Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz viperabácsi #56754 üzenetére
"Más : Keresek Asrock deskmini x300 -at"
Szerencsére folyamatosan elérhető, pl. dupply-nál, az ára azonban hízott egy jó +50%-ot.
Ha új vétel, akkor lehet én már inkább megvárnám az új generációt...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
d.tiborz
aktív tag
válasz viperabácsi #56718 üzenetére
Szia,
Írtam priviben, de már Qkacka is válaszolt. -
Mclovin
senior tag
válasz viperabácsi #54281 üzenetére
Megnézem a furatokat, hogy lehet-e magasabbban rögzíteni a radit.
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #54131 üzenetére
Azért szép dolog felemlegetni a marketing BS-t, mert még ha azt írod saját szemeddel láttad, akkor is tudjuk hogy működik a placebo hatás.
BTW, a kolléga nem írta hogy "x"-et akar kiváltani, a hugica is hivatalosan megkapta az xbox logót. Ahogyan méret kategóriát sem jelölte meg mielőtt még valaki rárepülne. : OA series "s" ténylegesen a fenti konfig teljesítményével vetekszik(hiába a +2 mag, ha egyszer nem minden használja ki), az adott game optimalizáltsága szerint hol az egyik hol pedig a másik fog nyerni, legyen ez bármilyen meglepő.
Az egyetlen ami kérdéses hogy ray tracingben melyik fog nyerni, de az én tippem hogy ez a PC, cserébe a nagyobb villamosenergia fogyasztásért.#54132 Hanok
Milyen irányba szerelted fel a cpu ventit? Nem megoldás ha felülről lefelefújóra szereled, hogy a cpu bordáról távozó levegő elszelelje az SSD hőjét is?
BTW én kihagytam azt a hőlapot, lehet hogy szétterjed a hő, de nem túl bordázott így nehezen tudja továbbadni...jobbnak találtam hogy a csipek közvetlenül érintkeznek a proci venti légáramával.
Mondjuk Kingston A2000-es eleve nem forrófejű.Egyébként hivatalosan az erősebb SSD-k üözemi hőfoktartománya 70 fokig terjed, ameddig még nem szabadna nagymértékű károsodást, sem pedig sebesség veszteséget elszenvednie. A gond hogy amit látsz hőmérséklet, nem biztos hogy nincs az adott nyákon ennél forróbb pont, ami már túllépheti az üzemi hőfokot.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
RazoR
veterán
válasz viperabácsi #54102 üzenetére
Sama Im01 kb NR200 méretű és fogad mATX lapot és ATX/SFX tápot.
[ Szerkesztve ]
-
Kowi84
aktív tag
Esetleg ott van még a Cemo M1. Na az igazán kicsi!
-
hegegabi80
addikt
Ajánlottam volna neked a Cemo M1 házat, de sajnos már nem kapni meg amúgy is drága lett. Én még 15K-ért szereztem be Bangood-ról cseh raktárból. Esetleg még szintén Bangood SKTC házak, ezekbe is flex atx táp megy meg kisebb matx lap.
Esetleg valami konkrét elképzelés lenne?
-
félisten
Jonsbo V9
Inter-Tech S-703"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pakmara
őstag
válasz viperabácsi #54097 üzenetére
Köszi a tippeket, megoldódott. Az első tipp jött be a monitort nem bírta (widescreen). Átkötöttem egy ezer éves TV-re és volt boot képernyő meg bios kép. Köszi
-
Qkackca
őstag
válasz viperabácsi #54091 üzenetére
Ami nekem van ahhoz 120w-os kocka van, 19V-6.32A
Egy kis finomhangolás után működhet szerintem, de ezt majd megmondja aki próbálta is.Nem tudom mi számít neked használhatóságnak, de igen, persze.
Van pár korábbi eredményem rx580-al párosítva, 3dmark, superposition, heaven, valley, wot encore, pár blender eredmény, cinebench, shadow of TR, meg egy két egyébhttp://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
válasz viperabácsi #54089 üzenetére
Athlon 200GE , ha esetleg én is tudok válaszolni.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
törölt tag
válasz viperabácsi #53964 üzenetére
mar szepen kifejtettek a kollegak, en meg a leirtakon felul arra is szoktam hasznalni, hogy az egyebkent csak tavolrol hasznalt gepeket ipmi hianyaban tudjam allitgatni, pl bios, kernel boot parameterek, stb (pl virtualizacio es hozza fuzodo finomhangolas). ez most epp a ryzen 3950x + asrock b550 komboba kerult becuppantasra igy, mert a bifurkacio sem johet szoba, mivel a teljes x16-ra szuksegem lesz.
egyetlen hatranya az ilyen pluszban, ideiglenesen betolt kartyanak h alaplaptol fuggoen elmaszhatnak a pcie eszkozok cimei mikor kiveszem, tehat okozhat problemat pl pcie-passthrough eseten v ha a tobbi halokartyat nem mac cimmel azonositod (netplan trolloloooo) -
cinemazealot
addikt
A lényeget fatpingvin elmondta. Mivel sok olyan proci van ma forgalomban, amiben nincs iGP, ha a dVGA-d bekrepál vagy csak éppen cseréled/szervizelteted, hasznos lehet, ha nélküle is tudsz képet csiholni a gépedből. Na, ilyen esetben megváltás egy ilyen "mindennel képes vagyok működni" típusú kártya. Kár, hogy mára ez is eléggé hiánycikk lett és a képességeihez képest relatíve drága.
-
fatpingvin
addikt
mert nem nagyon tudod olyan vasba beletolni amiben ne adna képet. nem mellesleg mai napig van elég fullos driver supportja. én is évek óta kerestem egyet, tesztkártyának is tökéletes de arra is ha valami nagyvasban már csak x1 slot van és kell rajta egy normális videokimenet. másodlagos vidikarinak viszont nem túl jó, főleg ha grafikus környezettel dolgozol
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #53492 üzenetére
Konkrétan nem beszéltek le téged anno, hanem megírták amit most is, hogy tesztelni kéne hogy a proci teljesítményből mennyit kell visszafogni akkor amikor egyidejű használatban van a VGA max teljesítményével. Minden csak mérnöki precizitás kérdése.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
válasz viperabácsi #53427 üzenetére
+ #53428 Crabface
Oké, igazatok van (+ ez veszett fejsze nyele), marad az alapból AM4-es változat, fejben megbarátkoztam vele.Csak b@xxa a csőrömet, hogy kipengetek ennyit egy nyavalyás, miniatűr méretű coolerre, és nem tudom minden foglalatra feltenni.
Ez lenne messze a legdrágább procihűtő, amit valaha birtokoltam, pedig anno hogy örültem az AC Freezer 64 PRO-nak, meg a SWIF2-es ventivel feljavított CM TX3-nak... régi szép idők.Uramisten, nézegetve a régi posztjaimat, most esett le, hogy volt nekem ilyen lapom is, tökre elfelejtettem: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz viperabácsi #53425 üzenetére
Az nehéz lesz, mert a lap aprós garijegye májusi, a coolert meg most rendelném.
-
félisten
válasz viperabácsi #53423 üzenetére
Köszi!
Hát lehet hogy trükközi fogok: ha megjön a lap, berendelem webshop-on az NH-l9i-t, és még az átvétel napján elküldöm az igényt a Noctua-nak.
Ha nincs szerencsém, akkor 14 napon belül jelzem az elállást, bontatlanul visszaviszem, és berendelem ugyanonnan az AM4-est...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz viperabácsi #53421 üzenetére
Mármint a deszkára és a coolerre is volt rendes bizonylatod?
Nekem csak az utóbbira lenne...Tehát ha lefényképezem a két hardvert + egy cetlin dátumozva a email címemet, az elég lehet?
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #53367 üzenetére
És te be mered rakni a gépbe? Én be merem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz viperabácsi #53286 üzenetére
Van ennek a témának saját topikja. [link]
-
hoffman_
nagyúr
válasz viperabácsi #53277 üzenetére
tudtommal nem, max EU raktár és akkor vám nincs, de mostanában nem néztem utána, hogy miként mennek.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #53208 üzenetére
Köszi a megnyugtató választ.
Asszem ez esetben az lesz hogy jó minőségű mikrofonnal felvétel aztán megy a levél a boltnak...mármint először "csak úgy kíváncsiságból" besétálok hozzájuk SSD-t vásárolni, közben kedélyesen elcsevegek az eladóval hogy
-"képzeld egy haveromnak ilyen hangot ad a tápegysége, szerinted csere?"
Hátha őszintén fog válaszolni...#53209 Duracellm...
köszönöm szépen az időd hogy ezt beírtad.
Egyetlen felvetés: ez nem IDLE állapotban volt, hanem bekapcsolás előtt, úgy hogy 1 hete áramtalanítva volt a PC. Csak be dugtam a dugaljba a tápot, azt oké ilyenkor már elkezd feltöltődni, továbbá a védelmi körök ilyenkor már aktívvá válnak hogy védjék a gépet a hálózattól.
Csak ezeken a TFX-eken nincs főkapcsoló...Meg az zavar hogy azért a gyártó neve alapján nem vártam ilyet, ha a Chieftec 14 éves tápom megoldja nem hallható sávban...szobámban halkabb a körülmény mint irodában.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #53204 üzenetére
Hát gyerekek én egyre többet csalódok a be queitben...a használtan vett ventik motorja hangos, ahogy az új bronze-os tápegységé is, mármint minimál loadon nem szabadna 16-18 dBA-nál hangosabbnak lennie, pedig érzetre az, mert a motor búgás olyan frekvencián szól hogy hallani...most meg ez a táp ha áram alá kerül simán hallani irodában a nyüszögését az elektronikai elemeknek...
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #53099 üzenetére
Az elektromos paraméterei rendben vannak a felhasználáshoz.
A márkát nem ismerem, árazás amúgy rendben lenne ehhez a felhasználáshoz, tehát elvileg lehet minőséget adni ezért az összegért.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
válasz viperabácsi #53099 üzenetére
Pár hónapja vettem GreenCell-t egy régi Ideapadhoz, normális minőségűnek tűnik, nem cicereg, nem kontakthibás a csatija, szóval szerintem teljesen vállalható.
-
viperabácsi
addikt
válasz viperabácsi #53098 üzenetére
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #53096 üzenetére
Az első a tuti megoldás, persze megfelelő minőséggel. Pl amit választottál HP márka a laptopjaihoz nyilván olyat ad ami 10 évig elmegy gond nélkül, míg az univerzális notebook adapterek lutri.
A másodikkal az a gond, hogy a "handshake" része nem mindig csak egyszerű érintkezés alapú, van hogy csip is kéne a másik oldalon.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #53094 üzenetére
Kellene neked egy átalakító a két csatlakozó között, de egy olyan, ami handshake-el az AC-DC-vel, hogy az úgy érezze hogy HP eszköz van rádugva.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #53092 üzenetére
Ha megvenném ehhez kellene egy átalakító ami 5,5x2,5 ről átalakít 7.4x3.0 ról , mivel nekem olyan a táp csatija.
10A-nél ne legyen már átalakító közbe iktatva. Másrészt nekem ez szemből egy 3 pin-es csatlakozónak látszik, és ez a táp, ha nem egy HP laptoppal/brand géppel hand-shake-el a 3.pin-en keresztül, akkor kb.: fél másodperc után lekapcsolja a 19,5V-ot. Persze ez csak nagyon gyanús, mert nem tudom hogy "originál HP" tápegység vagy "megokosítva" utángyártott.
Szóval nem ugranék ebbe bele meztelen hátsóval a helyedben.
Meg erősen ajánlanék, be szerezni a Z3-ATX-200-hoz dokumentációt, hogy hova van az OV lekapcsolási pontja "beprogramozva", ne érhessen meglepetés, ha 24V-os tápegységről használod, és esetleg az a "tartomány" ami megvan adva az a 19V +/- range-e, alján-tetején az UV és az OV védelemmel.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz viperabácsi #53010 üzenetére
40-50-ért már jó?
-
Grave_444
nagyúr
válasz viperabácsi #53006 üzenetére
De igen, pont ezért nem vettem meg ennyiért.
Másik topikban lenne valaki, aki tud gyártani ilyesmit, de az is 40-50k lenne. -
Graphics
Jómunkásember
válasz viperabácsi #53006 üzenetére
Az új árát nézd meg
Az, hogy mennyibe kerül, az mindegy, ha van rá vevő, megveszik.
Tény, hogy ez laikusként egy egyszerű lemez... Sose a termékkel van gond, mert azt általában "mindenki meg tudná csinálni" ... de javarészt sosem készülnek el a gondolatok.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz viperabácsi #53001 üzenetére
4 mag 8 szállal? Egy előző széria i5-i7-es szintjén mozog. Nem gondolnám ,hogy az kevés lenne.
Inkább a 3060 tud annyit.
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #52995 üzenetére
Szia!
1080P-ben nem fogta még meg semmi.
4K-s Tv-re kötve próbáltam
a 4K már kompromisszumokkal jó csak!
1440P-ben:
BF5 90-100 fps
DaysGone 70-80 fpsEnnyit próbáltam
Az átalakító ATX-SFX benne van a dobozban.
tegnap néztem pont MSI afterburner szerint játék közben a kártya fogyasztása 170W
Proci 35W ez átlag.Szerintem 170-200W körül kapcsol be, de most nincs fent a házon az oldallap
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
PROTRON
addikt
válasz viperabácsi #52995 üzenetére
Az hogy az adott táp venti mikor kapcsol, azt a topic nélkül is megtudod nézni, hang erőre meg úgyse fog tudni neked senki válaszolni, mert az szubjektív, neked kell meghallgatni.
De amúgy pl Be quiet úgy is elkülöníti a bronze és gold tápegységeit, hogy az általam fentebb rendelt bronze-ban lévő venti 9 dBA-val hangosabb max terhelésen (30 vs 21).
Ahol mi fogjuk járatni kb 50%-on ott csak 3-al (12 vs 15), de ugye a dBA skála logaritmikus, tehát 3-as érték különbség nem egyszerűen "25%"-ot jelent.A 3060-as az sima, vagy TI lesz?
Elvileg az XBOX series S-hez hasonló játékélményt tudsz összehozni, nyilván az önálló kártyában van potenciál magasabb minőséget elérni, de kiinduló pontnak valamit ilyesmi.
Meg ugye függ a procitól is, mit bír max órajelen, hány magon, van-e valahol bottleneck, mert szerintem a fenti 10105-ben kellene hogy legyen.Keress rá youtube-on.
#5997 Rick4
Ahogy az egyik hazai youtube celebkedő 3 betűs boltosok csinálják(ez itt nem a reklám helye), proci tároló dobozból kialakított "spatulával"?
Én is abban hiszek, csak nem merem túl tolni, nehogy lefollyon, emiatt lehet kicsit "alul méretezek"...[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #52988 üzenetére
Én is hasonló helyzetben voltam 1 hónappal ezelőtt.
Én a 450 Platinumot vettemi3 10105f
Rtx 3060
2x8gb Ram
m.2 ssdGond nélkül megy..
Nekem fontos volt a szálanként harisnyázott kábel.
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
zsirfecske
addikt
válasz viperabácsi #52979 üzenetére
én mindig a kisebb tápra szavazok (550-es gold atx van a gépemben 5600x és 6600 xt mellett, de 6700 xt-t is elvitte simán), mégis a jövőállóság miatt erre most a 600-as gold-ot mondanám. ugyanis ki tudja mit hoz a jövő és vga piac. ha megvagy az rx580 nélkül is az igpu-val, akkor nyilván a 450 elég, de ha később akarsz vga-t, előbb-utóbb tuti megbánod.
amúgy meg a Zero RPM funkció miatt is jobb a nagyobb táp, ugye így nagyobb terhelésnél kapcsol csak be a venti!
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #52973 üzenetére
Gigabyte Z490i Aorus Ultra
i5-11400f
Corsair LPX
1080ti founders
SF600"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #52970 üzenetére
Én használok. Imádom... de utálom.
Design szuper, kompatibilitás szuper, egyszerű szerelni, rengeteg opciód van mit hova akarsz rakni, sokféle színben van már.
Szerintem nagy, kábelmenedzsment zéró ha nem használsz egyedi kábeleket. Pont annyira nem nagy, hogy bizonyos dolgok elférjenek benne ami alap lenne. Ropi lemezek mindenhol, porszűrő nekem mindig felpöntörödik, mert két oldalon van csak mégnes, nem mind a négyen. Gyári ventik hangosak, ha nincsenek rendesen leszabályozva. Tetején a rács, nekem a közepe felé homorodik.
Hatszor átépítettem és kétszer mentem pszichológushoz mire révbe értem:
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
zsirfecske
addikt
válasz viperabácsi #52898 üzenetére
de amúgyis minek venne bárki b450 lapot újonnan ennyiért, ha 68k-ért b550-et kap
ha árazol, a használt piac mellett azt is nézd, mennyi a boltban egy hasonló vagy jobb tudású alaplap. az emberek ha használtan vesznek hardvert álalában vagy régi cuccot akarnak jóval olcsóbban mint a jelen generáció újonnan, vagy valami új cuccot alig használva mondjuk 10-20%-kal olcsóbban mint a boltban.
-
Qkackca
őstag
válasz viperabácsi #52889 üzenetére
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Graphics
Jómunkásember
válasz viperabácsi #52898 üzenetére
Nem elérhető egyik helyen sem, így ez nem mérvadó az árnál szerintem.
-
zsirfecske
addikt
válasz viperabácsi #52896 üzenetére
30k körül vannak aprón belőle ATX változatok, szóval gondolom 35-40k. mondjuk ha valakinek nem kell a Strix minőség, újonnan 44k körül van boltban ASRock B550M-ITX/ac.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #52891 üzenetére
[link] keresd ugy h 'IXUR JWH410I-P'.
de en biztos inkabb pl az asrock PIO lapjai kozul valogatnekszerk: nem mintha barmelyiket is konnyu lenne megvenni
szerk2: [link] esetleg b360-nal, szinten bizonytalanul?
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
JWIPC JW H410i-P Mini ITX és TH310C-P tippek mentek a kommentekben a videó alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Valószínűleg egyedi gyártású ehhez a géphez, kereskedelmi forgalomban nem kapható.
-
félisten
válasz viperabácsi #48797 üzenetére
Az exxklúzívitás!
Kb. Cryorig Taku kategória... csak azt még használni is lehet.(#48799) DuncanGhola
Még nem láttam, de ennél biztos nem drágább.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz viperabácsi #48449 üzenetére
Hogy ez a karbonos dolog egyébként miért nem jutott korábban eszembe quadcopteres múltamból...
-
törölt tag
válasz viperabácsi #48447 üzenetére
ejha! uj tavlatok nyiltak a topik eleteben
-
nagyúr
válasz viperabácsi #48447 üzenetére
Ja akkor jó Jó kérdés, nem vízvágóval az biztos.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy karbonból hogy nézne ki az egész. Pl az alaplapi távtartknak hogy vágsz a karbonba menetet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz viperabácsi #48445 üzenetére
Karbonvágós ismerősöm van, aki jó minőségűt gyárt.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #48440 üzenetére
erre en is kivancsi leszek kepeket, pliz!
most gondolkodtam egy vegtelenul minimalista hazon, sff.n-en valaki arul 12x12x12mm-es 'vaskockakat', m3-as furattal minden oldalanak a kozepen. kelloen merev oldallapokkal viszonylag gyorsan lehetne csinalni vele kuckot. sot, le lehetne utanozni a motif monumentet is, kubista stilusban
-
hegegabi80
addikt
Szólj ha kész és beindul a tömeggyártás.
Igen Sati - nak van ilyen kuckója. -
nagyúr
Jó jó jó, érdekel!
-
törölt tag
Azzal pont nem tudok szolgálni, de Sati fórumtárs hátha benéz, neki van kéznél min. 1 db.
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #48435 üzenetére
30 cm, de ugye ez egyenes mindkét végén amit vissza kell hajtani. Így hosszabb, mint kellene. Már a favágót szidtam az építésnél aki a tervező papírjához vágta az alapanyagot...
A50-ben eleve irányba van ráforrasztva mindkét vége így rövidebb és nem kell hajtani: [link]
[ Szerkesztve ]
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
törölt tag
Szétszedhetem és megmérhetem a Rocket-ben lévő Riser hosszát, ha neked csütörtök délutánig ráér a dolog.
-
HookR
addikt
"Valaki meg tudja mondani , hogy milyen hosszú PCI Express PCIe3.0 16x Riser van egy Rocket felépítésű házban ?"
Ez függ:
- a konkrét ház felépítésétől
- a kábel kialakításától (pl. nyákra merről van ráforrasztva a kábel és a PCI-E csatlakozó)
- a névleges méretnél pontosan minek a méretét adják meg (pl. a flexibilis kábel hosszát forrasztástól forrasztásig)
Itt találsz egy kompatibilitási listát példákkal (adott kialakítású kábel esetén, a feltüntetett módon mérve): ADT-Link R33UF-TU▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz viperabácsi #48373 üzenetére
Ha szerzel nekem 4TB SSDt HDD árban, deal
Ps.: ha már kisebb rendszert építek, nem akarok külső eszközt. A jelenlegi 2x4/3.5" megy NASba, de kell lokálban is a hely, az 1TB NVMEt megeszik a játékok..
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz viperabácsi #48327 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz viperabácsi #48327 üzenetére
Az új tornyos Xbox-ról beszélt, gondolom.
-
Patice
nagyúr
válasz viperabácsi #48229 üzenetére
Az épített NAS-omhoz vettem, nagy átalakítást tervezek.
A házam közepén lévő folyosó egyik végébe csinálni akarok egy szekrényt az elektronikának.
Egy kb. 150x40x40cm-es zárt polc a terv szellőzéssel, amibe menne az MDF lapra szerelt NAS alaplap + táp, HDD-k aktív hűtéssel, 24-es switch, wifi router, modem, meg egy szünetmentes táp.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz viperabácsi #48146 üzenetére
picivel korabban kitalalhattad volna van egy 150W-os HP tapom, csak nem hasznalom... megnezem azert h mennyi lenne a postazas, ha eleg a 150W.
egyebkent 240W-os HP es 330W-os alienware viszi a gepeimet. -
imibogyo
veterán
Ahogy Duracellm... is írta, az járható út. És szerintem a Picobox 16-24V-os, szóval nincs vele gond 24V-os táppal sem (kicsit jobban fog melegedni).
De szerintem hasonló árban, mint egy jobb 24V-os led tápegység, lehet kapni normális minőségű 180W-os külső kockát is, de van 200W-os is. Ennél olcsóbban nem fogsz kijönni akármilyen más megoldással sem. Szerintem még a 180W-os is elég lenne neked. Előbb fog a pico táp egyenkénti ága elfáradni (mint az én esetemben a 4790k mellett), minthogy a tápnak a teljesítőképességével legyen bajod.
-
törölt tag
Dokumentációban benne kell lennie, hogy tól-ig mekkora tartományban fogad feszültséget a bemenete, ha szerencséd van egy 24V-os AC-DC-t (mint a led táp, csak 24V-os kimenettel) be lehet terelni ebbe a tartományba.
Ebből egy kis kézimunkával a fix 19V-is megoldható, annyi kompromisszummal, hogy a kimenetből kinyerhető teljesítmény arányosan csökkenni fog a csökkenő kimenő feszültséggel. -
hegegabi80
addikt
válasz viperabácsi #48130 üzenetére
elvileg egy Alpenföhn Black Ridge topflow hűtené a 2600-át egy 120-as slim ventivel, így jutna elég szellő a vrm-nek is. Bár attól még lehet gyengébb minőségű alkatrészekből, mint a drágább itx-es társai.
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #48050 üzenetére
Jól megdőlhetett a kamion a kanyarban...
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #48046 üzenetére
A bóti ára ugyanannyi. Kb 30e forint a Prodigy, a Prodigy M, a Phenom és a Phenom M is.
Amúgy kb ilyen hardverhez (ha az ember nem háziszervert épít) a Phanteks Enthoo Evolv itx nekem jobban tetszik, és olcsóbb is a harmadával.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #48040 üzenetére
Ott a Bitfenix Phenom, az gyárilag fületlen Prodigy
-
hegegabi80
addikt
válasz viperabácsi #48042 üzenetére
Pár képet mutathatnál róla, kíváncsivá tettél.
-
kerobi
senior tag
válasz viperabácsi #48040 üzenetére
Igen ezt én is néztem, mert szép ház, de nem találtam sehol infót, milyen magas cpucooler fér bele. Plusz 7kg a ház, mert acélból van.
Fehér metis-t vettem. Remélem hűvös marad a reaktor. -
Pgraph
aktív tag
válasz viperabácsi #46251 üzenetére
Jómagam is pártolom a topflow hűtést, ugyanis segít kiszellőztetni a VRM körüli, vagy ha ott van a környéken, az m.2 slot körüli hulladékhőt.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
profi
aktív tag
válasz viperabácsi #46251 üzenetére
Abba a házba kell, igen. Nem tetszenek a torony hűtők, ezért keresek lp, vagy tf hűtőt. Ettől függetlenül nem szeretnék ennyit költeni rá. Nem egy erőgéphez kell és tuning sincs. 10k körül szeretném megúszni. Már az sem zavarna, ha csak toronyhűtővel lehetne megoldani, csak hűtse le rendesen.
-
VTom
veterán
válasz viperabácsi #46056 üzenetére
Raijintek Ophion ITX
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
hegegabi80
addikt
válasz viperabácsi #46025 üzenetére
Attól függ, kinek milyen itx lap kell. Az adatlapomon lévőt apróról vettem 20K-ért garival. AMD-nél meg kb 36K lett volna ez a szint. Na de mindegy is, ez van. Majd legközelebb talán kipróbálom az AMD-t, egy darabig még ez az intel bőven megteszi nekem.
(#46024) Pgraph: Na persze a C2-ben igen, de metisbe már nem fér be, oda csak a 17,4x22,6-os inteles matx lapok férnek be atx táppal.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #45949 üzenetére
Vettem egy Chieftec itx házat, abba befért egy 12es venti a procihűtő ventije helyett, az mindenre fújja a friss levegőt, és mellette halk is, másrészt házban egy 250-es táp van, nincs feszkóban hiány, az FPU teszt is gyönyörűen lefut, nincs restart, minden probléma letudva, az SSD hőfok gond szintén megoldva, az 1200Ft-os hűtőborda felkerült, SSD-t tesztelve, kergetve is max 60°C, szóval minden király, köszönöm a jótanácsokat.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Enton
addikt
válasz viperabácsi #45970 üzenetére
Usb csati a hátlapon lehetne több, plusz én személyesen a ps2-egér bill csatit is hiányolom, de asrock verzióban már elég "baráti" áron is hozzá lehet jutni.
Sebaj ezekről lemaradtam, akkor csak annak örülök hogy további 2 lappal színesedik ezen paletta."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #45949 üzenetére
Köszönöm, kergetem ezt a vonalat...
-
Janby
tag
válasz viperabácsi #45915 üzenetére
HTPC-ben nem alulfeszelni szoktak inkább a procit/APU-t? Mondjuk egy 35 wattossal nem tudna megbírkózni ez az alaplap? Vagy úgy már nem jó FullHd/4K-ra? Mondjuk nincs ilyen jellegű tapasztalatom, csak azért fura, mert azt gondolnám, hogy jó lehet...
I AM:D
-
törölt tag
válasz viperabácsi #45908 üzenetére
Az alaplap kialakításából látszik, hogy nincs köztes fokozat, így egyből 19V-ból állítja elő a VRM a CPU számára a feszültségeket. Ennek azért elébe mentek, mert felkészültek arra, hogy ez a mód áramra jobban igénybe veszi a VRM-et, duplázták a Low-side Fet-ek számát, és nem miniatürizált tekercseket használnak.
Ráadásként olyan CPU hűtést eszkábáltak rá, ami a VRM-et direktben telibe kapja az áramló levegővel, sőt a PCB-n körülötte, azok a csíkok és pöttyök ónozásnak és "extra" forrasztó ónnal feltöltött furatoknak tűnnek, amivel javítottak a FET - PCB - mozgó levegő közti kapcsolatnak, a hőelvonó képességét.Hogy teljesen használhatatlan lenne ezek miatt, azt nem gondoom, de az biztos hogy nem lesz ideális alap néma HTPC építésére.
(#45915) viperabácsi: Ja, hogy az OC miatt? Mindent IS nem tudhat egyszerre, egy Low Cost, belépő chipsetes lap.
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz viperabácsi #45908 üzenetére
Gondolom ebbe inkább valamelyik 35 wattos passzol...Bár nem tudom. AsRock-ék majdcsak letesztelték rendesen, ha belemennek a 65 wattosak is. Meg azért ez nem éppen egy munka/gémer gépalap, hogy nagyon főzze azokat a VRM-eket...
(#45909) alcsa: Az oké, hogy a belső header jó egy AIO-nak. Én az egyik normál HDMI kivezetésre gondoltam,ami a lap oldala felé néz.
(#45911) MPeter87: Az lehet
[ Szerkesztve ]
I AM:D
-
törölt tag
válasz viperabácsi #45889 üzenetére
Azok a 12V libegésére valóban kevésbé hajlandóak, viszont a spektrumon feljebb haladva nagyobb zajt lehet mérni, mert annak a 12V-nak az impedanciája nagyban támaszkodik a rajta lévő pár száz uF kapacitás impedancia menetére, és annak 10-100Khz körül van minimuma. Az AC-DC 12V-ja ennél jóval egyenletesebb impedanciamenetet ad.
A lehető legjobb, ha jó a 12V-os AC-DC, rövid a kábel köztük(5-10cm), nincs csatlakozó, és jó a DC-DC mögötte.
(#45890) Mercutio_: Lehet azért mert nincs benne PFC*, de ez a kimeneti feszültséget nem szabadna befolyásolnia.
*Ebben a teljesítmény-ár kategóriában ritka, hogy ilyet beépítenének.
Én 1db tisztességes boot-ot azért elvárnék, valami hasonló kaliberű táp vitte annó az E8400-am, mATX lappal meg 3,5"-os HDD-vel. Annyi baja volt, hogy melegedettek a ST-By 5V-os lineáris stab, meg a tekercsek, vetilátor elé kellett tenni oszt nem fogott tüzet.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz viperabácsi #45877 üzenetére
hű. nem tudom. megnézem ha hazaértem
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
törölt tag
válasz viperabácsi #45865 üzenetére
-
Seep
senior tag
válasz viperabácsi #45765 üzenetére
Nekem sf600 gold van, kb 40cm re a fulemtol az asztalon de meg sosem hallotam a ventijet. Most direkt kinyitottam a gepet es forog a venti pedig.
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45765 üzenetére
Igen mar alapjaraton is. Sajnos most nem tudok linkelni...
A Platinumnal mar mas a szitu!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45760 üzenetére
Magamat idézem: [link] (SF450... az SF600 az más tészta)!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45758 üzenetére
Gold
-
nagyúr
válasz viperabácsi #45734 üzenetére
Ezen semmi hűtőborda nincs csak egy matrica?
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45731 üzenetére
Így van, nem fért volna el alatta a RAM, de a ventilátoron lévő rezgéscsillapító leszedésével sikerül nyernem 3 millimétert és így már gond nélkül aláment. (bár tény, hogy fény felé tartva látszik, hogy egy hajszál sem férne már át a résen )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz viperabácsi #45729 üzenetére
Miért ilyen olcsó ez a ram?
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45729 üzenetére
Igen csak mar nincs rajtuk a borda (korabban linkeltem a mutetet)
Ryzen 3600 a terv.
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45727 üzenetére
3333-as predatorokat gyari 16-18-18-36 idozitesekkel (alulfeszelve)
Az elozo lapban feszesebb timingok mellett is szepen muzsikalt, de ezidaig se kedvem, sem pedig idom nem volt ujra mindent egyesevel beloni majd nyaron az uj procival.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45723 üzenetére
Tudom ezert is esett anno pont az MSI-re a valasztas. ami erdekes, h az Asus betonfixen tartja az 1.000v SoC feszt, ellenben az MSI-vel, ami ingadozott, es a hwinfo is teljesen mas ertekeket mutatott a lapon talalhato szenzorra.
En nem szereztem az Asus mert szerintem tularazott, de most muszaj voltam gyorsan venni valamit, es eddig azt kell mondjam megerte.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #45718 üzenetére
Elnézésed kérem ki is ment a fejemből!
Egy MSI B450I alaplapot váltott az ASUS mert sajnos mint az utólag kiderült a hátoldalon található m.2 foglalat miatt nem fér be a lap a helyére, anélkül meg közel 80 fok körül szaladgál az drive. Itt kell még megemlítenem a (szerintem) feleslegesen magasan kitüremkedő VRM bordát, ami szintén gondot okozott volna a már meglévő Noctua L12 + A12x15 FAN páros felszerelése esetén.
Szóval jött az ASUS az elöl (is) található m.2 slot-jával, (ami egyben bónuszként bordaként is szolgál) így most terhelés alatt még az 50 fokok sem éri el a meghajtó hőmérséklete.szerk.: sajnos a ház viszonylag rövid power illetve led switch vezetékei sem értek volna el az alaplapi tüskékhez, bár ezt orvosolandó ajánlottak itt jóféle dupont kábelt, de azért gondoltam megemlítem.
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
válasz viperabácsi #45612 üzenetére
-
Seep
senior tag
válasz viperabácsi #45495 üzenetére
Meg nem volt idom tesztelni, 30+ tabbal chrome alatt 44-46 fok kozott van kikapcsolt ventillatorokkal. ( persze vagott metis )
-
Grave_444
nagyúr
válasz viperabácsi #45495 üzenetére
Ha Metis Plus és felül van egy ventilátor egész hűvös maradhat az a kártya.
Feltéve ha a ventik befele fújnak és a táp "szívja ki a meleget". -
Ispy
veterán
válasz viperabácsi #45416 üzenetére
Volt ilyenem, jó kis ház, még egy slot-in-es BD olvasót is vettem bele kokain áron, csak aztán nem vettem egy deka BD-t sem, azt inkább eladtam az egészet.
Mondjuk ebbe sima táp nem megy bele, DC-s deszka vagy paneltáp.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest