- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Microsoft Excel topic
- Proxmox VE
- Windows 10
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerolka
tag
Üdv!
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap
AMD Athlon II X4 750K processzor
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória
MSI GTX 660 2GB DDR5 N660 TF 2GD5/OC videokártya
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX HDD
Chieftec CTG-500-80P táp
Windows 7A konfig még nincs két hetes, a problémám a következő, 2-3 naponta előjön, hogy naponta egyszer 1-2 percre fagy a gép. Ma pl. a külső HDD-t akartam megnyitni és akkor fagyott, de volt, hogy a böngésző (Opera 12.16) megnyitása után történt, de más esetekben is előfordult már. Ez alatt az idő alatt a “homokóra” forog, majd 1-2 perc elteltével folytatódik mindent tovább hiba nélkül, és újabb 2-3 napig nem is találkozok a hibával.
Tudom, hogy ez így elég kevés infó, de kellene legalább valami ötlet amin elindulhatok!
-
somasz
addikt
Üdv!
Windows betöltése után BSOD-zik egyből a gépem, atihdw76.sys hibával száll el. Persze, hogy a legjobbkor jött ez, egész nap beadandót kéne írnom... mivel próbálkozzak?
Csökkentett módban is elszáll, javítás sem működik. A windows visszaállítása korábbi állapotra nem fogja elvinni a tegnap este írt doksimat, ami az asztalra van csak kimentve??Tegnap volt egy adag windows update, az tehetett be?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Vettem, egy Gigabyte GA-X79S-UP5-WiFi alaplapot, hozzá pedig egy i7 4820k- Ivy-Bridge-es processzort. Ennek a két alkatrésznek az alábbi konfig.-ban kellene működnie:
Táp: Corsair GS600
RAM: Corsair 1600 Mhz Vengeance 4 x 4Gb
VGA: ASUS HD7970 3Gb
Sajnos, a gép összeszerelés után, nem indul el. A ventilátorok felpörögnek 3 másodpercre, majd leállnak, pár másodper múlva, magától, ismét felpörögnek a ventilátorok, majd ismét leállnak. Ez így megy addig, amíg a tápegység áramtalanításra nem kerül.
Visszavittük abba a boltba ahol vettük (Zóna Computers)! Itt 3x is kicserélték az alaplapot, és 2x a processzort is, de a hiba jelenség nem szűnt meg. A Zónás szakemberek próbáltak már tápegységet, memóriát, és, vga-t is cserélni a gépben, de a hiba jelenség minden esetben ugyan ez volt.
Már csak Bios frissítést nem csináltak rajta, de ezt is csak azért nem, mert nincsen olyan processzoruk, amivel a Bios frissítés idejére, életre tudnák kelteni a számítógépet.
A Gigabyte weboldalán ehhez az alaplaphoz csak az F4-es Bios van fent. Sajnos nem tudom hogy a megvásárolt alaplapon, milyen BIOS van. A Zóna Computers szakembere arra gondol, hogy esetleg egy olyan régebbi BIOS van az alaplapon, amelyik nem támogatja, az i7 4820K-s processzort.
Tudnátok, valamilyen formában segíteni nekem abban hogy életre keltsük ezt a konfigurációt?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Jámbor ZsoltFáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Zsivaagoo #22494 üzenetére
Túl vagyok rajta.
Most asztalon van, ill egész eddig is asztalon, töröközővel raktam össze, és mikor kiveszem a vga-t vissza rakom akkor az összes led világít, de nem ad képet, van mikor ua kivszem vissza rakom és akkor meg mindig csak a 2 zöld led világít....
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Benjament
tag
válasz Howkeddlee #22480 üzenetére
nincs húzva semmi
"Ideje élni vagy halni hagyni"************* Azért küzdj, hogy győz, ne azért, hogy ne veszíts!
-
-
L1ZRRR
senior tag
Ezen túl vagyok, és a végeredmény ugyan az.
1. verzió : elindul felpörög sötét kép 2 zöld led világít.
2. verzió : elindul felpörög sötét kép minden led világít.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
L1ZRRR
senior tag
Üdv
Segítségeteket szeretném kérni, mert már idegileg ott vagyok h szétcsapom az egész gépet.
Adott egy 1366 gép.
GTX 660TI
3x2 GB ram
3x1 GB ram
GIGABYTE EX58 DS4
I7 920
1,5 TB WD BLACK
Corsair AX760Az a problémám, hogy össze rakom a gépet, felpörög megy és semmi.
Zöld led világít, kézi könyvbe nincs benne h még is mi lenne a hiba forrása.
Van mikor random elindul eddig 5 próbálkozásból 1x biosba de ott is 6 GB-ból 4-et ismert fel.
Teljesen elvok keseredve h most mi a rák lesz ezzel a f*stalicskával, már 4 hónapja nincs gépem, és már idegileg ki vagyok.. akinek van vmi tanácsa az szóljon pls...Cmos clear minden meg volt .. elem kivétel minden meg volt..
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz djdaniel #22484 üzenetére
Próbáltam, ssd nem lehet rossz, kb 2 hónapos 840 evo. Akkor indul simán ha mindkettőt leszedem. Szerintem rosszul kötöttem be. Van egy hosszabb fejű vezeték ami a tápból jön ki azt össze az ssdvel, aztán a satas keskeny fejű kábel is bele. Így kell bekötni? Hdd-t akarom ugyanez?! Ssd-t hdd vel össze kell csatlakoztatni? (mert nálam olyan a tápból kiinduló kábel aminek kettő feje van
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22483 üzenetére
húzd le a hdd-ét, és nézd meg hogy simán csak az ssd-vel indul-e a gép, vagy fordítva.
a 2 közül az egyik tönkre mehetett, vagy a hdd-é vagy az ssd-é, én az utóbbira szavazok.
egyébként a lapon levő sata csatlakozók bármelyikére rá dughatod a sata kábelt. -
FIREBLADE78
addikt
válasz FIREBLADE78 #22482 üzenetére
Hoppá, vissza dugtam az ssd, hdd-t és előjön a probléma, lehet rosszul kötöttem be az ssd-t? Pedig csak a rossz hdd csatlakozójára raktam.
-
FIREBLADE78
addikt
Lehúztam a hdd, ssd, azt hiszem a vga-t is. És simán bekapcsol, pörög, jó a táp. Ötlet?
-
senior tag
-
Benjament
tag
válasz Benjament #22477 üzenetére
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Ezt találtam még a naplofájlba, ezek szerint egy szünetmentes tápegység megoldhatja a problémát?
"Ideje élni vagy halni hagyni"************* Azért küzdj, hogy győz, ne azért, hogy ne veszíts!
-
Benjament
tag
Hali!
Ez a vas:
Cooler Master Elite 431
- GIGABYTE nVidia GTX660 2Gb OC
- Intel Core i7-2600 3.40GHz OEM
- DVD-RW SAMSUNG 22x SH-S224B
- CPU COOLER Arctic INTEL / AMD Freezer 13
Western Digital 1Tb SATA-III 64Mb HDD (WD10EZEX)
Asrock H77 Pro4/MVP
Chieftec ctg 550 oem
Patriot 8192 MB DDR3Az a bajom vele, hogy játék közbe újraindul, és van amikor a monitor se kapcsol be újraindulás után.
A vidikarit visszaküldtem garanciálisan , ott letesztelték és azt mondták nincs baja, utána az egész gépet bevittem egy másik szervizbe ott nem jött elő a probléma.
Ramokkal játszottam azokkal nincs baj, a konektor se lehet hibás mert bedugtam máshova, úgyanígy az elosztót is cseréltem.Pár nap van hátra a garanciából és nincs ötletem mi lehet a baja.
Talán a 7 éves Yakumo monitor, de az se indítaná újra a masinát szerintem.
ötletek?
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22474 üzenetére
pedig jobb lenne kölcsön táppal kipróbálni, mert ha kiderül hogy mégse a tápod rossz akkor fölöslegesen vettél egy újat, legtöbb bolt nem veszi vissza, kivéve ha neten vetted mert van elállási jog...
Próbáld meg hogy mindent lehúzol a lapról, vga, hdd..stb
és nézd meg hogy úgy elindul-e, ha nem akkor vedd ki a ramokat és úgy próbáld meg.
Egyébként milyen konfigról van szó ? -
membrandj
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #22474 üzenetére
Pedig nem 100%,hogy a táp. Ismerőstől nem tudsz kérni pár órára?
Lap is lehet szar,ram is,proci is,hdd is, szóval..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22472 üzenetére
elképzelhető, egy kölcsön táppal próbáld ki.
másik topicba pont most olvastam, egyik tagnak volt hasonló gondja, ott a por okozta a problémát [link]
-
FIREBLADE78
addikt
Hello. Mitől lehet, hogy bekapcsoló gomb megnyomása után elkezd működni az asztali pc és kb 5s után leáll, azután nem lehet bekapcsolni sem, kihúzom a kábelt stb nagynehezen elkezd beindulni, szintén leáll. És el kell telni hosszú perceknek, hogy rendesen bebootoljon. Táp a rossz?
-
kisgege12
csendes tag
Helló!
A héten vettem meg a konfigomat, amit ti ajánlottatok (i5-4570, Kingston HyperX PnP 2*4Gb, Gainward GTX 760 Phantom, Gigabyte b85m-d3h...). Megnéztem egy Valley Benchmarkot. Mondom oké, nézzük, hogy egy egészséges oc-vel mennyi plusz fps-t tudok még kihozni belőle. MSI Afterburner, power limit 106%, Core clock +90, memory clock +250. Elindítottam a Valley-t, az első pár jelenet ment, utána kifagyott az egész program, elment a kép. Feladatkezelő, bezár. Majd elindítanék bármilyen játékot, nem indul el semmi, csak ha újraindítom a gépet. Ezután csak a power limitet, meg a core-t húztam ugyanennyivel, de ugyanez történt. VGA hőmérséklet max 68°C volt. Mi lehet a baj? Felejtsem el ezt az egészet és hagyjam az alap beállításokat? -
membrandj
nagyúr
válasz woodstock323 #22468 üzenetére
Hard disk sentinelt szedd le.
+ fotózd le és rakd fel... hátha user error.
Ha van lehetőséged, akkor kölcsön táppal próbáld meg,próbáld meg kizárni egyesével a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!(felteszem ismét a kérdésem mert nem jött válasz)
Mostanában elkezdett rosszalkodni a gépem és nagyon idegesítő.
Arról van szó,hogy rossz volt a videó kártyám,(meg öreg is hd4870)ezért lecseréltem.(hd7790)
Egy darabig jó volt minden aztán elkezdett kékhalálozni a gép...egyszer egy kékhalál után el sem indult,gyanús volt hogy memória rossz,igazam is lett a 4ből 1 meghalt (garanciában 2-t cserélték).
Ezután sem szűnt meg a kékhalálozás,teljesen random,van hogy 1 hétig semmi,van hogy naponta egyszer.De mellé még bejött egy olyan is hogy directX error-al kifagyok a játékból,vagy illesztő program leállt,majd helyre állt hibát ír. persze ilyenkor újra kell indítani hogy összeszedje magát és ne legyen lassú.
Egyébként ezt produkálta régi videó kártyával is akkor azt mondták sokan hogy a memóriái kezdenek meghalni,ezért IS vettem újat.(de el is hittem,mivel az is már 4 éves volt)
Szóval mivel elkezdte az új karival is aminek viszont nincs baja szerintem,plusz bejött ugye a kékhalál mellé meg a directx error-os dolog.
Az a kérdésem hogy ez jelentheti-e azt hogy haldoklik az egyébként kb 4 éves öreg vinyó?
Vagy szerintetek mi lehet a baj?Arra is gondoltam már hogy maga az alaplap nincs már a helyzet magaslatán.
(az is kb 4 éves)
Egyébként windows újra telepítés nem segített a dolgon.
Most amúgy ez a config:
-gigabyte GA MA 770t UD3p alaplap
-Phenom II X3 720 proci
-Sapphire HD7790 1gb videó kari
-4*2 gb geil 1333Mhz memória
-WD 320GB-os vinyó 7200as(ha jól emlékszem)
-400 W enermax táp,Előre is köszi a segítséget.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Amilo laptop ismerősömnek, és nem kapcsol be, csak, ha kikötöm belőle a dvd olvasót. Mellesleg az elem le van merülve a laptopban. Ha bekapcsol, akkor bedugom gyorsan a dvd olvasóját, és hagyom betöltődni a rendszert, ezután restart, és így kezdem például a telepítést. Pendrive-os telepítés nagyon lassan töltődik elő, és kék halál lesz az előtöltés után. DVD--s telepítés is, csak negyedjére jött be. Driverhibával leállt.Ineteles 1 magos gép, de aida szerint van az alkatrészek között valami Amd-s Ide vezérlő is.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
sphe
senior tag
Vettem a modememhez egy wifi routert, mely jelenleg csak firefoxszal működik. Biztos volt már ilyen vagy hasonló eset, remélem tudtok valamennyit segíteni.
Sok oldalt mint pl gmail, budapestbank.hu főoldal, gyogyitokovek.eu weboldala, youtube, meg tudok nyitni, de miért nem töltődnek be egyes weblapok wifi routerrel? A címek melyekkel baja van a ibank.budapestbank.hu hir24.hu origo.huA lapok megnyitása routert kiiktatva hibátlanul megy pc-n, wifi routerrel csak mobiltelefonról működnek.
Valami gond a pc-m beállításával lehet. Routerrel az internet explorer vagy opera egyetlen weblapot sem tud megnyitni.
-
Xaels
félisten
Mivan???!!!
(#22459) RazoR8402: membrandj jól leírta a lényeget és megfelelő lapokat is ajánlott. A 8320-8350 különbözetéhez hozzáadsz 1-2 ezrest és akkor Scythe Ashura, Thermalright Macho HR-02 hűtőt is tudsz rá tenni amikkel halkan és relatív hűvösen fog menni a 8320 bőven a 8350-es gyári órajele felett.
Nálam most egy FSP HEXA 500-al megy a gép 8320 és R280X párossal. Egyedül a kábelei rövidek kicsit ennek a tápnak.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
membrandj
nagyúr
Azért kell kérdezni fx alá való lapvásárláskor, mivel az fx-ek kényesek a tápellátásra. 4+1-es tápellátáso s lapon még egy fx 6300 is vissza fog venni az órajeléből.
Gigabyte ga970a ud3 vagy asus m5a97 evo r.2.0.
8350 pedig ahogy írják, abszolút nem ér + 10k-t. 8320 ugyan az, csak órejelben térnek el, azt pedig könnyedén átállíthatod egy jobb hűtővel.
Táp: Fsp raider 550 szerintem, de ezt a tx 600m-et nem ismerem. Tápos topicban biztos segítenek.
-
Xaels
félisten
Nem azért, hanem mert nem fog működni a 8350 abban a lapban. Lapból meg jól nézze meg mit vesz. Azon felül a helyében inkább 8320-at vennék és a különbözetből egy normálisabb hűtőt amivel a 8320 is kényelmesen elmegy 4GHz felett.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #22434 üzenetére
Értem. Igyekszem ismerősöktől beszerezni működő hardvert hátha ki tudom szűrni, de elég nehéz szerezni.
Elindult sikerült egy win7 et rádobni, de most olyat is csinált, hogy nem kapcsolt be a monitor, viszont a win belépő hangját hallottam Ez még mindig utalhat tápra, remélem videókártyámnak nincs baja, most jár le a garia -
RazoR
veterán
Sziasztok! Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a gépem (Gigabyte 790 XTA UD4 lap, Phenom 2 X4 955BE proci húzva 3,6GHZ, ASUS Silnet Square procihűtő, 8Gb Kingstone 1333 DDR3, alapból egy 9800GTX+ 1Gb VGA, jelenleg egy Gigabyte GTX 680 VGA kölcsönbe kipróbálásra amit lehet hogy megveszek, LCPower 550w táp) játék közben olyan 15-20 perc után kikapcsol, de nem minden játéknál éd csak a 680-al! Eddig csak a Crysis 3 és a COD: Ghosts közben tapasztaltam ezt! AZ AC 4 Black Flag, BF3, BF4, közben semmi ilyesmi nem történik! Vissza sem tudom bekapcsolni, csak ha lekapcsolom a tápot és vissza, utána indul csak el! Mi lehet a gond? Én a tápra gyanakszom! Segítsetek PLZ!!!
U.i.: A házban elöl van egy 12-es venti, hátul egy 9-es, oldalt pedig egy 20-as, tehát elég rendesen át van szellőztetve, hetente takarítom a gépet!
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22447 üzenetére
-
senior tag
válasz ->Raizen<- #22444 üzenetére
Király! Grat az új vashoz!!
Örülök hogy megoldódott a problémád! -
XNX1992
csendes tag
válasz mars123456 #22426 üzenetére
Nekem is ugyan ezt tolta, mostanában csa k3-4 naponta fagyogat, mióta majdnem mindent kicseréltem a vga-n és a processzoron kívül....
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
XNX1992
csendes tag
válasz ->Raizen<- #22444 üzenetére
Gyerekek látom a 4-es szériájú kártyákkal mindenki szopik, fagyogat a gép tőle, ezek szerint az új NV driverekkel nem mennek normálisan a gépek
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22443 üzenetére
Jöttek az új fsp táppal előttem lett kibontva. A chieftek-et meg elvitték. Azzal megy a vas hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ->Raizen<- #22435 üzenetére
Örülök neki! Már épp kérdezni akartam,hogy mit sikerült elérned a tápcserével...
Gondolom a hibás másik tápot viszed vissza gariba,nem? -
tkesy
őstag
válasz ParadoxX88 #22439 üzenetére
1.First of all, please make a bootable floppy or USB storage.
Bootolható eszközt kell csinálnod, nem elég csak rámásolni a bios fáljt. Utána arról bootolni, majd kiadni a megfelelő parancsot. Bootolható usb-t / floppy-t a Win formázó parancsával is tudsz csinálni, csak az MS-DOS rendszerindító lemez készítése opciót kell kipipálni. (bár ez nem a legjobb megoldás, mert ekkor kapott MS-DOS betölt pár olyan dolgot is a memóriába, ami nem szerencsés, ha bent van bios frissítéskor.)
De itt van egy könnyen emészthető leírás hozzá...
Amúgy a "DOS Mode ba" nem "belépni kell", hanem itt azt jelenti, hogy a DOS-t mint operációs rendszert kell futtatni induláskor.
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
quailstorm
nagyúr
válasz ->Raizen<- #22440 üzenetére
Ja jó. Azt hittem elhasználódott.
-
->Raizen<-
veterán
válasz quailstorm #22438 üzenetére
Vacsi újan került hozzám holtan!
-
ParadoxX88
csendes tag
válasz ParadoxX88 #22430 üzenetére
Akkor csak abban kérnék egy kis segítséget ,hogy a BIOSt frissítsem!
[link]
Itt van az a pont ,hogy: Under DOS mode, please type "awfl865 BIOS file name /py/sn/cc/cd" and it will be flashed successfully.Miként lépek Dos Mode ba? Amikor beállítom ,hogy a pendrivrol bootoljon nekem csak azt írja ,hogy nincsenek boot fájlok indítsd újra a gépet...
-
quailstorm
nagyúr
válasz ->Raizen<- #22437 üzenetére
Pedig jó nagy szám van ráírva
Életkor? -
->Raizen<-
veterán
válasz quailstorm #22436 üzenetére
chieftek cft 750w moduláris táp. A 8 pines alaplapi tápcsati is borzasztó rövid.... [link]
Gianni rendkívül korrekt arc szó nélkül cserélte házhoz jött egész gépet hozott hogy kiderítsük a baj forrását stb.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz ->Raizen<- #22435 üzenetére
mi volt benne (ha szabad okulni belőle)?
-
->Raizen<-
veterán
Megoldódott a bajom tápcserével. Fsp 4 ever!
-
Levente.M
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kérem ha valaki tud segíteni azt megköszönném !
"feltelepítettem a vírusírtót mire első dolga volt jelezni, hogy bizony a műveleti memória fertőzött " ezt az hibajelenséget tapasztaltuk a gép újratelepítésénél.
Előzmény:
gép indítása lelassult, 4-6 perc alatt indult el. Utána a winchik egymás között kb 1GB/20 perc alatt másoltak. Mivel még garis volt irány Ipon Computer ahol majd 3 hét alatt kiderítették az egyik WD 1.5 TB winchi kuka. Vettem újat 1 TB Seagate-t de mivel én tök vagyok a géphez a volt páromat kértem meg az összerakásra ( 8 évig tökéletesen szerelt és telepített). Most a fentebb említett mondatot észlelte. Iponhoz vissza nem akarok menni. Kérem ha valaki ért a géphez, pesti és pénzért vállal javítást, telepítést akkor jelentkezzen mert magamtók a gépet megjavítani nem tudom. Előre is köszönöm szépen ! -
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #22423 üzenetére
5 éves chieftec gps-500AB tápom van. Arra tippelsz hogy azzal lehet a baj? És az csinálhat olyat, hogy késik a boot(10-15sec-et), a power gomb után
-
ParadoxX88
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám ,hogy miután feltelepítem a VGA driverét pár perccel a telepítés utána a gép kifagy és a következő hibaüzenetet kapom: A hypertransport sync flood error occurred on last boot. F1 és újraindul a gép megint 10 p kifagy. Ha letörlöm a drivert akkor fut rendesen.
A VGA: Sapphire Radeon R7 260X 2GB
Alaplap: MSI 785G-E53
Processzor: AMD Phenom II X4 3.20GHzWindows 7, 8 alatt is dobja mindkettő 64 bit. Próbálkoztam driverek frisitésével vagy épp régebbivel egyik sem használt.
Lehet az lapalap régi a VGA kártyához?Bios frissítés az valamiért nem megy lehet én vagyok hozzá a béna: letöltöm FAT32 es pendrivra rámásol és se ilyen bootolással nem megy sem a bioson belül csak hibaüzeneteket dobál.
-
membrandj
nagyúr
Nvidia driver hiba 99%.
Firefox-ban kapcsold ki a hardveres gyorsítást.
Eddig úgy tudtam,hogy csak gtx 460/560 kártyákat érinti, de ezek szerint többet is.
-
M713
csendes tag
Sziasztok ! Kérdésem lenne mégpedig a következő.
gépem tulajdonságai ....
Gigabyte Ga-G41M-Combo
2x2GB DDR2 RAMM
Gigabyte HD7770 kártya
Thermaltake Hamburg 530w Táp
olyat csinál bekapcsolom teljesen sötét képernyő vélhetőleg betölt , mert dolgozik újra indítom és teljesen betölt .
-
Krakesz27
tag
2 windows nem igazán egészséges még így külön sem :S , elvileg nem szabadna összeomlania de nálad ez a jelenség, hogy kifagy a gép szóval szerintem csak azt csináld, hogy 1 meghajtón legyen a windows. A táp meg nem igazán jó a no name márkájú inkább thermaltake vagy corsair ezek jó tápegységek és megbízhatók ha ajálhatom
-
mars123456
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, pár hete valami gáz van a géppel, tanácstalan vagyok. Konfigot lejjebb írom. Tehát a probléma az, hogy állandóan befagy a gép 1-5 másodpercre. Megakad az egér és a billentyűzet, kiakad a hang pár másodperce aztán jó lesz. Minden ilyen fagyás után "eltorzul" az egér kurzor (elhalványodik, zöld lesz, vagy mondjuk nyíl helyett karikává változik stb.). Bekapcsolás után fél órával még használható a gép, majd az idő előrehaladtával egyre sűrűbben fagy, és pár óra után már szinte használhatatlanul akadozik az egész gép. Azt vettem észre a feladatkezelőben, hogy a CPU kihasználtság ilyenkor megugrik, habár ezt semmi nem indokolja. További furcsa jelenségek: Néha kikapcsolás után ugyanúgy forognak a ventik, de az egér meg a bill. már nem használható. Ha nem használom a gépet és kikapcsol a monitor, utána már nem jön vissza a kép, restartolni kell.
Első dolgom volt, hogy kipucoltam az egész házat, újra pasztáztam a procit (hőmérsékletek rendben vannak egyébként). Vírus keresés. Majd zsír új vinyóra újraraktam a Windows-t. Lefuttattam valami Intel CPU diagnosztikát (eszerint a CPU jó). Szóval nem igazán tudom mi lehet a probléma. Kérdésem tehát az lenne, hogy milyen irányba induljak el, mire gyanakodjak. Milyen módszerekkel tudhatom meg, hogy rossz-e bármelyik hardver? (nem tudok most csere-berélni az alkatrészekkel) Esetleg van-e valakinek konkrét tippe/ötlete? Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.Konfig: ASRock H55M-LE
Intel I3 540 (gyári hűtés, max. 45 fokos)
nvidia GTS 450 1GB (mintha a legújabb driver előtt jó lett volna. lehet ez a baj?) (gondoltam rá, hogy kipróbálom integrált vga-nál is jelentkezik- e a hiba. ilyenkor ki kell venni a kártyát?)
4GB ddr3 RAM (egybe)
2x1 TB WD vinyók (az egyiket most vettem, arra raktam az új windowst, de a régit is bent hagytam a régi windowsal együtt. Sajna sok cucc miatt nem tudom formázni még - ez amúgy lehet probléma? 2 vinyó 2 windows?)
táp valami no-name, tudom ez gond de eddig nem volt baj vele. -
Trumpek
tag
Sziasztok!
A minap raktam össze egy gépet, viszont eleve alig tudtam fölrakni a rendszert, mivel mindig újraindult, bár azóta föltudtam rakni, és most már ott tartok, hogy menet közben indul random újra.
Lap: ASRock FM2A75 Pro4
Cpu: AMD A8 6600k apu
Vga: Sapphire 7850 2GB GDR5 OC
Táp: Cooler Master Thunder 600W
Ram: 2x2 Geil ultraNem tudom, hogy biosban kell valamit állítani, vagy frissíteni, vagy valamelyik összetevővel van a gond.
Aki tud segíteni, vagy hasonló problémája van/volt, annak a segítségét előre is köszönöm.
-
StSanya
senior tag
Üdv!
Segítsetek légyszíves, profilban látható gépem az alábbi képernyőt produkálva fagy, véletlenszerűen, pl. böngészés vagy kép megnyitás közben. Hőfokok rendben, hideg indulás után, windowsba lépve fél percre rá is csinálta. A VGA a fél délutánt másik gépben töltötte, ott nem jött elő semmi sem (3DMark11, Aida64 GPU-s stabilitás teszt volt), míg az én gépem is ment vígan az alaplapi HD3300-al. Visszarakva eredeti felállásba, driver újrarakva (utolsó WHQL 13.9), megint kezdi. Merre felé induljak?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám vizsgaidőszak elején, és nagyon nagy szükségem lenne a PC-mre. Régebben is csinálta, nem tudtam mitől, megjavult, de most nem akar indulni.
Régebben ha szétkaptam kipucoltam összeraktam, és be akartam kapcsolni, elindult felpörög, a monitor be sem kapcsol, 5-8 sec után lekapcsol, vár 2-3 secet, majd újra bekapcsol. És ezt csinálja ciklikusan. Ilyenkor újra szétszedtem összeraktam keresgéltem nem e rövidre zárja valami, semmit nem találtam, aztán egyszer csak működött, majd fél év múlva a következő takarításnál megint eljátszotta.
Mostanában azt vettem észre, hogy ha bekapcsoltam, 10-15 sec után jött csak be egyáltalán az alaplapnak a kezdő képernyője. És most megint, bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol...
konfigom: Gigabyte GA-EP45-DS3 5éves alaplap
CSX 4gb 800mHz ddr2 3 éves
GTX 460 1GB videókártya 3 éves
core2duo e8400 5 éves
maxtor vinyó 5 éves
táp: Chieftec 500W 5 éves
Nagyon szépen megköszönném ha valakinek van étkézláb ötlete.
Ui: a proci húzva van kb 4 éve, nem tudom lehet-e hozzá köze. -
lnorba
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus MM17DE LCD monitor (7 éves), ami egy ATI Radeon HD 4670 kártyára van kötve VGA kábellel.
Amikor filmet néznék rajta, akkor 1-2 másodperces időközönként vízszintesen (pixel?) csíkok villannak fel, majd tűnnek el. Esetleg megtudnátok mondani, mi okozhatja ezt a hibát?lifetime slave living in a suburban grave
-
woodstock323
tag
válasz woodstock323 #22417 üzenetére
ja igen ilyen legújabb driver meg társai szintén meg voltak,szóval az a kör is megvolt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22413 üzenetére
probaltam a tapot kulon bepoccinteni nem indul. remelem nem rantott magaval semmit a halalba
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Mostanában elkezdett rosszalkodni a gépem és nagyon idegesítő.
Arról van szó,hogy rossz volt a videó kártyám,(meg öreg is hd4870)ezért lecseréltem.(hd7790)
Egy darabig jó volt minden aztán elkezdett kékhalálozni a gép...egyszer egy kékhalál után el sem indult,gyanús volt hogy memória rossz,igazam is lett a 4ből 1 meghalt (garanciában 2-t cserélték).
Ezután sem szűnt meg a kékhalálozás,teljesen random,van hogy 1 hétig semmi,van hogy naponta egyszer.De mellé még bejött egy olyan is hogy directX error-al kifagyok a játékból,vagy illesztő program leállt,majd helyre állt hibát ír. persze ilyenkor újra kell indítani hogy összeszedje magát és ne legyen lassú.
Egyébként ezt produkálta régi videó kártyával is akkor azt mondták sokan hogy a memóriái kezdenek meghalni,ezért IS vettem újat.(de el is hittem,mivel az is már 4 éves volt)
Szóval mivel elkezdte az új karival is aminek viszont nincs baja szerintem,plusz bejött ugye a kékhalál mellé meg a directx error-os dolog.
Az a kérdésem hogy ez jelentheti-e azt hogy haldoklik az egyébként kb 4 éves öreg vinyó?
Vagy szerintetek mi lehet a baj?Arra is gondoltam már hogy maga az alaplap nincs már a helyzet magaslatán.
(az is kb 4 éves)
Egyébként windows újra telepítés nem segített a dolgon.
Most amúgy ez a config:
-gigabyte GA MA 770t UD3p alaplap
-Phenom II X3 720 proci
-Sapphire HD7790 1gb videó kari
-4*2 gb geil 1333Mhz memória
-WD 320GB-os vinyó 7200as(ha jól emlékszem)
-400 W enermax táp, -
M713
csendes tag
válasz ->Raizen<- #22414 üzenetére
Sziasztok ! gépem adatait pontosan nem tudom , de egy olyan hiba jelentkezik bekapcsolom sötétség nem reagál felpörög dolgozik ..ujra indítom betöltődik azonnal . alkatrészek .. nagyjából .. Lap ...GIGABYTE GA-G41M-Combo 1 hónapos..Gigabyte HD7770..korát nem ismerem .. Thermaltake Hamburg 530w Táp .. 2x2GB DDR2 800 MHZ mem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22413 üzenetére
uj
-
senior tag
válasz ->Raizen<- #22412 üzenetére
Akkor szerintem ott a tápegységgel lesz a gond! De amúgy az is új? Vagy ment már ez a tápegység előtte már valahol?
-
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22410 üzenetére
igy van egyaltalan nem kap delejt
-
->Raizen<-
veterán
válasz membrandj #22407 üzenetére
a 24 pines tap csatibol hianyzik egy erintkezo es nem volt bekotve sem a tap kabelen ez lesz a problema forrasa? azt hiszem ilyet meg nem nagyon lattam hogy nincs bekotve a 24 pinesen minden holnap jon az fsp 650 es tap es proba csutortok ota van meg a gep es fusztral hogy nem tudom hasznalni
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ->Raizen<- #22409 üzenetére
Értelek...
Amúgy egyáltalán nem kap áramot a lap? Sehol semmi nem világít a lapon?
Van esetleg arra lehetőséged hogy egy másik tápegységgel kipróbáld? -
->Raizen<-
veterán
válasz Howkeddlee #22408 üzenetére
a modularis tapon egyertelmu jelolesek vannak melyik kabel hova valo a pci ex elnevezesu kabelek egyertelmu sztem hogy vga hoz valo kabelek es piros csati aljzatokba mennek 1 8 pines csati van annak is jol latszik hol a helye a 24 tus tapcsati mellett a tapbol jon meg egy 4 pines azzal is probaltam doglott a gep
-
senior tag
válasz ->Raizen<- #22406 üzenetére
Én is szerelési hibára gyanakszom,és ez most nem személyeskedés,ne érts félre,csak segíteni próbálok!
Amúgy előszeretettel gyakran sokan összecserélik az alaplapi 8pines tápcsatlakozót a videókártya 8 pines csatijával. Mikor ennyire nem csinál semmit bekapcsoláskor a lap (gép),akkor első körben ezt kell megnézni! -
membrandj
nagyúr
válasz ->Raizen<- #22406 üzenetére
Fotózd le,hogy hogy szerelted össze.. Hátha szerelési hiba.
-
->Raizen<-
veterán
sziasztok nem indul az uj gepem chieftek 750w modularis tappal mindent jol osszeraktam alaplapon semmilyen led nem vilagit valamint alaplapi bekapcs gombra sem reagal. 5 letek? 1 ram modullal is probaltam valamint lehuztam a meghajtokat a vgat is kivettem de semmi csend es hulla szag...
AMD FX Series 8320 X8 Arctic Freezer XTREME rev.2 ASUS M5A97 EVO R2.0 SAPPHIRE R9 290 4 GB DDR5 TFT LG 22" monitor 22EA53VQ FSP Raider 650W DDR3 Kingston 8GB/1600 HyperX Blu KIT DVD-RW: SAMSUNG 22x SH-S224DB HDD Seagate 500GB Barracuda 7200.14 AEROCOOL VS-92 Black Edition
[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
Üdv!
Már vagy 2 hónapja küszködök az alábbi problémával:
Adott a profilom alatt megtalálható gép. Ha úgy kacsolom be, vagy sleep módból ébresztem fel a gépem, hogy előtte 2-3 óránál többet volt kikapcsolva akkor egyszerűen nem tud normálisan elindulni (egyébként semmi gond). Ezt úgy kell elképzelni, (win 8.1 van), hogy bejön windows ablakocska, meg alatta az a kis töltő kör alakú hülyeség, ez van kb. 3-4 másodpercig, utána, ahelyett hogy bejönne a windows, fekete képernyő, a monitor nem kapcsol ki, csak simán fekete képernyő van, semmi sem segít csak az újraindítás. Újraindítom, akkor rosszabb esetben eljátssza a fent leírtakat még 2X-3X, vagy megjelenik egy olyan felirat betöltéskor a windows logo alatt, hogy "Felkészülés az automatikus javításra", utána meg "Számítógép diagnosztizálása". Utána megjelenik, valami automatikus windows javítás hülyeség, ami persze semmit nem segít (már n-szer végigmentem rajta), ha mindez megvolt, megint rányomok, ebben a windows javításos hülyeségeben, hogy a gép újraindítása (vagy vmi hasonló), ekkor hajlandó csak elindulni a gép, és ekkor is néha kb. 5-10 percen keresztül kell néznem induláskor a windows logo-t amíg betölt. Már megvolt teljes windows reinstall, bios update... ugyanez van akkor is. Csak most már újabban úgy jött elő, hogy elindult reggel normálisan (este 8-10 óráig ki volt kapcsolva), ment kb. 5 percet, majd böngészés közben teljesen lefagyott, újraindítottam, és megint kezdődött a fent leírt hülyeség. De érdekes módon ha szimplán kikapcsolom és úgy indítom utána rögtön akkor minden gond nélkül elindul... Csak akkor van ez a fent leírt baromság, ha sokáig (2-3 óra min.) volt kikapcsolva a gép.
Akinek van valami ötlete, hogy mi lehet a hibás, kérem ossza meg, mert tanácstalan vagyok.
Köszi. -
ftc
nagyúr
Üdv gyors kérdés
Adott egy gép
elindul az hirtelen lekapcsol. CPU nem hevül fel,
először tápra gyanakodtam ,de próbáltam egy jobb táppal is azt is lekapcsolja...
Létezik, hogy a CPU csinálna ilyet? esetleg alaplap vége?
-
quailstorm
nagyúr
válasz SWINIE #22385 üzenetére
Az egér az RAMkezelés hibára utalhat, ami lehet hardveres eredetű is. Fagyás az nekem is van, de elvileg a Win8 nem eredeti hálózati drivere nem szereti az időnként zárlatos routert... szal azt kilőném.
Egérlag win8 alatt nagy terhelésnél van, és voltak készenléti módból vissza nem térések, meg pár random explorer exe restart. Viszont a mostani driverrel hetek óta hibátlan. Én a hardverre tippelek, nem hiszem hogy van annyi különbség a gigabyte meg az MSI GTS450-e közt.
Ellenben a firefox az nagyon szeret laggolni, meg a 23-mas csinálta azt, hogy csak akkor töltött be egy oldalt pl, ha vége lett a youtube videónak...
de chrome altt is van HWacc, meg most az FF is kb jó[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz XNX1992 #22400 üzenetére
Úgy tudom,hogy csak az 560/460-t érinti. Firefox alatt is csinálja? Kikapcsold hardveres gyorsítással természetesen. Nekem azóta nincs hiba.
Ha firefox alatt se jó, akkor tegyél fel pár hónappal ezelőtti drivert. Túl nagy hátrányod nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asrock alaplap / Intel CPU / HyperX RAM / be Quiet hűtő
- GAMER PC//RYZEN9 5950X//RX6900XT//32GB DDR4//1200W MODULÁRIS TÁP
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Játszós PC i5 10400F RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett gamer PC! 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest