- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Windows 10
- Facebook és Messenger
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Rendszergazda topic
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mars123456
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, pár hete valami gáz van a géppel, tanácstalan vagyok. Konfigot lejjebb írom. Tehát a probléma az, hogy állandóan befagy a gép 1-5 másodpercre. Megakad az egér és a billentyűzet, kiakad a hang pár másodperce aztán jó lesz. Minden ilyen fagyás után "eltorzul" az egér kurzor (elhalványodik, zöld lesz, vagy mondjuk nyíl helyett karikává változik stb.). Bekapcsolás után fél órával még használható a gép, majd az idő előrehaladtával egyre sűrűbben fagy, és pár óra után már szinte használhatatlanul akadozik az egész gép. Azt vettem észre a feladatkezelőben, hogy a CPU kihasználtság ilyenkor megugrik, habár ezt semmi nem indokolja. További furcsa jelenségek: Néha kikapcsolás után ugyanúgy forognak a ventik, de az egér meg a bill. már nem használható. Ha nem használom a gépet és kikapcsol a monitor, utána már nem jön vissza a kép, restartolni kell.
Első dolgom volt, hogy kipucoltam az egész házat, újra pasztáztam a procit (hőmérsékletek rendben vannak egyébként). Vírus keresés. Majd zsír új vinyóra újraraktam a Windows-t. Lefuttattam valami Intel CPU diagnosztikát (eszerint a CPU jó). Szóval nem igazán tudom mi lehet a probléma. Kérdésem tehát az lenne, hogy milyen irányba induljak el, mire gyanakodjak. Milyen módszerekkel tudhatom meg, hogy rossz-e bármelyik hardver? (nem tudok most csere-berélni az alkatrészekkel) Esetleg van-e valakinek konkrét tippe/ötlete? Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.Konfig: ASRock H55M-LE
Intel I3 540 (gyári hűtés, max. 45 fokos)
nvidia GTS 450 1GB (mintha a legújabb driver előtt jó lett volna. lehet ez a baj?) (gondoltam rá, hogy kipróbálom integrált vga-nál is jelentkezik- e a hiba. ilyenkor ki kell venni a kártyát?)
4GB ddr3 RAM (egybe)
2x1 TB WD vinyók (az egyiket most vettem, arra raktam az új windowst, de a régit is bent hagytam a régi windowsal együtt. Sajna sok cucc miatt nem tudom formázni még - ez amúgy lehet probléma? 2 vinyó 2 windows?)
táp valami no-name, tudom ez gond de eddig nem volt baj vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 7700T / GTX 1660 Super / 16GB DDR4
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- Asrock alaplap / Intel CPU / HyperX RAM / be Quiet hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest