Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz Schulz84 #20199 üzenetére
Alaplapi kondit mondanám, de nem hiszem hogy olyan régi lenne a lap hogy kiszáradjon rajta egy kondi.
Nincs egy fogyasztásmérőd, hogy megmérd, mennyit vesz föl a táp a konnektorból?
Milyen tápokkal próbáltad?
Nem a vinyó sípol esetleg?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Schulz84
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy játékok futtatása közben sípoló hangot ad ki a gép, A hang betöltés közben hangosabb, utána elhalkul, de lehet hallani. Néha a kép is összeesik ha a játék főmenüjében pár percre otthagyom.
Az érdekesség az egészben az, hogy először még fagyott a gép és asztalon hagyva sípolt.. Akkor szervízbe is volt, és nem találtak semmit Később kiderült, hogy az eredetileg vásárolt nVidia GeForce GTX 560 okozta a hibát, ami a gyári szériahibából az összes kártyával fennáll. .Garanciába ki is cseréltettem, egy nVidia Geforce GTX 660ra. Azóta fent áll a fent említett probléma.
Mivel úgy gondoltam, esetleg a táp nem bírja (mivel az sípolt - bár az 560 2x6pines és 500Wattot írnak neki, a 660 1x6pin és 450Wattos tápot írnak), kértem kölcsön egy 600Wattos tápot. Azzal is ugyanaz a szitu, Cseréltem elosztót, másik konnektor (mivel 3 fázis van nálunk) és szünetmentes raktam gép elé, lekötöttem a 2. winyót és a dvd meghajtót is. A hang nem szűnt meg szóval úgy néz ki nem 'áramellátás' a probléma eredete.
Hétvégén bátyám gépének helyére raktam a gépet (HD monitor, stb) raktuk a gépet, ott is ugyanaz a helyzet. (Hátha monitor v vmi más miatt).
Volt videokari csere tesóm gtx 460 asára, amivel nagy megdöbbenésre asztalon és játék közben is sípolt(ami az előző 2 karinál külön állt fenn). Szóval ezzel a kártya is ki lett lőve..
Megnéztük továbbá a memóriákat is (2x 4Gb corsair) az se mutatott különbséget.
Esetleg van valamilyen ötletetek, hogy milyen úton módon lehetne kideríteni?
(Ha szervízbe viszem, 4-5 nap mire elhozhatom, és sajnos 1. alkalommal se találtak semmit)Üdv Schulz
-
jackbacsi87
senior tag
-
Ruszki
senior tag
válasz jackbacsi87 #20195 üzenetére
Üdv!
Win alatt nézd meg feladatkezelőben mi használja folyamatosan a CPU-t mint azt előzőleg írta a kolléga!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
haxiboy
veterán
válasz jackbacsi87 #20195 üzenetére
valami irdatlanul használhatja a processzort, esetleg egy vírus?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Gép:msi u123 netbook
Linux alatt a proci 30-35 fok között van bekapcsolás után. Ha win7-et indítok, aida 75-80fokot ír alapból, majd ha megnyitok pár alkalmazást, simán megy 90fok fölé is. Azt hittem, aida írja ki szarul a hőmérsékletet, de visszamentem linuxra, és láttam, ahogy hűl le a proci. (oprendszerek külön partición, semmi virtuális gép) Ventin is látszik, hogy winfosnál pörög veszettül, míg linux alatt szinte be se kapcsol.
Mitől lehet?
Holnap felrakom újra a windows, de kíváncsi vagyok, mi okozhatja.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
-
gonger
senior tag
válasz quailstorm #20192 üzenetére
"valamint a HDD nagyon látszik, még a plusz 50-60% is"ez alatt mit értesz pontosan?
-
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
válasz Rivaul #20167 üzenetére
ma átkerült a vinyó egy másik gépbe. Először bebootolt, elindult a windows, majd azt követő ki-bekapcsolás után már nem látta a bios sem. (ki érti ezt) .
Tehát sata kábelcsere, tápkábel csere sem oldotta meg a problémát és úgy tűnik nem az Én alaplapom rossz.
Van olyan, hogy csak az elektronika hibásodik meg a HDD-ben? Érdemes ezt javíttatni? Lehet egyáltalán? -
funk648
aktív tag
-
funk648
aktív tag
válasz haxiboy #20175 üzenetére
Most kezdtem el a részletes öntesztet, egyébként most, amikor bekapcsoltam elsőre a gépet, akkor az asztalnál lefagyott, olyan volt, mintha a HDD teljesen leállt volna, mert az egér mozgott, de semmire sem reagált, ráadásul a HDD visszajelző LED sem villant volt egyszer sem.
-
gban
veterán
válasz funk648 #20174 üzenetére
Elsőnek cserélj kábelt.
Lehet hogy nem hdd gond, hanem alaplapi vezérlő gond, ezért is hitték optika gondnak.
Próbáld ki másik hdd-vel ha van, illetve optikával, hdd nélkül.
Ha ekkor is jelentkezik, akkor az már több mint gyanús az alaplapra nézve.Postázást nem vállalok.
-
funk648
aktív tag
válasz funk648 #20168 üzenetére
Eddig úgy tűnik, hogy a HDD-vel van valami baj, mert így HDD nélkül mindig elindul. A következő lenne a kérdésem: Van valami HDD tesztelő program ami alaposan átvizsgálja azt, és előjön, hogy mi lehet a hiba?
A HD Sentinel szerint 98%-os a kondíció, és 1db BAD sector van rajta, ami "át lett helyezve a tartalék területre". -
dniki88
tag
Sziasztok.
Van egy Abit NF-M2S alaplapom, amit ha integrált videokártyával használok teljesen jól indul. De tettem bele egy Gigabyte 5450 kártyát. Induláskor a power led 5-6-szor villog és csak utána indul el. A DVD író led-je is villog, mintha 5-6-szor újra akarna bootolni.
Miután elindul a speaker 1-et csippan csak.
Abit NF-M2S
Athlon 64 3200+
1.5Gb DDR2
Gigabyte 5450
Egy 300W-os Enermax táppal megy, de próbáltam egy 450-es Chieftec-kel is. -
-
Rivaul
addikt
válasz gonger #20166 üzenetére
Már beszéltünk róla ha jól emlékszem. Másik gépbe kéne áttenni a winyót. Ha ott megy akkor a lapod lehet a ludas. Esetleg húzz le mindent a tápról s csak az alapok maradjanak, így tehermentesíted a tápod ha még azzal lenne hiba.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
gonger
senior tag
Sziasztok! pár napja nem tud bebootolni a gépem Eleinte power OFF majd ON megoldotta a problémát, de tegnap bő 15 perces küszködés utána sikerült elindítani, ma pedig már egyáltalán nem. Ha eljutok a BIOSba, ott nem is látja a winchestert, de tegnap mikor elindult a windows, gyorsan leszedtem a hd sentinel próba verzióját, az azt mondta, hogy 100%-os a vinyó...(?) (másik gépre az összes adatomat lementettem)
A lényeg, hogy ma már be sem bootol, "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" üzenetet kapom, egyébként tápot kap, hallom, hogy fel-felpörög és próbál szegény csörgedezni, de nincs eredménye :-S
Vinyó hiba lehet? kábeleket megcseréltem a DVD meghajtó SATA2 kábele, másik slotban sem hozott megoldást.Tápkábelből is próbáltam másikat.
Szerencsére a párom laptopjáról tudok írni, de nincs csere vinyóm, amivel tudnék tesztelni. Mit javasoltok? hol induljak el?
A gépem Intel Dual Core 2 E4500-as 2 GB RAM-al, a vinyó 320Gb-os WD, szerintem 5-6 éves lehet.. -
funk648
aktív tag
válasz Ruszki #20162 üzenetére
Újra megpróbáltam bekapcsolni, először ennél a résznél fagyott le, utána tovább lépett a windows logóig (nagyon lassan, kb 1-2 perc múlva), viszont onnantól semmi. Egyébként feltűnt, hogy eközben a merevlemez folyamatosan dolgozik (a visszajelző lett folyamatosan világít) illetve se az egér, se a billentyűzet nem világít.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ruszki
senior tag
válasz funk648 #20159 üzenetére
Hát lehet akár Ram hiba is!
Nem tudom mondták már e de szerintem futtass le egy memtestet!
Vagy esetleg rakd át a Ramot egy másik slotba!
Lehet lap is (kiszáradt vagy púpos kondenzátor) ugyan ez akár a tápban is!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
funk648
aktív tag
Hali!
Újra itt vagyok. Előzmények: #19888
Szóval visszajött a szervizből a gép, és azt mondták, hogy az ODD okozta ami még IDE csatlakozású, és néha felismerte bekapcsoláskor az alaplap, néha pedig nem, ezért ki lett szedve a gépből, jelenleg nincs benne semmilyen ODD.
1 napig semmi baja sem volt, viszont ma ugyanezt játszotta el. Bekapcsolás után, miután minden eszközt felismer lépne tovább, viszont ott lefagy.Konfig:
Gigabyte SuperB 460W (elvileg FSP belső)
Gigabyte EP-35-DS4
1x 2GB Kingmax ram
ATI HD4350 vga
SAMSUNG HD160JJ típusú SATA-s winchester
Pentium Dual Core E5400 CPUTuning nincs, tudom, hogy az a baj, az ilyen típusú hibával, hogy néha előjön néha pedig nem, viszont sokszor van olyan, hogy kéne a gép, viszont pont akkor nem lehet használni.
Nem tudom, hogy a szervizbe egyáltalán előjött -e a hiba, gondolom az ODD-ra gyanakodtak, viszont többször is ki és be lett kapcsolva ott működött még minden, és itthon is kb. 1 napig.
Gyanakodtam HDD hibára is, viszont a HD Sentinel szerint 98%-os kondíciójú, és 1 BAD sector van rajta.
Előre is köszönöm a segítséget!Még annyi, hogy amikor megáll bekapcsoláskor, akkor ha megnyomom a DEL-t, akkor van olyan hogy nem csinál semmit, de ma például kb. 10-15 másodperc múlva be tudtam lépni a BIOS-ba.
[ Szerkesztve ]
-
tfgjk
csendes tag
És ha az a gond hogy nem telepítettem le a turbo boost-ot.
tfgjk
-
tfgjk
csendes tag
Sziasztok mindent próbáltam frisitettem a lapkészletet is és még úgy se feladom vissza küldöm a procit.
tfgjk
-
haxiboy
veterán
válasz haxiboy #20152 üzenetére
Indítási javítás nem csinált semmit, safe modebe nem tudok indítani mert már a bootloader előtt restartot kap a régp :S:S Most próbálkozok másik winnel. Ha végez kipipálom hogy szedje le a frissítéseket.
-
haxiboy
veterán
Memória hiba kizárva, az én Ramjaimmal is ezt csinálja.
Edit : Időközben sikerült elővarázsolnom az indítási javítást. Lehet hogy Win7 SP1-el kéne próbálkoznom mert egyre inkább driver hibának tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
-
haxiboy
veterán
Ha ramhiba nem kéne neki vinnyogni? Meg a win telepítés problémamentes, beírom a kívánt felhasználónevet, és az utána jövő ujraindítás már ezzel a bootlooppal zárul. 2 kiadást is felraktam egyik sem tettszett neki. Sikerült valahogy behozni egy grub4dos-t ott ha a loader nélkül indítom akkor megjelenik egy pillanatra a windows betöltőképernyő és ujraindul.
-
haxiboy
veterán
Üdv.
A következő lenne a problémám. Feltelepítem a Windows 7-et, ha hdd-ről akarok bootolni bootloopot kapok. 1 Csippanás hogy minden oké, majd mikor betöltene (a betöltő képernyő már nem jelenik meg) újraindul a gép.
Konfig : Asrock H61M-GS
4GB Ram DDR3
Celeron g530
FSP Hexa 400W <- sajnos alsótáposnak van így a 4pines kábel rövid ezért egy molex-4pincpu átalakítóval van megoldva. És a 2x4 pinből így csak 1x4 van bedugva. Előfordulhat hogy ez a gáz? Semmilyen error logot nem látok így sajnos nem tudom mi lehet a gáz. A telepítés pedíg probléma nélkül zajlik. Dedikált GPU nincs.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Rivaul
addikt
A windowst kell teljesen újrahúzni egy ilyen mértékű csere után. Ezen kívül az elérhető legfrissebb biost is fel kéne tenned mivel az i5 proci frissebb s nem biztos hogy megfelelően kezeli a régi bios.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
tfgjk
csendes tag
válasz tigerscorpio #20143 üzenetére
szia
Újra húzás alatt mit értesz?
És ha esetleg biosba mit kell állítanom.
segítstfgjk
-
gabo89
senior tag
válasz tigerscorpio #20143 üzenetére
Amíg nincs fenn a driver, illetve boot-nál nincs sistergés. A driver biztos hogy az a driver, lenovo oldalárol leszedett driver, és hangot is kapok.
indul a sörös aludni
-
tigerscorpio
aktív tag
szia. bios frissítés nem kellhet?
vagy megesik, hogy proci csere után újraszoktuk húzni a gépeket...
esetleg teszteld egy lemezről futtatható diagnosztikai programmal.
lemezről indítható oprendszeres csomag kellene neked hozzá, hogy úgy is leáll-e-esetleg nézz szét a biosban
gabo89: Szia, véleményem szerint szerviz, de ha nem sistereg amíg nincs fent a hangdriver, akkor furmányos a kérdés.
a driver, biztosan az a driver?[ Szerkesztve ]
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Ma vettünk egy Lenovo 62z aio PC-t. Mikor felrakom a hangdriver-t, a beépített hangszóró sistereg, akkor is ha egy fülhallgatót bedugok. Ez a jelenség fellép Windows 7-en, XP-n, és Linux Minten is. Hogyan tudnám orvosolni a problémát? BIOS frissités, vagy szervíz?
indul a sörös aludni
-
tfgjk
csendes tag
Régebbi nagyobb hőfokkal megy mint az új.
tfgjk
-
tfgjk
csendes tag
Ez az új-http://ark.intel.com/products/53450
Régebbi-http://ark.intel.com/products/63915
gépem: NP300E5C-S04HU[ Szerkesztve ]
tfgjk
-
gban
veterán
Nem írtad, pontosan milyen az új proci.
A régi TDP-je 35w, nézd meg az újét (vagy mi negnézzük ha megmondod a típusát), szerintem több lesz, és melegszik, ezért áll le a gép.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
tfgjk
csendes tag
Sziasztok sajnos elég nagy a bajom.
Notebook gépembe vettem egy I5.proceszor eredetileg intel pentium b970 volt benne.
Miután az új procit beraktam 25-perc után leáll a gép mindig.Mindent megcsináltam hogy megjavuljon de nem.
Aztán vissza raktam a régebbit és azzal remekül muzsikál mi lehet a gond segítsetek remélem nem hiába doptam ki annyi pénzt.
Melesleg minden kompatibilis és még is gond van írjatok talán ti tudjátok.tfgjk
-
guftabi96
addikt
letöröltem a régi drivert, feltettem azt ami a cd-n van, de nem lehetett nagyobb felbontást állítani 1024x768-nál, nekem pedig 1600x900 kellene.(újraindítottam a gépet)
De legalább elindult rendesen, nem csökkentett módban, úgyhogy a fontos cuccokat felmásolom hálózatra, és reinstall lesz, hacsak nem sikerül megoldani a problémát.
Egyébként nem régi játék 2012-es pc guru teszt, és a készítők oldaláról szedtem le, mert mostmár free2play lett.
De ezek után írni is fogok nekik valahova egy szép kis levelet, ahol sokan el tudják olvasni.
Leszedek közel 30gb-t(ez ilyen mmorpg) és ez az eredménye...[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
quailstorm
nagyúr
válasz jackbacsi87 #20131 üzenetére
ha szerencséd van AIDA64 vagy whocrashed vissza tudja nézni a naplóból mi a gond. De csak kék halált, random újraindulást nem.
-
gban
veterán
válasz jackbacsi87 #20131 üzenetére
RAM sebességét próbáld meg lejjebb venni a biosban.
Nem részletezem, de sokszor láttam Kingmax esetében ilyen megoldású hibát.Postázást nem vállalok.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Nem maradt ötletem, meg hajszálam se...
Volt egy asztali gépem, ami úgy indult, hogy ventik felpörögnek, monitoron semmi kép. Proci venti 2x láll-felpörög (gondolom a gép újraindult), majd harmadszor látszólag rendesen indul, bios ellenőrzi a hardvereket, memória ellenőrzés után még egy újraindulás, majd végre elindult rendesen a gép...
Aztán gép nagy részét eladtam, mert hozzájutottam ehhez a konfighoz használtan:
alaplap: Gigabyte GA-M61PME-S2P
proci: amd x3 8650
vga: asus eah5770
mem: 2Gb kingmaxEhhez jött a régi gépemből a táp (m-tech), 2gb kingmax, meg a ház.
A probléma ismét előjött, annyi különbséggel, hogy kb 4-5 újraindulás, képernyő nélkül, majd megy rendesen.
Tápra gyanakodtam, ezért beszereztem egy gigabyte GIGABYTE GE C420A-t, ami nem nyert. Memtest-et futtattam másfél órát, semmi hiba, gépet próbáltam mindkét rammal indítani külön-külön, ugyan az.
VideóEzen kívül az új konfiggal néha kapok tök random kékhalált. (tegnap pl játék kb 1óra, majd neteztem és akkor dobta be....) Honnan tudom kiolvasni utólag, hogy mi történt?
Előre is köszi!
-
guftabi96
addikt
sziasztok
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topic, de hátha tudtok segíteniYoutube-on nézegettem a PC Guru videótesztjeit, és a Star Wars The Old Republic tesztjénél kommentbe írták, hogy ingyenes lett a játék.
Le is töltöttem, de most amikor az először indítottam a játékot, a monitor annyit írt csak ki, hogy Out of Frequency és hogy a 60khz helyett 75khz.
Volt már ilyen máskor is, akkor elég volt annyit csinálni, hogy leraktam tálcára a játékot, bezártam és vagy valamilyen config fájlban átírom a felbontást stb, vagy a parancsikonnál -windowed parancsot adni. Ezek eddig mindig működtek. Most hiába nyomogattam a ctrl+shift+esc kombót nem történt semmi. Nyomtam egy resetet, újra volt kép, de amikor a windows betöltött, és a jelszavamat kéne beírni, a monitor ismét kikapcsolt, és kiírta az előbbi hibaüzenetet.
Újra nyomtam resetet és csökkentett módban indítottam a számítógépet. Így el tudott indulni. Revo Uninstaller-rel letöröltem a játékot és újraindítottam a gépet, de a windows indítása képernyő után ismét kikapcsolt a monitor ugyanazzal a hibaüzenettel.
Ismét csökkentett módban indítottam a gépet, majd megpróbáltam elindítani az AMD Vision Centert, de nem indult el.
Hogy lehetne ezt a problémát megoldani?
A gépben egy Gigabyte 970A-UD3 alaplap van és MSI R7770 PMD1GD5 VGA, WIN7 PRO 64bit
Monitorom LG 20EN33S-B.
A windows visszaállítási pont ki van kapcsolva.
Újratelepíteni a gépet nem szeretném, mert rengeteg adat van a winchesteremen, amik fontosak, és nem is tudom őket lementeni máshova.
Segítséget, tanácsot előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Söri0127
tag
Nos.
Hosszas kutyulás után kiderült, h az egyik ram a ludas, mégpedig az, amelyik, már régóta benne volt.
De az volt az érdekes, h csak azzal a rammal is végigment a telepítés, és mikor visszaállítottam biosban h hdd-ről bootoljon, akkor megint jött a szokásos hibaüzenet.
Ezt a ramot kidobva szépen megy.
Este legalábbis mentKöszönöm szépen a hasznos segítséget!
Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
-
dauphin
aktív tag
-
Rivaul
addikt
válasz dauphin #20121 üzenetére
Ne okold magad. Sokszor van hogy 5x elmondunk valamit de mint ha a falnak beszélne az ember. Aztán 6-ra meg kiderül hogy az volt a hiba. Az embernek van egy elképzelés a fejében s csak abba az irányba hajlandó sokszor gondolkodni még akkor is ha közben ő kérdezett. Thx a tapasztalat megosztást, ez is hiányzik sokszor
-
dauphin
aktív tag
válasz dauphin #19945 üzenetére
Sziasztok! Sikerült életet lehelnünk a gépembe! Egy igen segítőkész fórumtársunk volt ebben a segítségemre, aki azonnal kiszúrta, hogy mi volt az oka annak, hogy korábban miért is vallottam kudarcot (a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Flash SSD fórumban is kaptam egy tippet kicsivel korábban, de figyelmetlenségből nem foglalkoztam vele érdemei szerint. Ugyanezt emelte ki egy másik kolléga, sejtetve, hogy valami tuninggyanú van a dologban, és hogy a BIOS-ban mindent alapra állítva próbálkozzam újra). És igen, valóban! Kiderült, hogy véletlenül átbillentettem egy kapcsolót az alaplapon, amitől a CPU turbómódba kapcsolt, és 3,4GHz helyett 4GHz-en kezdett vágtatni. Így aztán instabilitási problémák jöttek elő, amitől pedig nem lehetett az SSD-re pakolni a Windows-t. Ahogy ezt a problémát megfelelően kezeltük, onnantól kezdve simán ment a telepítés. Azért írtam meg ilyen részletesen az esetemet, hogy mások okulhassanak belőle. A tanulság: tessék odafigyelni, hogy mit tanácsolnak a fórumokban, és az sem árt, ha az ember ismeri a hardvereit ától cettig. Ha így jártam volna el, akkor lehet, nem sírom ki a két szép szemem két éjszaka is, mire helyrerázódtak a vasam viselt dolgai! Köszönöm a segítségeket, amit kaptam a fórumokban. Sokat jelentett nekem.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Misi1980
senior tag
Köszi a válaszokak!Lehet hogy újra lesz húzva a gép az tűnik a legegyszerűbbnek.
-
Rivaul
addikt
válasz Misi1980 #20113 üzenetére
Winyót másik gépbe át. Norton360+Malwarebytes-t ráengeded s kész. Ha nincs lehetőséged erre akkor format sajna. Az avastot meg felejtsd el ha lehet s szerezd be a két említett "jószágot".
-
Bojkaaa211
csendes tag
válasz quailstorm #20115 üzenetére
Ez a nagy meleg elég sok mindent szét tud gányolni
Bojkaaa211 felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
quailstorm
nagyúr
Volt tegnap az a router gondom, csak hűteni kell, azóta nem problémázik. De fura hogy így el tud rontani minden kapcsolódott eszközt...
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Benyelt a gépem egy Qvo6.com nevű vírust.Explorer alol egyszerűen nem tudom ki iktatni.Van valakinek valami ötlete hogy mit tudnék csinálni hogy eltűnjön?Az avast felismeri a vírust de nem tudja kitötőlni.
-
torma99
aktív tag
válasz Bojkaaa211 #20111 üzenetére
Igen a samsungba ha VGA-n megy a jel jó (FUSI monitoron csak DVI csati van)
Intel Konfig:
Tehát Samu monitor VGA kábel jó, boot ok, látszólag minden ok (NV7300), DVI rossz (4870,5770)
FUSI Monitor DVI rossz (4870,5770)Amd konfig:
Minden kombinációban VGA, DVI , NV, vagy AMD videókari műxik teljesen ok
-
torma99
aktív tag
válasz Bojkaaa211 #20109 üzenetére
Kábelból is kettőt próbáltam egy samsung gyárit és egy belkint. Mindkettő jól működik az AMD konfigomnál, míg a fenti intelnél nem ad képet.
[ Szerkesztve ]
-
torma99
aktív tag
A gépem tulajdonságai a következők:
Asus P5Q alaplap
Intel C2Q 9550 Alapjáraton
8 GB Ram GEIL Ultra
WD Black 1Tb
Asus 5770 Radeon 1GB
LG Dvd olvasó
Enermax Pro 82+ TápegységA problémám a következő:
Általános netezés közben egyik pillanatban egy halk "ciccenést" (nem tudom másképp leírni) hallottam a gépből és a Windows megállt. Újraindítottam, de csak fekete képernyő fogadott, a monitorom nem akarta felismerni a videokártyából jövő jelet, ezért a POST-nál nem is volt meg a szokásos pittyegés.
Egyből a videokártyára gyanakodtam, ki is cseréltem egy Sapphire Radeon 4870-re, hogy meglássam mi lesz, de ugyanez az állapot fogadott, a monitoron nem volt gép, nem indult el a POST, vagy ha el is indult nem pittyegett és nem is láttam belőle semmit. (Egyéb füttyögő hibajelzést nem volt).
Ekkor kipróbáltam a Samsung 710N típusú monitorom mellett egy Fujitsu Siemens 24 colos monitorral, de ő sem akart képet adni egyik kártyával sem.
Ezután betettem egy régi Nvidia 7300Le videókarit. Ennek az az érdekessége, hogy a DVI csati mellett van rajta hagyományos VGA kimenet is és itt jön a csavar a képbe. A DVI csatiján ez sem adott képet, viszont a VGA-n minden rendben volt. Bebootolt a rendszer, felállt a windows, Feszültségek rendben vannak, HDD Sentinel oké, Stress teszten is felmennek a hőmérsékletek, de semmi vész, viszont visszatettem a másik két kártyát és továbbra sem tudok a DVI csatikon jelet kapni.A kártyákat kipróbáltam egy AMD konfigban is és teljesen tökéletesen működnek, most is az 5770-es segítségével írom a posztot.
Gyanakodtam a tápra is, hogy esetleg a plusz 6-os csatikon nem tud leadni feszt eleget, de ezt kizártam mert a 7300-as megélt a PCIex-ből is. Tapasztaltatok már ilyet, mert megmondom őszintén nem tudom mitévő legyek ,mert a gép látszólag jó, a kártyák jók, mégsem tudok a DVI csatikon jelet fogni. Esetleg alaplaphiba? (Sajnos ezt nem tudom kiszűrni, mert csak egy s775-ös lapom van)
Nem húztam egyik alkatrészt sem, és a táp egy feszvédő elosztón keresztül kapcsolódik a hálózatba.
-
Söri0127
tag
No, a sípszók száma alapján (ami bios) videokari hiba volt, ami amiatt volt h kimozdult a helyéről, ez megoldódott.
De!
Soros bill-lel is megnyomom a bill-t h cd-ről bootoljon, és bejön a windows/..../system fájl nem található hiba.Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
-
Söri0127
tag
Külön kábelen vannak.
IDE, igen. Van felesleges, esetleg cserélni kellene?
BIOSban a 1st, 2nd, 3rd device is optikára van állítva, esetleg mást is meg kellene nézni?USB-s a bill, de akkor is ez volt csatlakoztatva, mikor lekötve a hdd-t elindult a boot cdről.
Így is lehet a bill. a ludas?Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
-
gban
veterán
-
Söri0127
tag
Nos, a következő a helyzet.
Lekapcsoltam a vinyót, így a boot elindult a cd-ről, egészen addig, amíg ki nem írta h nem talált merevlemezt.
Visszadugva a hdd kábelét, a boot nem indul, újra bejön a "windows/system32/config/system fájl nem található" hibaüzenet.Merevlemez lenne a rossz?
Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AM4 Gamer Build
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest