Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
válasz kisgyerek85 #22899 üzenetére
Megoldodott. En voltam a bena. 4es pin-t nem kuldtem ra az alaplapra, mert nem lattam.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Ismerősön nemrég cseréltetett velem alaplapot +cpu-t. A régit egy rokonának be kéne szerelnem, de az integrált videókártyán nem ad képet. Ma elmentem hozzá, mert nem emlékeztem, hogy volt e külön videókártya (mert akkor megvan az oka, hogy miért nincs kép), de az új konfigjánál is az alaplapiról van kép és a kiszedett alkatrészek között sincs videókártya.
Szóval akkor régen erről működött neki. Elemet kiszedtem, de nem változott a helyzet.
Mit tudok még tenni? Legutolsó állapotába sem volt vele semmi gond, csupán azért újított, mert lassú volt már ez a konfig.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz savanyaa #22890 üzenetére
Akkor még lehet egy rossz BIOS beállítás a háttérben. Ha az sem segít, akkor kifogytam az ötletekből.
Olvasd át a lapod manualját és keress automata tuningokat, amik húzhatják a rendszert. Ha van Spread Spectrum, azt is lődd ki. Keress olyat pl , hogy turbo boost, de a manualodat átolvasgatva rá fogsz jönni te is, ha van valami. -
kurion
senior tag
Ja eleinte vga hiba után jelentkezett a probléma.
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
kurion
senior tag
Lenne egy gépem ami azt csinálja hogy amikor bekapcsolom felpörget mindent meg megy is akár órákon át de mégse, mivel hogy nem csipog hogy elindulna, még a biost se tölti be... Néha magától egy nap pihi után helyre jön de most nem.
A gép adatai:
MSI ka9v2 neo alaplap
AMD Athlon x2 6000+
4gb ddr2 rám
Nvidia 9800+ gtx"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
Ruszki
senior tag
válasz nulzkukac #22888 üzenetére
Üdv!
Win telepítésnél sok minden lehet!
pl.:
-rossz a telepítő lemez
-rossz a IDE vagy SATA kábelé ami a CDROM-hoz csatlakozik
-rossz memória
-rossz a HDD vagy a hozzá csatlakozó IDE vagy SATA kábel
-legrosszabb esetben alaplapPróbáld meg hogy a HDD-n lecseréled a kábelt, esetleg ha lehet átdugni másik portra az alaplapon.A másik megoldás lehet,hogy cserélsz HDD-t persze ha tudsz kölcsönkérni és megnézni azzal.Lehet a memóriákkal játszani főleg ha több slot-ban van(mindig kivenni másikat, átrakosgatni másik slotba,ellenőrizd le őket memtestel).
Hirtelen ennyi!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Előre leszögezem kezdő vagyok és nem tudom, hogy jó témát választottam-e.
Segítséget szeretnék kérni!
A konfig 3 hetes egy 4670k egy
Asus z87-c lapban,
memória kingston: 1600mhz blue hyperx 2*4 kit
Hűtő pedig: bequiet dark rock 2A probléma a következő.
A gyári biost upgradelve természetesen rögtön errorba futottam: cpu fan error. nem pörög elég gyorsan, itt a monitoring kikapcsolásával vagy venti szabályozásának a biosban manualra történő állításával megoldható.A tuningolásnál adódtak a gondok. A memóriát (1333/1,5V) ÉS/VAGY a feszültséget állítva (szorzó:40-44; 1,25V) nem indul el. Sötét képernyő se kép se hang, de még keyboard sem. Falból kihúzva rendes bootolásnál pedig: overclocking failed hibaüzenet.
Magát csak a szorzót (40 felett) állítva elindul (feszültség auto), win7be belépve kékhalál. (stop:0x00000124)
Ötlet? Valamilyen teszt?Köszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nulzkukac
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a Windows (XP) nem akar bootolni még csökkentett módban sem, valamint az, hogy az install-ja megakad ott, ami után pl. a billentyűzet meg hasonló illesztőkel feldobja kék háttérnél, majd feketére vált, és a - villog a bal felsőben, semmi több nem történik?! First boot device termesztésen a cd-rom... -
savanyaa
csendes tag
-
törölt tag
válasz savanyaa #22877 üzenetére
Ne vásárolgass mindent, amiről azt gondolod, hogy hibás, már meglenne a ludas, ha elvitted volna egy szervizbe, ott leellenőriztek volna mindent neked, és jó lenne a géped.
A következő dolgod a memóriák ellenőrzése legyen, memtest86-al, illetve csere memóriákkal. Egyszerre egy memóriát hagyj a gépben, s próbálj ki minden modult mindegyik tokozatban.
Cserélhetsz adatkábelt a HDD-nél. -
bANDYka
tag
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
WIN7 bizonyos időközönként újraindult "page fault in non paged area" bsod-dal. Gondoltam újrahúzom, a telepítést is megszakította ugyanezzel a hibával, illetve néha a "memory management" bsod jött fel. 2x1GB memória volt benne, kitakarítottam a gépet, próbáltam mindegyik slotba mindegyik memóriát.
Átvittem másik gépbe a vinyót, természetesen gond nélkül felment rá a windows. Visszatettem a beteg gépbe, nem indult, "memory management" hiba, vittem hozzá 1x4GB tesztelt ramot, mind2 slotba, szintén nem indul.
Én első körben az alaplapot gyanúsítom. Lehet más probléma, játszhat a proci is?Köszi,
Csabi -
Ruszki
senior tag
válasz bANDYka #22880 üzenetére
Üdv!
Én a helyedben megneznem a gyári alkatrészekkel mit produkál. Ha úgy jó akkor a hibát az új alkatrészekben kell keresni.
Reméljük, hogy a tapatalakito kábel jól van bekötve.Üdv, Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
bANDYka
tag
Sziasztok,
van egy ilyen Lenovo masinám, amit kicsit bővítettem.
Vásároltam bele még 4 GB memóriát, teljesen ugyanolyat mint amivel eredetileg szerelve volt, illetve beletettem egy Radeon HD4850-est. A Radeon áramfelvétele miatt az eredetileg benne lévő tápegységet (280W) is cserélni kellett.
A régi gépemben lévő teljesen megfelelőnek tűnt (COOLER MASTER Silent Pro M500 ez tökéletes volt a korábbi gépemben), viszont sajnos az alaplapi csatlakozás nem volt megfelelő, mert a Lenovo egy spéci csatlakozóval dolgozik, ezért rendeltem egy átalakítót, amivel már okés volt a dolog, elindult a gép.
A probléma a következő:
Nem minden esetben kacsol be a gép, és nem tudom minek a hatására indul el, amikor elindul. Azt tapasztaltam, hogy ha kihúzom az USB-s eszközöket (billentyűzet, egér) és a hálókábelt és csak egy napig nem volt elindítva a masina, akkor elindul. Ha ugyanezt teszem úgy hogy több napig nem volt bekapcsolva, akkor ez sem segít. Ilyenkor elkezdem az alaplapon és moduláris tápon lévő csatlakozókat ki be húzni/dugni és teljesen véletlenszerűen elindul a gép egy-két óra után. Egyesével is próbáltam az eszközöket leválasztani bedugni, hogy nem-e akadályozza esetleg valamelyik az indítást, de nincs logika, általában mindig akkor indul fel ha mindent kihúzok. Olyan mintha nem kapná meg a kellő áramlöketet, mivel olyat is produkál, hogy a ventiket felpörgeti egy pillanatra de aztán leáll, mintha elfogyna a kraft, illetve korábban olyan is volt, hogy addig pörgette a ventieket, amíg a bekapcsológombot folyamatosan nyomtam.Fórumoztam, gúgliztam mindefele, de sajnos hasonló problémával nem találkozta, tudnátok segíteni? Mi okozhatja a problémát?
Előre is köszönöm!
Üdv.:
András(elnézést a hosszú postért)
[ Szerkesztve ]
seeing is believing...
-
Ruszki
senior tag
válasz simi1243 #22878 üzenetére
Üdv!
Attól, hogy a ház oldala nem meleg a benne lévő alkatrészek melegedhetnek.
Kapd szét nézd meg, hogy a CPU hűtő működik és rajta van e rendesen a CPU-n.
Az alaplapi chipset is melegedhet, de még a táp is.
Sok minden okozhatja ezt a problémát nem csak melegedes.
Lehet alaplap, táp, Hdd probléma is.Üdv, Ruszki!
[ Szerkesztve ]
-
simi1243
újonc
Sziasztok
Tudnátok abban segíteni , hogy mér kapcsol ki a gépem játék közben 5 perc után? Szerintem nem túlmelegedés mert a gépház egyáltalán nem meleg és bármilyen játéknál kikapcsol még olyannál is amit simán el kellene vinnie.
-
savanyaa
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom-
Asus f2a55 m lk alaplap
Amd a10 5800k proci
Corsair vengeance 1600mhz cl9 2x2gb
Sapphire radeon hd 6670 1gb gddr5 (dual graphics a proci integralt kartyajaval)
Wd caviar blue 1tb 7200rpm 64mb cache
Coolermaster 500w táp
Win7 64bit
Kezdem az elejéről
Elkezdett olyanokat csinálni a gép hogy befagyott egy fél percre, közben hang volt, utana minden ment tovább. Volt még teljes fagyás is a hang beakadásával, kékhalál, képösszeomlás lefagyással együtt. Ezeket megelőzte a vinyó egy halk kattanása is, ebből következtettem hogy a vinyó lehet a hibàs, így le is cseréltem a seagate 250gb vinyómat a fent említettre. De a probléma csak annyiban oldodott meg, hogy nem kattan a vinyó a hibajelenségek előtt. Bár azóta hogy lecseréltem még csak fagyás volt hangbeakadással. Olvasgattam kicsit, és arra jutottam hogy a tápom lehet a hibás, áramingadozás miegymás , így ma azt is lecseréltem (codegen 450w-t a fent említettre). De a fagyás ugyanúgy jelentkezik. Driverek legfrissebbek, rendszer friss. Kicsit már kezdek kétségbe esni :/
Köszönöm a válaszokat előre isNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos.
-
őstag
válasz tornas #22874 üzenetére
a tápot megmérte a srác, azt mondta, hogy azzal minden rendben (ezt lehet, hogy nem sikerült az imént leírnom ).
ha nem látható, akkor honnan állapítható meg, hogy melyik cserélendő..? mert párszáz forintos tétel lenne, és nem pár tízezres.."... and I hope you have a great day!"
-
tornas
őstag
válasz pető bá' #22873 üzenetére
"Ez ugyebár cserélhető (kis ügyességgel), de én egyiket sem látom eldeformálódottnak.."
Egy kondér tönkremenetelének nem feltétlenül vannak látható nyomai.
Viszont előfordulhat egy olyan szitu is, hogy a táp üresen ugyan elindítható, de ha egy konfigra kerül bekötésre, akkor csődöt mond. Ilyenkor a táp is lehet kondéros. A tápon ilyenkor célszerű lehet megmérni az alaplai csatlakozón lévő lila és a fekete drót között a feszt, aminek 5 V kell, hogy legyen az értéke +/- 5 % eltéréssel.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
őstag
válasz #10726912 #22828 üzenetére
sikerült elvinnem, megnézte: a tápnak nincs baja, sem a RAM-nak, HDD is jó; csak az alaplap maradt. Mivel bekapcsológomb nyomkodásra nem indul el elsőre, azt mondta, hogy valószínűleg egy kondenzátor halt meg. Ez ugyebár cserélhető (kis ügyességgel), de én egyiket sem látom eldeformálódottnak..
"... and I hope you have a great day!"
-
Ruszki
senior tag
válasz Rypejakten #22853 üzenetére
Üdv!
Én megnézném egy Ubuntu Live cd-vel aztán ha ott van hang akkor oprendszer hiba vagy driver de ha nincs akkor sajnos lehet elszállt a kártya a lapodon.
Üdv, Ruszki!
-
IstvánLászló
senior tag
A biosban általában a cpu és csipszet höfókát láthatod általában.
A táp kimenő feszűltség értékeit is.
Holnap csak este 23óra útán tudok válaszólni.A kártyádat hidegállapotban probáld ki fontos.
Szivesen segitettem nekedis.
Sok sikert kivánok.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Mkoll
újonc
válasz IstvánLászló #22869 üzenetére
Sajnos most már nem tudok nekilátni és szétszedni az egészet, de majd holnap este megnézem és írom, hogy mi mennyi.
Amúgy a BIOS-on belül lehet gondolom valahol, de úgy emlékszem, ott csak a cpu-t mutatja, bár lehet tévedek.
Köszi, hogy próbálsz segíteni. -
IstvánLászló
senior tag
Látom szép cucc.
Most jutot eszembe de már lejárt a szerkesztésí idő.
A hütő ventillátóra forog üzem közben.
A kártyád höfokát nézdmeg és a ventillátóra fordulatszámát feltétlenül.
Elöször terhelés nélkül hogy mi mennyi.
Irjál mi sikerült.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Mkoll
újonc
válasz IstvánLászló #22867 üzenetére
Aktív, pontosan ilyen.
-
Mkoll
újonc
válasz quailstorm #22865 üzenetére
Reménykedek benne, írtam másik topikba is, hátha valamelyik nagy vga guru tud valami frappáns ötletet.
-
Mkoll
újonc
válasz quailstorm #22851 üzenetére
-
umbibumbi1
tag
sziasztok.
ha vkinek van ötlete már előre is köszi a segítséget.több problémám is van,nem is tudom mivel kezdjem.
feltettem a win 7 után a win 8.1 enterprise-t.
eddig oké,nem ment könnyen szuper pendrive-ról a következő remek bios boot problémáim miatt mire végül véletlenül rájöttem mi van.
alapvetően 3 db vinyó van a gépben:500gb - 2 partíció.ebből 100gb-on van a win 8.1,a többin csak adat.
750gb adatoknak és végül 250 gb a játéktelepítésekhez,tehát csak adat.
mikor telepítettem a windowst nem lépett tovább a telepítésben és most is csak akkor indul el ha a biosban a vinyó sorrendben a 250-es vinyót rakom elsőnek.a másik kettőnél 2 különböző hibaüzenet van és kész.
ezt nem is értem,semmi köze az egészhez.következő:
felraktam a remek ati hd 4850-es kártyához a drivert.mmint szerettem volna.lévén,h érvénytelen csomag v milyen hibaüzenettel leáll a telepítés.de egy részét igazából felteszi,csak pl a control center nem megy meg még ki tudja mi nem működik.idegen nekem ez a windows.nagyon 3 féle drivert is próbáltam.ami elvileg utoljára kijött ehhez a kártyához az a 13.1.próbáltam még a 13.9 és 13.12-t mindnél ugyan az a hiba.és végül:
egy csomó minden nem megy ebben a nyomorult windowsban.nincs media center eddig oké.de már az alap media player sincs???én azért használtam.a remek áruházból leszedtem vagy 3 féle lejátszót de még ha nagy nehezen látják is a filmeket a vinyókon akkor sem játsszák le,hanem kilépnek az alap képernyőre.
és a beépített skype is ugyan ezt csinálja.ekkor kezdtem gyanakodni,h valójában nem az említett szoftverekkel lesz a gond.néhány info,hátha segít:
asus p5ql pro alaplap - nincsenek telepítve a driverei mivel amúgy is elavult és nincs támogatása szerintem már.amúgy megy.
ati hd 4850 512mb videokártya.
creative xfi extreme gamer hangkártya - ennél meg ugyan van hang,de hullámzik.eddig ilyen nem volt...kész vok
7gb ram - ddr2 800mhz
dual core 3ghz proci
és chieftec 400w táp.
remélem nem maradt le semmi.
nagyon hálás lennék a segítségért,nem hittem,h windowszal megszenvedhetek,de úgy látszik vannak még tehetségek a microsoftnál ha ezt előre tudom linuxot teszek fel,azzal legalább ennyit kínlódtam volna -
Mr. Erikszon
senior tag
Hát nem hiszem el...van 2 hdd-m mind2 egy win 7 64bit.Egyszer bebootolom az egyiket megy zökkenőmentesen a bf2,bebootolom a másikat azzal meg állandóan lefagy az egész gép.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz csabbymtc #22859 üzenetére
Melyik tápegységet vegyem? Érdemes ebben a topicban érdeklődni táp kérdésben.
-
csabbymtc
tag
válasz quailstorm #22857 üzenetére
Igen, a windows eseménynapló valóban csak Kernel-Power hibát említi.
Ez mindenképpen arra utal, hogy a tápegység a hibás, vagy jelenthet valami más problémát is?És ha már a tápnál tartunk, szerinted mekkora táp kellene ehhez a géphez? És milyen típusú?
-
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok!
A gépem konfigurációja elérhető az adatlapomon.
Az utóbbi 1-2 napban voltak fura jelenségek: böngészés, altatás és leállítás közben a gép újraindult, vagyis mintha újraindult volna hirtelen, de nem bootolt be, és képet sem adott.
Először is egy CMOS resetet csináltam, azóta nem produkálta az előbb ismertetett jelenséget a gép.
Elöször tápegységre gyanakodtam, ezért csináltam egy AIDA64 stabilitást tesztet (25 percig futott) és közben figyeltem a feszültségeket és a hőmérsékletet, de minden rendben volt. Aztán csináltam egy memóriatesztet (Win 8.1 beépítettjét), de az is hibátlanul végigfutott. Egyedül a HDSentinelben vettem észre, hogy megjelent egy hibás szektor a hdd-n, de fogalmam sincs, hogy ez okozhatta ezt a fura viselkedést vagy pedig a hirtelen újra(nem)indulások miatt keletkezett. (Azóta futtattam egy felülettesztet is, ezután is egy hibás szektort talált.) Szerintetek mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Régebben írtam már ezzel a problémával kapcsolatban, akkor ideiglenesen meg is oldódott...
De most újra előjött, ezért várom az újabb tanácsokat.Szóval a gép:
Proci: AMD A8-3870k 3,0GHz + AMD Radeon HD6550D
Alaplap: Asus F1A75-M LE
RAM: 2x4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX (KHX1600C9D3/4GX)
VGA: Gigabyte Radeon HD6670 (1 GB GDDR3) (Dual Graphics bekapcsolva)
HDD: Seagate HD103SJ (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Táp: N-Power 500wSzóval a probléma:
A gépet anno egy 500w-os LC Power táppal kaptam, ami kicsit több, mint 1 év alatt be is döglött (természetesen a garancia lejárta után...).
Ekkor vettem bele egy N-Power 500w-os tápot (sajnos a boltban csak ez volt elérhető...).
A tápcsere után a gép random újraindulásokat produkált, ezért szétkaptam, és újra összeraktam.
Ez részben megoldotta a problémát. Részben, ugyanis azóta a gép csak terhelés hatására indul újra, és azt is csak egyszer.
A gépet legtöbbször öcsém használja, nála az átlagos terhelés: FIFA13 + a háttérben youtube-ról zene, és facebook-on chat 2-3 emberrel...
Ezt a gép általában 3-4 órán keresztül bírja, majd újraindul. És ami a vicc: az újraindulás után bárhogyan terhelhetem, nem produkálja újra a hibát.A kérdéseim:
-Mi okozhatja ezt?
-Lehetséges-e, hogy a gyenge minőségű tápegység az oka?
-Lehetséges-e, hogy a régi táp a halálakor kinyírta valamelyik alkatrészt, és ez a hiba oka?
-Ismertek-e olyan programot, ami esetleg a háttérben futva felismerhetné az újraindulás okát? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz sajátgép33 #22854 üzenetére
Üdv!
Elsőnek kérjél kölcsön egy megbízható jó tápot, és azzal nézd meg.
-
sajátgép33
csendes tag
Sziasztok!! A következő lenne a gondom 2 nappal ezelőtt kikapcsolt magától a gép. ujrainditottam egy párszor és akkor is kikapcsolt magától rá 5 percre. Mondom hagyom másnap megnézem micsinál, úgyanez volt a helyzet csak amikor ujrainditottam ujrainditás után már nem lehetett kikapcsolni mert lefagyott a gép amikor beadta volna a windowst. Lekapcsoltam a tápot és azóta nem ad képet és nem is sípól fel a gép mint szokott.
A config: Windows7 32 bit op rendszer 3.2 kétmagos proci 2gb ram asus eah5450 vga 512mb 2db hdd van benne egy satás meg egy ide-s
a táp nem olyan rég volt benne cserélve mert meghalt a régi. Most egy noname táp van benne
Q technology 300w (Nem nagyon értek a gépekhez)
Előre is köszönöm a válaszokat!! -
Rypejakten
addikt
ahoj!
hogyan lehet orvosolni azt a problémát, hogy az alaplapi hang egyszerűen szabadságra ment.
2 hónapig használtam, majd ma szimplán nem érzékeli a fülhallgatót. driverek frissek.külső usb-s hangkártyával megy, de nem azzal tervezem használni.
köszi!
-
Mkoll
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ugyanis már teljesen kimerültem a lehetőségekből.
A gondom ott kezdődött, hogy pár napja egy játék kliensből (WoW) át akartam tabolni egy másik játékba (Dota2) és hirtelen a monitoron színes és szürke/fekete csíkok kezdtek el ugrálni aztán pedig egy szürke alapon fekete csíkok/apró kockák jelentek meg a monitoron. Gondoltam egye fene, biztos csak valami vga driver gond lehet, újraindítottam a gépet és pár perc után már csak fekete vízszintes csíkok jelentek meg, miközben egy régebbi drivert akartam feltenni. Mondanom sem kell, hogy az új driver után sem lett jobb a helyzet, sőt most már a windows-os bejelentkező felületnél (felh.fiók kiválasztása) is fekete csíkok vannak stabilan. Amikor beírom a jelszót és elvileg be kellene töltenie, akkor meg csak fekete képernyő fogad.
Jelenleg az onboard vga-t használom, azzal semmi gond sincs.
Próbáltam mindent széthúzni és visszadugni a helyére, új/régi drivereket felrakni, másik slotba bedugni a vga-t, windowst is újraraktam, de eddig semmi eredménye.spec.:
i5-2500k 3.3ghz proci
8gb DDR3 PC1333 Kingston HyperX Blu RAM
ThermalTake Berlin 630W táp
HD6870-es vga
Asrock B75 pro-3 alaplapAzért szeretném mindenképpen megtalálni a megoldást, mert ha a vga-m a ludas, akkor megszívtam, ugyanis a DigitalTREND nevű üzletet több, mint egy hónapja nem lehet elérni és állítólag meg is szüntetik a céget, szóval így elég nehéz lenne a garanciát érvényesíteni a kártyán.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
nulzkukac
csendes tag
válasz hardkiller00 #22848 üzenetére
Sziasztok!
Van egy kis gond: a régi gépemet ma szétszedtem, kivettem vidikártyát, memóriákat, wifikártyát. Kifújtam és leporoltam mindent, valamint ecsettel végig mentem mindenen, tök tiszta lett. Amikor a tápot szedtem szét, akkor láttam van benne egy púpos elkó, kicseréltem (2200uF/6,3V helyett 2200uF/15V-osat raktam). A kártyák aranyozot érintkezőit megtakarítottam alkohollal, visszapakoltam mindent, s most, amikor indítanám, csak egy csippanás van az elején, a régen sokszor hallott, 1s későbbi 2 csippanás viszont elmarad, és a monitoron sem jelenik meg semmi. Tápot kap az alaplap, mert a LAN kábel világít is, meg az elől található zöld és piros LED is világít, de semmi más nem történik. Le is fényképeztem az eseményt, hátha ez segít... [ erről van szó ] -
hardkiller00
csendes tag
válasz IstvánLászló #22845 üzenetére
A cpu hőfok nem megy 25-27 fok fölé
-
StSanya
senior tag
válasz hardkiller00 #22844 üzenetére
Memória teszt? Itt van CD-s, USBs, stb: [link]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
IstvánLászló
senior tag
válasz hardkiller00 #22844 üzenetére
A cpu höfokot nézd meg.
-
hardkiller00
csendes tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem!
Pár napja építettem egy gépet magamnak. Frissen van telepítve Win7-el. De az a nagy gond, hogy időközönként lefagy és beadja a kékhalált :S Sok mindennel próbálkoztam már de hiába.A hiba a következő:
==================================================
Dump fájl : 010414-20701-01.dmp
Összeomlási idő : 2014.01.04. 0:40:48
Hiba ellenőrző karakterlánc:
Hiba ellenőrző kód: 0x00000101
Paraméter 1 : 00000000`00000021
Paraméter 2 : 00000000`00000000
Paraméter 3 : fffff880`009b3180
Paraméter 4 : 00000000`00000004
A hibát előidéző drájver: ntoskrnl.exe
A hibát előidéző cím: ntoskrnl.exe+75bc0
Fájl leírása : NT Kernel & System
Termék neve : Microsoft® Windows® Operating System
Cég : Microsoft Corporation
Fájl verzió : 6.1.7601.18247 (win7sp1_gdr.130828-1532)
Processzor (CPU) : 64 bit (x64)
Összeomlási cím : ntoskrnl.exe+75bc0
Verem cím 1 :
Verem cím 2 :
Verem cím 3 :
Számítógép neve :
Teljes elérési út : C:\Windows\Minidump\010414-20701-01.dmp
Processzorok száma: 6
Főverzió : 15
Alverzió : 7601
Dump fájl mérete : 275 568
Dump fájl keletkezési ideje: 2014.01.04. 0:43:51
==================================================
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!!! -
sonicman89
csendes tag
válasz #10726912 #22824 üzenetére
Üdv
Sikerült megoldani a problémákat:-a Chipset melegedés az miatt van, hogy az alaplapi grafikus vezérlő megy. Betettem egy kölcsön kártyát a pci-e portba és megszünt a melegedés.
-a kékhalált vírus okozta, uninstall segített, most 64 bites xp van fent és az összes ramot látja a gép. (a ramokat másik gépben is teszteltem)
-64 bites win7-et azért nem lehetehh feltenni, mert hibás volt az ide-usb átalakítóm és nincs sata meghajtóm. beszereztem egy sata meghajtótés tökéletesen megy a win7 is a gépen.
Mindenkinek, aki közreműködött, köszönöm a segítséget.
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítégeteket kérni hogy 2013 nyár elején vettem egy használt gigabyte ga-x48-ds5 nevezetű alaplapot illetve egy gigabyte ODIN Plus 700W-os tápegységet (120GB OCZ Agility3 ssd vinyó van fővinyónak berakva, 2DB ATI 5770-es vga kari van még a gépben).
Szeptember-Október környékéig semmi gondom nem volt a géppel, de utána kezdett újraindulgatni a gépem és most már nagyon idegesítő hogy 1-2 óránként vagy néha már 30-40 percenként újraindul.
Mivel SSD-t használok így megcsináltam az SSD beüzemelése a gyakorlatban! www.logout.hu cikkében leírtakat, mert ismerős ajánlotta pont azért mert állítólag így hosszabb életű lesz az ssd-m.
Pár hiba amit az eseménynaplók megtekintése részen belül a Felügyeleti eseményeknél kiír nekem a gép:
1.
A szolgáltatás (Előtöltés) leállt a következő hibával:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.2.
A(z) IDE\CdRomTSSTcorp_CDDVDW_SH-S223C________________SB01____\5&36a55c2a&0&1.0.0 eszköz \Driver\pfc illesztőprogramja nem töltődött be.3.
A(z) \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys betöltését a rendszer blokkolta, mert nem kompatibilis a rendszerrel. Lépjen kapcsolatba a szoftver szállítójával az illesztőprogram kompatibilis verziójának beszerzéséért.És még sorolhatnám.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sonicman89
csendes tag
válasz sonicman89 #22830 üzenetére
Lefuttattam a vírusírtót, az összes vírust eltávolítottam. Az Aida64 rossz adatokat írt ki, mivel ha 12V helyett 3,3V lenne, el sem indulna a gép. Amúgy BIOS-ban az összes érték megfelelő.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz syberia #22790 üzenetére
Szétszedtem a tápot, látszólag minden ok, de lehet hogy táppal lesznek gondok. De már nem tudom mire gondoljak. 3 napra kivettem a VGA-t így 0-24-ben gond nélkül futott a gép. Amint visszaraktam, egyből elkezdődött megint a hibajelenség, ugyanazzal a hibaüzenettel, amit korábban linkeltem, BIOS-ban is. Kivettem a VGA-t, utána viszont nem volt hajlandó elidnulni a gép. Bekapcsolásra bekapcsolt pár másodpercre, majd kikapcsolt és ezt elátszotta addig, amíg meg nem untam. Megcseréltem a memóriákat, továbbra is ugyanez. Amin nagyon meglepődtem, a gép ugye nem indult el, hosszan tartva a kikapcsoló gombot kikapcsolt, de rá 1 mp-re visszakapcsolta magát! Ezt is a végtelenségig játszhattam volna, ha nem nyomom le a tápot. Hagytam állni az egészet 10 percre és első blikre bejött minden, immár VGA nélkül, de fut minden. Mit kellene cserélni, hogy jó legyen??
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
Tatinho
tag
Sziasztok
Ezt a topikot találtam a legalkamasabbnak hogy a problémámat leírjam.
Nem olyan rég ( 3hónapja.. ) raktam össze az alábbi gépet:
Asus p8z68 v pro
i5 2500k
2*2gb corsair vengeance 1600mhz ddr3
asus direct cu II hd6950Eleinte még nem volt DVD olvasó a gépben ( ennek jelentőségére most jöttem rá ) és az össze rakásától kezdve fenn állt egy probléma ha a gépet kiakartam kapcsolni nem állt le teljesen, kijelentkezett a windows ki is írta hogy leáll aztán a monitor lekapcsolt de a gép búgott tovább így maradt mondjuk 10 percig aztán ujraindult.
Kikapcsolni csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomva tartásával tudtam.
Aztán olvasgattam neten mindenfelé rengeteg dolgot kipróbáltam de nem nagyon segített semmi, aztán ezzel egy időben került bele egy DVD olvasó és a probléma megszűnt, akkor nem tudtam mire vélni hogy mi segített de örültem hogy végre leáll a gép.
Aztán történt a napokban hogy a DVD olvasót eladtam a gépből és a hiba megint elő jött.
Tehát már biztosra vehető hogy ennek a hiánya okozza a problémát, de hogy pontosan mi én már nem tudok rájönni, segítsetek kérlek!
Köszi -
umenhoffer92
csendes tag
hello, vettem egy házat amin van 2db előlapi usb3 port és nem tudtam bekötni az alaplapra úgy hogy működjön is. az alaplapom 4db usb3 férőhelyes, hátul van 2db alapból és 2db rádugható. most jelenleg usb3 to usb2 átalakítóval használom usb 2-be dugva de így nem kóser mert nem usb3 akkor sem hiába működik usb2ként használva.
kérdésem hogy valami tippetek van hogyan lehetne működésre bírni? biosban átnéztem de nem találtam erre vonatkozó menüpontot, beállítási lehetőséget.ház: corsair carbide 500R
alaplap: gigabyte ga h77m-d3hköszi előre is!
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz sonicman89 #22834 üzenetére
A kövi a helyzet...Van 2 Hdd egyik lassab a másik gyorsabb(mind2 250Gb)
Ez a hdd 3 particióra van osztva (C;D;E)
Mivel a lapom nem tudom miert nem bootolja a win7-et vagyis bootolja de befagy a kék képernyőnél.(pendriveról is)...próbáltam resetelni a biost,de semmi.
Ezért bepülről szoktam telepíteni a windowst.
Eddig a C-n volt a winyo most a d-re raktam.
Rá néhány napra a C teljesen eltűnt.(60gb volt rajta) -
sonicman89
csendes tag
válasz Mr. Erikszon #22833 üzenetére
Merevlemez milyen állapotban van? csatlakozása rendben van? Általában bad sector vagy csatlakozási hiba is okozhat fagyást.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Mr. Erikszon #22831 üzenetére
Milyen táp van a gépedben? A fagyás BSOD (kékhalál) záródik, vagy "csak újraindul?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok a gépen mostanság teljesen spontán lefagy battlefield 2 játszás közben(multizás közben).
Most nemrég raktam újra a windowst.
A driverek mind rendben vannak és eddig nem volt ilyen problémám.(mindig windows 7 64bitet használtam)
A gépem:
win 7 64bit
4gb ram ddr2
HD radeon 5770 512mb (40-45 fok ált.)
dual core 2.0ghz E2180 (a hőmérséklete 40-50fok általában)
Azt mondják hogy a hangkártyával van valami...de eddig is a realtek driver-t használtam,semmi gond nem volt vele a régi windowson.
(Genius SW-HF 5.1 fadobozos) -
sonicman89
csendes tag
válasz Gyufaaa #22825 üzenetére
HD sentinel nem írt hibát, az aida64 meg trial verzió és egy pár adatot nem ír ki rendesen. Még fut a víruskeresés, utána tudok tesztelgetni.
Viszont kijött, hogy 3,3V helyett 4,1V-ot mér és 5V helyett 2,67V-ot mér az alaplap. Ezt még Bios-ba is ellenőriznem kell, mielőtt megállapítok bármit.
A hőmérsékleteknél minden érték közelít a 40-hez, de a PCH diódára 71 fokot jelez. -
sonicman89
csendes tag
-
Gyufaaa
veterán
válasz sonicman89 #22818 üzenetére
HD sentinellel nézd meg a HDD állapotát, illetve ha van otthon SATA kábeled, akkor cseréld ki. Okozhatja vinyó illetve ram is, bár utóbbit sem ártana letesztelni MEMTEST86-al
-
törölt tag
válasz sonicman89 #22819 üzenetére
Lehet baja bárminek, módszeresen ellenőrizz le mindent. A memória kompatibilis a lappal? Hibátlanok a RAM-ok? A lapodhoz nem érhető el újabb frissítés? Adat kábeleket próbáltál cserélni? Szedj le mindent az alaplapról, amíg nem derül ki mi a hibás, csak a legszükségesebbeket tartsd rajta. Azt a tápot és a többi hasonlót pedig akkor is igyekezz elkerülni, ha tutifrankón működnek. A BIOS beállításokat is nézd át alaposan. A Bios beállításokat is nézd át, automata tuningokat lődd ki, ha vannak.
-
lali303
tag
Egy tipp:telepítőről inditsd el a gépet telepítés helyett javítást válaszd.
-
csintipapa
csendes tag
Sziasztok.
A napokban épitettem egy gépet ezzel a konfigurációval: Intel Core i5 4670k, Gigabyte Z87-HD3, Western Digital Blue 1TB HDD, Be Quiet 600W táp. Egyenlőre a beépitett videokartyat hasznalom.
A problémám a következő: Mikor telepitem a Windows 7-et vagy akár a 8-at a telepités végigmegy, de aztán már mikor a Windowsnak be kéne jönnie akkor a gép újraindul és addig azt csinálja mig teljesen ki nem kapcsolom. Amit már próbáltam: Sata kábel csere, az összes Sata portot kipróbáltam az alaplapon, a bootolásnál természetesen elsődlegesre tettem a merevlemezt de semmi, mindig újraindul, ha kikötöm a dvd irót akkor meg csak sötét a kép,de látható akkoris hogy a gép újraindul folyamatosan. Itt egy videó is a problémáról:
http://www.youtube.com/watch?v=vj8Ns_yvafk&feature=youtu.beKöszi előre is a segitségeket!
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz sonicman89 #22813 üzenetére
Nemsok jót hallóttam erröl a tápról LC5550 V2.2 infóim szerint gép tacsra vágó nézz útána sját érdekedben.
1percig sem tűrném meg saját gépembe,dőntés a tíéd.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
tornas
őstag
válasz sonicman89 #22819 üzenetére
HD Sentinel szerint milyen annak a HDD-nek az állapota? Érdemes lenne szétnézni az eseménynaplóban is.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
sonicman89
csendes tag
válasz #10726912 #22816 üzenetére
Ha le kell cserélnem a tápot, biztosan márkásabbat fogok venni, de egyenlőre még házam sincs a gépnek.
Az mondjuk meggyőzött, hogy három táppal is fennállnak a jelenségek, de egy valami nem fér a fejembe:
Miért áll le a winchester, ha újraindul?A tápon kívül én vírusra is tippelek. A gépen AVG legújabb, legfrissebb verziója van fent, a windows frissítések is települtek mind, egy szóval a számítógép naprakész.
Régen ha az IDE kábel nem 80 eres volt, akkor is megállt a winchester. De ez a gép satás.
Mi okozhatja még a winchester megállását? -
sonicman89
csendes tag
válasz Gyufaaa #22815 üzenetére
sajnos csak codegen és lcpower van, ezeken kívül nincs másom.
Cserebere után ezek a fejlemények:
-játékot nem próbáltam
-chipset továbbra is stabilan 55-60 fok között, valószínűleg ez a normál hőmérséklete
-everest továbbra is lelövi a gépet
-amikor a gép újraindul, a winchester fordulata megáll, majd a legelső monitorképnél újra felpörög
-a rendszer indulásakor fogad egy üzenet:
a rendszer súlyos hiba után állt helyre
hiba paraméterei: BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : B9E04AD8 BCP3 : A5066948
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1
a hibajelentéshez csatolt fájlok: C:\DOCUME~1\Laci\LOCALS~1\Temp\WERca23.dir00\Mini010114-04.dmp
C:\DOCUME~1\Laci\LOCALS~1\Temp\WERca23.dir00\sysdata.xmlnem tudom, segít-e, de leírtam, hátha.
-
törölt tag
válasz sonicman89 #22814 üzenetére
Azért ha cserélned kell a tápegységed, ne ezen márkák között turkálj.
-
Gyufaaa
veterán
válasz sonicman89 #22813 üzenetére
Az, hogy valami valamiben működött illetve addig semmi baja nem volt, semmit nem jelent. Ha mást nem tudsz tenni, akkor cseréld ki a másik vasban lévővel.
Codegen. Veszélyes dolgokat tartasz otthon.
[ Szerkesztve ]
-
sonicman89
csendes tag
válasz IstvánLászló #22812 üzenetére
LC5550 V2.2
A másik számgépben működött, sőt ami a másikban van, az is ugyanilyen, csak kisebb teljesítményű. És 1 éve semmi baja nincs. -
IstvánLászló
senior tag
válasz sonicman89 #22810 üzenetére
A tépegységed lehet a ludas:
Pontos tipusát leirnád mielött elküldi a gépepedet az örök vadász mezőkre.[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz sonicman89 #22810 üzenetére
"Konfigom:
-Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap
-Intel Core I3 2120 processzor (3,3GHz)
-Geil 2x8GB ram 1600MHz FSB (az xp a 32 bit miatt csak 3,5GB-ot használ)
-LC Power 550W tápegység
-500GB Toshiba SATA3 merevlemez a rendszereknek (XP sp3 32bit és Win7 Starter 32bit) + 2TB Samsung merevlemez adattárnak
-videókártya: alaplapi, processzorba integrált (1,1GHz, 1024MB)"Kapásból a félkövérrel kiemelt hardver cseréjével kezd.Szerezz egy másik tápot és teszteld.
Alaplapod chipsetjével ne foglalkozz. A tápod lesz a ludas a dologban szvsz 90%-ban.[ Szerkesztve ]
-
sonicman89
csendes tag
Egy hetes gépem van, de több dolog is aggaszt:
játék közben magától kikapcsol a gép, majd újraindul. Ha kihúzom az internetet, akkor a játék közben nem indul újra. Ha elindítom az Everest programot, egyből újraindul. A gépen xp és Win7 is van, mindkettővel ezt csinálja. Bios reset megvolt, minden érték a könyv szerinti alapbeállításon van.
Észrevétel: digi hőmérőt dugtam a chipset hűtőbordára és mértem rajta normál működésnél 55 fokot, játék közben eddig max 62 fokot.
Konfigom:
-Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap
-Intel Core I3 2120 processzor (3,3GHz)
-Geil 2x8GB ram 1600MHz FSB (az xp a 32 bit miatt csak 3,5GB-ot használ)
-LC Power 550W tápegység
-500GB Toshiba SATA3 merevlemez a rendszereknek (XP sp3 32bit és Win7 Starter 32bit) + 2TB Samsung merevlemez adattárnak
-videókártya: alaplapi, processzorba integrált (1,1GHz, 1024MB)Kérdések:
-Mennyi kell legyen a Chipset hőmérséklete és mit nem léphet át?
-Miért nem enged a gép 64 bites rendszert telepíteni? (telepítés után újraindul és induláskor kifagy)
-Miért kapcsol ki a gépem, ha elindítom az Everest-et? (46 foknál is úgyanúgy kikapcsol)
-Mi okozhatja a Chipset túlmelegedését, ha egyszerre csak egy feladatot futtatok? (játék közben nincs zene, netezés közben nincs filmezés, stb.)
A chipset hűtője rendesen rajta van, ellenőriztem. Lehet, hogy az üzemi hőmérséklete 60 fok.
Kivettem egy ramot, így most 8GB van benne.
Másik tápom nincs, ezt egy másik alaplappal is teszteltem és jó volt.
Játszani alacsony grafikával tudok rajta, az integrált videókártya így is erősebb a laptopénál.Előre is köszönök minden segítséget.
-
Gyufaaa
veterán
válasz oxide83 #22807 üzenetére
Hőfokokat ellenőrizted? AIDA64-el meg tudod tenni. Ebben a progiban van egy rendszer stabilitás teszt is. Futtasd le minimum fél órán keresztül, illetve a Vezérlőpult, Felügyeleti eszközöknél van az Esemény napló.Ott nézd meg, hátha ír valami konkrét hibát is.
VGA tesztet se hagyd ki. Ezt akár táp is okozhatja.
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a számítógépem lefagyogat, a hang beragad, az egér kurzorja nem reagál és ez többnyire internetes böngészés közben történik. A fagyás olyan mértékű hogy csak a manuális újraindítás segít neki. Ez már szinte minden másnap előjön.
Hardveres meghibásodásra gondolok, azon belül is alaplap, esetleg memória. Ha volt már valakinek hasonló problémája mivel oldotta meg, és mi okozta a problémát? Milyen programmal érdemes tesztelni hogy a hiba 100%-ig beazonosítható legyen? Nem akarok mindent kicseréltetni míg megszűnik a hiba. Előre is köszi a segítséget. -
Simivok
senior tag
Miért van az, ha lerakom alvóba a gépet, akkor leáll, majd újra bekapcsol?
Giga B85M-D3H lapom van, a táp elvileg haswell kompatibilis FSP Raider 550. A chipset driver fent van.
Szerk.: kihúztam a LAN kábelt, és nem kapcsolt be újra. Tehát a hálókártya a hibás.[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
manya777
tag
Tudom, köszi! Volt már olyan is, hogy szétszedtem a hangfalam, mert nem szólt, majd újra telepítettem a hangkártya drivert, és semmi. Ekkor odanéztem, és kiv olt húzva a hangfalam a hosszabbítóból ...
i5 12600k - Asus Maximus VI Hero , 2x16 Gb ddr4 3200 Ram.
-
manya777
tag
válasz IstvánLászló #22802 üzenetére
Oké, köszi! Erre szoktam vigyázni!
-
manya777
tag
válasz IstvánLászló #22800 üzenetére
Igen, most azt fogom majd csinálni hogy lehúzom az ssd ről az áramot, visszarakom a régi még bentlévő vinyóra a windowst, és várok. Sajnálnám ha az ssd lenne, mert ezalatt az egy hónap alatt is könnyen hozzászoktam hogy a gépemben semmilyen alkatrész nem nyekereg, és emelett fényévekkel gyorsabb. Azt hallottam hogy az ssd- a torrentezést nem bírják, nem is raktam rá ezért. Hát kíváncsi vagyok mi sül ki ebből
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- AM4 Gamer Build
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest