Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, van egy nem túl régi gépem (1 éves) és a VGA-t nemrég lecseréltem egy GTX680ra, ami terhelés alatt kicsit sistereg, ez normális? GTX660 nem csinálta.
-
berzebub
aktív tag
válasz twosixxx #23496 üzenetére
Garis?Mert abból,hogy egy hónap alatt mindig volt valami baja a cuccnak,arra lehet következtetni,h záros időn belül éget műanyag szag fog terjengeni a szobában rosszabb esetben,vagy csak a bekapcsoló gomb nyomkodása süket fülekre talál.De mivel az új inteles bios beállításokhoz nem értek,lehet csak ott kell valamit bűvészkedni
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
twosixxx
csendes tag
Elnézést, már nem volt időm szerkeszteni, egy friss info:
PCI_2-be rakva a VGA-t most a Windows is simán indult (SSD HDD visszakötve), kikapcsolt TPU-val, illetve leállításkor sem történt újraindulás. -
twosixxx
csendes tag
Hello!
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok, kezdjük a konfiggal:
- alaplap Asus z87-a
- CPU i7 4770k
- VGA Sapphire r9 270 OC Boost
- RAM Kingston hyperx Beast 2x4GB 1600
- Táp XFX Pro 650Egy hónapja van meg, de vannak vele gondok, ezért újra akarom rakni az egészet. jelenleg semmi SSD, HDD, ilyesmi nincs benne, csak ram, vga, cpu. Kezdetnek a bios beallitasokat toroltem az alaplapi clr cmos jumperrel. A gond a következő:
- ha nincs bent vga, akkor bootol, bios elindul, ez idáig oké.
- ha beteszem a vga-t az első pci express slotba, nincs boot, valami loopba kerül, mert a harom ellenorzo led periodikusan felvillan (ram vga cpu). ilyenkor ha nyomok egy direct keyt az alaplapon, egy fura uzenet fogad, képet csatoltam. fizikailag a csatlakozó rendben van. kép: http://prohardver.hu/dl/upc/2014-02/14/403537_agou72rgsixxi8cu_image.jpg
- ha bekapcsolom a tpu-t az alaplapon, akkor van boot, de a ramot 1333ra rakja....ezt nem igazan ertem.
- ha a vgat atteszem a 2es slotba, akkor is van boot rendesen, kikapcsolt tpu-val is, semmi hibauzenet.
- a probléma akkor is fenn all, ha biosban a pci express az elsodleges grafikus meghajto.- van otletetek? Igazából egy hónapja használom, szóval működőképes, amikor épp a windowsig eljutok, csak mindig volt valami baja. volt hogy a vga- led miatt nem bootolt, illetve mostanában kikapcsoláskor újraindul, ha a rendszerhiba esetén történő újraindÍtást kikapcsolom, akkor pedig kékhalál van..
Elnézést az írásért, táblagépről írtam. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
jobence
csendes tag
Köszönöm az infót!
A tápom egy 400 Wattos Codegen!
Az alaplap hibát nem egy folyamatos sípszó jelzi? -
törölt tag
Aha. Tehát a CPU vezérlő egység van, csak az nem az alaplapon.
De akkor hogyan írjam le ezt a nagyon egyszerű fogalmat, hogy olyan jellegű hibád van az alaplapon, ami miatt már a CPU-t sem ismeri fel-kezeli le? Alaplapi CPU felismerő egység?
ACFE
Itt van egyébként a kutya elesve...hiába olvasom, nem értem, amit ír...adjon össze meg ilyesmi, de sose lesz belőlem ACFE fejlesztő...[ Szerkesztve ]
-
Hgovi
aktív tag
[link] tessék-lássék.
Üdv Hgovi
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #23488 üzenetére
Köszönöm a tapsvihart
(nem mellesleg nem fogok sem tudatlanságom leplezni, sem utána olvasni, hogy mi a CPU vezérlő gyűjtő fogalom meghatározásának helyes definíciója, így ha nem akarod a fejed szétverni a fejed a falon, akkor írd le a helyes szóhasználatot (szimplán alaplap hibát illik említeni? ).
Megint nem mellesleg holnap ráérdeklődök, ha nem írod le, s majd aztán jól megokosodva fogom leírni azt, hogy CPU VEZÉRLŐ
Jelen állás szerint ugyanis ezt a "szakszót akkor használtam eddig, amikor az alaplap olyan hibát produkált, ami miatt már a CPU-t sem kezeli le.
Taaaps..
Gyufaaa: Nekem szánta. gondolom kiverte a szóhasználatom nála a biztosítékot Már megérte felkelnem[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
"CPu vezérlő"
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
törölt tag
válasz jobence #23484 üzenetére
Ez nagyon gyakran az alaplap hibáját szokta jelenteni, de könnyedén kiderítheted.
Szedj ki mindent az alaplapból. Csak a CPU maradjon. Ha így ugyanazt csinálja, akkor valószínűleg a CPu vezérlő adta meg magát. Ha a CPU nélkül indítod, akkor elvileg folyamatosan forogniuk kell a ventiknek.
Nagyon ritka eset, hogy a CPU hibásodjon meg.
Ha a fenti feltételezések helytállóak, érdemes másik tápegységet próbaképp rákötni, azzal is elvégezni a tesztet.
Ha CPU-val működik (azaz megy folyamatosan a venti), mehet bele a memória. Ha azzal is megy folyamatosan a venti, mehet a vga.
(Uraim, köszönöm a tapsot, virágos uccalyányokat az öltözömbe.. Pardon ).[ Szerkesztve ]
-
jobence
csendes tag
Bocsánat a Konfigurációt elfelejtettem be írni!
Ezt most pótolom!Konfig a következő:
Alaplap: MSI 865PE Neo2
Proci: Intel Pentium 2.6Gb Fsb.400
Ramok: 1.Gb Kingston és DDR.400 512.Mb noném
VGA: ATi Radeon. 128.Mb 9250
Winchester: Samsung.160.Gb ide -
jobence
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől!
A gépem be kapcsolás után, a ventilátorok felpörögnek egy pillanatra, és utána semmi!
A táp jó, kivéve áthidalva működik! Kimértem, mindenütt megvan minden feszkó!Segítségteket előre is köszünöm
-
prmcsk
addikt
Van nálam egy gép. WinXP/sp3/32bit.
Indul, nyalóka forog, gép feláll, háttérkép és ikonok jelen...Kb 10mp és teli fehérséggé alakul a képernyő, egér van, de más semmi.
Mi a farok ez, vírus ? Dugtam már bele másik VGA-t, de semmi változás.
Ha kell, újra rakom, de nem szívesen...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #23476 üzenetére
Milyen Sempron cpu? Egyébként az eladót személyesen keresd meg, ülj a hátára, a hátsójába tolj egy szilveszteri petárdát, és közöld vele: öt percet kapsz hogy elindítsd, különben meggyújtom a durranót
Ha elindítja, akkor is gyújtsd meg.
kovsol
(PH! félisten): Ha benne van a CPU, és csak az van az alaplapon, és nem indul, hanem leáll, csak egy pillanatra megpörgheti a ventilátort, akkor az alaplap hiba gyanú.
Másik tápot dugj rá, hátha...ha nem, akkor lehet egy szimpla forrasztás szakadás is. Elég, ha megnyomod az alaplapot, nem mindegyik bírja ki. -
kovsol
titán
Előbb cseréltem hűtést a gépemben, mert ideiglenesen a gyári volt rajta, és vettem rá egy jobb léghűtést.
Már vagy 100x csináltam ilyet.
Alaplaphoz semmi nem ért hozzá. Szerelés előtt földeltem magamat. Hűtés szépen felfeküdt a procira, nem nyomott semmit maga körül.
Mikor indítom a gépet felpörögnek a ventik és leáll a gép és ezt ismétli végtelenségig. Sipolni nem sipol semmit. Bios reset után se változott a helyzet.
Gyári hűtést visszaraktam akkor se jó.
Mindent kiszedtem a gépből, már csak az van benne ami szükséges az induláshoz, de ígysincs semmi.
Alaplapi foglalatban megnéztem a lábak nem sérültek, proci megfelelően a hején.
Egyszerűen nem értem mi történhetett.
Bármi ötlet?
Arra gondolok, hogy az alaplap beszart valamiért.Gép az adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Vismajor01
addikt
Nem indul a gépem, és mi a baja?
A config:
AMD FX-6300
Gigabyte 970a ud3 rev 1.2 alaplap
8 giga corsair cl11 ram 1 modul
gigabyte r7 260x vga
ctg-500 táp
Samu 750 gigás satás vinyó.A kór a következő: Nem müködik. Összerakom, minden bedugva mindenhova, ventik pörögnek, kép nincs, speaker csippanás nincs.
Amit mondtatok már és próbáltam/csekkoltam:
Memória más slotba
Másik videókártya
Másik tápegység
Másik slotba a vga
8 pines alaplapi, 6 pines VGA táp bedugva
24 pines alaplapi bedugva.
Semmi. Nulla.
A tag akitől vettem az alaplapot azt mondja, nála müködött, rakás plusza van és nem kelti azt a gyanút, hogy átver... Ő mondta, hogy F6os bios van a lapon ezért nem müködik az fx-6300hoz amihez F7 kell. Direkt ezért elmentem és vettem egy amd sempron procit mert giga oldala szerint ahhoz elég az F6os bios. Hát, ezzel sem kukkant meg. A régi alaplap+mem+proci hármassal megy a gép, tehát nem valami házas anomália. Vagy memória vagy alaplap gallyra ment, vagy van még valami ötletetek?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #23474 üzenetére
Minden bűnöd megbocsájtva, a melóhelyi gépeken nyugodtan gyakorlatozhatsz.
-
Vismajor01
addikt
válasz Zsivaagoo #23467 üzenetére
Most rányomtam az itthoni gépre a vinyót (kikapcsolva!) és müködik, szal akkor gondolom az alaplapon.
Viszont van nekem itthon egy ilyen kütyüm, ezzel ráköthetem a gépre?(kikapcsolt állapotban)
[link]
Így jól van a cucc?(a kábelek másik vége a gépbe nyílván) vagy a "to drive" részbe kéne a satát?Vagy oda mást kell?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #23469 üzenetére
Szerezz csere darabokat, innen hiába sugározzuk a Gamma röntgen vizslató fényeket a szemünkből..
Próbáld ki a HDD-t másik gépben. Vagy próbáld az alaplapoddal másik hdd-vel. S ne igyál otthon. No meg ne menj haza, csak két nap múlva... -
Zsivaagoo
őstag
válasz Vismajor01 #23469 üzenetére
Jó esetben csak az alaplapon...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Vismajor01 #23466 üzenetére
IDE vezérlőt vágtad haza, amikor delej alatt csatlakoztattad.
Medikusok is élve boncolnak és az autószerelők is járó motorban cserélnek vezérműtengelyt.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Vismajor01
addikt
Végül is vinyó gond is, de a gép sem indul szóval..
Van egy IDEs samsung vinyóm 80gb teljesen üres. A gépben amire rákötném csak egy 120gigás SSD van.
A követkző zajlott le:
Müködő gépre kötöttem rá a vinyót ME MÉ NE alapon, ez a tápnak nem tetszett és egy ejnye bejnyével lenyomta a rendszert.
No, úgyhogy lehúztam a vinyót, egy ideig csak kabbe jeleket küldözgetet nekem, aztán bekapcsolt(ebben a szakaszban már -5kilónál tartottam súlyügyileg, de itt még magamon kívül nem volt kitmit hibáztatnom).
Kikapcsoltam, így küldtem rá a vinyót, be is kapcsolt, müködött. De csak biosig, ugyanis az új(régi) IDE-s vinyóról szeretett volna a virágom bebootolni de azon egy árva winfos nincs, bootmenübe SSD-t nem is láttam megalol. Jó, akkor IDE csatit lehúzom, de táp kábelt hagyom, újraindítom a masinériát csak akkor dugom rá az IDE-t. Meg is történt, rádugom az IDE-t de nem történt semmi, a vinyó pörög de nem tölti be. Najó, nyomok neki egy restartot ebben az állapotban. No, mostmár alaplapüdvözítő képénél se jutottam tovább, se bios se semmi, megállt a föld. Szóval most az IDEs vinyó itt van az asztalon és hibátlanul üzemel a gép NÉLKÜLE...CSak nekem az kéne, hogy VELE. :/
Mit vágtam haza?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
raulmazsi
csendes tag
már mind a 2 pci csatiban kipróbáltam, és persze a 6-8 pines tápkábelt is rádugtam
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz raulmazsi #23449 üzenetére
Üdv!
Milyen operációs rendszert használsz!?Az ha csak csökkentett módban van kép simán okozhatja driver probléma.Próbáld ki egy Linux Live CD-vel,hogy ott mit csinál.Monitor bírja azt a felbontást!?
Más hirtelen nem jut eszembe!Itt van driver elméletileg jó Win8-hoz és Win7-hez 64bit-es verzió!Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
raulmazsi
csendes tag
válasz berzebub #23453 üzenetére
AMD FX 8320 processzor
Arctic Freezer A30 processzor hűtő 1
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memória
FSP Raider 550W tápegység
Gainward GTX770 2GB DDR5
ModeCom CR-108 fekete kártyaolvasó
Thermaltake Chaser A41 VP200A1W2N
ezek a gépem paraméterei, mindet most vásároltam, újak. -
raulmazsi
csendes tag
Reggel leírom milyen a konfig.
Mobilról nehézkes -
raulmazsi
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám van, hogy most cseréltem le a hardvereim nagy részét. Nincs kép a monitoron, a win logó még bejön, de utána nincs kép kikapcsol a monitor. Újra telepítettem, és úgy is fennállásának a probléma. Alaplap drivereket felraktam. Videokártyát szintén. Csökkentett módba van kép.
-
törölt tag
válasz Majkee84 #23447 üzenetére
Az alaplap csere mindig a legutolsó gondolatod legyen.
Húzz le mindent az alaplapról szokásos teszt című rovatunk következik:
Húzz le mindent az alaplapról, csak egy memória modul maradhat, egy CPU, és a tápegség, illetve VGA.
Ha így nem indul, akkor mehet másik VGA, mehet másik tápegység, mehet másik memória, mehet a másik slotba a memória. Ha tápegységet cserélted, akkor utána ismét mehet másik VGA, másik memória.
Ne legyen, se usb-s kütyü, se billentyűzet, se hdd-odd az alaplapon.
A memória hiányt nem biztos, hogy kisípolja, ha pl rossz a tápegység.
Csinálj egy BIOS resetet is.
Üdv.
Mód: ha mindezek ellenére nem lesz eredmény, akkor az alaplap és/vagy a CPU hiba lehetséges.
Mód*2: Húzz le mindent az alaplapról című rovatunkat olvastatták. Köszönjük a figyelmet!
Mód3: Mostantól linkelni fogom, kezdem nyűgösnek érezni mindezt leírogatni...de kéretik mindenkinek, hogy tartsa be a benne leírtakat, kezdő hiba feltárásnak teljesen jó össze foglaló.[ Szerkesztve ]
-
-
Majkee84
aktív tag
Annyit mondott még az asszony, hogy közvetlenül mielőtt megadta magát a gép, az asztali hangszóróból ilyen recsegő hangot hallott. Az is az integrált hangkártyára volt rákötve.
Okozhatta a gép halálát a táp? Mert ha igen, akkor az új konfigot nem szívesen kötném rá...Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
berzebub
aktív tag
válasz bendikeee11 #23440 üzenetére
Akkor ha tudod a regi procit tedd vissza és nézd meg,ha FA vagy FB verzio a bios akkor frissítsd a legujabbra és menni fog
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
berzebub
aktív tag
válasz bendikeee11 #23433 üzenetére
Ez a Noname 350w táp nem hangzik túl jól,milyen bios van a lapon,mert ahogy nézem nem mindegyik verzio támogatja a q6600-t
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Majkee84
aktív tag
válasz jozsi252 #23436 üzenetére
Bocs, akkor a speaker nincs rákötve. Ez egy régebbi ház, az alaplapra 4pin-es megy, de a speakernek csak kettő pines a csatlakozója.
Viszont most, hogy mondjátok van itt nekem egy elfekvőbe, még a cooler master házamhoz kaptam. Az jó lesz hozzá. Akkor ha memória nélkül meg se szólal, gondolom onnan indul hogy alaplap csere.[ Szerkesztve ]
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Na most adott egy gép, amit kettőböl raktam össze.
Konfig:
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz Proci
Gigabyte GA-G31M-ES2L Alaplap
2x2GB Kingston DDR2 1066Mhz RAM
MSI GT9500GT 512MB
Noname 350W-os táp
Samsung 500GB vinyóezt a gépet kettőböl raktam össze mert a másiknak a tápja teljesen kontaktos volt és összevissza indult.meg az alaplapja is tönkre ment. Annyi, hogy a procit és az alaplapot cseréltem fel. szóval az X gépből tettem át a procit az Y gépbe. Remélem értitek. Az a problémám, hogy megnyomom a bekapcs gombot, elindul, pörög minden venti, de semmi képet nem hoz be. Még a monitort se kapcsolja be, az is sárgán világít. Nem értem mi lehet a baja..
Előre köszi a segítséget.
Üdv.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
hubai
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne.
Adott egy gép:
Asrock Z77 Extreme4
i5-3570
5 GB DDR3 Ram
Nvidia GTX 550TiAz alaplapot és a procit most vásároltam. Win8-at telepítettem rá a legfrissebb alaplapi driverekkel. Miután a videókártya driverjét is feltelepítettem( 332.21 -es driver) a gép nvidia experiencnél és néha játék indításkor is kékhalállal újraindul( IRQL NOT LESS OR EQUAL). Régebbi driverekkel is próbáltam ugyanaz a helyzet. A régi 775-ös konfigomál is ugyanúgy volt telepítve minden és ott nem fordult elő ilyesmi. Mi lehet az oka?
1x már újratelepítettem hátha valami vírus vagy valami, többfajta driverrel is próbáltam. Várom az ötleteket mert tanácstalan vagyok!
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
A barátnőm gépe tegnap bemondta az unalmast.
Az esetnél nem voltam ott, az elmondása alapján leült gépezni, becsíkozódott a kép, majd kapott egy kék halált. Próbálta újraindítani, de már a post képernyő se jött fel.
Ami biztos, hogy táp csere után sem hajlandó életjelet adni. A proci hűtő felpörög, lehet maxon. Ami gyanús még nekem, hogy a winchesternek sincs semmi hangja. A billentyűzet, illetve az egér bevillan, de csak amikor a táp főkapcsolóját bekapcsolom és csak kb egy másodpercre.
A lan csatlakozónál a ledek világítanak.
Amire gondolok: az m-tech minőségi 500-as tápja hazavághatta az alaplapot, illetve a winchestert is. Tudom, hogy nem volt egy jó vétel, de sajnálta a dupla árat a minőségiért.
Ha esetleg valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma, azt nagyon megköszönném!Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
törölt tag
válasz jozsi252 #23424 üzenetére
Leehet, hogy megfeszül az alaplap, mikor beépítitek a házba. A régi házba ha feszültség alatt volt valamiért, akkor most az újban a jó beszerelés is lehet rossz, pl egy forrasztás nem érintkezik. (ergo eldeformálódott az alaplap).
Próbálja ki csak laza csavarokkal betenni a házba. Aztán húzza meg egyesével a csavarokat, hogy melyikre mit reagál a gép.Amelyiktől meghibásodik, azt a csavart hagyja lazán.
(#23422) nrvn: Jól látod, ez esetben egy csere VGA nem ártana. De az is jó, ha egy másik gépben kipróbálod a VGA-t. -
veterán
válasz Gyufaaa #23425 üzenetére
Nem nálam van, hanem egyik ismerősömnél, csak én már kifogytam a tippekből, aztán mondom hátha ti tudtok valamit mondani.
Egy Corsair tápról lenne szó, de egy chieftec táppal is ki lett próbálva, és azzal is ugyanez a helyzet. Szóval elvileg nem táp hiba.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van egy 2011-es tokozású lap, i7-es procival, 8gb corsair RAM-al, 760-as gpuval, illetve egy 850-es táppal. Van egy olyan fura jelenség, hogyha be van építve a házba, akkor a gép nem indul el, éppenhogy felpörög majd le is áll. De pár napja pl el sem indult egyáltalán. Fém illetve műanyag távtartók is ki lettek próbálva az alaplaphoz, de semmi különbség.
Előtte ami volt konfig a házba, hiba nélkül ment. Ha meg ki van szedve a házból, és úgy van összerakva, akkor meg megy minden.
Tudnátok tippet adni hogy mégis mi a fene okozhat ilyet? AEROCOOL Hi-Tech 7 Pro a ház.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
fuwiradis
aktív tag
válasz DAVID0000 #23399 üzenetére
Valamikor szeptember végén, október elején lett friss oprendszer feltéve, mikor az új gép megjött. Nem hiszem hogy ez lenne a baj.
Közben végignyomtam 8 teljes pass memtest86-ot (ment vagy 16 órán át), 0 error-ral.
cpu-t mivel nézhetem? plusz, cpu, memória tesztelésén kívül mit lehetne még tesztelni, milyen programokkal?
ahogy mondtam, hőmérséklettel nem hiszem hogy gond lenne.közben persze, ha valaki még tud tanácsot adni ezzel kapcsolatban akkor ezer köszönet.
sajnos szervizbe annyit tudtak mondani (fel is b*sztam magam elég alaposan), hogy be se vigyem hozzájuk, mert úgyse tudnák reprodukálni a hibát...
(#23420) Gyufaaa: Chieftec táp ilyen szempontból mennyire megbízható? Ha egy ilyen táp meghal, arra mennyire jellemző, hogy magával rántson még valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz golfnyeres #23419 üzenetére
Ezt inkább itt tedd fel. Sajnos egy rossz minőségű táp, bármit képes elpukkantani a "halála" pillanatában.. Vinyó, alaplap stb.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz golfnyeres #23416 üzenetére
Üdv!
Ahogy előttem is mondták, azt a tápot alapból érdemes cserélni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz golfnyeres #23416 üzenetére
Cserélj tápot. De ne codegen-t válasz. 90%, hogy az pukkant meg. Reménykedj, hogy mást nem vitt magával.
-
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Segítsetek, mi lehet a baj !
Van egy gigabyte945gcm alaplapom, codegen 300w-os táp, 80 gb seagete vinyo, 3 gb ram, dvd iro, és egy msi 9400 gt 512 videokartya. A gép összeszerelés és teljes installáció után leállt. A bekapcsolás után kb 1 másodperc után egyből leáll. Tönkerement az alaplap, vagy a táp ? Az alaplapon nem látok "dagi" kondikat. -
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit komplex problémám lenne:
1. eset: kép minden előzmény nélkül becsíkozódik
2. eset: a kép fekete lesz, a monitor egy idő után olyan mintha kikapcsolt állapotba lenne
3. eset: a gép teljesen lelassul, semmire nem reagál, de az egér mozdítható ám az is akadozva és nagyon lassan reagálNem tudom mennyire lehet fontos de megemlítem hátha miszerint a sokadik újraindítás után a boot elején olyasmit írt hogy a processzor nem működik v valami ilyesmit. Erre kb 2-3 példa volt, azóta nem írta ki. Ennek ellenére a rendszer elindult.
Idáig egy win7 teljes reinstall volt, kipucoltam a gépet és megcseréltem a ramokat.
A konfig amiről szó van:
-Abit IP35e alaplap
-Intel core2duo e6550 2.33 GHz proci
-Geforce 8800gt video kari
-4x1 gb ddr2 ram
-1 TB vinyó
-22 colos monitor
-400W chieftec tápBárkinek bármilyen ötlet mi lehet a gond?
-
maxika15
tag
válasz #10726912 #23411 üzenetére
na bele raktam a sapphire radeonomat meg volt még egy kingmax 1gb ramom. így mostmár mindig ad képet de ugyan úgy csak az f1-el tudok tovább lépni. se az f2-re se az f11-re nem reagál. jajj dehogy veszek tápot nem akarok erre költeni ha nem jó vagy ha nem kell. van egy másik tápom, most próbáljam meg azzal is? tehát mondom, kép már mindig van!!!!!
-
maxika15
tag
válasz #10726912 #23405 üzenetére
minden le van szedve. integrált vga-t használok direkt azért hogy nehogy amiatt. a ramokat már próbáltam úgy ahogy mondtad de úgysem adott mindig képet. de most addig próbáljam velük amíg képet nem ad és próbáljak bemenni vele a biosba? rendben megpróbálom! azért köszönöm szépen hátha...
-
Gyufaaa
veterán
válasz Vismajor01 #23398 üzenetére
A ramot is próbáltad cserélni, amikor nem adott képet?
-
törölt tag
válasz maxika15 #23401 üzenetére
Látom, volt már elem csere is.
Meg mindent megtettél elvileg.
Első körben csináljunk rendszert: Szedj le mindent az alaplapról, csak a CPU, tápegység, VGA és egy darab memória maradjon.
Ha így nem indul el, akkor mehet egy memória csere. A memóriát minden slotban próbáld indítani. Ha így nem indul, cserélheted a tápegységet és a VGA-t is. -
maxika15
tag
válasz DAVID0000 #23402 üzenetére
akkor valószínűleg az az elem is levan merülve amit szereztem valamelyiknap... na mindegy most telefonáltam, valószínű hogy hoznak nekem egyet pár percen belül. viszont azt kihagytam hogy egyből tovább lép a kezdő képernyőnél és utána nagy sötétség. nem tudok a biosba belépni! és csak 15/20 ujrainditás után adja a kezdő képet.
-
maxika15
tag
válasz DAVID0000 #23400 üzenetére
a memóriák: 1db 1gb ddr1 400mhz+1db 512mb ddr1 400mhz. ugyanolyan márka, kingmax.
a proci egy intel 2,6ghz-es. pontosan nem tudom hogy milyen...de le írom még egyszer pontosan hogy értsétek hátha rosszul fogalmaztam az előbb ://
na most kb. 15-20-szor kell ki/be kapcsolni ki a gépet hogy megjelenjen a kezdő képernyő ahol mutatja a hardvereket stb.. nem tudom mi ennek a képnek a neve sorry. ilyenkor próbálnék belépni a biosba de nem reagál. sem usb-s sem ps2-es billentyűvel. ezen a képen még ír egy ilyet is:cmos checksum error, vagy cmos checksum bad, sorry nem tudom pontosan de biztos hogy valamelyik a kettő közül. cmos reset már volt, elemcsere is, tehát mi lehet a probléma? ja egyébként nem tudom hogy számít-e bár szerintem nem de azért le írom. a sata csatlakozók letörtek sajnos... kb 3évvel ezelőtt láttam ezt a gépet működni, ugyanezekkel a hardverekkel! akkor még ment. nem hibátlanul mert akkoris csinált olyat hogy nagyon sokszor nem adott képet bootolásnál. de egyéb probléma nem volt. nagyon szeretném megmenteni és újra visszahozni az élők közé, mert számomra nagyon sokat jelent!! integrált vga-val probálkozom amúgy. hátha a vga-val van baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest