
De az is fura vagy nem tudom, hogy néztem az alaplap támogatottságátt ramokkal szemben és a 4 Gigás új modul nincs a listában lehet ez is a probléma?POCO X3 Pro
-
dannyl
addikt
válasz dannyl #29359 üzenetére
Pár órája frissítettem a VGA drivert 15.6 beta-ra, hogy nem-e valami driver hiba miatt kapcsolgat ki és indul megint újra. Eddig a 15.4 beta volt fent, nem akartam frissíteni, mert minden tökéletes volt, a többire meg elég sok panasz volt a fórumban. Majd tesztelem ma is, de azért megköszönném, ha gondolkoznátok rajta, hogy még mi lehet. Köszönöm.
-
R2Bazsi15
tag
Nah meg most teszteltem valamit és nem úgy ment ahogy gondoltam de lehet nem sok köze van az alapproblémámhoz...
Csak az USB 3.0-s sebességet akartam tesztelni felmásolni fel is tudtam a pendrivar a dolgokat ssd-vel meg van a sebesség is de ez fordítva már nem ment ledobálta a pendrive-ot a gépPOCO X3 Pro
-
R2Bazsi15
tag
válasz RollingPotat #29356 üzenetére
Igen ezen gondolkoztam, hogy a táp lehet a ludas mert csak 1 kis névtelen 400 wattos van benne azt is akartam cserélni egy nagyobbra de szűkös volt a keret és épp ebből kiindúlva került kiválasztásra ez az alaplap is...
És igen mint már mondtam a windows-t újraraktam.POCO X3 Pro
-
mike710
aktív tag
válasz dannyl #29372 üzenetére
Tegnap miután a fogorvos szét zsibbasztotta a szám és folyt a nyálam ilyen gondolatok merültek fel bennem, hogy csóri soundblaster jó régi már szegény meg a svédeket is szidtam hogy milyen ház ez 30ezerert (Fractal Design Define r5) hát nem méret pontos
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz mike710 #29369 üzenetére
Nincs mit, de ilyen ívhúzogatás... Mielőtt szerelsz azért húzd már ki a tápot Nagy mágus lehetsz Ha nincs videókártya a gépben, akkor talán el tudom képzelni, hogy nem veszed észre, de ugye még ott is ott van a hátlapi panel rész, aminek pontosan passzolni kell(ene). A VGA meg bele se megy szerintem, ha az alaplap ferde, vagy mélyebben van, hiszen az pont úgy áll, hogy be lehessen csavarozni a házba. Érdekes... :
-
mike710
aktív tag
válasz dannyl #29368 üzenetére
Jó már le esett Uram isten.. Igen ez az ami hiányzik nekem a szerelési tapasztalat. Én a táv tartókat egy az egyben kihagytam. Nem hiszem hogy haza vágtam volna az alaplapot nagyon jó FSP tápom van mondjuk a lap nem annyira nagy durranás egy 25ezres Gigabyte van most de túlélt már olyat hogy csavarhúzóval piszkáltam és ívet húzott az áram benne. Amúgy nem csálé nem mondanád meg szerintem róla,mondjuk tök fekete a ház belseje meg a lap is szval nehéz lenne.
Köszönöm szépen amúgy a beszélgetést meg a segítséget jó fej vagy, most az aggódásom felváltotta a jókedv.
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
válasz dannyl #29366 üzenetére
Milyen lapot rakok rá? Bocs ha fárasztó vagyok így kora reggel. De én most meg örültem mert szerintem ez lesz a gond ugyanis én rátettem az alaplapot a ház oldalára oda illesztettem és elkezdtem becsavarozgatni találomra ahol volt lyuk oda egy csavar és kész Lehet akkor ott ér össze valami aminrl aminek nem kéne.Most esett le mik azok a pöckök amiket csomagolt a gyártó a ház mellé.
Akkor ha én ezeket kihagytam akkor valószínűleg azért nem indul a gép nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
mike710
aktív tag
válasz dannyl #29363 üzenetére
Az összes kábelt meg igazgattam már mert nagyon idegesit a dolog meg akarom nézni végre hogy milyen a hőfok bent a gépben meg mennyire hangos mert zajszigetelt házat vettem barátnőm miatt hogy tudjon aludni este. Az a táv tartós dolog az mi is pontosan? Mert én csak bele tettem a lapot és kész nem szedtem ki semmit de nem is tudtam hogy figyelni kellene ott valamit.
-
dannyl
addikt
válasz mike710 #29362 üzenetére
Lehet elszorítottad a kábelt, és nem folyik át rajta az áram "Bitch plz"
Viccet félretéve: Tudom, hogy gány meló, de próbáld megigazítani a kábeleket, ha moduláris a táp, akkor pláne. Ha úgy se, akkor szedd ki a kábeleket, és csak simán dugd rá, hogy lásd, mi hova megy. Mennyire moccannak a ventik? Felpörög és leáll, vagy csak moccan egyet? Az se mindegy. Nézd meg nem-e zártál össze áramkört. Épp egy fórumtárs szívott ilyennel. Egy távtartó rossz helyen bent maradt a házban, és az új alaplap áramkörét zárta és nem ment a gép.
-
mike710
aktív tag
válasz dannyl #29361 üzenetére
Ennek nagyon örülök akkor.. sajnos én is erre tippeltem. Ezek szerint van áram az alaplapba csak nem elég? Mert az usb-s egerem világít. Lehet meg szakadt a kábel mert az új házba el lehet vezetni hátul a vezetéket és lehet mikor dugdostam hátul akkor történt valami:S
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
Sziasztok.Egy kis segítség kellene,tegnap szereltem össze a gépem mert vettem egy új gépházat és nem indul el.Rákötöttem a két csatlakozót(2db 4tűs a proci fölött) meg a hosszabbat is az alaplapra amiről az áramot kapja de annyi történik hogy megmoccan a ventillátor indításnál és kész. Mi lehet a gond?
-
dannyl
addikt
válasz caris1 #29358 üzenetére
A hőmérsékletek: GPU 70 fok max. Sajnos a VRM nem monitorozható. CPU max. 54 fok. Memory chanel 0 és 1 rank (ez nem tudom mi, de a CPU-hoz írja) max. 70 fok. Lehet ennél lehet valami max hőmérséklet gyárilag? Mert az UEFI-ben találtam erre vonatkozó részt, ahol az "over temperature protection" "enabled"-ön van. Kikapcsoljam esetleg? Nem hinném, hogy ennél már feljebb menne a hőmérséklet. 10 perc pihi után elindítottam megint a játékot, de 10 perc után megadta magát. Nem tudom mitől van, de csak poénból nem akarok új tápot venni.
-
dannyl
addikt
Az miért lehet, hogy játszom egy játékkal (GTA 5 és Witcher 3), és hosszú játék után (kb. 1,5-2 óra, de néha random, és néha nem jön elő) kikapcsol a gép teljesen, leállnak a ventik is, és utána magától beindul megint? Nincs húzva a CPU, minden alapon van. 3 hónapja vagyok az USA-ban, kijött a gép is velem. Otthon stabil 4GHz-ig volt húzva a proci, akkor egyszer sem csinálta. Már újrapasztáztam a CPU-t is Arctic MX-4 pasztával, a hőfokok elvileg rendben vannak, sőt... A gép oldalai le vannak szedve már. Mi csinálhatja? A tápom nem gagyi, 3 éves. A többi alkatrész is 3 éves, kivéve a VGA-t, az 1-1,5 éves. BIOS-ban lehet valami hőmérsékletes védelem bekapcsolva? Configom az adatlapomon. Köszönöm előre is.
-
R2Bazsi15
tag
válasz caris1 #29351 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy vettem még 4 giga ramot is az előző 2x2 GB-hoz.
Elosztásról csinálok képet
Ehhez egy kicsit már hülye vagyok... hogy kéne resetelnem a BIOS-t?
A memtesten gondolkodtam meg is akartam csinálni csak ott akadtam meg, hogy nincs olyan program ami megcsinálná pendrivera vagyis én nem találtam...[ Szerkesztve ]
POCO X3 Pro
-
R2Bazsi15
tag
Nem is tudom hova tudnám írni ezt a problémát de itt remélem kapok választ!
Nos múlthét kedden vettem a gépembe új processzort alaplapot és videókártyát és van egy olyan problémám, hogy gyakran kapok minden féle üzenettel (system service exception, quota_underflow, kmode_exception_not_handled) kékhalálokat és van amikor egyszerűen kifagy és nem értem, hogy miért a kékhalálokra rákerestem hát majdnem mindegyiknél ugyanaz van. És ha mondjuk elkezdem betölteni a facebookot(nem csak itt csinálja) akkor az egész gép használhatatlanná válik min. fél percig csak az egeret tudom mozgatni.
Szóval lassan 2 hete használom így a gépem valaki tudna segíteni?
Alaplap: ASROCK 970 Pro3 R2.0
Processzor: AMD FX-6300
Videókártya: ASUS R7 260x
SSD-n van a rendszer ha ez számít de mielött beszereztem ezeket az új dolgokat is ezen volt és semmi baja nem volt[ Szerkesztve ]
POCO X3 Pro
-
Dex0620
csendes tag
válasz RollingPotat #29340 üzenetére
Alaplap hibája lehet, hogy késik a bekapcsolás, meg a billentyűzet is?
(#29341) moonguru: Disabled. :/
-
MRProff17
csendes tag
kösz a segítséget akkor megpróbálok 1 másik tápot szerválni...
-
MRProff17
csendes tag
Üdv
Proci:intel g630
táp:logic 420w
vga:gainward gt430
hdd:wd 1tb blue
lap:asrock h61m-vs
ram:csx 2x2gb 1333[ Szerkesztve ]
-
MRProff17
csendes tag
Üdv
A számítógépemnek valami problémája van régóta. Konkrétabban az hogy ha játszok akkor rendszertelen időközönként újraindul.
A probléma még múlt év e környékén jelent meg és december, november fele abbamaradt és 2 havonta ha újraindult most meg óránként többször is mint tavaly.
Nem hiszem hogy túlmelegedés miatt van mert 60-70 C fok körül mozog max.
Eseménynaplóernel 63(41) -
Dex0620
csendes tag
Sziasztok!
A gépem az utóbbi időben a bekapcs gomb benyomása után pár mpre rá indul csak el, előtte semmi nem zúg, és akkor beindul minden, illetve a billentyűzetemet elég sokszor "eldobja", olyankor a ki-be húzás segít rajta csak... (gariba vissza lett adva, nem a bill hibája)
A tápra gyanakszom, de inkább arra, hogy lehet, hogy sok a fogyasztó rá?Konfig:
i5-4440
asrock b85m pro4
gigabvte gtx 750 ti 2gb
hyperx fury 2x4 gb ddr3 1600mhz
ezex 1TB wd blue
Sharkoon vaya ház
LG 22MP55HQ P monitor
Genius KB-G265 világítós bill
Microsoft Intelli Mouse egérés mindehhez egy fsp hexa+ 400w táp.
Elég hozzá? Esetleg táp hiba lehet? Vagy egyéb?
-
csoki46
senior tag
válasz illes.bence #29336 üzenetére
Nem kellett sokat visszatekerni
-
illes.bence
tag
válasz illes.bence #29335 üzenetére
Ugyanez volt a hiba mint az előző kollegánál.
-
illes.bence
tag
Sziasztok!
Egy 600Wos Chieftec táp és egy i5 3470 procival a gépem. Egy rövid de annál biztonságosabb szállítás után elindítottam a gépet, majd valamiért furcsán lassan működött. Kikapcsoltam szétszedtem a gépet, ki tisztítottam "kiporoltam". Majd újra összeszerelés után a gép elindult ( proci vidikari táp is pörgött) majd egy 5-6 másodperc után leáll, aztán újra elindul, újra 5-6 másodpercig megy. És újra és újra ez történik.
Segítsetek, itt vagyunk lanon és pont most sz*rt be a gép.
Proci le van kenve, jól összevan dugva. SSDről indítom, több táp kábellel ki volt próbálva, több áramforrásról.
-
csoki46
senior tag
Sziasztok!
Kicsit kiporoltam a gépem, majd miután be akartam kapcsolni nem igazán akarta elindulni. 6-7 másodpercig pörgeti a winyót, vga-t, mindent majd leáll. Utána 2-3 másodperc szünet majd kezdi előről. Mi lehet a baj?
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy Pci-e x1 (legrövidebb csatlakozó) kártya betehető-e a második hosszú x16 slotba?
Az a gond, hogy a VGA és egyéb kártyák miatt, az EMU hangkártyámnak nem maradt szabad x1 slot hely...
Elviekben fizikailag mennie kell, a kérdés csak az, hogy ilyenkor a VGA x16-os slot nem feleződik-e le x8-ra, mert hallottam ilyen verziót is?A tudomány a valóság költészete!
-
adriaan
csendes tag
válasz adriaan #29318 üzenetére
Végigpróbáltam a lehetőségeket, amiket írtál, de ha hiba ugyanúgy előjön. Memtest86-al lefutattam mindkét memóriámat, nem volt hiba. A windows memória diagnosztika viszont mindig a teszt felénél mindig azt írja, hogy hardverproblémák észlelhetők, keresse fel gyártóját. Elképzelhető, hogy alaplap problémám van ?
-
Dinter
addikt
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy a gép időnként lefagy olyan 1 percre. Ez azonban nem olyan sima lefagyás, először még mennek az animációk a programban, mozog az egér, azonban nem hajtja végre, aztán lefagy a program, de tálca is jó még, aztán teljesen lefagy, a kurzor a töltésjelet mutatja, azonban hang még mindig van. Aztán 1 perc múlva mintha mi sem történt volna. Mitől lehet?
-
caris1
tag
válasz adriaan #29315 üzenetére
Ha nem dual channelben használod a memóriákat (különböző szinű slotokba rakod őket), akkor megy?
Ha a másik két slotban próbálod őket dual channelben, akkor sem mennek?
BIOS-ban XMP profil betöltve?We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
-
adriaan
csendes tag
Üdv!
3 napja raktam össze egy új konfigot ami a következő:
Asrock H97M Pro 4 alaplap
Intel Core i5-4460 processzor
Corsair XMS3 2x4 GB DDR3 1333Mhz Dual-Channel módban
Chieftec CTG-500-80P Táp
Toshiba 500GB Sata III HDD + Samsung 250GB HDD Sata II HDD (pontos számukat a hddknek nem tudom, előző konfigomban tökéletesen működött mindkettő, mindkettő 100%-os kondícióval rendelkezik)A problémám a következő: Már telepítéskor többször volt kékhalál, akkor mindig az irql_not_less_or_equal hibát dobta ki. Nagynehezzen sikerült a rendszert feltelepítenem, jellemzően driverek telepítése közben mindig lehalt a rendszer ugyanúgy irql_not_less_or_equal hibával. De már több fajta hibát kaptam, amik a következők voltak: driver_irql_not_less_or_equal(különböző .sys fájlok)
dpc watchdog violation
kmode_exception_not_handled(különböző .sys fájlok)
memory_management
Amiket már próbáltam: Mindkét Hdd-re telepíteni, mindig a felsorolt hibák jöttek elő.
Cseréltem Sata kábelt,próbáltam egy másik sata portba, szintén a felsorolt hibák jöttek elő.
Telepített oprendszer: Windows 8.1 Pro, próbáltam Windows 10 Insider Preview-et is, a felsorolt hibák ugyanúgy előjöttek.
Én alaplap problémára gondoltam, vagy esetleg bekavarhat a rendszernek, hogy dual-channel módban van a 2 memória?
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz junior11 #29306 üzenetére
Tápegység, ramok cseréje ok, akkor marad a vga, cpu, alaplap. Szerezz további csere darabokat. A cpu-t is csekkold le, vedd ki, tedd vissza. Egy BIOS reset is mehet, tuning ne legyen sehol. Biosban, ha van, kapcsold ki a Spread Spectrumot, tudbó boost és hasonló funkciókat.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Sziasztok, az asztali számitógépemnek már régóta vmi baja van.
Konkrétan arról lenne szó, hogy mikor bekapcsolom a gépet, megjelenik a Windows betöltése (7 és 8.1-gyel is egyaránt jelen van a probléma) és a boot csak a Win logójáig max. az üdvözlő képernyőig jut el, aztán megáll, tovább nem megy, más esetben a bekapcs után vagy egyszerűen csak fekete képernyő fogad, el sem indul a windows, vagy gyakran az alábbi hibaüzenetet dobja: "Warning: Boot failed, press to continue F1". Az F1 megnyomásával már rendesen bejön a windows. Viszont mikor a boot csak pl. a windows logójáig jut vagy csak fekete képernyő fogad, nem segít más, csak a restart gomb a gépen, akár többször is. Ha sikeresen bebootol a windows, tovább a géppel semmi baj, rendesen lehet használni, és kikapcsolni is.
Megjegyzem, felfigyeltem még a gép használata során olyan halk zúgó, enyhén sípoló hangra, amit vagy csak pár másodpercig hallani, vagy akár több percig is, és gyakran ismétlődik. Nem tudtam rájönni, honnan jöhet a hang konkrétan, és azt sem tudom, hogy egyáltalán köze van-e a fennt említett problémához...
A számítógépet 2008 április óta használom, az alábbi konfigurációról van szó:
Intel Core2 Duo E6550 2.33Ghz,2x2GB DDR2 RAM, HDD WD 320GB 7200 rpm SATA II, ASUS PQ5-N-SLI, Nvidia Geforce 9500GT 1GB. W8.1 64bit.
Volt már a gépem egy emberkénél kb. 1,5 hétig, cserélte a tápegységet és a memóriákat, de a probléma akkor is jelentkezett, szerinte HW hiba - chipset vagy HDD-re tippelt (a HDD a HDS, HD Tune Pro és a Crystaldisk szerint rendben van). Ez a dolog nem mindig fordul elő, van, hogy akár 1-1,5 hétig is rendesen működik, de vannak napok, amikor szinte minden bekapcsolás során előjön...
Köszi minden tanácsot, segítséget.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
lalawr
tag
válasz #10726912 #29302 üzenetére
Meg van a probléma A Ram volt a baj nem támogatta az alaplap. pedig nem egy rossz darab az alaplap pedig kellene, de valahogy nem.
Köszönöm mindenkinek a segítségetA két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
törölt tag
válasz lalawr #29300 üzenetére
És csinál valamit? Beindulnak a ventilátorok? Világít töltés jelző led?
Ha nem bootol, az azt jelenti, hogy nem tudod feltelepíteni, nem látja a boot eszközöket, stb. Legyél pontos, ha lehet a hiba leírásakor!
Szedd szét alkatrészeire és rakd össze újra. Nézd meg, hogy a CPU a helyén van e. A hűtőpasztát is ellenőrizd, nincs e elkenődve. Minden tápkábelt csatlakoztass, a vga-ra is, és az alaplapra szintén. Ellenőrizd, hogy a CPU az alap biossal kompatibilis e. Az alaplapot házon kívül rakd össze a cpu-val, vga-val, egy darab rammal és a tápegységgel, és így indítsd el. Ha nincs eredmény, cserélgesd próba darabokkal a meglévő hardvereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest