Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyccon
tag
Sziasztok,alaplapot (Asrock H61M U3/S3),és tápot(FSP Hexa 500) cseréltem a gépbe,de nem akar működni A gép bekapcsol,a ventik mennek (a VGA (Sapphire HD6850) venti is) de más semmi. Köszi előre is.
-
shiftac
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom...
Szóval az a helyzet, hogy random időközönként lefagy a gép úgy, hogy csak a restart segít. Tehát kép befagy, billentyűzet nem kap áramot (legalábbis numlock, capslock hiába nyomom, nem világít a led), az egér kap áramot, de egérmutató nem mozdul. A legérdekesebb az, hogy a háttérben a hang tökéletesen megy. Tehát ha éppen zenét hallgatok, a zene szól tovább, ha éppen skype-olok valakivel, ő ugyanúgy hall engem és én is őt. Kékhalál nincs. Netezés és játék közben is csinálja, teljesen váratlanul. Van, hogy a gép bekapcsolása után 4-5 órával, de olyan is volt már, hogy 22 órát ment a gép és csak akkor fagyott be. Hőmérsékletekkel nincs gond, net közben cpu 40, vga 35 fok, játék alatt cpu max 65, vga max 78 fok. Az aláírásomban szereplő konfigról van amúgy szó. Esetleg még annyi említésre méltó, hogy bekapcsolás után, mikor bejön az asztal és a tálca, akkor egy fél percig nem kap áramot az egér (led nem világít az alján), aztán kiírja, hogy "USB eszközt nem lehet felismerni", 43-as hibakód. De aztán tökéletesen működik.
Mi okozhatja ezt a rejtélyes hibát?
Memtest86 most fut a gépen, eddig egy órája megy, 0 error.
Hard Disk Sentinel szerint ugyan szektorhibás a merevlemez, de a rendszer SSD-ről fut, aminek semmi gondja.
Talán a táp? Régi gépemben van egy 240W-os, Delta beles táp, csak az max 60W-ot ad le +12V-on, nem biztos, hogy elbírná a gépet (akár dvga nélkül). De ha elbírja, akkor kipróbálom azzal.
1 éves gép, garancia van mindenre még, egy pár napja kezdte el ezt csinálni.
Ja és nincs tuningolva semmi, minden alap beállításon megy.
Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem minden fontosat leírtam. Előre is köszi a segítséget, szép estét !Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
caris1
tag
válasz #85154688 #29169 üzenetére
Ha valakit érdekel, igen, a táp halálozott el. Egy másik táppal tökéletesen indul a rendszer. NZXT 550W tápegység élt 3 és fél évet. Dicséretére legyen mondva, hogy semmilyen alkatrészt nem vitt magával.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
-
Pazolini
senior tag
válasz heindrich95 #29195 üzenetére
Olvasd ki a dump fájlból, miért dopta a BSOD-ot. Ha csak nem tiltottad le vmi miatt, elmenti a rendszer.
-
heindrich95
csendes tag
válasz heindrich95 #29194 üzenetére
Most az előbb történt pedig az, hogy terhelés nélkül a HD5670 az új lapban volt és dobott egy kékhalált.Épp filmet néztem. KB1mp-re szóval elolvasni se tudtam mi volt a hibája.Azután a monitoron előjött valami szöveg az is kb 1-2 másodpercig, amit nemtudtam szintúgy elolvasni de valami Hertz-volt benne
[ Szerkesztve ]
-
heindrich95
csendes tag
válasz heindrich95 #29192 üzenetére
Ám még azt szeretném ,hozzátenni ,hogy a régi konfig folyamatosan random időnként megfagyott majd újraindult. Amikor jelentkezett a probléma ,hogy nem indul a videókártyával a gép, átálltam az integrált videokarijára és ott egyszer sem jött elő a probléma.
-
Balathruin
veterán
válasz Massmurderer #29191 üzenetére
Az 500W nem kevés, hanem inkább sok oda.
-
heindrich95
csendes tag
válasz Massmurderer #29191 üzenetére
ugyanolyan 500W. na de most akkor ennyire gyenge lenne mind a 2 táp? nem valami erőigényes alkatrészek voltak, jó tudom max a videokari ami egy picit többet bezabált. Gondoltam én is rá,hogy kiszedjem a lapot stb, ez megtörtént de hiába ugyan úgy nem indult el. se memóriával se nélküle hdd-optikai meghajtó nélkül is.
Lényeg az ,hogy mindjárt jön érte a futár és elviszi, ott majd megállapítják mi a gond remélem.Én nekem nagyon erős a gyanúm ,hogy ez bizony a régi alaplapom átka lesz.[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz heindrich95 #29187 üzenetére
csak az a kérdés hogy mekkora táppal.ha ugyanugy 500w pakoltál bele,és lehet kevés az 500w neki,akkor tehetsz bele 105 féle 500w tápot,akkor se lesz semmi.inkább egy nagyobb táppal probáld ki
-
válasz heindrich95 #29189 üzenetére
Egy dolgot még probalj ki, ha ennyire nem indul a rendszer: szedd ki a hazbol, es tedd mellé egy konyvre vagy valamire (lehetoleg NE antisztatikus zacsira). Hatha valami zarlatot okoz a hazad az alaplap hatoldalan. Mas otletem nincs, amikor en sokat szivok es minden hibatlan, az vagy valami zarlat, vagy a memoriaslotok miatt van ahol keptelen normalisan erintkezni a ram.
szerk: bar ha elotte fel nappal meg ment normalisan az egesz cucc, akkor ennek elenyeszo az eselye :/.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
válasz heindrich95 #29187 üzenetére
Hat az bizony kellemelten, sokminden nem maradt a gepben ami ugyanaz.Ha legalabb ket ram van benne, probald ki csak az egyikkel, a videokartyat pedig mindenkepp ki kellene probalni ismeros gepeben, attol lenyegesen elorebb tartana a tippelgetes.
-
válasz heindrich95 #29183 üzenetére
en is tapot mondanek elso korben. A videokartyat pedig biztonsag kedveert egy teljesen mas gepben kene megnezni.
-
Massmurderer
őstag
válasz heindrich95 #29183 üzenetére
táp cserével mi a helyzet?úgy probáltad?
-
heindrich95
csendes tag
Üdv! Régebben már kérdeztem a problémámmal kapcsolatban de ott hát.. úgy lett elkönyvelve ,hogy ''alaplap hiba'' volt. Nos még egyszer leírom tisztázat kedvéért.
Gigabyte MA78LMT-S2 alaplapban 500W Chieftech táppal egyszer csak az Asus R7 260X olyat gondolt, hogy na én most kikapcsolok. (monitor elsötétül,reset után nem kap jelet a monitor,ventik megmozdulnak-majd leállnak,)
Azután HD5670 teszt jött. Bepattintottam, tökéletesen ment, azután már ez is leállt majd újraindítás után működött tovább.. amíg ez is beadta az unalmast és, nem adott jelet, de ezzell még legalább a ventik pörögtek. Alaplapi VGA-val minden tökéletes volt.Új táp/ram/hdd csere-teszt megtörtént...stb.A mostani helyzet picit más. Ma kaptam kézhez egy vadonat új G3258-as procit és egy Gigabyte B85M-DS3H lapot. Összeraktam mindent, majd elindítottam APU-t használva a gépet. Jött a videokártya teszt.Beraktam az R7 260X-et a slotba majd elindítottam és néztem nagyokat ,hogy mi van már mert megint ugyan azt a hibát produkálta. Ventik megmozdulnak majd leállnak. Kicseréltem a videokártyát az 5670-re, ezzel tökéletesen üzemelt terhelés alatt kb.. déltől olyan este 8- ig. Játék alatt hőfokokat direkt nézegettem, és nem melegedett túl semmi sem, de megfagyott a gép és újraindult.A monitor szintúgy nem kapott jelet és a reset után is kikapcsolva maradt. Kérdem én valószínű, hogy az előző alaplap megsütötte mindkét videókártyát és most ezekkel van a gubanc??.(R7- kari garanciális, minden esetre ma visszaküldöm szervízbe.)
Segítségeteket megköszönöm. -
Frozr
csendes tag
Sziasztok!
Ma összeraktam a teljesen új számitógépem, amely egy i7 4770k processzorral lett megáldva, és asus z97- ar alaplappal muzsikál.
Na most a következő lenne a probléma, IGPről HDMI-n keresztül nem kap jelet a monitor (igen, próbáltam váltogatni monitoron a sávokat, vga, hdmi1-2 nem vezetett sehova)
Viszont egy amd r7 260x videókártyával DVI -vel boldogan szalad a signal.
Ötletek?
Azt olvastam hogy másnak is volt ilyen ezzel az alaplappal, és bios frissítés megoldotta, nekem még az se.
Segítség!
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz maross #29178 üzenetére
a melegedés nálam is elöjött.eddig max 43-45fokra ment fel a proci egy nagyobb játéknál is,most,mivel meleg van jóval több.54fokos is volt,hiába van 4 venti a házba pedig a procinal Thermaltake Contact 21 CLP0600 hütö van.gondolkoztam is hogy vezsek valami jobbat.persze a ház oldala nálam már le van véve.
-
válasz Hori0007 #29177 üzenetére
Ha elotte is ez volt a gond, most is az lesz valoszinuleg (bejottek a 30+ fok, nagyon nem ugyanugy hutenek a dolgok). De nezz kezdetnek procihomersekeletet aidaval, siman es jatek alatt is. Ha sok, akkor kezdetnek vedd le a geped oldalat, es ha be van szoritva szerencsetlen gep egy boxba, vedd ki hogy tudjon szellozni. Ha igy nem fagy, akkor gondolkodhatsz egyeb dolgokon, 2-3 hazhuto idealis esetben. Ha nem ez a gond, akkor gyakorlatilag barmi lehet, win reinstall kell kezdetnek.
-
Hori0007
csendes tag
Egy éve össze rakattam egy gépet.És a 2 hónappal utána előjött ez probléma hogy random újraindul. Utána olvastam és sokan mondták hogy a proci túlmelegedett és ezért indul újra, vettem is egy cooler master tx3 evo-t. Egy 4 hónapig semmi baja nem volt, a napokban megint előjött ez a újraindulás probléma.(naponta 2-3szor újraindul)
-Amd a6 5400k 3,60-4,00Ghz
-integrált videokártya
-2x2gb kingston ram
-chieftec iarena 400wattos táp
Mi lehet a gépnek a baja? -
válasz Balathruin #29175 üzenetére
Egy-ket honapja vettem, nem hiszem hogy tudott rola, egyszeruen csak jol idozitett.
-
Otlet, hogy mit probalhatok még egy geppel, ami tegnap még teljesen jo volt, ma mar vacakolt, es mint kiderult, kb 70+fokos volt a chipsethuto amikor megneztem (par percrol van szo, windows be se jott).
Tapot kicsereltem, lapot kiszereltem, megneztem semmi nem er semmihez, chipsethutot ujrapasztaztam, visszatettem. Inditom, bemegyek a biosba, a homerseklet szenzor 25-30 kozott elvan, kozben a chipsethuto bordaja megint annyira forro lett, hogy nem volt mar kellemes a kezemet rajta tartani (1perc kellett neki max). Alaplap kukan kivul sok otletem mar nincs. Ramokat teszteltem a gepben, tegnap még hibatlanul futottak a memtestek. Most csak egyet hagytam benne, sokminden nem valtozott tole. Egy Asus p5ne-sli-rol van szo, nemreg vettem itt ph-n :/.
-
kobi77
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket / véleményeteket szeretném kérni, a problémám a következő:
A mai napon cseréltem a régi házat egy Antec GX500-ra, minden simán ment, tökéletesen működik, leszámítva, hogy ha menet közben állítom a házon lévő fan controller-rel a fordulatszámot vagy használom a Front USB-t akkor a gép újraindul. A venti állításnál 10-ből 9szer, az USB-vel általában akkor amikor kihúzom. Kipróbáltam, hogy lehúztam a tápról a controllert ( ez Molex-ről megy, semmi más nincs rákötve ) és így kapcsolgattam, ekkor is újraindult, ez számomra érthetetlen. Talán rövidzárlat? Mindent többször átnéztem, kihúztam, nem segített.
A PC az átszerelés előtt:
Asrock B85m pro3
Asus Srix GTX960
Intel I5 4570
Kingston hyperx 2*4 GB kit
Chieftec 550W 80P
2 régebbi Sata2-es HDDEz annyiban változott, hogy cseréltem a GX500-ra, és pakoltam bele egy SSD-t, illetve a 2 régi HDD helyett egy WD Blue 1TB-ot. Minden más maradt a régi.
Ami talán még fontos lehet, hogy amúgy a ventik tökéletesen működnek...amíg nem piszkálom a controllert
Előre is köszi a segítséget :
Kobi -
-
caris1
tag
Sziasztok!
Adva van egy gép, amely egyik pillanatról a másikra nem indul el (reggel még működött, délben már nem). A következőt csinálja: ventilátorok felpörögnek a házon/procin/videokártyán, de kép nincs és teljesen random időközönként újraindul (leáll és azonnal elindul megint).
- Core i3-4330 processzor
- Gigabyte h97-d3h alaplap
- 2 db Corsair Vengeance 4GB ram
- ASUS GTX 960 videokártya
- 2 db SSD
- ASUS Xonar DX hangkártya
- NZXT 550W tápAmiket eddig csináltam, de nem segített:
- Kiszedtem minden "felesleget", csak táp, alaplap, proci és 1db ram maradt (mindkét rammal próbáltam, de egyikkel sem megy)
- BIOS reset
- Monitor jó, mással kipróbáltam
- Speaker-em sajna nincs, így nem tudom, hogy sípol-e és mennyit.Tehát vagy a táp, a lap vagy a proci rossz, de sajnos egyiket sem tudok kölcsönkérni, így nem tudom, hogy melyik lehet a rossz. Hátha nektek van valami ötletetek.
Köszi,
[ Szerkesztve ]
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
trancemusic
senior tag
válasz IMIIKE1998 #29165 üzenetére
Vga és/vagy vga driver hiba.
Első körben amd driver eltávolítást, újratelepítést javaslok.
Nem feltétlenül a legújabbra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluedragon36 #29162 üzenetére
Működött ezzel a CPU-val a géped?
Tápegységet is ellenőrizz. A CPU-t pedig szervizben ellenőriztesd le. (esetleg egy előzményt is írhatnál, tuning volt e, vagy újra pasztázás, stb). -
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #29163 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz IMIIKE1998 #29163 üzenetére
Nem jó jel.Nálam mindig valamilyen hardwer hiba előjele volt.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok! Ezt a "csodálatos jelenséget" miért produkálja a gép? Előre is köszi .
-
bluedragon36
csendes tag
Ezek szerint merjek beruházni másik cpuba?
-
Balathruin
veterán
válasz bluedragon36 #29160 üzenetére
5 rövid jelzés a CPU hiba...
-
bluedragon36
csendes tag
Sziasztok!
A problémám lényege, alaplap asus f1a55 m-lx r2.0 Amd Athlon X4 651k prcesszor. A gép beindul, ventik felpörögnek, egy szokásos sípolás és aztán pár másodperc mülva 5 rövid. Monitor végig fekete se bios semmi. Ramokat, vga-t, tápot másik gépben kipróbáltam semmi bajuk. A processzort nem tudom mert nincs másik fm1-es lapom.
-
Massmurderer
őstag
adot egy konfi amd b45 proci
asus M4A79XTD EVO alaplap
crucial ddr3 4gb 1600mhz ram 1db.
vettem mégegyet,tipus márka ugyanez a rambol.alaplapba 4 foglalat van,2 fekete szinü,2kék.egy ramnál ok minden,ha mellé teszem a másikat a bios beállitás visszaáll az eredetire.beállitom a biost,minden ok,de ha pl áramtalanitom a gépet ujra minden visszaáll a biosba.bios elem uj,egy ramaml nem áll vissza a beállitás,csak a 2nél.semmi piszka nem volt a ramnál,se idözités,se + fesz.win 7 32bit ultimate van fent,kiirja a 8gbot mindenhol,de csak 3.12gbot enged.jóó,tudom hogy a 32bites csak ennyit enged.az lenne a kérdés,hogy tudnám megoldani hogy 2ramaml ne kelljen állandoan a biost ujra állitgatnom,vagy mi lehet a gond.
elöre is köszi a választ -
pity-putty
tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba Satellite P750-10R notebook.
Egy ideje már nagyon melegedett ezért ma délelőtt szétszedtem és kiporszívóztam a belsejét.
Összerakás után azonban a következő hibát produkálja:
A bootképernyő után nem bootol be semmiről, csak a fekete képernyő marad a bal felső sarokban egy villogó kurzorral.Kipróbáltam SDD-ről, USB-ről és DVD-ről val bootolást is, de ugyanez volt a helyzet.
Sőt még akkor is ezt produkálja, ha nincs rácsatlakoztatva HDD, optikai meghajtó és USB sem.Szóval olyan mintha maga a boot folyamat már el sem indulna.
Mi lehet a probléma vele?
Mit tehettem tönkre a szétbontásakor? -
jbauer05
tag
Üdv Segítséget szeretnék kérni.
Van egy egy éves vatta új gépem. i3 4330, 8gb ddr3 ram, asrock b85 pro4 alaplap. chieftec 500 watos táp.
A sztori ott kezdődik, hogy itt nyár, meleg van és már hallom, hogy bf4 közben felpörög a ventilátor a gondolom túlmelegedés miatt. Mondom akkor ma kitakarítom. Szépen levettem, a hűtőt, papírtörlővel letakarítottam a pasztát mindkét helyről. Számmal kifújtam a port a hűtőből, mert nem volt sűrített levegőm. Raktam pasztát a procira, visszaraktam a hűtőt és bekapcsoltam a gépet. Elvileg rendesen leszorítottam a hűtőt és szerintem a pasztát is jól raktam fel rá, de a szokásos 45-50 fok 65-70 fokot mutatott az aida, Ezért megismételtem még egyszer a tisztítás műveletet. És most próbáltam kisebb pasztát feltenni, és vagy kétszer ellenőriztem, hogy rendesen ráfogattam a hűtőt. Megint bekapcsoltam és mosta biosban néztem meg, és megint 65 70 fokot mutatott. De itt most azt történt, hogy fogta magát és magától kikapcsolt. És azóta nem kapcsol be, mert bekapcsoláskor felpörög minden venti pár másodpercre és utána kikapcsol a gép. A táp vezetékeit kihúzogattam és még egyszer visszaraktam és akkor is ezt csinálja. Mit ronthattam el ?
[ Szerkesztve ]
-
starius
tag
válasz trancemusic #29153 üzenetére
Nem sikerült sehogy megoldani. A dram_led lámpa folyamatosan pirosan világít. Ez mit jelenthet?
-
trancemusic
senior tag
válasz starius #29152 üzenetére
Az egyoldalas legyen a proci felöl nézve 1-3 slotban.
Ha ebben nem különböznek akkor próbálj kis feszt adni a memória vezérlőnek.
Amd nemtom hogy nevezi ezt.
Ha nagyon eltérő időzítésűek autó helyett lőjj be egy köztes értéket.
Feszültségük eltér a moduloknak,akkor adj manualba a magasabbét nyugodtan.
Kissebb feszesnek nem lesz baja.
Pl: 1,5 voltos ramnak nemlesz baja 1,6 volttól.U. I : term. miután az ùjat letesztelted egyessével hogy jók-e!
[ Szerkesztve ]
-
starius
tag
Hello!
Van a gépemben 2x2gb kingston hyperx 1333 mhz ram, vettem még bele 2x2gb kingmax 13333 mhz ramot, és miután beszerelem, a gép nem indul, csak fekete képernyőt kapok. Mi lehet a probléma? Biosban kell valamit állítani? Asus m4a77t alaplapom van. -
senior tag
válasz Ron Swanson #29148 üzenetére
rájöttem mi a gond, ha a cpu_fan1-re van dugva a procihűtő akkor nem látja a ramokat, ha a fan2-re akkor jó...
-
maxika15
tag
Sziasztok, először is leírom a konfigot.
CPU: Intel(R) Pentium(R) D830 CPU 3.00GHz
VGA: NVIDIA GeForce 210
RAM: 2GB DDR2 667Mhz
Windows 8.1 32 bit
Tegnap telepítettem újra, eddig sosem volt vele gond mióta megvettem. Egy Geforce 6700 XL volt benne, de a héten ezt lecseréltem. Na most az a baj, hogy 3 órája 15-30 percenként lefagy, de nem úgy, hogy semmit nem tudok csinálni, hanem úgy, hogy az egér mozog, a win gomb műkődik(tehát váltja a képet az asztal és a csempék között) alt+tab kombináció is működik, ctrl+alt+del is! De semmi több, semmire nem tudok rá kattintani, és semmi nem is megy, tehát csak a kiakpcs. gomb a hatásos! Vírusirtó van fent, a hardverek nem melegednek túl, a windows friss, szóval minden kóser(annak tűnik). Mi lehet a baj?UP: Lefutattam egy memtestet, minden oké, ram hiba kizárva. Újra raktam, most win 7-et, a probléma még mindig fenn áll, elméletileg a winyónak nincs baja. Azt viszont furcsálom, hogy ha elindítok egy filmet, és lefagy, akkor a hang megy tovább, de a videó megáll.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
Sajnos ahogy vártam, továbbra sem működik. Azért baromi idegesítő a dolog egyébként, mert a fő alkatrészek eddig is együtt voltak, és együtt működtek - a változás mindössze annyi, hogy egy másik tápról kapják az ellátást egy másik házban...
De én távolról ennyit tudtam csak segíteni most hirtelen. Nektek is köszönöm a gyors reakciókat!Do you see the white shadow?
-
senior tag
válasz Ron Swanson #29116 üzenetére
Sziasztok! Egy kis update:
sikerül bootolnom, de csak úgy, hogy ha az alaplapon lévő power gombbal kapcsolom be a gépet ha a gépházon kapcsolom be, akkor no signal..
illetve ezt írja ki előtte:
PMBUS Address ErrorAny idea?
-
törölt tag
válasz masterchief9 #29143 üzenetére
A BIOS reset legegyszerűbb módja, ha kiveszi az alaplapból a gombelemet, és ezzel egy időben kihúzza a tápkábelt a tápegységből; azaz ne legyen a hálózati konekktorba bedugva, vagy ne legyen a tápegységbe bedugva. próbálja egyesével az alaplapon hagyni a memóriákat, és az is lehet, hogy érdemes lenne egy másik vga-t kipróbálni.
-
Frod
addikt
Köszönöm a segítséget, most épp a "feszült várakozás", azt mondta visszahív ha sikerült... mindenesetre, itt minden tippet megkaptunk a sikerhez Gondolom ha ezek után is azt mondja, hogy még mindig nincs kép akkor irány a szerviz.
Do you see the white shadow?
-
Vakegérke
félisten
válasz masterchief9 #29143 üzenetére
Csavarhúzóval is át lehet hidalni a tüskéket, de óvatosságot kíván a művelet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Frod
addikt
válasz CoolMan #29140 üzenetére
Ha jól értelmezem a manual-t amiből lesni próbálok az az, hogy egy kis jumpert rárak a 2 kis tűre egy pár másodpercre, majd leveszi, és bekapcsolja a gépet?
(bónusz kérdés: biztos vagyok benne így láltatlanban, is hogy nem teljes dobozzal kapta az alkatrészeket, így ha nincs jumper-e, honnan lehetne leszedni arra az időre? van máshol a gépben?)[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz CoolMan #29137 üzenetére
Köszönöm urak, ezzel a táp-gond letudva, azt mondja így már tudja csatlakoztatni....
Viszont! A ventik felpörögnek, a led-ek világítanak, de kép továbbra sincs
Se akkor ha az alaplapira integráltat köti be, se akkor ha bedugja a saját külön vga-ját (HD 4650) és azt csatlakoztatja a monitorhoz.Most jön a szokásos játék, hogy vagy a táp nem bírja el, vagy a kábel rossz, vagy a vga rossz?
Az a baj, hogy ezt a részét így a távolból már tényleg nehéz nekem is megmondani mi a baj :/
És ugye még a bios-ig sem tud eljutni, hogy ilyeneket megnézzünk, hogy le van-e tiltva az alaplapi vagy akármi.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Hmm, cpu 4 pin-es ága valóban van, de maga a slot (ATX_12V) ahová menne az 8pin-es. Ez nem gond? Vagy mindegy, hogy középre, vagy melyik végébe? De köszi a segítséget, jó gyorsak voltatok
(Azért vagyok tanácstalan, mert a saját gépemet megnézve nekem oda is egy 8 tűs megoldás megy, igaz totál más a konfig)A vga-ja meg régi, annak még nem is kell külön tápellátás.
Úgyhogy gondolom akkor a 24 tűs nagy tápcsati meg ez a 4pin és kész?![ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
A 6+2 táp valószínűleg a VGA-t látja el, ha kell. Muszáj lennie egy olyan 4 pin-es csatlakozónak, ami az ATX-nek kell. Kezdetnek elég, elindul vele a gép, aztán vehettek egy 4-8 pin átalakítót.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Jobb híján ide írom a dolgot, remélem tudtok segíteni.
(Kicsit nehézkes a probléma, mert egy haveromnak próbálok segíteni szóval az infók másodkézből vannak, ő telefonról mondja a dolgokat, míg én próbálom a pdf-es kézikönyveket bújva irányítani...)A lényeg, hogy az úgy cserél most gépet, hogy a táp és a vga marad csak meg, minden mást használtan megkapott (de működő képesen, mert ahonnan jöttek az alkatrészek, ott ment a gép!)
Addig eljutottunk, hogy mindent összedug és nincs monitor kép - elkezdtünk ezen a vonalon menni, meg keresni a hibákat, hogy mi lehet amikor is kiderült, hogy a 8pin-es tápkábel ami a lap bal felső (ATX_12V) részére kéne, azt rá se dugta. Jó... a tápon (Chieftec GPA-450S8) nincs is 8 pines, a 6+2-es ágat pedig állítása szerint képtelenség rádugni (meg azt mondja össze se lehet pattintani, hogy 8-asként szuperáljon). Most ugye én a távolból nem látom, de ilyen létezik? Valaki hasonló problémával? Átalakítót kéne most szerezni, vagy mit tudnátok javasolni? A lap: Gigabyte GA880GA.Do you see the white shadow?
-
-
masterchief9
csendes tag
válasz trancemusic #29121 üzenetére
Üdv. Ezt is próbáltam, csere táppal is ez a helyzet. Vgat teszteltem másik gépbe a többi alkatrészt nem tudom. Érdekes a probléma mert kikapcsoltam reggel a gépet, hazajöttem bekapcsoltam és ez a helyzet.
Configom:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 Rev 1.5
Amd Sempron 140 (2 magosítva, 2.7 ről 3.0Ghz rehúzva)
2Gb Samsung DDR3 1333Mhz
WD 320Gb Blue Sata2
Chieftec GPS 400AA-101A
ASUS 8400GS
Noname ház: jumperrel is próbáltam resetelni/kikapcsolni.Optikai meghajtóm nincs, és egyéb marhaságok sincsenek bekötve, csak ez így ahogy van.
Sajnos a többi alkatrészt nemtudom teszteli, proci/ram ősök gépébe core 2 és ddr2 van. Kábeleket is nézegettem, de semmi hibát nem véltem felfedezni, főleg hogy hozzá se nyúltam....
[ Szerkesztve ]
-
khes
tag
Helló mindenkinek. Van egy PC-m (i5 3570k, ASUS p8z68, 8GB 1600mhz Kingston, 1tb Samsung HDD, EVGA 850 G2, Sapphire r9 290 TriX) és az a problémája szegénykének, hogy gyakran, amikor bekapcsolom és kiválasztom a profilom win7ben a képernyőn megjelennek vízszintes fekete csíkok és ahogy berak az asztalra szinte egyből fekete lesz az egész kijelző, semmi válasz a géptől. Tegnap viszont újraraktam a drivert, most a legfrissebb beta driver van fent és tegnap 5-6 órán keresztül tudtam játszani minden probléma nélkül majd egy Youtube videó alatt lefagyott és újra ezek problémák vannak. Most ugyan úgy benne van a gépembe a kártya, csak BIOS-ban átraktam az APU-t elsődleges megjelenítőként, így pedig természetesen hiba nélkül megy a gép. Mielőtt pedig elkezdődtek ezek a problémák a GTA 5-ből (első indításkor) jó párszor kidobott atikmdag.sys kék halállal a gép, viszont egy újraindítás után tökéletesen ment a játék. Mit javasoltok, mit tegyek?
-
trancemusic
senior tag
válasz masterchief9 #29110 üzenetére
Resetben tartja vmi a lapot. (Talán maga a kapcsoló? ) Húzz le minden hardvert a lapról cpu+hűtőjèt kivéve.
Vga -t is. Ramot is.
Ha beindul de veszettül csipog, akkor egyessével visszadugsz mindent, bekapcsolod.
Alap a cmos clear, táp csatlakozók átvizsgálása, rendesen illeszkednek-e.Zárlatos ide dvd-rw produkált nálam ilyen hibát egyszer régen.
Csere táppal próba nem ártana.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
Takarítottam. Ez itt nem helpdesk' nincs állandó ügyeletes aki válaszolna. Aki pedig türelmetlen az magára vessen! Az offot és a veszekedést be lehet fejezni! Köszönöm.
-
senior tag
Sziasztok! Kéne egy kis help.
Ma reggel elhatároztam, hogy kitakarítom a gépem. Szétszedtem, óvatosan leporoltam mindent, összeraktam. No signal, nincs kép. Cmos clear után lett kép, bementem a biosba. Proci 72 fokos. Restart, és valami ilyesmit írt ki: PCMBUS address failure
Azóta nem sikerült újra képet varázsolnom...Konfigom:
Asrock z77 fatal1ty performance
I5 3570k gyári hűtő
2x4gb patriot ddr3
vga nincs, integráltat használom2 monitorom van, egyik dvi masik hdmi
Lehet, hogy kuka az alaplap?
-
daver88
aktív tag
Üdv!!
Nekem is olyan problémám lenne, hogy a gépem bekapcsol, hallani a windows betöltődésekor a "windows szignált" de sajnos abszolút semmilyen kép nem jön be már az elejétől kezdve sem. Tegnap este még hibátlanul működött, ma reggel pedig ez fogadott. Probáltam VGA, HDMI kábellel is, egyikkel sem mutat semmit...
Videókártyát már kivettem, visszaraktam, de nem javult meg...Köszi előre is, ha valaki tud segíteni, mi lehet a probléma!!
-
masterchief9
csendes tag
Üdv. Az lenne a problémám, hogy a számítógépem bekapcsol, kép nincs a procihűtő meg elakar indulni de épp hogy csak megmozdítja a coolert néha-néha power és reset gombra nem reagál, powerre is csak bekapcsolásnál. Kérném a segítségeteket hogy mi lehet a probléma. Én alaplapra gyanakszom. bios resetre se reagál (CLR_CMOS)
Üdv: Masterchief9
-
maxika15
tag
Sziasztok, először is leírom a konfigot.
CPU: Intel(R) Pentium(R) D830 CPU 3.00GHz
VGA: NVIDIA GeForce 210
RAM: 2GB DDR2 667Mhz
Windows 8.1 32 bitTegnap telepítettem újra, eddig sosem volt vele gond mióta megvettem. Egy Geforce 6700 XL volt benne, de a héten ezt lecseréltem. Na most az a baj, hogy 3 órája 15-30 percenként lefagy, de nem úgy, hogy semmit nem tudok csinálni, hanem úgy, hogy az egér mozog, a win gomb műkődik(tehát váltja a képet az asztal és a csempék között) alt+tab kombináció is működik, ctrl+alt+del is! De semmi több, semmire nem tudok rá kattintani, és semmi nem is megy, tehát csak a kiakpcs. gomb a hatásos! Vírusirtó van fent, a hardverek nem melegednek túl, a windows friss, szóval minden kóser(annak tűnik). Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
válasz errorcode06 #29098 üzenetére
Na, ma szétszedtem, átnéztem a kábeleket, kitisztítottam, de nem javult a helyzet.
A táp egy 350-es modecon, holnap kipróbálom egy másikkal (Q-tech - tudom tudom, de csak ezt tudtam hirtelen szerezni, mindenesetre működik) aztán meglátom mi lesz.
Amit még megnéztem hogy 667-es ddr2 ramok (2x1GB), meg egy fullpasszív palit 8500gt van benne, egy noname kártyaolvasóval az elején."Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Ma lett valami baja a gépemnek, miszerint egyszer megfagyott a Windowsom, és kikpacsoltam, utána viszont az alaplap képnél, mikor bekapcsolom ott megfagy és semit sem csinál.
Próbálgatás után aztán bejött megint, de ez mitől lehet?
Egyéként 8.1 pro 64bitet használok most.
Köszi előre is! -
illes0102
aktív tag
válasz Pr3ciSioN #29102 üzenetére
tudnál ajánlani egy programot hőfokokra légyszíves?
a gépben 2 venti van, 1 elől 1 hátul oldalsó kettőt le kellett szednem mert nem fért el a proci hütö miatt, azokat is visszateszem amint meglesz a vizhűtésem.Most 1-2 óra játék alatt nem produkálta újra hanyagoltam a chrome-ot közben
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen, kékhalálokat kapok kb 1hete, felhasználástól függetlenül.
Néztem és a kékhalálba azt írja..page in nonpaged area...és az ntoskkernel-re utal mint hibaforrás...
A gépnek minden mervelemezen van lapozó fileja..amit én állítottam be...
A win kb 1hónapos ahogy a memóriáim is...azelött ilyen nemvolt...most volt egy restart..és ami a d-n volt vagy onnan lett telepítve a gép szerint elérhetettlen..vagy már rég nemott jelenlévő file vagy program..
Tehát semmi sem elérhető+az intéző osszeomlik ha a start menü részt akarom használni....Ezt hogy szürhetem le hogymi a forrás?
Oké merevlemez átvízsgálás..és esetleg más kábelre tétel...memó hibátlan azt már átvizsgáltam a procit is teszteltem..az igp-t is, azok tesztjei lefutnak...
Lehetséges hogy nemelég az igp-nek a gyári fesz vmiért? vagy ilyen amire még gondolok....
Esetleg xmp profil nemtetszik a memóriának..nemtudom.Jólenne ha vki tudna egy jókora tanácsot adni
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz illes0102 #29101 üzenetére
Akkor a hőfokokat kellene megnézni , mert lehet hogy egy újra pasztázás és egy plusz venti a gépben megoldaná de nem biztos.Esetleg ha nincs ennyi minden megnyitva akkor is csinálja?Így hogy említed lehetséges hogy a hálózat nem bírja el a "sok" gépet.
\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja
-
illes0102
aktív tag
válasz Pr3ciSioN #29100 üzenetére
FSP Raider RA-650 táp van benne, igen játszottam (wow) gyenge közepes beállításokon mert 4gb ram már annak is kevés. + chrome 5-6 lap megnyitva.
Se videókártya, se processzor nincs huzva, havi 1x mindig ki van fujva/porszívózva.
azért gyanakodtam csak a ramra mert ma kivettem 4gb-t kölcsönadtam egy barátomnak pár napra, és utána pár órára rá csinálta ezt kétszer. (gondoltam ez is valami biztonsági dolog ha a ram tulmelegszik akkor lekapcsol mint pl egyes prociknál, mert 78% ram használat volt csak játék közben minden chrome nélkül, és azért a chrome is tud zabálni rendesen ha youtube megy meg több oldal meg van nyitva )gondoltam már valami hálózat bajra is a házban, nem tudom ez mennyire lehetséges... mert az elején csak nekem volt itt "nagy" teljesítményü gépem, majd másik haverom is összerakott egyet utána kezdett a monitorom szórakozni véletlenszerüen kikapcsolgat 1-2mpre majd vissza, aztán ma raktuk össze szobatársamnak is a gépét és most a gépem kezd kikapcsolni , remélem más már nem akar gépet összerakni mert már nem tudom hogy mim kapcsolgathatna ki..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest